Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Soldier

Quote from: chilip on 2008-03-18, 18:40:15
ne tedd, sztem jobban jársz...

ha ennyiötöknek nem tetszett nem mostanaban nezem meg, de ha viszont vki jo véleméynel van rola majd egy probat meg lehet tenni vele egyszer,  :smile:

Cobra

Arslan Senki / The Heroic Legend of Arslan
Ókori majdnem fantasy (igfazából nagyon minimális a nem valós elem), jó zenével, korának megfelelő ('90-es évek első fele), de azért sajnos változó minőségű grafikával. A főhős egy herceg, akinek országát lerohanják és apját, a királyt börtönbe zárják. Feladata az ország visszahódítása, de előbb ehhez hadsereget kell toboroznia. Mint minden hasonló történetben, itt is részről részre gyarapszik a baráti köre, illetve sikerül rendes hadsereget is összeszednie. Sajnos eléggé kapkodnak a történetben, sokszor van hirtelen váltás a történésben, és még így is az utolsó résszel csak a történet feléig jutnak el, és így nincs befejezése. Az alaptörténet jó, csak a kivitelezéssel vannak gondjaim, emiatt és a néha  gyenge grafika miatt (ez még biztos, hogy VHS-ről lett készítve), továbbá az értékelhetetlen felirat miatt (illetve most nézem, hogy elvileg van egy magyar feliratos verzió Anidb szerint, de én a szerveren lévőt néztem) sajnos nem ajánlom senkinek a megnézését.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

kikuchiyo

Nem olyan rossz az. A zenéje hipnotikus, és ha a körülményeket (VHS-minőségű másolat) leszámítod, akkor a látvánnyal sincs baj szerintem. Látszik, hogy gondot fordítottak a ruhák, épületek, szereplők etc. megalkotására. Az egyetlen gond a történettel van: ugyanis az eredeti könyvsorozat szerzője ugyanaz a Tanaka Yoshiki, aki a Legend of Galactic Heroest is írta (figyelmesebbek felfedezhetnek bizonyos összefüggéseket a címadási szokásaiban :)), és bizony az Arslan Senki is a LoGH-val összemérhető terjedelmű. Az OVA alkotói elkövették azt a hibát, hogy egy 6 (vagy hány) részes sorozatba próbálták bezsúfoni ezt a az irdatlan történetmennyiséget, és ez úgy sikerült nekik, hogy a felénél (vagy inkább negyedénél) egyszerűen elvágták.
Persze ha úgy döntenek, hogy az egészet megfilmesítették volna, akkor ma lehet, hogy nem lenne LoGH, és az nem lenne jó.
Failure is the default option

Manitu

Mostanában megint Keroro Gunsot nézek. Állítom ez az egyik legzseniálisabb dolog, ami valaha is kipattant egy ferdeszemű elméjéből :D Legutóbb éppen ezen a jeleneten sikerült halálra röhögnöm magam :lul:
Mindenki kedvenc lufifejű békáit nem lehet megunni. Több tucat epizód után sem emlékszem olyanra, ami akár csak egy picit is lapos lett volna, könnyed, szórakoztató és rekeszizom-szaggató minden pillanata. Zseniális paródiákban figurázza ki az aktuális és klasszikus műveket, természetesen nem csak az animék világából, megkapja a magáét az NGE éppúgy, mint a csipkerózsika. Az sem fog csalódni, aki inkább a Tom és Jerry szintű bolondságokat, vagy épp az animékből jól ismert standard helyzeteket kedveli, seiyuu-fanoknak pedig egyenesen kötelező: Noto-sama eleve default win, Giroro meg Nakata Jouji talán legjobb szerepe... Alucard mint idióta hősszerelmes militarista béka anyone?  :D NATSUMIII!! :lul: 
Ajánlom mindenki figyelmébe, korhatár nélkül :jee:


Lt. Simoan Blarke

Monster

Adott egy agysebész, aki visszahoz a halál széléről egy kisgyereket, ezzel elveszti az állását, a kisgyerek meg évekkel később (mint kiderül, ismét) gyilkolászni kezdi az embereket. Ennyit kábé az anidb-n is megtalálhat róla mindenki.
74 rész, rengeteg flashback, bonyolult szálfelgöngyölítés, orbitális szarkavarások, titkos állami projektek, van itt minden. A látványvilág egész korrekt (amikor feszültséget akarnak szítani, akkor törvényszerűen átmegy színtelenbe az egész, a kölykök hasonlítanak felnőttkori önmagukra, stbstb), a zene már a "jó" szintet is megüti nálam.
Nade.
74 rész. Ugye ez baromisok. Tény, hogy szerteágazó a történet, meg rengeteg a flashback, meg a szálfelgöngyölítés is párbeszédek útján történik, mindenesetre nekem nyugdíjas csatacsiga jellegűnek hatott a tempó. Túl sok volt. Az első harminc részben még időnként "jézusom"-oztam, amikor valami meghökkentő dolog kiderült stb, az utolsó harmincban pedig már gyakran került elő az említett hangulatszó, hogy hogy lehet ennyire vontatni a sztorit... összességében nem rossz azért, csakhát... mangát nem olvastam, de lehet, hogy nyerő párosítás az anime zenéje és a manga olvasása, mint azt többen javasolták.

6/10
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Én

Seto no Hanayome

Gentlemen, this shit's retarded level is over 9000.
Sajnos nem jó értelemben... :ejj: :gyagya:

SaiyaGin

Detective Conan 500.

Az ilyen részekért nézem még mindig a sorozatot.  :lazza:

Draconire

Quote from: Én on 2008-03-22, 15:01:56
Seto no Hanayome

Gentlemen, this shit's retarded level is over 9000.
Sajnos nem jó értelemben... :ejj: :gyagya:

You need more training.

Member

Quote from: Én on 2008-03-22, 15:01:56
Seto no Hanayome

Gentlemen, this shit's retarded level is over 9000.
Sajnos nem jó értelemben... :ejj: :gyagya:
Kevés benne a loli meg a több oldalról ehető csokis süti, de azon kívül eddig minden stimmel. Már csak a szinkronosok állatkodása miatt is érdemes megnézni. :D

Én

Bevallom én 4 rész alapján ítéltem, de igen erőltetettnek tűnik a dolog. Szóval az alaphelyzet tetszik, meg a poénok is, csak nem kéne ennyire beleélni magukat. :P Ha marhára unatkozok majd folytatom.

White SeeD

12 részes kis szenvedés végre a végére ért egy  :wtf: :confused: -el. egyetemben.
Úgy útálom az ilyen endeket. Ezt a stílus már a Lost Universenél is utáltam.
A 9-edik résznél kellett volna abbahagyni, és lezárni a történetet. De tudhattam volna, hogy nem lehet annak jó vége, ha lóemberek készítenek valamit :smile:
Összességében egy 6/10et megérdemel, főleg a pocsék end miatt. Bár az end-et is be lehet magyarázni többféle képpen.
[spoiler=végboncolgatós filózás.]
Már eleve az kiakasztó, hogy azért visszanyeri a látását, hogy láthassa amint a barátnőjét elcsapja a vonat...
És akkor a vége magyarázatok:
Valójában meg sem halt a lány, csak Otoha szórakozott az elméjével. (nem valószínű)
Meghalt. De Otoha feléleszti. (Talán valószínű. Bár ha átmegy valakin a vonat azt nem lehet csak úgy épségben feléleszteni. De akkor meg minek mondta, Otoha amit mondott. Meg elég nehéz lenne ezt a faluban bemagyarázni bárkinek is.)
Meghalt, csak olyan mint Otoha, vagyis spirit. (Valószínű)
Innen szintén van 2 lehetőség:
1, Valódi létező spirit, néha öszejönnek a hegyen és leélik életüket. A srác a halála után csatlakozik a spirit worldhöz és happí end.
2, Valójában csak főhősünk agyában létezik ergo vár rá a szép magábanbeszélős élet.
De ez így meg  :ejj: . Minek jött akkor vissza? Ott lenne a srácnak Hinata, aki hot, gazdag és vezető + még szereti is. Nyugodtan élhettek volna boldogan míg meg nem halnak de nem... Azok a hülye lovak elintézték ezzel a gagyi end-el.[/spoiler]

Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Alkyra

#4691
Engem is zavart ez az ending. [spoiler]Hayami meghalt. Ez biztos, ha nem is abban a vonatbalesetben amit Hirose látott akkor.  Múltidőben beszél mindenki róla s felkutatták a cuccait is s romok közül.
Az, hogy a végén miért jelent meg újra arra csak két magyarázat van:

tudományos magyarázat:

Hirose agya megint szétesett csak most másképp, mint mikor az anyja halt meg.(ugye az utolsó két részben bemutatta, hogy amit hirose "látni" vélt azok nem voltak valósak. ergo otoha se valós csak az elméje alkotta meg)

Szal tulajdonképpen ugyanolyan lett a vége mint az eleje azzal a kivétellel, hogy Hayami elvesztése helyrepattintota az agyában a látóigedeket.(vagy mi a túró)
Ámbár ettől még ugyanolyan törött elmével rendelkezik mint eddig.(megint találkozott Hayamival s Otohaval is)

fantasy magyarázat:

hayami meghalt, de otoha spirit rangra emeli a lelkét/feltámasztja s így visszatér az élők közé, de ez tűnik a legnagyobb baromságnak...

Egyik pillanatban teljesen másképp mutatja be az egészet(Hirose sose látott csak azt képzelte) máskor meg ismét lehetetlen dolgokat hozz elő(Otoha újjászületése, Hayami visszatérése)



Azért mekkora szívás már, hogy szegény lány(Hayami) végre eléri a boldogságot(Hirose beleszert s elfogadja) s akkor meg rombadől az egész s feláldozza az életét egy srácért akiről nem is tudjuk, hogy valójában létezett-e s hogy egyáltalán megtörtént-e azaz eset.(nem mutatják az arcát s furcsán alakú Hirose feje van neki..továbbá, gondolom Hirose megint azt látta amit látni akart s az elméje játszadozik megint vele=> Hayami is úgy hal meg, ahogy az anyja anno)
Az viszont biztos, hogy Hirose elméje törött volt s törött is maradt. [/spoiler] Sajnálom, hogy így megcsavarták s érthetetlenné tették az egész anime-t.
Kár érte. Jó volt ez egészen a végiég.

7/10

ha a legvégét nem nézem (Hayami fhalála s feltámasztása etc etc) akkor:

9/10

Soul

A H20 projektet a második résznél dobtam.Azt hiszem az idegesített fel hogy a vak srácnak vissza jön a szeme világa  :rotfl:.De azt hiszem jól döntöttem így az előző postok alapján.Na meg a karakterek sem fogtak meg.

Member

Hmmm, a címe miatt pedig filóztam rajta, hogy megnézem. Ennyire túl akarták tápolni a végét? :ejj:

Alkyra

Quote from: Member on 2008-03-23, 18:05:01
Hmmm, a címe miatt pedig filóztam rajta, hogy megnézem. Ennyire túl akarták tápolni a végét? :ejj:

Miindössze megkavarnak a végén, de alaposan. Mi a valóság s mi az amit Hirose elméje alkotott. Ez nem derül ki igazán az anime végén se, de egyb. kellemes sztori. Nem egy epic sztori amire emlékezni fogok 5 év múlva is, de jól el lehet vele szórakozni, ha unatkozol.

White SeeD

Jam, nem volt olyan rosz. Ha nincsenek az utolsó részek én is 2 pontal többet adtam volna rá. 8/10-et. De így :ejj:

Amúgy, ha tovább nézted volna kiderűl (igaz a legvégén hogy
[spoiler]Mindvégig vak volt a srác, csak hitte, hogy lát.[/spoiler]

Ami engem az elejétől fogva zavaret, hogy hogyan él Hayami. Meg egyáltalán miből?
jó, vízre nincsen gondja, de a többivel mi lesz, elvégre enni is kell!
(Jó, ilyet nem kérdezek, hogy hol van a gyermekfelügyelet/gyermekvédelem ilyenkor, az túl reális lenne :D)
Meg mit keres két villamos az erdő közepén :smile: : Kétlem hogy Hayami összehegesztette, és megtudta úgy csinálni háznak egyedűl ::)

A vége nem lett jobban túltápolva mint az eleje. Csak hiába láttad mi a vége, valójában nem lehet eldönteni hogy mi lett a vége.
Ugyanaz van mint a Lost Universe-nél, (már ha látta valaki). Ott is iszonyat frusztráló volt ez az állapot.

Meg mégvalami. Említettem, hogy ha már így alakult a helyzet, akkor hinatát megkaphatta volna. Jó pár lettek volna.
Mikor néztem a raw-ot, amikor a lány hozza valakinek a gyerekét és úgy néz ki mint egy kis Hirose, megörültem, hogy lesz valami de mikor mutatták a köv képsort hogy tüsszent az apa  :zomg: ...
Az egyetlen "épkézláb" pár a [spoiler]A trapgirl meg az osztálytársa volt, és azoknak a gyerekét láthattuk.[/spoiler]   ^^"

Amúgy Otoha [spoiler]biztosan nem csak az ő képzeletéből született meg, elvégre ő létező személy volt.[/spoiler]
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

hatake_kakashi

nos tegnap fejeztem be eme animét mindkét évadját lehúztam  Zero no Tsukaima személy szerint tetszett az op és az ending aranyos nagyon + nem mondhatnám h csúnya a némi akció ami van benne az is jó és a befejezése az egész anime tetőpontja egyszóval jóra sikeredett sztm egész

SaiyaGin

Rental Magica 21. rész
Ritkán szoktam használni az "epikus" szót, de ez a rész megérdemli. :Kiraly:
Ha van valaki, aki abbahagyta a sorozatot az első néhány rész után, mert túl lámának találta Itsukit, annak ajánlom, hogy folytassa az animét.  :lazza:
"The second head of Astral is rather impressive"
Az opening még mindig tetszik. :)

Soldier

#4698
Quote from: SaiyaGin on 2008-03-24, 19:21:22
Rental Magica 21. rész
Ritkán szoktam használni az "epikus" szót, de ez a rész megérdemli. :Kiraly:
Ha van valaki, aki abbahagyta a sorozatot az első néhány rész után, mert túl lámának találta Itsukit, annak ajánlom, hogy folytassa az animét.  :lazza:
"The second head of Astral is rather impressive"
Az opening még mindig tetszik. :)

nekem annyira nem tetszett , es aki abbahagyta annak nem hiszem h megfontolando kerdes lenne-e a folytatása , egyszer elmegy , az OP viszont telleg :Kiraly:

Cobra

#4699
Nem volt rossz a 21. rész, csak kár, hog filler volt. A következő 2 rész meg eléggé gyenge ahhoz képest, hogy a befejezéshez vezet.
edit: Ki is jött az utolsó rész. Sajnos semmi extra, eléggé sablon befejezése lett, viszont az utolsó rész módosított Op zenéje nagyon tetszett.
Nem igazán tudom pontozni a sorozatot, mert se igazán rossz, se igazán jó elemek nem voltak benne. Véleményem szerint könnyed kikapcsolódásnak jó, de senki ne várjon tőle semmi extrát, mert se humorból, se akcióból, se történetvezetésből nem alkottak kiemelkedőt.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Member

Dennou Coil 23.:
Még mindig sírás-közeli állapotban vagyok. Ez kegyetlen volt.

Próféta

Quote from: Member on 2008-03-24, 21:36:42
Dennou Coil 23.:
Még mindig sírás-közeli állapotban vagyok. Ez kegyetlen volt.
És még van belőle három ;)

Alkyra

DC az qrvajó. Nézzed csak. Nem tagadom, elég kegyetlen tud lenni s elég gyakran "sírás-közeli állapotba" visz, de ettől még piszkosul jól össze van rakva az egész!

Member

Ha így folytatják, lesz ebből 10/10 is, pedig nem számítottam rá. De előre vetítem, hogy ma még vmi végtelenített szörnyűség végére érek, ne nézzetek be este 9 körül a topicba moderálás előtt. :D

chilip

asszem nekem is el kéne kezdeni :) ennyi jót hallottam róla, és az OP/ED is tetszik

LuckyDingo

Quote from: Member on 2008-03-25, 13:03:46
Ha így folytatják, lesz ebből 10/10 is, pedig nem számítottam rá. De előre vetítem, hogy ma még vmi végtelenített szörnyűség végére érek, ne nézzetek be este 9 körül a topicba moderálás előtt. :D
10ből 11et is megkaphatna. Nagyonottvan.. mióta megnéztem, mindenkinek ajánlgatom XD

Baggio

én is kíváncsi vagyok rá ha már ennyi mindenki mondja hogy jó, de a téma az anidb alapján nem annyira nagy...

Member

Ez a cyber+valóság összeolvadás szerintem talán a legnagyobb téma.

Baggio

az tényleg az, de az elveszett állatok keresése nem annyira...

Draconire

Quote from: Baggio on 2008-03-26, 19:09:31
az tényleg az, de az elveszett állatok keresése nem annyira...

OMG.
Nézz bele, több ennél. ;)