Gasztronómia, főzőcske & jó helyek (kocsmák, éttermek)

Started by Ramiz, 2005-05-23, 17:01:58

Previous topic - Next topic

Keelhaul

Én városi ember vagyok, látok a sötétben és hárítok ha piálásról van szó ;)
Kedvenc film: A Hetedik Pecsét, Stalker, Nagyítás, Dr.Caligari, Brazil, Az Élet Értelme
Zene: Skinny Puppy, Laibach, Rammstein, Stan Getz, Al di Meola, SoaD, ilyesmik, jó sok minden :)
Játék: már nem játszom, de BG és Monkey Island fanatikus voltam korábban. A Heroes sorozat első 4 tagjával még most is játszom + King's Bounty :)
És szeretem a belga sört.

Pirula

Quote from: RamizFerencz József gyomorkeserû: :lol: És ezt még megpróbálják eladni MAGYARORSZÁGON!!! :lul:  :muhahah:  :rotflol:
Cöcöcö... van azért vásárlóerõ. Macsó nem mesélte? Volt egy telünk amikor nagy favorit volt. (Voltak ilyen korszakaink, rumos tél, 2002-ben cseresznyepálinkás nyár stb.) Egyik este aztán versenyeztünk. 10 körül leültünk a 15. pohár mellé, és a Macsó se szó se beszéd szépen vízszintbe rakta a fejét az asztalon. Megittam az enyémet, aztán az övét és 16:14 arányban nyertem, majd több hónapra felhagytam ennek az itókának a fogyasztásával. Tényleg, most akkor ez az a topic ahova az ilyen sztorik jöhetnek?
Quote from: RamizNem igazi! Nem elég, hogy aláásod a tömény piák jó hírét, de még a baromfiak ellen is áskálódsz! :D
Nem is! :)
Quote from: RamizPersze, hogy alig láttál! A nagy piálások mindig onnan ismerszenek meg, hogy belenyúlnak az éjjelbe, amikor is a Nap (tudod... naaagy, möleg, fényes korong) a Földnek nem a "fej", hanem az "írás" oldala felett van, és nem süt ide. Sötétben pedig még a falusi ember sem lát. Teccikérteni? :D
Hogy én erre éveken át nem gondoltam! :haha:

Ramiz

Quote from: PirulaCöcöcö... van azért vásárlóerõ. Macsó nem mesélte? Volt egy telünk amikor nagy favorit volt. (Voltak ilyen korszakaink, rumos tél, 2002-ben cseresznyepálinkás nyár stb.) Egyik este aztán versenyeztünk. 10 körül leültünk a 15. pohár mellé, és a Macsó se szó se beszéd szépen vízszintbe rakta a fejét az asztalon. Megittam az enyémet, aztán az övét és 16:14 arányban nyertem, majd több hónapra felhagytam ennek az itókának a fogyasztásával. Tényleg, most akkor ez az a topic ahova az ilyen sztorik jöhetnek?
Jól van, esetleg ha az ember le van égve, megveszi az olcsó piát* (Ferencz Jóskát), de ha egy kis jóérzés van benne, letagadja! :D Mert: ugye ki volt õ, ugye van nekünk Unicum, és ugye Unicum mennyivel jobb. ;)
Igen, ez az.

* : pl. a 1,5 liter 200.-os "Szögedi Ászok" nevû khm... italt. :D (Manu mondta, hogy a szegedieknek azért van ízlése, mert ott nem kapni. :D )
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Quote from: PirulaMegittam az enyémet, aztán az övét és 16:14 arányban nyertem, majd több hónapra felhagytam ennek az itókának a fogyasztásával.
Nem is csodálom! :D (pedig télleg nem olyan rossz)
Quote from: PirulaTényleg, most akkor ez az a topic ahova az ilyen sztorik jöhetnek?
Ja! :D És jöjjenek is!
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

kisvirag

Quote from: Ramiz* : pl. a 1,5 liter 200.-os "Szögedi Ászok" nevû khm... italt. :D (Manu mondta, hogy a szegedieknek azért van ízlése, mert ott nem kapni. :D )

de itt is lehet kapni
csak vagy kölün pócon van, vagy a üdítõk közt, vagy valami jóleldugott helyen... mondjuk tény, hogy elenyészó a boltok száma, ahol van, de van :)

egyébként teljesen ugy néz ki elsõ ránézésre, mint valami üdítõ, csak az van ráirva, hogy sör....
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Ramiz

Quote from: kisviragde itt is lehet kapni
csak vagy kölün pócon van, vagy a üdítõk közt, vagy valami jóleldugott helyen... mondjuk tény, hogy elenyészó a boltok száma, ahol van, de van :)
egyébként teljesen ugy néz ki elsõ ránézésre, mint valami üdítõ, csak az van ráirva, hogy sör....
Hehe... Manu védi a városát... :D - vagy nem jár azokba a boltokba.
Egyébként ízre is közelebb van a Traubiszódához, mint bármilyen sörhöz. És olyan habja van, mint a bodzaszörpnek. :rolleyes: (Nem mintha kóstoltam volna!!! :lazza: )
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Quote from: RamizEgyébként ízre is közelebb van a Traubiszódához, mint bármilyen sörhöz. És olyan habja van, mint a bodzaszörpnek. :rolleyes: (Nem mintha kóstoltam volna!!! :lazza: )
:eeek: Milyen habja van a bodzaszörpnek??
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

sirtomi

Hétvégén annyira elintéztem magam fõleg sörrel, hogy most gondolni sem bírok rá túlzottan.

De ezt a sangriát megkostolom egyszer, finomnak hangzik.

Ramiz

Quote from: sirtomiDe ezt a sangriát megkostolom egyszer, finomnak hangzik.
Csak hogy más véleményt is hallhass, és árnyalhasd magadban a képet: a Sangria egy gusztustalan, hányinger-édes szutyok. A bor hibáit egyesíti az édes likõrök hátrányaival.

sirtomi

Quote from: KeelhaulIpari borzadaly, en undorodom tole. Kb ennyi az érvem ellene. Valami bûzlik Dániában.
Na én így vagyok a JagerMaisterrel (remélem jól írtam).
A Hubi valamivel jobb.

sirtomi

Quote from: RamizCsak hogy más véleményt is hallhass, és árnyalhasd magadban a képet: a Sangria egy gusztustalan, hányinger-édes szutyok. A bor hibáit egyesíti az édes likõrök hátrányaival.
A bort szeretem, a minõségi édeset fõleg. De a nagyon édes italokat nem kedvelem, de azért egyszer mindenképpen megkostolom és akkor alkotok saját véleményt majd :D

kisvirag

hehe, most kövezne meg egy igazi borszakértõ, hiszen az édes az "kutyulmány!" a száraz bor a valami. állitolag
én is édespárti vagyok, bár van 1-2 félédes, meg száraz is, ami lecsúszik :D

Raggie

Quote from: sirtomiNa én így vagyok a JagerMaisterrel (remélem jól írtam).
A Hubi valamivel jobb.
Jägermaister, de a Hubi biztos nem jobb nála! ;)

Well, do ya, punk?"

sirtomi

Quote from: Raggie GordonJägermaister, de a Hubi biztos nem jobb nála! ;)
Nekem a Jager már túl édes. Ezért kedvelem inkább a Vodkákat és a pálinkákat :D

Raggie

Quote from: sirtomiNekem a Jager már túl édes. Ezért kedvelem inkább a Vodkákat és a pálinkákat :D
A Jäger a túl édes?? Az gyomorkeserû(ha nem is a legjobb). A Hubi háromszor édesebb! A Vodka az más(nem nagyon szeretem, csak a jót, de az meg drága), meg a pálesz is(abból a házi az jöhet! :) ).

Well, do ya, punk?"

sirtomi

Quote from: Raggie GordonA Jäger a túl édes?? Az gyomorkeserû(ha nem is a legjobb). A Hubi háromszor édesebb! A Vodka az más(nem nagyon szeretem, csak a jót, de az meg drága), meg a pálesz is(abból a házi az jöhet! :) ).
Mind a kettõ elég édes, ezért nem nagyon iszom õket, de ha választani kell akkor inkább Hubi.
Nemrég ittam Fütyülõs szilvát és nagyon finom volt, majdnem mint a házi :D

Pirula

Quote from: sirtomiNemrég ittam Fütyülõs szilvát és nagyon finom volt, majdnem mint a házi :D
Szabolcsi alma, szatmári szilva. Ha már pálnika.
Megérdemelnék hogy a világörökség részévé avassák õket.

Lythis

Quote from: PirulaSzabolcsi alma, szatmári szilva. Ha már pálnika.
Megérdemelnék hogy a világörökség részévé avassák õket.
Erdélyi szamóca!!:jee: (pontosan Korondon vettük... ELVBEN haza is akartunk hozni ajándékba, de a határig már el sem jutott....)

Keelhaul

Quote from: sirtomiMind a kettõ elég édes, ezért nem nagyon iszom õket, de ha választani kell akkor inkább Hubi.
Nemrég ittam Fütyülõs szilvát és nagyon finom volt, majdnem mint a házi :D
Inkább Jéger szerintem. Gyanús hogy valamivel igényesebb...:)
Továbbá elsõ egyetemi héten az egyik haver elhányta mellettem magát algebra elõadáson. Visszajött neki a hajnali hubi. Kicsit ijesztõ volt.
Kedvenc film: A Hetedik Pecsét, Stalker, Nagyítás, Dr.Caligari, Brazil, Az Élet Értelme
Zene: Skinny Puppy, Laibach, Rammstein, Stan Getz, Al di Meola, SoaD, ilyesmik, jó sok minden :)
Játék: már nem játszom, de BG és Monkey Island fanatikus voltam korábban. A Heroes sorozat első 4 tagjával még most is játszom + King's Bounty :)

sirtomi

Nekem egyszer az éjjeli Jager jött vissza. Lehet hogy azért nem kedvelem  :rolleyes:

Ramiz

Quote from: KeelhaulTovábbá elsõ egyetemi héten az egyik haver elhányta mellettem magát algebra elõadáson. Visszajött neki a hajnali hubi. Kicsit ijesztõ volt.
:eeek:  :haha:

A minõségi magyar pálinka vastagon világszínvonalú, de gondolom ezt kár is taglalni. :) Kár, hogy jó drága, akkor meg már inkább Unicumot veszek általában. De most, hogy így elõjött, asszem újra legközelebb ha ünneplek, pálinkával fogok.
Na most már tényleg el kell menni a Finnbe (hatalmas választékú, mérsékelt árú (=olcsóbb, mint mármelyik multi áruházlánc) ital kis- és nagykereskedés Budapesten)!

kisvirag

mi most fõzetünk jó kis szilvapájinkát

mondjuk nekem ugy kicsit ilyesztõen hatott, hogy kb 100 liter cefrébõl lesz 10 liter körül, és 1000 forint felettre jön ki a literenkénti fõzési ár...

Mondjuk én nembirom meginni

de otthon õsöknél nagyon fogy, minden nap isznak kis szíverõsítõt

jah, és csak hogy dicsekedjek, meg had csorogjon a nyálatok: nagyapám anno, mikor nõvéreim férjhez mentek, nekem is félrerakott néhány liter pálinkát az esküvõmre... na ez min. 10 éve volt, ha nem több :D

Keelhaul

Quote from: Ramiz:eeek:  :haha:

A minõségi magyar pálinka vastagon világszínvonalú, de gondolom ezt kár is taglalni. :) Kár, hogy jó drága, akkor meg már inkább Unicumot veszek általában. De most, hogy így elõjött, asszem újra legközelebb ha ünneplek, pálinkával fogok.
Na most már tényleg el kell menni a Finnbe (hatalmas választékú, mérsékelt árú (=olcsóbb, mint mármelyik multi áruházlánc) ital kis- és nagykereskedés Budapesten)!
HOL HOL HOL :)

Lythis

Quote from: kisviragmi most fõzetünk jó kis szilvapájinkát

mondjuk nekem ugy kicsit ilyesztõen hatott, hogy kb 100 liter cefrébõl lesz 10 liter körül, és 1000 forint felettre jön ki a literenkénti fõzési ár...

Mondjuk én nembirom meginni

de otthon õsöknél nagyon fogy, minden nap isznak kis szíverõsítõt

jah, és csak hogy dicsekedjek, meg had csorogjon a nyálatok: nagyapám anno, mikor nõvéreim férjhez mentek, nekem is félrerakott néhány liter pálinkát az esküvõmre... na ez min. 10 éve volt, ha nem több :D
Keelhaul, Pirula, Raggie, Ramiz! SORAKOZÓ!!! 2-es számú hadmûveleti terv. Ramiz tartsd szóval kisviragot, Pirula jármûvel várakozik a drop off point-nál, Raggie, Keelhaul, és Én behatolunk az objektumba, megszerezzük a cuccot, és pucolunk 5 percen belül. NEM EJTÜNK FOGJOKAT!!! Feladatra koncentrál, kivéreztetett hullákat sufniban nem bottalpiszkál!:D:D

Tekintettel a sikeres elõadásomra, most éppen Heineken-t eszem:)

Keelhaul

Quote from: LythisKeelhaul, Pirula, Raggie, Ramiz! SORAKOZÓ!!! 2-es számú hadmûveleti terv. Ramiz tartsd szóval kisviragot, Pirula jármûvel várakozik a drop off point-nál, Raggie, Keelhaul, és Én behatolunk az objektumba, megszerezzük a cuccot, és pucolunk 5 percen belül. NEM EJTÜNK FOGJOKAT!!! Feladatra koncentrál, kivéreztetett hullákat sufniban nem bottalpiszkál!:D:D

Tekintettel a sikeres elõadásomra, most éppen Heineken-t eszem:)
Jó terv, szerintem ti ketten oldjátok meg a földrûl. Én kiépítek a tetõn egy géppuskafészket ;)
Nem tudom emlékeztek-e a csupaszpisztolykettõben ojsimpson puskájára. Na én is úgy akarom  :lul:

kisvirag

ma kis egyszerû, de nagyszerü dolgot készitek, ha még nem próbáltátok, feltétlen tegyétek meg:

krumpli, megpucol vastag! karikákra vág  (ugy ujjnyi vastag) majdnem teljesen megfõz (lehetõleg ne essen szét), majd kicsi olajon/zsíron (ízléskérdés melyiken) szépen pirosra süt.
kempingsajtos tejföllel ajánlom tálalni :D

jameg, bármiféle húsnemûvel, de abban perpill hiányt szenvedek.

Keelhaul

wow :)
én maradok a rántottánál,azt el is tudom készíteni :lul:

Rounin

Éppen most kínált eladásra "Zsuzska" (csak meg ne tudja szegény Zoli, hogy a gúnynevén neveztem^^) némi házipálinkát, 1300/l áron. Hmm.. vegyek és dicsekedjek vele? :__devil:

kisvirag

1300 péz imho nemsok házipáleszért, fõleg, ha jó is...
mifelénk 1500 környékén vesztegetik

Pirula

Quote from: LythisKeelhaul, Pirula, Raggie, Ramiz! SORAKOZÓ!!! 2-es számú hadmûveleti terv. Ramiz tartsd szóval kisviragot, Pirula jármûvel várakozik a drop off point-nál, Raggie, Keelhaul, és Én behatolunk az objektumba, megszerezzük a cuccot, és pucolunk 5 percen belül. NEM EJTÜNK FOGJOKAT!!! Feladatra koncentrál, kivéreztetett hullákat sufniban nem bottalpiszkál!:D:D
Nem akarok már megint sofõr lenni...  :ejj: Hogy ti a bázisra történõ visszatérés közben megnyakaljátok az egészet.

Egyébként 1300 forint egy liter házipáleszért nagyon korrekt ár.