Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Ramiz

Neo Tokyo (aka Labyrinth Of Dreams) fent van gyönyörűszép mkv-ban f1p-n, érdemes megnézni! :cool: A Memoires és a Metropolis kedvelőinek különösen ajánlom! :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Próféta

Quote from: Ramiz on 2006-12-19, 12:45:44
Neo Tokyo (aka Labyrinth Of Dreams) fent van gyönyörűszép mkv-ban f1p-n, érdemes megnézni! :cool: A Memoires és a Metropolis kedvelőinek különösen ajánlom! :)
Hát nekem nem tetszett ám annyira. A cirkuszos szép volt, nagyon érdekes, de nem találtam szórakoztatónak; az autóversenyzősön bealudtam, az őserdős tényleg nem rossz.

Ramiz

Nekem már csak azért is tetszett, mert mind a három egy másik animére emlékeztet (Rintaro => Metropolis, autóversenyzős => Ninja Scroll, robotos => Akira), a készítők persze ugyanazok.ezen párokban.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Ep 22-nél vagyok a GitS SAC-ban és naggyooon jóó! :cool: :cool: Nem is tudom, hogy tudtam eddig nem megnézni ezt a bazikirály sorozatot... :ejj:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Darkstar

Quote from: Dreamcleaver on 2006-12-19, 09:18:29
Én abbahagytam az első rész után. Debil párbeszédek egymásutánja és még normális harci jelenetek sem voltak benne. Tényleg drasztikusan javul később?
Hát, attól függ mit tkintünk drasztikusnak. A "harcok" számát csökkentették, valamint a "Koushi-dono" kiáltások száma is 20%ra redukálódott, a rajzolás is ritkábban debil, tehát azért javul. :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Selmo

Gasaraki (25 rész): Egy igen érdekes anime, tele akcióval és harccal és nem utolsó sorban politikai cselszövéssel. A történet meglehetősen összetett, szóval nem írok ismertetőt. :D Tetszett a történetvezetés, ahogy szépen lassan összefonták a szálakat és felfedték az igazságot a dolgokról. Az más kérdés, hogy megint meg kell néznem, hogy mindent megértsek belőle. :) A grafika majd 10 éves, de nem lehet rá panaszkodni, a zene is tetszett. Fordulatos éa izgalmas anime. :jee:

A tökéletesség unalmas.

Cobra

Mindenkinek ajánlom, aki értelmetlen, humoros kikapcsolódásra vágyik :)  Akinek tetszett az Excel Saga, HiMM, hasonlók, azoknak ajánlom.
Főszereplénk egy 20 éves lány, aki anyja Ramen üzletében dolgozik felszolgálóként és házhozszállítóként, kedvenc időtöltése pedig már kisikolás kora óta mások terrorizálása. 2 leginkább szekált volt iskolatársa folyamatosan próbálja legyőzni, elég csekély sikerrel :D
12 epizód, epizódonként 2 rész, a részek nagyjából összefüggnek, de az epizódok között minimális a kapcsolat. Grafika illik a történettípushoz. elég jó minőségű a rajzolás. Zene menet közben nincs, az intro jó, az outro kevésbé tetszett. Nálam bekerült a HiMM és Excel Saga közé a speciál kategóriában :)
8,5/10-et adok neki.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

RE@L

Quote from: Ramiz on 2006-12-19, 12:45:44
Neo Tokyo (aka Labyrinth Of Dreams) fent van gyönyörűszép mkv-ban f1p-n, érdemes megnézni! :cool: A Memoires és a Metropolis kedvelőinek különösen ajánlom! :)
Added to checklist  :szemuveges: u.i.: ígérem mindenkinek akinek tartozásom van, ideértve via_mala-t is Januárban lerendezzük. Dec 31.én abbahagyom ezt a gyorséttermi történetet mert mellete semmire semmi időm sincs. Meg 1-2 dolgog van még de az nem fórumra publikus  :lazza:

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

via_mala

#1658
Quote from: RE@L on 2006-12-20, 09:59:20
Quote from: Ramiz on 2006-12-19, 12:45:44
Neo Tokyo (aka Labyrinth Of Dreams) fent van gyönyörűszép mkv-ban f1p-n, érdemes megnézni! :cool: A Memoires és a Metropolis kedvelőinek különösen ajánlom! :)
Added to checklist  :szemuveges: u.i.: ígérem mindenkinek akinek tartozásom van, ideértve via_mala-t is Januárban lerendezzük. Dec 31.én abbahagyom ezt a gyorséttermi történetet mert mellete semmire semmi időm sincs. Meg 1-2 dolgog van még de az nem fórumra publikus  :lazza:
Helyes 2x!
1x. A Neo-Tokyo alapmű, még akkor is, ha nem tetszhet mindenkinek. Nekem is az utolsó, "The Order to Stop Construction" tetszett a legjobban belőle.
2x. már nem is emléxem, hogy miket kértem, de jöhet!  :szemuveges:
+1: gyorséttermi munka befejezése okos döntés!  :jee:

És akkor most itt vége az  :_off: -nak.
ON: Az utóbbi időben eléggé el nem ítélhető módon csak néztem az animéket, de nem írtam róluk beszámolót. Hát akkor most egy összefoglaló következik.


Black Lagoon 1st Season
Ez volt az utóbbi időben a legjobb akció sorozat. Megfogalmaztam azt a merész reményemet, hogy ha a második évadban a drámai elemeket kicsit felerősítik, akkor a Cowboy Bebop-hoz hasonló kaliberű sorozattá nőheti ki magát azzal az apró különbséggel, hogy a főhős itt nőnemű. A második évad hamarosan véget ér, már alig várom, hogy nekikezdjek, hiszen futó sorozatot nézni önkínzás.
Látványos pergő animáció, tetszetős karakterdizájnok, és iszonyat jó OST!
Szerintem: 8/10

Mobile Suit Gundam SEED - Kidou Senshi Gundam SEED
50 részen keresztül tart ez a sokak szerint legjobb Gundam sorozat. Részemről kissé csalódás volt, mert hatalmas ezek után elvárásaim voltak. Ezzel szemben a sorozat inkább csak a 26 résztől indul be igazán, és a főgonosz szinte csak vendégszereplőként fordul elő a képernyőn egészen az utolsó néhány epizódig. A magam részéről nagy drámakedvelő (is) vagyok, de néha már nekem is túl erőltetett volt az a rengeteg tragikum amit belepréseltek a sztoriba. Látványosabb mecha-harcok is inkább a sorozat másosik felébe tömörödtek, addig ki kellett böjtölni a szereplők bemutatását, és a konfliktusok kibontakozását.
Szerintem: 7/10

The Adventures of Mini-Goddess
Hát erről nem nagyon lehet mit mondani. 48 darab 6 perces vicces kis szösszenet, amiben a három összetöpörödött istennő és egy rokonszenves patkány mindennapi marhulásain derülhetünk. Jó volt, főleg ha valamit akartam nézni, de nem volt sok időm, akkor benyomtam egy-egy epizódot belőle.
Szerintem: 7/10

REC
Egy szinkronszínésznő (seiyuu) és egy marketinges fickó, egy tipikus salaryman romantikus története. Tetszett, csak kevés volt ez a 9 darab 10 perces epizódocska.
Szerintem: 7/10

Gankutsuou: The Count of Monte Cristo
Az utóbbi időkben látott legegyedibb képi világú sci-fibe oltott kaland-drámájához volt szerencsém a Gankutsuou képében. Először zavartak a textúrázott ruhák, hajak, de észre se vettem magam, és megkedveltem őket :). A történet nagy vonalakban valóban az eredeti Dumas regényre épül, kicsit fura is néha, hogy az 5 évezredben járva még lovaskocsik, meg oldsmobilok parádéznak a képernyőn, de hát ez adja az egész ízét. A vámpíros utalás számomra nem volt teljesen világos, meg sok más egyéb sem, de ezzel együtt is elég kerek lett a történet, remek többszintű és többszálú drámával.
Ennek is egész jó volt az OST-je.
Szerintem: 8/10

Mushishi
Mivel senki sem hasonlította még semmihez, én megteszem. Hangulatban, a nyugodt, szinte passzív főhősben, a halvány pasztell színvilágban, és a relaxáló háttérzenékben egyaránt a szintén fantasztikusan jó Kino no Tabi-ra emlékeztet a sorozat. A főhős egy olyan "csoda-doktor", aki látja, érzékeli, ismeri, és korlátozott mértékben befolyásolni tudja a "mushi"-kat, azokat az életenergiához közel álló, apró lényeket, amik a hétköznapi emberek számára láthatatlanok, és általában nem okoznak semmi galibát, de néha mégis beavatkoznak az emberek életébe. (Ugyanezeket lehet látni a Mononoke Hime-ben is!). Amikor mégis észrevétetik magukat, legtöbbször parazitaként fura dolgokat művelnek az emberekkel, amiket a hagyományos orvoslással képtelenség kezelni. Van pl. egy olyan mushi, ami a gazdaszemély orrába telepszik, és az percek alatt öregszik 16 éves lányból 100 éves öregasszonnyá, másnap pedig újra 16 éves.
Rendkívül ötletes, soha nem látott, teljesen egyedi és érdekes történeteket tálal fel a sorozat, és bár egyik-másik eléggé borzongató, horrornak még nem nevezném, mert inkább elgondolkodtatnak, mint riogatnak.
Az OST-jét már dícsértem, tessék meghallgatni!
Szerintem: 9/10

Samurai Champloo
Eléggé ódzkodtam ettől a sorozattól, mert miazhogy hip-hop zene, meg szamurájok. Brrr...
De mégis! Újra-és-újra rá kell ébrednem, hogy savanyút az édessel lehet úgy keverni, hogy élvezhető legyen a végeredmény, mert ez a sorozat bizony jó. Mert jó az egyensúly, és remek humorral van fűszerezve. A főhősök, Jin a csendes, szemüveges(!) szamuráj, és Mugen az afro-frizurás(!) arrogáns bajkeverő, természetesen mindketten legyőzhetetlen kardforgatók, és ugyanolyan természetes, hogy halálos ellenségek lesznek. De elfogadják egy lány megbízását, hogy megtaláljanak egy bizonyos személyt, és addig bizony nem apríthatják fel egymást, míg a küldetést nem teljesítették. Elindulnak hát keresztül-kasul Japánon, és útközben mindenféle fura, tulajdonképpen a történethez nem kapcsolódó kalandokba keverednek, ezért aztán erősen epizódikus lett a sorozat. Az egyik kedvencem pl. a baseball-os fejezet volt, harsányan felröhögtem rajta, hogy beállították a kutyát, meg a mókust is a csapatba.
A tömény poénkodás mellett szerencsére igazi emberi dráma is van a történetben, sőt az összes főhős rejteget valamit lelke legmélyén. Ezen kívül rengeteg történelmi utalás is bele van szórva, még az aniukról és persze a japán keresztényekről is szó esik, de olyan katyvasz az egész, hogy nem szabad komolyan venni a történelmi hitelességet, amit a fansubber csapat jelzett is néhány helyen.
Ennek az animének is elég sajátságos a képi világa, az aránytalanul nyúlánk, cingár főhősök eleinte zavartak, de hát Spike-nak is pálcika lábai voltak, mégis iszonyatosakat tudott osztani velük, szóval ezen is túlléptem.
Az OST-je egészen más hangulatú, mint az anime maga, annyira nem lopta be magát a szívembe, eltekintve attól a 2-3 opening-endingben is szereplő daltól.
Szerintem: 8/10

Gauche the Cellist - Cello Hiki no Gauche
Isao Takahata animéje, s mint ilyen magán hordozza a mester egyedi stílusát, aki úgy tűnik eléggé kedveli a tanuki-kat, lásd Pompoko. :)
A főhős itt egy csellista fiatalember, akit az elégedetlen direktor csúnyán kioszt, hogy rosszkor lép be, rossz ütemben játszik, hamis hangot szólaltat meg, stb., márpedig napokon belül koncertezniük kell. Gauche magába roskad, de megsokszorozott elszántsággal kezd el gyakorolni pedig nem egy hatalmas szinfónikus zenekar, hanem csak egy kb. 20 fős kisvárosi zenekar tagja. Kis házában, ahol szorgosan nyűvi hangszerét, különféle állatok látogatják meg, és segítik az egyébként jólelkű, de jelenleg igen feszült férfit abban, hogy megtalálja magát, és valóban jó csellista váljon belőle. Tanulságos szép történet, de nem tudom, hogy a meseszerű állatszereplők ellenére mennyire való gyerekeknek.
A történetből adódóan igényes komolyzenéket hallhatunk ebben az animében, a képi világ pedig igazán "Takahatás".
Szerintem: 7/10

Mutsu Enmei Ryu Gaiden: Shura no Toki - Time of Shura
A 26 részes sorozat vége felé járok (22.), így már bátorkodom elmondani a véleményemet róla.
Egy jó kis harcművészeti animét akartam már látni, és első pillantásra azt is kaptam. A Heian korban járunk, megismerkedünk Mutsu Yakumo-val, aki egy igen szimpatikus, folyton mosolygó laza fickó, de valójában egy hihetetlenül erős pusztakezes harcművész, aki a legbrutálisabb szamurájt is legyőzi, a legendás, ősi Mutsu Enmei harci technikájával. Odáig viszik a hihetetlen történetet, hogy Yakumo még Miyamoto Musashi-t, 20 évvel később pedig fia a szintén legendás Yagyu Jubei-t is legyőzi. Aztán a 3. történeti ívben a rákövetkező generáció Mutsu Izumi-ja is bemutatja, hogy továbbra is a Mutsu Enmei a mindenek feletti harci stílus, és innen átmegy a Meiji restauráció hajnalában játszódó történelmi sorozatba az anime. Ez külön kellemes, hiszen önmagában a harc ugyan látványos, de a Kenshin-t sem csak a látványos küzdelmekért szerettem, hanem mert megismerhettem belőle Japán történelmének egy igen izgalmas szeletét. Nagyon ajánlom tehát azoknak, akik hozzám hasonlóan vélekednek a Kenshin-ről, és az animenézésbe a szórakozás mellett belefér a történelmi ismeretek gyarapodása is.
Az anime az azonos című 15 kötetes manga első 3 kötetét dolgozza fel, a sorozat megtekintését követően szándékomban áll annak is utánajárni.
Szerintem: 8/10 (idáig)
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Kvikveg

via_mala: koszi a jo leirasokat

A Gankutsuou-ban a vampir utalasok
[spoiler]csak designelemek. Arra emlekszem, hogy valami szornyeteggel - de nem pontosan vampirral - kotott egyezseget a bortonben, hogy tulelje es bosszut allhasson, de cserebe a testen eluralkodik es atvaltozik azza, vagy valami hasonlo.[/spoiler]

Quote...
a gazdaszemély orrába telepszik, és az percek alatt öregszik 16 éves lányból 100 éves öregasszonnyá
...
??? Erre nem emlekszem.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Próféta

Quote from: via_mala on 2006-12-20, 12:10:45Mushishi
Mivel senki sem hasonlította még semmihez, én megteszem. Hangulatban, a nyugodt, szinte passzív főhősben, a halvány pasztell színvilágban, és a relaxáló háttérzenékben egyaránt a szintén fantasztikusan jó Kino no Toki-re emlékeztet a sorozat.
Kino no Tabi ?
Amúgy tényleg emlékeztet.

via_mala

Quote from: Próféta on 2006-12-20, 20:56:42
Kino no Tabi ?
Amúgy tényleg emlékeztet.
Igen-igen, csak összekutyultam az aktuálisan nézett Shura no Toki-val.
Be is fejeztem a sorozatot, ami a 24. epizódnál kis híjján nagyon feldühített. Nem tudom, hogy miért, de ebben az epizódban minősíthetetlenül ocsmány lett a grafika, mintha az egész animátorbrigádot lecserélték volna amatőrökre, vagy inkább dilettánsokra. Egészen más volt a karakterek arca is, és több apró eltérés volt abban is, amikor a közvetlen megelőző epizódból idéztek fel eseményeket, de újrarajzolták, és itt-ott érthetetlen okokból meg is változtatták. Hatalmas csalódás volt ez az epizód, igazi sokkhatásként ért, hála istennek a hátralevő 2 részt újra a megszokott magas minőség jellemezte. Fel nem foghatom, hogy miért művelték ezt, ennél még az is jobb lett volna, ha egy az egyben megismételt jelenetekből összevágtak volna egy unalmas fillert a korábbi részekből - à la Wolf's Rain. Az értékelés azért marad 8/10.
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

SaiyaGin

Bleach 92.

KUUUUUKAAAAKUUUU VISSZATÉRT!!!!
Elég sok szereplőt kedvelek a sorozatból, de akárhányszor képernyőre kerül, mindig rájövök, hogy Kuukaku Shiba a kedvencem közülük. :lazza:
Eleinte nagyon nem tetszett a filler-sztori, de most már nincs vele semmi bajom.

DBGT 37. (RTL2)

Ezzel is haladok, lassan a felvett részek végére érek. Eléggé megvágták, az egyik rész után elkezdtem azon gondolkozni, hogy milyen fogadtatása lenne egy olyan harcolós animének, amiben alapból nem rajzolják meg azt, amikor az egy szereplő behúz egyet ellenfelének, csak azt mutatnák, ahogy repül felé, és a következő pillanatban a másik már a földön feküdne. (Nem hiszem, hogy népszerű sorozat lenne.)
Egyébként az óriásmajommá változott saiya-jin-ok mióta tudnak tüzet okádni?? :wtf:
A sorozat folyamán elég sokszor próbálnak humoros jeleneteket mutatni, ezek nálam a "szánalmas próbálkozás" kategóriába esnek.  :oops:
Fenntartom véleményemet, hogy a 3 DB-sorozat közül ez a legrosszabb, de ha már egyszer adják a tévében, mégse hagyom ki...

.Attila

Ergo Proxy 12. rész snapshot:



Hogy lehetett ilyen igénytelen rajzot átengedni a gyártásnál?

Sorata

Yo!

Én jelenleg 3 anime-t nézek egyszerre: Death Note, Naruto, One Piece

A Deth Note eddig nagyon tetszik, annyira azért még nem tért el a mangától. Írtózatosan jó.

A Naruto-t FF módszerrel nézem, mert eddigi meglátásom szerint kicsit sok benne az "üres jelenet". Ez nálam azt jelenti, hogy marha hosszú percekig egyhelyben állnak és beszélnek. (A hangsúly a hosszú-n van.) Valamint az nem tetszik benne, ami direkt van benne, hogy képes a legnagyob csata közben is elugrani egy jelentéktelen pillanathoz. Jelenleg a 150. résznél játok így, és értem is a történetet, max az apró kitéréseket.

A One Piece meg az egyik kedvencem. Jelenleg a 145-résznél tartok benne, bár már láttam vagy a 190. részig a németen, de elkeztem előről, hátha kihagytam vmit.

Amit utoljára láttam teljes anime, az a Last EXILE volt. Nagyon klassz, szép, jó zene, érdekes, látványos. Az egyetlen bajom az azaz immediász rés volt, ahogy elkezdte. Kb. a feléig azt se tudtam ki-mi-hol-mikor-kivel-hányszor, de nem tudtam otthagyni. Magával vitt és egyszerűen nem tudtam megállni míg végig nem néztem. És nagyon-de-nagyon tetszett.

Úgyhogy nálam ezek az anime-k a 10-ból:
Death Note: 8
Naruto: 7
One Piece: 8
Last EXILE: 8

(10-es anime-vel még nem találkoztam, 9-et meg azért adok, mert mindegyiknek van olyan elem, ami nálam lehúzza őket)

Bishop

mivel nem volt net és az egyetlen nem látott anime a gépen ,havertól kapott Tenjou Tenge volt,igaz már ő is mondtah ogy nagy ellett rontva de azért én kicsit véleményezem

egész jól indult még az elején aztán az egész zavaros és érthetetlen lett,telle VISSZAEMLÉKEZÉSEKKEL,gyak a főszereplőről és képességeiről semmit nem tudtunk meg
ráadásul az egész ott végződött ahol kezdődnie kellet volna,lényeg hogy nem ajánlom igazán senkinek
azért kiváncsi lennék hogy a manga is erről szól vagy az kicsit részletesen?

ahogy ajánlottátok folytattam a WHR-t még mindig unalmas de most már szól valamiről,[spoiler]hogy Robin most hova tartozik a vadászok vagy az üldözöttek közé[/spoiler] majd egyszer talán végignézem

Liquid Snake

Quote from: carfanatic on 2006-12-21, 20:54:14
mivel nem volt net és az egyetlen nem látott anime a gépen ,havertól kapott Tenjou Tenge volt,igaz már ő is mondtah ogy nagy ellett rontva de azért én kicsit véleményezem

egész jól indult még az elején aztán az egész zavaros és érthetetlen lett,telle VISSZAEMLÉKEZÉSEKKEL,gyak a főszereplőről és képességeiről semmit nem tudtunk meg
ráadásul az egész ott végződött ahol kezdődnie kellet volna,lényeg hogy nem ajánlom igazán senkinek
azért kiváncsi lennék hogy a manga is erről szól vagy az kicsit részletesen?

ahogy ajánlottátok folytattam a WHR-t még mindig unalmas de most már szól valamiről,[spoiler]hogy Robin most hova tartozik a vadászok vagy az üldözöttek közé[/spoiler] majd egyszer talán végignézem

Én is értékelem a Tenjou Tenge-t mert én is láttam. Egy nagy rakás sz.r. Az érveket már carfanatic elmondta :D

balu0

Ergo Proxy-t és a Berserket néztem végig a héten.
Nekem mindkettő nagyon tetszett... szegény Ergot sokan leszólták, pedig igen csak jó let IMHO... a Berserk nem igazán az én világom, fantasy-t nem annyira szerete, de végignéztem és nem bántam meg... sőt.. ami nagyon tetszett benne az a kőkemény valóságfeeling (nem a szörnyekre meg a démonokra kell gondolni :) hanem a szereplők viselkedésére)

Most viszont gondban vagyok... nem tudom mi legyen a következő...

Rounin

Quote from: balu0 on 2006-12-21, 23:47:55
Most viszont gondban vagyok... nem tudom mi legyen a következő...

Berserk manga :hopp: Azzal ellennél egy darabig - bár tudom, nem anime :redface:

krezga

Samurai Champloo

Nekem kifejezetten tetszett, egy kis poén, meg harcok, jó kis szamurájos anime:D És az sem semmi, hogy hipp-hoppra épül:D Most a történetről nem írnék, mer via_mala pár postal feljebb írt róla.
Isten meghalt és mi öltük meg őt
-Nietzsche

Neferura

Na kicsit régen szóltam hozzá itt a dolgokhoz ^^''''
A Loveless-t én csak ajánlani tudom.. sztem naon jó anime volt. És nekem teccettek benne a cica fülek. Olyan édesek voltak ^^ Meg mikor Soubi elkezdi a szokásos szöveget ^^
Az Air-t már én is láttam. Az egyik kedvencem lett. Télleg szép grafika, zene, karakterkidolgozás. Egyszerűen jó ^^
Ha már mindenki keres akkor én is... az egyik barátnőm apukája rendelt tőlem egy yaoi-mecha-hentai animét... én még ilyenről nem hallottam, de ha létezne biztos megnézném ^^ (igaz nem is szeretem mecha-t meg a hentai-t, de akkor is!!!)
szóval ha vki tud ilyet, az szóljon... (bár előre félek tőle! ˘__˘)

.Attila

#1671
Megnéztem az Ergo Proxy-t, és most már értem, mi volt a bajotok vele.
9. rész után valóban leül a történet, meg van egy pár hülye rész.

szerk.: egy megjegyzés: túl sok az utalás mindenféle filozófusra ill. hasonlókra. Daedalus [spoiler]mitológiáját csak nem tudták kihagyni, muszáj volt elsütni a végén.[/spoiler]

kikuchiyo

.Attila: Az Ergo Proxy a "sokat akar a szarka de nem bírja a..." tipikus esete. Mind a belezsúfolni akart filozófiai stb. utalások, mind a grafika tekintetében.

BTW megjelentek a téli évad első fecskéi (ez már csak egy ilyen ornitológiai bejegyzés lesz ^^;), a Rozen Maiden Ôüvęrtűré és a Winter Garden (utóbbi egy eroge-adaptáció), ezek csak ilyen pár részesek, de ha nem haragszotok, nem kínzom magam velük így karácsony előtt...  :haha:
Failure is the default option

Selmo

He is my Master (12 rész): Könnyed ecchi, ami arról szól hogy egy lány testvérpár (13 és 14 évesek) beállnak egy gazdag kölyökhöz cselédnek. A srác természetesen perverz otaku és mellette még mániákus ruhavarró is. És ne hagyjuk ki a lányok házikedvencét az alligátort sem, ami imádja megszabadítani az idősebb lányt a ruháitól. A történet elég lineáris, bár van benne pár csavar. Én remekül elszórakoztam rajta, bár egy Golden Boy szintjét nem üti meg.

A tökéletesség unalmas.

Próféta

My Neighbours The Yamadas (illetve az első 1 óra belőle, mert a család itt fojtott vérbe)
Nekem tetszett, bár a nagyon aranyos része tényleg abban az első fél órában koncentrálódott, amit előzőleg megnéztem.
Kétségtelenül nem túl pörgős, de akkor sem számítottam ennyire hideg fogadtatásra, hiszen egy éve a Tokyo Godfathers bejött nekik (amaz persze nem túl meglepő). Persze lehet, hogy az ízlésük jobban hasonlít a Yakumo-Darkstar-Lythis vonalra, akikre - utólag belátom - hallgatnom kellett volna.
(Megvan! Jövőre Elfen Lied-et kap a család!  :__devil: )

chilip

#1675
Na skacok, megnéztem az eddig kiadott Code Geass részeket (10 db), és meg kell mondjam nekem nagyon teccik. Az eleje kicsit érdekesen indul, de rá se rántsatok :D és az op-ja (Colors) :cool:, a FLOW eggyüttese csinálta, akik az Eureka 7 első op-ját is (Days)

Quote from: krezga on 2006-12-23, 12:54:28
Samurai Champloo

Nekem kifejezetten tetszett, egy kis poén, meg harcok, jó kis szamurájos anime:D És az sem semmi, hogy hipp-hoppra épül:D Most a történetről nem írnék, mer via_mala pár postal feljebb írt róla.

Az nem volt semmi, amikor baseball-oztak az amcsikkal  :lol: majdnem lefordultam párszor a székről a röhögéstől. Az a rész önmagában is fogyasztható, ha vkit érdekel a 23-as asszem

Nevl

Via_mala ajánlása alapján én is megnéztem a Shura no Toki-t (így van fent a szerveren). Az eleje kicsit lassú volt, majdnem abbahagytam, de aztán megnéztem az egészet és nem bántam meg. Tényleg nagyon jó anime érdekes karakterekkel jó történettel +történelmi leckének sem utolsó. Az eleje lassú és  kicsit nehézkes, de aztán belejöttek a készítők a végére pörgős és érdekes lesz. A harcok nem rosszak, de nem mennek nagyon részletekbe, a végén ugyan többet mutatnak, de az első pár csatából alig látni valamit.(szal ne számítsatok fröcsögő vérre, frontálból mutatott kettészabott emberekre és kibelezésekre :D).

The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

Shali

Most fejeztem be a Death Note 11 részét és eddig baromira tetszik. Érdekes, L-t nagyon bírom, a 11. részben megjelenő lányka pedig nagyon cuki ^^
when in trouble, when in doubt, run in circles, SCREAM and SHOUT!!

Yakumo

Quote from: Próféta on 2006-12-24, 23:15:59
Persze lehet, hogy az ízlésük jobban hasonlít a Yakumo-Darkstar-Lythis vonalra, akikre - utólag belátom - hallgatnom kellett volna.
(Megvan! Jövőre Elfen Lied-et kap a család!  :__devil: )
Az igazi problémám az volt vele, hogy hosszú távon fárasztott. Pedig az eleje/ egy ideig még tetszett nekem is.
A következő évi megoldás:  :Kiraly: :morci: :rotfl:

chilip