Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

minuszmiki

Quote from: Manitu on 2007-06-26, 15:01:03
Quoteholnap nekiállok a második szériának is, remélem érdemes.
Mi az hogy! Ritka, hogy valaminek a folytatása felülmúlja az eredetit, de ennek szvsz sikerült. Egy egészen másféle hangulatra számíts ;)
Ezt örömmel hallom :)

kelvor

BECK

Nyomon követjük, hogyan áll össze a Beck együttes és milyen problémákkal kell szembesülniük útjuk során. Nem akarnak tömeg banda lenni, egy a sok közül. Nem másolni akarnak más bandákat és nem is a kiscsajoknak játszani, hanem valami egyedit szeretnének letenni az asztalra.  Nem nagy story, igaz? Mégis lehengerlően jóra sikeredett ez az anime.
Alig tudtam abba hagyni . Ahogyan fejlődnek a karakterek, úgy fejlődik a zenéjük is. Zenéből pedig akad bőven az animéban. Ez a fajta zene vagy bejön, vagy nem. Sok helyen olvastam, hogy a főhös hangját túlhypolták, meg túl sok a véletlen benne stb, stb. Lehet még igazuk is van, azonban ez nem rontott az összképen, az enyémen biztosan nem. A végét kicsit levágták, kár volt. Igaz, annyiból örültem, hogy nem estek túlzásokba a készítők, és viszonylag reálisra sikeredett a story. Simán tudtam volna még nézni még 26 részt...talán egyszer folytatják. Ahogyan láttam,  mangában ment tovább, de zenés animét olvasni önkínzás lenne.
Összességében kár kihagyni, remek darab. :whoah:


chilip

#3002
Blue Dragon

Grafika = Dragon Ball, de nagyon. mivel nekem a DB bejött nagyon, így én ezt itt pozitívumként jegyzem be  :szemuveges: a világ hangulatos, 7 részt adtak ki eddig, amikre úgy kellett vadásznom  :ejj: eddig bejön.
Egy kis info róla: << Anime Addicts >> << AniDB >>

Bishop

Quote from: chilip on 2007-06-26, 23:35:51
Blue Dragon

Grafika = Dragon Ball, de nagyon. mivel nekem a DB bejött nagyon, így én ezt itt pozitívumként jegyzem be  :szemuveges: a világ hangulatos, 7 részt adtak ki eddig, amikre úgy kellett vadásznom  :ejj: eddig bejön.
Egy kis info róla: << Anime Addicts >> << AniDB >>
Érdkes én olvasom a mangat és a karakterek és a rajzolás teljesen más o_O?

vagy ez egy másik blue dragon?

Soldier

Manabi Straight[ANiDB]

ö nem olyan reg volt tema szvl nem naon irok mar igy eszaka csak azt hogy most fejeztem be .. jo volt tetszett .kellöen mulatsagosnak illetve 1-2 helyen egesz meghatonak ereztem. Nekem tetszett örülök hogy leszedtem itt az ajánlásra ^^ nalam egy 7-8 kapp. i recommend it to anyone ;)

hargharg

Fullmetal Alchemist
ahogy a topicjaban is irjak elegge docogosen indul, raadasul a fohos (edward elric) is egy kis ellenszenves alak.
de aztan elkezdenek tortenni a dolgok, es onnan jo lesz, meg edo jellemhibai ellenere is.
[spoiler]noha a kedvenc szereplok ugye mind meghalnak, mert hat miert is ne... : / - nojo, nem mind.
de legalabb a kis ellenszenves meghal ketszer is!! a vegen : D[/spoiler]
a befejezest meg megszoktuk mar, kapitalizmusban elunk, es az japanban mukodik a "legjobban".
rofl

Én

[spoiler]Bírtam ahhogy a végén a főbb szereplők kihullanak, egyesek még többször is :D [/spoiler]

Meske

Rizelmine
Jó kis anime, az utolsó rész különösen szívmelengető volt. :)
És még egy két jó kis poén is volt bene. :)

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Soldier

Quote from: Meske on 2007-06-27, 19:29:04
Rizelmine
Jó kis anime, az utolsó rész különösen szívmelengető volt. :)
És még egy két jó kis poén is volt bene. :)

ezt majd megnezem ,aranyosnak tünik  :smile:

minuszmiki

Hachimitsu to Clover II: (AniDB info)
Quote from: Manitu on 2007-06-26, 15:01:03
Quoteholnap nekiállok a második szériának is, remélem érdemes.
Mi az hogy! Ritka, hogy valaminek a folytatása felülmúlja az eredetit, de ennek szvsz sikerült. Egy egészen másféle hangulatra számíts ;)
Valóban felülmúlja az eredetit, annak nagyon jól sikerült folytatása. A rajz szebb (korábban sem a rajzstílus volt az, ami nem tetszett, csak néha a kivitel), a hangulat komolyabb. A zenéket talán még jobban eltalálták. A mű által felvetett kérdések az előző gondolati fonalát követik, egyértelmű válaszokat szerencsére itt sem kapunk. A szálak elvarrása és a befejezés egyáltalán nem sablonos, nekem nagyon tetszett, úgy vélem, igazán értékes animét láttam. 9,5/10

Baggio

na most hirtelen 2 sorozatot is befejeztem

Fate/Stay Night: nagyon jó volt. tetszettek a szereplők, a történet is jól volt összerakva, fordulatok is voltak bőven. Az animáció nagyon szép, és a zenéje is kifejezetten jó volt (az a csilingelős téma ami minden fontosabb jelenetnél előjött). volt olyan harc jelenet amit egymás után vagy 5ször megnéztem annyira jól meg volt csinálva. A befejezés sem rossz, nem az a tipikus nyál happyend. nemhiába nyerte meg a fórumszavazást.

Ikkitousen:  :cool:  jó csajok verik egymást végig, innentől nem lehet rossz. a sztorira nem nagyon figyeltem, de annyira nem is fontos. kifejfezetten tetsztett hogy ennyi hmm.. "erotika" volt benne. szerintem egy pár ilyen jelenet simán elférne más sorozatban is (főleg a kifejfezetten "lányos" részek :D).

szóval mindkét sorozat sztár volt. most jöhet a Dragon destiny

Én

Ikki tousent én is most fejeztem be, kb annyit tudok mondani róla mint Baggio, de jó volt :D :D
Jól kiegészítették egymást a Tsukihime játékkal :D

Groven

School Rumble 2. szezon

Először is le kell szögeznem, h nagy csalódás volt. Pozitív értelemben. :D Az 1. évad nem a szivem csücske, sőt. Bár lehet ezek után újranézem hátha mégis...
A 2. szezon vm fergeteges. Rég röhögtem ennyit, és meglepett h bizonyos helyzetek melynek már előre lehet sejteni a végét totál nem úgy végződnek, és mindemellett a történet pörög, nem akad le. A kedvenc epizódok száma növekedett (eddig ugye az a rész volt az elején, mikor háborúztak a suliban).
A szereplők a régiek a régi szimdrómáikkal, v épp beteljesületlen vágyaikkal. A sök ökörség közepette azért karakterfejlődések nyomait lehet találni, ha az ember a könnyeit időben le tudja törölni, h lásson is vm-t. Ugyanakkor a szereplők közötti viszonyok is változnak, mélyülnek helyenként.

[spoiler]Továbbra se értem, h Hige mit eszik Tenmán. Pedig sokkal több esélye lenne Eri-nél vagy Yakumo-nál. Sajnálom már a srácot, h ennyire vak, de legalább jókat röhögök a félreértéseken. Azt már jobban értem, h Tenma mit eszik egy olyan csodabogaron, mint Karasuma (a megtestesült faszent :smile:). Tenma emiatt is már sokszor idegesítő, de bájosan hülye, így illik a képbe. De az a 4szemű idióta, aki Yakumo után fut... bazz... vk csinálja már ki![/spoiler]

A végén beharangozzák, h jön majd a 3. szezon, tehát lehet sejteni, h nincsenek lezárva a dolgok. Én várom, főleg, h 1-2 részben olyan közel volt a megoldás, de remek alkotói vezetéssel "eltolták" a szereplők. :smile:

Ja majdnem lehagytam vm-t. Zenéje telitalálat. Az OP pont 1 olyanfajta zene, amit igencsak szeretek, és jól szól japánul is (mondom ezt, miután a dalt meghallgattam vagy 50x  :angyali:).

Tehát aki még nem látta az tegyen vele 1 próbát, mégéri.

chilip

ezekután megkukkantom jövő héten, uccsó vizsga után  :D

Baggio

elkezdtem nézni a Bakuretsu Tenshi-t, de az első részt se vártam végig. Azt hiszem ez a robotos téma nekem nem adja annyira, és szeritem a CG-s robotok inkább trógerek mint jók (legalábbis itt). Meg a lyányok se olyan szépek benne :D. Inkább a kardozós-karatezós-japán hagyományos fight animéket szeretem.
viszont a másik aminek nekifogtam, a Kore Ga Watashi No Goushujin-Sama, az elég veszett. Jókat röhögök rajta. Végre egy fiú főhős aki nem csak félreérétések okán perverz, hanem egy vérbeli hentai :D. Az a krokodil meg mega :lol:
a Darker Than Black is elég jónak tűnik. Már a második részben jött egy elég meglepő fordulat, remélem a színvonal megmarad a későbbiekben is. Most valami elég jónak kell jönnie ami übereli a Fate/Stay Night-ot  :smile:

Soldier

#3015
Fushigi Yuugi [TV Series]
AniDB

Nem is tudom mert altam ennek neki nem is olyan reg ,semmit sem tudtam rola.Nemrégiben valki irta ebbe a topiba hogy latta es nem volt roszz de ha jol emlekszem az a OVA volt,emiatt altam neki egyik északa.En magaval a sorozattal kezdtem az OVA-kat meg nem neztem meg az meg hatra van.Nem egy mai darab szvl a "grafika" nem az a hüde gönyörü es a karakterek sem olyan nagyon szépek saját velemenyem szerint.Igazabol eleg sok müfaj megtalalhato a animebe,de legjobban a love-ra van kihegyezve az egesz cselekmenye erre alapszik ,legalabis en ezt vettem eszre.És hibáa nalam az egyik kedvenc müfaj nem igazan elveztem.Igyami 1dül engem lekötött ebben az animebe a story volt ami szinten nem nagy szam de egesz élvezhetöre sikerdett.Bár en a 52 reszt tul soknak talaltam erre a törtenetre eleg sok helyen csak huzzak jobra-barra. Es nehol mar untam kicsit , de ha mar elkezdtem akkor vegignezem -gondotlam.Nekem ilyen "estimese" feelengje volt az egesznek de 1x meg lehet nezni. a OVA-kat majd meg megnezem de nem hiszem hogy töbsször felkerül a "TV müsorra" es nem okoztt bennem maradando élményt. 10/6 only  :smile:


D.N.Angel
AniDB

Hm egyik "kedves" baratom ajalotta hogy megkell neznem mert nem lehet kihagyni.mondtam neki persze majd megnezem. Elkezdtem nezni ,-nah ez egesz jonak nezz ki -igy ott ragadtam kicsit elötte. Ugy gondlolom az eleje nehezen akar beindulni , megis "ilyedtem" kicsit ,majd valmeik resz utan már elég erösen javulo tendenciát mutatott. Ami tetszett a táj ,látványvilág , a karakterek es a nem tul életerös story se volt rossz.De ezzel szemben a "harc" jelenetek nekem eleg esetlenek tüntek olykor,föleg ott unikornisos résznél ,-ez a tollas cucc nem nagyon jött be ; nem tetszett még Risa viselkedése olykor ,eleg irrtálonak talaltam,leginkabb ott amikor nagyon nyomult Dark-ra , + bebeszélte maganak hogy Dai is ha idösebb korba lép ö is hasonlitani fog rá o.O.De pozitvum, volt Hiwatari karaktere bar azt nem tudom miert :) l? [miatta volt kirva 1-2 release-be hogy Shounen-Ai vagy miert ?!mondja meg valki mert kivancsi vagy please.,] az OP kifejezetten tetszett ,amit valoszinüleg a alatta szolo zene okozott. maga az ending szamomra pedig "meglepetés" volt mert nekem az jött le hogy ennek biztos valmi szomorubb hangulato vége lesz ,de nem es rádásul ugy lett vége ahogy azt elképzeltem a 2.résztöl.Szerintem nagyon rendbe van az anime ,örülök hogy megneztem kar lett volna kihagyni.9-es nalam.Amugy csak nekem tünt ugy a vegen mintha Hiwatari es Risa nem épp lenne közömbös ?


Yoake Mae yori Ruri Iro na Crescent Love
AniDB

Nem egy hoszzu animeröl van szó , de amilyen rövid nekem annyira tetszett.Aoianime-n böngészve leltem rá,es elsö pillantásra megtetszett benne a lány föszereplö.Igy megneztem , kizarolag romance talalhato az animben szoval akit csak magában nem kött le ez a müfaj annak nem ajánlom. A Story egesz jo volt. Az emberek mar benépesitették a Holdat, kapcsolat a Föld -és Holdon élő emberek között nem éppen felhötlen kimodottan "kés éllen tácol" és egy ujabb háboru felé halad. Az elsö iszonyatos pusztitast végzett és mind 2 "nép"-nek benem gyogyulo sebett okozott. A diplomáciát tovabb neheziti a földön élö átlagos fiu és a Hold-rol érekezö hercegnö szerelme.Azert utazik a földre minthogy nemsokára ö lesz a uj kiralynö többet tudjon a Földröl.A pár nem ekkor talakozik elöször , elötte mar egyszer a hercegnö kislanykoraban jart  a földön. Ekkor vesztettek épp el édesanyukat mind2en.Ekkor tette Tatsuya igeretét hogy majd meglatogatja a Holdon amit végig megis probal teljesiteni.Igazabol nekem nagyon tetszett ,attol független hogy az elsö 6részbe sok türelem kellet hogy megnézem mert ugyereztem nem is történik semmi. de a 7ik resztöl nagyon beidul az egész anime ez lehet mar kicsit késö hogyha az egesz csak 12 részes , de az utlso 5-6 resz elfelejtedte velem a elsö részek "tétlenségét" es igy kénytelen vagyok 9et adni erre is ,lehet sokak most megköveznek majd :lul: de a utlso pár episode nagyon tetszett. es biztos meg visszakerül a "müsorba"


ultimecia

Quote from: Soldier on 2007-06-30, 21:45:31
Fushigi Yuugi [TV Series]
AniDB

a OVA-kat majd meg megnezem de

Bármit tehetsz csak azt NEEEEEE!
Az OAV-ok borzalmasak, sorozathoz képest zerok és úgy elk***ják a sorozat végét hogy hihetetlen.

Próféta

Dallos

A távoli jövőben, a hold túloldalán is megrelepedett az emberiség, a telepesek azonban mostoha körülmények között kénytelenek élni és dolgozni, az anyabolygó kénye-kedve szerint kizsákmányolja őket. Az igazságtalanság ellenállást szül, partizánok állnak ki a kolónia jogaiért; a mozgalom jelképekének és bázisának a Hold egyik régóta elhagyatott épületét, a helyiek által bálványozott Dallost választják. Az anime a régen kezdődött és várhatóan még sokáig tartó ellenállás-szabadságharc-partizánháború egy rövid fellángolásába enged bepillantást.

Tiszta '80 scifi fíling. Bár manapság kutya se figyelne fel rá, de akkoriban nyilván látványos volt, azért tehettek bele ilyen sok akciót. Egyébként eredetileg négyrészes OVA volt (sőt, állítólag a Dallos a legelső OVA), de én a másfél órára összetömörített tévéváltozatot láttam; ennek következtében időnként következetlen a vágás. A magyar szinkron se az igazi, kb. 3 férfi és 2 női hang adja elő a szereplők garmadáját, ráadásul a fordításba gyakran csúszott szóismétlés vagy egyéb okból kellemetlen fogalmazás.

Manitu kollegának pedig giga- :merci:

Kvikveg

Slayers
Neztem a 17. reszt, es eros deja vue erzes fogott el. Dehat ez a dude looks like a lady! :lol:
Az eletembol leddig kimaradt ez az alapmu, csak par honapja kezdtem bele. Lassan, megfontoltan. Aztan kb egy hete ramjott az 5 perc es kicsit belehuztam. Most sablonos azt mondani, hogy pihent agyu fantasyparodia az egesz, de hat ez van. A... sajnos agyilag zokni allapotban vagyok, nehez ertelmesen leirni a hatasat. Beszolasok, helyzetkomikum, de azert vannak kicsit komolyabb reszek. Meg nehany idiota. Ah, remenytelen. Ma nem vagyok ertelmes fogalmazokepes allapotban.
Lina oszinte es buggyant, es veszelyes, Gabrilov kisse buta, de szinten joindulatu es kimeriti a karddal rohangalo hos fogalmat, a 3. kollega kicsit idegesit, es nem birom megjegyezni a nevet, de hat ez van. Azt viszont nem ertem Zelgadis hova tunt, azt hittem tobbet fog szerepelni.
Aki fantasyparodiat ohajt latni, annak melegen ajanlom. Es utana Pirula avatarja is hirtelen ismerosebb lesz. :haha:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Próféta

Én meg épp nemrég fejeztem be a Slayers Next-et. Olyan, mint az első sorozat, csak egyszerűen még több belőle. Na jó, ennek mondjuk nem sikerült túl jól a vége (utsó 3-4 rész, Sairaag), de egyébként olyan. Xellos meg arc.

Kvikveg

Nah befejeztem. A 19.reszben a mini-Goury annyira aranyos, vííííí!  :haha: :haha: :haha:
A vegen mar kicsit agyamra ment a tobb reszen keresztul folyo csata, de szerencsere azert ugyan elenyeszo mennyisegben, de volt benne humor.
Osszessegeben nagyon jol szorakoztam ezen a 0 depi maximalis debilitas es humor sorozaton.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Soldier

#3021
Green Green
AniDB


Most északa kezdtenm be is fejeztem. Egy haver es egy forumozo ajanlasa adta az ötletet ha ma/tegnap mar ugyse csinalok semmit-gondoltam megnezem. Nem volt nem volt rossz , eleg "betegesnek" talaltam neha, jokat nevettem  rajta olyakor.Bemutatni biztos nem kell senkit hisz szinte biztos vagyok benne mar majdnem mindeki latta.Szvl a stroy hanyagolom is. A Karakterek mindanyian tetszettek 1-1 ig. A 3 perverz gyerek meg nagyon lol volt.Midori elsö mp-töl kedzve szimpatikus volt es sajnalom hogy nem ugy alakult ahogy en szerettem volna de hat nem lehet mindig minden ugy ahogy en akarom . a masik lannyal sem volt persze semmi bajom,de valahogy engem Midori hyperaktivitasa es akarása megvaltoztatni a "sorsukat" jobban megfogott igy mindenkép mellete kellet állnom^^. Jah es amikor vege volt a 12resznek mondom mi ez mintha vege lenne  a sorozatnak pedig van még egy 13.resz is O.o --> megneztem meglepödtem hogy Hentai "is" :eek: miutan megneztem AniDb-n rajöttem nem igazan ugyvan ahogy gondoltam igaz 13resz de nem egészében a TV Serieshez tartozik.Nos Sebaj nem mondom hogy rossz resz volt de elbirtam képzelni a dolgot nelküle is.a masik ova meg nem tetszett  :redface: En egy 7- tudok adni rá végülis semmibaj van nincs vele ,jokat nevettem rajta meg minden de annyira megsem jött be..

Manitu

Quote from: Soldier on 2007-06-30, 21:45:31Yoake Mae yori Ruri Iro na Crescent Love
Ennyire sablonos, unalmas, kiszámítható, fárasztó... [insert random negatív jelző here] animét még nem láttam. Szabályosan gyűlöltem már a végére, és a fejemet vertem a falba, hogy hogy lehettem annyira hülye, hogy nem kapott shift+delt az első rész után :mad:


Darkstar

Quote from: Manitu on 2007-07-01, 13:30:09
Quote from: Soldier on 2007-06-30, 21:45:31Yoake Mae yori Ruri Iro na Crescent Love
Ennyire sablonos, unalmas, kiszámítható, fárasztó... [insert random negatív jelző here] animét még nem láttam. Szabályosan gyűlöltem már a végére, és a fejemet vertem a falba, hogy hogy lehettem annyira hülye, hogy nem kapott shift+delt az első rész után :mad:
Akkor le se sedem, úgyis csak a quality cabbage miatt érdekelt volna.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Soldier

Quote from: Manitu on 2007-07-01, 13:30:09
Quote from: Soldier on 2007-06-30, 21:45:31Yoake Mae yori Ruri Iro na Crescent Love
Ennyire sablonos, unalmas, kiszámítható, fárasztó... [insert random negatív jelző here] animét még nem láttam. Szabályosan gyűlöltem már a végére, és a fejemet vertem a falba, hogy hogy lehettem annyira hülye, hogy nem kapott shift+delt az első rész után :mad:

:lul:

Member

Ranma 1/2
Nem is tudom, mikor láttam az első részt. Talán 5 éve? És most lett vége. Kicsit változó, hogy mennyire eltalált a hangulat, a sztoriban nem sok előrelépés van, max megjelenik néhány új karakter, aki később talán vissza is tér. Arra tökéletes, hogy két komoly anime között belenézzünk 1-1 epizódba.
Mivel Ryoga karaktere különösen szimpi volt (a többiekre sem lehet panasz), ezért 9/10.

Quote from: Próféta on 2007-07-01, 02:23:39
Xelloss meg arc.
Örök klasszikus marad. :)

minuszmiki

Kiddy Grade: (AniDB info) Amikor az A+-on nyomatták, láttam belőle pár részt, de akkor nem keltette fel az érdeklődésemet, gondoltam most teszek vele még egy próbát. Nem volt rossz, bár a történet elég sablonos, a szereplők viszont jók, a lányok szépek, aranyosak és táposak. Az akciójelenetekkel is elégedett voltam, a rajz és az animáció is kefejezetten jó volt, az OP felejthető, az ED egész jó. Többet nem is írok róla, gondolom mindenki látta már. 7/10

chilip

Quote from: minuszmiki on 2007-07-02, 05:04:02
Kiddy Grade: (AniDB info) Amikor az A+-on nyomatták, láttam belőle pár részt, de akkor nem keltette fel az érdeklődésemet, gondoltam most teszek vele még egy próbát. Nem volt rossz, bár a történet elég sablonos, a szereplők viszont jók, a lányok szépek, aranyosak és táposak. Az akciójelenetekkel is elégedett voltam, a rajz és az animáció is kefejezetten jó volt, az OP felejthető, az ED egész jó. Többet nem is írok róla, gondolom mindenki látta már. 7/10

nekem személyes kedvencem :D és az ED-je az eggyik legjobb mit hallottam

Alkyra

#3028
Belekezdtem a Law of Uekibe s az Iki Tousenbe.Nos LOU-ből a 29. résznél tartok.IT-ből a 3. felénél....
Gondolom ez mutatja, hogy mennyire tettszik a két sozorat.
LOU-nek az opját imádom.^^ a zene is nagyon jó alatta.A LOU shonen anime, így alapból nem vártam sokat tőle, viszont kellemesen meglepődtem, amikor észrevettem magamon, hogy csak úgy "zabálom" a részeket.^^
Az IT fölöslegesen s túlzottan ecchi.Minden percben legalább egyszer látjuk a főhősnö alsóneműjét különböző pózokban.
Áh, mind1. Mostmár végignézem s majd akkor mondok róla teljes véleményt.Lehet h jobb lesz a végére.

chilip

a Law of Ueki télleg nagyon jó [spoiler]bár én vmi grandiózusabbat vártam volna Ueki lvl 10es képességére  :D[/spoiler]