Main Menu

Shonen-ai

Started by purple haze, 2005-06-07, 11:07:13

Previous topic - Next topic

Tyrael

Quote from: HVp213Szerintem leírtam... Te még be is Quote-ztad! ;) (de ahhogy te is írtad hozzáteszem a nézni-t, mondjuk ez nálam vele járt. Mivel azt nézi amit más csinál 1 szerencsétlen gyerekkel ez nem csak közvetve bûn!!!)
Az anime meg nagyon relativ! Amit láttam hentai-t annak a jórészémél a szereplõk nem töltötték be a 18-at(mondjuk amilyennek rajzolják õket...)! (de ez akkor is csak "mese", remélhetõleg nem kap kedvet ezek miatt a valóságra senki)
ugy ertettem hogy kozvetve, hogy piacot csinal neki.
azzal hogy nezed, vasarloi igenyt generalsz, ami ugye serkenti a termelest.
ha senki sem elne drogokkal, nem is termelnek/termesztenek.

Tyrael

Raggie

Quote from: TyraelNekem is most az jott le, hogy ment egy normalis vita (szemelyeskedes nelkul, csak utkoztettek a velemenyeket) erre bejott Emarsharae es jol megmondtaafrankot.
Sok haszna nincs az ilyen flamegenerator postoknak.

Tyrael
:lol:
Most én is végre végig tudtam olvasni az elejétõl a topicot, és elég vegyes érzelmeket keltett bennem. Emarsharae tényleg elég agresszívan/magabiztosan/provokatívan adta elõ a véleményét, de azért mindíg a véleményét mondta. Egyetlen hibájának azt tudnám csak felhozni(amit Ramiz) már mondott, hogy általánosít(és, hogy a fórumra általánosít).
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

katz

Quote from: purple hazeEgyébként, ha jól tudom akkor a homoszexualitás Japánban igen komoly tradícióval és múlttal rendelkezik (a szamuráj mester és tanítványa ugye...)
Na akko lesz mivel basztatni Feldint :D
Quote from: Emarsharae...
A tolreranciának is van határa.
Quote from: EmarsharaeHa nem általánosságban beszélek, végig kéne olvasnom, pontosan kinek volt sértõ megjegyzése, nevén kell neveznem õket, és abban nagyon nem lesz köszönet számomra. Plusz mindenki besértõdik rám hogy pont õt szidalmazom. Hát kell nekem ez?
Félsz felválalni a saját véleményedet?
Quote from: EmarsharaeÍgy hát általánosságban beszélek, mindig odaírom hogy akinek nem inge, ne vegye magára, és mégis mindenki magára veszi. Ezek után mit tegyek? (Én speciel ha valami nem rám vonatkozik, akkor nem veszem magamra.)
Nekem ez olyan, mintha egy konkrét vita helyett állandóan ködösítenél, hogy MINDIG neked legyen igazad. Késöbb tudod azt mondani: "ezt nem is így mondtam, vagy nem is neked."
Quote from: KvikvegSzerintem ezt at kene nevezni Shounen-ai-vita -topicnak vagy homoszexualitas-vita topicnak es nyitni egy Shounen-ai topicot, csak a filmekrol beszelni
Vitázni ott van a filozófia topic, pár igaz azt inkább ne szemeteljük tele buzis témával. :rolleyes:
Quote from: KvikvegErdekes, hogy amikor homoszexualitasrol van szo, szinte mintenki azonnal pasikra gondol.
Azért mert a nõkre általánosan a leszbikus szót használják...
Quote from: KvikvegDe lehet, hogy mas miatt. Amugy rohadtul nem tudnak erdekelni, amig nem latom, nem zavar. Csak velem ne kezdjen ki... :eeek:  :eek:
Ezzel a "Nem tok róla, tehát nem fáj" gondolkodással egy nagy bajom, az embereket ugyan igy nem érdekli bármi egyébb amig nem õket érinti. pl.: Nem segíetenk, ha vkit ki akarnak rabolni az utcán, nem érdekli õket, ha a szomszéd pedofil és kislányokat ront meg és hasonlók.

katz

Quote from: Tyraelcsinalni, nezni, vagy animen nezni fobenjaro bun szerinted?
mert csinalni szerintem is, nezni kozvetve, de szinten
de ha valaki ilyen rajzfilmet nez, addig amig a valosagban ennek nincs semmilyen negativ kovetkezmenye sztem nem bun
max nem dicsekvesre melto :)
Ha vki néz ilyet és undorítónak találja az jó, mert megtudja mi ez! Felismeri az ellenséget és még inkább ösztönözve lesz, h tegyen ellen/ítélje el.
Ha azanban vki ilyet néz és élvezi az rosszabb, mert ez megmérgezi a lelkét, és onnan már csak egy lépés, h meg is tegye azt amit látott.
Quote from: HVp213Ezzel ne dobálóz! Ez a leggusztustalanabb legelitélendõbb dolog (felõlem lehet vki buzi v perverz akár szeretheti a szörnyes hentai-t is)! Azt aki ilyet csinál ott helybe kasztrálnám! Elnézést a kirohanásért... (lehet katz nem is gondolta komolyan)
Ez a post honnan származik?
Mit nem gondoltam komolyan? Én nem vetítek, magamat adom! Ha vki azt teszi ami sztem nem helyes akkor teszek ellene!!!

Tyrael

Quote from: katzHa vki néz ilyet és undorítónak találja az jó, mert megtudja mi ez! Felismeri az ellenséget és még inkább ösztönözve lesz, h tegyen ellen/ítélje el.
Ha azanban vki ilyet néz és élvezi az rosszabb, mert ez megmérgezi a lelkét, és onnan már csak egy lépés, h meg is tegye azt amit látott.
ez olyan dolog, mintha azt mondanad, hogy azert amiert szeretek fps-ekkel jatszani, mar csak egy lepes valaszt el tole, hogy amokfuto-va valjak.

Tyrael

.Attila

Quote from: Tyraelez olyan dolog, mintha azt mondanad, hogy azert amiert szeretek fps-ekkel jatszani, mar csak egy lepes valaszt el tole, hogy amokfuto-va valjak.

Tyrael
:eeek:  Asszem legközelebb, amikor katz-cal találkozom, kevlarban megyek :D

katz

Quote from: Tyraelez olyan dolog, mintha azt mondanad, hogy azert amiert szeretek fps-ekkel jatszani, mar csak egy lepes valaszt el tole, hogy amokfuto-va valjak.
Nem egéssszen. Ezért utálom ezeket a "gyerekvédõ" szervezeteket. Akkor válsz ámokfutóvá, ha magát az ölést találod élvezetesnek, és nem azt h játszol/összeméred a tudásodat másokkal.
Quote from: Bonci:eeek:  Asszem legközelebb, amikor katz-cal találkozom, kevlarban megyek :D
A kés ellen nem ér semmit :__devil:

Tyrael

Quote from: katzNem egéssszen. Ezért utálom ezeket a "gyerekvédõ" szervezeteket. Akkor válsz ámokfutóvá, ha magát az ölést találod élvezetesnek, és nem azt h játszol/összeméred a tudásodat másokkal.

A kés ellen nem ér semmit :__devil:
:)
erdekes amit mondasz, de en nem ertek vele egyet.
postal2-vel miert jatszik valaki?
gta-val?

Tyrael

katz

Quote from: Tyraelerdekes amit mondasz, de en nem ertek vele egyet.
postal2-vel miert jatszik valaki?
gta-val?
Hmm...
Játszottam mindkettõvel. Postal 2x toltam végig. Elég kretén, de hamar unalmassá válik. Ez is csak arra jó, h kipróbálja az ember (sült elefánt :__devil: )
GTA-ban leginkább csak autózni szerettem és zenét hallgatni, meg idõnként gyalogosokat gázolni, de azt is meguntam...

Tyrael

Quote from: katzHmm...
Játszottam mindkettõvel. Postal 2x toltam végig. Elég kretén, de hamar unalmassá válik. Ez is csak arra jó, h kipróbálja az ember (sült elefánt :__devil: )
GTA-ban leginkább csak autózni szerettem és zenét hallgatni, meg idõnként gyalogosokat gázolni, de azt is meguntam...
de erted, jatek/anime pont arra (is) jo, hogy kieljen olyan dolgokat, amit a valosagban nem tud/szabad.
Ugytudom az ilyen pedo/szado/rape animek miatt eleg rendesen vissza is esett japanban a szexualis jellegu buncselekmenyek szama.

Tyrael

Emarsharae

Hmmmm... Egy este bulizok, és addig egy csomó post keletkezik, és csak gyõzzek válaszolni és megvédeni magam...

Nos elõször és utoljára (remélem), általánosítgatás: valóban, megvan az az elõnye hogy mondhassam: nem is xy-ra gondoltam, hanem z-re, de... miért tennék ilyet? Elég keményen megmondtam a véleményemet, és ha valaki priviben megkérdez, bárki legyen is az, leszek olyan jó és megmondom, õ beletartozik-e abba a társulatba, akik postjára reagáltam. De persze ha petíciót nyújtotok be, megmondom itt is, de tényleg nem szeretnék emiatt nagyobb vitát. (Avagy "de én miért, én csak vicceltem", és hasonlók.)

Kettõ: szerintem igenis járt már a fejetekre a koppintás, mert rosszabbul viselkedtetek mint az általános iskolás osztályom szexuális felvilágosításkor. Tessék felnõni, toleránsnak lenni, és normálisan elõadni a véleményeket.

Három: igen, lehet hogy kicsit durva voltam (szerintem inkább fájdalmasan õszinte), de mint az elõzõ pontban mondtam, ez járt. (Még mindig, kérdezzétek priviben és megmondom, rátok gondoltam-e.) És ha fájdalmasan õszinte vagyok a véleményem kinyilvánításában... nézzetek csak körül, nem én vagyok az egyetlen.
...jellemzõ, ha pasi lennék, a normális reakció max egy vállveregetés lenne (vagy a nem ismerlek téged többé esete), hogy ez kissé meredek volt, és mióta vagyok "buzi". (Kivétel gondolom a lányok.)

Aztán.. a téma törlése. Nem. Szándékosan nem. Szerintem már olyan kaliberû vita lett belõle, amit érdemes megtartani. DE: ha olyan nagyon töröltetni akarod, miért engem macerálsz? Neked is van billentyûzeted.
Emellett köszönöm, de a vita teljes nagyságát és hogy én szítottam az egészet, nem vállalom. Merészeltem a tietektõl eltérõ véleményt megfogalmazni, esetleg valakinek a kezére csaptam, de nem hiszem, hogy bárkit is arra buzdítottam, szeresse vagy ne szeresse ezt a mûfajt. A vitát ti kezdtétek, én csak késõbb csatlakoztam, és osztottam ki pár embert. Hogy ezzel ti nem értettetek egyet és ebbõl további vita alakult (és felháborodott "én nem!" kiáltások), igaz.
Tudom, hogy legalább részben igazam van, és tessék megszokni, hogy valaki más véleményen van és nem csatlakozik a "fúj, buzit láttam" társulathoz, vagy a semlegesekhez.

Ha valaki véresen komolyan veszi ezt a vitát és sírógörcsöt kap... kérlek ne. Szokj le a fórumozásról, költözz vidékre, tenyéssz csincsillákat, hálás jószágok.
"Cute things kill people."
"But for heaven's sake—you're wizards! You can do magic! Surely you can sort out—well—anything!"
"The trouble is, the other side can do magic too, Prime Minister." - J. K. R. (HP & THBP)

Ramiz

Quote from: EmarsharaeKettõ: szerintem igenis járt már a fejetekre a koppintás, mert rosszabbul viselkedtetek mint az általános iskolás osztályom szexuális felvilágosításkor. Tessék felnõni, toleránsnak lenni, és normálisan elõadni a véleményeket.
Sztem olvasd el még egyszer a második oldalnyi postunkat... egyre normálisabbak vagyunk (komolyan, ez már káros), míg te maradsz a "ti tévedtek, nekem (legalább félig) igazam van, nõjetek fel, tahó férfiak" témánál.

Quote from: EmarsharaeAztán.. a téma törlése. Nem. Szándékosan nem. Szerintem már olyan kaliberû vita lett belõle, amit érdemes megtartani. DE: ha olyan nagyon töröltetni akarod, miért engem macerálsz?
De hát te panaszkodsz, hogy eltérünk a címbeli témától!
Amúgy meg én csak élõben tudok "macerálni", és az egész másféle. :__devil:

Quote from: EmarsharaeTudom, hogy legalább részben igazam van, és tessék megszokni, hogy valaki más véleményen van és nem csatlakozik a "fúj, buzit láttam" társulathoz, vagy a semlegesekhez.
:eeek:  :3x3: Ez most mire is?

Quote from: EmarsharaeHa valaki véresen komolyan veszi ezt a vitát és sírógörcsöt kap... kérlek ne. Szokj le a fórumozásról, költözz vidékre, tenyéssz csincsillákat, hálás jószágok.
Folyton ezt a "nagyszájú, vagány, felvágott nyelvû nõ" imidzset nyomod. Nem mondom, jól áll, de vörös posztó. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Emarsharae

Szóval akkor álljak és hagyjam hogy mondjatok rám... amit mondtok, de ha merek kontrázni, akkor mit képzelek? :rolleyes:
Tudod mit? Jól van!

Amúgy meg nem vagyok "nagyszájú, vagány, felvágott nyelvû nõ", csak (tessék, végigolvastam, és ha már ennyit nyúzol) pl. a te egyik felszólalásodra is fel voltam háborodva, és úgy éreztem, hogy én is elmondhatom a véleményem. Még mindig úgy érzem, de sebaj, ez már megtörtént, most akkor igyekszem befogni a számat, nehogy valaki levegye a fejemet ennek kapcsán.

Djinn: ha jól emlékszem, Gravitation-t mondtál. Már töltöm, de még nem vagyok készen a Get Backers-szel, és ha nem álmodtam, akkor megírtam hogy utána fogom megnézni, vagy tényleg álmodtam, vagy esetleg valakinek priviben írtam...
Mindegy, most mondom hogy megnézem már, mirõl van szó, mert nem te vagy az egyedüli aki ajánlottad az elmúlt... pár nap során.  :)
"But for heaven's sake—you're wizards! You can do magic! Surely you can sort out—well—anything!"
"The trouble is, the other side can do magic too, Prime Minister." - J. K. R. (HP & THBP)

Djinn

Quote from: EmarsharaeDjinn: ha jól emlékszem, Gravitation-t mondtál. Már töltöm, de még nem vagyok készen a Get Backers-szel, és ha nem álmodtam, akkor megírtam hogy utána fogom megnézni, vagy tényleg álmodtam, vagy esetleg valakinek priviben írtam...
Mindegy, most mondom hogy megnézem már, mirõl van szó, mert nem te vagy az egyedüli aki ajánlottad az elmúlt... pár nap során.  :)
A Gravitation az tényleg jó, ugye amiatt lett elindítva a topic, de én a Fake mangát ajánlottam utóbb. Van hozzá egy rövidke anime is, aranyos szerintem, de közel sem olyan mint a manga...  :)
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Ramiz

Quote from: EmarsharaeAmúgy meg nem vagyok "nagyszájú, vagány, felvágott nyelvû nõ", csak (tessék, végigolvastam, és ha már ennyit nyúzol) pl. a te egyik felszólalásodra is fel voltam háborodva, és úgy éreztem, hogy én is elmondhatom a véleményem. Még mindig úgy érzem, de sebaj, ez már megtörtént, most akkor igyekszem befogni a számat, nehogy valaki levegye a fejemet ennek kapcsán.
Pedig úgy tûnsz. :)
Imádom a nagyszájú, vagány, felvágott nyelvû nõket nyúzni. :D Meg ha õk nyúznak. :D Na most biztos megrettensz... :__devil: Háhhá! Én is nagyszájú és felvágott nyelvû vagyok! :hehe:
Most úgy csinálsz, mintha nem mondhattad volna el a véleményed, holott más se történt az utóbbi idõben. :D Nem kell befogni a szádat, és nem, nem vesszük le a fejedet, hiába provokálsz. :lazza:

UI: látom, elindult a normális téma körüli beszélgetés, viszlát! :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Tyrael

Quote from: EmarsharaeKettõ: szerintem igenis járt már a fejetekre a koppintás, mert rosszabbul viselkedtetek mint az általános iskolás osztályom szexuális felvilágosításkor. Tessék felnõni, toleránsnak lenni, és normálisan elõadni a véleményeket.
Ez addig nehez lesz, amig ugy irogatsz, mintha 5 eves gyerekek lennek.
Tessek jo peldaval eloljarni

Tyrael

Ramiz

Quote from: TyraelEz addig nehez lesz, amig ugy irogatsz, mintha 5 eves gyerekek lennek.
Tessek jo peldaval eloljarni
:lol:

Manu

Lassan nekem úgy tûnik, hogy barátnõnk valami álatla elképzelt ellenséggel küzd, amit ránk vetít. Ez az ellenségeskedés tipikus példája azon emberek butaságának, akik csak feketén-fehéren akarják látni a világot, és nem hajlandóak differenciáltan gondolkodni. Nem akarlak megbántani, de tisztán látszik, hogy épp a szellemi fejlõdésnek éppen abban a fázisában vagy, mikor rájössz, hogy attól vagy cool, meg outsider, hogy már nem azt mondod, amit a plebs, hanem "felvilágosult" dolgokat, kb., mint a hippik. Pedig, amit te mondasz az egy nézet, divatjelenség, s emellett van sok másik is, ami itt kifejtésre került, ilyen-olyan módon. De úgy tûnik, úgy látod, hogy itt vagy te, a szellemileg felsõbbrendû lény, meg mi, akik ugyanazt szajkózzák, alpáriak, meg egyébként is alsóbbrendûek. A jó és a rossz küzdelme, szép és csúnya. Ez a felfogás a "nekem mindig igazam van", meg hasonló beszólásaidon is látszik. Ez így nagyon egyszerû és kényelmes.
Tehát ne légy lusta visszolvasni, és nevesíteni, mert az általánosításaidba sajnos mindenki beleérti magát, és nehogy már én menjek utána privibe, hogy rám értetted-e.
Szintén ne légy lusta differenciálni, s több szinten, több oldalról megpróbálni látni a dolgokat, vagy ha ez nem megy, ne játszd a értelmiségi mártírt.
Én felnõtt ember vagyok, toleráns nagyon sok dologban, így a homokosokkal is, de attól még zsigerbõl hányingerem van az aktusuktól, meg álatlában az egész habitusuktól. Ennek csak szemléletes pédáját adtam, mint ahogy itt mások is. És még egyszer: ez a véleménnyilvánítás azért történt, mert megkérdezték.

Tyrael

.Attila

Igen érdekes ilyen vitát olvasni a Mai Hime végkifejlete közben :eeek:

Eleanor

Hûha... nemmondom, szép kis vita. Szerintem ideje lenne befejezni (2 oldal bõven elég) Egy biztos. Ha két pasit látok az utcán akik éppen csókolóznak, az undorító. Mindezt egy anime-ben látni számomra mégsem az (igaz, yaoit és hentait nem is nézek)  Ezzel szemben van meleg ismerõsöm és nagyon jókat tudunk beszélgetni.

Shonen-aira visszatérve, Sakende Yaruze manga valakinek (bár az már inkább light yaoi => én el tudtam olvasni)? Emarsharae már ismeri, igazság szerint õ ajánlotta nekem is. :)
"I have heard the languages of apocalypse, and now I shall embrace the silence."

"Mothers - don't send your sons to war - send your great-grandfathers, they're dead anyway! Support The Undead Horde - keeping the enemies from the gates and your menfolk alive!"

"Who's General Failure and why is he reading my disk? "

Emarsharae

Ha ezt tudom, meg se szólalok, beásom magam a föld alá és a jelszavamat kiradírozom hogy sose jusson eszembe.
Az elsõ pár megjegyzésem volt az, amit tényleg tiltakozásnak szántam, és már én is igen unom hogy állandóan védnem kell magamat azért, csak mert mertem megszólalni.
Ha nem macerálnátok, én is abbahagynám végre, mert már cseppet sem olyan érdekes, mint... tegnap elõtt volt.
Képzelt ellenség nincs, de ha van egy véleményem, és van, el is mondtam. De ezek után nem hagytuk nyugodni a témát, ebben én is hibás vagyok, mert nem szeretek alul maradni... de ha ti nem  :_piszka: én sem :_piszka: .
De mint mondtam, a helyes-helytelen témában most szünetet tartok.

Eleanor: Seimaden-t ne hagyd ki Zardi és Teti keretében, bár jellemzõ módon kb az a rész hiányzik amiben bármi is történne...
Hm... mi van még, mi van még... Majd eszembe jut. Majd megírom ha eszembe jut.

PS: ha bevallom hogy boszorkány vagyok, nem fogtok megégetni?

PS2: Boys Next Door! Csak eszembe jutott... iiigazi depis material.  :jee:

Ó és Manu: no comment.

Fazék

Quote from: RamizA kérdésedre egyszerû a válasz: minden nõben van egy kis (a "kis" pontos mértéke változó) leszbikus, de a férfiakban általában nincs semmi buziság - vagy 100%-ig buzi valaki. Szóval sokkal kevesebb a férfi biszex.
ez ugye tudod, hogy nagyon nagy butaság... :rolleyes: olvass el bármilyen tanulmányt ilyen ügyben, és rájöhetsz, hogy ez kb csak az ismerõsi körödbeni nevelésbõl, hogy "a buzi az maga az ördög" hozzáállásból származik. Pszichológiai stb felmérések alapján pont a legerõsebb homofóbokban van bizonyos buziságra hajlamosság (csak gondoljatok az Amerikai szépségben a volt katonára, az a figura bizony abszolút nem volt túlzás), és ezért még erõsebben reagálnak mindenféle meleg témákra, megnyilvánulásokra... természetesen vannak, akik tényleg útálják a buzikat és írtanák õket, de hát õket csak sajnálni tudom... és természetesen vannak az átlagemberek, akik egyszerûen csak simán rosszul lesznek tõle, de ugyebár ez teljesen normális, és ettõl függetlenül nincs különösebb gondjuk a témával, csak egyszerûen nem érdekli õket, amíg nem akarják meggyõzni az õ gyereküket is, hogy melegnek lenni jó... én a homofób és az utóbbi kategória között vagyok. hülyeségnek találom, hogy manapság divat melegnek/biszexnek lenni, és hogy mennyire büszkék egyesek rá, hogy melegek, de hát kisebbségek esetében ez nem olyan meglepõ viselkedésforma.

katz: komoly vallásosságod és totálisan határozott világszemléleted megmagyarázza kommentjeid miértjét, de ettõl függetlenül sajnos továbbra se túl szimpatikus a hozzáállásod mások véleményéhez. De mivel ezen úgyse akarsz változtatni, ami személyiségedbõl fakadóan érthetõ is, mi akik már valamennyire ismerünk, nem is várjuk el, de azt azért fogadd el, hogy néhányan elsõre érzékenyen reagálnak, amikor ilyen sziklaszilárd világképpel találkoznak és tulajdonképpen nem túl fair, amikor elküldöd õket a fenébe, akár megelõlegezve nekik egy poklot is. Rendben hogy rólad lepattannak a sértések, de másoknak komolyan sz*rul eshet amit mondasz, mert az átlag emberi természet sajnos ilyen. Persze tudom, hogy az ilyen embereket gyengének tartod, és ilyen barátok nem is kellenek neked, de... hmm már nem igazán tudom hova akartam kilyukadni ezzel a fejtegetéssel, azt hiszemm túl fáradt vagyok az egésznapi kerti munkától... sorry :rolleyes:

Quote from: ManuPlátóiságról meg felesleges homoszexuális ffiak között beszélni, mert az egyáltalán nem jellemzõ tudtommal rájuk.
Ez sajnos komoly butaság... Ugyanúgy létezik közöttük is ez a plátóiság. Ez egy elég átgondolatlan megjegyzés volt, de késõbbi kommentjeid bizonyították, hogy itt vszleg csak vicceltél. Kár hogy nem a legjobban sikerült ez a vicc. ;)

Emarsharae-t annyiban tökéletesen megértem, hogy létrejött egy topic, ahol nõk, akiket érdekel eldumálhatnának a shounen ai / yaoi témákról. Erre idejön pár poénos férfi, alpári poénokkal jól teleszemetelve, lényegében tönkretéve a hangulatát a topicnak, azok számára, akiket esetlegesen tényleg érdekelne. Amúgy én pl azért csak most szólok bele a vitába, mert tudtam mi a shounen ai és eszembe se jutott, hogy belenézzek a topic-ba, mert egyszerûen nem érdekel(!), és ennyi. csak amiatt néztem be mégis, mert az offtopic-ban meg lett említve, és gyanúsan sok hozzászólás született itt a napokban :)

Persze Emarsharae stílusa nem a legtökéletesebben eltalált volt, ezzel egyet kell hogy értsek, de láttam már másoktól is flame-szerû post-okat, ha egyik kedvenc témájukat támadták. Amiket írt, ha nyers is volt, de volt igazságtartalma. Ugyanakkor Manu is kifejezetten értelmes dolgokat írt (23:30-as kommentben) tényleg lehet egy kevés az általa leírtakból is Emarsharae agresszív védekezésében (Bocsi Emarsharae, de nem árt néha kis önvizsgálatot is tartani mikor elküldesz másokat a fenébe, én is szoktam ilyen hibákba esni, de ha utólag részben belátja az ember, és tanul belõle már az is bõven több, mint amit sokan tesznek. Néha érdemes elszámolni 10-ig és csak utána válaszolni, sokkal higgadtabban tud az ember érvelni :) ;)). Például ez a sokan mások által is használt "akinek nem inge ne vegye magára" szófordulat, ahogy már többen is helyesen írtátok (Ramiz, Manu pl), nem túl szerencsés védekezés...

Emarsharae: késõbbi immár még idegesebb kommentjeid közül néhány tényleg túl személyeskedõre sikerült, és hiába akartad lezárni ezt az egészet többször is, nehéz ilyen véleményezést nem tovább kommentálni, vagyis érthetõ, hogy  továbbra se nagyon állt le a vita. De ilyenkor nem ez a megoldás, hogy itthagyod az egész fórumot. Csalódtál, ez van, errõl szól az élet, de ettõl még akikkel nézeteltérésed volt ebben a topic-ban, se gondolkodnak úgy hogy ezentúl nem szólnak hozzád, ez a fórum tudtommal nem errõl szól.. volt itt egy vita, amiben kicsit erõs megnyilatkozások is elõkerültek, de ettõl még késõbb ugyanúgy el lehet itt bárkivel értelmesen beszélgetni sztem. Nekem is volt már jópár emberrel komolyan eltérõ véleményem itt, volt hogy tényleg eldurvult egy kicsit a vita, de azóta is ugyanúgy fórumozunk mindannyian és egyikõnket se zavar különösebben a másik viselkedése, egyszerûen elfogadjuk és kész.

Aki erre válaszolni akar, kérem már az offtopic-ban tegye meg, én is bocsánatot kérnék, hogy ezt még ide írtam, de úgy éreztem még elfér ide egy ilyen lezáró-szándékkal írt zagyvaság részemrõl. :)

Fazék

kb fél éve írtam az alábbi Fake értékelést:

QuoteFake (1996 - yaoi detective story)
hát sajnos egy max pontot adó nagyon pozitív review vett rá, hogy megnézzem, pedig talán érthetõ módon "nem vagyok oda" a yaoi-ért, márpedig ez eléggé az, és utólag sajnálom, hogy megnéztem. de úgy gondoltam, hogy ha tényleg olyan vicces és nincs benne csóknál durvább dolog, akkor megér egy próbát... két meleg amerikai nyomozó nyaralni mennek egy nyugis tópart melletti hotelba, ahol természetesen azonnal egy hullába botlanak, itt se hagyja õket békén a munka... ha a yaoi részeket nem veszem figyelembe, akkor is sajnos csak egy 6/10-et kapott volna tõlem max (azt hogy engem zavar a yaoi, igazságtalanság lenne belevenni a pontozásba különben is). habár van benne 1-2 jó poén, de nem ajánlom a megtekintését csak ezek miatt... ha valaki szereti a yaoi-t(, bár ha jól tudom még a nõk se nagyon vannak oda érte - persze javítsatok ki, ha mégis) akkor a review-ban a mangát ajánlották nagyon, de én inkább kihagyom, és sztem a következõ 100 évben nem fogok még az ilyen viszonylag leggyengébb yaoi-t se megnézni...
alapvetõen toleráns vagyok, de nem mazochista :)

szóval aki szereti az ilyesmit, annak lehet hogy érdemes rá vetnie egy pillantást, de mint ahogy már Djinn is írta, vélhetõen inkább a manga-nak érdemes nekiugrani :) én viszont azt is kihagynám, ha megbocsájtjátok nekem  :D

Tyrael

Quote from: BlimpEmarsharae-t annyiban tökéletesen megértem, hogy létrejött egy topic, ahol nõk, akiket érdekel eldumálhatnának a shounen ai / yaoi témákról. Erre idejön pár poénos férfi, alpári poénokkal jól teleszemetelve, lényegében tönkretéve a hangulatát a topicnak, azok számára, akiket esetlegesen tényleg érdekelne. Amúgy én pl azért csak most szólok bele a vitába, mert tudtam mi a shounen ai és eszembe se jutott, hogy belenézzek a topic-ba, mert egyszerûen nem érdekel(!), és ennyi. csak amiatt néztem be mégis, mert az offtopic-ban meg lett említve, és gyanúsan sok hozzászólás született itt a napokban :)
Olvass vissza, nekem ugytunt arrol mondtak el a velemenyuket, hogy nekik bejon/nemjon be ez a stilus (tobbnyire nem jott be), illetve probaltak rajonni/elmondani hogy mitol van bennuk ez a viszolygas/ellenszenv a tema irant.
Talan elso postban le kellett volna szogezni, hogy fiuk ne irjanak, vagy hogy akinek nem jon be a tema, az ne irjon.
Mivel tobben vagyunk itt a forumon fiuk, eshat fiuknak tobbnyire negativ a velemenye errol a temarol, ezert az elso postok nagyresze szinten negativan velekedett a temarol.
De a negativ velemeny is velemeny.
Negativ rulz

Tyrael

Djinn

Quote from: BlimpPéldául ez a sokan mások által is használt "akinek nem inge ne vegye magára" szófordulat, ahogy már többen is helyesen írtátok (Ramiz, Manu pl), nem túl szerencsés védekezés...
Én írtam elõször ezt a dolgot, úgyhogy engem lehet ütni. Bocs, ha rossz ötlet volt tõlem, de én valóban nem gondoltam konkrét emberre. De ha ez ennyire sértõ volt én visszaolvasok mindent és kiemelem, hogy konkrétan kikre gondoltam. (nem gondoltam, hogy sértõ dolgokat írtam, sry  :eeek: )
Személy szerint azt sem gondolom hogy én agresszív lettem volna, de ha mégis, akkor bocs. :o
De az tuti, hogy legközelebb meggondolom, mit kérdezek, bár ha õszinte akarok lenni, nem bánom ezt a kis vitát. Én szeretem megismerni más emberek véleményét/gondolatait.  :rolleyes:
Ja és azért ide válaszoltam, mert on is van lejebb  :haha:
Quote from: Blimpkb fél éve írtam az alábbi Fake értékelést:
.....
....
szóval aki szereti az ilyesmit, annak lehet hogy érdemes rá vetnie egy pillantást, de mint ahogy már Djinn is írta, vélhetõen inkább a manga-nak érdemes nekiugrani :) én viszont azt is kihagynám, ha megbocsájtjátok nekem  :D
Fake egyátalán nem yaoi!!!!! Max shonen-ai ;) Ne keverjük a dolgokat... Direkt nem ajánlottam itt yaoit.  Persze, ha igény van rá, csak szóljatok  :lazza:
Amúgy Fake anime tényleg nem nagy szám, de azért meg lehet nézni. (mondjuk magna után más...)
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Fazék

az elsõ idézetért bocsi, rád pont abszolút nem vonatkozott :)

Quote from: DjinnFake egyátalán nem yaoi!!!!! Max shonen-ai ;) Ne keverjük a dolgokat... Direkt nem ajánlottam itt yaoit.  Persze, ha igény van rá, csak szóljatok  :lazza:
Amúgy Fake anime tényleg nem nagy szám, de azért meg lehet nézni. (mondjuk magna után más...)
Igazad van, akkor még nem ismertem a shounen-ai kifejezést, és ahol ajánlották is yaoi-ként ajánlották, azért soroltam be automatikusan én is oda. gomen :o

Itachi

Hehh...Mennyi hiszti..Pedig, nem hiszem, hogy sok közötök van a homokosokhoz.Én pl. eléggé homophob nak tartom magam.Persze a sors meg jól "megtréfált".Úgy kb. egy éve tudtam meg, hogy kedves öcsém bizony biszex. :eeek:  :linsux:  :b+: ( a durva za, hogy nem is viselkedik úgy mint egy homo..inkább mint egy macho-vadállat) .Körülbelül, így próbál az élet kijózanítani.Ettõl függetlenül, úúúúúútálom a buzikat! :G
And then the Mighty Dragon said: "lol noob"

Emarsharae

Blimp: köszi.  :zen:
(Emellett megjegyezném, hogy még itt vagyok, nem igaz? És hogy Manu postjára akkor mégis reagáljak, amire muszáj volt felfigyelnem, mert annyira lelkes volt... és annyira téves. Sajnálom hogy olyan dolgok jöttek le neki (neked) az írásaimból, amit nem szántam, másnak nem feltétlenül ez jött le.)

Emellett ezt is most mondom utoljára: ha elhallgatok mert nem akarok több vitát, az a baj, ha megszólalok és védem magam és a véleményem, az a baj. Döntök most helyettetek, hogy ebbõl ne legyen már több vita: nem fogom védeni magam azért, mert egy bizonyos véleményem van, és mert nem tetszenek a hûdejó poénok a melegek kapcsán. Akinek ez nem tetszik, ne szóljon hozzám.

Djinn: nem bírtam ki, elkezdtem nézni a Gravitation-t, és reggel ötig fent maradtam vele... mert ugyebár á, csak kettõig megnézek egy-két részt, és ha nagyon tetszik, hát holnap majd...
Na hát nem így lett.  ;)  Szóval maga a történet érdekes, és még van két és fél részem hátra, szóval adjaok nekem még kb másfél órát, de amúgy ari. A túlzott SD még mindig nem jön be nagyon, de ez hozzá tartozik az animékhez... és a mangákhoz. Amúgy én egy kicsit depresszívebben szeretem, de sebaj, ez vizsga elõtt tökéletes, és ha nem tévedek, egy-két nap és tölthetõ lesz majd a Loveless újabb epizódja, szóval el leszek látva angst-tal is.
Fake jönni fog elõször manga, és ha tetszik, utána akár anime formájában is amint elvégeztem a szigorlataimat. És ha túléltem õket... amit azért nagyon remélek.

Tyrael

Quote from: EmarsharaeEmellett ezt is most mondom utoljára: ha elhallgatok mert nem akarok több vitát, az a baj, ha megszólalok és védem magam és a véleményem, az a baj. Döntök most helyettetek, hogy ebbõl ne legyen már több vita: nem fogom védeni magam azért, mert egy bizonyos véleményem van, és mert nem tetszenek a hûdejó poénok a melegek kapcsán. Akinek ez nem tetszik, ne szóljon hozzám.
Masok is ugyanugy csak a sajat velemenyukert alltak ki. Szal nem ertem hogy ok miert ne tehetnek meg.

Tyrael