Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

LuckyDingo

Quote from: ogre on 2010-04-04, 23:03:02
Quote from: NLZ on 2010-04-04, 21:35:30
Hogy bírtad akkor végig nézni? Én se vagyok róla különb véleménnyel, de dobtam is kb 3 rész után. :)

az ember néha nem hiszi el, hogy amit lát, az valóban annyira rossz, és vár valami isteni fordulatot  ;)
Ez így van. Abban különbözik a Needles a Bantorrától, hogy az utóbbit megérte végignézni, mert ott volt fordulat. :) /egyébként az utsó pár rész már nagyon tekerve ment Needlesből../

Member

az ember néha nem hiszi el, hogy amit lát, az valóban annyira rossz, és vár valami isteni fordulatot  ;)
Ezt az érzést nem ismerem. Inkább a "Na, ennél nem lehet rosszabb" >> "És lehet" kombót, amit egy Chaos;Head, vagy 11eyes váltott ki.

Amúgy érdekes, hogy a TTLG-től a falra másztam, ezen viszont jókat kacarászok. Meg az OST egyszerűen zseniális.

LuckyDingo

Quote from: Member on 2010-04-05, 00:30:47
Ezt az érzést nem ismerem. Inkább a "Na, ennél nem lehet rosszabb" >> "És lehet" kombót, amit egy Chaos;Head, vagy 11eyes váltott ki.

Amúgy érdekes, hogy a TTLG-től a falra másztam, ezen viszont jókat kacarászok. Meg az OST egyszerűen zseniális.
Igen, az OST miatt kapott nálam 3 pontot.. XD
De ez is csak azt jelenti, hogy mindenkinek más tetszik, pölö a TTGL nekem jobban bejött ennél, bár az is hatalmas baromság volt, de egy fokkal jobban tálalva... imo :D /bár másodjára már nem volt jó végignézni  :S/

Draconire

Haiyoru! Nyaru-Ani

what is this i don't even

Titkos

Quote from: LuckyDingo on 2010-04-05, 03:54:19
De ez is csak azt jelenti, hogy mindenkinek más tetszik, pölö a TTGL nekem jobban bejött ennél, bár az is hatalmas baromság volt, de egy fokkal jobban tálalva... imo :D /bár másodjára már nem volt jó végignézni  :S/

Nézz be egy másik topicba, valahol itt nem olyan régen kifejtettem, hogy a Needless nálam is törlésre került az első rész után, TTGL meg az egyik legjobb anime, amit valaha csináltak, hangulatban mindenképp. :) Amúgy speciel nem tudom, hogy a Needless anime hogyan követte a mangát, ugyanaz-e a végük stb., de a múltkor belenéztem a legújabb chapterbe Onemangán, és őszintén, ennél még egy Narutós harc is jobb az idézett Pokémonokkal, és kapcsolódó elemekkel. Szóval amikor három loli plüssmacis, meg seggelős támadással leveri "Kaminát", aki vért köp, és fullkomoly shounen fightosan megjegyzni, hogy "Fúbazz, ezek kemény ellenfelek!" (de persze előtte hatszor komolyabbakat vert szarrá), akkor azért elpattan az emberben az ideg. :) (És nem, ez nem valami fillerszál, ezek már Simeonban vannak, és a főgonosz "elit gárdája" ez a három szánalmas óvodás. ::)) Akkor már tényleg inkább a galaxishajigálás a Tejútnál is nagyobb mechákkal, ott legalább az idióta viccek mellett is csak tátottam a számat.
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Member

Vazz, anno én lettem lecseszve, hogy a TTLG paródia és én vagyok a hülye, amiért próbálok logikát és komolyságot keresni benne. Erre most néhányan... ::)
(Megyjegyzem: Ezeket a lolikat én sem kedvelem túlzottan, ráadásul túl sok is van belőlük. De Arclight szeletelése azért jól nézett ki pl. a 7. részben a random needless-eken)

Titkos

Még nem láttam bele NGE-s biblia motívumokat, valszeg nem is fogok. :) De azért van különbség egy műfajparódia között, amin azért dolgoztak rendesen, meg egy "I'm too sexy for my shirt!" tucatmanga között. ;) (Needless-ben pl. van olyan történeten végigvonuló fúrómotívum, amit többféleképpen is lehet értelmezni? Ezért le lehet cseszni, de nekem megvan a DVD extra, ott mondják a készítők, valszeg elhihetem nekik...)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Member

A fúrók számomra azt szimbolizálták, hogy "menj előre és nyersz". Ergo semmi taktika, csak fúró >> több fúró >> nagy fúró >> sok nagy fúró >> gigafúró >> übergigahalálfúró. Amott meg azért a két főhős megkapta a legimbább képességeket, amiket adni lehet kariknak, a végtelen memorizálást és az alakváltást, amiből azért lehet alternatívákat kihozni.
"I'm too sexy for my shirt!"  Gondolom kellett bele jópár moe csaj, szerintem az animeprofesszor úr is tudja, hogy ez nélkül lehetetlen eladni bármit it manapság. Egyrészről a sorozat ezt próbálja cinkelni, azokat a jeleneteket, amiket más animékben rühellek, itt vagy 5x erőltetettebben adják elő. :p Mondjuk nekem Adam Blade agyatlanságai jönnek be a leginkább.

Titkos

Quote from: Member on 2010-04-06, 01:05:48
A fúrók számomra azt szimbolizálták, hogy "menj előre és nyersz". Ergo semmi taktika, csak fúró >> több fúró >> nagy fúró >> sok nagy fúró >> gigafúró >> übergigahalálfúró. Amott meg azért a két főhős megkapta a legimbább képességeket, amiket adni lehet kariknak, a végtelen memorizálást és az alakváltást, amiből azért lehet alternatívákat kihozni.

Harcban végülis tényleg kb. így fúróztak, de ugye a fúró a fejlődést is jelenti, meg ahogy írod a folyamatos előremenetelt, mint a fúró menete, meg ugye spirál forma -> DNS kettős spirálja stb. A "semmi taktika" azért erős túlzás, egyik kedvenc jelenetem volt, amikor úgy alakult át a Lagann repülő-módba, hogy először a fúróival kapaszkodott a repülő mechákba liánként, aztán összeolvadt az egyik repcsivel. :) És azért volt még pár ilyen. Ha totál taktikátlan harcokat akarsz, nézd meg a Movie-kat, ott tényleg az volt, hogy kispórolták a maradék értelmet is a fanservice + akció javára. De azért ezek mellett látszik a háttérben a komoly munka, nem csak spontán agymenés, mint az a másik.

Quote from: Member on 2010-04-06, 01:05:48
"I'm too sexy for my shirt!"  Gondolom kellett bele jópár moe csaj, szerintem az animeprofesszor úr is tudja, hogy ez nélkül lehetetlen eladni bármit it manapság. Egyrészről a sorozat ezt próbálja cinkelni, azokat a jeleneteket, amiket más animékben rühellek, itt vagy 5x erőltetettebben adják elő. :p Mondjuk nekem Adam Blade agyatlanságai jönnek be a leginkább.

Na akkor ez a különbség, neked vicces, én meg facepalmoltam a sok erőltetett baromságon.

Zen

Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Member

Quote from: Zen on 2010-04-06, 09:04:59
Fúró = Phallic symbol
Akkor Kaminának hogyhogy nem volt fúrója? Nem ő a tökösség szimbóluma? :D

Titkos: Anno az evába a rajongók 3-4 oldalnyi utalósdit belemagyaráztak, amire annyi volt a készítők reakciója, hogy "tényleg?". Nem lehet, hogy TTLG esetén megcsinálták, aztán tömtek egy üszkös zöldes vizipipát és megnézték a saját művüket, hogy mire utalhattak közben? :3

ogre

you're under arrest - movie rewatch
jól emlékeztem a filmre, szerintem érdemes volt megnézni. kb diehard 1 szintű, bár a végén olyan facepalm elemekkel, hogy bruce willis elbújhat, amikor a 4-esben rendőrautóval leszed egy helikoptert. :D
összességében egy szépen megrajzolt, mély mondanivaló nélküli, szórakoztató akciófilm. tiszta felüdülés a mai cg áradatban :)

Zen

Quote from: Member on 2010-04-06, 10:00:53
Quote from: Zen on 2010-04-06, 09:04:59
Fúró = Phallic symbol
Ő nem kompenzált semmiért. ;)
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

SaiyaGin

Quote from: ogre on 2010-04-06, 11:29:17
you're under arrest - movie rewatch
jól emlékeztem a filmre, szerintem érdemes volt megnézni. kb diehard 1 szintű, bár a végén olyan facepalm elemekkel, hogy bruce willis elbújhat, amikor a 4-esben rendőrautóval leszed egy helikoptert. :D
összességében egy szépen megrajzolt, mély mondanivaló nélküli, szórakoztató akciófilm. tiszta felüdülés a mai cg áradatban :)

Amikor Natsumi a mopeddel felugratott a helikopterre?  :Kiraly:

Titkos

Ő találta fel a Giga Drill Break/Breaker-t. :)

Titkos: Anno az evába a rajongók 3-4 oldalnyi utalósdit belemagyaráztak, amire annyi volt a készítők reakciója, hogy "tényleg?". Nem lehet, hogy TTLG esetén megcsinálták, aztán tömtek egy üszkös zöldes vizipipát és megnézték a saját művüket, hogy mire utalhattak közben? :3

Túlanalizálni valóban felesleges, de ezt a vizipipás megoldást inkább pont a Needless mangakájából nézem ki, egy kiadós KnJ x Lagann maraton után leült rajzolni... XD

ogre

Quote from: SaiyaGin on 2010-04-06, 12:16:18
Amikor Natsumi a mopeddel felugratott a helikopterre?  :Kiraly:

igen, de már az is durva volt, hogy a másfél személyes autóból, amiben simán hárman ülnek, kiveszi a mopedet, ami kb ott lehetett, ahol a nitro-tartály, mert ugye az a dodzsem, amiben ültek, még pimpelt is...  :D szóval az utolsó akciójelenet az mindent üt.  :rotfl:

Member

chilip

Member

chilip

ja, utólag leesett, de az általam említettben attól fogsz kidögleni ;)

Cobra

Hide and fear, Cobra Commander is here !

LiaLia

Quote from: Member on 2010-04-07, 16:59:29
Sky Girls & Strike Witches
Na, ebbe majdnem beledöglöttem.

Gratulálok ehhez a kimerítő és alapos elemzéshez!!!  :borul: :appl:
Rendkívül új meglátásokat olvashattam belőle. Az animék bemutatása, csupasz valóságának leírása, a számadatokkal megvilágított hatótényezők közelebb vittek ahhoz a felismeréshez, hogy jobb lesz ha megtekintem ezeket a remekműveket. Természetesen a School Days előtt, alatt, vagy után.
A válaszadók mélyanalítikus elemzése kiemelten érzékelteti a szakértelmet, a humánumot, és az emberiség jobbításáért tett erőfeszítéseket.
Megtiszteltetés, hogy olvashattam, remélem a jövőben is részese lehetek további ilyen élménynek.

[spoiler] :D  :jee:[/spoiler]

Member

Köszönöm, kedves hallgatóim, bajtársaim, barátaim, felebarátaim. Annyira sok animés szakdoga íródott mostanság, hogy kénytelen voltam én is beállni közéjük a sorba.

LiaLia: Te már láttad Makoto hódításait, nem? :)

LiaLia

Quote from: Member on 2010-04-07, 22:43:41
Köszönöm, kedves hallgatóim, bajtársaim, barátaim, felebarátaim. Annyira sok animés szakdoga íródott mostanság, hogy kénytelen voltam én is beállni közéjük a sorba.

LiaLia: Te már láttad Makoto hódításait, nem? :)

Feltétlenül el fogom küldeni ezt az elemzést Sápi Norbert Csabának, szerintem ez azért egy jelentős irodalom ebben a témában.

Megvallom, még nem láttam a School Days-t, nagyon lefoglalt a D. Gray-man eposz  :smile: viszont úgy érzem ideje lesz megnéznem, mint klasszikus alapmű.

Titkos

Quote from: LiaLia on 2010-04-07, 22:55:42
Megvallom, még nem láttam a School Days-t, nagyon lefoglalt a D. Gray-man eposz  :smile: viszont úgy érzem ideje lesz megnéznem, mint klasszikus alapmű.

D.Gray után bőven ráér, még belerondítana a szépbe... :)

ogre

shigurui
kedvelem a szamurájos történeteket, ez is olyan. szokott bennük folyni vér, ez teljesen rendben is van. a készítők belső szerv fétise azért már sok volt. értem én, hogy ez a kegyetlenség és a profizmus kifejezése egyszerre, de akkor is. szóval elég nehezen emészthető darab, egyáltalán nincsenek benne poénok (nem mintha hiányoznának), cserébe komoly elvek, belső szabályok, intrikák.

maga a történet igazán egyszerű. valami elmebeteg hadúr tournamentet rendez, amire jön soksok szamuráj. az első két küzdő Fujiki és Irako. egyik fél karú, másik meg vak. a sorozat során megtudjuk, mi is vezetett idáig, mert hogy ezek ősellenségek ám. [spoiler]illetve nem teljesen, mert Irako vakságára fény derül (képzavar), de Fujiki fél karjára kevés volt a 12 epizód[/spoiler]

a grafika alapvetően szép, néhol persze használnak furcsa megoldásokat, ami vagy tetszik, vagy nem.
a zene végig tradicionális, szóval jól illik az egészhez, semmi kísérletezésbe nem mentek szerencsére.

mivel a történet nem ér körbe [spoiler]még az utolsó részben is vártam, hogy valaki lecsapja szerencsétlen Fujiki bal karját, de nem[/spoiler]ezért nálam ez csak 7/10

Groven

Jó régóta nem írtam már ide (se)... :P Nade mégis most megírom, h miket láttam az elmúlt pár hónapban (nosztalgia olé...)

Strike Witches és Sky Girls
Erről azt hiszem nem kell sokat mondanom, mivel ahogy látom Dr-Dr. Member elismert animekutató-professor kifejtette ezt legutóbbi írásában (a népszerűségét elnézve, lehet h ebből még követelni fogják a rajongók tőle a videós verziót is :smile:)
Eltekintve, h a lányok testéből miből mennyit és hogyan mutogattak a készítők nekem kellemes kikapcsolódás volt mind2 anime.

Sora no Woto
Mikor elkezdtem nézni azt hittem, hogy egy régen olvasott könyv (Tatárpuszta) feldolgozását fogom látni. Abban határmenti kis erődbe megy a főszereplő, és azt várják, hogy valaha fog-e támadni az ellenség. De tévedtem. Kellemesen mutatja be, hogyan üssük el az időt mint katona egy határmenti erődben. Nade aztán jöttek a fordulatok és csak néztem. Tartottam attól, hogy a végét elszúrják, mivel csak 12 részből áll. De ebben is kellemesen csalódtam.
A Sora no Woto karakterei és a K-on karakterei között lehet párhuzamot vonni... de nincs értelme. Legalábbis nekem sikerült ezt kikapcsolnom. Így egy jó kis történetet kaptam, amiben egymást kiegészítik a karakterek.

Sora no Otoshimono
A történet maga, mondjuk már megszokott... láthattunk már hasonló kezdéseket. Mondjuk azért jobb, mint az Égből pottyant mesék.  :angyali: De akár énekelhetném a mennyből az angyalt is, de nem fogom.
Mindenesetre megintcsak sikerült a készítőknek überelniük nálam a harem, ecchi témákörben elérhető perverzitási szintet. Több résznél folyt a könnyem, mert kész voltam. Kikapcsolódásnak nagyon jó kis darab ez. A pasi nézők meg ne felejtsenek el néha pislogni is.

Darken than black 2
Az első sorozat nagyon tetszett. Ezzel szemben a folytatása hol jó volt, hol meg kicsit unalmas számomra. Valahogy nem állt össze úgy, mint az első, pedig jó ötlet volt benne nem egy.

D.gray man
Hosszú eposz..  Nem gondoltam volna, h sikerül ezt így megcsinálni, hogy az összkép a végén totál pozitív legyen. A csaták jók voltak benne, illetve a karakterfejlődések. Az világ, amit kitaláltak hozzá szintén találó volt. Humor is van benne bőven, de azért jónéhány drámai elemmel ezt ellensúlyozzák, illetve kibillentik a nézőt a lelki nyugalmából (csak azért h nézze tovább). Megéri megnézni.

Soul Eater
A másik hosszú eposz... Nem egyszer fogtam padlót az őrült ötletektől, vagy ahogy épp kivitelezték ezt az egészet. A Halál újraértelmezése egyszóval halálian jó (ok, ez két szó volt. :P). Maga a történetet, meg a témát, amit megfog akár sokkal komorabban is megcsinálhatták volna, de mégis az őrült-vicces oldaláról fogták meg. Hmm... néha az az érzésem támadt, hogy Terry Pratchett is beszállt a történet megírásába. :smile:

Baka to test to shoukanjuu
Ez a másik gyöngyszem, amitől folyt a könnyem. Iskolai élet a fő téma, de megfűszerezték némi RPG-vel. A történet szimplán annyi, hogy van egy suli, ahol van 1 rendszer: minél jobb tanuló vagy annál jobb osztályba járhatsz, és több mindent kapsz. A jegyek alapján vagy megítélve: azaz hülye vagy, vagy sem. Ha nem a top osztályban vagy, és feljebb akarsz jutni kihívhatod párviadalra bármelyik mást osztályt. Na itt jön be az RPG, mivel a tanárok által engedélyezett idéző rendszerben, megidézheted saját kis harcosodat, akinek az életereje a tudásodtól függ. Az iskola életét felforgatja az F osztály (leghülyébbek vannak itt - állítólag), mikor háborút indít az összes többi osztály ellen. Ezt az animét sikerült nem Dragonball-szappanopera hosszúságúra megcsinálni (mindössze 13 rész). Könnyed, rengeteg service és egyéb más finomságokkal tarkítva. Jó szórakozást nyújt, és jól lefáraszt.

Strawberry Panic
Shoujo-ai darab. Lehet ennél nem kéne többet mondani, de mégis. Nagyon jól megfogja az érzelmi oldalát a dolgoknak, és ezt olyan szinten tálalja, hogy ledöbbenek. Tűnődtem már azon, hogy a romantikus filmekben miért nincs ennyi érzelem, miért nem jönnek át a dolgok. Ebben az animében is durván ütni tudott, és megindított, ahogy a lányok kapcsolatai alakultak. Néha azaz érzésem volt, hogy ez egy zárt világ, ahova csak a kiválasztottak léphetnek be.
A zenei aláfestés főleg a klasszikus zenére alapoz. A zongora nagy szerepet kap, aminél jobbat nem találhattak volna.
Olyannyira tetszett, hogy egymás után 2x néztem meg.

Maria sama ga miteru (összes évad)
Egy másik shoujo-ai darab. Mint az előző, ez is egy remek darab. Strawberry Panic-kal több párhuzamot is lehet találni, de érdemes elvonatkoztatni tőle, hogy ne rontsa az összképet. Itt is a lányok kapcsolatának törékenységén, finomságán van a hangsúly. Mindez megspékelve egy igen jól felépített karakterfejlődéssel. A szemed előtt látod (naná, mert nézed a sorozatot :P), hogy egymásra milyen hatással vannak és hogy formálják egymás egyéniségét.
Természetesen a készítők gondoskodtak kis lazításról is, mert túl szép minden, ha baj is van, mindig megoldjuk dolog egy idő után már sok lehet bárkinek. Így mindegyik évadhoz készült pár extra másfél perces rész, amiben a lányok bakiznak a részek forgatása közben. Ez nagyon jó oldásnak. Némelyik könnyfakasztóra sikerült.

Kimi ni todoke
Rég láttam már ennyi megkapó romantikus darabot. Annyira jól el van találva, ahogy Sawako és Kazehaya kapcsolatát bemutatja. Sawako oldalát jobban megismerhetjük, hogy miket gondol, hogy látja sajátosan a világot, de azért a másik oldal dilemmái is helyet kapnak. A környezetük teljesen belesimul ebbe a történetbe, így teljesen jó hátteret ad a főszereplőknek. A mangát elég jól követi, remélhetőleg lesz folytatása az animének, mert megérdemelné. Addigis ott a manga.

Dance in the vampire bund
Nade a zárás ne legyen annyira rózsaszín, itt egy újabb vámpírtörténet. :hopp: De nem a megszokott... ugyanis egy japán tv show keretében a vámpírok hivatalosan is bejelentik, hogy léteznek...
Ez egy nagyon jól indítás, gondoltam, de sajna valahogy alábbhagyott a lendület kicsit a többi részben. Az ütős indítás után nem azt vártam, hogy (vér)csöpögés lesz egymásért.
Egy vámpír (aki mellesleg a vámpírok királynője, kislány testben - na erről Member doktor újabb tanulmányt írhatna :D) és egy vérfarkas kapcsolata a központi téma. Hasonlót már filmben láthattunk, ugye, de azért ez kicsit más. :P.  Kettejük közötti hierarchiai különbségek, mint várható nem kis bonyodalmakat okoznak, miközben a királynő otthont próbál teremteni alattvalóinak és politikai csatározásokat folytat.
Mindenesetre a királynő jelleme miatt, illetve a történet elemei miatt jó volt megnézni.

Member

Quote from: Groven on 2010-04-08, 10:59:58
(a népszerűségét elnézve, lehet h ebből még követelni fogják a rajongók tőle a videós verziót is :smile:)
Nono, egyből csak egy. :ejnye:

QuoteSora no Woto
Mikor elkezdtem nézni azt hittem, hogy egy régen olvasott könyv (Tatárpuszta) feldolgozását fogom látni. Abban határmenti kis erődbe megy a főszereplő, és azt várják, hogy valaha fog-e támadni az ellenség."
Pedig én is erre tippeltem volna, igaz, még csak az 5. résznél járok. :D
Szerencsére (eddig) tényleg nem sok köze a K-ON-hoz, csak az a copfos kiscsaj ne nyavajogna ennyit.

QuoteSoul Eater
Monthatnám, hogy go to manga, de mivel az is kezd kissé laposodni, inkább nem teszem. Anno nagyon elszúrtam azzal, hogy a fele körül megtudtam, hogy a manga más.

Strawberry Panic
Tűnődtem már azon, hogy a romantikus filmekben miért nincs ennyi érzelem, miért nem jönnek át a dolgok. Ebben az animében is durván ütni tudott, és megindított, ahogy a lányok kapcsolatai alakultak. Néha azaz érzésem volt, hogy ez egy zárt világ, ahova csak a kiválasztottak léphetnek be.
...
Olyannyira tetszett, hogy egymás után 2x néztem meg.
:tezsvir:

QuoteDance in the vampire bund
...
Egy vámpír (aki mellesleg a vámpírok királynője, kislány testben - na erről Member doktor újabb tanulmányt írhatna :D) és egy vérfarkas kapcsolata a központi téma.
Ezek szerint máris vége? Oo Amúgy tesóm az, aki már a második szabadon választható kurzust végzi vámpírok témában az SZTEn, szóval ez az ő szakterülete.
Véleményem szerint a két jelenlegi trendet (lolik; vámpírok/vérfarkasok) próbálták meg egybegyúrni, de ha jól vagyok értesülve, nem meztelenkednek benne túl sokat.

ogre

Quote from: Groven on 2010-04-08, 10:59:58
Mindenesetre a királynő jelleme miatt, illetve a történet elemei miatt jó volt megnézni.

ep 12-t ki subbolta? sfw-n még nincs fent, tokyotosho-n sem találtam.