Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Solid Snake

#2280
Samurai Champloo

Annak idején, még mikor elkezdtem animéket nézni, kölcsönkaptam Gmer kollégától Shinichiro Watanabe második animéjét. Az első két rész érdekes ötleteket mutatott, azonban abban az időben még nagyon éretlen voltam anime téren, a stílust még nem éreztem közel magamhoz, a rajzolás sem nyerte el tetszésemet, tehát hagytam.

A Cowboy Bebop óriási hatására azonban újra elővettem. Tudtam, hogy a kérdéses mű Watanabe mester alkotása, azonban az újonckori tapasztalatok miatt kicsit aggódtam is. Vajon rosszabb a CB-nél? Vajon a rapzenék miatt nem fog tetszeni? Esetleg az egyedi rajzolása kelt majd negativizmust?

Pesszimista kérdéseim az első néhány rész után alábbhagytak: hiszen ez egy fantasztikus anime! Ugyanolyan merész, egyedi, laza, szerethető, akárcsak a Cowboy Bebop! A stílus inverz, vagyis itt a történelem múltba helyezését hip-hop zenékkel kompenzálták (míg a CB-nél a jövőben jártunk, 60-70-es évekbeli jazz körítéssel), ez pedig a hatást háromszorosra növeli!

A történet szerint Japán 1800-as éveiben járunk, amikor a szamurájok kora még virágzik, bár már a hanyatlás jelei elkezdődtek. Két ellentétes jellemű szamuráj (Mugen, a nagyszájú, laza, műveletlen életművész és Jin, a kimért, szótlan, dojo-ban nevelkedett harcos) találkozásából felfordulás lesz: harcuknak köszönhetően leég egy teaház, ahol egy fiatal lány, Fuu dolgozik. Hőseinket elkapják és hajnali kivégzésre ítélik. Fuu azonban megszökteti a két idegent és megesketi őket, hogy szabadságukért cserébe segítsenek neki megkeresni a napraforgó illatú szamurájt (először  :wtf:-reakcióm volt, de az események előrehaladtával megértjük a név miértjét). Így indul meg hosszú, 26 részen át tartó utazásuk...

Az anime a CB-hez hasonló jegyek tömkelegét tartalmazza:
- epizodikus történetmesélés (azaz a részek többsége a nagy utazás egy-egy állomását jeleníti meg, különálló történetekkel, mellékszereplőkkel és tanulságokkal)
- egymással laza, mégis baráti kapcsolatot fenntartó szereplők, akiket mindössze egyetlen közös cél tart össze, ennek ellenére mégis összetartoznak és vigyáznak egymásra
- sokoldalú, szintén célokkal rendelkező ellenfelek, akik többsége vagy nagyon romlott, vagy saját múltbéli tragédiával rendelkezik, ami miatt elszámolivalója van hőseinkkel
- az anime közepén lévő "inverz-reklám"
- fenomenális zenék és vágások

A rajzolás elsőre kicsit furcsának tűnhet az átlaganimékkel összevetve, mégis pár rész után szinte elképzelhetetlen lenne másfajta rajzolással látni ezt az alkotást (ugyanez vonatkozik a zenére és az OP-ra is: elsőre furcsa, másodjára is, harmadjára-negyedjére-ötödjére már szokjuk, hatodjára már mi is követjük lábfejünkkel az ütemeket és jegyezzük a refrént "Some days, some nights, some live, some die in the way of the samurai..."). Az ED zenéje (Shiki no Uta) pedig már első hallásra nagyon megtetszett, azóta is egyik kedvenc muzsikám fórumozás/netezés/kikapcsolódás során.

A sokszínűség is szembeötlő: találkozunk melankólikus, szomorú, vidám, vicces (Baseball Blues RuleZ!  :haha:), rémísztő (zombibányászok -- gaah!  :eek:), laza részekkel, valamint néhány összetett résszel (ún. mini-chapterekkel), ahol a főtörténetet előrébbviszik vagy egy tanulságosabb melléktörténetet mutatnak be részletesebben (kedvenc ilyen mini-chapterem a katarziskeltő befejezés mellett a vak énekesnő története -- ott el is ejtettem egy-két könnycseppet).

Mindent összevetve, tisztelt kollégák, büszkén tudom ajánlani mindenkinek ezt a remekművet, hatalmas hiba lenne kihagyni!


100%

minuszmiki

Erre csak ennyit tudok mondani: :tezsvir: Jó, hogy ideírtad ezt, eszembe jutott, hogy lassan meg kéne nézni újra  :jee:

Solid Snake

Quote from: minuszmiki on 2007-03-11, 23:31:48
Erre csak ennyit tudok mondani: :tezsvir: Jó, hogy ideírtad ezt, eszembe jutott, hogy lassan meg kéne nézni újra  :jee:
:tezsvir:

[spoiler=Easter egg]Így egy kis utánaolvasás után megfigyeltem valamit: Watanabe mester nagyon utálhatja a gombákat.  :D
CB-ban is elkábultak a főszereplők a gombától (Gomba Samba), SC-ban is a gomba okozza a bajt (hőseink elkábulnak, gyakorlatilag a gomba miatt "hallucinálják" a zombibányászokat  :haha:).[/spoiler]

Baggio

Quote from: Cheesy on 2007-03-11, 22:11:05
Igen, a Dragon Ball-t nem feltétlenül említettem mint negatív dologt, még ha úgy is tűnt, gome. Én is nagyon szerettem, az RTL2-n, miután az RTLKLUB megszüntette, tovább is néztem. A mai napig nem láttam még végig a Zed-et, a GT-ből pedig csak az első 2 részt láttam. Már nemegyszer feltettem volna a kérdést, hogy a Usteam miért nem hostolja, de van erre külön forum. Sajnos 512-es nettel nagyon lassan jön le torrentről a 15 GB (GT részek) DVDRiP. A Z részeket kellene még megszerezni, szivesen megnézném az egészet. Ez egy olyan "gap" amit ki kell töltenem :D:D

hát én egyszer elkezdtem végignézni a DBZ-et öcsémmel meg egy haverjával mert egy srác ideadta jó sok dvd-n de totál  kiégtünk kb 40 rész után. Régen imádtam, de most tuti nem bitam volna ki végig. Csak az 6 rész, hogy egy harcjelenetben egymásra néznek, az még 8 hogy az egyik megmozditja a kezét, aztán ujjab 5 résznyi egymásra bámulás,...
kb az alatt a 40 rész alatt amit megnéztem egy harc ment le :D

Rage

Moonlight Mile Ep2: What a piece of... Ööö izé, szal nagyon rossz volt, nem is nézem tovább, hacsak valami isteni csoda folytán nem lesz radikális változás a sorozat színvonalát illetően. Bővebb komment a szokásos helyen, akit érdekel.
痛みを感じる方向に、出口がある!

SaiyaGin

Quote from: Cheesy on 2007-03-11, 22:11:05
Én is nagyon szerettem, az RTL2-n, miután az RTLKLUB megszüntette, tovább is néztem. A mai napig nem láttam még végig a Zed-et, a GT-ből pedig csak az első 2 részt láttam.
Ha még van RTL2-d, akkor délutánonként nézheted szinte élvezhetetlenül agyonvágottan.

Quotenekem az az őrült szőke hajú tudós tetszett. A stílusa nagyon illik a keretbe :D
Mikor épp viszik helin vissza a mészárlásból, a kamera távolról mutatja az őserdő felett... erre... "Sz*rnom kell". Brutál :D

Gates-tama nekem is a kedvencem a TSR-ből. :Kiraly: :lazza: Azt hiszem, az összes jeleneténét végigröhögtem.  :D

Fate


Tegnap végignéztem az FLCL-t. Ööö...beteg :Kiraly:
"nekem mindegy csak a színe legyen vörös
mint a hajnal alja vörös
legyen minden legyen vörös"

Randal

Zone of The Ender, Dolores, i

Megnézve, befejezve, kinyiffantva.
Az első részek jók voltak, mulatságos volt nézni azokat a részeket ahol a főhős próbál rendes apa lenni, meg Dolores ökörködései is ott voltak, főleg, hogy elég sokszor sazaldt ki a száján az Ecchi:D
Aztán elkezdett leülni a 3.-4. résztől egészen a tizenakárhanyadik részig. Onnantól viszont felpörgött egy kicsit, majd hozott egy szokványos befejezést.
Gyorsan megnéztem a készítési dátumot...2001..hááát, azért én kicsit mást vártam volna, vagy nemtom.
A grafikával nagy bajom nem volt és a zenével se. Mindkettő olyan átlagos szintet ütött meg számomra.
Lehet hogy én vagyok defektes, hogy kapásból FMA-val meg FMP-vel dobtak meg és ahhoz viszonyítok. Lehet ezzel kellett volna kezdenem, mert akkor jó lenne.
Így egy erős 6-os ill. 7-es alát kap a 10-es skálán jóindulatból.

Origin- Spirit of The Past aka Giniro No Kami No Agito aka Agito with Silver Hair

No, ez már egy kicsit jobb volt. Legalábbis rajz szempontjából. A történet a nem túl (?) távoli posztapokaliptikus jövőben játszódik, ami a japánoktól elég meglepő :D
A történet érdekes, mi több érdekfeszítő és sikít több részes változat után. Sajna a történetvezetés picinykét lassan van vezetve így nem egy pörgős dologra kell számítani, habár a megvalósítása annak szánt, viszont ez egy előnye, hogy nem kell nagyon odafigyelni, így pihenteti az embert. Vizuális élményekben történő élvezkedéshez tökéletes.

Ez a 7 felett jár már, végülis 7-9 környékén tendálhat.

kelvor

Jigoku Shoujo

Tegnap fejeztem be ezt a szokványosnak nem nevezhető animét. Főszereplője egy lány, névszerint Enma Ai, a Pokol Lány. Mikor valakit elvakít a gyűlölet és nem lát más kiutat, mint megbosszulni a sérelmét és ezzel a pokolra küldeni azt az embert akitől elszenvedte, ekkor jön a képbe Enma és segítőtársai. Ők válalják, hogy teljesítik a bosszút, azonban ha valaki elfogadja a segítségüket, az halála után szintén a pokolra kerül.
A történet első 7-8 része különálló történetekből áll. Ezek a részek tökéletesen alkalmasak arra, hogy (nem tudom jobban kifejezni) megszokjuk ezt a feszült légkört, ami az animéban uralkodik. A "fillér" részek után kezd bonyolódni a story, mikor feltűnik egy szabadúszó újságíró és a kislánya. A lánynak, valamilyen oknál fogva, látomásai vannak Enma-ról. Apját pedig nem hagyja nyugodni ez, ezért elkezd Enma után nyomozni. Hogy mi az összegüggés Enma és e két ember között, az szinte csak az utolsó 2-3 részben derül ki teljesen.

Az anime elég nagy hangsúlyt fektet a pchilógiai drámára, sőt, szinte csak az uralkodik benne. Az emberi gonoszság megannyi fajtája sorakozik itt fel és közben feszegeti azt a bizonyos kényes témát, hogy ki érdemli meg a halált? Egyáltalán lehet-e íly módon ítélkezni mások felett?
A grafikájára, véleményem szerint, nem lehet panasz. Helyén van minden, a hátterek kifejezetten tetszettek, a karakterek megrajzolása úgyszintén.

A zenéjét nagyon eltalálták, illik a történethez és a karakterekhez.  Az op/end is rendben vannak, az op az első hallásra elnyerte a tetszésemet.

Nem mondom, hogy egy mester mű, azt se, hogy tökéletes, azonban volt benne valami, talán Enma Ai tekintete, ami nem eresztett és végig kellett néznem. A második évadjához még nem volt szerencsém, azt hiszem mielőtt belekezdenék, szusszanok egy picit.

Aki még nem látta, mindenképp adjon neki egy esélyt, aki látta annak pedig gome, hogy untattam ezzel a kis szösszenettel :smile:

10-es skálán egy erős 7-est ért el nálam

Raggie

Quote from: Fate on 2007-03-12, 15:45:24

Tegnap végignéztem az FLCL-t. Ööö...beteg :Kiraly:
:cool: Én még csak a 4-et láttam a 6 részből, de ezt a véleményt 100%-osan osztom! :D (de nekem evvel együtt nagyon tetszik és nem csak hülyéskedés van benne! ;) )
Quote from: SolidSnakeGH on 2007-03-11, 23:24:29
Samurai Champloo
(...)
:) Nna azért látom, hogy vannak itt jó ízlésű emberek is! :D :__devil:
A tréfát félretéve teljes mértékig igazat kell adjak neked. Én is mostanában terveztem újranézni. Bárcsak minél hamarabb újra rendezne Watanabe mester! :jee: :lazza:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Haibanme Reinmei 11-13 epizód

[spoiler=szokásos trollság, 18 éven felülieknek!, perverz tartalom!!!, blablabla (Haibanme Reinmei=kemény pornó... én szóltam!)]A 11-12. részben nem történik semmi azon kívül, hogy a fekete hajú csajról kiderül, hogy emo. A főszereplő lány meg állandóan kócos és a párbeszédek alatt tátott szájjal hallgat. Tuti, hogy állandóan tép, csak azt nem lehet on-screen megmutatni. A 13. epizód viszont bőségesen kátpótol két epizód unalomért: ez a rész gyakorlatilag egyetlen hatalmas sorozat végi élvezés, a fekete hajú csaj kibékül a volt haverjával és a barátnőjével (a dugást egyik esetben sem mutatják, de a hatalmas dicsőségesen csattogó tűzijáték mindent elárul...). De ez még mindig nem elég neki: félrevonul a szobájába "befejezni a dolgot". Ezt már a fal sem bírja tovább, hatalmasat ejakuál a lányra és persze a főszereplő lánykára, aki szerencséjére még időben odaér az angyalka-bukkakére. Minden jó, ha jó a vége, a fekete csaj megy a falon túlra (biztos megunta az ázsiaiakat), a főszereplő lányka pedig visszamegy oktatni a kicsiket. Konyec.[/spoiler]
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kelvor

Quote from: Ramiz on 2007-03-15, 01:41:41
Haibanme Reinmei 11-13 epizód

[spoiler=szokásos trollság, 18 éven felülieknek!, perverz tartalom!!!, blablabla (Haibanme Reinmei=kemény pornó... én szóltam!)]A 11-12. részben nem történik semmi azon kívül, hogy a fekete hajú csajról kiderül, hogy emo. A főszereplő lány meg állandóan kócos és a párbeszédek alatt tátott szájjal hallgat. Tuti, hogy állandóan tép, csak azt nem lehet on-screen megmutatni. A 13. epizód viszont bőségesen kátpótol két epizód unalomért: ez a rész gyakorlatilag egyetlen hatalmas sorozat végi élvezés, a fekete hajú csaj kibékül a volt haverjával és a barátnőjével (a dugást egyik esetben sem mutatják, de a hatalmas dicsőségesen csattogó tűzijáték mindent elárul...). De ez még mindig nem elég neki: félrevonul a szobájába "befejezni a dolgot". Ezt már a fal sem bírja tovább, hatalmasat ejakuál a lányra és persze a főszereplő lánykára, aki szerencséjére még időben odaér az angyalka-bukkakére. Minden jó, ha jó a vége, a fekete csaj megy a falon túlra (biztos megunta az ázsiaiakat), a főszereplő lányka pedig visszamegy oktatni a kicsiket. Konyec.[/spoiler]

Öregem, ehhez a spoilerhez 18-as karika kell, az tuti :lol:   Jót röhögtem :lul:

Rounin

Quote from: kelvor on 2007-03-15, 03:28:56
Öregem, ehhez a spoilerhez 18-as karika kell, az tuti :lol:   Jót röhögtem :lul:

Olvasd vissza a korábbi írásait is a műalkotásról :Kiraly: Szerintem én már meg sem nézem a Haibanme mizét, még lerontaná a pozitív képet, amit Ramiz miatt építettem fel róla :haha:.

Ramiz

Quote from: Rounin on 2007-03-15, 08:05:19
Quote from: kelvor on 2007-03-15, 03:28:56
Öregem, ehhez a spoilerhez 18-as karika kell, az tuti :lol:   Jót röhögtem :lul:

Olvasd vissza a korábbi írásait is a műalkotásról :Kiraly: Szerintem én már meg sem nézem a Haibanme mizét, még lerontaná a pozitív képet, amit Ramiz miatt építettem fel róla :haha:.
De ez így nem jó, öregem, mert így nem tudod és talán nem is hiszed el igazán, hogy ebben az animében ez mind tényleg megtörténik. :( Pedig igen... különben nem is lenne poén.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Rounin

Igaz, nagyon is igaz. Nem kellene feltétel nélkül hinnem neked :__devil: :haha:.

Mellesleg pont az a baj, hogy elhiszem... és őszintén szólva képtelen lennék mindenféle /b/asszociáció nélkül végignézni.

Alkyra

Hát ez nagyon komoly.Xd :hopp: :hopp: :hopp: :hopp: :cool:
Fekszem a röhögéstől. :lul: Régóta volt már ilyen, hogy egy animét egyfolytában szerettem volna végignézni.:Ö
Mégcsak az első 5 részt láttam de ez bőven elég bemutató volt.
Tökéletes munka. Többet nem kell mondani róla.^^ :whoah: :jee:

chilip

Quote from: Alkyra on 2007-03-15, 13:02:25
Hát ez nagyon komoly.Xd :hopp: :hopp: :hopp: :hopp: :cool:
Fekszem a röhögéstől. :lul: Régóta volt már ilyen, hogy egy animét egyfolytában szerettem volna végignézni.:Ö
Mégcsak az első 5 részt láttam de ez bőven elég bemutató volt.
Tökéletes munka. Többet nem kell mondani róla.^^ :whoah: :jee:

ha az első 5 rész így kikészít, bele se merek gondolni, hogy a baseballos rész mit fog mívelni veled... (asszem a 23. rész)

kelvor

Quote from: chilip on 2007-03-15, 15:31:27
Quote from: Alkyra on 2007-03-15, 13:02:25
Hát ez nagyon komoly.Xd :hopp: :hopp: :hopp: :hopp: :cool:
Fekszem a röhögéstől. :lul: Régóta volt már ilyen, hogy egy animét egyfolytában szerettem volna végignézni.:Ö
Mégcsak az első 5 részt láttam de ez bőven elég bemutató volt.
Tökéletes munka. Többet nem kell mondani róla.^^ :whoah: :jee:

ha az első 5 rész így kikészít, bele se merek gondolni, hogy a baseballos rész mit fog mívelni veled... (asszem a 23. rész)

Hogy vele mi fog, azt nem tudhatom, de én napok múltán is, mikor eszembe jutott az a rész, nem bírtam ki röhögés nélkül :D  Kitartást és jó szórakozást hozzá Alkyra! :jee:

chilip

Quote from: kelvor on 2007-03-15, 16:05:15
Quote from: chilip on 2007-03-15, 15:31:27
Quote from: Alkyra on 2007-03-15, 13:02:25
Hát ez nagyon komoly.Xd :hopp: :hopp: :hopp: :hopp: :cool:
Fekszem a röhögéstől. :lul: Régóta volt már ilyen, hogy egy animét egyfolytában szerettem volna végignézni.:Ö
Mégcsak az első 5 részt láttam de ez bőven elég bemutató volt.
Tökéletes munka. Többet nem kell mondani róla.^^ :whoah: :jee:

ha az első 5 rész így kikészít, bele se merek gondolni, hogy a baseballos rész mit fog mívelni veled... (asszem a 23. rész)

Hogy vele mi fog, azt nem tudhatom, de én napok múltán is, mikor eszembe jutott az a rész, nem bírtam ki röhögés nélkül :D  Kitartást és jó szórakozást hozzá Alkyra! :jee:

[spoiler]This isn't baseball! This is madness![/spoiler]  :lol:

kelvor

 :lol: Ezt most muszáj volt? :lol:  Nem bírom :lul:

Most meghoztátok a kedvem, hogy 2x-ra is végignézzem.  :tezsvir:

Soldier

#2300
Shuffle :

Legelejétöl kezdve naon tetszett.. semmi kifogasolhatot nem talaltam benne,nem vagyok szakertö, nem mintha nalam magas lenne a mérce nalam ,csak egy jo love-story/drama legyen .. ez megis volt de a vége a szamomra a legelviselhetetlenebb volt.. Sajnos kar hogy igy alakult ... Persze azert ezt is kiirom majd hisz tetszett ,de jobban tetszett volna akarmilyen másféle endingel..^^ csak ennyi akartam ezen kivül telleg minden szép és joh volt^^ ty

kikuchiyo

Freedom OVA 2

Katsushiro Otomo sci-fibe oltott instantramen-reklámja folytatódik.

Az épületek, masinériák, környezet ábrázolása és animálása továbbra is  :eek: :hehe: :whoah:, a rongybábura emlékeztető mozgású, tisztán CG szereplők továbbra is  :wtf: :oops: :confused:.

A sztori terén nem történt sok előrelépés: ifjú hőseink immár szabad szemmel is meglátták, hogy az állítólag lakhatatlan Földdel kapcsolatban nem egészen igaz a hivatalos álláspont.

Továbbra is egy  :3x3: próbálkozás. Nézni  :Kiraly:, de  :ejnye:, hogy ez lenne az anime jövője.

:jee:, hogy van mindkét részhez felirat.
Failure is the default option

Solid Snake

Rozen Maiden

Mivel ezen a fórumon (valamint az interneten is) meglehetősen nagy népszerűségnek örvend ez az anime, ennek megfelelően úgy véltem, hogy ideje nekem is megnézni. Elvárásaim néhány cikk elolvasása után magasak voltak, így izgatottan ültem le elé.

Sakurada Jun egy tipikus szentimentalista jellemmel megáldott srác, aki már jó ideje nem jár iskolában élethitének és önnön létértelmének megingása miatt. Napjainak többségét elátkozott tárgyak internetes vásárlásával tölti, a külvilággal (még saját nővérével is) pedig minden kapcsolatot megszakított (szóval totál NEET a fiú, NHK!-sok előnyben  :D). Egyik nap egy hatalmas doboz érkezik Jun részére. A doboz tartalma: egy gyönyörű baba, ami feltűnűen élethűen néz ki. A Shinku névre hallgató baba hirtelen kinyitja szemét, és arra kéri a fiút, hogy legyen a médiumja. Miután főhősünk élete veszélybe kerül, így kénytelen létrehozni a paktumot (első ránézésre egyből erre gondoltam: tisztára Fate/Stay Night fordított alapállásban! -- Shinku pl. akár gyermek Saber-ként is felfogható, szinte egy az egyben ugyanolyan a jelleme, viselkedése, arcjátéka, sőt még a hangja is (bár ebben nem vagyok biztos, seiyuu cast-nak nem néztem utána), mint a F/SN főszereplő amazonjának :)).

A történet innentől kezdve beindul, melynek mozgatórugóját az ún. Alice Game teszi ki, melyben a Rozen Maiden kollekció tagjai (pontosan 6 baba) küzdenek, hogy végül a nyertes átalakuljon a legtökéletesebb babává, Alice-é, és abban a megtiszteltetésben részesüljön, hogy találkozhasson az Alkotójával...

Az anime egészét tekintve az első felében inkább a humoros, laza jeleneteken van a hangsúly, míg a történet valódi kibontása az utolsó pár részben figyelhető meg igazán (ezért éreztem néha az első pár rész során üresjáratot v. időhúzást, ámbár mondjuk végül is a grafika, a zene és a humor kárpótolt, szóval ez csak apró kukacoskodás  :hehe:). A szereplők sokoldalúak és egyediek, ami pedig érdekesség, hogy lényegében az Alice Game-t csupán egyetlen baba veszi komolyan Shinku-n kívül: Suigintou, a tipikus "hú-de-nagy-gonosz-vagyok-ti-fel-sem-értek-hozzám-legyőzhetetlennek-hiszem-magam-ühühü" baba, és bár neten legtöbbször az ő alakja köszönt vissza, számomra mégis rettentően ellenszenves volt (lehet, hogy én vagyok túlságosan jámbor lélek, hogy mindig a jó oldalnak drukkolok?  :angyali:). Így igazából csak egy gonosz karakter van lényegében, a 6. baba kilétét pedig homály fedi (ami bizonyára a 2. évadban derül ki, majd hamarosan annak is nekikezdek).

Az OP ütemes és kellemes, az ED már kevésbé tetszett, a zene fantasztikusan illik a jelenetekhez (különösen a drámaiabb szegmenseknél esett jól az odaillő melódia felcsendülése), a grafika gyönyörű, a babák élethűek és kellően kifundáltak (különösen az ikerpár, Suiseiseki ~desu és Soiseiseki /bár az ő jelleme annyira nem került bemutatásra, sebaj, majd talán a 2. évadban.../).

Aki még nem látta, az bátran essen neki, a kezdeti vontatottság és üresjáratok ellenére garantált szórakozást kap, miután az események beindulnak!



90%

Draconire


Dreamcleaver

Szóval akkor csak engem nem izgat, hogy beszélő babákat lássak alsóneműben...:rolleyes:...várjunk, volt cselekmény is? damn i've missed that one.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Darkstar

Én Souseisekit már a sorozat közben is utáltam (hülye emo biatch, [spoiler]örömtáncot jártam, amikor Junk kinyírta[/spoiler]) Suiseisekit meg a 4chan utáltatta meg velem, de rettenetes módon. :D Multkor újra belenéztem, és az első desu-nál lelőttem és töröltem az egészet a francba ^^
Összességében szerettem a sorozatot (Suigintou is teh best), de a fent említett probléma miatt mostmár többször tuti nem fogom megnézni. :)

Ed.: 80 GET
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

kelvor

Quote from: SolidSnakeGH on 2007-03-15, 22:43:10
Rozen Maiden

Régóta szemezek én is ezzel az animéval, de valami miatt még a mai napig nem néztem meg. Az ismertetőd valamennyire meghozta a kedvem, hogy adjak neki egy esélyt, de még filózok rajta :smile:   Bár, amíg nem jön ki, az új Death Note rész, lehet kellemes kikapcsolódás lesz a hosszú várakozás alatt...olyan bizonytalan vagyok, vagy mégse? :D

chilip

#2307
Quote from: SolidSnakeGH on 2007-03-15, 22:43:10
Rozen Maiden
Aki még nem látta, az bátran essen neki, a kezdeti vontatottság és üresjáratok ellenére garantált szórakozást kap, miután az események beindulnak!

oké, nekiesek. remélem jól fog elsülni...

edit: nincs fenn ftp?

Selmo


A tökéletesség unalmas.

chilip

Quote from: Selmo on 2007-03-16, 16:07:29
Animeaddictson fennvan. :)

már nem azért, de nekem nem magyar felirat kell, és nem is leírás, hanem maga az anime... arról meg nem tudok, hogy animeaddictsról le lehetne tölteni animét...