Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

minuszmiki

Hmm, ezek alapján nekem is megjött hozzá a kedvem.

Zanador

#2971
Jah, azon a meeten tapasztaltam, hogy lemaradni az első két részéről nagyon nem jó. :)
Másnap otthon megnéztem az egészet újra, azóta sokkal jobbnak tartom mint elsőre..
Following the tracks of an angel.
Csak az életét hosszabbitja meg az aki ébren tölti az éjszakáit.
A pohár lehet félig tele, de a tár mindig félig üres...

Selmo

#2972
GTO = Great Teacher Onizuka (43 rész): Talán nem nagyon kell bemutatnom, egy tanárról szól, aki a világ legjobb tanára akar lenni. Az mellékes körülmény, hogy büntetett előéletű, motorsbanda vezére volt és nem túl okos. A törtenet róla és a kapott osztályáról szól. Igazából azonban nagyon is az emberekről szól, a gondjaikról és kétségeikről. Onizuka megpróbálja rendbetenni minden diákjának az életét. Az apróság számára, hogy az osztály meg ki akarja rúgatni a suliból.
A készítők mesterien bújtatták el ezt a nagyon is erős szálat - amely sokszor drámába csap át - Onizuka ökörségei mögé. Vagy talán helyesebb azt mondanom, hogy mesterien keverték össze. Ritka jó sorozat, amely az emberek problémáival és azok megoldásaival foglalkozik. Bár talán túlságosan is sikerül minden életet helyretenni, és mindig jókor ugrik be egy mentőangyal vagy sorsjegy. :P Igazából zavaró ez két körülmény így együtt, nem lehet nem észrevenni az emberi drámákat, ugyanakkor nem lehet figyelmen kívül hagyni a sok marhaságot, amit művelnek. Egészen kivételes mű, elbírtam volna még nézni további 40-50 részt. De ugye sosem lehet tudni? :) Éppen elég lezáratlan szál maradt.

A tökéletesség unalmas.

Soldier

#2973
Quote from: Selmo on 2007-06-21, 01:50:52
GTO = Great Teacher Onizuka (43 rész):

telleg megkene mar neznem ezt is^^

Quote from: Member on 2007-06-20, 23:34:47
Hmm, ez egészen jól hangzik, annak ellenére, hogy az UFO téma nem foglalkoztat különösebben. Szerintem szakítok rá időt, ha tényleg ennyire üt a végére. :jee:

amugy nem mondhatanam hogy UFO mert nem, joh van benne valmi de nem klönösebben en nem vettem eszre hogy ez lenne a fö esemény szál legalabis nekem nem az volt ... amugy ütt a végére de nem annyira szvl pl nekem nem ez valotta ki a legnagyobb hatast de tény hogy naon joh ^^

Dreamcleaver

Quote from: pet on 2007-06-20, 19:20:14
Iriya no sora.
Bekerült a kedvenc animeim közé, bár a 3. részben kicsit belekeveredtem és elvesztettem a fonalat, ezért újrakezdtem. Rettentően drámai, szomorú, rejtéjes hangulatú mű. Végül, engem jobban meghatott mint régen elfen lied. Nem sok problémám van vele talán csak az hogy 6 részes, és az ending és opening nem nagyon jött be... de mindenkinek ajánlom aki még nem látta.

Ajaj, ez a mondat elbátortalanított. De utánanéztem ,és úgy látom szerencsére semmi köze hozzá, lehet belenézek.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Kuroi Tenshi

Nem, nincs benne hent (na jó, egy nagyon kevés), de elég
megható. Az az ufo meg inkább scifi, szóval adott körülmények
mellett a történeten van a hangsúly. Nézzétek meg, mert jó :)

Soldier

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-06-21, 02:09:42
de elég
megható. Az az ufo meg inkább scifi, szóval adott körülmények
mellett a történeten van a hangsúly.


ezt akartam en is lerini de neked jobban sikerült  :redface:

kelvor

Quote from: Selmo on 2007-06-21, 01:50:52
GTO = Great Teacher Onizuka (43 rész):

Teljes mértékben egyetértek. :tezsvir: Igazán kivételes sorozat. Az a bizonyos két körülmény, amit írtál, pont azok adták a varázsát, hiszen sosem lehet tudni, mikor, honnan és kitől érkezik egy jó szó, egy tett, ami kicsit felüdíti a mindennapokat. A végén én is úgy éreztem, hogy jó lett volna még 1-2, 10-20 rész, azonban a mai napig reménykedek, egy esetleges folytatásban.

Haibane Renmei

Hamár a kivételes sorozatokról volt szó, nos, úgy gondolom ez a 13 részes anime is közéjük sorolható. Egy rég elfeledett, hatalmas fallal körülvett városról szól, ahol különös angyal szerű lények is élnek. Ők a Haibanek. Ide érkezik Rakka, egy különös álomból ébredve. Az ő és társai mindennapjait mutatja be ez az anime.
Engem teljesem magával ragadott a története. Igaz, lassan bontakozik ki a story, de a hangulata miatt nem éreztem unalmasnak, sőt. Egy ilyen hangvételű animére volt most szükségem. Külön örültem, hogy nem vitték túlzásba a drámai elemek használatát. Pont elégnek találtam ahhoz, hogy emlékezetessé tegye az amúgy,  nem mindennapi történetet.
Reki karaktere első pillanatra megtetszett és a végére még jobban megkedveltem.
Mivel 2002-es az anime, biztosan sokan láttátok már, aki nem, tegyen vele egy próbát.

minuszmiki

Ikki Tousen Dragon Destiny: Most tudom igazán értékelni az első szériát. Itt a másodikban gyakorlatilag semmit nem láttam abból, ami abban tetszett. Semmi stílus, hiányzik a badass fíling, a könnyedség, a karakterek teljesen sablonosak, a jellegzetességeik eltűntek, Hakufut alig látni, a fanservice elég kevés.[spoiler]Ráadásul sokkal nagyobb szabásúak a csaták, mégis a fontosabb szereplők karcolások nélkül túlélik őket, az előzményben azért hullottak rendesen.[/spoiler] Mintha a készítők összes erejét felélte volna, hogy belesűrítették az eléggé nagyívű történetet tizenkét részbe. És hát olyan nagyon azt se sikerült. Kár érte. 5/10, bár ha csak ezt láttam volna, ennyit se adnék.

Kuroi Tenshi

Quote from: kelvor on 2007-06-21, 02:39:40
Reki karaktere első pillanatra megtetszett és a végére még jobban megkedveltem.
:tezsvir:

(<-- :) )

playboyxxi

Most néztem meg 12 részt a claymore ból és szerintem nagyon komoly, habár a mangában sokkal szebbek meg aranyosabbak voltak a lányok, most meg enyhén szólva tesztoszteronosak lettek, de a story attól még jó :) Devil may cry első része is jó, habár teljesen bemutatkozó jellegű.
mindenkinek ajánlom a 2 új indulót :D
Death note 37 pedig már csak pár nap és megvan :D remélem elsők között látom, hogyan végződik mr Raito munkássága

Solid Snake

Quote from: playboyxxi on 2007-06-22, 12:15:14
Death note 37 pedig már csak pár nap és megvan :D remélem elsők között látom, hogyan végződik mr Raito munkássága

Elsők között a japánok fogják látni. Utána a RAW-osok. Utána jövünk csak "mi".  :lazza:

minuszmiki

Zero no Tsukaima: (AniDB info) Ahogy Anon mondta: "Short and fun tsundere anime is short and fun." A legtöbben gondolom láttátok már, nincs kedvem hosszan írni róla, lényeg, hogy jó volt, tetszett, jöhet a második szezon. 7,5/10

Member

Belenéztem a Lucky Starba, szerintem a közelébe sem ér az Azumangának. Azon még tudok nevetni, tök aranyos meg minden, ez viszont már halálosan erőltetett. De mivel jó sokáig odaadta SoH...
Quote from: playboyxxi on 2007-06-22, 12:15:14
Death note 37 pedig már csak pár nap és megvan :D remélem elsők között látom, hogyan végződik mr Raito munkássága
Nekem már van egy erős tippem, hogy mi jön azután, hogy Mikami kimondta a 40-et, majd meglátjuk.

Solid Snake

Quote from: Member on 2007-06-23, 16:36:32
Nekem már van egy erős tippem, hogy mi jön azután, hogy Mikami kimondta a 40-et, majd meglátjuk.

Nem leszek poéngyilkos, nem leszek poéngyilkos, csendben kell maradnom...  :__devil:

Member

Bírd ki ezt a pár napot, tartsd vissza a nevetésed. ;)

Member

Beyond the Clouds
Nem húznám sokáig, gyönyörű grafika, átható mesés hangulat, a magány fájdalma és még sorolhatnám. Kicsit túl pozitív a vége, szerintem. 9/10

Kuroi Tenshi

Alapművek folytatása sorozatunk következő eleme:

Azumanga Daioh

Aranyos kis sorozat néhány lány középiskolai éveiről.
Aranyos, poénos, néhol kicsit fárasztó, de jó, ajánlott.
Éspersze Kagura ftw! <3

Bishop

Welcome to NHK

Hát mit mondjak elsőnek csalódással fogadtam de pozitívan, mivel amikor ezt az anime-t ajánlották ép valami comedy-t akartam. Nos vannak benne jó poénok de comedy-nek nem mondanám. Ám annál jobban tetszet az egész egyszerűen sokkolt olyan jó.
Ahogy teljesen antiszociális főhős az otaku szomszéd és a pesszimista főhősnő kalandjait bemutatja az egyszerűen elképesztő. És egyben elgondolkodtató,engem nagyon elgondolkodtatott legalább is. Most kb én is hikikomori szinten élek de egyszer el kell kezdenem dolgozni és gondoskodni magamról. Ez egy jó példa hogy ne rontsam el  :angyali:
Az álmok bemutatása és a zene is lenyügöző........alap Gonzo-tól
A szerelmi szál is végig izgalommal tölt el hogy most összejönnek e vagy sem....ami el is vezet minket a számomra egyetlen nagy csalódáshoz.
[spoiler]Végig olyan negatív az egész a végére már egyszerűen kiáltott magáért a happy end. Ami meg is történt de most össze jöt Satou és Misaki vagy sem ilyet eltitkolni  :morci: Végig izgultam az egészet hogy mi lesz velük erre semmi konkrét :ejj:[/spoiler]
De ennek ellenére is a topban van!

9/10

Zanador

Egyszer már el akartam kezdeni, de akkor az első rész inditó 10 perce éppen annyira nem illett a hangulatomhoz, hogy azóta se próbáltam meg újra. Nyugtass meg, hogy azért már az első rész se végig ennyi? (vagy ha igen, akkor kezdem a másodikkal...)
Following the tracks of an angel.
Csak az életét hosszabbitja meg az aki ébren tölti az éjszakáit.
A pohár lehet félig tele, de a tár mindig félig üres...

minuszmiki

Hát... Végülis nem elborult végig ennyire a sorozat, de eléggé komoly témákat boncolgat, igaz, hogy sokszor azért a hangulata egészen könnyed.

Bishop

Kell hozzá kis elszántság mert nem éppen könnyen emészthető néhol. De egy idő után már le se lehet tenni főleg a kedvencem az online játékos szektás az nagyon elgondolkodtató. Meg a vége az meg............
Télleg érdemes megnézni valahol az 5-iktól lesz érdekes talán legalább is én onnantól nem  bírtam ki hogy ne nézzem meg a következő részt.

Groven

Black Lagoon 1-2. évad

Na ez is 1 olyan anime, ahol unatkozni nem lehet. Minden pillanatban történik vm: hol a golyó elől kapják el a fejüket, hol verekednek, hol a saját bőrüket mentik, hol a műveltség magas iskolájában tanult káromkodási kifejezések széles tárházát zúdítják egymásra.

De hol is vagyunk tulajdonképpen? Az érem másik oldalán. Egy városban, ahol igazából mások se élnek csak bűnözők. Életbiztosítás max a fegyver, ami nálad van, meg az a szerencse, amivel lavírozni tudsz a különféle maffiacsoportok akciói között, h élve megúszd. Ebbe csöppen bele egy egyszerű aktakukac srác (akit már a munkája elején fenékbe rug a főnöke, mert kis sz.r dolgot nem csinált meg). Peche volt, jó nagy. Több érdek és üzleti fogás miatt végülis meghal. Nem fizikailag és még a pokol se nyújtotta be a számlát, de az addigi életét maga mögött kellett hagynia.  Úgy alakul, hogy 1 "fuvarozó" cég 3 tagja mellé beáll 4.-nek, és Rock lesz a neve. Kemény emberek közé került be a kisiskolás, akik bármilyen árut  (legyen az ember, fegyverek, titkos iratok) a megbeszélt helyre (háborús zóna közepe, másik ország) időre eljuttatnak.
Fasza... a mogyorókrémet is kinyomhatják belőle mások, ha kezdetekben nem védik a hátsóját. De már az elején kiderül, h bár a fegyvereket utálja, azért van némi érzéke 1-2 dologhoz. A legelső alkalommal őrült ötlete kihúzza a csapatot a sz.rból. Műveltsége is kapóra jön más helyzetekben. Hmm... talán mégis inkább idevaló, mint az aktakukacok szánalmasan szürke élettelen közegébe...
Ahogy az animében többször elhangzik, ők már eleve halottak. Elég kemény iratlan szabályok vannak, melyeket ha megszegsz 1 percen belül a nyomodban lesznek és ha nem vagy elég ügyes ki is csinálhatnak. Bízni kevesekben lehet. Meg kell válogatni, mert az érdekek néha felborítják a papírvékony erősségű szövetségeket.

Az anime másik nagy szereplője a csapat lövészcsaja, Revy. Nem az az ideális nő sokaknak. Nagy a szája, vad, nem főz, nem takarít, igényessége max arra terjed ki, h legyen pizzája meg elég piája, könnyen felhúzza magát, verekszik, majdnem minden második szava az h "Anyád!", elég határozottan tud bemutatni és ha kell öl. 2 pisztolyával felszerelkezve elég nagy pusztítást tudd véghezvinni (vagy nagyobbat, ha mondjuk 1 páncéltörőt adnak a kezébe). A múltját teljesen nem ismerjük meg neki sem, de adnak a készítők 1-2 nyomot, ami alapján elképzelhető miért is lett ilyen. Persze a kemény férfias viselkedés mögött ott lapul csendben a NŐ. Na erre lehet mondani, h a karakterek klisések. Hja azok. És? A történetek amiken keresztül megismerhetjük őket felejtetik ezt az apróságot. Ugyanakkor Rock társaira gyakorolt hatása szépen lassan kibontakozik. Revy eleinte kidobná a csapatból (majdnem ki is nyírja 1 vita folyamán), annak ellnére h ő hívta be, de aztán elfogadja. A 2. évadban felettébb másképp beszél már Rock-al. Talán történt vm köztük? Ez az animéből nem derül ki. Így talán jobb, mert konkrétan romantika nem szerepel benne, de végig ott van és ez 1 kis feszültséget is okoz a nézőben.
Minden fő karakter szintjén egyfajta vívódás életükkel kapcsolatba megfigyelhető, de ez úgy lett beleágyazva a történetbe, h a cselekményt nem szakítja meg és színesebbé teszi az egészet. Az egészre rátesz 1 lapáttal, h mikor közelebb megismernek vk-t rajta keresztül mindig felmerül 1-2 életbeli kérdés.

A zene nem rossz, de igazából nem arra figyeltem. Majd jobban megfigyelem köv. alkalommal. :angyali:

Megjelenítés eléggé jó és realisztikusra is sikerült, ami miatt a durva jelenetek (amiből nem 1 van) igencsak odavágnak. De ezeket oldja a sok apró kis poén. Nem egy véresen komoly helyzetbe kerülnek, és mégis eléggé vicces. Azért volt olyan, h csak pislogtam h wtf (2. évad a vámpírikrek története csak h 1 példát mondjak).

Egyszóval jól összerakták mind a 2 évadot. Jó lenne, ha lenne 3.  :D

10/10

Selmo

Na ettől jó kis srun érzés töltött el. Add to whislist. :jee:

A tökéletesség unalmas.

Solid Snake

Hadashi no Gen (1983)

Hosszú idő után végre kedvem/alkalmam volt megnézni.

A történet egy kisfiúról, Genről szól, aki szüleivel, nővérével és öccsével Hirosimában él. A család a II. világháború hatásai miatt szegénysorban tengetik mindennapjaikat, alkalmi munkákkal keresnek némi betevőt, sok más családhoz hasonlóan. Napjaikat bombariadók keserítik meg, ám általában csak kémrepülők szállnak el a város felett. Egészen 1945. augusztus 6. reggel 8:15 percig, amikor is egy magányos repülőgép, az Enola Gay rádobja az első atombombát Hirosimára...

Katartikusan drámai és klasszikus alkotásról van szó, mely töménytelen realizmusa és naturalizmusa ellenére is fenntartja az aprócska reményt az újrakezdésre, a túlélésre. Az anime egy borzalmakat átélő és átérző kisfiú jellemfejlődését hivatott bemutatni. Épp a főszereplő szemszögéből mutatott események adják meg a némiképp "gyerekes", naiv, jót akaró és soha el nem múló kitartást, hangulatot a könnyedebb percekben. Az atombomba hatásait bemutató jelenetsorok azonban szívbemarkolóan és minden enyhítést nélkülöző naturalizmussal érzékeltetik a nézővel a japán emberek által átélt rettenetes megpróbáltatásokat.

Egyedüli negatívum az idő vasfoga, de azon a szentimentalistább jellemek úgyis szemet fognak hunyni (nekem is csak azét piszkálta a szemem a régimódi rajzolás/seiyuu, mert már hozzászoktam a 21. századhoz).

Akinek még nem volt hozzá szerencséje, az minél hamarabb pótolja.



95%

minuszmiki

#2995
Hachimitsu to Clover: (AniDB info) Régen láttam olyan animét, ami egyértelműen a felnőtt nézőközönséget célozza meg, ez olyan volt. Slice-of-life jellegéből adódóan a történet nem pörgős, leginkább a karakterek egymással való kapcsolatára és jellemük fejlődésére van kihegyezve. Emberi, bár nem egészen normális egyénekről van szó, és az ő emberi problémáikról, hogyan képesek megtalálni önmagukat (egyáltalán van-e értelme keresni), hogyan állnak meg a maguk lábán, hogyan válnak felnőtté. Mindezt általában könnyed, sokszor humoros hangnemben látjuk, nagyszerű zenei aláfestéssel. Az OP nem rossz, az első ED egészen kiváló és a másodikat is mindannyiszor végighallgattam. Egyetlen negatívuma a csúnyácska rajz, de hamar hozzá tudtam szokni. 8,5/10, holnap nekiállok a második szériának is, remélem érdemes.

edit: typo

Kuroi Tenshi

#2996
FMP - TSR

Eddig még kimaradt, de most ezt is megnéztem.
Jó folytatása volt az első sorozatnak, kicsit sötétebb és nagyobb mélységeket
jár be. A sorozat többi részével együtt ajánlott látnivaló :)


Ed: IS IT CAN BE 101GET TIEM NAO? :3 :D

Pr3d4k1ng

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-06-26, 13:18:20
FMP - TSR

Eddig még kimaradt, de most ezt is megnéztem.
Jó folytatása volt az első sorozatnak, kicsit sötétebb és nagyobb mélységeket
jár be. A sorozat többi részével együtt ajánlott látnivaló :)


Ed: IS IT CAN BE 101GET TIEM NAO? :3 :D
:tezsvir:
Nézd meg az OVA-t  :lol: ami inkább a Fumoffura hasonlítható :D

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Kuroi Tenshi

Láttam azt is ;) - ld a témája, ahova ezután írtam is  :muhahah:

Manitu

Quote from: minuszmiki on 2007-06-26, 04:19:23
Hachimitsu to Clover:
...
Egyetlen negatívuma a csúnyácska rajz, de hamar hozzá tudtam szokni. 8,5/10
Nézőpont kérdése, én imádtam a rajzstílusát. Az egyik kedvencem ebből a szempontból (is).
Quoteholnap nekiállok a második szériának is, remélem érdemes.
Mi az hogy! Ritka, hogy valaminek a folytatása felülmúlja az eredetit, de ennek szvsz sikerült. Egy egészen másféle hangulatra számíts ;)