Legjobb animék

Started by Chronos, 2003-05-25, 16:38:26

Previous topic - Next topic

sam7

QuoteOriginally posted by Cobra
Már régen láttam, és mint írtam számomra felejthető, ezért már nem nagyon emlékszem rá :) , de a sok beszéd - kevés akció nekem nem nagyon jön be + a történet se volt egy nagy szám, szóval engem nem nagyon fogott meg. Az egyetlen, ami tetszett, az a katonák felszerelése volt.  :uzi:

Ez felettéb érdekes ::) Engem pont a hosszú monológok fogtak meg (Metal Gear Solidon edződtem), a mögöttük rejlő kérdések, a szívbemarkoló jelenetek... A történet valóban nem egy Nobel díjas volt, de a benne lévő dolgokat alaposan kidolgozták, főleg a látványra és az emberi érzésekre, gesztusokra gyúrtak rá.

Cobra

Astra vevőt antennával már kapsz 20 ezerért, csak a feszereléshez kell ember
Hide and fear, Cobra Commander is here !

.Attila

QuoteOriginally posted by Cobra
Astra vevőt antennával már kapsz 20 ezerért, csak a feszereléshez kell ember

Ugyan :_off: , de azért megkérdezem: ha megveszem a vevőt és felszereltetem, majd ráállítom 2 műholdra, akkor ingyé lesznek majd a műsorok, nem kell fizetni (már persze a kódolatlanokért)?

Cobra

ha 2 műholdat akarsz fogni, akkor már komolyabb forgatható berendezés kell, szerintem elég az Astra, a többin nincs nagyon szabadon fogható normális csatorna. Astrából is inkább az analógot ajánlom, mivel több az ingyen fogható csatorna (amin van anime :)  ) és a vevőegységek is olcsóbbak. A csatornalistát megtalálod a http://www.ses-astra.com/ -on
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Shock12

QuoteOriginally posted by phr0zen
két médium büdzséi között is...

Igen.
Elõször tekintsük azt, hogy elkészült a játék és a sorozat&manga
Játék kiadás esetén a kiadó (ami itt a Sony maga... tehát ilyen téren "házon belül" marad a dolog) kapja a pénzt a jogdíjakért, minden egyes CD után... leányvállalatok elintézik az adókat, kész...  (amit ugye kiperkál a vásárló az országos adóterhek után.. ennek reklámja kimerül néhány újságtesztben, néhány plakátban... tv-reklám az eléggé ritka)
Egyéb TVs, hanglemezes médium esetében jóval komplikáltabb a dolog... reklámokért adási idõ hosszáért kell fizetni (mint bárhol a világon) és a leadott mennyiség, néhol azért is terhelnek, a nap mely idõpontjában sugározzák-melyik napokon. Az országon belüli anime sugárzás esetén egyszerûbb a helyzet, csupán a kiadónak el kell adnia a sugárzási jogokat, kész. Export esetén kell keresni leányvállalatokat, satöbbi, akik átveszik majd, kifizetik az átvételért járó adókat (ebben a szakmában nemhinném, hogy vám fõleg, hogy szellemi termék), a helyi ORTTvel is megvívják harcukat, és persze mellette intézik a mercsöndájzingot...

Következõleg ez egy szép termetes bürokráciai útvesztõ, egy sorozat, és a manga lényegesen macerásabb, mint egy játék, és a reklám költségesebb (mosthogy a játéklapok mennyi Zsét kapnak a pult alatt.... más tészta).

És akkor ott lenni az elõállítási költség...
Játék kódok esetén kiadón belül megvannak az enginek, függvénykönyvtárak, a platforból származó licenszjogok eloszlanak a játékok mennyisége között... megfigyelted, az effektíve anime témájú játékok eléggé egy kaptafára mennek (gundam széria), kialakult segédeszközök csak újrafelhasználásra várnak.
Ugyanez Anime-Manga esetben nincsen... nincsen karakterdizájn sablon, nincsen elõre megrajzolt kép... minden az alapról indul (ok, rajzolni nem kell megtanulniuk megint... kódolni se)... és egy mangában hány kép van, animében hány képkocka (ok, mostmár az se gáz, keyframe-ek között számolja a gép, színezéseket is elvégzi, a CG-rõl meg nem is beszéljünk... de a szakértõgárda szükséges...).
A serénykedõ létszám, és az idõtartamok is jelentõsen eltérnek a két esetben... míg a játék gárdája 20-30 fõ között mozog (+ a szaabdúszó dizájnerek, meg a projektvezetés 2-3 fõje) és a fejlesztési idõ ezen elõregyártott elemekkel nem több 1 évnél, addig egy animáció esetében lényegesen több embert, több emberórában mozgatnak meg.

Quotehacsaknem alá tudod ezt számadattal is támasztani,ebben az esetben nem szóltam.;)
Ha érdekel, nézz utána az összes tvadó, összes programozógárda, és összes állam költségei között...
(A múltkor én egy topicon belül mutató linket szerettem volna látni... :rolleyes: )

QuoteAz pedig hogy a .hack esetében az anime adja el a játékot,avagy fordítva,nem olyan egyértelmű mint gondolnád,IMHO.
A .hack esetében én a történeti kiegészítésére-összefonódásra gondoltam a LIMINALITY példáján... (félreértettél Te valamit, elnézést, ha nem volt egyértelmû)

De ez egy termetes OFF volt, bocsánat... (végülis nemis annyira off, ha valakinek annak tûnik, elnézést, kérek alkalmat meghunyászkodni)

roderick

QuoteOriginally posted by phr0zen
Az pedig hogy a .hack esetében az anime adja el a játékot,avagy fordítva,nem olyan egyértelmű mint gondolnád,IMO.

IMHO egymást adják el... ez köszönhet? annak is, hogy mindkett? egész jó min?ség?. Nem úgy mint nyugaton, ahol a filmekhez csinálnak felejthet? játékot (pl. LotR) vagy fordítva (ide nem is írok példát, egyértelm?)...
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Zelmor

:cool: Csak annyit hogy .hack rulz!:cool:
Mindenekelőtt a .hack//SIGN a maga megkapó zenéjével, hangulatával, párbeszédeiben szereplő múltbéli utalásokkal. Ha valaha lesz PS2-m, megveszem a játékokat az fix. Számomra .hack adja el a PS2-t.:rotflol:  Huhh, megyek megnézek megint egy-két részt belőle. :D Apropó SIGN; az ftp-n fentlévő ogm -es részek hibátlanok már, vagy sem? Mert kellene egy jó minőségű feliratmentes verzió de nagyon.

Zelmor

roderick

QuoteOriginally posted by Zelmor
:cool: Csak annyit hogy .hack rulz!:cool:
Mindenekelőtt a .hack//SIGN a maga megkapó zenéjével, hangulatával, párbeszédeiben szereplő múltbéli utalásokkal. Ha valaha lesz PS2-m, megveszem a játékokat az fix. Számomra .hack adja el a PS2-t.:rotflol:  Huhh, megyek megnézek megint egy-két részt belőle. :D Apropó SIGN; az ftp-n fentlévő ogm -es részek hibátlanok már, vagy sem? Mert kellene egy jó minőségű feliratmentes verzió de nagyon.

Zelmor

a 14-15-17 már hibátlan, részemr?l legalább is (a patch file-t már feltöltöttem)
a 14 el?tti részeket még nem kaptam vissza cd-n, 28ikán legkés?bb feltöltöm ?ket, különben haverom csontjai eltörnek...
a 17 utáni hibás részeket meg töltögetem le... és mivel ezt még sokan csinálják rajtam kívül ezért lassan megy... ezért rossz, hogy népszer?...
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Baldy

Idő hijján nincs időm sok anime-t nézni, csak napi egyet, ami az elmult közel egy hónapban az Excell Saga-t jelentette nekem, de arra csak azt tudom mondani: oltári! Eszméletlenül jó :) Ha netán akad még olyasvalaki, aki még nem látta, annak ajánlom. Röviden jellemezve: oltári hülyeség mindentől elvonatkoztatva vagy miafene :) Agyban leterhelteknek nagyon jó kis kikapcsolódás :)
Az emberek ritkán hiszik el az igazságot, amikor látják, és még kevésbé, amikor nem akarják látni

Öngyilkosság: fõnév: amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert felmondasz.

deyo

Gondoltam belenézek, mert azt írták, hogy igen elgondolkodtató... hát igazuk volt... szerintem nagyon jó sikerült... nem mondom, hogy mindenki nézze meg mert nem igazán az átlagos közönséget célozták meg a készítők... ez egy igen kemény dráma az életről, halálról és barátságról... ha vki nem riad vissza az ilyesmitől még ha kicsit vontatottnak is tűnik feltétlen nézze meg... megjegyezném, hogy rimantika, akció egyáltalán nincs benne...:-))) Sztem pont az az ami különösen jóvá teszi... igen mély nyomot hagy az emberben:-))

Aztán gondoltam egy kicsit vidámabb vizekre evezek... elkezdtem nézni a Steel Angel Kurumi-t... az első két rész alapján egy igen jó vígjátéknak tűnik... bár nem biztos, hogy végig így lesz.. lsd: Chobits:-))

Kalibur

QuoteOriginally posted by sam7
Kérlek fejtsétek ki, hogy miért felejthető! Semmi kötözködés, csak érdekelne a véleményetek.
Ne haragudj, hogy én csak most tudok válaszolni, de azért megteszem, még akkor is, ha azüta a téma ca 180 fokos forduatot is vett...
Már Cobra is említette előttem a kicsit lapos storyt...mindamellett, hogy az, nem is tudott igazán megragadni... Végigültem az egészet annélkül, hogy az ásítástól megjelent ****kalábaknál mélyebb nyomot hagyjon bennem. Sajnálatos módon nekem a grafikai megvalósítása sem igazán jött be (nem azt írom, hogy nem volt jó, mert ez nem lenne igaz, de nekem alapjában nem tetszett...).
Már leírtam, de megteszem újra: ez hangsúlyozottan magánvélemény, más nyugodtan nézze meg, és vonja le a saját következtetéseit !
"What doesn't kill you merely postpones the inevitable."

Gauss_chan

QuoteOriginally posted by deyo
Gondoltam belenézek, mert azt írták, hogy igen elgondolkodtató... hát igazuk volt... szerintem nagyon jó sikerült... nem mondom, hogy mindenki nézze meg mert nem igazán az átlagos közönséget célozták meg a készítők... ez egy igen kemény dráma az életről, halálról és barátságról... ha vki nem riad vissza az ilyesmitől még ha kicsit vontatottnak is tűnik feltétlen nézze meg... megjegyezném, hogy rimantika, akció egyáltalán nincs benne...:-))) Sztem pont az az ami különösen jóvá teszi... igen mély nyomot hagy az emberben:-))

Teljes mértékben egyetértek veled. :-)
Számomra a Haibane Renmei a legjobb anime ebben a stílusban.
Még emlékszem mennyit beszélgettünk róla a barátommal, hogy ki hogyan értelmezte a történetet és hogy az egyes szimbólumok mit is jelenthettek. Mindenképpen benne van a Top 10-ben! :)

QuoteAztán gondoltam egy kicsit vidámabb vizekre evezek... elkezdtem nézni a Steel Angel Kurumi-t... az első két rész alapján egy igen jó vígjátéknak tűnik... bár nem biztos, hogy végig így lesz.. lsd: Chobits:-))

A Steel Angel Kurumival csak az volt a bajom, hogy 10 percesek a részek. Nekem valahogy ez túl kevés. :)  Ettől eltekintve nagyon tetszett. Ne felejtsd el majd megnézni a special epizódokat.
Jó szórakozást. :)

deyo

QuoteOriginally posted by Gauss_chan
A Steel Angel Kurumival csak az volt a bajom, hogy 10 percesek a részek. Nekem valahogy ez túl kevés. :)  Ettől eltekintve nagyon tetszett. Ne felejtsd el majd megnézni a special epizódokat.
Jó szórakozást. :) [/B]
Hát igen... de azért a 24 rész eggyütt már felér egy 13 részes sorozattal... ami már nem olyan vészes:-)))
Speciális epizód?? Az fennvan a USTeam-en?? Mert az Anime4-ben van a sorozat, de végignéztem az összes könyvtárat, de nem találtam máshol ilyesmit... vagy esetleg teljesen más címen?:-)))

Gauss_chan

Speciális epizód?? Az fennvan a USTeam-en?? Mert az Anime4-ben van a sorozat, de végignéztem az összes könyvtárat, de nem találtam máshol ilyesmit... vagy esetleg teljesen más címen?:-)))

Én innen szedtem le még régen, de most már nem látom. Biztos jobb minőségben fogják majd feltenni. :)

Zelgadis

Nost méltán állíthatom hogy az Excell Saga beírta magát az ŰBER FAVORITjaim közé.

Számomra egy abszolut "must see" sorozat lett azonnal ahogy végignéztem (még 26. os részt(MEGA BETEG) is kibírtam egyszer :D) Musical mi? :lol:

Meg a zenéje is rulez forever!
(most is az OST megy, ahogy ezt írom ^^"")

Nagyon, nagyon, nagyon de NAGYON, de NAGYON illenek az egyes számok a specifikus karakterekhez :cool:
(meg az eseményekhez persze)

Meg az openingje eddig a legjobban meghangszerelt (vagy hogy mondják) zene amit eddig hallottam (opening/endingből) !

ja, és hogy az OSTn rajta van CSAK ZONGORA változata az endingnek, nos .... háát muzikális orgazmus ^^"" (az ilyen zongoraőrültnek mint én)

aztán...

Ha valaki azt hiszi hogy egy totál hülye vígjáték utolsó részein (itt a 24-25 öt -értem, mert a 26. os csak egy idióta ráadás) nem lehet izgulni, vagy tökéletesen beleélni magát az embernek, akkor hatalmasat téved!

Ja és persze Excell-kun RULZ ! ! ! ^^ (ezzel sem vagyok egyedül ahogy látom ^^"")

Zelgadis has gained a level! Anime-daisuki is now expert!

Ööö. próbáltatok már ritmusra gépelni, ahogy egy opening meg a háttérben?:D :D :D :D

(Bocs a NAGY képért, de kicsinyítve randa volt ezért meghagytam így) :hopp:

Zelgadis

Ja és tudom hogy semmi köze nincs a karácsonyhoz, de az OST végighalltatása, szélsebesen meghozta az ÜNNEPI hangulatot (értsd: madaratlehetnevelefogatni jókedv+nosztalgiahangulat+életérzés+nemtomkéremkapcsoljaki)

Baldy

Nagyon egyetértek :)
Szerintem kifejezetten jó, azon kevés darabok közé tartozik, amit kétszer-háromszor végignéznék egymás után. És mivel ilyenből nincs nagyon sok, ezért ez tényleg azt jelenti: cool az anime!
Az emberek ritkán hiszik el az igazságot, amikor látják, és még kevésbé, amikor nem akarják látni

Öngyilkosság: fõnév: amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert felmondasz.

Chronos

Szerintem is jó, de hallottátok volna, hogy külföldön milyen véleményeket kapott...:(
Elég ellátogatni az animenfo.com-ra, és ott elolvasni miket írtak róla...:mad:
Ilyeneket, hogy az angol humor 100x jobb mint a japán...:mad:

CHRONOS

deyo

QuoteOriginally posted by Chronos
Szerintem is jó, de hallottátok volna, hogy külföldön milyen véleményeket kapott...:(

CHRONOS
Hát ezt azért én kétlem... de hát ők tudják:-((
Először azt hittem, hogy olyan baromság (jó értelemben) lesz végig mint az első pár rész, de aztán kellemesen csalódtam... a végére még sztori is lett:-)))
Amúgy meg Hyatt "rossz" szokását meg egyszerűen nem tudtam megunni:-(((

Shock12

CHRONOS
Hát az angol és a japán humor köbö egyszinten (mégmielõtt nyilvános kövezésnek lennék kitéve... szerintem), az amerikai a maga alpári voltával valahol lent a béka ülepe alatt... (mostanában az amcsi vígjátékok nagyon elkanászodtak... :rolleyes: )

(Tudom, magánvélemény, és ez olyan, mint az alsó fertájon a lik... mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra... (legalábbis egy nemen belül :D )... de az amcsi humor az elmúlt években fergetegesen rossz...)

Sky

Én még csak az első 6 részt láttam, de az nem volt mindegy...
Rendesen fájt...
Mess with the best,
Die like the rest...

.Attila

QuoteOriginally posted by Zelgadis

Ja és persze Excell-kun RULZ ! ! ! ^^ (ezzel sem vagyok egyedül ahogy látom ^^"")

Tényleg? Nem is sejtem, kire gondolhatsz... :D

.Attila

CHRONOS

Iiiiiiiiiiiiirrrrrgumburgum. Atomot nekik :morci: :b+: :uzi: :nagyere: :linsux: :hogyaza:

Zelgadis

QuoteOriginally posted by Trivi
Iiiiiiiiiiiiirrrrrgumburgum. Atomot nekik

Nézd a dolgok jó oldalát :) Legalább nem lesz belőle nálunk TREND (így nagybetűkkel), mint szinte mindenből ami az amerikaiaknak tetszik :) Nem lesznek tele excell babákkal a boltok, nem fognak lesajnálni ha nem vagy Ilpalazzo, nem fogsz megundorodni a sok droololós trend**** miatt az excell sagától :)
Hadd tetsszen az amerikaiaknak a saját humoruk, legyenek boldogok vele :) Mi inkább nézzük a gagyi excellünket, és nem foglalkozunk a nyugati KULTÚRÁval :P

(mellesleg ez a sorozat éppen a tipikus trendusafilmeket parodizálja :D hol scifit hol eksönhirót meg ilyeneket, még szép hogy fújolják :D)

Az _angol_ humor viszont tényleg nagyon ott van, ismétem az _angol_ humor, nem az amerikai :) (Mony python pl hogy csak 1 et említsek)

Ramiz

Shock12: 100%-ig egyetértek, japán & angol humor is szuper, az amerikai nagy átlagban ócska, gagyi szemét.

Zelgadis: Mókás, ahogy belelendültél a témába.. igazi "bekattant" post... Excel büszke lenne rád! :) Az OST honnan van? Nem tudnám valahogy megszerezni tőled?
/Marha jó OST-ket néztem ki, köztük ezt meg pl. a Cowboy Bebop is nagyon jó (annak, aki szereti az őrült jazzet :) ), csak internetről én nem tudok itthon semmit, legfeljebb ha néha át tudok lógni valami gyanús osztálytárshoz.../
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

.Attila

Na azért az amerikai humornak is vannak gyöngyszemei. Habár ez már pár éves, de nagyon jó, mindenki ismeri: Rémrendes család. Haláli humor.

Baldy

Hmmm....
Rém rendes család, az tényleg egy óriási sorozat volt :)
De szerintem ott van még a Jó Barátok, vagy a South Park :)

deyo

Asszem találtam egy újabb gyöngyszemet... Full Metal Panic... gondolom ezt már sokan ismeritek, de hozzán még csak most jutott el... vmi kegyetlen jó... azt hittem vmi agyatlan akció-anime lesz, de kellemesen csalódtam:-)) Különösen a 8. rész ami nagyon jól sikerült... (eddig addig láttam):-))
Lehet, hogy ez sokaknak nem számít, de kellemesen ért az a tény, hogy Kaname szinkronhangja ugyanaz, mint AiYoriAoshi/Tina-é... az első alkalommal amikor nevetett felismertem... asszem azt nem lehet elfelejteni:-))
Szal ha nem szúrják el a végére, akkor egyel bővül a legjobbak listája nálam:-))

.Attila

Asszem találtam egy újabb gyöngyszemet... Full Metal Panic... gondolom ezt már sokan ismeritek, de hozzán még csak most jutott el... vmi kegyetlen jó... azt hittem vmi agyatlan akció-anime lesz, de kellemesen csalódtam:-)) Különösen a 8. rész ami nagyon jól sikerült... (eddig addig láttam):-))
Lehet, hogy ez sokaknak nem számít, de kellemesen ért az a tény, hogy Kaname szinkronhangja ugyanaz, mint AiYoriAoshi/Tina-é... az első alkalommal amikor nevetett felismertem... asszem azt nem lehet elfelejteni:-))
Szal ha nem szúrják el a végére, akkor egyel bővül a legjobbak listája nálam:-))

Szerintem nem szúrják el a végére, nálam már a toplistában van :)

Baldy

Látom ideje lesz nekem is feltenni ezt a mihamarabb megnézendők listárjára :)