Request/ Igénylések

Started by .Attila, 2005-08-23, 20:18:52

Previous topic - Next topic

.Attila

#90
Hát akkor angol menü lesz.
Várok holnapig, mert zsozso csak holnap üzemeli be. Ma úgysincs nagyon idõ foglalkozni vele. De majd lehet, hogy kéne segítség.

edit: most látom, hogy zsozso már meg is csinálta. Kösz zsozso :merci:

.Attila

#91
No, alakul az oldalam. Végülis alapvetõen 3 részbõl fog állni:
1. Kezdõoldal: ez lesz az, amit eddig csináltunk itt páran. Ez fogja tartalmazni, hogy mirõl is szól az oldal + egy-két információt.
2. Képgaléria. Ezt még be kell szereznem. Vagy Coppermine lesz, vagy a tesóm által használt flash-es galéria, de azt még látnom kell.
3. Napló: az a blog. Ez már alakul. Egyelõre még keresem a legmegfelelõbb témát (egyiknél skin jó lett volna, de a kategóriák kezelésével problémái voltak, a mostani egész ötletes, és még a linkek is megvannak rendesen).

edit: most elcsesztem vmit, meg még át is kell alakítani még a kezdõoldalt, remélem a köv. napokban meg tudom még ezt csinálni.

edit2: elcsesztem a blogok linkjeit, és most nem tudom visszacsinálni :S

.Attila

#92
Kapt tõleg egy zöld repet, aki meg tudja oldani, hogy az oldalamon fent a Nihontou és a Kezdõlap felirat is a megfelelõ dobozában tényleg középen legyen, nem kicsit feljebb/lejjebb/jobbra/balra. Kezd az agyamra menni, nagyon szarul van megszerkesztve :mad:
http://www.tar.hu/trivi/nihontou.zip
index.html kell.

Moha

Szerintem jobb, ha inkább részekre van szedve és nem a fõ táblázat hátterében van a kép, ami a szöveg alá kell.

Amúgy akkor el lett fogadva a "Nihontou" név? ^_^

.Attila

Quote from: MohaSzerintem jobb, ha inkább részekre van szedve és nem a fõ táblázat hátterében van a kép, ami a szöveg alá kell.
Az a baj, hogy ez egy kész honlap volt, nem én dobtam össze. És azt sem tudom, hogy buheráljam meg, és az utolsó héten nem is fogom tudni megtanulni.
Amúgy akkor el lett fogadva a "Nihontou" név? ^_^[/QUOTE]
Igen :) Kösz az ötletet, a creditsben majd megemlítem a te segítségedet is :)

Moha

Hehe, egyébként a Nohontou így összetételben japán kardot jelent. :)

Na: megnézegettem. Nem tudom, milyen programmal lett ez összerakva, de eléggé hülyén néz ki a kód.

Összedobtam egy normálisabb verziót: íme!
Szétdaraboltam a fejléc képeit és beraktam egyesével. Csak azokat tömörítettem be, amin változtattam. Nézd meg, hogy jó lesz-e, nálam FF-ben és IE-ben is normálisan néz ki.

Moha

.Attila

Quote from: BonciKapt tõleg egy zöld repet, aki meg tudja oldani, hogy az oldalamon fent a Nihontou és a Kezdõlap felirat is a megfelelõ dobozában tényleg középen legyen, nem kicsit feljebb/lejjebb/jobbra/balra. Kezd az agyamra menni, nagyon szarul van megszerkesztve :mad:
http://www.tar.hu/trivi/nihontou.zip
index.html kell.
Na, senki nem tud segíteni? Nem lesz kezdõlapom :(

sirtomi

Ha nem felejtem el, akkor este megnézem. Hátha tudok segíteni valamit :)

Moha

Az elõzõ postomba belinkeletm egy javított verziót, nem nézted meg?

.Attila

#99
Quote from: MohaAz elõzõ postomba belinkeletm egy javított verziót, nem nézted meg?
Már a látásommal is gondok vannak? Kezdek hülyülni

edit: tökéletes :merci:
Kérhetek egy nagy-nagy szívességet? Megcsinálnád ezt még a credits.html, kapcsolat.html és letoltes_videok.html lapokkal is? Copy + paste nem vált, mert a grafika kavar.

.Attila

Na, végre találtam egy normálisan mûködõ képtár generálót, és írtó egyszerû használni és feltölteni, nem mint a több idegesítõ szart.
Most már csak a linkelést kell kitalálnom.
Feltöltöttem egy teszt galleryt, a Kimi Ga Nozomu Eien könyvtáramat raktam fel :D
http://nihontou.interhost.hu/gallery/

Feldin

Quote from: BonciNa, végre találtam egy normálisan mûködõ képtár generálót, és írtó egyszerû használni és feltölteni, nem mint a több idegesítõ szart.
Most már csak a linkelést kell kitalálnom.
Feltöltöttem egy teszt galleryt, a Kimi Ga Nozomu Eien könyvtáramat raktam fel :D
http://nihontou.interhost.hu/gallery/
hát nekem nem tetszik.
olyan ömlesztett az egész. nem jön be.
:)
ez van :)
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

.Attila

Quote from: Feldinhát nekem nem tetszik.
olyan ömlesztett az egész. nem jön be.
:)
ez van :)
Ömlesztett? Sorba ott fent vannak a képek (sorrendet én állapítom meg), mappákat úgy rendezem, ahogy akarom, az aktuális kép meg ott van alul.
Coppermine meg mindenféle MySQL adatot kér, amivel meg zsozso-t kéne zaklatnom állandóan, meg egyébként is, inkább fórumnak néz ki, nem képgalériának. De mondom, leginkább az zavar, hogy be kell állítani meg minden szar.
Ezt viszont itt a gépemen megcsinálom, aztán csak simán átmásolom az ftp-re.

Manu

Jah, erõsen funkcionális, nem valami színes szagos :) Persze ez jelen esetben nem nagy gond :), hosszú távon azonban már idegesítõ lehet.

.Attila

#104
Quote from: ManuJah, erõsen funkcionális, nem valami színes szagos :) Persze ez jelen esetben nem nagy gond :), hosszú távon azonban már idegesítõ lehet.
Akkor adjál nekem egy színes szagosat, amit még be is lehet lõni, mert én nem találok.
Próbáltam SimpleViewert, az alapprogramnál nincsenek is albumok, egy helyre ömlesztheted be az összes képet. Van hozzá egy admin felület (opcionális), ami úgy szar ahogy van: album létrehozása után panaszkodik, hogy nem találja az imagedata.xml file-t, amit õ igényel, hát ha nem hozza létre, akkor naná, hogy nincs!; ha az album nevében van pont, és törlöd az albumot, a teljes könyvtárat törli az ftp-n!!!, nem csak azt a konkrét albumot; adtam neki egy imagedata.xml file-t, és akartam feltölteni képet, erre kiírta, hogy nem tudja elmenteni a képet, és bármit csináltam, nem tudta elmenteni; meg akartam változtatni az adott album beállításait, kitöltöttem minden mezõt, de tényleg mindent, helyesen, erre visszajelez, hogy addig nem tudja elmenteni, amíg minden mezõt ki nem töltök :hogyaza:
Coppermine:
Fel sem tudtam installálni. Kéri a MySQL database nevét, user nevét és jelszavát. Mi van? :wtf:


edit: még vmi. A Simpleviewernél 0 a support. A kérdésemre, amit tegnap reggel tettem fel, még ma este sincs válasz. A JAlbumnál (amit most használok) tegnap este tettem fel egy kérdést, és már ma reggel volt válasz. Nem egészen azt kaptam, amit akartam, ezért visszaírtam. Néhány perccel késõbb már volt válasz, és pontosan azt kaptam, amit kértem, szóval kezelésben és supportban odaver jócskán. Kinézetre leginkább a Simpleviewer tetszene, dehát nem mûködik, a Coppermine kinézete számomra legalább annyira közömbös, mint a JAlbum, a JAlbumot viszont roppant egyszerû kezelni.

Moha

Kijavítgattam a többi oldalon is a fejlécet, itt van az új változat.
Amúgy nem tudom, sima copy-paste-tel is ment. :haha: Vagy te valami wysiwyg editorban próbáltad és nem a kódot másolgattad?
Tényleg milyen editorral próbálkozol?

.Attila

Quote from: MohaKijavítgattam a többi oldalon is a fejlécet, itt van az új változat.
Amúgy nem tudom, sima copy-paste-tel is ment. :haha: Vagy te valami wysiwyg editorban próbáltad és nem a kódot másolgattad?
Tényleg milyen editorral próbálkozol?
Köszi, megy a zõd rep :)
Én is sima copy paste-tel próbálkoztam, de az editor elbaxta a grafikát hátul.
Dreamweaver MX.

Moha

Hmmm, a Dreamweaver nem rossz editor, de néha tényleg össze tud barmolni pár dolgot.
Én éppen ezért szoktam az ilyen "finom" dolgokhoz sima notepad-et használni. :) De mondjuk a Dreamweaver is tudja a kódot közvetlen szerkeszteni.

Ja, amúgy a kapcsolat-hoz lesz valami mailer-ed? Mert így simán emailben küldené el, ami egyrész nem túl elegáns megoldás, másrészt így mindenki látni fogja az email címed (spam!).

.Attila

Quote from: MohaHmmm, a Dreamweaver nem rossz editor, de néha tényleg össze tud barmolni pár dolgot.
Én éppen ezért szoktam az ilyen "finom" dolgokhoz sima notepad-et használni. :) De mondjuk a Dreamweaver is tudja a kódot közvetlen szerkeszteni.

Ja, amúgy a kapcsolat-hoz lesz valami mailer-ed? Mert így simán emailben küldené el, ami egyrész nem túl elegáns megoldás, másrészt így mindenki látni fogja az email címed (spam!).
Az interhostos címemet adnám meg, az elvileg szûr.
De ha megmondod, hogyan csináljam meg, akkor megcsinálom :)

Moha

Valami szerver oldali script kell hozzá, ami el tudja küldeni az ûrlapot emailben (form mailer robot), majd megpróbálok keresni valamit.

.Attila

Quote from: MohaValami szerver oldali script kell hozzá, ami el tudja küldeni az ûrlapot emailben (form mailer robot), majd megpróbálok keresni valamit.
Egyébként pont most estem volna neki. De akkor egyelõre ezt hanyagolom.

Moha

Quote from: BonciEgyébként pont most estem volna neki. De akkor egyelõre ezt hanyagolom.
A design-tól ez független, csak annyi, hogy az ûrlap hova továbbítódik. Most így emailen megy el közvetlenül (ez azért is gáz, mert így csak olyan géprõl lehet küldeni, amin van beálított levelezõ program), de ha megvan a mailer script, akkor csak a form ACTION mezõjét kell ráállítani és kész.

sirtomi

Quote from: MohaA design-tól ez független, csak annyi, hogy az ûrlap hova továbbítódik. Most így emailen megy el közvetlenül (ez azért is gáz, mert így csak olyan géprõl lehet küldeni, amin van beálított levelezõ program), de ha megvan a mailer script, akkor csak a form ACTION mezõjét kell ráállítani és kész.
Ezt nemértem. Ha egy ûrlap elemeit akarod mailben továbbítani, akkor azokból formázol egy szöveget php-ben és a mail függvénnyel leküldöd. Ehhez nem kell levelezõ program az én gépemen, csak a szerveren mûködjön a mail fgv.

Moha

Quote from: sirtomiEzt nemértem. Ha egy ûrlap elemeit akarod mailben továbbítani, akkor azokból formázol egy szöveget php-ben és a mail függvénnyel leküldöd. Ehhez nem kell levelezõ program az én gépemen, csak a szerveren mûködjön a mail fgv.
Na erre gondolok, csak én sajna a php-hez nem értek.
Viszont most az action simán egy email cím, így az egész ûrlap közvetlen emailben menne (megnyitja a levelezõprogramot, és abba másolja bele az ûrlap adatait).

.Attila

Quote from: sirtomiEzt nemértem. Ha egy ûrlap elemeit akarod mailben továbbítani, akkor azokból formázol egy szöveget php-ben és a mail függvénnyel leküldöd. Ehhez nem kell levelezõ program az én gépemen, csak a szerveren mûködjön a mail fgv.
Tudsz szolgálni egy ilyen scripttel? :)

.Attila

Találtam egy jobb, szebb skint a galériához (ugyanaz a program).
Hamarosan feltöltöm, kiváncsi leszek a véleményetekre.

.Attila


sirtomi

Quote from: BonciTudsz szolgálni egy ilyen scripttel? :)
Ha még aktuális, akkor ma este megnézem.

Tegnap korán lefeküdtem :)

.Attila

Quote from: sirtomiHa még aktuális, akkor ma este megnézem.

Tegnap korán lefeküdtem :)
Még aktuális :)

sirtomi

Quote from: BonciMég aktuális :)
Ok. Akkor este megnézem aztán összedobok valamit :)