Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Darkstar

#1890
Ehm, az a leírás nem épp a legjobb. (Ilyen apróságok vannak benne pl a srác FIÚ barátját lánynak számolja, Rim-chan meg nem tudom hol 5 éves... Aki játszott a játékkal tudja miért :D) Akkor már inkább itt egy másik

Ed.: a lényeget kihagytam, a Shuffle tényleg  :Kiraly:
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

chilip

csak magyar leírást akartam, másik magyar anime-leírásos oldalal eddig nem nagyon találkoztam, egyébként télleg nem a legjobb (nevezzük nevén :D sz@r) leírás

Ramiz

12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Darkstar

#1893
Aranyos, különösebben mélyen szántó tartalmat nélkülöző, de nagyon szórakoztató sorozat. Nekem tetszett. :)
Az eyectacher-ben lévő beszólások meg még dobtak rajta egy kicsit.
8,5/10

Ed.: Lol, pedig biztos vagyok benne beírtam a subject field-be o.O Thx Member
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

kikuchiyo

Quote from: Darkstar on 2007-01-13, 10:51:17
Aranyos, különösebben mélyen szántó tartalmat nélkülöző, de nagyon szórakoztató sorozat. Nekem tetszett. :)
Az eyectacher-ben lévő beszólások meg még dobtak rajta egy kicsit.
8,5/10

Ahogy Anonymous mondta: "Little girls are not the target audience, little girls are the audience's target." :D
Failure is the default option

Solid Snake

#1895
The Melancholy of Suzumiya Haruhi

Gmer kolléga ajánlására kezdtem el nézni úgy egy hete. Persze kaptam egy figyelmeztetést, hogy az EL-hez hasonlóan ez az anime is erősen népmegosztó tulajdonsággal bír, úgyhogy legyek óvatos, meg minden. Az utolsó rész (?) megtekintése után azonban bátran kijelenthetem: fantasztikusan bűbájos és magával ragadó univerzumról van szó!  :jee:

Suzumiya Haruhi egy teljes mértékben különleges középiskolás lány. Megveti a világot, unalmasnak tartja az egész életet, iskolai bemutatkozóján pedig kifejti azon véleményét, miszerint vele kizárólag földönkívüliék, időutazók és titkosügynök varázslók barátkozhatnak - átlagemberek semmiképpen. Ez a hozzáállás természetesen ledöbbenti az egész osztályt, különösen a Haruhira már kezdetek óta felfigyelő osztálytársát, a hallgatag Kyon-t. Kyon kiskorában szintén hitt a csodákban és a mesevilágban, azonban felnőve már sokkal realistábban látja a világot, így középiskolás éveire mindössze nyugalmat és békességet szeretne. Mivel Haruhi rettenetesen unja magát annak ellenére, hogy minden iskolai klubban kipróbálta tehetségét, Kyon azt javasolja neki, hogy alapítson saját klubot. A lány fejében ez az ötlet rendkívül megragad, így már nincs megállás, Kyon addigi élete fenekestül felfordul...

A szerkezet egyedi, mégsem nevezhető forradalminak: a részek össze-vissza jönnek egymás után, megbontott időszerkezetet adnak (pl. Memento, Ponyvaregény). A valódi történetet a készítők ravaszul 5 részben mutatják be, és ezek közé raknak be 8+1 "töltelékrészt", amik magunkban nem viszik előre a történetet, csupán a szereplők "békés mindennapjait" hivatottak bemutatni. A történet valódi főszereplője a cím ellenére Kyon, így a 14 rész alatt végig az ő szemszögéből láthatjuk az eseményeket, az ő gondolatait halljuk (amik annyira elképesztőek és rekeszizom-szaggatóak, hogy arra Oe Kintaro óta nem volt példa  :Kiraly:).

A karakterekre egyáltalán nem lehet panasz, elképesztően remekül illenek össze Haruhi klubjának, az SOS Brigádnak (a klub valódi nevét direkt nem írom le, azt mindenki nézze meg maga, annyira durva... :D) tagjai. A félénk, ultra-kawaii Mikuru-chan. A könyvmoly, borzasztóan komoly, sohasem mosolygó, mega-kómás Nagato. Az okoskodó szépfiú, Koizumi. Na és persze két főszereplőnk, a hiperaktív Haruhi és a pesszimista Kyon. Legjobban a köztük lévő baráti összetartás és párbeszédek azok, amik miatt ez az anime eszméletlenül fergeteges, Kyon folyamatosan szarkasztikus belső monológjai (amik akár a néző gondolatai is lehetnének, így az azonosulás rendkívül könnyű) pedig három lapáttal tesznek rá a hangulatra!  :jee:

Mint említettem, a készítők ravaszul felbontották az időrendet, a részek sorszámozását pedig teljesen figyelmen kívül kell hagyni. A valódi történet a 14 részen belül különböző pontokon halad tovább 5 részen keresztül, a közbeékelt történések pedig a klub mindennapjait hivatottak elmesélni. Míg a töltelékrészek alatt rengeteg megmosolyogtató jelenettel találkozunk, addig a sztorit részletesen kifejtő 5 rész alatt a hangvétel néhol melankólikussá, misztikussá, sőt egy jelenetben még horrorisztikussá is válik.

[spoiler]A legfőbb bizonyíték ezen elméletemre az a tény, miszerint az utolsó részben Haruhi az álom után a Kyonnak tetsző hajviselettel jelenik meg, az elvileg "későbbi" részekben pedig ismét normális a hajviselete és a kapcsolata Kyonnal. Így feltételezem azt, hogy a készítők egyáltalán nem foglalkoztak a sorszámozással, a 14. rész valóban az UTOLSÓ résznek, a valódi történet végének, Haruhi világának, a mezők elpusztításának végét, Kyon és Haruhi románcának kezdetét jelképezi.[/spoiler]

A lényeg: valóban egyedi és merész anime ez, amely mondanivalójával (miszerint a szürke életben is hinni kell a csodákban és a szép dolgokban), sajátos történetkezelésével és fantasztikus humorával egyértelműen egyik kedvencemmé vált!  :cool:

10/10

Darkstar

Avagy Otome wa Boku ni Koishiteru. Még csak az első részt láttam, mert természetesen már csak a 2. töltődik...
Viszont az első ep alapján ez érdekes lesz. :) Franc ezekbe a trap-ekbe, ha 4chanon nem spamelnék napi 24 órában meg az első részben nem hangzana el legalább 5*, eszembe nem jutna, hogy fiú...  :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Manitu

Quote from: Darkstar on 2007-01-13, 20:16:22
Avagy Otome wa Boku ni Koishiteru. Még csak az első részt láttam, mert természetesen már csak a 2. töltődik...
Viszont az első ep alapján ez érdekes lesz. :) Franc ezekbe a trap-ekbe, ha 4chanon nem spamelnék napi 24 órában meg az első részben nem hangzana el legalább 5*, eszembe nem jutna, hogy fiú...  :D
Szvsz az első 5-6 rész elég szar, de a második fele az zsír :D Erről meg ne akarja nekem senki bemesélni, hogy hímnemű :D (NSFW, és jó nagy)
Különben meg honnan szereztél subot az utolsó részhez?


Darkstar

Quote from: Manitu on 2007-01-13, 20:34:25
Szvsz az első 5-6 rész elég szar, de a második fele az zsír :D Erről meg ne akarja nekem senki bemesélni, hogy hímnemű :D (NSFW, és jó nagy)
Különben meg honnan szereztél subot az utolsó részhez?
Szvsz ez még SFW, de hogy nem srác, az 99% :D Higher rez
A 12-hez még nincs subom, a 1-11ig van lent (ill pár perce már a második is). Egyébként a GNU féle kiadást szedtem le (a nagyfelbontásút). Van annál jobb?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Meske

Most néztem meg az Avashi no Ceres-t.
Nem vagyok a szavak embere, úgyhogy röviden összefoglalnám: jó volt! :)
Egy kicsit bővebben: Azért voltak benne durva jelenetek, főleg a sorozat vége felé...

Quote from: Manitu on 2007-01-13, 20:34:25Erről meg ne akarja nekem senki bemesélni, hogy hímnemű :D
Miért? Egy kis plasztika mindent megoldhat! :P

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Solid Snake

Perfect Blue

Remek időzítéssel néztem meg Satoshi Kon mesterművét így késő este tájban. Éppen most lett vége, s így kicsit zavart állapotban írom e postomat.

A történetről nem mondok sokat: Mima egy popsztár, aki úgy dönt, hogy kilép az együtteséből, amiben eddig sikerrel énekelt és színésznőnek megy. Azonban ezt a döntést valaki nagyon nem nézi jó szemmel és mindent megtesz, hogy Mima élete rémálommá váljon...

Elképesztő kameraállások, átlagos történet mesteri illuzionálása thrillerré. A cselekmény izgalmas és fordulatos, sokkoló jelenetek is akadnak szép számmal, Mima süllyedése az őrületbe különösen tetszett, a szimbolikus utalásokat és a kamerabeállításokat pedig kommentálni sem kell. Így kell animét alkotni, kérem szépen.  :jee:

Aki rászánja magát arra a 80 percnyi játékidőre, az garantáltan nem bánja meg!  :morci:

Próféta

Quote from: SolidSnakeGH on 2007-01-13, 19:44:38The Melancholy of Suzumiya Haruhi
Üdv a klubban :)
(mondjuk amit lejjebb írsz, azzal itt-ott vitatkoznék, de mind1)

Quote from: SolidSnakeGH on 2007-01-13, 22:56:48Perfect Blue
És újfent üdv a klubban  :tezsvir:

Alkyra

#1902
Nemrég belekezdtem két loli filmbe. Az egyik tipikus echi míg a másik inkább gondolkodtatóbb.
Olvassátok véleményem.


Sumomo Momomo:
-Először is a sztori(bár én nem nevezném annak..): Van egy loli lány akit egész életében harcra neveltek.
A faterja az egyik legnagyobb klán feje s jó barátságban vannak egy másik legynagyobb közelharcban jeleskedő klánnal.
Egy nap a kőagyú faterja rájönn, hogy ez így nem lesz jó, mert a lány akkoris lány marad s soha nem lesz olyan erős mint egy fiú.ergo úgydönt, hogy feleségül adja a másik klán örökösének -a kőagyú harcos barátjának a fiához-  s így kettejük gyereke lesz majd az "ultimate" harcos.Röviden: Menjen a loli s d****jon meg egy szerencsétlent, hogy teherbeejtse.
Ezzel csak egy gond van: a kiszemelt férjt(áldozat) nem érdekli se a küzdősport se a nemes cél, hogy gyereke legyen.
Ennyi. Később még lesz vlm érdekes(jönnek majd a bérgyilkosok mert a házasság áltál a két legnagyobb ellentétes klán összeforna s ez véget vettne vlm nagy háborúnak bla bla bla)
A rajzolása érdekes.A karakterek jellemei nem vlm kidolgozottak.
Értelmetlen loli ecchi.
6/10

Aishiteruze Baby:
Bár ez 95 anime s a grafikája meglehetősen régi, viszont ezt pótolja a karakterekkel.
A sztori nem vlm bonyolult. Egy anyuka a rokonaira hagyja az 5 éves lányát, mert nem bírja egyedül eltartani(a férje meghalt..). Így a lány a házban élő sráchoz "kerül".(ő az akinek nevelnie kell, de mindenki foglalkozik a lánnyal term.)
A srác viszont egy csajozós, laza emberke.A történet során a srác megkomolyodik s megtanul mások érzelmeivel bánni.
(nemcsak kihaszálni azokat ahogy eddig tette)
Az anime egy érdekes kaput nyit az 5 évesek lelkivilágába s gondolataiba.
Az egész nagyon lassan halad s nehezen lép előre a történet, de nekem bejönn.(még mindig jobb mint az előbbi csili-vili 
kacat..).
8.5/10

S akkor legyen egy extra:

Code Geass:

Már gondolom sokan ismeritek.Remek anime, érdekes sztorival, karakterekkel s cselekménnyel.
A kedvenc karim C2(vagy C.C. ki hogy hívja..:)).
[spoiler] Arra kíváncsi vok, hogy miként élte túl azt a gyolyót amit a fejébe kapott...Tom, hogy rohadt gyorsan regenerálja magát de akkoris..-.-
[/spoiler]
Egyenlőre nagyon jó. Jöhet a többi rész.

Soul

Néha olyan címeket írtok hogy csak lesek kia fejemből "hogy mi vaaan"  :smile:.

Ja még multhéten befejeztem az unc. Ganzt-ot.Fazék próbált róla lebeszélni de végül sztem helyesen döntöttem, mert élmény volt  :smile:.Igaz nagyon lassan indult be, az első rész okés, de utánna jó pár részen unalom, az első "küldin" röhögtem  :smile:, de végül megérte várni.A 20. rész megrázott, a befejezésbe lehet van aki belekötne de sztem az is rendben volt.Nem lesz a legkedvencebb anime(mém) de sztem jó és érdemes bepróbálni.

Tenjou Tenge.....Az első vissza emlékezős részig sztem király, valahogy nem éreztem a "feelinget" a múlt elmesélésben, jó legyen max egy rész és inkább foglalkoztak volna sokkal többett a jelennel.Hát a vége engem megrázott, kicsit felvoltam háborodva hogy lehet így befejezni  :confused:.Az említett részig minden képpen érdemes megnézni  :smile:.

Jelenleg Aikázok.Így az 5. résznél tartva egyre jobban tetszik :smile:, ennyi bugyit egyrakáson  :lul:.

kikuchiyo

Leszedtem még a Hidamari Sketch c. új sorozat első részét, aránylag érdekesnek tűnik, de még nem volt érkezésem megnézni. Aztán ezzel nagyjából vége is a téli évad újdonságainak. Lesz még egy-kettő, de azok vagy olyanok, hogy a címük vagy a promóciós honlapjuk alapján bottal sem piszkálom meg őket, vagy később, februárban kezdődnek.

Jó esetben sort kerítek még a Hi no Tori (Phoenix) - Yamato-hen c. OVA-ra is.

Kis kiegészítés: a Les Miserables viszont nagyon jól néz ki HDTV-ben. Igaz, az 1440x810-es felbontás nem is fér ki a képernyőre :), de leméretezve 1280x720-ra elképesztően éles és részletgazdag a kép.
Failure is the default option

Manitu

Quote from: Darkstar on 2007-01-13, 20:42:01
A 12-hez még nincs subom, a 1-11ig van lent (ill pár perce már a második is). Egyébként a GNU féle kiadást szedtem le (a nagyfelbontásút). Van annál jobb?
Tudtommal nincs, én is azt néztem. Csak az előző postodban azt írtad "már csak a 2. töltődik", gondoltam esetleg elkerülte valami a figyelmemet...


chilip

#1906
Quote from: SolidSnakeGH on 2007-01-13, 19:44:38
The Melancholy of Suzumiya Haruhi

én is megnéztem tegnap... hát az első rész fele elég hmm sz@r volt szerintem(2x mentem neki, elsőre nem tudtam végignézni  :ejj:, sztem az a rész szánalmas volt), de megembereltem magam :D a 2. rész után már egyhuzamba néztem végig ;) a baseball-os rész a kedvencem, ott nagyon arat  :Kiraly:

Solid Snake

Quote from: chilip on 2007-01-14, 14:49:45
Quote from: SolidSnakeGH on 2007-01-13, 19:44:38
The Melancholy of Suzumiya Haruhi

én is megnéztem tegnap... hát az első rész fele elég hmm sz@r volt szerintem(2x mentem neki, elsőre nem tudtam végignézni  :ejj:, sztem az a rész szánalmas volt), de megembereltem magam :D a 2. rész után már egyhuzamba néztem végig ;) a baseball-os rész a kedvencem, ott nagyon arat  :Kiraly:

Való igaz, aki csak az első rész alapján ítéli meg, az nagyon könnyen lemaradhat a javáról (bár az első részből a felvezető zene (Koi no Mikuru Densetsu) nekem speciel tetszik...kicsit gyerekes, kicsit elborult, de nagyon tudok rajta nevetni (Mikuru beam rulez)  :D).

Quote from: chilip on 2007-01-14, 14:49:45
a 2. rész után már egyhuzamba néztem végig ;) a baseball-os rész a kedvencem, ott nagyon arat  :Kiraly:

[spoiler]Azért ne feledkezzünk meg az űrszimulátoros csatáról és a koncertről se!  :smile:
(épp azt tárgyaltuk tegnap este Gmer kollégával, hogy be kellene mutatni Yuki-t a programozástanárunknak...  :lol:)[/spoiler]


Fazék

#1908
The Melancholy of Suzumiya Haruhi -val kapcsolatban nekem olyan érzésem van, hogy aki az első részt nem tudja értékelni, az vszleg tényleg a "rossz okok" miatt szereti a sorozatot :) no offense, csak így érzem. mert sztem az első rész vmi zseniális paródia úgy egymagában is, de későbbre vonatkozóan is fontos lényegi elemeket tartalmaz :)

kikuchiyo

QuoteThe Melancholy of Suzumiya Haruhi -val kapcsolatban nekem olyan érzésem van, hogy aki az első részt nem tudja értékelni, az vszleg tényleg a "rossz okok" miatt szereti a sorozatot Smiley no offense, csak így érzem. mert sztem az első rész vmi zseniális paródia úgy egymagában is, de későbbre vonatkozóan is fontos lényegi elemeket tartalmaz Smiley

Inkább megvártam, hogy valaki más mondja ki helyettem... ;)
Failure is the default option

Kvikveg

Quote from: Fazék on 2007-01-14, 15:57:27
The Melancholy of Suzumiya Haruhi -val kapcsolatban nekem olyan érzésem van, hogy aki az első részt nem tudja értékelni, az vszleg tényleg a "rossz okok" miatt szereti a sorozatot :) no offense, csak így érzem. mert sztem az első rész vmi zseniális paródia úgy egymagában is, de későbbre vonatkozóan is fontos lényegi elemeket tartalmaz :)
Az elso resszel en is igy voltam, de a tobbi most valahogy nem annyira fogott meg.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Lythis

Quote from: kikuchiyo on 2007-01-12, 00:42:23
Szerk2: Venus Versus Virus

[spoiler]Evaluating Title...    LOL FAIL
Evaluating Content...    Not Found
Checking for Lolis...    Found
    |_Checking for Gothlolis...    Found!
            |_Checking for Gothloliz w/ Gunz...    Warning! Overload!
Checking for stupid story about female fighters with shrouded pasts, carrying guns and being able to see demons and having to save the world yada yada...    100% Fit
Evaluating animation and artwork quality...    Fail
    |_Eyes...   Too big
    |_Moe features...   All present
    |      |_Gothloli/Maid/Nun costumes equipped with lacy edges, boots with crosses...    Found
    |      |_Generic red school uniform with striped socks...    Found
    |              |_絶対領域...    Of Course!
    |_Demon design...    Uninspired
Engrish...    Found
    |_Pronouncing "Virus" as 「ヴァイアラス」...   LOL Fail
Boredom...    Absolute
    |_Had to fast forward while watching...    About 10 minutes
Agreement with Anonymous@2ch who think that this is a clichéd piece of cr*p made for eroge junkies...   Total
Final Evaluation...   Fail[/spoiler]
umm... pros: somewhat digestable OP (crappy sub-par OP sequence tho whoch is out of synch with the music, and has parts that I actually thought that it stopped playing the frames...)
same for the ED, tho using one piece of shit pic and zooming out constantly is not what I'd call a sequence... at least they could've tried to animate it...

As for gothlolis: I'd say semi-goth-ish.. the attire sux0rz bigtime.
gothlolis w/ guns overdose: what overdose? approx 2 of them had guns and those were some shitty revolvers. and those little daggers sucked too...
plotline: sure... I didn't even wish to try to understand... just d/l-ed it to confirm if its as crappy as I've heard...
started fastforwarding after about 4-5 mins of play (after the OP that is)
FAILS IN EPIC PROPORTIONS

kikuchiyo

Az egyetlen pozitívum, amit fel lehet hozni ezzel a VVV-vel kapcsolatban, az Minori Chihara, azaz YUKI!!!!1 hangja.
Failure is the default option

Alkyra

Zero mekkora egy szemét állat már.XD
[spoiler] Lazán feláldozta a maradék Lázadókat, csak azért hogy egy esélyt csináljon arra, hogy legyőzze Corneliát...
Ez a viselkedés nagyon emlékeztet egy másik "népszerű" gyilkosra...(köhöm...Light...köhöm).
[/spoiler]

Egyre érdekesebb ez az anime.:O

krezga

Jungle wa Itsumo Hare nochi Guu

Ez iszonyat nagy állat!!:D Nagyon jó sorozat, végig  vicces, és Guu alakja szerintem valami fergeteges, a hangja, a mozgása, a tettei, egyszerűen tökéletes:D:D A történet amúgy nem egy nagy cucc, de mégis az ember mindig várja a következő részt(én meg persze, hogy vártam, mert több mint egy hónapomba telt végignézni, sajnos mostanában nem volt sok idő,..)
Jah, és kösz Member a feliratot!:D
Isten meghalt és mi öltük meg őt
-Nietzsche

Liquid Snake

Quote from: krezga on 2007-01-14, 20:21:22
Jungle wa Itsumo Hare nochi Guu

Ez iszonyat nagy állat!!:D Nagyon jó sorozat, végig  vicces, és Guu alakja szerintem valami fergeteges, a hangja, a mozgása, a tettei, egyszerűen tökéletes:D:D A történet amúgy nem egy nagy cucc, de mégis az ember mindig várja a következő részt(én meg persze, hogy vártam, mert több mint egy hónapomba telt végignézni, sajnos mostanában nem volt sok idő,..)
Jah, és kösz Member a feliratot!:D

Egyetértek. Én egy kicsit nehezen álltam neki de mikor láttam az első két részt már láttam h különleges lesz :D Hale idegrohamai meg Guu lazasága nagyon feldobja az anime-t[spoiler]Az nagyon nagy mikor Guu megpróbál nevetni, meg amikor az új tanár "bemutatkozik"[/spoiler] egyszóval tökéletes :D

10/10

Nevl

#1916
Nekem a kedvencem guunak meg annak az idióta vénasszonynak (fodrász?!) a harca volt. Na azon sírtam :D

szerk: bah már írni se tudok :D
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

Cobra

NHK-t kezdtem el nézni, remélem nem fogok mindent megérteni belőle, mert akkor félnem kell  :eek:
Gonzoéktól azért ennél normálisabb grafikát vártam, elég szomorú, hogy 2006-ban ilyen gyatra rajzolást kiadnak, főleg egy nagy cégnél.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Darkstar

Az első dvdre 4 részt tettek, ezt néztem tegnap este. A képminőséggel nem volt gondom, és megintcsak ráébredtem, hogy igencsak jobb egy batár nagy tv-n animézni, mint egy kis monitorn. :D A sztori ugyanaz, Shana még mindíg ugyanaz überkawaii tsundere, mint akit megszoktam. :D
Viszont hogy lehet ilyen undorító, selejtes, ocsmány, szemkiégető feliratot tenni egy hivatalos kiadásra? (ADC-n lévő DVD iso, tehát gondolom ez az eredeti. Leszedtem, hogy belenézzek, mielőtt megrendelem...) Nem elég, hogy a betűk recések, mint a franc, de ráadásul SÁRGÁVAL vannak... A hugom kb 10 percig bírta nézni, utána inkább felment.
Ezt leszámítva viszont tetszik. :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Solid Snake

Millennium Actress

Szintén Satoshi Kon műve, szintén tökéletes.

A film Fujiwara Chiyoko-ról, Japán leghíresebb színésznőjéről szól, aki a jelenkorban már megöregedett, visszavonultan él. Genya Tachibana (eléggé érdekes vezetékneve van így magyar szem tekintetében, de nem kommentálom, mert akkor a fejem bánja  :lazza:), a művésznő leghűségesebb rajongója operatőr-kollégájával együtt felkeresik Chiyoko-t, hogy dokumentumfilmet készítsenek az életéről. Tachibana egy kulcsot nyújt át a találkozáskor, ami emlékek sorozatát indítja el Chiyoko-ban, így az élettörténetét végigkövethetjük a 20-as évektől a XX. század fontosabb eseményein (II. vh, szamurájlázadás, űrprogram-versengés, stb.) át egészen a jelenkorig.

Egy csodálatos szerelmi történet bontakozik ki a másfél órás játékidő alatt, melyet a Perfect Blue-hoz hasonló illúzió- és szimbólumrendszerek alkalmazása tesz egyedivé. Lehetetlen tagadni, Satoshi Kon egy zseni, fantasztikus ötletei és megvalósításai vannak, képes bármilyen olyan történetet megalkotni, mely elvarázsolja a nézőt az illuzionizmusnak köszönhetően.

Annyit mondok: Satoshi Kon varázslatos kép- és történetalkotási módszere rendkívül megérintett engem! Míg a Perfect Blue-nál borzongtam, addig a Millennium Actress-nél az utolsó 10 percet  :bruhuhu: mode-ban fejeztem be. Mes-ter-mun-ka.

10 +1/10  :jee:

UI: Nagyon erősen gondolkodom, hogy Kon további híres munkáit, a Tokyo Godfathers-t és a 13 részes Paranoia Agent-et a kevés merevlemezhely ellenére ( :comp:) letöltsem-e...