Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

NLZ

És volt már anime, amit 7esnél lejjebb értékeltél? :)
[reserved]

Bicskei

#6361
volt.....de nem mostanában....amugy ez is átértekelődött 5ösre a múvi után...



off elkezdtem ismerős unszolására a Suzumiya Haruhi-t nah kiváncs leszek...
Ultras liberi

NLZ

Az jó. Csak ne lepődj meg az első résztől. Ha az nem tetszik, akkor inkább tekerd a rész végére és nézd meg azt, utána pedig nézd a következő részt és csak az alapján döntsd el, hogy nézd-e. :)  Meg a részek nem időrendi sorrendben vannak, ezen ne lepődj meg. Neten fennvan a helyes sorrend, de ne úgy nézd, elrontja a varázsát.
[reserved]

Dreamcleaver

Az uccsó pár részt leszámítva a Tenjou Tenge jó.  :smile:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

NLZ

A manga elvileg normálisan meg van csinálva, nem?
[reserved]

Selmo

Quote from: NLZ on 2009-01-19, 04:10:13
Meg a részek nem időrendi sorrendben vannak, ezen ne lepődj meg. Neten fennvan a helyes sorrend, de ne úgy nézd, elrontja a varázsát.
Faszt. Ha nem lett volna egy nagy időkavarásos hype feleennyien se ismernék.

A tökéletesség unalmas.

motifator

Az időrendi kavarás nem csak a hypekeltés és a mindfuck jegyében történt, hanem célja és funkciója van. Ha időrendi sorrendben néznéd a sorozatot, akkor az egész történet lemenne az első 6 részben és utána nem maradna semmi, csak a filler jellegű epizódok.
Így nem lenne rendes íve a történetnek, az epizódok sorrendjének a felcserélésével viszont sokkal kiegyensúlyozottabb és izgalmasabb lett a sztori, jobban kitöltötte a 13 részt.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Selmo

Szóval most ismerted be, hogy van 6 rész a többi filler. ::)

A tökéletesség unalmas.

NLZ

Nem filler, csak 6 rész tömény misztikum, meg fú, meg há, a többi pedig aranyos slice of life. :)
[reserved]

motifator

Tudtam, hogy bele fogsz kötni :D És NLZ kolléga megelőzött, nevezzük akkor slice-of-life epizódoknak.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Selmo

Én csak azt mondom, hogy az időkavar nem menti fel a fillereket. Csupán egy ügyes húzással jól elleplezték. Ettől még meg lehet nézni időrendben is, ha tetszik neki az eleje, úgyis megnézi a többit is.

A tökéletesség unalmas.

Member

Csitt, még ötletet adtok a Bleach készítőinek. ^^

Bicskei

Suzumiya Haruhi

kivégezve....nah ez tetszett..el fogadható kis őrület igy tanulás lközepette jól esett..az időkavaros dolog se volt zavaró szerintem...Kyon kun meg tiszta hárem filingben volt már a végére...az ugymond filler epizódok se voltak zavrók....nem lezs a top animéjim között de egy poénos ökörködésnek elmegy....meg teljesítette a másik kivánságom is a könnyedség mellett school life legyen mostanában csak ilyesmit akarok valami miatt nézni

összeségében
10/9

következő célpont:Amaenaide yo
Ultras liberi

kelvor

Gyakkyou Burai Kaiji: Ultimate Survivor

Khm...hmm.... nem volt egy átlagos anime az egyszer biztos.
Szerencsejáték, alvilág, és egyre halmozódó tartozás, amiből nehezen lehet kimászni. Főleg, ha a tartozás egy olyan ember felé van, aki abban leli élvezetét, hogy különböző szerencsejátékokat talál ki, amiben nem csak pénzt veszíthetsz, hanem pár testrészedet, az emberségedet és még az életed is. Azonban, ha nyersz, nem csak a tartozásod válik semmissé, hanem teljesen új életet is kezdhetsz a nyereményből.
Két dolgot kell megszokni ennél a műnél, az egyik a rajzolás, a másik pedig a majdnem folyamatos narrálás. Eleinte mindkettő idegesítő, azután eltelik pár rész és a  rajzolást már észre sem veszed. Szó se róla, nem ronda. Aki látta az Akagi-t, annak ismerős lehet ez a fajta ábrázolásmód. Nárrálást meg el kell viselni, bár volt egy két részt, amikor kifejezetten jó volt, adott egy plusz feszültséget az egésznek.
Első 10 rész lekötött, tényleg nagyon jó, azután a másik 10 rész elment, az utolsó hat rész meg...jaj. Hihetetlen, hogy eltudják kúrni néhány anime végkifejletét. Teljesen jól ki van találva az egész animu, várod a végkifejletet, hogy "na most, ez lesz az, most minden eldől stbstb.." Aztán csak nem jön...helyette szemen szúrnak valamivel és vége. Ha nagyon akarnám, mondhatnám, hogy ez így volt jó, illett a sztorihoz, na de fucky.
Ennek ellenére mégis azt mondom, hogy érdemes volt meglesni, mert a mondanivaló itt nem a lezárásnál van. Igazság szerint annyi minden zsúfoltak bele ebbe a 26 részbe, hogy elsőre nem lehet mindent megemészteni, azonban aki ezt újranézi, azzal kezet fogok.

10/6.5


Fújok egyet, azután jöhet a Touhai Densetsu Akagi - Yami ni Maiorita Tensai, ha már így benne vagyok a témában.

Junchi

Ami nekem tetszett a Kaijiban, azok a designbeli megoldások voltak. Amúgyis karmolom a nemhétköznapi gráffal operáló cuccokat, pláne, ha még ilyen karakterdesign is párosul hozzá. Ja, és jó, hogy említed, ezt is be kéne egyszer fejezni... :/; Ja,és állítólag lesz belőle második széria is o.O

Member

Mától ezt el fogom kezdeni, Araki-val vagy nélküle, kicsit más vélemények, mint amit a fanatikusa beszélt róla, úgyhogy hajrá nekem. :whoah:

NLZ

Kurozuka
Ez valami borzalom volt. :D  Lassú az egész, 1-2 akciójelenet ellenére is. Fröcsög a vér, főhősünk egy vápír, aki egy hülye vámpírcsajt keres mindig, aki kb bolondítja őt. Van pár időugrás, de még anélkül sem vágja az ember nagyon, hogy mi van. Benevezném 2008 legzavarosabb szara címre. :)  5/10
[reserved]

Soldier

szal akkor felsleges 720p-t szedni belöle ? :\

Dreamcleaver

Quote from: Soldier on 2009-01-22, 20:46:00
szal akkor felsleges 720p-t szedni belöle ? :\

Ha szereted SD-ben nézni a dolgokat, akkor igen.

[spoiler]lol[/spoiler]

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

NLZ

Hajime no Ippo
Boxos sport anime, annak is a java. Bevallom őszintén, eddig lenéztem a sport animéket is és a boxot is, de ez az anime nagyon jól össze lett rakva.
Főhősünk egy kis kuki középsulis, aki gyáva és mindig belékötnek. Egy napon viszont találkozik egy fickóval, aki meginvitálja őt boxolni, innentől pedig a fiú élete gyökeresen megváltozik. Hamar megmutatkozik, hogy milyen hatalmas potenciállal rendelkezik, innentől meg már nincs megállás. A történet maga kb ennyi is, az anime jórészt edzésekből, meccsekből és egy kis hétköznapi életből állt, de nagyon jók az arányok. Sokat lehet nevetni, de a harcokat nagyon jól át lehet érezni. Persze tele van klisékkel, kezdve a lúzerből legyőzhetetlen szuperharcossá válással, a meccsek végkimenetelére lehet mindig számítani, meg a tipikus shounen elem, hogy nem bír összejönni a csajjal a főhős.
De mindezek ellenére is végig élveztem minden percét, úgyhogy az értékelésemet bártan 10/10nek kiáltom ki. Na megyek és megnézem a specialt meg a ovát, jó lesz levezetésnek. :)
[reserved]

Member

Akkor nem csak nálam független a végső szám attól, amit írok a cuccról. :D
(Még mindig jobb, mint AA, ahol mindenki szerint minden erős 8-as ::))

Junchi

Quote from: Member on 2009-01-23, 09:44:14
(Még mindig jobb, mint AA, ahol mindenki szerint minden erős 8-as ::))

Ők se néztek még Weiss Kreuzt :D

motifator

Quote from: NLZ on 2009-01-23, 03:03:29
[...]Bevallom őszintén, eddig lenéztem a sport animéket[...]
Ezzel én is így voltam (kb. a Hikaru no Go előtt, pedig az csak egy rohadt táblajátékról szól, az Isten szerelmére, ráadásul 75 részen keresztül! Ehhez képest persze lazán 10/9  :jee:), és sokan mások is így vannak vele. De eddig még csak kellemesen csalódtam sport animékben, és nem lehet véletlen, hogy jópár akad közülük az anidb ~top50 animéje között.
Szal tessék mindenkinek levetkőzni az előítéleteket.

A Hajime no Ippo nekem is ott van a megnézendők listáján, igen magas prioritással. Az első 10 rész már le is van töltve, csak neki kéne kezdeni valamikor. Meg persze ott vannak még a Major sorozatok, a Touch, aminek neki is kezdtem egyszer, de nem jutottam fél résznél tovább a grafika miatt. De ott van még a Slam Dunk és persze a Prince of Tennis, mind sokat dicsért animék, amiket még nem láttam, de tuti megnézek egyszer.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Member

Quote from: Junchi on 2009-01-23, 10:19:45
Ők se néztek még Weiss Kreuzt :D
Dehogynem, amihez van magyar felirat, azt nézik. Végülis így tapasztaltam eddig. ::) Amúgy 84%, egy rövid és semmilyen ismertetővel.
Hozzászólások:
Garunrine - "Nekem ez a második kedvenc animém"
Nitta - "nagyon jó ez az anime és tele van helyes pasikkal"
goldifsh - "Fantasztikus anime tele mondanivalóval."
hiko - "Mutasson vki még ennyi jó pasit egy animében"
Pilica - "Nagy kedvenc,jók benne a pasik xD"
Egyéb kérdés? :)

Junchi

#6384
Lol, ezeket a commenteket komolyan a WK-hoz írták? :D; Ehh, miért érzem azt, hogy teljesen más animét néztem? xD; Jó, mondjuk nyilván nem látok bele a női fejekbe, hogy mi is számukra a jópasi, de akárhogy nézem, semmi vonzót nem látok egyikben sem. Lehet, hogy a förtelmes grafika és még förtelmesebb animáció tehet róla? o.O

Tényleg, nem akarod véletlenül megnézni és kritikát írni róla? Valahogy hiányolok egy szaftos (le)értékelőt hazai berkekben erről a cuccról xD

Member

Láttam már nagyon régen. Talán a 4. vagy az 5. anime volt, amit megnéztem (Junchi: "Csoda hogy nem hagytad ott az egész műfajt".) 5/10 körül van, ami átlagos 2-es nálam.

NLZ

Quote from: Member on 2009-01-23, 09:44:14
Akkor nem csak nálam független a végső szám attól, amit írok a cuccról. :D
(Még mindig jobb, mint AA, ahol mindenki szerint minden erős 8-as ::))
Miért lenne független? Sztem pont azt írtam, hogy ez egy nagyon jó anime volt. :F  Bár tény, hogy mostanában nem nagyon írtam rossz animékről, de ez inkább csak azért van, mert a szarokra nem akarok további időt pazarolni. :)  A szar animékről nem kell beszélni, a legjobb, ha a feledés homályába kerül az összes. :D
[reserved]

Member

Quote from: NLZ on 2009-01-23, 15:59:20
Sztem pont azt írtam, hogy ez egy nagyon jó anime volt. :F
"Persze tele van klisékkel, kezdve a lúzerből legyőzhetetlen szuperharcossá válással, a meccsek végkimenetelére lehet mindig számítani, meg a tipikus shounen elem, hogy nem bír összejönni a csajjal a főhős."

Ezek szerintem minimum 6/10-re lerántanák. :)
QuoteA szar animékről nem kell beszélni, a legjobb, ha a feledés homályába kerül az összes. :D
Fenét. Ölfeláldozóan fel kell hívni a figyelmét a gyanútlan páráknak, mielőtt kortyolnak a mérgezett kehelyből. :)

SaiyaGin

Itazura na Kiss
Már hetekkel ezelőtt befejeztem, de csak most bírtam rászánni magam arra, hogy hogy összeüssek pár sort. A történet egy Átlagos Középiskolában kezdődik, ahol a diákok eredményeik alapján alkotnak osztályokat, az A osztályba járnak a legjobb tanulók, az F pedig a ,,futottak még" kategória gyűjtőhelye. Főhősnőnk, Aihara Kotoko már két éve szerelmes az A osztály alfahímébe, Irie Naokiba, sajnálatos módon azonban Kotoko az F osztály oszlopos tagja, így ismerkedés helyett inkább csak távolról figyeli, majd minden elszántságát összeszedve átnyújtja szerelmeslevelét Iriének. Illetve csak átnyújtaná, mivel Irie arra se méltatja, hogy elvegye azt Kotoko kezéből, az elolvasásáról pedig szó se esik.
Ehhez a katasztrófához hamarosan hozzáadódik egy újabb: egy 2-es erősségű földrengés tönkreteszi Kotokóék házát, Kotoko apja végül megegyezik egy gyerekkori barátjával, hogy amíg fel nem épül az új házuk, addig ennél a barátnál fognak lakni, aki – sosem fogjátok kitalálni – Irie-kun apja. Se Naoki, se a ,,nagyszájú kisgyerek" archetípust megtestesítő öccse nem örülnek Kotoko jelenlétének, a lány azonban váratlan segítséget kap Naoki anyjától (a legjobb arc a szereplők közül), aki határozottan támogatja őt Naoki  ,,becserkészésében". Tulajdonképpen innen kezdődik a történet...

Ami tetszett benne, hogy elég hosszú időtartamot felölelt az anime, nem ért véget azzal, hogy összejöttek, hanem a középiskolától kezdve az egyetemen át a jómunkásemberkedésig és a gyereknevelésig figyelemmel követhettük a szereplők életét. (Mellékes, de értékelendő, hogy az animékben tapasztalataim szerint általában kihalt emberfajtának számító nagyszülők is mutatták jelenlétüket.)

Ami nem tetszett benne
Quote from: Zsiga on 2008-12-25, 21:41:31
... Chiaki meg egy őstahó.

Nem sokkal  a Nodame 2 után kezdtem el nézni ezt, így önkéntelenül adódott a szereplők összehasonlítása. Hamar arra a következtésre jutottam, hogy Iriével összehasonlítva Chiaki egy vajszívű amatőr, ami az őstahóságot illeti. Tényleg.
Néha már furcsának találtam Kotoko megbocsátókészségét, és azt hogy minden sértést szó nélkül eltűrt.. Persze egy idő után Irie-kun megváltozott, de ez az idő egy kicsit (nagyon) későn jött el. A másik az ábrázolással kapcsolatos: csak kevés szereplőn látszódik, hogy az eltelt évek alatt felnőttek volna, Kotoko esetében pedig a mentális változást se nagyon vettem észre.
7/10

NLZ

Quote from: Member on 2009-01-23, 16:16:12
Quote from: NLZ on 2009-01-23, 15:59:20
Sztem pont azt írtam, hogy ez egy nagyon jó anime volt. :F
"Persze tele van klisékkel, kezdve a lúzerből legyőzhetetlen szuperharcossá válással, a meccsek végkimenetelére lehet mindig számítani, meg a tipikus shounen elem, hogy nem bír összejönni a csajjal a főhős."

Ezek szerintem minimum 6/10-re lerántanák. :)
QuotePersze tele van klisékkel, kezdve a lúzerből legyőzhetetlen szuperharcossá válással, a meccsek végkimenetelére lehet mindig számítani, meg a tipikus shounen elem, hogy nem bír összejönni a csajjal a főhős.
De mindezek ellenére is végig élveztem minden percét
Nézd meg te is, aztán mondd, hogy 6/10-e az anime. :P  Ha nagyon szőrösszívű lennék, akkor is 9/10, nálam csak az számít az értékelésnél, hogy mennyire élveztem, és mennyire volt tele idegesítő részekkel. A meccseket élveztem, az edzéseket élveztem, a slice of lifeot élveztem. Az, hogy tudtam előre a végkimenetelt, az nem gáz, hisz ez nem egy krimi, itt nem a történet a lényeg. :)  Idegesíteni meg nem idegesített semmi se, a szerelmi bénázást szerencsére kellőképpen mellőzték ahhoz, hogy zavaró legyen.
A Champions Road már kissé gagyi volt a drámázás miatt, meg a Kimura vs. Mashiba sem volt valami érdekes, de a fillerektől nem is kell sokat várni. :)

A szar animéket meg te nézd bátran, én maradok a szórakozás céljából történő animézésnél. :D
[reserved]