Legjobb animék

Started by Chronos, 2003-05-25, 16:38:26

Previous topic - Next topic

Soridan

Quote from: OzuBár biztos már említették, de nincs kedvem végigolvasni mind a 957 postot, meg eddig nagyrészt úgyis csak fikáztam, hát leírom.

AKIRA!!!! a LEGJOBB, MINDENEK FELETT ÁLLÓ, LENYŰGÖZŐ, MAGÁBAN HORDOZ MINDENT, AMI ANIME, SŐT DEFINIÁLJA AZT, AZ EGY ÉS EGYETLEN :grrr:  :grrr:  :grrr:  :grrr:  :grrr:

Na leállok. 1996-ban láttam először (úristen! Az 8 éve volt) és nekem Ő volt az első. És még ma is tart. Vagy 50x láttam.

De ezzel gondolom nem vagyok egyedül

Nekem mindig az éppen aktuálisan nézett a nagy kedvenc :)
Ehavi bölcsesség: Három út vezet a mennyországba. Milyen kár, hogy senki nem jár rajtuk.

Vóbert

Én az Akirát egyszer megnéztem, azt kész... :) valahogy úgy vagyok mint Soridan ;) mindig az aktuális a kedvenc... bár a Full Metal Panic mindig megmarad a titkos favoritnak :D Nálam....
Only true with the Laughing Cat and Smoke Kills[/color][/color][/font]

Soridan

Quote from: VóbertÉn az Akirát egyszer megnéztem, azt kész... :) valahogy úgy vagyok mint Soridan ;) mindig az aktuális a kedvenc... bár a Full Metal Panic mindig megmarad a titkos favoritnak :D Nálam....

Ennyit a titkosságról :D

Nekem kedvencem azt hiszem... talán a 3x3Eyes marad. Első OVA amit láttam. Jó sokszor azóta. (különösen Lord Shiva csengettyűje ragadott meg)
Ehavi bölcsesség: Három út vezet a mennyországba. Milyen kár, hogy senki nem jár rajtuk.

Feldin

Mindenki nézzen Hanada-t!!!
Valami nagyon beteg :)
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Adelaide

Boldogságom oka pedig az, hogy unokatestvérem németországból küldött nekem pár újságot :appl:
Az egyik az AnimeDVD, a másik pedig a Daisuki :rotflol:
És meg fogom kapni előfizetéssel :angyali:
Na csak ennyit akartam írni, ezt muszáj volt elmondanom vkinek... :hahaha:
És láttam benne egy tök jó animét, de még sokára 'jelenik meg'
In the name of the God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen.

Ozu

Quote from: SoridanNekem mindig az éppen aktuálisan nézett a nagy kedvenc :)

Én egy kicsit úgy vagyok, mint (mások) a droggal, meg (én) a nőkkel. :) -Soha nem lesz olyan, mint az első alkalommal
...én ott se voltam!!!

Feldin

Quote from: AdelaideBoldogságom oka pedig az, hogy unokatestvérem németországból küldött nekem pár újságot :appl:
Az egyik az AnimeDVD, a másik pedig a Daisuki :rotflol:
És meg fogom kapni előfizetéssel :angyali:
Na csak ennyit akartam írni, ezt muszáj volt elmondanom vkinek... :hahaha:
És láttam benne egy tök jó animét, de még sokára 'jelenik meg'

Hol is van a postaládátok? :)
Jó neked! Ugye van szkennered?
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Ozu

Quote from: FeldinHol is van a postaládátok? :)
Jó neked! Ugye van szkennered?

Jaaa, abban a postaládafosztogatásban és is részt veszek. Majd megosztozunk.  :lazza:
Nekem van scannerem is  :rotflol:

Edit: tudom:  :_off:  :lame:
...én ott se voltam!!!

Shock12

Hát... a héten ennek is kiadta az utolsó részét az Anime-Kraze... éshát... fantasztikusan jó... aki szereti a repülőket, annak érdemes megpróbálni... aki nem, annak is... :p

Történet: Kicsit Monte Christo grófja jellegű... de nem lövöm le a poént. Első részben egy fényképész érkezik egy háborús, katonai reptérre, mely tömve van szabadúszó pilótákkal, akik veszélyesebbnél veszélyesebb küldetéseket vállalnak el, sok pénz fejében... egyből kiszemeli fotóalanynak az egyik, igen titokzatos, de felettébb szomorú tekintetű pilótát... a választás véletlen volt, vagy célirányos ? Egy kiváló sorozat ármányról, barátságról, háborúról, és szerelemről.
Látvány: Katonai repülők kergetik egymást (elég korrekt, valóságos gépek modelljei CGben), szépen megrajzolt sivatagok, és oázisok felett... A karakterdizájn elég jó, de nem kell vad bishikre számítani. Nekem tetszett a látványvilág is, de persze ez megoszthatja a közönséget
Zenei aláfestés: Trance... A repülők vad, kegyetlen táncukat ütős ritmusra ropják, némi hegedű, és egyéb klasszikus betétekkel társítva. A sorozathoz szerintem illik, de ez ízlés kérdése megintcsak.
Hangulat: A történetszövés titokzatosságából adódóan, és a 12 részen át tényleg kitartó mivoltában rejlik a kulcsa annak, hogy igen is magával ragadja az embert...

Én ajánlom mindenki szíves figyelmébe... :)

GOUKI

Szevasztok

Nem tudjátok véletlenül , hogy a street fighter alpha: the movie animét honnan tudnám leszedni? segítséget elöre is köszönöm

DWz

GOUKI, ezt a 'Keresem a...' threadben!

Moloko

ezt a threadet törölheti valamely moderátor, mert feleslegben van :( nem néztem szét elég jól...
--------------------------------------------------------------------
ellentétben a "mit láttál legutóbb, hogy tetszett?" topiccal, ide jönnének azok a postok amik régebben megnézett animékről szólnak, amik jó vagy rossz emléket hagytak benned :)
itt lehet animét ajánlani, utánakérdezni stílusoknak, fajtáknak, ilyesmi.

és természetesen: no offtopic, please!

Moloko

na ez egy olyan anime ami a világ kegyetlenkedéseiről szól a gyerekek szintjén. némi fantasy lényekkel megspékelve.
direkt gyerekesre van véve a stílusa hogy ne üssön annyira a történet.
13 részes, és ajánlom mindenkinek, aki szeretne egy kicsit depresszióba esni ;)
neeem, csak annyi lehet a bökkenő, hogy utána meg kell győznöd magad hogy a világ és az emberek nem ilyenek ;)
de amúgy nagyon jó.

Isi101

És , ha szabadna érdeklődnöm, merrefelé láttad?
Mert én akármerre kerestem mindenütt csak a "Buy Dvd **gold"
felirattal találkoztam :(
Pls egy linket..

Javitva : Bocs, találtam torrentet, tárgytalan.

Ramiz

Quote from: OzuAKIRA!!!! a LEGJOBB! (...) De ezzel gondolom nem vagyok egyedül

Nem!  :hopp:  :tezsvir:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Isi101

Elvonási tüneteim lesznek !
Nekem nagyon bejön.
Igaz, még csak az első rész jött le, de valami eszméletlen a grafikája.
A történet is kezd alakulgatni, és az opening és az ending is nagyon jól eltalált,mind zeneileg, mind a képek szempontjából.

És még 2 nap mire lejön a következő rész....
De lassan jön.....
Azureus....Minden istenek legfőbbike könyörülj rajtam!

Ramiz

Egy rész így megragadott? Aztamindenit! Majd írhatnál róla egy ajánlót a megfelelő helyre (<-- épp nem jut eszembe, hogy akkor van-e ilyen topic).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Shock12

Quote from: RamizEgy rész így megragadott? Aztamindenit! Majd írhatnál róla egy ajánlót a megfelelő helyre (<-- épp nem jut eszembe, hogy akkor van-e ilyen topic).
Most linkeljem be a 7 kemény posttal felettit ? :p

Ozu

Quote from: Shock12Most linkeljem be a 7 kemény posttal felettit ? :p

Ha lennél szíves!  :rotflol:
Már elfáradt az ujjam a görgőtekergetésben.

Egyébként az egy dícséretre méltó, minden részletre kiterjedő, de tömör, jól érthető leírás, melynek nyomán be is vettem a sorozatot jövendő várományosaim közé.  :hail:
...én ott se voltam!!!

Ramiz

Jólvan, jólvan, ezt benéztem!  :haha: Bocs. Nem kell belinkelni! :D

Isi101

QuoteEgy rész így megragadott? Aztamindenit! Majd írhatnál róla egy ajánlót a megfelelő helyre (<-- épp nem jut eszembe, hogy akkor van-e ilyen topic).
Így meg.
Ez a megfelelő hely.
És Shock12 már írt :)

Eddig 4 rész jött le, és nagyon jónak tünik,  csak ajánlani tudom mindenkinek, aki a repülős témájúakat szereti.

.Attila

Mivel eltűnt (vagy csak nagyon vak vagyok :)) az "Ismeri vki ..." topic, ezért ide írok.
Feldin fordult hozzám egy kérdéssel, mégpedig hogy ő hallott olyasmit, hogy Azumanga-ból van 3 OVA. Gondolom ebből 2 a Short Movie, ill. a Web Daioh akar lenni. De a 3.?
Ennek érdekében ránéztem az Animenfo-ra, ahol az van kiírva, hogy az Azumanga Daioh 130 részből áll, melyek egyenként 5 percesek. Nagyot néztem, mert az számomta ismert az 26 részből áll, melyek 20-25 percesek. Tud vki erről vmit?

Xaga

Quote from: TriviMivel eltűnt (vagy csak nagyon vak vagyok :)) az "Ismeri vki ..." topic, ezért ide írok.

A topicok alján van olyan beállítás hogy milyen topikokat mutassa meg (összeset csak azt amibe egy hónapja írtak stb.

QuoteFeldin fordult hozzám egy kérdéssel, mégpedig hogy ő hallott olyasmit, hogy Azumanga-ból van 3 OVA. Gondolom ebből 2 a Short Movie, ill. a Web Daioh akar lenni. De a 3.?

Ez engem is érdekelne!!!

QuoteEnnek érdekében ránéztem az Animenfo-ra, ahol az van kiírva, hogy az Azumanga Daioh 130 részből áll, melyek egyenként 5 percesek. Nagyot néztem, mert az számomta ismert az 26 részből áll, melyek 20-25 percesek. Tud vki erről vmit?

130 osztva 5 egyenlő 26. Ahogy nézed az egyik epizodot időnként feltünik egy szöveg a bal felső sarokban ezek jelzik az 5 perces epizodok határait, de mivel 5 ilyen epizód egybefügg értelmetlen lenne különválasztani őket.

.Attila

Igen, ez az arány nekem is feltűnt, de mivel már az Azumanga-t is régen néztem, arra nem emlékeztem, hogy 5 percenként kis feliratok jelentek meg, és hogy ez valójában külön részek.
3. OVA: körbenézek DC-n, hátha találok vmit, de csak majd, mert most pusztítottam le majdnem az egész anime anyagot a vinyómról, és most nincs mit megosztanom.

Relunx

Gouki-nak:
A Street Fighter Alpha-t csak p2p-szerveről tudod megszerezni, én is onnan szereztem. Egyébként nem nagy szám, nekem csalódást okozott, inkább Street Fighter II V (és nem a sima II)

Japánban Akuma-t hívják Gouki-nak. Miért Gouki? (mert az "japánosabb"?)

Relunx

Drótmalac

Most hogy végignéztem a teljes sorozatot (megint) a Macross Saga messzemenően viszi nállam a "Legkedvencebb kedvenc" díjjat. És ha figyelembe vesszük, hogy az első részt 1982-ben adták ki, akkor ez nem kis teljesítmény. :)

Cobra

Én most nézem, és ha figyelembe vesszük, hogy '82-es, akkor nagyon jó. Mai szemmel sajnos a grafika és a történet kivitelezése se a legjobb, de '82-ben biztos az volt. Aki nem riad vissza ezektől a problémáktól, annak én is ajánlom a sorozatot.
Jó lenne, ha ebből is csinálnának egy remake-et. Azt hiszem egymásra licitálnának a TV adók a licenszért, ha megcsinálnák a Macross Zero grafikájával.   :whoah:
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Drótmalac

Quote from: CobraÉn most nézem, és ha figyelembe vesszük, hogy '82-es, akkor nagyon jó. Mai szemmel sajnos a grafika és a történet kivitelezése se a legjobb, de '82-ben biztos az volt. Aki nem riad vissza ezektől a problémáktól, annak én is ajánlom a sorozatot.
Jó lenne, ha ebből is csinálnának egy remake-et. Azt hiszem egymásra licitálnának a TV adók a licenszért, ha megcsinálnák a Macross Zero grafikájával.   :whoah:
Érdekes gondolat, de biztosan jó ötlet egy klasszikusból remake-t csinálni? Lehet, hogy úgy már nem lenne ugyanaz.
Mindenesetre a macross "szele" úgy értem, hogy a látványvilága, egyes megoldásai, és elemei a mai napig megfigyelhetőek itt ott, valamilyen formában.

Alkyra

Ez most lehet, hogy hülyeség lesz tőlem, de akkor is megkérdezem:
Mi ez atz Akira?
Míről szól? Fantasy? Sci-fi?
Please írjon nekem valaki erről egy pmben.

Oh ha már itt vagyok:
Nekem a One Piece nagyon bejönn.:D

Bírom a Devils Fruitot benne. Ügyes ötlet.(bár tuti, hogy már elsütötte vlk..)

Titkos®

Quote from: DrótmalacÉrdekes gondolat, de biztosan jó ötlet egy klasszikusból remake-t csinálni? Lehet, hogy úgy már nem lenne ugyanaz.

Az biztos! Én pl. rühellem az ilyen "remake" animéket. Pl. a Bubblegum Crisis esetében is ez van. Bár a sorozatokból még csak képeket láttam, de a régi 8 részes OVA már grafikailag is jobban tetszik, mint az újabb 26 részes sorozat. Meg szerintem már a hangulata is más egy ilyen "átdolgozott" animének. Rémálmom, hogy néhány régi kedvenc animémből (pl. a Ranma vagy az Urusei Yatsura) is csinálnak remake-et, de ez szerencsére nem valószínű, mivel túl hosszúak. :D
Titkos®, Rumiko Takahashi-fan. ^_^