Gasztronómia, főzőcske & jó helyek (kocsmák, éttermek)

Started by Ramiz, 2005-05-23, 17:01:58

Previous topic - Next topic

kisvirag

hajrá srácok, nincs is jobb, mint egy fõzõcskézõ férfiember! (na jó, de, akad, de azért ez is gyönyörû látvány)

majd még jelentkezem, de nem akarlak titeket, meg a gyomrotokat egyszerre túlsokmindennel leterhelni :)
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Ramiz

Quote from: kisviraghajrá srácok, nincs is jobb, mint egy fõzõcskézõ férfiember! (na jó, de, akad, de azért ez is gyönyörû látvány)
Így lehet egyszerre öt kiéhezett (khm... :D ) férfiembernek udvarolni... :__devil:

A receptjeid jól hangzanak, csak kicsit kaotikusan sikerült leírni, totál nincs idõrendben. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Pirula

Quote from: kisviragelsõ számú kedvenc: tésztasaláta.
Hohó! Ez egyik Szegeden tanuló lányismerõsöm kedvence! Minden házibulira csinál, én egyszerûen nem tudom megunni, fõleg mert lehet evõpálcikával is csipegetni. Nem magyar-kommunikáció szakos vagy véletlenül?
5 perce rittyentettem össze egy chilis babot itt az albérletben, kicsit elsokalltam a húst mondjuk, de az íze jó lett.

Lythis

Mindenki, akit érint: a vásárcsarnokban (ott a Corvinus egyetem mögött) most szombat zárásig valami Cseh bemutatócucos van. Hogy ez mér érdekes? nos lehet ott kapni valami eszméletlen állat cseh sört csapolva, szóval aki teheti - és nem sajnálja a 300-at fél literért, illetve a 3500at 5 literért - az feltétlenül próbálja ki!! (Nekem kb egy órája volt szerencsém a dologhoz:D)  :jee:

Raggie

Hmmm... mindenképp érdemes, csak az idõbeosztástól függ, hogy meglátogatom-e! :jee: Kösz az infot!
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Quote from: LythisMindenki, akit érint: a vásárcsarnokban (ott a Corvinus egyetem mögött) most szombat zárásig valami Cseh bemutatócucos van. Hogy ez mér érdekes? nos lehet ott kapni valami eszméletlen állat cseh sört csapolva, szóval aki teheti - és nem sajnálja a 300-at fél literért, illetve a 3500at 5 literért - az feltétlenül próbálja ki!! (Nekem kb egy órája volt szerencsém a dologhoz:D)  :jee:
Ez az a hely, amelyik a Móricz körtér környékén van?
Ez az a hely, ami 2 villamosmegállónyira van a BME-tõl, és ahova minden nap kajálni járok?
Ha igen, akkor 1. Ajjaj... holnap részegen megyek délutáni elõadásokra... :__devil: és 2. Pontosan hol?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Lythis

Mondom, pr-os fazon aztmondta, hogy szombat csarnokzárásig elvben ottvannak.

Egyébiránt kaja: Láttam kiírva valahol, hogy sörperec. Valaki tudja esetleg h az mi a fene?

kisvirag

Quote from: Pirula. Nem magyar-kommunikáció szakos vagy véletlenül?

a kommunikáció stimmel, de latin voltam mellé, ami már nem leszek, de majd helyette nyelvész jól.

Ramiz

Quote from: LythisMondom, pr-os fazon aztmondta, hogy szombat csarnokzárásig elvben ottvannak.

Egyébiránt kaja: Láttam kiírva valahol, hogy sörperec. Valaki tudja esetleg h az mi a fene?
Kicsi, száraz perec, ami gyomorban sört követel (erõsen sör-higroszkópos :D ).
Egyébként ne hidd, hogy nem vettem észre, hogy nem válaszoltál egyértelmûen a kérdéseimre, de azért is megtalálom azt a helyet! :D

Lythis

Quote from: RamizKicsi, száraz perec, ami gyomorban sört követel (erõsen sör-higroszkópos :D ).
Egyébként ne hidd, hogy nem vettem észre, hogy nem válaszoltál egyértelmûen a kérdéseimre, de azért is megtalálom azt a helyet! :D
ennek köze van ahhoz h multitaskoltam, és rohadt sokáig tököltem, mire ráböktem a submit reply gombra, és nem láttam h közbe más is postolt. Viszont kérdésedre válaszolva:
1. Nem talált, ennek a helynek nem sok köze van a Móricz körtérhez.
2. Egy megállóra van a BME-tõl, ha a Szt. Gellért téren szállsz fel a 49-es, vagy a 47-es villamosra. (A Fõvámtérre kell menni, át a hídon, a Corvinus mögött - egen, régen közgáznak hívták). õõõõõ... nemtom hol szoktál kajálni.
3. Pontosan? Hát kb bemész, és ott középtájban középen. Szal földszinten van egy rakat ilyen Csehországos cucc (utazási irodák cuccai, meg hasonlók), elindulsz azon a soron, és tuti megtalálod - Kövesd a sörérzéked!!!:D Amúgy asszem van valami napernyõ cucc is ott, rajta a nedû nevével.

Egyébk kösz az infót a sörperecrõl.

kisvirag

japp

tegnap szokás szerint híján voltam a kenyérnek, igy korlátozottak voltak a lehetõségeim.

kimentem, nézem hûtõ, hümhüm... hm, kis kölyök sertés karaj, hm, kis tojás.

aztán karaj kikloffol, kis falatokra vág, besóz, serpenyõben olajon megsüt, mikor már szépen pirosodni kezd, tojás ráüt (még egy kis só a bizt. kedvéért :) ), és mint rántottaszerûséget elkészit. Egyszerû de nagyszerû, és paprikával még kenyeret sem igényelt :)

Ramiz

Quote from: kisviragaztán karaj kikloffol, kis falatokra vág, besóz, serpenyõben olajon megsüt, mikor már szépen pirosodni kezd, tojás ráüt (még egy kis só a bizt. kedvéért :) ), és mint rántottaszerûséget elkészit. Egyszerû de nagyszerû, és paprikával még kenyeret sem igényelt :)
Rántotta = "mindig van" típusú, pórias kaja.
Karaj = értékes hús, ritkán van. :D
Kár az egyiket elrontani a másikkal szerintem.

Raggie

Szerintem nem. Nekem jól hangzik, és nálunk is egyre többször fordul elõ, hogy nincs semmi kenyér otthon...ugyhogy lehet, h szintén kipróbálom. :)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Quote from: Raggie GordonSzerintem nem. Nekem jól hangzik, és nálunk is egyre többször fordul elõ, hogy nincs semmi kenyér otthon...ugyhogy lehet, h szintén kipróbálom. :)
De nem kell kenyér a karajhoz! Persze attól függ, hogy készíted el, de pl egy natúr szelethez, egy párizsi szelethez, egy rántott szelethez vagy egy kis tejfölös-mustáros húshoz egyáltalán nem kell kenyér! Rizs vagy burgonya pedig csak akad a ház körül.

kisvirag

ööö

itt nem a húshoz kell e kenyéren volt a hangsúly. Eredetileg lusta voltam, hogy a húst készitsem el, és mivel ne mvolt kenyér döntöttem a rántotta mellett, amibe eredetileg egy kis fustolt tarja kerult  volna...
csak aztán mágse voltam lusta a húshoz, igy jött össze :D

Ramiz

Quote from: kisviragööö
itt nem a húshoz kell e kenyéren volt a hangsúly. Eredetileg lusta voltam, hogy a húst készitsem el, és mivel ne mvolt kenyér döntöttem a rántotta mellett, amibe eredetileg egy kis fustolt tarja kerult  volna...
csak aztán mágse voltam lusta a húshoz, igy jött össze :D
OK. Az nem esett le, hogy rántotta = kenyér. Mondjuk én is szeretem a kenyeret, csak igyekszem leszokni róla, hogy ne hízzak nagyon el.

Lythis

Legújabb kísérletem:
 Fokhagymás alapon párolt mirelit zöldség, ízlés szerint fûszerezve. Mellé tetszõleges húsféle, kisütött állapotban (én kínai ötfûszerben pácolt csirkemellet használtam, de mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mit akar belerakni). Ezt szépen pitába rakod, és tetszés szerint teszel rá valami öntetet, ha akarsz, bár nekem önmagában is megállta a helyét (öcsém viszont mindenáron ragaszkodott hozzá, hogy kell hozzá valami yoghurtos öntet).

Ramiz

Fokhagyma + hús: ebbõl rossz már nem sülhet ki. :)

Fenrir

Quote from: RamizAz Kozel, és tényleg jó. De azért ellenõrizd a szavatosságot, azok a teszkósok nagyon huncutok tudnak lenni. :D

Warning! Egy évfolyamtársam a Tescoben volt szakmai gyakorlaton (adó szakos közgazdász hallgató létére árut pakolt, a szakdolgozatához meg nem kapott semmi anyagot :lame: ) és mesélt cifra dolgokat.
Például a hús részlegen, a lejárt szavatosságú húst kellett újracsomagolnia.
És elõfordult hogy ugyanazt a húst többször is. De hát mind néztek Híradót, nemigaz?
Special offer: Cake with mouse filling. Jeee...
For those who seek perfection there can be no rest in this side of the grave.

Fenrir

Quote from: RamizEgyébként csináltam mézes-mustáros szószt pecsenyére, és nem voltam elégedett: nem illik hozzá! Kolbászhoz, virslihez, csirkéhez illik, de a pecsenye borsos-fokhagymás, elég fûszeres magában is, és az édes íz a zsírhoz amúgy sem passzol.

Ketchupos-mézes szószt próbálltad?

Pirula

Quote from: FenrirPéldául a hús részlegen, a lejárt szavatosságú húst kellett újracsomagolnia.
És elõfordult hogy ugyanazt a húst többször is.
Több ismerõsöm is dolgozott Tescoban, szóval nem újdonság. Még arra is figyelnek hogy ami zöldülne már még egy kicsit átmossák. Nagyon aranyos.  :ejj:
Szerencsére otthoniakat már lebeszéltem a Tescos hús vásárlásáról.

Gasztronómiai élmény: Valamelyik nap a héten elfelejtettem enni - jó, némi müzli volt bennem - és erre este 6-7 körül jöttem rá. Gyorsan kisütöttem némi szójafasírtot. Amit trükköztem vele: egyszerûen csípõspaprikás medvesajt darabokat gyúrtam a gombócok közepébe. Mmmennyei lett!

Ramiz

Akkor hol kell húst venni?

(Megjegyz.: ha akartok egy piás sztorit hallani, majd emlékeztessetek, hogy meséljem el a gólyabuli utózmányait... most sajnos aludnom kell, sörözés után vagyok, mingyár bealszok :) ).

Fenrir

Quote from: PirulaGasztronómiai élmény: Valamelyik nap a héten elfelejtettem enni - jó, némi müzli volt bennem - és erre este 6-7 körül jöttem rá. Gyorsan kisütöttem némi szójafasírtot. Amit trükköztem vele: egyszerûen csípõspaprikás medvesajt darabokat gyúrtam a gombócok közepébe. Mmmennyei lett!

Ezért megkapod a Nobel-díjat apukám!
Pure genius! Ki kell próbállnom....

Fenrir

Quote from: RamizAkkor hol kell húst venni?

(Megjegyz.: ha akartok egy piás sztorit hallani, majd emlékeztessetek, hogy meséljem el a gólyabuli utózmányait... most sajnos aludnom kell, sörözés után vagyok, mingyár bealszok :) ).

Piacon.
És hadd halljuk azt a piás sztorit....

Ramiz

Odüsszeia :D

Szóval két sör, egy "Húb.zmeg" és újabb két sör után megindultam a hazafelé vezetõ kacskaringós úton. Felszálltam valami éjszakai buszra a Petõfi hídnál (éjszakai 4-6-os kellett volna), aztán leszálltam, amikor kábé úgy éreztem, hogy eleget mentem (utólag sosem értem, hogy mi játszódik le ilyenkor a fejemben...). Rájöttem, hogy a Nagyvárad téren vagyok, de fogalmam sem volt, hogy az hol van. Éjjel fél 2 körül lehetett. Szerencsére találkoztam egy csomó svéd diákkal, akik valamilyen esti meccsre mentek éppen. Megkérdeztem õket, hogy merre kell hazamennem ("How go home I?", és közben magamra mutogattam). Úgy röhögtek, hogy csak na, mondták, hogy én vagyok a helyi legény, meg különben se tudják, hogy hol lakok. Na erre elkezdtem magyarázni, hogy hol lakok, de inkább feltuszkoltak egy buszra. Szerencsére õk is a Blaha felé mentek, úgyhogy ott leszálltam. Na itt kellett volna megvárnom az új éjszakai járatot (931), ami elég közel áll meg a házunkhoz, ami jó, mert eddig nagyon rosszul tudtam csak éjjel közlekedni - emlékszem, külön örültem, hogy pont most volt egy éjjeli buli, amikor már járnak az új buszok. Csakhogy valahogy úgy éreztem, hogyha gyalog elindulok, akkor hamarabb odaérek (máig sem értem a gondolatmenetet...). Szóval elindultam a Keleti felé, de menet közben elaludtam egy padon, mármint csak ültem kábán. Csontszáraz volt a szám és ropogott a nyelvem a dehidratáltságtól. Néhány cigány prosti megkörnyékezett, kiröhögtem õket, aztán mentem tovább. A Keletitõl is továbbindultam, de nem a Népstadion felé, hanem a Bosnyák tér irányába, fogalmam sincs, hogy miért. Akkor sem volt, úgyhogy visszafordultam, és felszálltam egy pont arra járó éjszakai buszra (nem 931-es volt). Ez lehetett úgy fél 3-kor. A busz egy darabig jó irányba ment, de aztán egy nagy felüljáró elõtt, amitõl még egy jó negyed óra haza (busszal), elkanyarodott. Leszálltam, és megint nem vártam buszra (azokban egyre kevésbé bíztam... nagy, furcsa, nem jön és nem tudod, merre megy... kifejezetten gyanús). Gyalog mentem fel a felüljárón az úttesten (ott nincs járda). Szerencsére arra járt pár csöves, akik felkiabáltak, hogy jöjjek le, mert elüt egy autó. Lementem, és átbotladoztam velük a vaksötétben a síneket (az sem volt semmi kaland), aztán továbbmentem az úton. Innentõl már esélyem sem volt buszt fogni, mert az egy kis kerülõvel megy, én meg ugye gyalog nem kerülök! De elkezdtem unatkozni, úgyhogy elõvettem egy könyvet, és azt olvastam gyaloglás közben. Ez a mutatvány józanon általában megy, de akkor kicsit összefolytak a szemem elõtt a betûk, nehezen tudtam fókuszálni. Ráadásul a járda nem volt kivilágítva, úgyhogy az út szélén-közepén-szélén-útpadkán kacsáztam. Nem voltam tudatában, hogy életveszélyben vagyok, sõt ha egy-egy autó elhúzott mellettem, beljebb mentem és kinyújtottam jobbra a karomat, stoppoltam, hátha megállnak. Csak egy autó állt meg, az is a bal oldalra húzódott le, ami gyanús lehetett volna... de én túl lelkes voltam, odarohantam, hogy kinyissam a hátsó ajtót. Gyorsabbak voltak, kattant a zár, nem tudtam behatolni. Kopogtam nekik elöl, de õk azt kiabálták, hogy húzzak el, õk csak be akarnak parkolni a házuk elé...
Na ennyi lett volna. Fél 4 körül már otthon is voltam. :D

Raggie

:D Megérdemled azután, hogy velem is történt hasonló(buszra várás helyett gyaloglás), nekem is kb négyszer annyi idõmbe és egy bokámba került és el is meséltem neked. Ha ezután te is nekiindultál, akkor el tudom képzelni milyen állapotban lehettél! :riszpekt:

Well, do ya, punk?"

kisvirag

LOL
szép kis túra
szerintem neked is meg kéne tanulnod teleportálni :)
még néhány feles, és hidd el, menni fog :)
(azaz, még megiszol néhány felest, és már otthon is vagy :hehe: )

kisvirag

kis szivfájdítás, a mai manü itthon vaddsisznópörkölt meg stíriai metélt volt, persze jószerencsémre megint nekem jutott, a mazsolautálónak a legmazsolásabb szelet... ez már törvényszerû

holna vendégség lesz, a tervelt menü:
húsleves csirke pulyka disznócsontból
darálthusos finom keverékkel töltött rántott paprika
töltött sültpulyka,valami másikféle sült, krumplival répával együtt sütve
majonézes kukorica, meg még mittom :)
valami süti is lesz, nyami :) ja, tudom! almás, meg túrós meggyes rétes

meg valami gombás is, vagy köret, vagy vmeik hús...

Ramiz

Quote from: kisviragholnap vendégség lesz, a tervelt menü:
Hova menjünk, hány órára?

kisvirag

még van 20 perced leérni Makóra :)