Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

minuszmiki

#4230
Goshuushou-sama Ninomiya-kun: Tegnap letöltöttem, gondoltam belenézek, szépen ott is ragadtam a képernyő előtt, ma meg befejeztem. Zseniális. Célja elsősorban a férfinézők igényeinek kielégítése, de azt mesterfokon teszi és maradéktalanul teljesíti is. Az egész jól néz ki (a lányokkal együtt), a jól bevált emlékezős-összezárós fanservice sztori beborulása a végén peidg kellemsen meglepett és véleményem szerint nem is volt erőltetett, ráadásul a fanservicnek sem vált kárára, sőt. Azt kell mondanom, hogy ebben a műfajban nagyon nehéz lenne lolik nélkül jobbat alkotni, igaz, hogy sokszor látott sablonokból épül föl, de vérprofi munka. [spoiler= apró szépséghiba]Mondjuk reméltem, hogy kapunk egy konkrét lezárást, Ninomiya-Mayu párral, Reika meg marad nekem :D[/spoiler], de nem vagyok telhetetlen, így is sokkal jobb volt annál, mint amit vártam. 8,5/10.

edit: typo, kisebb kiegészítés

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん


motifator

Elkezdtem bepótolni a lemaradásomat az elmúlt év agyondícsért sorozataiból.
Seirei no Moribito(wiki)
A sorozat egy vizuális orgazmus. Egyszerű karakterdizánjhoz társulnak gyönyörűen kidolgozott hátterek, a mozgások és a harcok mindig dinamikusak és folyékonyak. Szal gyönyörű. Nem olyan Shinkai Makoto-san szép, nem akar messziről láthatóan a legszebb anime lenni a világon, egyszerűen csak gyönyörű, jó érzés a szemnek nézni.
A sztori a kezdettől fogva érdekes, az első 1-2 rész után éreztem, hogy jó kis anime lesz ez. Persze, mint a legtöbb 26 részes, ez is leül a tizenikszedik részek környékén egy kicsit, de 1-2 rész pihenés után folytatódik a történet.
A befejezése is remek, tökéletesen illeszkedik a képbe. Egyszóval zseniális cucc, nem véletlen, hogy mindenki orrba-szájba dícséri, tőlem is megkapja a 10/10-et.

Dennou Coil(wiki)
A másik nagy sikersorozat az elmúlt évből. A történet a 2020-as években játszódik, és főszereplői gyerekek. Ezzel még nem is lenne gond, de a sorozat központi eleme az a kibertér, amit a gyerekek spéci szemüvegeken keresztül láthatnak. Egy elektronikus világ, egy másik réteg valós világ felett. Ez a szemüveg a legmenőbb játék a gyerekek között, mindenkinek van, olyan, mint nálunk a mobiltelefon. Ja, és néhány gyerek nem csak arra használja a szemüvegét, hogy a virtuális háziállatával játsszon, hanem minden áron megpróbálja hekkelni a rendszert.

Hát kellett vagy 5 rész, amíg ezt képes voltam feldolgozni. Tudom, hogy ez most nagyon szarul fog hangzani, de programozóként rengeteg dolgot nem tudtam hova tenni. Aztán elfogadtam, hogy Gregor Samsa egyik reggel tényleg féreggé változott, és nem agyaltam tovább azon, hogy a sorozatbéli kibertér mennyire furcsa is informatikus szemmel nézve. Végülis a sorozat nem informatikusoknak készült, hanem gyerekeknek. Szal 5 rész után eljutottam oda, hogy nem parázok a sorozatbéli kibervilágon, viszont még mindig csak egy jópofa animének tűnt, egyáltalán nem értettem, hogy miért van annyira túlhájpolva.
Aztán megnéztem még 5 részt, és kezdett rohadt izgalmas lenni az egész. Utána jöttek a fillerek(csak 2 rész) és a recap epizód  :__devil: :Eztneked: Az egyik filler halálosan vicces volt, a másik inkább szomorú akart lenni, mondjuk én untam. De 2 filler simán belefér 26 részbe, láttunk már rosszabbat. Viszont a recap az eléggé minusz pont, még akkor is, ha megpróbálták viccesre csinálni, és csak amolyan Death Note-osan fél rész volt recap, a második felében sztori volt.
A fillerek utáni részek viszont már végig pörögtek, megállás nélkül rakosgattam a fájlokat az mplayer-be egészen a végéig.
Összességében egy kiemelkedően jó sorozat volt, viszont volt benne egy kidolgozatlan történetszál, az alaptémának még mindig túl magas a WTF faktora, volt egy recap epizód és az utolsó részt talán kicsit túlnyálazták. Így nem tudok neki 10/10-et adni, de egy 9/10-et mindenképp megérdemel.



Ezek után nem tudom, hogy miért sírnak egyesek, hogy az animeipar haldoklik, mert az utóbbi években csak moe és egyéb otakuorientált művek készülnek. Ez a két sorozat egyaránt kiemelkedően jó volt, és mindkettőt nyugodt szívvel ajánlanám olyan embernek is, akinek fingja sincs az animékről, nemhogy otaku.

És most következik az elmúlt év harmadik nagy slágere, a Tengen Toppa Gurren Lagann. Amikor adták, még megnéztem az első három részt, de aztán úgy döntöttem, hogy ezt nekem egybe kell látnom. A rengeteg dicséret alapján csak jóra számítok, meg igazából elég nagy GAINAXfag is vagyok, szal már csak elfogultságból is biztosan tetszeni fog :) Mindenesetre majd ha megnéztem, akkor írok arról is, aztán visszatérhetek néhány régebbi címhez.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Cobra

Yoroshiku elkezdte subolni a '88-as! kiadású Starship Troopers anime-t. Első részből csak annyi derül ki, hogy a kornak megfelelő a grafika (tehát mai szemmel elég gyenge), a történetről egyelőre semmi konkértum, de valószínűleg közelebb lesz a könyvhöz, mint az amerikai film. Annyi, hogy itt mechekben/power armorokban rohangálnak a gyalogosok, nem könnyű páncélban (könyvet nem olvastam, ott nem tudom mi a felszerelés).
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kvikveg

Dennou Coil
Vegre befejeztem tegnap.
Erdekes, szep, neha fura karakterdesign, a zene odaillo, a karakterek jok (bar en neha kicsit kevertem oket), a tortenet erdekesen alakul. Az elejen csak ismerkedik az ember vele, egy ido utan nagyon izgalmas lesz, de valahogy nem futja ki magat a tortenet.
8/10 a vege miatt ami nagyon elnyalasodott. Valahogy tobbre/masra szamitottam. Vagy mashogy talalva.
Nekem egyszeri megnezesre mindenkeppen jo volt, erdekes otletek voltak benne, de nem hiszem, hogy megtartom. Vagy csak a feleig. XD
A "Boku sacchiii" viszont beegett. :haha:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Kuroi Tenshi

Ma hajnalban befejeztem a Haibane Renmei újranézését.
Jól esett :) legalábbis a maga(m) fura módján. Szembesülés
a saját hibáimmal újból, és avval, hogy azóta sem változtattam
rajtuk...
Valahogy megint kicsit benne ragadtam... most is ennek a dallamai
szólnak a fejemben, és nincs kedvem semmi mást nézni...

Member

Galaxy Angel AA vol1 (1-4)
Maaan, these creators are sicko'. :D Volt itt minden, ami az agymosáshoz kell. :)

motifator

Most néztem csak meg a Genshiken 2 12. részét.
Kezdett gyanús lenni, hogy már vagy 3 perce megy a rész. de még mindig nem volt opening. Csak nem? Gyorsan anidb megnéz, és igen, ez az utolsó rész. Kicsit váratlanul ért, nem számítottam befejező részre.
Jó kis sorozat volt. A grafika elég gyenge, de a Genshikennek sosem ez volt az erőssége. Amiben kiemelkedik a sorozat, azok a karakterek. Mint a legtöbb slice-of-life anime esetében, itt sincs igazán komoly storyline, a jól megformált, és persze az első évad alatt megszeretett karakterek viszik a hátukon a sorozatot.
A második sorozatban már nem Kasukabe a főszereplő, a hangsúly sokkal inkább Sasaharára és az OVÁkban megismert Ogiuére helyeződik át. Persze vannak részek, ahol mások kerülnek előtérbe, de a történet mégis kettejük körül mozog.
A sorozatnak jó a humora, de nem kell székről leesős röhögésekre számítani, annál sokkal finomabbak a poénok, sokan talán kevésnek is érezhetik a humort a második évadban.
De akik az első évadot szerették, azoknak a Gensiken 2 kihagyhatatlan, hiszen a történet a második évad végére fejeződik be; eljött a felnőttéválás ideje a kedvenc otakuink életében is.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

minuszmiki

Én is most néztem meg. Első benyomásom az, hogy de kár, hogy vége van. Egyébként ugyanezeket tudom elmondani, nekem is tetszett, 8/10-et kap.

Cobra

Remélem lesz folytatása a sorozatnak, nekem is egyik kedvencem a Genshiken.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

chilip

Ayakashi első része nem volt vmi nagy durranás... nah majd 2. részből eldöntöm, nézem-e tovább...

Solid Snake

#4242
Higurashi no Naku Koro ni Kai

Próféta remek összesítést írt róla, csak osztani tudom a véleményét.  :tezsvir:

Első évad: bizonyos szinten összefüggő történetvezetés, rengeteg erőszak és vér, pörgés. WIN.
Második évad: teljesen összefüggő és erőteljesen magyarázó történetvezetés, szinte semmi erőszak (ami nagyban köszönhető a cenzúrának és a Japánban bekövetkezett baltás gyilkosságoknak is, igazán reménykedek benne, hogyha kikerül DVD-n, lesznek zaftosabb szegmensek is), némileg unalmas tempó. Kawai Kenji új szerzeményeket készített, amik bár jó helyen csendülnek fel és kellemesek, mégis kevés van belőlük, így elég sokszor hallhatjuk a történések közben az xy zenei aláfestést. Maga a Kai mégis WIN, merthogy a lassú kibontakozás és a végére erőteljesen beinduló cselekménymanipuláció minősége még a sorozat magját jelentő vérengzés nélkül is megállja a helyét.

[spoiler=némi keserűség]
- Hanyuu karaktere túl hirtelen lép be, és bár később kiderülnek róla dolgok, mégis végig kívülállónak hat. A Terminátor-nézés pedig uhh.  :ejj:
- A végső jelenetsor a felnőtt Rikával és a gyerek Takanoval nagyon nem kellett volna...
[/spoiler]

A Kai átvitt értelemben az "elődje narancsa" lett: kicsit sárga, kicsit savanyú, de akkor is Higurashi no Naku Koro ni.

Aki utálta az elődöt, ez valamelyest megenyhíti.
Aki szerette az elődöt, ez némi szemhunyorgatást válthat ki nála. Mégis szeretni fogja továbbra is.

9/10

Harmadik évad pedig úgy tűnik, lesz. Véleményem szerint azonban nem kellene tovább nyújtani a rétestésztát. Most jó úgy, ahogy van.
(off: a Dexter várható 3. évadától is kb. hasonlóan tartok)

Kuroi Tenshi

Quote from: Solid Snake on 2007-12-29, 01:30:39
Első évad: bizonyos szinten összefüggő történetvezetés, rengeteg erőszak és vér, pörgés. WIN.
Második évad: teljesen összefüggő és erőteljesen magyarázó történetvezetés, szinte semmi erőszak
Az első évad részletekben volt összefüggő, néhány dolgot utólag magyarázot,
de még több kérdést hagyott homályban, amikre csak a második évad vetett
fényt. Valamint gondolom csak a vége miatt érzed ilyen erőszakmentesnek a
Kait, de az elején és a közepén még volt egy kevés :uzi: :p

Solid Snake

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-12-29, 01:48:01
Valamint gondolom csak a vége miatt érzed ilyen erőszakmentesnek a
Kait, de az elején és a közepén még volt egy kevés :uzi: :p

Volt bizony, de azok is "lightosak" voltak az első évadhoz képest.  :ejj:

Xzone

#4245
NHK ni Youkoso:

Valamelyik topicban láttam pár napja valami olyasmit, hogy "olyat még nem láttam, aki ezt ne ajánlotta volna". Az első egy-két rész utáni gondolatom: EZT?! Nagyon elvont jelenetek és gondolatmenetek, és az egész hikikomori dolog nagyon távolinak és lehetetlennek tűnt. Aztán ahogy haladt előre a dolog... wow, tényleg van ilyen és azok az elvont gondolatok sem annyira ismeretlenek; bizony ilyen szintű dolgok elég gyakran megfordulnak az én fejemben is.

Ez az anime furcsa. Kimond és megmutat olyan dolgokat, amelyekről az emberek nem beszélnek, szégyellnek. Épp ezért elég megrázó tud lenni az egész, néha komolyan ideges lettem tőle :eek:  Valósznűleg túl közeli volt némelyik szituáció, "éreztem a nyakamon a hurkot" (khm, MMORPG, őrült depresszió, anyagi függés ...bah). Annyi elcseszett életet mutatnak be, hogy az valami hihetetlen; érthető a főhős "az élet egy szaros szendvics" filozófiája. De [spoiler]minden egyes esetben megoldják a gondjaikat a szereplők, bámilyen súlyosak is. Nem lesz minden tökéletes, de kilábalnak a problémákból. Az utolsó részben viszont, amikor Misaki-chan "hátradől"... na ott megállt bennem az ütő egy pillanatra(az előző részen meg a körmömet rágtam, pedig nem szokásom).[/spoiler]

Grafikailag nem az a nagyon látványos sorozat, de igencsak szürreális pár helyen, amit viszont remekül megoldottak. Érdekesen néz ki, ahogy Sato "beszélget" a szobájával...

Végül tényleg én is csak ajánlani tudom ezt az animét, igazatok volt :)  Ismét egy olyan sorozat, ami hatott rám, és arra sarkall, hogy változtassak az életemen.

(És végre tudom honnan van ez a kép :D
)

Kvikveg

WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

kelvor

NHK rulz.  Lassan azt is újra kellene néznem. Btw. nekem az elejével sem volt semmi gondom, jó az ahogy van.  :D

Solid Snake

Quote from: Xzone on 2007-12-29, 04:31:27
Végül tényleg én is csak ajánlani tudom ezt az animét, igazatok volt :)  Ismét egy olyan sorozat, ami hatott rám, és arra sarkall, hogy változtassak az életemen.

Welcome to the NHK! New Life!  :tezsvir: :smile:

Quote from: kelvor on 2007-12-29, 05:32:11
NHK rulz.  Lassan azt is újra kellene néznem. Btw. nekem az elejével sem volt semmi gondom, jó az ahogy van.  :D

Már az elejétől tudtam, hogy ütni fog.  :whoah:
Első rész anno egyből megvett kilóra.  :muhahah:

smash++

#4249
ef - a tale of memories
anidb

Na végre.Nagyon vártam az utolsó részt.Szerencsémre az anime-val kapcsolatos "jóslataim" "reményeim" beigazolódtak.

Számomra talá az év kedvenc romantikus anime-je lett.Kezdve az OP-vel  ami finoman szólva lehengerlően megfogott a zenéje és a vizuális megvalósítása "isteni". Az anime grafikája nagyon tetszett és ezek a nem szokványos vizuális hatások is "tökéletesek" voltak.Érdekes hangulatot kölcsönöztek az animenek miközben néztem a részeket.
A történetről nem sokat írnék,hiszen van tőlem ezerszer jobb ismertető író.Annyit említenék meg,hogy a 3-3 kari egyéni történetet nagyon eltalálták és jó volt,hogy egy idő után némelyik összefonódott. Igazából két részre lehet bontani a történetet. Chirio-ék (2) és Miyako-ék (4) története.
Én úgy érzem elég sokat kihoztak a 12 részből  - többet mint más anime 12 v 24 rész alatt Shana és bandája :punny: . Sőt lezárták a dolgokat és némi kis utalás maradt csak.
A karakterek jóra sikerültek (nem tudom mennyire sablon karik,de az nem lehet gond ha azok).
A drámai részek  :jee: és -> pont nekem valóak  :haha:  ,hihetetlen jól megcsinálták őket "minden téren"

A végével lehet vitatkozni. DE szerintem ilyen lett  :cool:

Nagyon ajánlom minde romantikus anime rajongónak.Aki nem szereti ha néha!!,de tényleg csak néha már-már folyik a képernyő inkább ne nézze meg.Ilyet inkább csak a vége felé láthatunk pár jelenetben.

10/10

Én

Gyáá még mindig nem néztem tovább az első résznél, pedig nagyon beütött. De mindig elfelejtem és lusta vagyok t0rr3ntezni... Remélem a vizuális nyaktekerések megmaradnak végig. :D

smash++

Quote from: Én on 2007-12-29, 16:47:50
Gyáá még mindig nem néztem tovább az első résznél, pedig nagyon beütött. De mindig elfelejtem és lusta vagyok t0rr3ntezni... Remélem a vizuális nyaktekerések megmaradnak végig. :D

Ne legyél lusta ;) azt a pár kattintást igazán megéri :)

http://bt.mendoi-fansubs.com/
http://www.mymenclave.com/?cat=9

Én

Be is raktam az első pár részt. Csak a félelmetes 1mbites netem nem igazán bírja a gyűrődést. :D

smash++

 :rotfl: :rotfl:Minami-ke :rotfl: :rotfl:
EP 1-2
Remélem nem velem van a baj,de ettől a két résztől teljesen kész vagyok... :haha:
Már ettől is röhögtem-> "Hey hey Chiaki,what are you doing?!"
Ha ez így folytatódik bekerül a Fav-ok közé :) és az év legjobbjai közé

Szerencse,hogy egy kicsit vártam vele.Jó egymás után nézni anélkül,hogy heteket kéne várnom. 12-ig meg sem állok  :whoah:
Még most is röhögök miközben írom a postot  :lul:

hatake_kakashi

most legutoljára a Shijou_Saikyou_No_Deshi_Kenichit láttam nagyon jó kis anime

Solid Snake

#4255
Cowboy Bebop - Tengoku no Tobira (2001)

Kellett némi idő, míg elérkeztem arra a pontra, hogy megnézhessem a CB filmet. Az eddigi kimaradás legfőbb okaként a sorozat lezártságát említeném meg, szóval aki frissen végez a sorozattal, az mindenképpen hagyjon egy időszakot, hadd ülepedjen, majd utána nézze meg a filmet. Úgy hatásosabb lesz. Nálam legalábbis ez a recept bevált.

Mars, 2071. Egy eddig ismeretlen vírus szabadul el a belvárosban egy terroristatámadás után. A kormány pánikol, vérdíjat tűz ki az ismeretlen elkövetők fejére. A cseppet sem könnyű ügyre az állandó pénzszűkében élő Bebop legénysége rögvest lecsap...

Körülbelül ennyit érdemes beszélni a történetről, ha további információkkal szolgálnék, azzal ártanék az ismertetőmön felbuzduló kollégák leendő szórakozásán (plusz szerintem a többség már úgyis látta, csak én vagyok ilyen slowpoke, de azért mégis fő a spoilermentesség elve  :hehe:). A sorozathoz hasonlóan fergeteges a hangulat, a látványvilág határozottan kidolgozottabb (lévén egész estés animéről van szó) és szemet gyönyörködtetőbb (pláne HD változatban  :jee:), a zenéről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni (Yoko Kanno, nagy kedvencem, máris megyek vadászni a soundtracket), az akciójelenetek koreográfiájáért és folyamatos animációjáért pedig tripla taps jár. Kihagyhatatlan alkotás, bár a sorozat ismerete és megtekintése kötelező jellegű, anélkül nem lehet teljes mértékben átérezni a varázsát.

10/10

minuszmiki

ef - a tale of memories: Most volt csak időm megnézni az utolsó részt. Smash-sel a legtöbb dologban egyetértek, bár a giccset nem szeretem, de nagyon nem zavart. A befejezés nekem túl [spoiler]happy[/spoiler] lett, illetve a tanulságokat nem kellett volna ilyen szájbarágósan elmondani a végén, de még így is elég jó volt. Nálam ez 8/10

Quote from: Solid Snake on 2007-12-30, 17:38:43
Cowboy Bebop - Tengoku no Tobira (2001)
Jól adja a hangulatot, de a sorozathoz képset én túlzottan explicitnek éreztem, a sorozatban azt szeretem nagyon, hogy a legtöbb dolog nincs kimondva.

kelvor

A CB filmet valahol a sorozat felénél néztem meg, úgy is teljesen jó volt.  :lazza:

Baldy

Az emberek ritkán hiszik el az igazságot, amikor látják, és még kevésbé, amikor nem akarják látni

Öngyilkosság: fõnév: amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert felmondasz.

Kvikveg

WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.