Legjobb animék

Started by Chronos, 2003-05-25, 16:38:26

Previous topic - Next topic

Tiaro

Még nem akarom elkiabálni, mert csak egy részt láttam belőle, de a Bakuretsu Tenshi nagyon jónak tűnik. (mecha-fanoknak pedig kifejezetten ajánlott, grafikában simán kenterbeveri a Vandreadet pl, még talán le is körözi...  :rolleyes: )
I walk a lonely road / The only one that I have ever known
Don't know were it goes / But it's home to me and I walk alone
I walk this empty street / On the boulevard of broken dreams
Where the city sleeps / And I'm the only one and I walk alone

Vikunya

Quote from: TiaroMég nem akarom elkiabálni, mert csak egy részt láttam belőle, de a Bakuretsu Tenshi nagyon jónak tűnik. (mecha-fanoknak pedig kifejezetten ajánlott, grafikában simán kenterbeveri a Vandreadet pl, még talán le is körözi...  :rolleyes: )

Jól hangzik, de vigyázz, ne ingereld a fő Vandread-fanokat :)
I'm the Black Mage! I solve my problems through violence.

Shock12

Quote from: VikunyaJól hangzik, de vigyázz, ne ingereld a fő Vandread-fanokat :)
Vigyázz, mert mindjárt mond rád Tiaro egy pixelizált átkot :D ! (Most csak kinézetre gondolt Tiaro, nem a sorozat egészére (ugye ??? *pszihó - :)*)) :D

Vikunya

Quote from: Shock12Vigyázz, mert mindjárt mond rád Tiaro egy pixelizált átkot :D ! (Most csak kinézetre gondolt Tiaro, nem a sorozat egészére (ugye ??? *pszihó - :)*)) :D

Igen, Shock, valóban rád gondoltam amikor fő Vandread-fanokat emlegettem:D
Másvalaki tudna véleményt nyilvánítani a Bakuretsu Tenshiről? Lassan kezd érdekelni hogy tényleg olyan jól néz-e ki. Na és milyen a sztori?
I'm the Black Mage! I solve my problems through violence.

Shock12

Quote from: VikunyaIgen, Shock, valóban rád gondoltam amikor fő Vandread-fanokat emlegettem:D
Tudom... ;) De toleráns vagyok... és idővel lenyomhatja egy újabb...
QuoteMásvalaki tudna véleményt nyilvánítani a Bakuretsu Tenshiről? Lassan kezd érdekelni hogy tényleg olyan jól néz-e ki. Na és milyen a sztori?
hm.. most jön az előzetes, utána lehúzom az első részt, és majd írok... :)

Saori

Frissebb anime-élmények :):
Onegai Twins: ez nagyon teccett :)
.hack\\SIGN: az elején nehezen rázódtam bele, de a végefelé egész belelendül:)
RahXephon: ezt még nem néztem végig, folyamatban, van de nagyon jónak ígérkezik.. és ezek a rajzok..huhh..:)
"Seishin ittou nanigoto ka narazaran"

Cobra

Ja ja, a RahXephon   :jee:   :cool:
Szuper grafikájú meches filmnek meg ott a Macross Zero, csak jönne már ki a következő rész   :bruhuhu:
Hide and fear, Cobra Commander is here !

.Attila

Valóban, a Vandread-ben a mecha-k nem részletekbe menően kidolgozottak, mert nem a mecha-kra megy ki a dolog, messze nem azok vannak a középpontban.

Shock12

Quote from: Shock12hm.. most jön az előzetes, utána lehúzom az első részt, és majd írok... :)
Nah... előzetes után, első rész előtt:
KIRÁLY !!! És ezt egyből akkor vontam le, amikor megjelent a Gonzo embléma az első két másodpercben (illetve tudtam, hogy mech)... ez egy must see kategória első ránézésre !!!! Hajrá !! :)
Ez a szezon sem múlik el kedvenc, hétről-hétre várt anime nélkül !! :)

Tiaro

Quote from: Shock12Ez a szezon sem múlik el kedvenc, hétről-hétre várt anime nélkül !! :)

Na erről van itt szó... gyűlölök várni. :D
(lásd pl Wolf's rain utsó két része...  :grrr: )

Egyébként igen, kinézetre értettem, mert egy részből nem derül ki túl sok story, de a hangulata tetszett.
I walk a lonely road / The only one that I have ever known
Don't know were it goes / But it's home to me and I walk alone
I walk this empty street / On the boulevard of broken dreams
Where the city sleeps / And I'm the only one and I walk alone

.Attila

Quote from: TiaroNa erről van itt szó... gyűlölök várni. :D
(lásd pl Wolf's rain utsó két része...  :grrr: )
Ezért nem kezdek bele semmibe, aminek még nem jött ki az összes része :) (pl. Inu Yasha, Naruto) - kivétel Ranma, mert annak ugyebár nem is fognak kijönni az utolsó részei, meg nem is tudtam, hogy nincs végigcsinálva.

Titkos®

Quote from: TriviEzért nem kezdek bele semmibe, aminek még nem jött ki az összes része :) (pl. Inu Yasha, Naruto) - kivétel Ranma, mert annak ugyebár nem is fognak kijönni az utolsó részei, meg nem is tudtam, hogy nincs végigcsinálva.

Jó neked, én úgy a 80.-90. résznél jártam az Inu Yasha-ban, amikor megtudtam, hogy még be sincs fejezve. ;)  Bár miután megtudtam, hogy ezt is Rumiko Takahashi csinálta, nehezen lehetett volna lebeszélni róla. :)
Titkos®, Rumiko Takahashi-fan. ^_^

Xellos

Jó rég jártam errefelé :) . De időközben végignéztem az Escaflownét, a Video Girl AI-t, és most nézem a Vampire Princess Miyu-r. Ezek közül idáig a Miyu fogott meg a legjobban^_^.
I'm Xellos, the tricker priest^_^

Shock12

Quote from: Shock12Nah... előzetes után, első rész előtt:
KIRÁLY !!! És ezt egyből akkor vontam le, amikor megjelent a Gonzo embléma az első két másodpercben (illetve tudtam, hogy mech)... ez egy must see kategória első ránézésre !!!! Hajrá !! :)
Ez a szezon sem múlik el kedvenc, hétről-hétre várt anime nélkül !! :)
Megnéztem a Bakuretsu Tenshi-t, miről már a trailer első pillanatában igen pozitív véleménnyel voltam (előtéletek... fúúúújj... :D) ... Hááát... Vegyük sorjában.

Kinézet (ez egyből megállapítható): Vandreadhez hasonlóan (ugyan az a stúdió készíti... Gonzo -ék (Last Exile, Kiddy Grade, Full Metal Panic (1. sorozat), Blue Submarine Nr. 6, Gad Guard... hogy csak egy pár gyöngyszemet említsek még  :) )) A harci, meches jelenetek 3D CG-ben vannak rederelve, sőt elég sok Cell is sok 3D-s elemet tartalmaz. A karakterdizájnok szépek, részletes kidolgozottságúak, arányosak (nincsenek hátfájós nők ;)). A mechek (lévén mech-es anime) részletesek, a mozgásaik összetettek (mit is várnánk mást :) ). Egyedül a főszereplő mechnek a légvédelmi szirénaharang fejével nem voltam megbékélve... de minden azért csak ne legyen tökéletes :p . Még zavaró az első pillanatokban a kicsit homályos kép (animeone-os is az...), de megszokható lehet, hogy nem is lesz maradandó, csak hangulati elem szerepét töltötte be a túlzásbavitt blur.

Történet, első két rész után: Egy posztapokaliptikus világ (valószínűleg a Föld) a helyszín. Emberek nagyvárosokban élnek, nagyrészt nyomorban. Rendőrség szigorú intézkedései ellenére drasztikusan emelkedik a bűnözési ráta. Az utcákat gang-ek uralják, pszihopata gyilkosok garázdálkodnak. A tényleges igazságszolgáltatást független csapatok végzik, egyfajta fejvadász szerepet betöltve.

Szereplők: A történet középpontjában egy ilyen csapat áll, mely a megbízásokat egy idegentől kap, amelyik az egyik taggal valószínűsíthetőleg nagyapai kapcsolatban áll (vagy csak annak hívja... nem derült ki). A csapat négy lányból áll. A fönők, talán a legidősebb, legmegfontoltabb, és hidegvérűbb lány. A második legöregebb, egy rövid, szürkehajó, sportos, és mindíg komor lány, tele titokkal, kegyetlenséggel, és egy különös képességgel, ami egy gyilkológéppé teszi... mendemondák szerint egyenesen a pokolból jött, és aki meglátja a szárnyait a hátán, azt magával viszi... a pokolba. A harmadik leányzó a sorban egy vörös, hosszúhajú, mogorva, de a felszín alatt egy csupaszív kékszemű töndér... aki temperamentumra Asukára hajaz.... és hajra is :p . A negyedik tag egy kislányos, de felettébb cserfes gyermek, aki a technikai támogatást adja. Az első két részben a csapathoz szegődik egy fiú, szakácsnak (hárem fílin :jee: ), aki teljesen harci balfék, de kiválóan szakácskodik...

Zene: Kiválóan illik a sorozathoz, kicsit western stájl. Az opening-ending jpop. Az opening szerintem feledhető, viszont az ending az egész jó.

Hangulat: Alapjában véve lesz benne humor dögivel, de áthatja valami sötét, és félelmetes ezt a sorozatot...

Majd meglátjuk, én merem ajánlani mindenkinek (remélhetőleg a szakács srác is kever valamit (a kaján kívül), és lesz valami romantikus szál :))

Cobra

Még tegnap leszedtem az első részt, és most hogy írtál róla, meg is néztem. A grafika nekem annyira nem tetszik, de nem rossz.
Nekem viszont az opening tetszik jobban.

Shock12

Quote from: CobraMég tegnap leszedtem az első részt, és most hogy írtál róla, meg is néztem. A grafika nekem annyira nem tetszik, de nem rossz.
Hm... lehet nálam az a baj, hogy a férfi jpop frontemberek zavarnak... ^^'

Zelgadis

nna. /me most látott SMJ-t (Saber Marionette J), és /me emigyen nyivánula vala meg ... vala.. :

Bizony mondom néktek, régen éltem át ennyiféle, és ilyen erős érzelmekkel fűtött 8 órát {25 rész * 20 perc ugye [nem 1xre ! (pedig nehéz volt megállni ^^/na ezt a zárójeles szerkezetet fejtsd meg :P/)]} !

Mondom, hogy "felnőtt koromra" (amely remélem soha nem érkezik el) anime-függő leszek teljesen, ha nem történik közben valami különleges (amit pedig kétlek)

Vóbert

Quote from: CobraMég tegnap leszedtem az első részt, és most hogy írtál róla, meg is néztem. A grafika nekem annyira nem tetszik, de nem rossz.

Csak egy kérdés: honnan szedtek ilyen új filmeket??? Mert ha jó tudom az FTP-n ilyesmi nincs fent...
Only true with the Laughing Cat and Smoke Kills[/color][/color][/font]

Cobra

A Bakuretsu Tenshi-t az AHQ-ra kezdték el feltenni, 3 rész van fent. Az első rész nekem hibás volt, de DivFix-szel ki tudtam javítani.

Shock12

Quote from: CobraA Bakuretsu Tenshi-t az AHQ-ra kezdték el feltenni, 3 rész van fent. Az első rész nekem hibás volt, de DivFix-szel ki tudtam javítani.
Melyik volt hibás ? Én mindhármat megnéztem, de hibamentesnek bizonyult... (bár lehet, hogy letöltésed óta történt valami deux-ex-machina ? :D)

.Attila

Quote from: Shock12Melyik volt hibás ? Én mindhármat megnéztem, de hibamentesnek bizonyult... (bár lehet, hogy letöltésed óta történt valami deux-ex-machina ? :D)
deus-ex-machina
Én meg dc-ről is szerzek újakat, az egyiket (Ultra Maniac) most rakom fel, egyet meg már felraktam (Green Green).

Shock12

Quote from: Trivideus-ex-machina
Affene... teljes mértékben igaz, ott a pont.  ;) Tenksz ! :)

Saori

Megnéztem az Interlude 1. részét ami fent volt AHQ-n és nagyon kíváncsivá tesz a sztori..:) Majd várom a folytatást.. (meg azt hogy le is tölthessem..^^ )

Ramiz

Zel... nincs kedved egy-két szót szólni arról a SMJ-ről? Ez az "erős érzelmek" felkeltette a figyelmemet. Csak nem hentai? :D :D :D Komolyra fordulva: mi is ez?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Saori

Megnéztem az Interlude 1. részét, ami fent volt AHQ-n éshát várom a folytatást :) Kíváncsivá tett a sztori :)

Zelgadis

Najó, "köz"kívánatra egy kis SMJ: (szubjektív elemzés...féle)

A Saber Marionette J egy remek romantikus vígjáték, amolyan Slayers féle néha komoly story, néha céltalan marhálkodás részekből áll. (Bár itt megjegyezném hogy az SMJben ezeknek a "céltalan" részeknek is fontos mondanivalója van, csak nincs konkrétan  köze a fő történethez.)

Az emberiség kezdte teljesen túlnőni + tönkretenni a földet, úgyhogy szépen elindított 1 kolonizációs hajót, hogy máshová is betolak... letelepedjen. Ez a hajó egy használható bolygó közelében vmiféle balesetet szenved, egy szál mentőkabin érkezik le épségben a bolygó felszínére, rajta 6 pasival. :) Nos a dolgot a következőképp oldják meg: genetikai manipuláció + klónozás : az immár Terra II nevű bolygó lakossága tehát mind e 6 leszármazottjainak leszármazottjainak leszárm... stb :) (300 év telt el mióta megérkezett a mentőkabin), de mindenki különálló egyéniség (u.n. másodrendű(?) klónok). A csajok problémáját pedig kiborg-szerűségekkel oldják meg, ezeket hívják marionetteknek.

A marionett egy gép, mely az immár nem létező nő alakjára építettek, és a mestere minden parancsának automatikusan engedelmeskedik. Legalábbis az "átlagos" marionett...

A történet "főhőse", Mamiya Otaru egy csóró fiatal srác, aki egy nap egy elhagyatott múzeum romjai közé merészkedik, ahol véletlenül felébreszt egy kikapcsolt marionettet, aki azon nyomban beleszeret (!). Miután hősünk eléggé kicsodálkozta magát az érzelmeket mutató "robot"on, sikerül (ugyanígy teljesen véletlenül) felébresztenie még kettő ilyet :D

A sorozat Lime, Cherry és Bloodberry érzelmi fejlődéséről szól, a végére már tökéletesen emberi viselkedésüknek, és kifejlődött személyiségüknek lehetünk tanúi.
Mindez rengeteg humorral
(pl Hanagata (ember => fiú), aki teljesen bele van zúgva Otaruba :rotflol: , állandóan megpróbálja megmenteni őt a három gonosz démontól :)),
 meglepő fordulatokkal (főleg a végén, inkább nem lőném le ^^"),

:kiraly:  Hayashibara Megumi hangjával! (Lime)  :kiraly:
 és TEMÉRDEK érzelemmel fűszerezve (hangsúlyoznám, hogy koránt sem csak szerelemről beszélek).

Mindenkinek csak ajánlani merem ezt a sorozatot, aki pedig nagy Slayers fan, annak kötelező darab ;)

Kilteh

az új kedvenc fantasym, habár még csak az első moviet láttam belőle:
Inu Yasha! Azt hiszem, hogy most megnézem a második filmet, majd a sorozatot, majd jövök egy olyan hónap múlva!  :rotflol:  :rotflol:  :rotflol:
Kil

A .hack univerzumának fanatikus imádója...  :D

.Attila

Quote from: Kiltehaz új kedvenc fantasym, habár még csak az első moviet láttam belőle:
Inu Yasha! Azt hiszem, hogy most megnézem a második filmet, majd a sorozatot, majd jövök egy olyan hónap múlva!  :rotflol:  :rotflol:  :rotflol:
A sorozat nincs meg végig, még most is rajzolják, erre készülj fel ;)

Saori

Quote from: ZelgadisNajó, "köz"kívánatra egy kis SMJ: (szubjektív elemzés...féle)

Heh.. most hogy elolvastam esett le, hogy eztmár láttam még valamikor régebben..:p És tényleg jó volt :)

Ramiz

Kösz, pont jó. Már kedvet is kaptam. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!