Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Chronus

Quote from: Junchi on 2008-12-20, 14:03:06
Az SC-nek az erőssége pont az, hogy maguk a karakterek vitték el a hátukon az egészet és ők maguk alakították a sztorit.

+1

Megvannak a maga erősségei, de szvsz az a grafikai stílus, a humor, és a karakterek, plusz az egyedi hip-hop-edo korszak világ a töménytelen oda nem illő dologgal. Namszemüvegek, rapperek, baseball, ecetera....

A graffitis meg a halucinálós rész képes huzamosabb időre is beszüntetni az agytevékenységet.

chilip

Macademi Wasshoi ep8-ig  :lol: főleg az angyal megjelenése :D

SaiyaGin

Itazura na Kiss 1-4.

Úgy éreztem, hogy a heti 1 rész Nodame mellett nézhetnék valamit, amiben nincsenek mechák, kardok vagy szörnyek, végül erre esett a választásom. Az első két rész nem ragadott meg túlságosan, de most már kezd jobban tetszeni.
Egy kicsit emlékeztet a Nodamére a tehetséges de barátságtalan fiú-idióta lány alaphelyzet miatt.  :D

kelvor

Quote from: SaiyaGin on 2008-12-20, 22:02:24
Itazura na Kiss 1-4.

Úgy éreztem, hogy a heti 1 rész Nodame mellett nézhetnék valamit, amiben nincsenek mechák, kardok vagy szörnyek, végül erre esett a választásom. Az első két rész nem ragadott meg túlságosan, de most már kezd jobban tetszeni.
Egy kicsit emlékeztet a Nodamére a tehetséges de barátságtalan fiú-idióta lány alaphelyzet miatt.  :D

Múlt héten kezdtem én is neki, tulajdonképpen nem rossz a maga műfajában, de azért nem dobtam tőle hátast. Még van hátra 5 rész, kíváncsi leszek, hogyan zárják le. Szórakoztató de néha rettenetesen idegesít benne egy-két dolog.

Soldier

Quote from: kelvor on 2008-12-21, 00:31:10
Múlt héten kezdtem én is neki, tulajdonképpen nem rossz a maga műfajában, de azért nem dobtam tőle hátast. Még van hátra 5 rész, kíváncsi leszek, hogyan zárják le. Szórakoztató de néha rettenetesen idegesít benne egy-két dolog.

hát hátast nem dobtam töle én se, de szerintem kifejezeten jo, átlagon felülinek éreztem.igy visszagondolva nem is emlékszek akármire is ami idegesített volna benne.

Soul

Quote from: SaiyaGin on 2008-12-20, 22:02:24
Itazura na Kiss

Aminek készült abban sztem jól teljesít.Ilyen témánál nem hátast kell dobni, hanem szórakozni, az a lényeg.Már a kezdés is (lehet valakinek gyenge) ott van, földrengés van és csak a lány háza dől össze, és vajon kihez költözik az apa a lányával?Csaaak neeem?  :D Persze hogy van benne idegesítő dolog, az nem lehet hogy mindenkinek szíve csücske lesz minden szereplő, vagy ahogy megvannak rajzolva, de ez így is van rendjén.
Külön örültem hogy ettől eddig volt vezetve a történet [spoiler]viszont utánna nekem vesztett az ízéből mikor összejöttek, ez nem azt jelenti hogy rossznak tartom csak nem lelkesedtem annyira[/spoiler].

Zsiga

Allison to Lillia 1-13
Már rég vártam rá, és végre tegnap kijött az utolsó rész is subolva, úgyhogy nekiálltam nézni.
AniDB szerint MADHOUSE, szerintem max a CGI-t animálták ők mert az tényleg jól néz ki, de alapvetően elég quality a cucc sajnos. :)
Vannak benne repülők, meg ilyesmi, nekem ennyi elég is hogy nézzem, kb. mint kiku meg a rakéták... A történet eddig lapos és kiszámítható, viszont az utóbbi 1-2 részben volt egy két akkora OMGWTF meg *facepalm.jpg* ami tényleg meglepett. Egyébként ilyen viccesromantikuslövöldözős epizodikus roadmovie cucc, kb. mint ha a Kino no Tabi-t összeöntötték volna valami középszar lovecomedyvel, szerintem egész nézhető. (És persze obvious Last Exile ripoff is, de annál sokkal lightosabb az egész, meg nem igazán van főszála a történetnek.)
Így félidőben egy erős 7,5/10-et tudok neki adni.

sirtomi

Quote from: Junchi on 2008-12-20, 14:03:06
Quote from: sirtomi on 2008-12-20, 13:45:36
Samurai Champloo
Történet nagyon jó

Mi van? ^^; Az SC-nek köbö annyi volt a "története", hogy volt egy alapszituáció, amin el lehetett indulni és annyi. A cucc erőssége pont az, hogy maguk a karakterek vitték el a hátukon az egészet és ők maguk alakították a sztorit.
Nekem tetszett az alaptörténet köré épített utazás és az epizódokban történő események. Ezt értem történet alatt :)
Nem tudok fogalmazni na :)

SaiyaGin

Member

A Code Geass tehet róla, nem volt elég sz*r. :)

Rounin

Selmo

Young GTO! (5 rész): Bár nem éri el a folytatás színvonalát, azért így is bőven jó ez az 5×45 perc. Aki jól szórakozott a GTO!-n az ezt is nézze meg nyugodtan, nem fog csalódni. Ugyanúgy keveredik benne a hülyeség, a szórakozás és a komolyság. Mivel nem egy mai darab, senki ne várjon jó grafikát, ráadásul az egyetlen verzió is elég gyér minőségű, főleg az utolsó rész. :( Ettől függetlenül megérte napokig szedni és megnézni. ^^

Ha valakit érdekel szóljon és csinálok belőle torrentet.

A tökéletesség unalmas.

Fazék

Quote from: Selmo on 2008-12-24, 04:58:39
Young GTO! (5 rész):

Ha valakit érdekel szóljon és csinálok belőle torrentet.
engem feltétlenül érdekelne! honnan szedted le?

NLZ

Miért, te honnan szedted? Engem érdekel.
[reserved]

Selmo

3 különböző helyről elég lassan, ezért mondtam, hogy csinálok belőle torrentet és akinek kell, töltse le akkor. :)

A tökéletesség unalmas.

NLZ

Ki az a disznó, aki 82,4gyel tölt le, de 1,3mal tölt fel? :D
[reserved]

SaiyaGin

Nodame Cantabile: Paris-Hen

Avagy: Az utolsó Gyabo Párizsban*. Nodame ezúttal Párizsban viszi őrületbe Chiakit és az új ismerőseit agyalágyultságával, majd a nézőket, visszatérő emózásával.
A sorozat jól indult, ahogy újra átolvastam a topikját, láttam, hogy elég sokat röhögtünk rajtuk, de aztán újra előjött Nodame önbizalomhiánya, ami már az előző sorozat végén is erőltetett drámázás volt, itt még feleslegesebb, idegesítőbb volt. A rajzolás sem előnyére változott, néha már zavaróan kerek feje volt a szereplőknek.
Szerencsére pár résszel később mind Nodame, mind az animációs stáb összeszedte magát, és javult a helyzet, de valahogy mégse tudta felidézni az első sorozat hangulatát.
Ha majd leülepedett, és esetleg pár jelenetet újranéztem, lehet, hogy jobban fogom értékelni, addig viszont 6,5/10.

*Csak vicceltem, már bejelentették a folytatást.

Zsiga

Allison to Lillia 14-26:
15 év timejump után előadták újra az első 13 részt, az eredeti főszereplők gyerekeivel, egyébként minden ugyanaz. Marad a 7,5/10, de azért tetszett. :)

Nodame Cantabile:
Szerintem szar volt. :ejj: Már ahhoz képest hogy miket hallottam róla, meg hogy aniDB első. Addig OK hogy szép komolyzene van benne, de 128kbps-es 6 csatornás hanggal, meg az állandó belepofázással ez a fajta zene élvezhetetlen. Az animáció elég tré, a zenélős jelenetek 95%-a állókép. Iletve nem tesznek hallhatóan különbséget a jól illetve a szarul játszott darabok között, csak a hallgatóság arckifejezéséből illetve a későbbi beszélgetésekből derül ki hogy most akkor a készítők szerint jó volt-e a koncert vagy nem. A főszereplők irritálóak, jellemfejlődés minimális, a romantikus szál gáz.
6/10

Nodame Cantabile: Paris-Hen:
Na ez már alakul. Itt már gyakrabban előfordul hogy ha egy darab szar (pl. a Bolero a ~6-7 rész környékén), akkor az valóban, hallhatóan rossz, sikerült rábeszélni a zenekart hogy próbálják meg rosszul játszani. :) Végre a koncertek közben mozognak a zenészek, bár egyrészt quality CGI, másrészt természetesen köze nincs a mozgásuknak a játszott zenéhez, de jelentősen élvezhetőbb ilyen szempontból mint az első sorozat. Komolyzenéről még mindig a a véleményem hogy csak jó minőségben és csak zavartalanul, a zenére koncentrálva szabad hallgatni, így továbbra sem tartom jó ötletnek hogy ebből animut csináljanak, de hát ez van, egyéni szoc. probléma.
Végre van egy kevéske jellemfejlődés is, legalábbis a két főszereplő esetében, meg a szerelmi szál is többet haladt 11 rész alatt mint az első 23-ban, viszont Nodame továbbra is diliházba való, Chiaki meg egy őstahó.
7,5/10

Cobra

Mai Otome S.ifr ep3
Jó harcok, kissé overpowered Rena + QUALITY grafika...
Legalább a zene jó volt, de minél jobban távolodnak a Hime-től, annál rosszabb lesz az egész. Az meg külön vicces, ahogy az iskolaigazgató meg a 2 pillar kinézett (remélem másnak is feltűnt kiknek az idősebb verziói).
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Zsiga

Groven

Lesz még jobb is, Zsiga. Én kész voltam tőle. :D
Így a téli pihenő idejében volt időm több mindent megnézni.

Aria the Animation, Aria the Natural, Aria OVA, Aria the Origination
Megnéztem ezt az animet és az évadjait, amit Zsiga meglepő módon dícsért.
Mit ne mondjak. Ilyen jól összerakott történetet nagyon rég nem láttam. Le a kalappal a készítők előtt, mert nagyon alapos munkát végeztek, h visszaadják 1 régi olasz város hangulatát úgy hogy az egész történet a jövőben játszódik. Kifejezetten tetszett, h minden kezdéskor részenként más képvilág tárul elénk. Így az OP-t mindig érdemes végighallgatni, miközben a városból is többet láthatunk, nameg a szereplőkről is megtudhatunk 1-2 dolgot plusszba.
Összegezve: Magávalragadó, bár kicsit a föld felett jár, de így ok.
A zene nagyon el van találva (kivéve a 3. évad EP-je az 1 .... és totál nem illik az egészhez).
Csak ajánlani tudom.

Dragonaut -The Resonance
Ez 1 teljes más kategória az előzőhöz képest.
Fordulatos sárkánymecha-akció történet némi romantikával és drámai elemekkel fűszerezve. Történetet nem írok, mert ha vmt leírnék folytatnom kéne. Eléggé összefüggő elemeket tartalmaz. Mecha-fanoknak kötelező..P

Noein
Na ez az anime, ami igencsak meglepett. Párhuzamos világok találkozásáról szól. Nem is gondolná az ember, h mennyire összefüggnek egymással a dolgok. Erősen filozófikus és elgondolkodtató mondanivalóval bír az anime. Legalábbis nekem ez jött le. Nem 1 mai darab, de nagyonis megállja a helyét. Sajátos látványvilág és kialakítás. Elsőre talán furcsa, de nagyonis összhangban vannak egymással az elemek.

Mnemosyne
A sokak által 18-as karikába sorolt mű. Tény odatartozik. Maga a világ, a megvalósítás brilliáns. Detektívtörténet + misztérium + yuri elemek. Bár szerintem előttem már sokan leírtak hasonlókat.
Vehetitek szó szerint is, de a székhez bilincselt...

chilip

Quote from: Groven on 2008-12-27, 13:55:10

Dragonaut -The Resonance
Ez 1 teljes más kategória az előzőhöz képest.
Fordulatos sárkánymecha-akció történet némi romantikával és drámai elemekkel fűszerezve. Történetet nem írok, mert ha vmt leírnék folytatnom kéne. Eléggé összefüggő elemeket tartalmaz. Mecha-fanoknak kötelező..P

sztem meg nem volt nagy szám, főleg a gagyi CG és az őrült régi barát miatt. végig se néztem, valahol 18-20 körül hagytam abba :(

LuckyDingo

Chaos:head

Már a 7-8 részeknél éreztem hogy ez már jobb nem lesz. Igazam volt, a befejező rész mindent olyan jól elmagyarázott... Ha értékelnem kéne, talán egy 2/10 kaphat, de csak arra, hogy FES bejött a csajok közül... XD
A Story lehetett volna jobb is. A szereplők nagy része nem is illett a történetbe, volt aki csak azért volt benne, hogy meghaljon. Igazából olyan, mint ha én nekiállnék történetet írni egy animéhez XD Amatőr átgondolatlan shit.. lényegtelen.

Member

Először meg akartam nézni, mert dicsérték. Utána hanyagoltam, mert leszólták. Ez után vhogy megjött a kedvem. ^^

NLZ

Hajrá, lesz még egy porig alázó irományod. :D
[reserved]

Zsiga

Seto no Hanayome 11-20 :
O M F G
/∞

Ja és /r/ torrent 21-26 :merci:

NLZ

[reserved]

Zsiga

Quote from: NLZ on 2008-12-28, 04:11:25