Utazgatás

Started by Ramiz, 2005-04-26, 20:46:00

Previous topic - Next topic

Cobra

Szentendre-Dobogókő gyalog terepen? Bátrak vagytok :)
Ha kell fuvar Dobogókőről lefelé (vagy félútról), akkor hívjatok  :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Damnatus

Igen, közben én is elgondolkodtam, hogy inkább a lefelé vezető utat kéne választani! :)
Egyébként nem olyan nehéz! ;)

Damnatus

Na a 10.18-as Batthyány-térről induló HÉV-et kellene elérni (10.26-kor van Árpád-hídnál). Ha hátulról a harmadik kocsiba szálltok, akkor Pomázon a menetirány szerinti bal oldalon pont az átjárónál fog titeket letenni a HÉV. Mentek  kb. 20 métert (szemben veletek asszem kínai bolt van), majd balra fordulva látjátok a megállókat. Megkeresitek a Pilisszentkereszt, Dobogókő nevűt ami a messzebb lévő, Csobánka utáni fedett megálló (Lehet hogy már áll benn busz). A busz 10.55-kor indul, elvileg 5 percetek lesz megtalálni! :) Aztán Dobogókőig vegyetek jegyet. Telefonáljatok nekem, hogy sikerült felszállni, és elindultatok, én pedig kimegyek a Szentkereszti megállóba, és csatlakozom hozzátok. Dobogókőről meg már gyalogolunk. Mivel valamennyi sár lesz, ezért bakancsot hozzatok! ;) Ha bármi közbejön hívjatok, számom ment priviben ;)
Rendben?

Kiegészítés: elkezdett esni! :(
Noriko javaslatára az időpont eltolva 10-re!!

Próféta

És igen, a másik csapat is vasárnapra időzíti a túrát. Most akkor elvonulok meditálni; majd szólok, ha felszállt a fehér füst.

noriko

Is? Mi szombatról beszélünk. ;)
időpont még nem fix, épp alkudozás megy.
"I wish I could, but I don't want to."

Próféta

Quote from: noriko on 2009-11-06, 23:18:29
Is? Mi szombatról beszélünk. ;)
időpont még nem fix, épp alkudozás megy.
Igen? :w00t:
És tényleg. Csak valamiért az maradt meg, hogy kijelentetted, hogy vasárnap legyen.

noriko

Utána kijelentettem, hogy lehet szombat is :D
Jössz? :)
új időpontunk van, fenti hozzászólás javítva lett!

Próféta

Quote from: noriko on 2009-11-06, 23:47:26
Jössz? :)
új időpontunk van, fenti hozzászólás javítva lett!
Megyek!
Az Árpád-hídnál fogom megtámadni a HÉVet. Hátulról harmadik kocsi  :ayay:
Küldök mobilszámot mondjuk norikónak.
Kimaradtam esetleg valami fontos PM-ből?

noriko

Lythis és én is oda beszéltük meg, elvileg negyedre. :)

Próféta

Megússzuk egyébként a végét sötétedés előtt?
A turistautak.hu 5 órát saccol menetidőre, és napnyugta 15:29...
Viszek lámpát.

Próféta

Első!
(bocs)

Amúgy tök jó volt. Élveztük a dobogókői kilátást (értsd: a ködben az orrunkig láttunk), a természetjárást (értsd: sárban csúszkálást), Damnatus túravezetői precizitását (kérésére ebbe a zárójelbe nem írok semmit), meg a be nem tervezett éjszakai túra részt. De amúgy tényleg tök jó volt! :D Köszi az almát, Fornettit, Toblerónét, a társaságot, meg a túrát!

noriko

Adtam előnyt :P

Szerintem is jó volt, és nem esett!! :cool:
Engem a felesleges mászás rész sem zavart a végén, legalább jobban megmozgattuk mászóizmainkat  ^^

és az éjszakai része igenis be volt tervezve, hisz volt lámpánk is ;)

Köszi Laci a szervezést!
Köszi többiek a társaságot!

Ui: egész jól megúsztam a túracipő betörést. Csak az egyik lábamon lett vízhólyag.  ^^"

Lythis

Akkor menjünk szépen sorban:
Én keltettem azt, akinek engem kellett volna
Félő volt, hogy már hajnali tízkor arconrúg a vakító napfény (megpróbálta az Árpád-hídon egyébként, de visszabújt a felhők mögé)
Pomázon nem vártak minket táblával és limóval.
Laci sem hozott limót.
Ennyi sár az egész országban nincs
Hagytuk Nórit navigálni ( :__devil: )

ezektől eltekintve egész kellemes volt :D

J/K állati jó volt! Az elején tartottam tőle, hogy elkések, de kb elsőnek értem oda (jóhát, nálam volt "A CUCC", így nyílván sikerült).
Az egyetlen amitől tartottam, hogy sötétedés után is kifogunk egy olyan terepet, amit meg kellett mászni (sárcsúszda felfelé, hells yea). Az úgy talán macera lett volna.
Szóval köszi a szervezést, a társaságot, a toblerone-t, a milkát, az onigiri-t, az almát, a ködöt, a lehulló faleveleket, és a sarat is :D Meg a rögtönzött városnézést a végén  :smile:
Mázlink volt, hogy nem esett ^^
Az éjszaka amúgy persze, hogy be volt tervezve, szerintem egyikünk sem gondolta komolyan, hogy sötétedés előtt megússzuk  :haha:

:jee:

u.i.: Cobra, ha esetleg csuklottál: a fuvarral kapcsolatos ajánlataidat vettük fontolóra :D

Cobra

Jól telettem magam ebédkor, szóval nem csukolttam :)
Örülök, hogy épségben megúsztátok és még élveztétek is. Legközelebb ha lesz rá időm lehet megyek veletek (ma vendégek voltak/vannak).
Hide and fear, Cobra Commander is here !

noriko

noriko

Tök jó! Most kaptam emailt, hogy fogadnak couchsurfinggel Pàrizsban!  :cool:
Végre én is kipróbálom! Az alapterv a reptérenalvás volt, de így városnézni is tudok majd!  ^^

Moha

Quote from: noriko on 2009-11-12, 15:47:23
Az alapterv a reptérenalvás volt
Merész vagy, hallod-e... :haha:

Couchsurfinget már én is néztem, majd lehet egyszer nekivágok én is. :)

Nakedape

cs jó, reptérenalvás nem olyan mint ha a keletiben aludnál. én pl ferihegyet is bevállanám akár, sőt még lehet, h noriko is bevállalhatja gond nélkül :D, frankfurt-hahn-ra kellett volna szerveznem anno, ott  több egész éjjeles társas party is volt, catan meg ilyenek
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

noriko

Quote from: Nakedape on 2009-11-12, 17:21:13
cs jó, reptérenalvás nem olyan mint ha a keletiben aludnál.
jaja, a reptérenalvás önálló műfaj :D

Az a társasparty tök jól hangzik :D Mondjuk nem hiszem, hogy gyakran cipelnek az emberek Catan méretű társasokat repülőutakra, úgyhogy nem biztos, hogy egyhamar látok hasonló szitut.

Nakedape

Quote from: noriko on 2009-11-12, 22:58:20
Quote from: Nakedape on 2009-11-12, 17:21:13
cs jó, reptérenalvás nem olyan mint ha a keletiben aludnál.
jaja, a reptérenalvás önálló műfaj :D

Az a társasparty tök jól hangzik :D Mondjuk nem hiszem, hogy gyakran cipelnek az emberek Catan méretű társasokat repülőutakra, úgyhogy nem biztos, hogy egyhamar látok hasonló szitut.

láttam hasonlót pályaudvarokra is :D a keletinél koponya ikonok szerepeltek benne..

Frankfurtban az tetszett, hogy több társasozó társaságot is láttam :D az egyik még az is lehet h rizikó, de én onnan éjfélkor elbuszoztam kb

Fazék

tudtok valami jó szálláskereső portált ajánlani?

(normális szállás kellene munkatársaknak világítástechnikai kiállításra Frankfurt közelében)

Próféta

Quote from: Fazék on 2010-03-16, 16:11:54

(normális szállás kellene munkatársaknak világítástechnikai kiállításra Frankfurt közelében)
http://www.booking.com ?

Fazék

Quote from: Próféta on 2010-03-16, 23:49:52
Quote from: Fazék on 2010-03-16, 16:11:54

http://www.booking.com ?
nézegettem napközben, de nem találtam olyan opciót, hogy x km-es körzetében. pedig múlt évben is mintha erről az oldalról foglaltam volna és akkor sztem be tudtam állítani ilyet.

Próféta

Quote from: Fazék on 2010-03-16, 23:56:00
nézegettem napközben, de nem találtam olyan opciót, hogy x km-es körzetében.
Most küldjek róla szkrínsátot?
Ha rákeresel Frankfurtra (és utána a lehetőségek közül kiválasztod am Maint), lesz bal oldalt egy Search Hotels doboz. Abban egy Destination, alatta meg egy Distance.

Fazék

Quote from: Próféta on 2010-03-17, 00:12:40
Quote from: Fazék on 2010-03-16, 23:56:00
nézegettem napközben, de nem találtam olyan opciót, hogy x km-es körzetében.
Most küldjek róla szkrínsátot?
Ha rákeresel Frankfurtra (és utána a lehetőségek közül kiválasztod am Maint), lesz bal oldalt egy Search Hotels doboz. Abban egy Destination, alatta meg egy Distance.
nem kell, így hogy megerősítetted hogy van, meg fogom találni. napközben nem találtam, ennyi. köszi.

Kvikveg

Snowboard-trip leiras lassan, mert izomlazam van.

[spoiler=Hosszu. En szoltam.]Az uton csak annyi emlitesre melto dolog volt, hogy a swechati benzinkut szemelyzete magyar kiveve a wc-s nenit aki orosz, a  masodik megallonal is volt egy magyar kiszolgalo, es a sipalya huttenek magyar a szakacsa... Nem semmi...
Az kulon vicces volt, ahogy az elsonel megtudtuk, hogy a neni orosz. Kint dumaltunk pont errol, es mondtuk, hogyhat a wcs nenit kiveve itt ugy latszik mindenki magyar aki bent dolgozik, amikor a benzinkutas ember aki kint alldogalt eppen melletunk, odaszolt, ekes magyarsaggal, hogy igen de o meg orosz. :eek: :lul:

Elso nap.
Az idojaras gyonyoru volt, hegyek, szikrazo napsutes, gyonyoru kilatas a sifelvonobol es a palyarol, 10/10.
Azt amugy gondoltam, hogy marciusban nem lesz hideg, de arra nem szamitottam, hogy a pizsamanadragom + terdvedo + seggvedo + sinadrag kombo alatt meleg lesz. Az volt. A bakancs is. Vegul valami tok szexi modon, kigombolt kabattal snowboardoztam kuzdottem mint allat. A felszereles aktiv resze volt meg a sisak es a napszemuveg. Plusz naptej. Az eddig emlitett dolgok a pizsi kivetelevel elengedhetetlenek. Jo lett volna meg egy csuklovedo, de ahol venni akartam nem volt a meretemben, szoval maradt a sikesztyu, ami amugy jobban szerepelt mint gondoltam volna.

A snowboardozas ugy nezett ki, hogy mindket labamat hozzakotoztem egy deszkahoz egy olyan csizmaval amiben a bokam nem nagyon tudott mozogni. Nem tudom ez igy irasban mennyire jon at, de eloben abszurd volt az egesz. Ezutan fel kellett volna allnom, arccal a volgy fele. Azutan, hogy elmondtak, hogy ezt kb hogy kene, kb tizszer elkezdtem felallni, majd mikor mar majdnem sikerult, a deszka kicsuszott alolam en meg seggre ultem. Aztan meg mondtak par modszert, de az sem ment.
A masik felallasi modnal a fenekem volt a volgy fele, es a deszka labujj feloli elet kellett a hoban tartanom, igy tudtam jobbra siklani. A problema csak az volt, hogy nem tudtam fordulni, tehat az elso napom azzal telt, hogy felalltam, kicsusztam a palya bal szelere, terdre estem (=megallas), utana tizszer megprobaltam felallni arccal elore, karomkodtam, lecsatoltam a deszkat es vizes hatsoval feljebb masztam.
Igazan elvezetes volt. De vegul megtanultam arccal elore kb kontrollaltan csuszni lefele (deszka keresztbe, palyaegyengeto uzemmod), kicsit jobbra ugyanigy, illetve fenekkel elore hatrafele csuszni ugyanigy, vagy hatrafele es jobbra csuszni es megallni a fenyofak elotti godor elott joval.
Persze a nap nagy resze azzal is telt, hogy kicsit kifujtam magam, meg probaltam a lelkironcs magamat kicsit rendbehozni. Szerencsere a kollegak jofejek voltak, azutan, hogy mindenki eltunt es csak negyen maradtunk ott szerencsetlenkedni egesz nap, azert neha odaneztek. Meg probaltak segiteni, bar az arccal elore felallasnal nem sokat segitett, hogy "probalkozni kell". Szegeny kisfonoknek be is szoltam egyszer, hogy tudnam miert vettem haromnapos berletet. Illetve probaltam nem tul sokat hisztizni/elbogni magam.
Szoval az elso nap ezzel telt, igazan csodalatos volt... Kozben a tobbiek neha elmentek a fejunk folott a felvonoval, a nagyfonok meg lefenykepezett a palya kulonbozo pontjain ulve a hoban. Biztos jo sorozat lesz. En a huttenel, en 15 meterrel lejjebb, en 30 meterrel lejjebb, en maszok felfele, en hasraesve, en szalto mortale kozben. Bar az lehet, hogy csak masnap volt.
De legalabb az ebed jo volt. Az emlitett huttenek magyar szakacsa volt, es marhajo kajai voltak. Rendes gulyasleves, valami szilvas felgomb alaku vaniliaszosszal leontott ize, csaszarmorzsa-szeruseg almaszosszal, stb. Komolyan, a nap fenypontja kb ez volt mindharom nap, ha mas nem.
Szoval igy voltunk el 9tol kb 3ig talan.

Masodik nap.
Hajnali negykor arra ebredtem, hogy a fejem elforditasa a parnan kimondottan rossz otlet volt, mert az izom amit ket hete meghuztam, es azota ugy neha tiltakozott, most valami embertelenuj faj bizonyos mozdulatoknal. Pl jobbra fordulni nehez, ami kinos, leven en arra megyek a snowboarddal. Gondolkoztam rajta, hogy feladom az egeszet, de hat az kinos lett volna, meghat ize.

A masodik nap elso negyedoraja ugyanugy telt, mint az elso nap, csizmaval kis szenvedes, lejjebb csuszas seggre ules, nem tudok felallni. Szegeny kollegam probalt ott lelkesiteni, en meg lecsatoltam a cuccot, es kozoltem, hogy nekem ebbol elegem van es kesz, kiszallok. Kozben probaltam nem elbogni magam. (Illusztracio.) Aztan 20 meterrel feljebb mentem es kozben eszembe jutott, hogy talan fordulni kene megtanulnom, mert akkor fenekkel elore felallok, megfordulok, es lesz*rom, hogy nem tudok arccal elore felallni. Es lon. A kisfonok biztatasaval sikerult elindulnom, meg megfordulnom parszor.  ^^

Na ami ezutan jott, az szerintem mehetne valami kabareba, mert lejutottam a kezdopalyan, de hat kb meterenkent seggre/pofara esve. Ja meg arccal elore mentem jobbra, utana meg balra ami szigoruan nem szabalyos, de meg mindig jobb, mint egy meredek lejton fordulni, aztan pofara esni. Volt valami esesem, ahol mar a hoban csuszva sikerult megfordulnom parszor a hasamrol hatamra vagy forditva, amit gozom nincs hogyan csinaltam mert allo helyzetben nem konnyu ezt elerni. De biztos szepen nezett ki.
Viszont semmimet nem utottem be nagyon, a vedofelszereles kivaloan mukodott.  :jee:
Elvileg mindig a jobb, elol levo labamra kellett volna tennem a sulyomat, mert akkor konnyebb fordulni es nem gyorsul be annyira a deszka, de hat ha eppen egy meredelybe megyek le, akkor ez nekem nem megy. A hatsora terhelek, ettol gyorsabb lesz es nem fordul annyira, en fraszt kapok, megjobban hatradolok, fekezek valahogy aztan vagy esek vagy kicsit idegroncs allapotban megallok.

Vegul megegyszer lementem a palyan, masodszorra mar csak haromszor estem, de hat ugye cikcakkolva mentem a meredek reszeken ami csalas. Viszont az enyhe lejton azert mar tudtam fordulni errearra.

Amugy ez szep volt, meg elveztem is amennyire lehetett, csak ez a cikcakkolas, ez valami hihetetlenul faraszto. Kesobb mondta egy kollega aki szinten kezdo volt, hogy fordulgatva sokkal kevesbe faraszto az egesz.

Harmadik nap
Ezen meg most is rohogok. Reggel ugy voltam vele, hogy ok, mai feladat legalis modon lemenni a palyan. Na, kb az egynegyedenel valami kibirhatatlanul elkezdett fajni a labam, ugyhogy ugyan fordultam parat, de altalaban arra torekedtem, hogy minel gyorsabban lejussak, mindel kevesebb esessel. Es a labamon mar az sem segitett, ha neha megalltam pihenni. Vegul a palya utolso 100 meteren mar nem birtam, kimentem a szelere, lecsatoltam a cuccot es lesetaltam a felvonoig. Fent pihentem kicsit sokat, aztan megprobaltam megegyszer lemenni, de par elvezetes lassu fordulo utan jott megint a meredek resz, es a labam megint k-ra fajt, szoval ugy voltam vele, hogy ok, le tudnek menni, de nem vagyok mazohista. Felmentem, kicsit kesobb meg csusztam egy rovidet, de aztan a huttenel uldogeltem az eppen piheno illetve az izomlaz-rokkant tarsasaggal (az ultimate fail tarsasag fel se jott), es jol ereztem magam, amennyire csak lehetett. Kozben megtekintettunk egy snowboard oktatast anyuka+gyereknek, es probaltunk lesni ezerrel.  :D

Persze estenkent ivaszat meg nagy zabalas volt, etc-etc. XD

Osszesiteskent elmondhatom, hogy total sz*rul is ereztem magam, meg jol is, meg azert kis sikerelmenyem is volt a sok szopacs mellett.  :smile:
[/spoiler]
Kepeket csatolom ha lesznek.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Nakedape

illusztráció nem szereti a hotlinket, de rögtö tudtam, h az lesz az:)

és germknödel powwa, de rég ettem!! (denagyonrégsíeltem :(:( )

meg jobbulást !
(én egyszer egy monosível szívattam nagyon magam egy napig)

Kvikveg

Quote from: Nakedape on 2010-03-25, 15:28:36
illusztráció nem szereti a hotlinket, de rögtö tudtam, h az lesz az:)

és germknödel powwa, de rég ettem!! (denagyonrégsíeltem :(:( )

meg jobbulást !
(én egyszer egy monosível szívattam nagyon magam egy napig)
Illusztracio: a pingvines link

Aha, germknodel... a nevet mar elfelejtettem. A masik Kaisersmarren neven futott. Arra is csak azert emlekszem, mert leforditva csaszarsmarni/csaszarmorzsa, de persze nem olyan volt ahogy en ismerem, hanem inkabb palacsintateszta-szeru.

Koszi. :)

Monosi? Google... http://www.monosi.hu/tanulas_kezdo.htm wow, te erre fel mertel szallni?  :zomg:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Nakedape

anno tudtam sielni egész jól, tippre felejtettem. de a monosí az nem jött be, szép lila combok lettek tőle :D

Próféta

Quote from: Kvikveg on 2010-03-25, 13:27:34
Osszesiteskent elmondhatom, hogy total sz*rul is ereztem magam, meg jol is, meg azert kis sikerelmenyem is volt a sok szopacs mellett.  :smile:
Helyes, az elején kb. ez várható.
Majd legközelebb elmész egy rendes hat napos turnusra (esetleg egy-két nap oktatás?), és eljutsz odáig, hogy élvezd is a lesiklást :)
A képeket várjuk.

Én most (félig-meddig szakmai okokból) Erdélyben voltam pár napot. Nem volt annyira jó, mint amilyen lehetett volna (meg amilyen korábban volt is), szóval nagy élménybeszámoló nem lesz. De legalább láttam Kolozsvárt.