Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Member

Quote from: Soul on 2008-06-24, 10:36:22
[spoiler] És különben is Anime Addicts-on 91%.  :D[/spoiler]
Nah, ott azért vannak érdekes dolgok. Ormótlan shit-ek kapnak 90+-t és nagy nevek néha 70 körül. Én utoljára alapoznék az ottani véleményre, előbb kérdem meg a szembeszomszédot.

Soul

Quote from: smash++ on 2008-06-24, 12:57:36
Viszont ezt megnéztem és ajánlom  :P
[Moetaku]_Kanokon_DVD_Vol.1_Eizou_Tokuten_(XviD_704x396)_[08B612E9].mkv
[Moetaku]_Kanokon_DVD_Vol.1_Eizou_Tokuten_(H.264_704x396)_[6519403F].mkv

Oh want Nozomu version too :orrver:.  :smile:

Quote from: Alkyra on 2008-06-24, 16:19:25
Félreérted. Nem is vártam tőle hentait, csak tudod amikor az ember már a 9 milliomodik féle verziót látja ugyanabból akkor már egy kicsit kezd elmenni a kedve az egésztől.(nézd meg mikor regisztráltam.Szerinted hány ilyet láttam már?:) )

Semmi prob nem értettem én félre semmit, (tiszteletben kell tartani mások véleményét) csak úgy éreztem védeni kell ,mert itt nagyon nagy szidást kap másoktól  :smile:.Igen az iylen esetet hogy, 1 csávóra döglik x csaj biztos ezerszer lehetett már látni, de azért én mégis ugy érzem hogy a szereplői azért elég jók voltak.
Nozomu + Chizuru sose tudtam dönteni a kettő közül meik szimpatikusabb, akkor a mellékszereplők, a démonvadász tetsvérpár az ügyetlenkedéseikkel tök helyesek, akkor az álszent osztály titkár csajszi aki papol hogy így meg úgy aztán úgy becsíp.Nem lehet minden egyedi.

Quote from: Member on 2008-06-24, 16:48:26
Quote from: Soul on 2008-06-24, 10:36:22
[spoiler] És különben is Anime Addicts-on 91%.  :D[/spoiler]
Nah, ott azért vannak érdekes dolgok. Ormótlan shit-ek kapnak 90+-t és nagy nevek néha 70 körül. Én utoljára alapoznék az ottani véleményre, előbb kérdem meg a szembeszomszédot.
Szted miért van ott a nagy zöld smiley?  :smile: Ismerem én az Addicts-ot, csak a képgalériája miatt látogatom.De a multkor láttam ott 1 kb 80%ot kapott cuccost  :zomg:.Most már javult a helyzet de régen volt 1-2 ismertető, hogy sikítottam tőle.

Soldier

#5222
Quote from: Soul on 2008-06-24, 16:56:18
Nem lehet minden egyedi.
..Nozomu + Chizuru..

:tezsvir:
ök meg kimondottan szorakoztatak , nem tudom miert en 1xx-ra sem tudom ezeket megunni


Soul

Én is keresgéltem és [Q-R] rawban szedtem le.Azért köszi.
Hú ez a 2. kemény  :smile:(Amúgy nem értem miért kell ezt az extrát feliratozni, mert az elsőben 1 mondat hangzik el, és aki nézte a Kanokont az tudja miről van szó :smile:,a másodikban meg csak "Kouta óh Kouta" hangzik el  :smile:).

Member

Kurenai
Én is befejeztem. Eredetileg ez volt az egyetlen, ami érdekelt a tavaszi idényből, a grafika miatt futottam neki. Adott az anime-világ legkawaii-bb (és legérettebb) lolija, akit ki kell rángatni a gonosz tradícionális japán családból és megvédeni, amit egy nevetségesen jól verekedő (és oda nem illően módosított testű) szerény gimnazista hajt végre, hogy megkeresse a napi betevőt.
Mint mondtam, a rajz kiváló, hétköznapi, egyszerű, végre normálisan mozog az álluk, ha beszélnek. Az intro egyedi, de borzalmas, az outro is, de az nem egyedi. :) Egyetlen komoly bajom, hogy az eleje után leáll a cselekmény és vontatottabb lesz, mint a LotR trilógia, sok felesleges fillerrel. Igazából túl hosszú lett, ami 12 rész esetén furcsa kijelentés, de belefért volna 6-7 részbe. A befejezés is olyan semmilyen. Kellemes volt, hogy a friss részeket megnézzem a szokásosak mellett. 8/10

Manitu

Quote from: Soul on 2008-06-24, 10:36:22Szal nincs benne világ megmentés, nincs benne olyan ami alapmű felé tolná,
És tudod mi nincs még benne? Történet :D
Az egy dolog, hogy egy in medias res kezdéssel már meg sem próbálják megmagyarázni, hogy miért is buknak a srácra a csajok, de utánna sem halad sehova. Teljesen összefüggéstelen, belekezd valamibe, aztán a következő részben mintha misem történt volna. Millió mellékszálat elkezdtek, de egyetlen egyet sem zártak le, így össz-vissz annyi történt, hogy a csaj minden részben megpróbálta megraeplni szegény srácot :D Ehhez jött még a többségében QUALITY animáció, szóval nem tudom minek kellett az animével vesződni. Elég lett volna kiadni egy artbookot a lényegesebb jelenetekből, meg hozzá egy CD-t, amin Noto Mamiko elhaló hangon suttogja, hogy "ieee!"... Huh, várjunk csak, ez nem is hangzik rosszul :angyali:


minuszmiki

Quote from: Manitu on 2008-06-25, 00:30:17
Elég lett volna kiadni egy artbookot a lényegesebb jelenetekből, meg hozzá egy CD-t, amin Noto Mamiko elhaló hangon suttogja, hogy "ieee!"... Huh, várjunk csak, ez nem is hangzik rosszul :angyali:
:tezsvir:, definitely dowant!  :jee:

Selmo

#5228
Hitohira (12 rész): Adott egy visszahúzódó lány, aki a saját hangját sem találja, ha közönség előtt kell beszélnie, annyira zavarba jön. Mivel nem meri visszautasítani, az első napján az új iskolájában tagja lesz a dráma kutató klubnak. Róla szól ez az anime és arról, hogy vajon valaki le tudja-e vetkőzni a gátlásait és képes lehet megváltozni úgy, hogy maga sem hisz benne. Továbbá az álmokról és hogy mit lehet és szabad megtenni vagy feladni értük.
A képek alapján valami szokásos iskolai dologra számítottam, de nem az. Bár van benne vidámság, inkább drámai és komoly. Nem tudnék rá semmi kiemelkedőt mondani, hacsak azt nem, hogy annyira életszagú, hogy magával ragadhatja az embert Van benne tépelődés, de nem viszik túlzásba. Inkább az ember út- és énkeresése a lényeg benne, minden kínjával és keserével.

A tökéletesség unalmas.

SaiyaGin

Moyashimon

Főszereplőnk egy Átlagos Középiskolás Diák, aki- ja, nem. Föszereplőnk egy Átlagos Egyetemista Diák, aki- ja, nem. Szóval: főhősünk egy külsőre átlagosnak tűnő diák, aki első évét kezdené el egy mezőgazdasági egyetemen, de hamar meglepetés éri, mivel kiderül: egy meglehetősen különleges professzor hősünk, Sawaki Tadayasu nagyapjának régi barátja, és így tud az új diák titkolt képességéről: a puszta szemével látja a baktériumokat - ha elég sajátos módon is -, és képes velük beszélgetni is. Rögtön megteszi tanítványának Sawakit, aki az idő múlásával megismerkedik a prof.- szintén érdekes személyiségű - többi diákjával. A baktériumok látása csak a sorozat elején a főtéma (illetve...), később a tagok közti interakciókra kerül át a hangsúly. Eleinte ismeretterjesztő jellegű, megtudhatjuk pl., mire kell vigyázni, ha titokban szakét főzünk a pincében, de vannak jócskán poénok is, végül az előbbi kicsit háttérbe szorul.
Nagyon tetszett, pedig nem nagyon érdekel a bakterológia, megajánlok egy 8/10-et.
(11 rész)


Manitu

Kaiji

...avagy hogy lehet 5 perc eseményeit 25 percben elmondani, úgy, hogy a néző közben tövig rágja a körmeit az izgalomtól.
Nagyon elborult történet, nagyon elborult grafikával. Csillagos tizes :jee:


Darkstar

Quote from: Manitu on 2008-06-26, 00:10:55
Kaiji

...avagy hogy lehet 5 perc eseményeit 25 percben elmondani, úgy, hogy a néző közben tövig rágja a körmeit az izgalomtól.
Nagyon elborult történet, nagyon elborult grafikával. Csillagos tizes :jee:

Indeed. Anno amikor néztem, néha visszagondoltam, hogy mi is történt az elmúlt 4-5 részben. És általában nem sok minden, és mégis azonnal nézni kell a következőt. :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Member

#5232
Higurashi no Naku Koro ni
Címszavakban: Döbbenetes, megrázó, félelmetes. Döbbenetes, hogy egyáltalán ezt meg merték csinálni. Megrázó, hogy az emberek erre vevők. És félelmetes, hogy 906-an gondolták AniDB szerint, hogy ez a cucc tökéletes.
Miről is beszélek? Adva van egy chapter-ekre osztott animu, amiben minden chapter ugyanazon szereplőkkel más sztorit mesél el, erős átfedésekkel. Kár, hogy ezek annyiban különböznek, hogy ki hal meg és mi okból (vannak, akik mindig, más kérdés). Sajnos az írónak egyetlen személyiségötlete volt, ezt beleültette mindenkibe. Alapból kedves, aranyos, szereti a barátait, ám bármelyik pillanatban képes bedurrani agyilag és ismételgeni az "usotsuki!!!" szavakat, vagy bután felröhögni, az animetörténelem legszánalmasabb pszicho fejeit vágva (némelyik alatt Runa-chan jutott eszembe, ilyen pofája volt, amiko Nagasumi-nak ecsetelte a helyét a hierarchiában a mogyoróit zúzva). Ez mellett képtelenek normálisan hazudni vagy a gyilkosságokat normálisan véghezvinni. Most képzeljétek el az alábbi jelenetet:
L: Hol voltál Light tegnap este a fesztivál helyett?
Light: Erre-arra, volt dolgom itt is, ott is...
L: Usotsuki! Usotsuki! Usotsuki!!
Ha már DN, az egyik csaj gyorsabban jön rá hasraütéssel az igazságra, mint Near. És nem egyszer adja ezt elő.
Már eleve bajom van a "mindenre egy megoldás van: megölöm" elvvel, erre még megfejelik ezzel. Ennél még a RahXephon is változatosabb karaktereket állított elő. És ha már az egésznek a töménytelen gyilkolás az alapja, amit álmisztikum köt össze chapter-enként, igazán csinálhatták volna kevésbé röhejesebbre. Az ujjbegybezúzás volt az egyetlen, ami kiérdemli a "hátborzongató" szót (ha már az így nevezett topic szinte Higu topicként indult). EZ a képsor már majdnem előhozta belőlem az öngyilkos énemet, csak én kreatívabban nyírtam volna ki magam. Egyáltalán nem értem, ezt hogy gondolhatták komolyan?! És akkor a legeslegvégén még paródizálja önmagát a sorozat, kukacok, zs-kat akciófilmes bombahatástalanítás, fénykardcsata bárddal. Először azt hittem, a sorozat elején elővett kokainfüggő után, hogy a "kokain-bogarak" kerültek elő (amikor a túl nagy és minőségi adag után az illető foltokat lát mozogni a testén, amiket rovarnak vél és "kivágja őket", ezzel gyakran megölve önmagát), de nem. A drog eleve hülyén szerepelt, talán a Crack pörgés utáni lecsengése hozná elő a féktelen agressziót, ha jól emlékszem a kurzuson tanultakra, de azt nem tűvel adjuk be, így marad a kokain vagy a hernyó, esetleg a GhB (állagra), de az "nemi erőszak"-drog.
Nézzük át magát a körítést. Az art ocsmány. A már lerágott, dögunalmas anime arc, a hajukat néhol yugi is megirigyelné, a testalkat meg... A Strawberry Panic és egyéb shoujo-ai karakterei ehhez képest teljesen emberi formát öltenek, mintha keresztezték volna a CLAMP és a Lucky Star küllemét, a fejet leszámítva. A kabócák hangja időnként az agyamra ment, mintha még a zsebükben is ilyeneket tartanának, most komolyan túlzsongják a kocsi motorhangját is? Az intro pedig... Adott az egyik legkellemesebb trance-pop, amit életemben hallottam, fél évig az anime ismerete nélkül rajta volt az mp3-mamon, visszatérésekkel, erre kapok rá egy unalmas, klisés és elcsépelt képsort? Mi ez?! Most képzeljük el a Slayer - Eyes of the Insane klippet úgy, hogy a tagok a szavannán különféle kérődző patások közt szökkelnek. Kb. ugyanannyira kiábrándító.
Minden téren csalódás ez a darab, most egyáltalán nem értek egyet Araki húgommal (aki 8/10-re értékelte). Tökéletesen illik rá, amit a nem is olyan régen általam lepontozott volt nagy kedvencre, az Elfen Liedre mondtak a saját topicjában. Utóbbi annak ellenére, hogy idegesítően sok fanservice-t használ, illetve, hogy az író annyira értett a pszichológiához, mint a Jigoku Shoujo alkotója a társközi kapcsolatokhoz, még tudott értelmet csempészni a vérgőzös fröcskölés közben mezítelenül járkáló leányzók keserű múltjába és jelenjébe, itt meg sem próbálták. Kaptunk egy lábas ketchup-ot, mint Boci és Pipi a rajzfilm menzás epizódjában, csak kimaradt az, ami kitölti a gyomrot. Most megyek, és a krízispszichó tanáromat a "Krízis" zenekar zenéjének dallamára fogom a saját jegyzetével agyonütni, és kikérdezi tőle, hogy éppen a haldoklás melyik szakaszában jár a Kübler-Ross elmélet szerint. Ennél többet nem adott át. 2/10

Soul

Quote from: Member on 2008-06-26, 01:42:12
Higurashi no Naku Koro ni
2/10
:zomg: :zomg: [spoiler] :zomg:[/spoiler]
Nekem bejött.Igazából az első chapter és a 4.v5. amikor Mion - Shion van a középpontban tetszett igazán.És először nem díjaztam a "lezáratlan" végét, de ajánlom hogy nézd meg a sztem unalmas mindent megmagyarázni akarós 2. soroztát  :hehe:.Mikor láttam a 2. sorozatot vissza sírtam az elsőt magamban.Az elsőnek volt valami kis feelingje.De viszont arra kíváncsi vagyok hogy télleg lesz e 3. sorozat, és abban mit aprítanak  :smile:.

Dreamcleaver

Kivételesen igazat adok Membernek. Ez a show egy rossz vicc. Mondjuk nekem az OP képsorával nem volt bajom.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

motifator

ÚRISTEN!!! Én is egyetértek Memberrel! Lőjetek le!!!  :zomg: :__devil: :angyali:
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Member

Quote from: Soul on 2008-06-26, 03:00:02
de ajánlom hogy nézd meg a sztem unalmas mindent megmagyarázni akarós 2. soroztát  :hehe:.Mikor láttam a 2. sorozatot vissza sírtam az elsőt magamban.
Araki ezt is leszedte, ezt majd vmikor együtt nézzük. Úgy érzem, ha most kéne, felvágnám az ereimet, hogy a köpőlégy-lárvák kihulljanak... Ma a Yamato Nadeshiko Sichi Henge indul, talán ezt is kivégzem két nap alatt. :D

Cobra

Quote from: motifator on 2008-06-26, 08:52:24
ÚRISTEN!!! Én is egyetértek Memberrel! Lőjetek le!!!  :zomg: :__devil: :angyali:
Inkább küldjük Rena-t, ok? :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Alkyra

Quote from: motifator on 2008-06-26, 08:52:24
ÚRISTEN!!! Én is egyetértek Memberrel! Lőjetek le!!!  :zomg: :__devil: :angyali:

Én is egyetértek. Mi ebben a furcsa?

motifator

Quote from: Alkyra on 2008-06-26, 11:17:24
Quote from: motifator on 2008-06-26, 08:52:24
ÚRISTEN!!! Én is egyetértek Memberrel! Lőjetek le!!!  :zomg: :__devil: :angyali:

Én is egyetértek. Mi ebben a furcsa?
Az, hogy általában nagyon nem szoktam...
[spoiler]Na jó, kivéve FLCL   :whoah: :jee:[/spoiler]
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Alkyra

Quote from: motifator on 2008-06-26, 11:33:36
Quote from: Alkyra on 2008-06-26, 11:17:24
Quote from: motifator on 2008-06-26, 08:52:24
ÚRISTEN!!! Én is egyetértek Memberrel! Lőjetek le!!!  :zomg: :__devil: :angyali:

Én is egyetértek. Mi ebben a furcsa?
Az, hogy általában nagyon nem szoktam...
[spoiler]Na jó, kivéve FLCL   :whoah: :jee:[/spoiler]

Oh.:)

Member

Quote from: Cobra on 2008-06-26, 10:39:01
Inkább küldjük Rena-t, ok? :)
Rena: Most meghalsz! Hahahahahahahahahahahahahaha! (Kézben tartja az a húsvágó bárdot)
motifator: Hahahahahahahaha, nem! (pisztolyt elő és lő)

Sohasem értem, ezt miért nem teszik bele semmibe. :)

Kvikveg

Quote from: Member on 2008-06-26, 01:42:12
Higurashi no Naku Koro ni
...
Most megyek, és a krízispszichó tanáromat a "Krízis" zenekar zenéjének dallamára fogom a saját jegyzetével agyonütni, és kikérdezi tőle, hogy éppen a haldoklás melyik szakaszában jár a Kübler-Ross elmélet szerint. Ennél többet nem adott át. 2/10
10/10 az ertekelesre!  :lol:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

dozer

Üdv! Első poszt életem első animéjéről.

A japán címét nem jegyeztem meg, nem is nagyon törtem magam :) Angolul viszont: The Place Promised in Our Early Days.
A történetnek 3 főszereplője is van 2 fiú egy lány. Ez a 3 gyerek általánosban ismerik meg egymást és ott kötnek szoros barátságot(legalábbis ha jól vettem le) A 2 fiú kitalálja, hogy építenek egy repülőt és elmennek A toronyhoz, ami nehezítésképpen egy másik országban van(asszem). A lány itt jön újra képbe, hogy a fő-fő fiú megígéri neki, hogy őt is elviszi oda. Szal már 3 emberesre kell építeni a repcsit. Aztán a történet folytatódik ott, hogy rég vége a középsulinak és a 2 fiu egyetemre ment. A lányt azóta nem látták. Aztán lesznek kísérletek párhuzamos univerzumokkal ami természetesen kötődik A toronyhoz. A fiúk abbahagyták a repcsi építését, de ofc majd befejezik...de ezt majd a végén :) Innen válik ilyen filozófiaibbá a történet, mindenki szenved... de tényleg :) Eközben kitör a háború és miközben folyik a háború megtalálják a lányt aki kötődik a párhuzamos univerzumokhoz, mivel álmai révén ő is ott van...Az egyik fiú(kinek nevét nemtom:)) fogja elmegy a repcsihez(nyilván...x évig áll egy garázsban és egy gramm rozsda nincs rajta, de ez nem lényeg), majd megjön a másik...de innen nem akarom lelőni a poént. Jóaz  :szemuveges:

Végsőkben meg kell említenem az anime grafikáját, rajzait, mert azok csodálatosak...zeneileg nem figyeltem annyira, de azt tudom, hogy nagyon passzoltak az éppen történő eseményekhez.

9/10. Azért csak 9 mert alapjáraton 11 járna neki: jó sztori, rajzok valami csodálatosak, a szereplők olyan életszerűek...De...K*rva nyálas... teszem hozzá eléggé romantikus film, de azért ennyi nyál nem kellett volna bele :)  :jee:
Nem mintha félnék meghalni. Csak nem akarok ott lenni, amikor bekövetkezik. -Woody Allen

Soldier

Quote from: dozer on 2008-06-26, 21:20:02
Üdv! Első poszt életem első animéjéről.

Üdv , tovabbi kellemes animezest/szorakozast , sztem nem volt az olyan naon naon "nyálas" ahogy te mondtad : ) sztem jo volt az ugy ahogy van

Member

Ez valóban egy majdnem mestermű, kiváló első post. :) A vége sz*r, de a többi helyén van. Kellemes továbbiakat. ;)

Kvikveg

En most ajanlanam kecsap amv-jet, de nem talalom a linket egyelore.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

motifator

Üdv a fórumon és az animék világában!
Ha ennyire tetszett az atmoszféra és a képi világ, akkor ajánlom Shinkai Makoto többi művét is:
She and Her Cat(Kanojo to Kanojo no Neko)
Voices of a Distant Star(Hoshi no Koe)
5 Centimeter per Second (Byousoku 5 Centimeter)
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Member

Yamato Nadeshiko Sichi Henge
Kellemes volt. Adva van egy lány, aki elég közel áll a nőideálomhoz (Sunako), egy kikosarazás után megutál mindent, ami nőies, inkább a horror és fekete mágia világába menekül (de mellette qrvajól főz :haha: ), egy sötét szobába, ám a nagynénje négy erősen b*zis srácra bízza, akiknek elengedi a lakbért, ha nőt faragnak belőle (ha nem, akkor megtriplázza :D). Ezek után mindenki motivált, indulhat a keserves küzdelem. Végre becsúszott vmi az ártatlan tejcsarnok és a titokzatos ürességek közé. :)
Ami meglepett, hogy nem volt unalmas rész, pedig ezt eddig nem sok vígjáték tudta garantálni (talán a Seto no Hanayome, más sem régről, sem mostról nem rémlik), vannak teljesen elvont és hétköznapi sulis részek egyaránt. A szereplők közül még Kyouhei érdekes (aki egy elb*zult Ichigo artban), nameg az életfilozófiája ("Sunako, gyere ki és csinálj kaját!", "Legyél ismét a régi, akkor még tudtál főzni!" "Kérlek ne zárj ki a konyhából, éhes vagyok!!" :D). A rajzot szokni kell, nekem a végéig sem sikerült megbarátkoznom a srácok ocsmány vastag szájával. Sunako ábrázolása érdekes, a sztori 90%-ában chibi, ehhez jön a tökéleteset produkáló seiyuu, szóval a hangulat megvan. A "gót lolik" (f*szt lolik, ennyire nem ismeri az író a loli fogalmát?!) viszont feleslegesek és szinte mindig megjelennek egy fél percre, hogy felidegeljenek. Eleve utálok mindent, ami gót (hamarosan remélem megjelenik a "barokk", "reneszánsz" vagy "római" stílus, valamit mindig követni kell "lázadás" néven), az a "gósü gósü rori rori"-zás viszont kihozza belőlem az állatot. Amúgy állítólag a karik 16 évesek, szerintem kinéznek 28-nak, na mind1, animuban valahogy vagy 10-18-ben mindenki 24-28 évesnek látszik, vagy a 20 évesek meg 14 körülinek.
Sztori igazából nincs, de ide nem is kell. Én 9.5/10-et ajánlok neki, ha éppen nem az élet nagy kérdéseire keresünk választ vagy nem kívánunk füstölgő puskacsöveket, akkor ez a darab ideális.

SaiyaGin

Quote from: Member on 2008-06-26, 12:44:52
Quote from: Cobra on 2008-06-26, 10:39:01
Inkább küldjük Rena-t, ok? :)
Rena: Most meghalsz! Hahahahahahahahahahahahahaha! (Kézben tartja az a húsvágó bárdot)
motifator: Hahahahahahahaha, nem! (pisztolyt elő és lő)

Sohasem értem, ezt miért nem teszik bele semmibe. :)

Kicsit talán későn jutott eszembe: a Gundam 00-ban volt egy ilyen jelenet.