Jogi problémák

Started by zsozso, 2005-05-09, 14:58:15

Previous topic - Next topic

blau

Az a gond azokkal a javaslatokkal, hogy pl. ajanlasos rendszer, irc stb, hogy az alapveto gond meg mindig fennall: "jogserto" tartalmak erhetoek el. Miutan pont az volt idaig a jo, hogy nem bonyolitottak tul az ftp elereset, igy sokan nezhettek animet. Valoszinuleg mindenki szerette is. Ha most leszukitik az eleresi kort, akkor sokan, nagyon sokan (a felhasznalok toredeke ir ide a forumokba) kiszorulnak. Raadasul ha egy ilyen fogvedo beszabadul, akkor megint kezdodik az egesz elorol.

En sajnos ugy latom, hogy eloszor ennek a jogi oldalat kellene tisztazni, enelkul felesleges azon toprengeni, hogy hogy lehet megjobban illegalitasba vonulni. Nem mellekesen Zsozsot taszitjuk ezzel a pokol kenkoves bugyraiba, hisz mi csak a juzerek vagyunk, de o tartja a hatat _minden_ jogsertesert, akar kepzelt, vagy valos.

Egyebkent mennyire bonyolult egy ilyen szerver beregisztralasa, beepitese? arra gondoltam, hogy minden ilyen level utan tulajdonost/isp-t valt a server, es minden kezdodik elorol.

Prof. William

Szóval próba....

Csak az kerülhet be aki kinyír egy jogvédõst. :rolleyes:

Amúgy a megfhívásos ftp-lenne a legjobb mert egyetemrõl, nagyon nem tudok Dc/emule/torrentezni.

Ha meg minden kötél szakad...

Visszatérhetünk a régebbi rendszerbe, amit még én csináltam mieltõtt eltaláltam az usteamra.
Ismerõssel mailen át át megbeszéltük, hogy felír valamit cd-re aztán egy jelképes összegért elküldi. Pl. 500 Ft. Ez persze dvd-vel is mûködik. :) Sokg gamet így szereztem meg amit már nem lehetett máshol. Pl. Final Fantasyik. Az összefg kifizetéése meg úgy történt hogy a tag megadta  számlaszámáz és meg elküldtem rá a pénzt. Ez persze feltételez némi bizalmat, de az remélem itt megvan. CD/DVD-t küldeni nem nagy ördöngõsség, csak jól be kell csomagolni.
Mindenki örül. :)

Lehet hogy az usteam hamrosan visszatér. Lehet hogy egy hónap múlva már röhögni fogunk az egészen.

De azért.... Amíg szeretett usteamunk vissza nem tér más megoldás kell.

Én kezdem  a sort. Ha érdekel titeket akor a szelmuh@freemail.hu -címre írjatok.

Amim meg van.

Last Exile - teljes
Slayers-teljes+felirat
My-Hime 1-4
Appleseed
Slayers next-12rész+felirat
Love Hina-1-8rész.

Nam valami sok de kezdetnek megteszi.

Persze ha DVD-re kéritek az könnyebb+ ömleszthetem ami kell.

Ha érdekel írhjatok+ti is írjátok meg mitek van. Kíszúrunk velük! Nem fogunk a ASAV csizmája alá görnyedni.

Elõrre animés sorstársaim!

Inkvisitor

Dettó.
Elõzetes egyeztetés után hasonlóképp, vagy adok ipcímet, felhasználónevet és jelszót, utána lehet tölteni. Ezt a módszert még le kell tesztelni, de linux alatt (elvileg) jól mûködik, és semmibe sem kerül, csak némi sávszélességbe.
Megvan: Elfen Lied, Appleseed 2004, Argento Soma, Armitage,Bleach
inkvisitor@vipmail.hu

Ja, és minden jelszó, felhasználó csak addig él, amíg be van kapcsolva a gép. Utána megszûnik.
Viva UHU1.2!  :lame:

Hoz_hun

Quote from: Prof. WilliamKíszúrunk velük! Nem fogunk a ASAV csizmája alá görnyedni.

Ez már jobban büntethetõ mint, zsozso féle (ami csak figyelmeztetés), mert kereskedésnek számít. Szóval csak vigyázni.
ASAV meg az atyaúristen itt szóval, hiába lázadozunk. Akkor kell gondolkodni, ha ASVA-vel nem tud Zsozso megegyezni, mert akkor van baj.

Egyébként Inkvisitor megoldása sokkal jobb, és az ua kategória mint Zsozso. Ha minden kötél szakad csak ilyesmi mûködhetne szerintem.
"Harcolni a békéért olyan, mint dugni a szüzességért."

noriko

egy kis jogi dolog...
QuoteAlapvetõen mindig a szerzõi jogból kell kiindulni és arra kell figyelni. A szerzõi jog mindenütt a világon a törvény erejénél fogva védi az alkotást, a mûvet és a hozzákapcsolodó különbözõ jogokat. Magyarországon az 1999. évi LXXVI. törvény tartalmazza ezeket a szabályokat.

A kérdéses rajzfilmeket is védi, ezért valaki rendelkezik ezekkel a jogokkal és igy az általa adott ún. felhasználási szerzõdés a mérvadó minden esetben. Tehát ha a szerzõi jog jogosultja által adott irásbeli felhasználási szerzõdés alapján jogszerüen kerültek fel az Internetre a rajzfilmek - amelynek a letöltési lehetõségre is vonatkoznia kell - akkor letölthetõ vagy megnézhetõ a film. A letöltött film azonban szerzõdés nélkül nem sokszorosítható, és nem terjeszthetõ. Az engedély nélküli feliratozás is sérti a szerzõi jogot, hiszen annak tartalma eltérhet a szerzõ eredeti akaratától, megváltoztathatja a film értelmét.

A lényeg ezek alapján, hogy a magyarországi forgalmazásukhoz a szerzõi jog jogosultjától kell irásbeli felhasználási szerzõdést (licenszet) szerezni, ami általában pontosan és igen részletesen tartalmazza, hogy ezt milyen feltételekkel lehet végezni. Ez természetesen csak a szerzõi jogi része az egésznek, mert a kereskedelmi tevékenységet más jogszabályok is szabályozzák.

Összefoglalva: Minden forgalmazásra, terjesztésre, nyilvánosság felé közvetítéshez (Internet), megváltoztatáshoz (felirat) a szerzõi jog jogosultjától kell irásbeli felhasználási szerzõdéssel rendelkezni ami általában meghatározza a területi és idöbeli hatályt is..
"I wish I could, but I don't want to."

blau

vagyis gyk az osszes animehez (mert szinte mindegyik fansubos) kellene engedely?

noway

Quote from: Prof. WilliamIsmerõssel mailen át át megbeszéltük, hogy felír valamit cd-re aztán egy jelképes összegért elküldi. Pl. 500 Ft.

A dolog erkölcsi megítélésétõl elvonatkoztatva (ami persze mindenkinek a magánügye, de nekem pl. nem lenne pofám pénzt kérni egy olyan filmért, amit ingyen töltöttem le valahonnan), onnantól, hogy pénzt kérsz érte, már bûncselekmény. Ami többek között azt is jelenti, hogy már nem a ProArt jóindulatán múlik a dolog, hanem a rendõrségnek, ha tudomást szerez róla, kötelessége nyomozást indítani. Annak meg nagyon egészségtelen következményei vannak...

NuDLy

Húúúú hát ez para... De bízok benne, h erre van +oldás... /azt ne mondja senki h az EGÉSZ illegal volt... heh... vicces/ [Yaah; és nem reklámozni a többi hasonló eftépét] :rolleyes:

noriko

Quote from: blauvagyis gyk az osszes animehez (mert szinte mindegyik fansubos) kellene engedely?
hát ezek szerint igen.
de akkor is kéne ha nem lenne feliratozva, mert mindenképp jogsértõ, ha nincs a szerzõi jog jogosultjától engedély. A nem licenszelt dolgoknál ez a japánokat jelenti, úgyhogy ezekre is vonatkozik. De mivel a nem licenszelt dolgok az itthoniaknak nem sértik az anyagi érdekeit, reménykedhetünk esetleg elnézõ gyakorlatban... Fõleg hogy még reklám értéke is van a dolognak. Hallasz ASVA??!

(iménti értelmezésemmel kapcsolatban fenntartom a tévedés jogát, de az elõzõ quote tuti..)
"I wish I could, but I don't want to."

Necrid^

Quote from: Prof. WilliamSzóval próba....

Csak az kerülhet be aki kinyír egy jogvédõst. :rolleyes:

Amúgy a megfhívásos ftp-lenne a legjobb mert egyetemrõl, nagyon nem tudok Dc/emule/torrentezni.

Ha meg minden kötél szakad...

Visszatérhetünk a régebbi rendszerbe, amit még én csináltam mieltõtt eltaláltam az usteamra.
Ismerõssel mailen át át megbeszéltük, hogy felír valamit cd-re aztán egy jelképes összegért elküldi. Pl. 500 Ft. Ez persze dvd-vel is mûködik. :) Sokg gamet így szereztem meg amit már nem lehetett máshol. Pl. Final Fantasyik. Az összefg kifizetéése meg úgy történt hogy a tag megadta  számlaszámáz és meg elküldtem rá a pénzt. Ez persze feltételez némi bizalmat, de az remélem itt megvan. CD/DVD-t küldeni nem nagy ördöngõsség, csak jól be kell csomagolni.
Mindenki örül. :)

Lehet hogy az usteam hamrosan visszatér. Lehet hogy egy hónap múlva már röhögni fogunk az egészen.

De azért.... Amíg szeretett usteamunk vissza nem tér más megoldás kell.

Én kezdem  a sort. Ha érdekel titeket akor a szelmuh@freemail.hu -címre írjatok.

Amim meg van.

Last Exile - teljes
Slayers-teljes+felirat
My-Hime 1-4
Appleseed
Slayers next-12rész+felirat
Love Hina-1-8rész.

Nam valami sok de kezdetnek megteszi.

Persze ha DVD-re kéritek az könnyebb+ ömleszthetem ami kell.

Ha érdekel írhjatok+ti is írjátok meg mitek van. Kíszúrunk velük! Nem fogunk a ASAV csizmája alá görnyedni.

Elõrre animés sorstársaim!

Egyet értek.. veled és beszálok én is íme my collection (nem sok de hátha segit ) :
1.Detective conan movie 1
2.Detective conan movie 2
3.Detective conan movie 3
4.Detective conan movie 4
5.Detective conan movie 5
6.Detective conan movie 6
7.Detective conan movie 7
8.Detective conan movie 8
9.Detective conan Special : Miracle at noshien ball park! the Defiants Face the dark Deamon (winter 2004 special )
10.Detective conan Special : Merderous 20 Years
11.Detective conan conan Special : Head to head match with black organization
12.Detective conan Special : Trembling Metropolital police headquarters 12 millon hostages
13.Detective conan special: Infiltration

14.Jin-Roh the wolf Brigade
15.Appleseed 2004
16.Onegai Teacher
17.Onegai Twins
18.Wonderful Days
19.Cowboy bebop knockin'on heaven's door
20.Ninja scroll
21.X the movie
22.Millenium actress
23.RaHXephon
24.Ayane's high kick
25.Gundress
26.Plastic little Sorcer on the rocks
27.Varibale Geo
28.Bizzare cage
29.Rurouni Kenshin Reminiscence (OVA)
30.Rurouni Kenshin OVA2
31.Love Hina Again
32.Love Hina Xmas special
33.Love Hina spring special
34.Inuyasha movie 1
35.Inuyasha movie 2
36.Inuyasha movie 3
37.Inuyasha 1-48 (azt töltöttem csak megszakadt a balhé miatt :( )
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Prof. William

Bocs. Én csak a cd/dvd+a pstaköltség árára gondoltam.
Nem hiszem hogyolyan sokat nyernék ezzel a módszerrel, mert egyensúj lenne. Csak anyit kérnék ért amit én is belefektetek.

Amúgy az AHQ létezik még vagy annak is annyi?

Már elég paranoiás vagyok szóval...

A szelmuh@freemail.hu címre megírná valaki hogy hogyan lehet oda benézni?

Necrid^

Quote from: Prof. WilliamBocs. Én csak a cd/dvd+a pstaköltség árára gondoltam.
Nem hiszem hogyolyan sokat nyernék ezzel a módszerrel, mert egyensúj lenne. Csak anyit kérnék ért amit én is belefektetek.

Amúgy az AHQ létezik még vagy annak is annyi?

Már elég paranoiás vagyok szóval...

A szelmuh@freemail.hu címre megírná valaki hogy hogyan lehet oda benézni?

ja ok értelek..
amugy azok mind köszönhetem az usteamnak.. mindenbele zsozso ne adj fel olyan könyen.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Meske

Ha csak a pénz lenne a probléma, akkor ezt fizetés helyett cserélgetéssel is meglehetne oldani, nem?

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

bandiras2

ZSOZSO!
Küldtem privit!
Értelmes tartalommal.
Közben kínomban nekiálltam donkeyzani.
Remélem az állományokat még nem törölte a szolgáltató, csak temporary unavalieble.
Press any key to continue and any other key to quit.

via_mala

Hibáztunk, tévedtünk, eltévelyedtünk, igen.
Büntetést érdemlünk.
Szigorút, és igazságosat.
Hadd lássa mindenki.

Ott rontottuk le, hogy megszerettük az animét. Igen bevalljuk.
Mert szívünkbe zártuk a szereplõket, és rajongtunk értük, mert kiragadtak a mindennapokból, mert gondolkodásra serkentettek, és ráébresztettek fontos dolgokra, mert értelmes és tartalmas idõtöltésre kaptunk lehetõséget általuk. Mindezt nem pótolhatják a kereskedelmi tévék által vetített animék, mert nem azokat a sorozatokat vetítik, amik minket érdekelnek, de ha igen akkor sem eredeti hanggal adják õket, nincsenek profi, lelkes csapatok által készített, igényes fansub-ok, amik rengeteg érdekes háttér-információval gyarapítják az adott animét, és nincs lehetõség rá, hogy akkor és ott, hirtelen felindulásból végignézzünk egy sorozatból 8-10-akárhány részt, mert annyira megragadott, fellelkesített. És nem tudják kielégíteni a sorozatok által indukált érdeklõdésbõl fakadó manga-étvágyunkat sem, habár rossz minõségû szkennelt oldalakon gúvasztottuk szemeinket, mégis lelkesen bújtuk gyarló angoltudásunkat próbára téve az egyedi rajztechnikával készült oldalakat, különösen a hozzá kapcsolódó anime OST-jét hallgatva.

És mi vagyunk a hibásak azért is, mert nyíltan vállaltuk a szenvedélyünket, és hirdettük az anime és a manga felszabadító, tudattágító erejét, hogy nyitottabbá váltunk általuk, és ajánlgattuk másoknak is, így aztán egyre többen magukévá tették a rajzfilm-nézõket infantilis lényként kezelõ, sablonos, butító, blõd, szirupos (amerikai) animációs filmeket elutasító, ellenben igényes, egyedi, átgondolt, korántsem mindig hepiendre futó történeteket és komplex szereplõket felvonultató animációs mûalkotásokat igénylõ felfogást, ami végsõ soron ahhoz vezetett, hogy felfigyeltek ránk azok is, akik mindenben csak a PÉNZT, a PROFITOT, a TULAJDONJOGOT látják, akik akkor érzik jól magukat, ha mindenki szögletes, és befér a "fiókba", akiknek nem számít, hogy mit érzünk, mit hiszünk és mit gondolunk, csak az, hogy FIZETTÜNK-e érte. És most várnak, amíg kiéhezünk, és kíntól görcsbe rándult lélekkel animére áhítozva ráfanyalodunk a KERESKEDELMI csatornák által megvásárolt, így-úgy szinkronizált, REKLÁMOKKAL teletûzdelt, cseppenként hígra adagolt sorozatokra, hogy végre már valami HASZNUK is legyen belõlünk, hiszen mivégre születtünk erre a világra, ha nem arra, hogy FOGYASSZUNK, lehetõleg sokat! Majd õk éreznek, hisznek, gondolkodnak helyettünk, mi több értünk, mert õk tudják, hogy nekünk mi a jó, mitõl leszünk boldogok, mi csak azzal foglalkozzunk hogy idõben BEFIZESSÜK a csekket, és majszoljuk a pattogatott kukoricát. (És ha már úgyis ott ülünk, akkor nézzünk meg még egy-két szappanoperát, és köttessünk be még 10 újabb csatornát, mert most akciósan csak x forint, és örüljünk, ha megismétlik a lehetetlen idõpontban leadott filmeket, de akkor azt a pár kis reklámot is igazán végignézhetjük már.)

Vétkeztünk, tudjuk, szánjuk-bánjuk.
Köszönjük a büntetést, megérdemeltük.

Magyarország, XXI. század, szép új jövõ
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Fazék

Felõlük akár veszteségesen is csinálhatod, de ha pénzt kapsz érte, akkor akármennyire is jószándékkal csináltad, ez bizony már kereskedésnek számít... Persze javítsatok ki ha tévedek, mert könnyen elképzelhetõ, de én így tudom.

Inkvisitor

Quote from: BlimpFelõlük akár veszteségesen is csinálhatod, de ha pénzt kapsz érte, akkor akármennyire is jószándékkal csináltad, ez bizony már kereskedésnek számít... Persze javítsatok ki ha tévedek, mert könnyen elképzelhetõ, de én így tudom.

Végül is, akinek van otthon korlátlan netje, az egyéni felhasználó fele mûködhet szerverként. És így mindjárt nem kell pénzt fizetni érte, vagyis ingyenesen megy az egész.

blau

Quote from: InkvisitorVégül is, akinek van otthon korlátlan netje, az egyéni felhasználó fele mûködhet szerverként. És így mindjárt nem kell pénzt fizetni érte, vagyis ingyenesen megy az egész.

de altalaban a korlatlan net == adsl, ott meg az a 20k koruli upload nemigazan eleg, csak ha naaagyon sokan vagyunk. ez meg gyk. dc hub szeruen mukodhetne szerintem csak.

es akkoris ott van az, hogy ekkor mi vagyunk a megosztok, es minket fognak piszkalni.

Inkvisitor

Quote from: blaude altalaban a korlatlan net == adsl, ott meg az a 20k koruli upload nemigazan eleg, csak ha naaagyon sokan vagyunk. ez meg gyk. dc hub szeruen mukodhetne szerintem csak.

es akkoris ott van az, hogy ekkor mi vagyunk a megosztok, es minket fognak piszkalni.

Én célzott áttöltésrõl beszélek. Tehát két gép közvetlen kapcsolatáról a neten, nem mindenfele elosztott kapcsolatról. Amúgy ~3k a korlátlan hozzáférés rádiós neten.

Alkyra

Quote from: via_malaHibáztunk, tévedtünk, eltévelyedtünk, igen.
Büntetést érdemlünk.
Szigorút, és igazságosat.
Hadd lássa mindenki.

Ott rontottuk le, hogy megszerettük az animét. Igen bevalljuk.
Mert szívünkbe zártuk a szereplõket, és rajongtunk értük, mert kiragadtak a mindennapokból, mert gondolkodásra serkentettek, és ráébresztettek fontos dolgokra, mert értelmes és tartalmas idõtöltésre kaptunk lehetõséget általuk. Mindezt nem pótolhatják a kereskedelmi tévék által vetített animék, mert nem azokat a sorozatokat vetítik, amik minket érdekelnek, de ha igen akkor sem eredeti hanggal adják õket, nincsenek profi, lelkes csapatok által készített, igényes fansub-ok, amik rengeteg érdekes háttér-információval gyarapítják az adott animét, és nincs lehetõség rá, hogy akkor és ott, hirtelen felindulásból végignézzünk egy sorozatból 8-10-akárhány részt, mert annyira megragadott, fellelkesített. És nem tudják kielégíteni a sorozatok által indukált érdeklõdésbõl fakadó manga-étvágyunkat sem, habár rossz minõségû szkennelt oldalakon gúvasztottuk szemeinket, mégis lelkesen bújtuk gyarló angoltudásunkat próbára téve az egyedi rajztechnikával készült oldalakat, különösen a hozzá kapcsolódó anime OST-jét hallgatva.

És mi vagyunk a hibásak azért is, mert nyíltan vállaltuk a szenvedélyünket, és hirdettük az anime és a manga felszabadító, tudattágító erejét, hogy nyitottabbá váltunk általuk, és ajánlgattuk másoknak is, így aztán egyre többen magukévá tették a rajzfilm-nézõket infantilis lényként kezelõ, sablonos, butító, blõd, szirupos (amerikai) animációs filmeket elutasító, ellenben igényes, egyedi, átgondolt, korántsem mindig hepiendre futó történeteket és komplex szereplõket felvonultató animációs mûalkotásokat igénylõ felfogást, ami végsõ soron ahhoz vezetett, hogy felfigyeltek ránk azok is, akik mindenben csak a PÉNZT, a PROFITOT, a TULAJDONJOGOT látják, akik akkor érzik jól magukat, ha mindenki szögletes, és befér a "fiókba", akiknek nem számít, hogy mit érzünk, mit hiszünk és mit gondolunk, csak az, hogy FIZETTÜNK-e érte. És most várnak, amíg kiéhezünk, és kíntól görcsbe rándult lélekkel animére áhítozva ráfanyalodunk a KERESKEDELMI csatornák által megvásárolt, így-úgy szinkronizált, REKLÁMOKKAL teletûzdelt, cseppenként hígra adagolt sorozatokra, hogy végre már valami HASZNUK is legyen belõlünk, hiszen mivégre születtünk erre a világra, ha nem arra, hogy FOGYASSZUNK, lehetõleg sokat! Majd õk éreznek, hisznek, gondolkodnak helyettünk, mi több értünk, mert õk tudják, hogy nekünk mi a jó, mitõl leszünk boldogok, mi csak azzal foglalkozzunk hogy idõben BEFIZESSÜK a csekket, és majszoljuk a pattogatott kukoricát. (És ha már úgyis ott ülünk, akkor nézzünk meg még egy-két szappanoperát, és köttessünk be még 10 újabb csatornát, mert most akciósan csak x forint, és örüljünk, ha megismétlik a lehetetlen idõpontban leadott filmeket, de akkor azt a pár kis reklámot is igazán végignézhetjük már.)

Vétkeztünk, tudjuk, szánjuk-bánjuk.
Köszönjük a büntetést, megérdemeltük.

Magyarország, XXI. század, szép új jövõ

:bruhuhu:  :bruhuhu:  :bruhuhu:  :bruhuhu: Melleted állok testvér!!

Nem elég,hogy az embere még ki is taszítanak jópárunkat a társadalomból ezért az egyszerû tényért, de még azt sem engedik meg, hogy hódoljunk ennek a hobbinak/életútnak/szórakozásnak.
Mindig csak a pénz, a pénz, a pénz számít semmi más.
Hpff. Szánalmas. Õszintén mondom szánalmas.
Nos, többek közt EZÉRT fogok elmenni errõl a szánalmas országból
s jóóó messzire megyek, hogy elfelejtsek mindent.(hm.. vajon Hokaidoban mennyi egy lakás bérlése?  :) )

Szóval csak röviden annyit kedves barátaim, hogy én nem is vártam kevesebbet EZEKTÕL. Szinte már megszoktam,hogy mindig ott rúgnak belém ahol a legjobban fáj.

Alkyra

Quote from: InkvisitorÉn célzott áttöltésrõl beszélek. Tehát két gép közvetlen kapcsolatáról a neten, nem mindenfele elosztott kapcsolatról.

Akkor már dc. Ugyanez, csak egy kicsit gyorsabb.

blau

Quote from: AlkyraAkkor már dc. Ugyanez, csak egy kicsit gyorsabb.

detto. csinalhatnank magyar anime hubot, persze kizarolag chateles celjara.

(Japanban nagyon dragak a lakasok. en maradok egyenlore Amszterdamnal)

Alucat

Megkértek hogy ezt írjam ide:

Quoteírd be léccó, hogy: QUOTE:
NoiR az Új egérrel - I'm the True Noir - üzenete:
Beírnál valami ilyesmit a nevembe, hogy ha Bármit is csinálnak az FTP-vel vagy az usteam egészével akkor biztos folyni fog a vér, és hogy háború lesz?

Egyébként is az email nem hiszem hoyg hivatalos felszólítás lenne. A levél a megfelelõ hatósági pecsétekkel már igen.
Would you be so kind showing me your busom or please take your leave this instant. Thank you!

Fazék

Quote from: AlkyraMindig csak a pénz, a pénz, a pénz számít semmi más.
s jóóó messzire megyek, hogy elfelejtsek mindent.
ööö, lehet már a Földön kívülre is költözni? Mert különben nem tudom milyen helyrõl beszélsz, ahol a pénz nem számít...

noway

QuoteEgyébként is az email nem hiszem hoyg hivatalos felszólítás lenne. A levél a megfelelõ hatósági pecsétekkel már igen.

Alapból nem is, de a szolgáltató köthet külön szerzõdést a jogvédõkkel, és az alapján már igen. Ott van a törvény végén, csak el kell olvasni...

Moha

Quote from: via_malaHibáztunk, tévedtünk, eltévelyedtünk, igen.
Ott rontottuk le, hogy megszerettük az animét. Igen bevalljuk. [...]ami végsõ soron ahhoz vezetett, hogy felfigyeltek ránk azok is, akik mindenben csak a PÉNZT, a PROFITOT, a TULAJDONJOGOT látják, akik akkor érzik jól magukat, ha mindenki szögletes, és befér a "fiókba", akiknek nem számít, hogy mit érzünk, mit hiszünk és mit gondolunk [...] Majd õk éreznek, hisznek, gondolkodnak helyettünk, mi több értünk, mert õk tudják, hogy nekünk mi a jó, mitõl leszünk boldogok
Szívembõl szóltál, drága barátom!
Sajnálatos, de ez a helyzet. Csak nem tudom, hogy a jogvédõ szervezet emberei mit szólnának hozzá, ha õket raknák be a fiókba?!
A marketing szempontjából az a "jó" ember, aki zombiként beáll a sorba, és aktív tagja lesz a fogyasztói társadalomnak. Ha valaki kilóg a sorból, azt el kell tiporni. :ejj: Errõl az egyik Sliders epizód jutott eszembe.
Minden gonoszság gyökere a pénz. És akinek sok van, annak sosem elég. És mivel a pénz hatalom, sajnos ocsmány dolgokra késztet bizonyos embereket.
Ha téged NEM érdekelnek a valóságshowk, a Megasztár és a bugyuta amerikai rajzfilmek, ha NEM küldesz mindenféle telefonos játékra emelt díjas SMS-t, ha NEM nézel szappanoperákat, mert ÉRTELMESEBB dolgokkal szeretsz foglalkozni, akkot nem vagy ember, hisz nem az õ zsebüket gazdagítod. Gusztustalan dolog!
Én, személy szerint mindig is úgy voltam vele, hogy ami jó, azért hajlandó vagyok fizetni. Nem egy játékot és filmet vettem már meg eredetiben azért, mert ismertem, és tudtam, hogy jó. Ha viszont nem láttam volna õket korábban, blindre biztos, hogy nem vettem volna meg.
Ugyanez a helyzet az animékkel is. Ez az oldal NAGYON sokat tett az anime magyarországi népszerûsítéséért. Nélküle sokan még ma sem ismernék az animéket.

Nézzük tehát a másik fél szempontjából:
Ha nincs ez az oldal:
- Kevesebb ember ismerkedik meg az animével.
- Aki nem ismeri az animét, nem fog DVD-t sem venni, sem itthon, sem külföldrõl.
- Ergo: nincs belõle se hasznuk, se káruk.

Ellenben jelentkezzen az, aki pl. látta a Chihiro-t és mivel tetszett neki, megvette DVD-n... Szerintem elég sokan vagyunk. Akkor most hasznos, vagy káros volt az ftp?

Kvikveg

Quote from: Moha...
Ellenben jelentkezzen az, aki pl. látta a Chihiro-t és mivel tetszett neki, megvette DVD-n... Szerintem elég sokan vagyunk. Akkor most hasznos, vagy káros volt az ftp?
Ezennel jelentkezem. :D
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

TurboK

Quote from: Blimpööö, lehet már a Földön kívülre is költözni? Mert különben nem tudom milyen helyrõl beszélsz, ahol a pénz nem számít...
Biztos van valami afrikai busman benszülött ország még ahol nem a pénz diktál... De lehet hogy tévedek...

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Ramiz

Quote from: Hoz_hunMás: nincs valakinek rokona az ASVA vagy hogy hívják-nál (vagy valami politikus ismerõse) és megbugázná a dolgot, hogy ne barmolják.

Ilyen viszonyok, ilyen körülmények között ez lenne a legjobb megoldás, ha lenne ilyen ismerõs...
Ahogy ma Magyarországon a dolgok mennek, nemhogy nem lehet tisztességesnek lenni, de már a "tisztesség" szónak is megváltozott a jelentése: csináld úgy, hogy ne tudjanak megfogni. Lásd érettségi körüli "botrány"...

Quote from: Alkyra:bruhuhu: Melleted állok testvér!!

Nem elég,hogy az embere még ki is taszítanak jópárunkat a társadalomból ezért az egyszerû tényért, de még azt sem engedik meg, hogy hódoljunk ennek a hobbinak/életútnak/szórakozásnak.
Mindig csak a pénz, a pénz, a pénz számít semmi más.
s jóóó messzire megyek, hogy elfelejtsek mindent.(hm.. vajon Hokaidoban mennyi egy lakás bérlése?  :) )

Szóval csak röviden annyit kedves barátaim, hogy én nem is vártam kevesebbet EZEKTÕL. Szinte már megszoktam,hogy mindig ott rúgnak belém ahol a legjobban fáj.

Szerinted találsz még olyan helyet a Földön, ahol nem a profitról és a pénzrõl szól minden? :rolleyes: Szerintem nem. Japán pláne. Ez a jogi dolgos esemény után még realistábbnak kell lennünk, nem azon töprengeni, hogy hogyan menjünk el a Holdra és nézzünk egész életünkben animét ott, ahol senki sem zavar. :)
Ez a bajom mindig is a külföldre menési tervekkel. Nem tudom, tisztességesebbek-e ott, de nincsen Csodaország...

Quote from: Alkyraööö, lehet már a Földön kívülre is költözni? Mert különben nem tudom milyen helyrõl beszélsz, ahol a pénz nem számít...

:bruhuhu: Megelõztél! De azért meghagyom a saját szövegemet is, mert tõled függetlenül írtam.

UI.: Csak azért nem írtam le a véleményemet a "jogvédõkkel", az rtlklub fórumára postolókkal és azokkal kapcsolatban, akik irigyek egy kis, jól mûködõ, pozitív értelemben zárt (könnyû ismerkedni, beszélgetni) és pozitív értelemben nyitott (könnyû bekerülni) közösségre, hogy ne csináljak feleslegesen sok munkát (kicsillagozást és törlést) a moderátoroknak. Meg különben is, alapjába véve :angyali: vagyok. Csak amikor ilyenek történnek...  :mad: :b+: :hogyaza: :nagyere:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

TurboK

Ja, a mit/kit/hogyan töltsünk animét mostantól problémát meg ha lehet NE itt tárgyaljuk meg, ugyanis:
1) még akár az is lehet hogy ujraindul a szerver
2) pont ezért halt be most a szerver, valahogy nagyon morbid
3) torrentrõl amugy is szinte mindent le lehet szedni, nagyon nagy gond ezután se lesz a töltögetéssel
4) nem offtopic véletlenül?

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>