Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

NLZ

Quote from: Member on 2009-05-22, 10:41:21
Quote from: Rounin on 2009-05-22, 10:28:45
Member: ha másért nem is, a "hajótöröttes", szélcsendben rostoklós részért mindenképpen érdemes tovább nézni, bár nekem összességében nem volt az egésszel bajom. Legfeljebb annyi, hogy a közepétől sokszor úgy éreztem, menet közben találnak ki valamit, nem előre megírt sztorival dolgoznak.
Ez a legközelebb ahhoz a stílushoz, amit szeretek, szóval mindenféleképpen végignézem, ne aggódj.
Az említett rész az a 16., az tényleg az egyik legjobb anime rész, amit valaha láttam. De a 15. az meg az egyik legrosszabb. ShinsenSubs vagy fél évig nem volt hajlandó lefordítani. :D  Szal a legjobb ha áttekered az egészet, hogy azért tudd, mi a szar ez. Bár van benne egy kis utalgatás a sztori végére, de annyira borzalmas az egész kvízesdi, hogy még Bleachben se lenne pofájuk ilyet összehozni.
Az animére magára már nagyon nem emlékszem, de elég zagyvának éreztem anno.
[reserved]

Member

Quote from: NLZ on 2009-05-22, 12:44:57
De a 15. az meg az egyik legrosszabb. ShinsenSubs vagy fél évig nem volt hajlandó lefordítani. :D
What is this fragment... That smells like... An upcoming fresh flame of animu world... :p

Zen

Véletlenül nem fragrance-t akartál írni?
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

motifator

Koi Kaze
Valamelyik este mentem haza kocsmából, és kitaláltam, hogy akarok valami romantikusat. Valami jó csöpögőset. Csináltam is gyorsan egy query-t anidb-n, és döbbenten láttam, hogy a magasabb pontszámúak többségét már láttam, de ez még valahogy kimaradt. Rá is kattintok, látom a taget: incest. Hú, nem az esetem, láttam én a Boku wa Imouto ni Koi wo Suru-t, nem is volt könnyű kibírni. De nem baj, letöltöttem, és elkezdtem nézni. Nem maratonoztam, néhány naponta 2-3 rész, de elképesztően kellemeset csalódtam.
Azt hittem, hogy valami visual noveles irreális, csöpögős, egyoldalú, szokásos klisés akármit fogok kapni. De ez a sorozat sokkal több lett, mint amire számítottam.
A főhősünk Koushirou, egy 27 éves srác, aki az apjával él, házasságközvetítő cégnél dolgozik, sima salaryman. A barátnője 2 év után hagyta el. A gond ott kezdődik, amikor egy nap meglát egy síró középiskolás lányt a vonaton, akinek utánaviszi a pénztárcáját, amit a lány elejtett. Aztán újra feltűnik a lány, és végül úgy alakul, hogy az óriáskeréken ülve a lány elmondja Koushirounak, hogy azért sírt, mert a srác, akibe szerelmes, visszautasította. Végül Koushirou is elsírja a lánynak, hogy kidobta a barátnője. Ahogy vigasztalják egymást, szinte látni a bizonytalan érzelmeket a levegőben. A villám akkor csap be, amikor nem sokkal később kiderül, hogy a lány Koushirou húga, akit gyerekkora óta nem látott, és oda fog költözni Koushirouékhoz.
És itt beindulnak a cselekmények, végigkövethetjük Koushirou vívódását, ahogy a felelősségtudata és a saját érzelmei próbálják széttépni. Szerelmes lesz a húgába, miközben gyűlöli saját magát emiatt.
Az előadásmód nagyon reális. Nekem ugyan nincs húgom, ezért esélyem sincs megtudni, hogy milyen is lehet az, ha beleszeretsz, de valami ilyesminek képzelem el, mint amit a Koi Kazében láttam. Akármennyire is ellenszenves, taszító az incest gondolata a valóságban, a sorozat nézése alatt tökéletesen együtt tudtam érezni a szereplőkkel. Őszintén sajnáltam őket, és ha létező személyek lennének a szereplők, azt kívántam, bár tudnék valami jó tanácsot adni nekik, de nem tudok. Itt egyszerűen nincsenek jó döntések, ez egy lose/lose game, és ezt a szereplők is tudják. Annyira jól adják elő a karakterek a történetet, hogy tökéletesen megérted őket, együttérzel velük annak ellenére, hogy ezeréves taburól van szó.

Egy szó, mint száz, ennek az animének a témája ugyan avérfertőző szerelem, de egyáltalán nem azzal a céllal, hogy a nézőközönség hasonló fétisét kielégítse. Koushirou nem bishounen, Nanoka nem egy bombázó, még csak nem is túlságosan moe. Ez nem egy fétisanime, köze sincs hozzá, ez egy normális romantikus dráma lehetne, ha ezek ketten nem lennének testvérek. És ezért volt ez nekem hatalmas csalódás. Azt hittem, hogy egy öncélú fétisanimét kapok, ehhez képest egy keserédes de igencsak szép történetet kaptam.

8/10, mert annyira nem nagy szám, hogy valaha is újranézzem, de hihetetlen kellemes csalódás volt.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

katz

Quote from: motifator on 2009-05-22, 19:08:34
Koi Kaze
...Szerelmes lesz a húgába, miközben gyűlöli saját magát emiatt.
...
Nekem ugyan nincs húgom, ezért esélyem sincs megtudni, hogy milyen is lehet az, ha beleszeretsz, de valami ilyesminek képzelem el, mint amit a Koi Kazében láttam.
....
Darkstar/Moha nem akarja vmelyikőtök megnézni és leírást készíten róla?  :__devil:

motifator

Bazz, ha ennyit fogtál fel abból, ami írtam, akkor sajnálom. Tényleg. Őszintén.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.

katz

Quote from: motifator on 2009-05-22, 19:20:19
Bazz, ha ennyit fogtál fel abból, ami írtam, akkor sajnálom. Tényleg. Őszintén.
Az alapjan amit leirtal ezt sem fogom megnezni. De koszi hogy felhivtad a figyelmemet mi ez.

Darkstar

Már láttam rég, de mivel ismertetőírásban nem vagyok jó, inkább meghagyom Mohának.
Quotevérfertőző
Ezt a szót viszont ú(u?)tálom.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Member

Már láttam. Romantikus darabhoz képest egész jó. Csak engem a srác végig idegesített.

NLZ

Quote from: Darkstar on 2009-05-22, 19:26:16
Már láttam rég, de mivel ismertetőírásban nem vagyok jó, inkább meghagyom Mohának.
Quotevérfertőző
Ezt a szót viszont ú(u?)tálom.
Akkor használd azt, hogy belterjes. :D
[reserved]

motifator

Time of Eve
Nézi ezt valaki? Még itt nem rémlik, hogy tárgyaltuk volna, mondjuk lehet, hogy csak elsiklottam felette. Nos én most néztem meg az első részt, és le van esve az állam.
Az animáció lenyűgöző, a sztori is érdekesnek tűnik. A jövőben vagyunk, ahol az emberformájú androidok mindennapi eszközök lettek. Egy nap a főszereplő srác egy furcsa bejegyzésre lesz figyelmes, amikor letölti a saját házi androidjuk logját. A sok szám között ez a felirat olvasható: "Are you enjoying the Time of Eve?". Egy barátjával úgy döntenek, hogy elmennek arra a helyre, ahonnan a log szerint a bejegyzés származik.

Amúgy egy 6 részes ONA, egy rész 15 perc hosszú. Eddig 4 epizód van kint, az 5. júliusban, a 6. szeptemberben jön a wikipédia szerint. Szerintem szánjatok rá 15 percet, és nézzétek meg az első részt, mert érdemes! Ilyen animáció láttán még Shinkai Makoto is elismerően csettintene :)

NLZ

Na majd írj róla megint, ha kijött végig. :D
[reserved]

katz

Shonan Junai Gumi/Young GTO!
5 különálló rész
akció, poén
A történet a GTO-s Onizuka pár középiskolás sztoriját dolgozza föl.
Azt gondoltam ha csak fele olyan jó lesz mint a GTO már megérte.
Hát nem volt az. Sokkal kreténebb a történet, bénábbak a poénok, ráadásul ez egy elég régi anime, tehát a grafikája is béna
2/10 csak oldschool rajongoknak.

Member

Azt mondod, Ace Ventura Junior érzés?

NLZ

Annyira azért nem borzalmas, de tényleg a felejthető kategória.
[reserved]

Alkyra

Quote from: motifator on 2009-05-22, 22:51:11
Time of Eve
Nézi ezt valaki? Még itt nem rémlik, hogy tárgyaltuk volna, mondjuk lehet, hogy csak elsiklottam felette. Nos én most néztem meg az első részt, és le van esve az állam.
Az animáció lenyűgöző, a sztori is érdekesnek tűnik. A jövőben vagyunk, ahol az emberformájú androidok mindennapi eszközök lettek. Egy nap a főszereplő srác egy furcsa bejegyzésre lesz figyelmes, amikor letölti a saját házi androidjuk logját. A sok szám között ez a felirat olvasható: "Are you enjoying the Time of Eve?". Egy barátjával úgy döntenek, hogy elmennek arra a helyre, ahonnan a log szerint a bejegyzés származik.

Amúgy egy 6 részes ONA, egy rész 15 perc hosszú. Eddig 4 epizód van kint, az 5. júliusban, a 6. szeptemberben jön a wikipédia szerint. Szerintem szánjatok rá 15 percet, és nézzétek meg az első részt, mert érdemes! Ilyen animáció láttán még Shinkai Makoto is elismerően csettintene :)

Én nézem s nagyon tettszik.:) Kár viszont, hogy nem adnak ki belőle normálisabb minőséget... Ám maga a sztori az hihetetlen jó.^^

katz

Quote from: Member on 2009-05-23, 01:03:25
Azt mondod, Ace Ventura Junior érzés?
Azt nem láttam.
Egyszer meg lehet nézni 5x45 perc, de sztem nem éri meg.

Zsiga

Quote from: motifator on 2009-05-22, 22:51:11
Ilyen animáció láttán még Shinkai Makoto is elismerően csettintene :)
ROFL

motifator

Hé, nem azt mondtam, hogy jobb, mint Shinkai Makoto, csak azt, hogy hozzá hasonlóan kiemelkedő az animáció minősége. Legalábbis így értettem :) Én még nem láttam szebb háttereket, fotorealisztikusabb rajzokat, mint a Byousoku 5cm-ben, de az Eve no Jikan rajzolása is beleesik a "ritkán látni ilyen szépet" kategóriába, még akkor is, ha tele van CGI-vel.
Az első rész szerintem mindenképp látványosra sikerült, később már kevesebb a money shot, de ez már csak így szokott lenni. Ha még így is ROFL, akkor nem tudom, hogy mi van  :mittomen:

bimanc

Quote from: motifator on 2009-05-23, 16:53:01
Én még nem láttam szebb háttereket, fotorealisztikusabb rajzokat,

Nézd meg a Negadon-t.

motifator

SaiyaGin

Quote from: motifator on 2009-05-23, 19:42:54
Ezt?  :zomg:

Bernie Ecclestone animében?  :he:
[spoiler]Bocs.  ^^"[/spoiler]

bimanc

Dreamcleaver

Hé, nem azt mondtam, hogy jobb, mint Shinkai Makoto, csak azt, hogy hozzá hasonlóan kiemelkedő az animáció minősége. Legalábbis így értettem :) Én még nem láttam szebb háttereket, fotorealisztikusabb rajzokat, mint a Byousoku 5cm-ben, de az Eve no Jikan rajzolása is beleesik a "ritkán látni ilyen szépet" kategóriába, még akkor is, ha tele van CGI-vel.

Még nem néztem meg magát a sorozatot, csak belenéztem, hogy lecsekkoljam a video quality-t, de a fotorealisztikus háttereket és animációt illetően a Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto: Natsu no Sora kiváló minőségű alkotásnak tűnik. Az anidb rating-je sem rossz, szal gondolom a sztori is rendben van. Esetleg nézz bele (de mégegyszer mondom, még én sem láttam, csak le van töltve).

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Zsiga

Az első rész szerintem mindenképp látványosra sikerült, később már kevesebb a money shot, de ez már csak így szokott lenni. Ha még így is ROFL, akkor nem tudom, hogy mi van  :mittomen:
Félreértesz. Pár protip:
1. Háttérrajzolás != animáció.
2. Nem mindenki rajong SM filmjeiért, sőt.

Dreamcleaver

Ninja Nonsense

Vizsgaidőszakban az ilyen éktelen nagy, tömény baromságok a legjobbak.  :jee:
8/10

Asszem ráveszem magam, és megnézem a maradék Jungle Guu szériákat.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Selmo

Goshuushou-sama Ninomiya-kun (12 rész): Egyszer nézhető ecchi.

A tökéletesség unalmas.

Member

Quote from: Dreamcleaver on 2009-05-24, 02:28:17
Ninja Nonsense
8/10
Mindkettővel. :tezsvir:

NLZ

Quote from: Member on 2009-05-24, 09:55:23
Quote from: Dreamcleaver on 2009-05-24, 02:28:17
Ninja Nonsense
8/10
Mindkettővel. :tezsvir:
+10
Éljenek a kreténségek.  :Kiraly:
[reserved]

motifator

Quote from: bimanc on 2009-05-23, 20:26:35
Igen, azt.
Quote from: Dreamcleaver on 2009-05-23, 23:15:14
Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto: Natsu no Sora
Na ezért jó ez a topik  :jee: Mindkét ajánlást köszi, lecsekkolom őket. A Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto: Natsu no Sora rádadásul Hal Film Maker, akiktől az Ariákat és a Skip Beat!-et is szerettük. A másik Mahou Tsukai sorozat meg JC. Staff, még lehet azt is megnézem.

Quote from: Zsiga on 2009-05-24, 00:32:37
Félreértesz. Pár protip:
1. Háttérrajzolás != animáció.
2. Nem mindenki rajong SM filmjeiért, sőt.
Az első ponttal tökéletesen egyetértek, de ha egy rajzfilm szép, mert szépek a hátterek, akkor lehet rá azt mondani, hogy szép az animáció. Legalábbis nálam ez belefér. És azért Shinkai Makotonál nem szokott gond lenni az animáció folytonosságával sem, tehát azt se lehetne mondani, hogy ugyan szépek a hátterek, de az animáció minősége pocsék. Arra én is ugrok, ha teszemazt valakinek nem tetszik egy rajzfilmnek a karakterdizájnja, és erre azt mondja rá, hogy szar az animáció, de szerintem amit én írtam, az azért még nem ez a kategória :)
2: Ez meg ízlések és pofonok dolga. Attól, mert a történettel, karakterekkel, hangulattal, akármivel bajod van, még azért gondolom elismered, hogy nem kifejezetten rondák a művei :)

Úgy gondoltam, hogy még ez az egy post idefér, de ha folytatni akarjuk a témát, akkor szerintem menjünk át az általános anime terefere topikba.