Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Fubenalvo

Na nekiestem a Shakugan no Shana második szériájának. Második részen vagyok túl jelenleg. Kissé nehezen indul a történet. Viszont az nagyon tetszik ahogy shana puffog és nem képes megmondani hogy mit érez. Csak: Shut up, shut up, shut up japán megfelelője víszhangzik.
BTW az hogy van? Vmi uruzai-t hallok ki... nagyon süket vagyok!? :D

hargharg

Quote from: Fubenalvo on 2007-10-20, 21:25:46
...
BTW az hogy van? Vmi uruzai-t hallok ki... nagyon süket vagyok!? :D
mar volt itt, de tessek:
urusai! X D
rofl

Fubenalvo


Selmo


A tökéletesség unalmas.

Darkstar

Ninja Nonsense ep 4ig.
Ez kész, sokszor percekre le kell állítanom, mert nem bírom abbahagyni a röhögést. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Member

Iriya no Sora
Hmmm, akármennyire is töröm tompult agyam, talán valóban ez volt az a sorozat, amiért a legtöbbet és legtovább könyörögtem embereknek, hogy eljusson hozzám és csaknem 3/4 év telt el, mire megkaptam Zan mestertől.
Nos hát, hol is kezdjem, izé, lehet, hogy megint más mondanivaló elvárást aggadtam arra, amire számítanom kellett volna, lehet, hogy a két nagy etalon fénye vakít el ennyire, talán a nagy várakozási idő, nem tudom, de néha olyan érzésem volt, mint amikor a vendég meglepődötten tapasztalja, hogy a pincér nem azt hozta, ami az étlapon szerepel.
A történet kicsit lerágott csont, iskolások és a az embereket egyedüliként megvédeni tudó lány, akinek kezd kicsit beszűkülni a tudata, igen, ezt egy disznóölés humánusabb módszerének alkalmas műben már láttam. Az első részek lagymatagsága és olyan sulibuli hangulata hatalmas kontraszt elvárását kezdte el érlelni bennem, amit a 3. rész csak tovább erősített, de sajnos később egyből visszazuhantak "csont-sovány-lányok-végig-zabálják-a-várost-erős-és-nagyétvágyú-férfiak-elismerését-kihívja" szintre, amitől arra kezdtem gondolni, hogy az író véletlenül belenézett a Lain; FLCL vagy NGE nevű műbe és gondolta, ide is hint egy csipetnyi kavarást. A dráma hatását valahogy egyáltalán nem éreztem, kicsit erőltetett volt Iriya daccolása a vége felé, Asaba néha már kifejezetten idegesített, főleg az 5. részben, amikor játszotta a nemtörődömöt.
Grafikailag kellemes, de átlagos, az OP a valaha látott legrosszabb (eddig csak ezt és a Saikano-ét tekertem mindig át), az ending meg ugye a szokásos stáblista jellegű fehér betűk fekete háttér előtt. A befejezésre többen mondták, hogy az egyik legmeghatóbb, hát engem egy
[spoiler]égbekiálltó szerelembevallás[/spoiler]
inkább megmosolyogtat. A végén meg persze ellőtték a kötelező
[spoiler]legalább 1 karakter hulljon ki, még ha felesleges is[/spoiler]
részt, amit nem tudtam hova tenni. Kár érte, ennél sokkal több is kihozható lett volna belőle. 7/10

Hogy ne tűnjek egy "csak-azért-nézem-meg-hogy-lefikázzam-a-zinterneten" alaknak, azt már most előre bocsátom, hogy a Paranoia Agent eddig elég , remélem, hogy mindvégig ilyen marad.

Solid Snake

Quote from: Member on 2007-10-21, 22:40:03
Hogy ne tűnjek egy "csak-azért-nézem-meg-hogy-lefikázzam-a-zinterneten" alaknak, azt már most előre bocsátom, hogy a Paranoia Agent eddig elég , remélem, hogy mindvégig ilyen marad.

Mindvégig ilyen marad.  :smile:

Soldier

#3847
Karin
(AniDB)

Aranyos volt.De semmi több.Amolyan egyszernézhetö volt a dolog.Bár kicsit többre számitottam az elején,valahogy a poénok nem mindik "jöttek" le nekem, továbba a nose-bleeding-es jelenet megvalósítása Karin-nál kifejezetten nem tetszett.Ettöl függetlenül személye egész szerethetö volt számomra.Bár ha már kedvencet kéne kiemelnem akkor asszem Anju-ra tenném a voksom.A történet egyszerü,szokványos de mindenezekenfelül egesz szorakoztato, 1-2 dögunalmas rész azert becsuszott de hát hova nem.A romatikus szál viszont kaphatot volna kicsit nagyobb szerepet az elejen nem hiszem hogy a sorozat rovására ment volna.Mindenesetre egyszer tetszett de valamiert nekem hiányoztak belöle dolgok.7

Kannazuki No Miko
(AniDB)

Nah elfogult leszek az animevel szoval ne tessék meglepödni.Elsö rész egyik framesorozata alapjan már eleg erösen megtetszett a dolog. Azthisszem azt elsö "ilyen" anime amit láttam.A 2 karakter akikben tulajdonképen semmi különleges nincs,es mégcsak kicsit sem egyediek mégis elsö pillanattól kezdve lefoglaltak figyelmem.Igy minden mást dologra sokkal kevesebb figyelem maradt.Igy az egesz egy igen joh romantikus történetnek marad meg, amit meg biztos megnézek még ha ugytartja kedvem.A történet tök átlagos ahogy a rajzolás is amin még biztos rontanak ezek a mechas dolgok(amihez en nem értek) de valahogy mégis összepasszolt minden.Volt 1-2 ultragagyi alak de nem nagyon érdekeltek ugyse kaptak sok screentime-ot.Az ending is többé kevésbbé elöre kiszámítható volt, de megsem voltam benne biztos és mindenkép látni akartam.És egesz ügyesen megvolt oldva.A 12epbe minden belefért.A OP egesz kellemes volt, az ED az elment.Az egész sorozat masok szemébe biztos erösen átlagos vagy esetleg még rosszabb, en mégis 8-asal illetném.Igazat megvalva az egyik felem szerint egy ici-picivel meg többet is adnék de a másik szerint viszont már ez is sok.Hibába a 2 leányzo Ök egyedül nem tehetnek csodát.Összegezve nekem tetszett, és ez a lényeg..

Darkstar

Quote from: Soldier on 2007-10-22, 03:38:55
Kannazuki No Miko
Lesbo rape lesbo rape it's awwwwright.
Nekem is tetszett, bár a legvégével (jövő) foglalkozhattak volna pár perccel többet is.

Más
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

minuszmiki


Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん


Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Manitu



Próféta

#3854
Tekkonkinkreet

Egy pulzáló, a modernizáció és elembertelenedés felé rendületlenül haladó város régiesebbnek megmaradt (nem igazán régi, de mondjuk néhány évtizeddel ezelőtti hangulatot hordozó), kicsit gettószerű kerületében, Kincsvárosban játszódik a történet. Vad utcagyerekek, kispályás punkbandák, vásott gengszterek a korrupt és diszfunkcionális rendőrség szeme előtt küzdenek a környék uralmáért, miközben egy pénzéhes, erkölcstelen, maffiás üzletember veti ki a hálóját a városra. Főhőseink az utcai farkastörvények "hadi"árvái: Fekete (Kuro), a vagány, erőszakos tolvajgyerek, valamint a nála fiatalabb, gyerekes (valószínűleg enyhén értelmi fogyatékos) Fehér (Shiro), akinek ő viseli gondját. Kincsváros "hatalmainak" összecsapásában pedig csak vesztesek lesznek.

Mire számítsunk? Nyomasztó hangulat, kilátástalanság, szerencsétlen (és erőszakos) utcakölkök, utcai csetepaték, gusztustalan és aljas főgonosz. Mindezt alaposan eltúlozva, a valóságnál intenzívebbé téve, stilizálva ábrázolják, mint pl. a Sin Cityben. 

A film csaknem két órás, és minden porcikáján - vágás, hangok, kamera, rendezés... - érezni, hogy ez igazi mozifilm, nem tévésorozat; huzamosabb ideje csak sorozatot nézek animlében, élőszereplősben is, így éles és könnyen észrevehető volt a kontraszt. Az erőteljes hangulat és a kifogástalan CGI a Studio 4˚C érdeme, a más munkáikra valamennyire emlékeztető animációs stílus szintúgy. A rendező egyébként nyugati: Michael Arias (mondjuk jó ideje Japán él és azt se lehet rá mondani, hogy nincs animés tapasztalata); az egyik író szintúgy, a nyomasztó hangulathoz kitűnően illeszkedő zene alkotói úgyszintén.

Érdekes és jó film volt, de a DVD-re nem biztos, hogy benevezek.

chilip

Quote from: Darkstar on 2007-10-22, 22:31:44
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=1769

2004es, fent van az ftpn is.

jézusom, ez kurva jó  :lol: 2. rész EPIC WIN!!! ilyen részekkel lett volna tele a naruto filler szezon, kurvára nem bántam volna  :lul: helyette láttuk rasengannal tésztát gyúrni...  :ejj:

Cobra

El Cazador de la Bruja

Amikor még csak pár rész ment le valahova a Noir és a Madlax közé soroltam, de a Noir-tól nagyon eltér, és a Madlaxhoz is csak halványan lehet hasonlítani, de mégis ahhoz áll a legközelebb stílusban és történetben az általam eddig látottak közül.
A történet lényege, hogy egy különleges képességekkel megáldott lányra fejpénz van kitűzve. Másik főhősnőnk egy fejvadász, aki az első részben elkapja, pontosabban inkább megmenti egy csapat kevésbé civilizált fejvadásztól. Mint később kiderül, Nadie (a fejvadász) nem a fejpénz miatt kereste Ellist, hanem másvalaki adta neki azt a feladatot, hogy találja meg a lányt és védje meg. A 2 lány felkerekedik egy utazásra egy ismeretlen helyre, amiről csak annyit tudnak, hogy délre van. Sokáig erősen epizodikus a sorozat, a lányok utazását mutatja be. A történet sosem igazán pörgős, de mindíg vannak komoly és humoros részletek 1-1 részben. Viszonylag hamar feltűnik még jónéhány állandó szereplő (ha nem is minden részben szerepelnek, de viszonylag sokat látjuk őket), akikről jóideig nem tudjuk (és a lányok sem), kinek az oldalán is állnak.
A grafika a kornak megfelelő, semmi extra, de komoly problémák sincsenek, CG minimális. A lényeg itt is a zene, amit Kajiura Yuki "követett el", így már maga a zene képes 1 szinttel megemelni az anime minőségét.
Nem mondom rá, hogy örökranglistás mű, de 1-2 alkalommal megnézhető. Akit nem zavar a jelenkorba helyezett misztikum és a néha kicsit vontatott történet, annak mindenképpen ajánlom.  7,5/10
Hide and fear, Cobra Commander is here !

minuszmiki

Quote from: Cobra on 2007-10-23, 00:31:15
El Cazador de la Bruja
Nem mondom rá, hogy örökranglistás mű, de 1-2 alkalommal megnézhető. Akit nem zavar a jelenkorba helyezett misztikum és a néha kicsit vontatott történet, annak mindenképpen ajánlom.  7,5/10
A Madlaxot is bírtam, azt hiszem, ez is kap majd tőlem egy esélyt.

kelvor

Az EL Cazadort kb. a 10. részig láttam, addig nem volt olyan rossz. Bár, a Noir és a Madlax után nem találtam benne túl sok fantáziát. Igaz, a listámról még nem húztam le.  :smile:

Most a Hikaru no Go van nálam soron. A 37. résznél járok vele...még hátravan 38 rész + special. Nem egy mai darab, de félelmetesen leköti az embert + rengeteg mindent megtudhatunk a Go-ról.

Selmo

AA! Megami-sama: Sorezore no Tsubasa (22+2 rész): Már régen láttam az előző évadot, és nem volt kedvem újranézni. De úgy rémlik, az is ugyanilyen volt; lassú, néhol szórakoztató, néhol idegesítő, lightos romantika. De legalább eljutottak odáig, hogy kimondta, hogy szereti. Ilyen ütemben a szappanoperákat idéző 276. résznél talán még össze is házasodnak. :P Nem bántam meg, hogy megnéztem, de ez nekem kicsit nyugis mederben folydogál. Bár az új szereplők vittek bele némi színt; a Pokol ura tetszett. :D

A tökéletesség unalmas.

Manitu

AMG-t a mellékszereplők miatt kell nézni/olvasni, K1 és Belldandy sokszor már idegesítő szinten béna tud lenni, de a többi kéttucat szereplő mind zseniális :Kiraly:


SaiyaGin

Quote from: Manitu on 2007-10-24, 21:52:12
AMG-t a mellékszereplők miatt kell nézni/olvasni, K1 és Belldandy sokszor már idegesítő szinten béna tud lenni, de a többi kéttucat szereplő mind zseniális :Kiraly:

:tezsvir:
Nekem leginkább ezért tetszett jobban a 2. sorozat az elsőnél.

Egyéb:
Seirei no Moribito 9.
Sokak ajánlására kezdtem bele, már vagy 2 hete nézem, most kezdem azt érezni, hogy a sorozat fő célja nem Balsa lándzsaforgatási képességének fitogtatása, mint ahogy azt az elején gondoltam. Az első olyan részt, ami nem volt akciódús, egy kicsit unalmasnak találtam, de mostanra már megszoktam a nyugis hangulatot. :smile: (Viszont napi 2 résznél többet valószínűleg nem fogok nézni belőle.)

minuszmiki

Aishiteruze Baby: Nagyon jó volt. Annak ellenére mondom, hogy art elég csúnya, a zene pedig unalmas tud lenni sokszor. A történet és a karakterek emelik ki az átlagos animék közül, nagy örömömre mindkét apektusban eredeti. Komoly, valós problémákat vet fel, bár sokszor gondoltam, hogy túl könnyen és következmények nélkül oldódnak meg. De végülis ez nem gond, jobb így, mint ha mindenen epizódokon keresztül menne a vajúdás. A szereplők részletes ábrázolása pedig életszagúvá teszi az egészet, úgyhogy sok panaszom nincs. :) 8,5/10

Dreamcleaver

ZOMG rákattantam a KimiKiss-re!!! Lőjjetek le!  :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Mostmár csak azt nem tudom eldönteni, hogy tucat shoujo-ai-ba torkollik e majd vagy valami I''s szerű cucc lesz. Végül is mindegy. Kicsit több ecchit elbírna a sorozat.  :D

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

chilip

Quote from: Dreamcleaver on 2007-10-25, 14:08:51
ZOMG rákattantam a KimiKiss-re!!! Lőjjetek le!  :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Mostmár csak azt nem tudom eldönteni, hogy tucat shoujo-ai-ba torkollik e majd vagy valami I''s szerű cucc lesz. Végül is mindegy. Kicsit több ecchit elbírna a sorozat.  :D
jaja, jó kis sorozat, nézem én is hétről hétre :D  :jee:

Soldier

#3865
Moekan The Animation
(AniDB)

Aranyos karakter(ek) bár a föszerplö cyborgnak vagy minek a 2.pár kezétöl behaltam ,de rossz értelemben -> nagyon idegesitett.Valahogy nagyon érdekesen keveredtek a "érzelmi" dolgok , tiszta ilyen hangulat ingadozas volt végig, amit rádásul eröltetett érzelmeknek érzetem..A történet az télleg semmi a 2.ova akar ki is maradhatna.Szvl a karakterek nem voltak kinézetre rosszak viszont ezen kivül nagyon kevés dolog tetszett, egyként jol elsült poén talan volt de azon kivül semmi.5

Mizuiro (2003)
(AniDB)

Egesz nézhetö volt,szokásos karik amik egész szépre sikeredetek.A történet aranyos volt.Semmi különleges csak a srác ,a nem vér szerinti hug, es egy 3. lány közös szerelme.Ettöl független egyszer megneztem.Es igy egyszeri alkalomra jo is volt.7-es. Megnezetem a (2002)-s ami ugye az elsö de az H rádásul semmi plusz nincs benne és még ronda is..3.5..

Pale Cocoon
(AniDB)

Nagyontetszett.Mindenképp egy kötelezö darabnak tartom.Végülis annyira biztos nem kiemelkedö mint gondolom,de sztem ügyesen mutatt be egy jövöbeli elgondolást és ezt még szépen is valósitották meg.A 22perc teljes mértékben lekötött.A karaktereket persze annyira nem ismerhetjük meg ezen 22perc allat, de szükseges informaciot megkapjuk.A zene meg kifejezetten jó. Én bátran merném ajánlani akárkinek ezt a kis rövid idöt mindenkép megéri.Hiába nem mozgok annyira otthon a témaba, lehet ez magyarazza pontomat is: en 9-es jutalmaztam.


KaraS
(AniDB)

Nah épp ideje volt hogy befejezzék.Igazabol nehezen birom leirni a műfajat. Van benne akcio,kis dráma es EPIC fight(ok) is+sztem sok mindenböl még egy kicsi.Az elsö 3 ova (ami meg kell jegyezni már akkor tetszett) most idén megérkezett a maradék 3.Ami még az elsö 3ra is igencsak ráver.A rajzolás szerintem eszméletlen jo.A harc részek szinten gyönyürüek ugy mint a hátterek és a specialis effektek.A Story is sztem egész jol sikerült ami persze nem sugal nekünk olyan oriási mondanivalót, amit en személyszerint nem is hiányoltam belöle,de nem tarom annak a B kategoriásnak sem.1-2 karakterröl megtudjatunk volna többet is, ez most kimaradt.Aki egykis akcio,swordplay, pici drámával megfüszerezett animere vágyik annak szerintem mindenképp érdemes megnéni, aki esetleg az elsö 3 ova utan feladta annak is aztmondam érdemes megprobalkozhatna vele mégegyszer.Örülök hogy nem lett kuka és befejezett lett.Valamien oknal fogva nekem egyedi volt.Nem tul sokszor fordult még elő hogy egy adott animeböl minden nap megneztem valmaeik OVA-t mégegyszer.Egyböl Befejezés után.9,5

Soul

Quote from: chilip on 2007-10-25, 15:48:31
Quote from: Dreamcleaver on 2007-10-25, 14:08:51
ZOMG rákattantam a KimiKiss-re!
jaja, jó kis sorozat

Ez kész "Healing Beam"  :D.Csatlakozom, már az első rész tartalmas volt  :smile:.

minuszmiki

Ninja Nonsense: Pfffffbazz. Ennek tényleg semmi értelme nem volt. Ordenáré ökörség. Annyit röhögtem, hogy szó szerint fáj. Kész, végem...  :muhahah: 7,5/10

Selmo

Fushigi Yuugi (52 rész): Epic. :) Harc, varázslat, szerelem, dráma, minden benne van. Szappaoperákat megszégyenítő fordulatok. Aki nem bírja a szerelemi tépelődéseket, bele se kezdjen. Ha nem tették volna bele a poén rajzolást jobb lenne, bár ez valamilyen szinten oldja a feszültséget a nézőben, de engem zavar, hogy lépten-nyomon chibikké válnak a karakterek. Este jönnek az ovák.

A tökéletesség unalmas.

Fazék

Quote from: Selmo on 2007-10-27, 17:15:10
Fushigi Yuugi (52 rész): Epic. :) Harc, varázslat, szerelem, dráma, minden benne van. Szappaoperákat megszégyenítő fordulatok. Aki nem bírja a szerelemi tépelődéseket, bele se kezdjen. Ha nem tették volna bele a poén rajzolást jobb lenne, bár ez valamilyen szinten oldja a feszültséget a nézőben, de engem zavar, hogy lépten-nyomon chibikké válnak a karakterek. Este jönnek az ovák.
ööö azokat most gyorsan felejtsd el. ha jól emlékszem exponenciálisan romlik a színvonal.
amúgy az első megnézett sorozataim között volt jópár éve a Fushigi Yuugi és nékem is tetszett anno, bár az egy "picit" idegesített, hogy a sorozat felében egymás neveit ismételgetik felváltva :haha: de ettől függetlenül sztem is jó kis sorozat :)