Main Menu

Világpolitika

Started by Raggie, 2005-05-22, 17:24:16

Previous topic - Next topic

Raggie

Quote from: katzmajd irok(+megapost danger)
.... :félõs szmájli: :D
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

#31
Quote from: Pirula(Rosseb... kéne egy ellenvélemény már, olyan jót elvitáztunk! :D)
Én nem értek egyet senkivel és semmivel. :D :__devil:

Maffia: azt tudtam, hogy az alkoholtilalom miatt lendült fel annyira Amerikában, de Olaszországban is van maffia, egybefonódva politikai érdekekkel, ezért nehéz ellene a harc. A gyökereit nem ismerem... a Keresztapát szeretem, de hát az nem hiszem, hogy teljesen hihetõ forrás.

katz: gyerünk azzal a posttal! :)

[sorry, mire ide eljutottam a copy-val, elfelejtettem, ki írta]
Én akkor ilyedtem meg nagyon hogy kitör a harmadik vh, mikor néhány repülõgép beleszállt egy két amerikai épületbe... Nem is tévedtem olyan nagyot...ez a terrorakció kitartott az USA-nak 2-3 kisebb háborúra, és meggyõzõdésem hogy Bush-t ezek miatt a háborúk miatt választották újra(  ) Tudtátok hogy az IQ-ja majdnem a fele Clintonénak?

Ezért is kérdéses, hogy terroristák csinálták-e. Illetve inkább hogy kinek az akaratából. Kérdéses, hogy nem  Darth Bush áll-e a háttérben.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Moha

Érdekes thread.
Személy szerint az USA-t nagyon jól jellemzi a nagyon lol thread beli vicc:
"Az USA-ban nem tudták, mit jelent a Föld többi része". Az egy dolog, hogy azt képzelik, hogy USA = Világ, de ezen felül még rá akarják eröltetni a saját szabályaikat Európára is. Sajnos túlságosan megnõttek, és azt hiszik mindent megtehetnek.
Megtorolják a terrortámadásokat, és véres hajtóvadászatot indítanak a tettesek ellen, miközben a II. VH-ban a Hiroshima-i és Nagasaki-i atombomba sokkal nagyobb terrorcselekmény volt. Ott több millió ártatlan civil halt meg. Szóval megvetni való társadalom.
Demokrácia: maga a demokrácia nem rossz. Csak sajnos kellene valami, ami gátat vet a vagyonosodásnak. Úgy tûnik, ha valakinek sok pénze lesz, onnantól automatikusan átgázol másoko, csak, hogy még többet szerezzen.
És tényleg az a helyzet, hogy akinek sok pénze van, az bármit megtehet. Ha van elég pénzed, lazán megúszhatsz egy rablógyilkosságot is, hiába látott téget 10 szemtanú...
Pl. volt egy eset, hogy egy csávót elítéltek egy gyilkosságért. Volt alibije, de csak a gyilkosság ideje elõtt kb 3/4-ed óráig. Viszont elég messze volt a színhelytõl. A TV-stáb utánanézett, és az út még minden szabályt megszegve is 1,5 óra volt, tehát 45 perc alatt nem érhetett oda.
A perdöntõ bizonyíték pedig az volt, hogy egy vén banya állítólag látta a csávót valahol útközben... Szóval hatalmas nagy bunda volt, valakinek az útjában állhatott a pasas.
Sajnos a pénz átformálja az embert. Nem hiába, igaz az a mondás, hogy "Minden gonosz gyökere a pénz!"

Pirula

Quote from: RamizÉn nem értek egyet senkivel és semmivel. :D :__devil:
Ez akkor igazán jó ha a kompromisszumképesség teljes hiányával ötvözõdik. :D
Quote from: FenrirTudtátok hogy az IQ-ja majdnem a fele Clintonénak?
Ez mondjuk szerintem bõven kamu. Bushnak akkor szemmel láthatóan értelmi fogyatékosnak kéne lennie, képtelen lenne eljátszani az államfõ szerepét. Vagy lehet hogy Clintonnak van 200 fölött az IQ-ja? Egy annyira intelligens ember nem ártaná magát a politikába. :)

Ramiz

Quote from: PirulaEz akkor igazán jó ha a kompromisszumképesség teljes hiányával ötvözõdik. :D
Úgy látom, ismersz. :__devil:

Bush: Nem az a baj, hogy idióta. Budapest tele van idiótákkal. Gyerekkoromban a Népstadion környékén mindig láttam egy-két technokolos gyereket, ölébe csorgó nyállal. De elég megnézni egy valóságshow-t vagy bármelyik másik esti kereskedelmitévé-adást. A baj az, hogy egy hatalmas befolyással és katonai erõvel rendelkezõ állam éllén áll, és hogy ezen állam lakosai újra megválasztották. Persze lehet, hogy a másik se volt jobb, nem tudom.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Thomasson88

1:Na az USA ról elkell kezdeni áttréni mert valóban az USA a világpolitika nagy részét kéepzi hadi muveleteivel de ez nem minden. Azért vegyük figyelembe valóban Kínát meg Japánt. Kínáról mindenki mnodja hogy miylen erõsen fejlõdik meg mniden. Valójában sztem csak az van hogy annyira el volt amradva mint anno az I.VH idején Németország és a fejlõdése sokkal rohamosabb volt mnit mnodjuk Angliáé de a VH idején gazdaságilag még Anglia volt az erõsebb. 1918érte el Németország a korban a gazdasági csucsát. Akkor viszont Anglia Fro. USA ellen nem volt esélye. Na msot Kínában hasonlo helyzet. Rohamosnak tûnik a fejlõdsée pedig valójában ez az amin már az EU országai 20-50éve átestek. Valóigaz hogy majd vmikor beérik az USAt de az még odébb van. Japán viszont már más tészta. Na az tényleg fejlõdés. De Kína és Japán közt elpég nagy az ellentét.
2:Amugy meg az ûr beli "sétákhoz" kapcsolodva. CSak hogy lássátok hogy az USA mennyire mnident megtesz hogy õk legyenek az elsõk akik már további célokkal is utaznak meg ijenek.Az USA--->Pentagon ban új "ûrtörvényt" alkotnak melynek nem titkolt célja az lesz hogy az USA egyedualma jöjjön létre az ûrhajózás terén. Az USA már az ûrben is fegyvereket akar elhelyezni. És azt mnodják ha nem is helyeznek el , azt akarják hogy legalább a elhetõség meg legyen rá és a többi országot tudják kontrollálni hogy õk eltudjanak helyezni. Na most ha ezt sikerül végig vinniük ami most sajna úgy néz ki nagyon :( akkor katz ot megcáfolva az USA képes lesz egyedül is háborút vívni. Ugyanis ha vki kiakar menni az ûrbe ld :Japán és Kína kénytelenek lesznek az USA val szövetséget kötni és igy máris nem lesz egyedül. Na mnid1. Egyéni véleményem ez a hirbõl következve.
Idéznék egy újságbók is ha nem gond.
"   
Az amerikai légierõ jelenleg olyan rendszerek kidolgozásán fáradozik, melyek a világegyetemben állomásozhatnának. Idén áprilisban indult egy kísérleti szatellit-program, amely a többi nemzet harcképtelenné tevésére szolgál. Egyéb világûrbeli fegyverek pedig képessé tehetnék az Egyesült Államokat, hogy nagyon gyorsan, a világ bármely pontját megtámadhassák – jelentette nem rég James Cartwright tábornok az amerikai szenátus elõtt."
Jól kezdõdött ez a nap is, csak kár, hogy felébredtem.

Ramiz

Kína: igen, de õk nagyon sokan vannak! És nem csak Kínában! Lehet, hogy 50 év múlva már nem angolul kell tanulni, hanem kínaiul?

Ûruralom: még mindig várom katz gigapostját, én errõl nem sokat tudok, pedig ezek a dolgok most történnek, felettünk! :eeek: (Imádok parázni.)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

katz

#37
Quote from: Thomasson88Idéznék egy újságbók is ha nem gond.
Nem gond. Melyik neves katonapolitikai lapból idéztél, mert azt ugye nem várod el tõlem, h akármilyen indexes benyögésre komolyan reagáljak?
Quote from: RamizKína: igen, de õk nagyon sokan vannak! És nem csak Kínában! Lehet, hogy 50 év múlva már nem angolul kell tanulni, hanem kínaiul?
Pár hete ment errõl egy komolyabb, szakmai dolgokat is felvonultató vita az sg haditechnika fórumában egy "kicsit" hozzáértõbbekkel, és nekem nincs nagy kedvem ujrakezdeni, de ha akarjátok, egy rövid összefoglalót írhatok belõle...
Quote from: RamizÛruralom: még mindig várom katz gigapostját, én errõl nem sokat tudok, pedig ezek a dolgok most történnek, felettünk! :eeek: (Imádok parázni.)
gigapost? az a 1,5 oldalas volt az. Sry, most nincs nagy ihletem

Damnatus

Na:
USA az elsõ a gazdasági, politikai, katonai, kultúrális hatalom telén. Teljesen logikus, hogy ezt meg is kívánja õrizni. Melyik ország ne akarná megõrizni?

Pályázatok: csalni mindíg lehet, a siker esélye kérdésesebb...

Thomasson88

Quote from: katzNem gond. Melyik neves katonapolitikai lapból idéztél, mert azt ugye nem várod el tõlem, h akármilyen indexes benyögésre komolyan reagáljak?

Ez nem indexes benyögés volt. Tényleg egy ujságbol idéztem aminek rendszeres vásárloja vagyok és neten is olvasom. Ajánlom figyelmedbe a figyelõ cimû újságot. Nagyon jó újság. Gazdasági ügyek mellett amit fõleg a hetente emgjelenõ újságban ovalshatsz illetve kulonbozo statisztiká gDP alakulása... az internetes kör levelükre feliratkozva a napi hireket ---belfõld----külföld gazdasági katonai ... lebontva elhet olvasni roluk. Én innen informáldook ugyanis TV t nem szoktam nézni. Vagy ha igen nagyon ritkán tehát keine hirado:)
Jól kezdõdött ez a nap is, csak kár, hogy felébredtem.

Xipe

Quote from: RamizKifogás gyenge. Más országot is szidnánk, ha abban a helyzetben lenne, hogy segíthetne más népeken, és csak a saját javát nézi.


akkor tessek, lehet kezdeni szidni Angliat, Nemetorszagot,Franciaorszagot,Japant,Hollandiat stb.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Pirula

Quote from: Xipeakkor tessek, lehet kezdeni szidni Angliat, Nemetorszagot,Franciaorszagot,Japant,Hollandiat stb.
Azért ez egy kissé erõs. Sorolt országok melyike robbantott ki a közelmúltban háborút gazdasági recessziójának visszafogása érdekében?

Xipe

Quote from: PirulaAzért ez egy kissé erõs. Sorolt országok melyike robbantott ki a közelmúltban háborút gazdasági recessziójának visszafogása érdekében?


Pontositsuk a kerdest, Sorolt orszagok melyike robbantott NYILTAN ki a kozelmultban haborut gazdasagi recessziojanak visszafogasa erdekeben?


igy mar valahogy jobban szol a dolog.
hidd el nekem, a magyarok is megtettek volna ha lenne mivel.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Pirula

Quote from: XipePontositsuk a kerdest, Sorolt orszagok melyike robbantott NYILTAN ki a kozelmultban haborut gazdasagi recessziojanak visszafogasa erdekeben?
igy mar valahogy jobban szol a dolog.
Namost ez olyan hogy nem tudom hogy kik háborúztak stikában, szóval ez errefelé nekem zsákutca. Viszont egészíthetjük ki a kérdést a végtelenségig ha már ilyen erkölcsi területre tévedtünk, mert akkor mondhatom hogy: Sorolt orszagok melyike robbantott NYILTAN ki a kozelmultban haborut gazdasagi recessziojanak visszafogasa erdekeben és próbálta ezt legális, mi több nemes célként feltüntetni a világ közvéleménye elõtt.
De ez szerintem hülyeség, mert sehova se jutunk vele.
Quote from: Xipehidd el nekem, a magyarok is megtettek volna ha lenne mivel.
Nézd, nem is azért írom mert azt akarom mondani hogy ez nemzetfüggõ és hogy magyar/olasz/svéd/ujgur ember ilyet nem tesz. Egyébként meg azzal takarózni hogy más is ezt csinálja nem érvényes érv és egyáltalán nem szól jobban a dolog. Ha Jóska Pista veri a családot otthon és én emiatt itthon is elõhúzom a fa testápolót az csak azt jelenti hogy mind a ketten sz*r alakok vagyunk, ezzel se magyarázattal se felmentéssel nem szolgálok.
Megtörtént és ezért elítélendõ. Számomra ez ilyen egyszerû.
Mert akár a szándékot akár a következményt nézem nem találok semmit ami igazolná a cselekedeteiket. Egy tett megítélésénél pedig ezek számítanak.

Te viszont éltél kint egy darabig, tehát biztos láttál közelebbrõl is dolgokat amik nem jutottak át a tengeren. Ha van valami erre vonatkozó, akkor nosza, komolyan kíváncsi vagyok!

Xipe

Pirula, barmit mondanek, akkor jonnenek a "de hat nekem megiscsak..." postok tomkelegei.
nekem se tetszik a haboru, de egy nemzetre kenni az egesz ugyet picit tul egyszeru.
Allandoan csak azt hallgatom hogy, "es bezzeg azok a mocsok amcsik...".
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Xipe

Thomasson88, kapasbol fel tudok nekd sorolni harom orszagot akiknek urbol indithato fegyverzete van.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

syeren

Quote from: XipeThomasson88, kapasbol fel tudok nekd sorolni harom orszagot akiknek urbol indithato fegyverzete van.
Nagyon kíváncsivá tettél...

Pirula

Quote from: XipePirula, barmit mondanek, akkor jonnenek a "de hat nekem megiscsak..." postok tomkelegei.
nekem se tetszik a haboru, de egy nemzetre kenni az egesz ugyet picit tul egyszeru.
Allandoan csak azt hallgatom hogy, "es bezzeg azok a mocsok amcsik...".
Akkor mondd pm-ben ha van kedved. Inkább hozzon valaki egy elgondolkodtató ellenérvet minthogy lezárjnuk egy vitát féligazságokkal.

Raggie

Szvsz ne zárjuk le a kérdést ennyivel. Felmerül még pl annak a problémája, hogy vajon ezekért a döntésekért ki a felelõs. Mert egyáltalán nem biztos, hogy az amerikaiak, hanem inkább az amerikai vezetés. Mert mi az amiben élünk? Demokrácia, mondjátok ti egybõl, de eléggé kifordított ez a dolog. A nép hatalmát jelenti, miközben mennyi hatalma van a népnek? Minden évben megszavaz kerületenként/városonként/nemtomminként egy képviselõt a parlamentbe, és ha valami iszonyatosan naggy botrány tör ki akkor talán népszavazással/közfelkiáltással/stb. leváltathatja azt(manapság pedig már ezek is kva sokba kerülnek ezért minnél jobban el akarják kerülni). Tehát mikor a képviselõ megnyeri a választást attól kezdve majdnem akármit csinálhat. Tudom ez kicsit erõs de szvsz ha belegondoltok tényleg így van, elõbb tudja a hatalmát mindenkinek ellenszenves módon érvényesíteni, mint hogy le tudják váltani.
Nézzük csak meg, hogy egy példát is említsek(és végre ne amerikait), Oroszországot az elsõ Világgazdasági Válság idején. Mi volt ott? Az emberek éheztek, egész faluk pusztultak éhen, de a kormány egy ígéretes nemtommilyen szerzõdés miatt a gabonát tonnaszámra adta el Németo.-nak és egyéb Ny-i országoknak...
Ezekkel csak azt akartam mondani, hogy nem biztos, hogy a nép is úgy gondoja a dologokat, mint azok akik döntenek.
(speciel USA ügyében ez nemtom mennyire volt így)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Bocsánat, katz, késõbb küldte el a postomat, mint a tiédet, és nem vettem észre a megapostot... :_pirul:

Quote from: katzDe kizárt. A jelenlegi helyzet és technológiai feljletség nem teszi lehetõvé.
Attól még kitörhetne, nem?

A táborban volt egy amerikai srác, érdekes volt vele beszélgetni. Egyrészt persze nem állt ki az amerikai külpolitika mellett, hiszen az a politikusok döntései következtében alakul ki, nem a "népnek", másrészt mint amerikai, úgy érezte, hogy meg kell védenie az USA-t. Hogy mennyire a nép sara a dolog, az egy kérdés. Végül inkább arra az álláspontra helyezkedett, hogy "nekem is csak annyi beleszólásom van, mint nektek", fõleg, hogy volt egy mexikói csaj is, aki utálta az USA-t (történelmükbõl adódóan), és sok érdekes dolgot mesélt, persze nyilván némileg õ is elfogult volt.
De azért megválasztották még egyszer Bush-t az amerikaiak, ez jelent valamit.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Quote from: RamizDe azért megválasztották még egyszer Bush-t az amerikaiak, ez jelent valamit.
Hát, lehet, de ma már sohase lehessen tudni ezekkel a választásokkal...
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

HVp213

#51
A gyenge kifogás azért volt mert ezt a témát nem akrtam FÓRUM-ban tárgyalni, mert erõsen érzõdne a postom-on az elõítélet!(ez így még mindig gyengus)! Ahhogy elnézem Xipe te se tudtál felhozni semmit sz USA védelmnébe:
Quote from: Xipeakkor tessek, lehet kezdeni szidni Angliat, Nemetorszagot,Franciaorszagot,Japant,Hollandiat stb.
Nem róluk volt szó! Õk nem robbantottak ki ha jól tudom NYÍLT háborút!(lehet tévedek írjotak PLS ha van, töri-bõl a 2. VH végéig jutottam)
(edig még mindig gyengus mert akár ollhózhattam volna az elõzõ postok tartalmából)
Quote from: XipePontositsuk a kerdest, Sorolt orszagok melyike robbantott NYILTAN ki a kozelmultban haborut gazdasagi recessziojanak visszafogasa erdekeben?
igy mar valahogy jobban szol a dolog.
hidd el nekem, a magyarok is megtettek volna ha lenne mivel.
Hogy ki mit tett VOLNA ha lenne mivel az más kérdés (nem tették)! És ahhogy már mondták azzal védekezni, hogy más is csinálta sutyiba az szintén nem magyarázat a tetteikre!
Quote from: XipePirula, barmit mondanek, akkor jonnenek a "de hat nekem megiscsak..." postok tomkelegei.
nekem se tetszik a haboru, de egy nemzetre kenni az egesz ugyet picit tul egyszeru.
Allandoan csak azt hallgatom hogy, "es bezzeg azok a mocsok amcsik...".
És itt te is feladtad, ahhogy elnézem (bár lehet még nem jutottál gépközelbe ha így van bocs)!
"es bezzeg azok a mocsok amcsik..." Én ezen a véleményenvagyok már ezért nem kezdtem bele a vitába (mert csak elõítélettel tudtam volna szólni). De elismerem abba a hozzászólásba rossz volt a megfogalmazás:
Quote from: HVp213(amúgy a tipikus gondolkodást mutatja... "USA")
mert ez tényleg azt jelenti, hoygy az itlletõ ország lakosságának több mint 50%-a így vélekedik! Elnézést kérek! Nem rájuk gondoltam, ahhogy itthon se úgy ott se a lakosság vélemény érzõdik a politkába! (From Raggie G.)

Ha jól tudom azért rabbant ki a háború mert atom és vegyifegyverek voltak a birtokukba, ha így van "jogos" volt mert elég veszélyes kézbe kerültek volna a fegyverek! De mint kiderült nincs ilyen (lehet ismét tévedek),  akkor mi a f*t keresnek még ott? (a többi országgal egyetembe). Rendfentartás v mi...
Mivel Amerikába nagy a bûnönési átlag (hallomás nem tény) ezért bárki odamehet a katonáival és rendet csinálhat? (kicsit erõs túlzás volt)

Az meg a vége, hogy azok az országok akik ellenezték a háborút, ki lettek zárva a rendbehozatali javítási stb.-i munkákból (errõl nem is hallottam eddig)! Ergo az egész háború egy Oriási üzlet (üöltséges és nagy beruházás de az). Ha annyira védeni akarja az USA védeni mindenki szabadságát és biztonságát, és ezért akár háborút is kezd utána ne menjen oda és "kaszáljon". Csak olyan ország vegyen részt az újjáépítésbe aki nem volt részese (aktív v passziv módon) a háborúnak!!!

"A háború a legnagyobb üzlet"


 
(Úgy tûnhet sok volt az ollózás nyugottan bele lehet kötni, de még mindig azon vagyok, hogy élõbe szeretném ezt a témát megbeszélni)
"Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes, tőle óvakodjatok! Aki tud, de nem tudja, hogy tud. Az bölcs, tőle tanuljatok. Aki nem tud és tudja, hogy nem tud. Az okos, őt tanítsátok! Aki nem tud és úgy tudja, hogy tud. Ő a hülye őt hagyjátok!"

Ramiz

#52
Quote from: HVp213(1) Mivel Amerikába nagy a bûnönési átlag (hallomás nem tény) ezért bárki odamehet a katonáival és rendet csinálhat? (kicsit erõs túlzás volt)
(2) (Úgy tûnhet sok volt az ollózás nyugottan bele lehet kötni, de még mindig azon vagyok, hogy élõbe szeretném ezt a témát megbeszélni)

(1) Odamehet, ha "van elég katonája"... ilyen földi állam ma nincs.
(2) Gyere meetre. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Quote from: HVp213mert ez tényleg azt jelenti, hoygy az itlletõ ország lakosságának több mint 50%-a így vélekedik! Elnézést kérek! Nem rájuk gondoltam, ahhogy itthon se úgy ott se a lakosság vélemény érzõdik a politkába! (by Raggie G.)
Oké megértettem, csak a többiekben is tudatosítani akartam. Elnézést nem kell kérni, mert nem tettél semmi rosszat.... vagy mégis, nna most rajtakaptalak! :D  :__devil:
Quote from: HVp213"A háború a legnagyobb üzlet"
Ez meg SAJNA így van! Ezen csak a világhatalmak tudnának változtatni, de azok meg b*sznak változtatni, mivel ez az õ üzletük. Nem is tudom, hogy létezhet-e erre jó megoldás a mai körülmények között! :(
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Xipe

HVp213, nem allt szandekomban senkinek a vedelmere se felhozni semmit, csak kifejeztem nemtetszesemet.
Mint mar tobb topicban mondtam, en sem tamogatom a haborut, de  tulsagosan kikozositi mindenki az USA-t.


(1) Mivel Amerikába nagy a bûnönési átlag (hallomás nem tény) ezért bárki odamehet a katonáival és rendet csinálhat? (kicsit erõs túlzás volt).

erre csak annyit mondhatok, hogy "amerikaban" sokkal nagyobb biztonsagerzettel jarkalok ejszaka mint itthon barhol.
ezt nem azert mondom mert itthon olyan katasztrofalis lenne a helyzet(sajnos nem egy ismerosom halt eroszkos halalt), de amikor itthon fenyes nappal a Vaci uton probalnak meg kizsebelni es utana en megyek korhazba 2 torott bordaval(mikozben a rendor 20 meterre van) picit elgondolkoztat.

Vissza a haboruhoz:
Bush, es ebben szerintem mindannyian egyetertunk, szar elnok.
Soha nem torodott a bekevel. Amint belepett az elnoki irodaba az apja ellen elkovetett merenylet Irak altal vezette idaig.
Nem az orszagaval torodik, hanem azzal a konzernel ami penzeli egesz elnoki palyafutasat. Ha valaki veszi a faradtsagot es utananez, akkor eleg nyilvanvalo, hogy azok akik barmivel is tamogattak ot es az apjat most piszok jol elhetnek es halalra keresik magukat.
Ez legyen peldaul olajipari magnasok, fegyvergyartok, elelmiszergyartok,gumigyartok,stb.
Mint valaki elottem mondta, oriasi biznisz a haboru.
A fentebb emlitett "tulajdonosok" nagyobb resze viszont nem is amerikai.
Nyugodtan hozzuk bele a vilag egyik legnagyobb gyogyszergyarto ceget is peldaul.
Teljesen kulfoldi egyseg es megis megszedi magat.
Nemetek peldaul fegyverekkel tamogatjak a haborut, tobb orszag meg penzeli.
Sajnos a nep arrol nem tud semmit, hogy ki milyen asztal alatti megegyezesben all kivel.

IMHO Bush nem mas mint egy bab amit meg 4 evig hasznalnak.


Befejezoleg tolem ennyit:
It takes two to tango.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Xipe

Az meg a vége, hogy azok az országok akik ellenezték a háborút, ki lettek zárva a rendbehozatali javítási stb.-i munkákból (errõl nem is hallottam eddig)! Ergo az egész háború egy Oriási üzlet (üöltséges és nagy beruházás de az). Ha annyira védeni akarja az USA védeni mindenki szabadságát és biztonságát, és ezért akár háborút is kezd utána ne menjen oda és "kaszáljon". Csak olyan ország vegyen részt az újjáépítésbe aki nem volt részese (aktív v passziv módon) a háborúnak!!!



erre csak annyit, senki nincs kizarva belole.
publikusan igen, politikailag nem.
"Behind the walls of fog, lies the true nature of dealings of men."
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Necrid^

Quote from: XipeAz meg a vége, hogy azok az országok akik ellenezték a háborút, ki lettek zárva a rendbehozatali javítási stb.-i munkákból (errõl nem is hallottam eddig)! Ergo az egész háború egy Oriási üzlet (üöltséges és nagy beruházás de az). Ha annyira védeni akarja az USA védeni mindenki szabadságát és biztonságát, és ezért akár háborút is kezd utána ne menjen oda és "kaszáljon". Csak olyan ország vegyen részt az újjáépítésbe aki nem volt részese (aktív v passziv módon) a háborúnak!!!



erre csak annyit, senki nincs kizarva belole.
publikusan igen, politikailag nem.
"Behind the walls of fog, lies the true nature of dealings of men."

Gondolom láttad a Fahrenheit 9/11 cimú filmet...minden mesél a nagy gyává bushról...
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Xipe

Quote from: NecridGondolom láttad a Fahrenheit 9/11 cimú filmet...minden mesél a nagy gyává bushról...


Mindent mesel, egy ferfi szemszogebol.
Amit probald megtenni az jeles volt, de o is sajnos kicsit elfogultan.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Necrid^

Quote from: Xipede o is sajnos kicsit elfogultan.
Hát igen..
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Raggie

De sztem nem is lehet ebben a kérdésben teljesen elfogolatlanul dönteni! És szvsz az elfogultsága is érthetõ...
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"