Legjobb animék

Started by Chronos, 2003-05-25, 16:38:26

Previous topic - Next topic

Shock12

Akkor gyorsan nézdd meg a VanDreadet, utána meg a Love Hinát... (ahhoz a manga is kötelezõ !!) ;) !

deyo

QuoteOriginally posted by Shock12
Akkor gyorsan nézdd meg a VanDreadet, utána meg a Love Hinát... (ahhoz a manga is kötelezõ !!) ;) !
Remélem nem azért ajánlod, hogy ha már ennyire "boldog" vagyok, akkor most ideje vmi drámát nézni?? Just Kidding:-))
Amúgy a mangák általában mennyire különböznek az anim-tól? Persze biztos olyan is van hogy nem az egyikből készül a másik hanem teljesen függetlenek... mert pl: leszedtem az NGE mangát és elkezdtem olvasni de abban azért eléggé másképp vannak a dolgok... (mondjuk még nem jutottam messzire, de már ott is vannak fontos eltérések):-))

Shock12

Neeem... mindkettõ az olyan romantikus ökröknek készült, mint mi... (megugye a röhögésmennyiség, és az ecchi-ségi szint sem elhanyagolandó :D !!)

A hinánál tulajdonképpen normálisan el van varrva a vége, és van benne néhány jelentõs rész, ami a sorozatba szinte bele sem került. Mindenképpen érdemes :) ... Hajrá !...
Néhány megjegyzés:
VanDread 26 rész (2x13), a fent lévõ film az elsõ sorozat recap-je.
A Hina sorrendje: 25 rész, 2 speciál (Xmas, utána Spring), majd a 3 részes OVA.

Jó Szórakozást :) ! (A fórumban már jó néhány helyen leírtam a kedvenceket, elnézést, ha valaki unja.)

deyo

Néhány megjegyzés:
VanDread 26 rész (2x13), a fent lévõ film az elsõ sorozat recap-je.
A Hina sorrendje: 25 rész, 2 speciál (Xmas, utána Spring), majd a 3 részes OVA.

Jó Szórakozást :) ! (A fórumban már jó néhány helyen leírtam a kedvenceket, elnézést, ha valaki unja.)
Köszi... csak az a baj, hogy nem igen van helyem... hát igen... egy 60GB-os vinyó nem sok mindenre elég... de amint lesz helyem rávetem magam:-))

Itachi

Ha még ajánlhatom akkor az Onegai Twins et is szerintem nagyon jóóóóóó....:D Ja meg az Ai Yori Aoshi is ritka jóóóóó....Sõt ha már akkor a Chobits is.....;)
And then the Mighty Dragon said: "lol noob"

VASH

én most néztem meg a GITS filmet és nagyon, NAGYON...(tudjátok ti azt:D)

tudjátok, az egy picit elgondolkoztató hogy mi választ el egy genetikai kódot(DNS) és egy mesterséges kódot(Pascal:D), mid a kettõvel meg lehet csinálni ugyanazokat a változtatásokat...

Lehet hogy nem mi vagyunk a tökéletes evolúciós csoda, hanem csak egy eszköz hogy létrehozza a tökéletest?
You can't stop me
I love the world with all its lies
You can't stop me
I'm close enough to kiss the sky
keep it to myself
keep it to myself

Shock12

QuoteOriginally posted by VASH
én most néztem meg a GITS filmet és nagyon, NAGYON...(tudjátok ti azt:D)

tudjátok, az egy picit elgondolkoztató hogy mi választ el egy genetikai kódot(DNS) és egy mesterséges kódot(Pascal:D), mid a kettõvel meg lehet csinálni ugyanazokat a változtatásokat...

na... azért ződzséget azt ne.... költői kérdés: mi a különbség az úthenger, meg az elefánt között, ha egyszer mindkettővel el lehet taposni egy embert... (látom, kódoltá' mán pascalt, meg dns-t is... (megjegyzem... pascal az eléggé alap mostanában... ja és kihalófélben lévő...)) ;) !!

Lehet hogy nem mi vagyunk a tökéletes evolúciós csoda, hanem csak egy eszköz hogy létrehozza a tökéletest?
... persze ... aminek 2 évre a születésétől az immunredszere összeomlik, és megpusztul... Dolly, te édes ! :D

VASH

na... azért ződzséget azt ne.... költői kérdés: mi a különbség az úthenger, meg az elefánt között, ha egyszer mindkettővel el lehet taposni egy embert... (látom, kódoltá' mán pascalt, meg dns-t is... (megjegyzem... pascal az eléggé alap mostanában... ja és kihalófélben lévő...)) ;) !!

... persze ... aminek 2 évre a születésétől az immunredszere összeomlik, és megpusztul... Dolly, te édes ! :D

1. a kihaláshoz még kell egy-két év, most láttam a könyvesboltban egy A PASCAL HÕSEI c. könyvet:D
És azt hallottad már hogy Kerülgeti mint komplementer a pascal programot.:zen:

2. nem azt mondtam hogy létre hozta, hanem hogy majd egyszer valamikor..... talán.....egyszer(és egyébként is, hogy kerül ide a bari az ember vs. gép elméletbe?)
You can't stop me
You can't stop me
keep it to myself
keep it to myself

Itachi

Szegény barika ne bántsd....... :D

Shock12

QuoteOriginally posted by VASH
1. a kihaláshoz még kell egy-két év, most láttam a könyvesboltban egy A PASCAL HÕSEI c. könyvet:D
És azt hallottad már hogy Kerülgeti mint komplementer a pascal programot.:zen:

Nálunk már a pelyheseknek egy éve nem oktatnak alapképzésben Pascalt... Szóval egyértelmű... (amúgy tényleg, ha egy picit is szakmabeli vagy...)

2. nem azt mondtam hogy létre hozta, hanem hogy majd egyszer valamikor..... talán.....egyszer(és egyébként is, hogy kerül ide a bari az ember vs. gép elméletbe?)
Hogyan... a tökéletesség... laborkörülmények, meg bombabiztosság... és mégis génhiba, és eredményképpen kínhalál... a többi szerintem már extrapolálható... ;)

VASH

Nálunk már a pelyheseknek egy éve nem oktatnak alapképzésben Pascalt... Szóval egyértelmű... (amúgy tényleg, ha egy picit is szakmabeli vagy...)

most õszintén, lehet manapság úgy gépezni hogy ne legyél szakmabeli, mi sem tanulunk pascalt de mindennek aminek van vége annak van eleje is(M3), te se az egyetemen kezdted:D
You can't stop me
You can't stop me
keep it to myself
keep it to myself

Shock12

Szerintem mostmár off... (ha folytatni akarod, akkor gyere át oda...)

De még azt azért had tegyem hozzá, hogy én még tanultam... 5 éve, és pascalban kódoltam durván 2õt... most aki kezdi, szórakozik Visual Basic-kel, utána áttér a C-re... ennyi. Ez olyan, hogy én pl. nem tudok assembly-zni, pedig alapnak számít (vagy pölö fortran)... én nem tanultam, mert a számtech-világba egy-két évvel késõbb csöppentem bele... és az utánunk lévõ generációk ugyan így vannak vele... egyre magasabb szintû nyelvek jönnek ki, egyre optimálisabb fordítókkal (meg egyre erõsebb vasakkal alattuk).

Megsúgom: Igen, sokan használnak gépet, olyanok, akik nem tudnak kódolni... (azaz nem szakmabeliek... csak sajnos annak hiszik magukat... (akinek nem inge ne vegye magára... bocs, ha sértõleg jött ki)) !

deyo

Én anno Pascal-al kezdtem, de gyorsan átáltam C-re... most meg leginkább Java-val foglalkozok... most, hogy egész gyors nem is olyan rossz... mondjuk a Linux-ot inkább hagyjuk ki:-))

Annak hiszi magát... ja... erre csak ezt tudom mondani:
- Ki mihez nem ért az annak gyilkosa.

Épp most vettem pár cd-t.. szal lesz helyem és akkor szemúgyre veszem a Vandread-et meg a Chobits-et.. aztán jöhet a többi:-))

Itachi

A Vampire Hunter D miért xar???(legalább is sokan ezt mondják..)Én ugyan még nem láttam de a játékkal anno jáccottam ps en..A játék nekem teccett....Az anime sokban különbözik a game tõl.....???:confused:

phr0zen

QuoteOriginally posted by Lorenor
A Vampire Hunter D miért xar???(legalább is sokan ezt mondják..)Én ugyan még nem láttam de a játékkal anno jáccottam ps en..A játék nekem teccett....Az anime sokban különbözik a game tõl.....???:confused:

MÁr miért lenne xar a VHD?Sokan mondanak sok mindent,de addig ne alkoss véleményt,amíg magad bele nem merültél a dologba...

roderick

QuoteOriginally posted by Lorenor

Ha az original filmre gondolsz, akkor biztos azért nem tetszik az embereknek, merthát régi... látszik rajta, de nagyon, ett?l függetlenül amennyit láttam bel?le nekem tetszett... jut is eszembe letöltöm és megnézem a végét:D

A Bloodlust pedig szerintem marha jó, sajnos csak angol szinkron van mivel koprodukciós, így nem lehet elmenekülni el?le, de nekem nagyon bejött...

A játékot megmég nem láttam...
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Itachi

QuoteOriginally posted by phr0zen
MÁr miért lenne xar a VHD?Sokan mondanak sok mindent,de addig ne alkoss véleményt,amíg magad bele nem merültél a dologba...
Jó akkor majd ha a Kenshint végig néztem belekukkantok..:)

Drótmalac

QuoteOriginally posted by phr0zen
Én is sírtam rajta,de mivel jelenleg a Hellsing-ről és hasonló dolgokról(Amiknek az akci része durva,Már ha durva,mert szerintem nem az...)beszéltünk,IMO a Grave of The Fireflies-t nem kéne ide keverni.
Én csak arra próbáltam rávilágítani, hogy mindenkinek más a durva, a GoTF-t példaként említem.
Akciót meg még nem láttam, amit durvának mondanék, véresnek talán, de nem durvának...
Na mind 1.;)

deyo

QuoteOriginally posted by Drótmalac
Én csak arra próbáltam rávilágítani, hogy mindenkinek más a durva, a GoTF-t példaként említem.
Akciót meg még nem láttam, amit durvának mondanék, véresnek talán, de nem durvának...
Na mind 1.;)
Asszem rátapintottál a lényegre, amit én is kevertem... nem durvára gondoltam, hanem véresre... bocsi:-))

Elkezdtem nézni a Vandread-et... egész jónak tűnik... majd meglátjuk mi lesz belőle... asszem vmi ilyesmit kéne rá mondani: sigoj

Kalibur

Komolyan gondolkodóba ejt, egyeseknek mennyi ideje tud lenni...
Most asszem irigy vagyok...
"What doesn't kill you merely postpones the inevitable."

deyo

QuoteOriginally posted by Kalibur
Komolyan gondolkodóba ejt, egyeseknek mennyi ideje tud lenni...
Most asszem irigy vagyok...
Ötödéves egyetemista vagyok... szal nincs vmi sok órám... mondjuk a szakdolgozattal is kell foglalkozni, de azért még így is marad bőven időm:-))
És hát nem lehet állandóan csak tanulni, mert abba belbetegszik az ember... ezért kell vmi szórakozás is... erre jók az Anime-ok:-))

Itachi

QuoteOriginally posted by deyo
Ötödéves egyetemista vagyok... szal nincs vmi sok órám... mondjuk a szakdolgozattal is kell foglalkozni, de azért még így is marad bőven időm:-))
És hát nem lehet állandóan csak tanulni, mert abba belbetegszik az ember... ezért kell vmi szórakozás is... erre jók az Anime-ok:-))
Heh én csak másodéves vagyok csak nálam fordítva van anime first ha meg van idõm tanulok...:rolleyes: Nem túl okos...

Zodd

Végre vannak itt idősebbek is már kezdtem egyedül érezni magam :(
:bsd:

Kalibur

QuoteOriginally posted by Zodd
Végre vannak itt idősebbek is már kezdtem egyedül érezni magam :(
De a fiataloké a jövõ :D :hehe:
"What doesn't kill you merely postpones the inevitable."

Sky

Én csak elsõéves vagyok de így is van elég idõm hogy hódoljak a kedvenc hobbimnak. Tk. mindenkinek van egy csómó fölös ideje, csak nem tudják honnan kell felszabadítani ... Én pl. lusta vagyok így nem vet fel a tanulás, ami viszont lényegesebb hogy természetemnél fogva keveset alszom így minden nap nyerek néhány órát :D :D :D
Mess with the best,
Die like the rest...

deyo

Idősebb??? Azért mert 23 vagyok még nem kéne le-"idősebb"-ezni:-))) Nem vagyok én még annyira öreg... különben is az számít, hogy ki mennyinek érzi magát... és én még úgy érzem, hogy gyerek vagyok... bár már érzem a felnőtté válás jeleit:-)) (És most nem a biológia dolgokra gondolok)

Fura, de elsőévesen nekem is rengeteg időm volt... mondjuk azért mert akkor nem igazán fogtam fel, hogy azért nem kéne févárról venni a dolgokat... meg is látszott az átlagomon.. 3,5-3,97... most már nem nagyon adob 4,5-nél alább... csak tanulás kérdése:-)) Mondjuk még így se viszem túlzásba... mindenki az hajtogatja, hogy "ha többet tanulnál még sokra vihetnéd az életben":-((( Blablabla.. és mi van akkor ha én nem akarom többre vinni... mi van elégedett vagyok azzal amim most van...nem akarok én miliomos lenni... az **** dolog lehet:-)))

Azért, hogy a témával kapcsolaban is írjak... megnéztem a VanDread-et... nekem nagyon bejött... csak abba az egybe kötnék bele, hogy azért sztem még nem ártana egy OAV vagy vmi ilyesmi, csak, hogy az ember meggyőződjön arról, hogy a dolgok úgy alakulnak, ahogy annak lenni kell... mert az OK, hogy azért látszik, hogy mi is történik, de szeretnék biztos lenni a dologban... aki látta az sztem tudja miről beszélek... :-))
Szal nálam most vhogy a következőképpen áll a legjobb animok listája... típus szerint:

Romance/Comedy: OnegaiTeacher
Horror/Action: Hellsing/SoulTaker  (nem igazán tudok választani)
DeepFeeling: NGE
Mix: VanDread  (mert van benne minden)
Humor: FLCL
Fantasy/Comedy: Slayers
Fantasy: .Hack//SIGN

Persze azok közül amiket láttam... ez még változhat:-))

Zodd

Idősebb??? Azért mert 23 vagyok még nem kéne le-"idősebb"-ezni:-))) Nem vagyok én még annyira öreg... különben is az számít, hogy ki mennyinek érzi magát... és én még úgy érzem, hogy gyerek vagyok... bár már érzem a felnőtté válás jeleit:-))  
Szal nálam most vhogy a következőképpen áll a legjobb animok listája... típus szerint:

Romance/Comedy: OnegaiTeacher
Horror/Action: Hellsing/SoulTaker  (nem igazán tudok választani)
DeepFeeling: NGE
Mix: VanDread  (mert van benne minden)
Humor: FLCL
Fantasy/Comedy: Slayers
Fantasy: .Hack//SIGN

Persze azok közül amiket láttam... ez még változhat:-))

Kötelezően nézd meg a GTO-t mert az jó. és lehet a humor kategória változni fog. :D

Ja bocs nem az volt a szándékom az idősebbezéssel hogy megbántsalak. :hail: :zen:
:bsd:

VASH

Remek, csak így tovább, és az "öreg" szót sem úgy értették a többiek csak nem találták a megfelelõ szavakat mint "tapasztalt" vagy "idõsebb nálam".

A többieknek meg üzenem, hogy nézzetek sok animét, hiszen ha megnézel egyet és azt megszorzod a végtelennel és elhelyezed az örökkévalóságban, akkor is csak egy kis részét látod az egésznek...(remélem jó volt az idézet);)
You can't stop me
You can't stop me
keep it to myself
keep it to myself

Chronos

Én meg ajánlom az Excel Saga-t és a Puni Puni Poemi-t...:D
Persze csak ha szereted az abszurd humort...;)

CHRONOS

deyo

Abszolúte nincs harag:-))) Nem lehet olyan könnyen megbántani... csak korrigáltam:-))

VASH: Emlékszem erre az idézetre és tényleg vhogy így volt... :-))

Ja... le is felejtettem... lehet, hogy ebben sokan nem értenek velem egyet, de hát mind különbözünk...
Best Of The Bests: VanDread
Meg kell mondjam,  hogy ezen az anime-on többet sírtam mint eddig egész életemben... (na jó nem teljesen de majdnem)... no nem azért mert annyira szomorú lenne, de az OnegaiTeacher óta lényegesen megváltozott bennem vmi... egyszerűen már a boldogságtól is könnycseppek kezdenek potyogni... fél éve még csak röhögtem volna azon ha vki azt mondja, hogy a boldogságtól is lehet sírni... de most vmi tényleg megváltozott:-)) Thnks:-)) Arigato:-))

Nemtom, de vhogy teljesen magával ragadott ez az anime... a zene, a szori, a mecha-k, a grafika, de legfőképpen a hangulat és a karakterek... különösen:
Dita,Hibiki,Meia no és Pyro-ról se feledkezzünk meg:-))

A sírásról meg annyit, hogy teljesen egyetértek azzal, hogy:
Ha másokért ejtesz könnyeket, abban semmi szégyellnivaló sincs.
(Lehet, hogy nem teljesen jól fordítottam, de a lényeg bennevan):-))