Main Menu

Sorozatok

Started by Fazék, 2006-05-05, 13:20:48

Previous topic - Next topic

Fazék

Mivel a Filmek (minden ami nem japán) topic-ot már agyonszemeteltük mindenféle Firefly és társai kitárgyalásokkal, úgy döntöttem talán ideje lenne indítani egy ténylegesen a sorozatokkal foglalkozó topic-ot (anime természetesen nem ide tartozik), szóval tessék csak nyugodtan egymásnak ajánlgatni a jobbnál jobb sitcom-okat, sci-fi-ket, bűnügyi sorozatokat stb :)

kezdeném egy Futurama értékeléssel.
eddig 15 részt láttam belőle és ugyan nem fetrengek annyira rajta, mint "terveztem", de ettől még szórakoztató, remek ötletekkel teli sorozat. mondjuk nem mindig érzem úgy, hogy az egyes paródia részek tényleg hozzá is tennének valamit az eredetihez képest, de ennek ellenére a főszereplők tényleg kellően idióták, hogy megkedvelje őket az ember, és sztem az is jelenthet valamit, hogy 3 nap alatt, ennyi részt megnéztem belőle, pedig lenne mit csinálnom helyette :rolleyes: szóval a lényeg megvan, a sorozat magával ragadó :) nekem pl a Simpsons jobban bejött, de mint sci-fi sorozat igencsak jó helyen szerepel a Futurama :)

szerk: és egy idézet belőle :D
Leela - Look, I know there are no car chases, but this is important! One of these two men will become president of the world!
Fry - What do we care? We live in the United States.
Leela - The United States is part of the world...
Fry - Wow! I have been gone a long time...

kisvirag

nam

Nemtagadottan nagy Csillagkapu rajongó vagyok. és mostmár elmondhatjuk, hogy a CSK az X-akták mellett a legtöbb évadot megélt (ha a spin-offját is beleszámitjuk már le is hagyta) sorozat, és a szóbeszédek szerint lesz 11. évad is (most a 10.et forgatják)

Aki nem ismeri, most még nekirugazkodhat, 9 évad+ 2 évad Atlantis. július 14-én indul a 10. illetve a 3. évad. a TV2 vetíti most a 9. évadot, ami nagy szó, mert alapvetően így alig van lemaradva! ez ritka egy magyar TVtől.

Amit még illik tudni róla, hogy a 6. 7. 8. évadnak mind olyan a befejezése, hogy ott akár le is zárhatnánk a sorozatot, mert bizonytalan volt, hogy lesz-e folytatás. illetve a 8-9. évad már egy kicsit más vonulatot hoz, mint a korábbi évadok, de nagyszerű, és igen jó sci-fi sorozat, jó adag mitológiával. majd az összes kultúra mitológiájábol vesznek át.
egyébként, nem reklámként, de nagyon jó magyar adatbázis-oldala is van :)

bár mostanában sokan kritizálják már, hogy nem olyan, mint régen, nincs olyan jó, szerintem nem igaz. jó most is, csak kicsit átalakult, változott. természetesen vannak ellentmondások, logikai hibák, de hol nincsenek, ami már ilyen sok évadot megélt, és ekkora univerzumot épített? főleg azért, mert az első 3 évad írógárdája még más volt, és a mostani írók sok akkori szálat nem mernek előrángatni emiatt.
na, én szólottam :)
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

sirtomi

Csillagkapu sorozat nekem is egyik nagy kedvencem. Mindig megnézem tvben ha időm engedi és jó ideje tervezem az egész sorozat beszerzését :)

Mostanában a Lost 2. évadját nézem. Kicsit most lemaradtam idő hiányában, de legalább egyszerre több részt is megnézhetek majd.

A Hosue a másik sorozat ami mostanában megtetszett. Hangulatos kis sorozat, dr. House betegekhez való hozzáállása elég érdekes :)

Kuroi Tenshi

Hogy mekkora sorozatosok vannak itt...

Mostanában alig nézek tv-t, csak híreket, kulturális és ismeretterjesztő műsorokat, koncerteket és kippeket valamint animét (bár szinte csak ismétlések vannak sajna), meg néha becsúszik 1-1 film.

Amely sorozatokat néztem régen:
Simpsons, Futurama, Rém rendes család. Volt még néhány jó pl az Outer limits ( :jee: 1-1 kérdést fejtegető kis epizódok mondanivalóval és tanulsággal), vagy a Space 2063(?); a csillagkaput viszont pár évad után meguntam :hehe:

Kazenokizu

Quote from: sirtomi on 2006-05-05, 14:33:02
A Hosue a másik sorozat ami mostanában megtetszett. Hangulatos kis sorozat, dr. House betegekhez való hozzáállása elég érdekes :)
Ezt még én is meg szoktam nézni (pedig nem vagyok nagy tévénéző), mert nem olyan gagyi, mint a Vészhelyzet. Mármint orvosi szemmel nézve. Még én is tanulok belőle pár dolgot. (Meg ismételek..:D ) Meg alapvetően nekem tetszik a doki embergyűlöletnek álcázott emberszerete. is. Szóval ajánlom mindenkinek.

Más: amitől frászt kapok: az a Született feleségek!!!!! Mondja már meg nekem vki, hogy abban mi jó?!

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

sirtomi

Quote from: Kazenokizu on 2006-05-05, 14:53:46
Ezt még én is meg szoktam nézni (pedig nem vagyok nagy tévénéző), mert nem olyan gagyi, mint a Vészhelyzet. Mármint orvosi szemmel nézve. Még én is tanulok belőle pár dolgot. (Meg ismételek..:D ) Meg alapvetően nekem tetszik a doki embergyűlöletnek álcázott emberszerete. is. Szóval ajánlom mindenkinek.

Más: amitől frászt kapok: az a Született feleségek!!!!! Mondja már meg nekem vki, hogy abban mi jó?!

Az jó hogy a doki a betegséget kezeli nem az embert. A beteg csak azért van, hogy a hazugságaival megnehezítse az orvos dolgát. Ez a mondata baromira tetszett :)

Született feleségeket rengeteg ismerősöm szereti. Első pár részt én is megnéztem és érdekesnek indult, de aztán pár nő hülyesége lett belőle. De az évad utolsó pár része megint egész jó lett.

Kazenokizu

Quote from: sirtomi on 2006-05-05, 15:09:02
Az jó hogy a doki a betegséget kezeli nem az embert. A beteg csak azért van, hogy a hazugságaival megnehezítse az orvos dolgát. Ez a mondata baromira tetszett :)
NEKEM IS!!! MErt tényleg sokan nehezítik meg az ember dolgát a hazugságaikkal. (Jó példa erre az "Alkoholt szokott-e fogyasztani?" kérdésre adott jó magyar válasz: "Nem." És mikor tovább kérdezgeted, kiderül, hogy naná, hogy iszik, mint a kefekötő, csak neki a napi x feles még nem számít alkoholizálásnak...)

Quote from: sirtomi on 2006-05-05, 15:09:02Született feleségeket rengeteg ismerősöm szereti. Első pár részt én is megnéztem és érdekesnek indult, de aztán pár nő hülyesége lett belőle. De az évad utolsó pár része megint egész jó lett.
Igaz, hogy én csak hébe-hóba láttam belőle pár fél részt, azok alapján viszont nekem csak néhány buta liba intrikáinak a gyűjteményének tűnt a sorozat. Úgy értem, itt mindig mindenki csak kavart, a másiknak keresztbe tett, meg taktikázott össze-vissza. [spoiler]Az a rész volt az általam látottak közül az abszolút mélypont, mikor a csaj megtalálta a barátjánál azt a rakás pénzt, amivel aztán felszaladt az emeletre, hogy a mosdókagylóba rejtse, mire beszakadt alatta a padló, és beragadt... [/spoiler] Szóval engem egyáltalán nem fogott meg. Viszont nekem is rengeteg ismerősöm szokta nézni, de egyik sem tudja rendesen megindkolni, hogy miért.

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

roderick

House-t énis nagyon szeretem, bár mondjuk kevéssé orvosi sorozat, tekintve hogy minden részben valami nagyon speciális eset van, de mégis megoldják. Találó hasonlat, amikor Sherlock Holmes-al hasonlítgatják össze, végülis csak hegedülni nem hegedül benne Hugh Laure :)
Amúgy sokat nevettem azon, amikor egyik betegnek napi 2 cigarettát írt fel, a beteg meg hápogott, hogyhát attól függö lehet és különben is ártalmas az egészségre, erre csak hetykén odaszólt: "Miért a többi gyógyszer nem ilyen?"

Futurama-t meg kár hogy már nem adja a Viasat3... Simpsonst is csak elég idióta idöpontban, pedig mindkettö végtelenül zseniális humorral van megáldva.

Csillagkaput mondjuk én ott adtam fel, amikor a mongolok is angolul beszéltek benne, mondjuk amerikai sorozatokhoz képest tényleg nem rossz.
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

sirtomi

Vasárnaponként van még a Tru Calling c. sorozat. Ezt szoktam még nézni, ha más dolgom épp nincs. A történet egész jó, nekem tetszik, de állítólag nem túl hosszú, mert Usa-ban kicsi volt za érdeklődés és félbemaradt.

Hugh Laure jól játszik a sorozatban. Jó volt az is mikor a srácnak gyógyszer helyett cukorkát adott, az meg a rész végén jött vissza, hogy elfogyott és kellene még mert használ :)

Kuroi Tenshi

Quote from: roderick on 2006-05-05, 16:33:47
Csillagkaput mondjuk én ott adtam fel, amikor a mongolok is angolul beszéltek benne
Odáig el se jutottam. Legalább az elején még ó-egyiptomiul (vagy hogy) beszéltek benne...

Selmo

Hát igen, én mint sorozatfüggő alig nézek valamit. :D Mondjuk hozzá kell tenni, hogy minden sorozatot eredetiben nézem, mert nincs kedvem kivárni, mire a magyarok esetleg megveszik.
StarGate - SG1: Hát az eleje nem nagyon tetszett, a közepe már jobb volt és a 8. évad szvsz a legjobbra sikeredett. Teljesen felesleges volt többet csinálni belőle, már a 9. évadon is látszik, hogy kínnal lett alkotva. Nem is tudom, hogy 10. évadba belenézek-e.
(Amúgy, kisvirag a JAG jó 20 részt rávert az X-files-ra szóval az hosszabb, de mondjuk az a sorozat viszi a pálmát, amit 30 éve forgatnak. :eek: )
StarGate - Atlantis: Ez kifejezetten jó lett - amennyiben az ember felül tud kerekedni az ős gyerekbetegségein, miszerint egy másik galaxisban is mindenki USA-beli angolt használ. (Annyi mindent megmagyaráztak már, igazán betehettek volna valami univerzális fordítógépet is. :D ) A karakterek jobban kidolgozottak és nem annyira össze-vissza a történet, mint a másikban.
Battlestar Galactica: Hát ez egészen fantasztikus felélesztése volt az anno 70-es években kimúlt sorozatnak. Az alapötlet igen érdekes, a filmben elég sok drámai elemet is beletettek, a karakterábrázolás meggyőző. Természetesen mint minden sorozat, ez sem mentes a logikai bakiktól. A 2. évad vége eléggé furcsára sikeredett, de majd meglátjuk a folyatást.
Lost: Hát az eleje érdekesen indult, a vége felé laposodott, a 2. évad eleje hülyeség a többi meg... Ellaposodott az egész, akármi is lesz a vége, nem nézem meg a 3. évadot belőle.
Smallville: Ismét egy újabb Superman klón gondoltam, mikor meghozták. Az első évad kissé nyögvenyelős, talán a Buffyéhoz - igen, azt is végignéztem :D - tudnám hasonlítani. Össze-vissza rángattak elő mindenféle furcsa egyedet. A 3. évadtól kezdve erőteljesen a szerelmi szálra összpontosítottak benne. A 4. évad szvsz zavaros lett. Az 5. pedig kicsit kezdi a szereplőket a képregény szerinti pályára terelgetni. Mindenesetre aki nem bírja az ilyen se veled se nélküled - amolyan Roswell-szerű - cselekményt, az jobb, ha bele sem kezd.
The Sopranos: Ez kellemes kikapcsolódás, néha jó poénokkal teletűzdelve. Mivel minden évad 13 részes csak, nem nagyon vannak benne semmiről sem szóló részek. Jó kis maffiasztori.
Nip/tuck: Ez a másik kellemes sorozat. Erőteljesen erotikus beállítottságú és néhol már-már perverz dolgokat művelnek a szereplők, de könnyed szórakozást nyújt. A 2. évadban hangsúlyosabb lett a szerplők egymáshoz való viszonya.
Desperate Housewives: Nem tudom, még csak most hozták meg, majd meglátom milyen lesz.

A tökéletesség unalmas.

kisvirag

ööö, azt kihagytam, hogy sci-fiben. tény hogy egyéb sorozatok közt  van hosszabb.
egyébként meg, babelfish. szóval az SG-ben kb ellehetetlenitette volna a történetalkotást, ha mindenütt más nyelvet beszélnek, mert a részek kb arról szóltak volna, hogy próbáljuk magunkat megértetni a másik néppel. szóval e felett szemet kell hunyni (ha azt vesszük, SWben meg egyéb sci-fikben is egy nyelvet beszéltek a soksokféle lények ^^)
tény, hogy a 9. évad kicsit nyögvenyelősre sikeredett, de talán azért, mert valahogy fel kellett vezetni a 10.et :haha:
igazábol én ezt már nem SG-1 cím alatt futtatnám (már a 9. évadnak is más címet akartak, de valamiért mégsem változtatták meg) mert ez már nem teljesen ugyanaz, mint ami az első 6-7 évad volt.

A született feleségeket szerintem kb azért nézik az emberek, mint a Bűbájos Boszorkákat...

jah, amit még elkezdtem nézni, és az elején nagyon ígéretes volt, de az első évad vége nagyon nem tetszett (tegyük hozzá, előtte másik fórumon a srácok azt szajkózták, hogy húmennyire jó, és tökéletes, és az etalon és etc etc, lehet túl sokat vártam)az a 24. nem is néztem meg a 2. évadot, mert túlságosan felidegesített, volt benne egy két szerintem szörnyű hiba... persze ízlések és pofonok :)

amit még néztem anno, és ha meg tudnám szerezni most is néznék, az az Star Trek Voyager, meg a Next Generation.
na meg a Farscape.
Az SG egyébként lassan kezd sci-fi hősök olvasztótégelye lenni. két Farscapés főszereplő jött a 9. évaddal, az atlantisban (de a SG-1ben is) X-aktás arcok tűnnek fel, és a 10. évadban állitolag feltűnik egy Fireflyos szereplő is.

A BSGből két részt (nem egymás utánaiakat) láttam a TVben, de nem nyerte el a tetszésem, pedig ezt is szokták isteníteni. persze a többiek azt mondták, rossz részt láttam, az pont az évad mélypontja volt, amit én megnéztem... nopersze :D

Jaésigen, amikor elkapom, én is nézem a Smallville-t, nekem nagyon tetszik! (nincs meg véletlen neked?)
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Fazék

Quote from: kisvirag on 2006-05-05, 20:30:49amit még néztem anno, és ha meg tudnám szerezni most is néznék, az az Star Trek Voyager, meg a Next Generation.
na meg a Farscape.
Az SG egyébként lassan kezd sci-fi hősök olvasztótégelye lenni. két Farscapés főszereplő jött a 9. évaddal, az atlantisban (de a SG-1ben is) X-aktás arcok tűnnek fel, és a 10. évadban állitolag feltűnik egy Fireflyos szereplő is.
hoppá, kik mentek át a Farscape-ből oda? :) (csak kíváncsiságból kérdezem)

amúgy ha érdekel én pont az utóbbi negyed évben néztem végig a Farscape sorozatot, szóval ha gondolod megvan az összes rész ilyen-olyan minőségben + a film :)

kisvirag

lényegében a két főszereplő, Ben Browder es Claudia Black. Claudia csak 7 vagy 8 részben szerepelt a 9. évadban (első 6 rész mig Amanda Tapping oda volt szülni, plusz az utolsó 1-2) de a 10. évadban ha minden igaz ő is oszlopos szereplő lesz.
Ben Browder pedig az új CSK-1 parancsnok R. D. Anderson helyett.
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Fazék

Quote from: kisvirag on 2006-05-05, 20:38:14
lényegében a két főszereplő, Ben Browder es Claudia Black. Claudia csak 7 vagy 8 részben szerepelt a 9. évadban (első 6 rész mig Amanda Tapping oda volt szülni, plusz az utolsó 1-2) de a 10. évadban ha minden igaz ő is oszlopos szereplő lesz.
Ben Browder pedig az új CSK-1 parancsnok R. D. Anderson helyett.

Hmmm... pont a két kedvencem :) lehet hogy érdemes lenne beszereznem lassan a SG sorozatokat is? :D

kisvirag

bár ők csak a 9. évadban szerepelnek, de az meg ugye elég érthetetlen a korábbiak nélkül, szóval hajrá hajrá!
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Selmo

Quote from: kisvirag on 2006-05-05, 20:30:49
A született feleségeket szerintem kb azért nézik az emberek, mint a Bűbájos Boszorkákat...

jah, amit még elkezdtem nézni, és az elején nagyon ígéretes volt, de az első évad vége nagyon nem tetszett (tegyük hozzá, előtte másik fórumon a srácok azt szajkózták, hogy húmennyire jó, és tökéletes, és az etalon és etc etc, lehet túl sokat vártam)az a 24. nem is néztem meg a 2. évadot, mert túlságosan felidegesített, volt benne egy két szerintem szörnyű hiba... persze ízlések és pofonok :)
Mi a baj a Charmed-del? Szerintem az első évad közel sem volt olyan rossz, mint az utolsó 2. Igazából a 3-4-5. évad a legjobb, a többi nem annyira, a vége meg felejthető.
Quote
A BSGből két részt (nem egymás utánaiakat) láttam a TVben, de nem nyerte el a tetszésem, pedig ezt is szokták isteníteni. persze a többiek azt mondták, rossz részt láttam, az pont az évad mélypontja volt, amit én megnéztem... nopersze :D
Igen, BSG is beleesett a töltsük ki az űrt részek hibájába. Amúgy a sorozat jó lett, csak az elejétől kell nézni. Ha a bevezető film tetszik, akkor a sorozat is tetszeni fog. A TV-ben leadott részekről meg annyit, hogy ilyen szar szinkront anno a szívTV produkált csak. Merénylet az eredeti színészek ellen. :ejj:
Quote
Jaésigen, amikor elkapom, én is nézem a Smallville-t, nekem nagyon tetszik! (nincs meg véletlen neked?)
Egészen véletlenül ki van írva valakinek DVD-re HDTV minőségben, XviD-es AVI formátumban, részenként 350 MB. Ja és persze a magyar felirat is ott van, ha kell. Lehet, hogy én is megteszem ezt, de asszem inkább MKV formában és beleteszem a feliratot is.

A tökéletesség unalmas.

sirtomi

BSG-re én is azt akartam írni, hogy a magyar szinkron bűn rossz. Egyszerűen nem bírom nézni pedig a történet érdekesnek tűni és szeretem az ilyesmi sci-fi -ket.

Lost szerintem nagyon jó. Én szinte minden részt érdekesnek találtam és a 2. évad eleje szerintem nagyon jó volt, alig vártam, hogy kijöjjön a köv rész és végre nézhessem tovább.

Cobra

Én azokat szoktm nézni, amit a néemt adókon levetítenek. Futurama-t hamar meguntam, nem igazán az én ízlésem a humora. Stargate tetszik, igaz volt időszak, amikor az is kicsit unalmas volt, de a 7. évad vége felé ismét jobb lett. Érdekes, hogy a magyaron már vatítik a 9. évadot, RTL2-n megálltak egyelőre a 8. végén (azt hittem itt valóban vége, olyan volt a befejezés). Sajnos Atlantist most előlről kezdték el vetíteni. Andromeda-t is szoktam nézni, de sajnos az is eléggé elakdat az RTL2-n, már elég rég adták le az utolsó részt (most olvasom, hogy május végén indul a 4. szezon :) ).
Galaktika is RTL2-n ment, 2 hete let vége az első szezonnak. Viszont ez egy érdekes sorozat, ha nem ezen a címen adták volna ki, a 2. rész után abbahagytam volna, így még reménykedek, bár az első szezonnak semmi köze nem volt az eredeti történethez.
Lost Pro7-en ment, nekem tetszett, várom a 2 szezont.
Magyar adón Angel-t néztem, Viasat elég hamar leadta a szezonokat, most már csak az utolsó van hátra. Sajnos a Pro7-en abbahagyták az 5(?). szezon közepén.
Magyaron most az Invasiont nézem, egész jó, kíváncsi vagyok mi sül ki belőle.
Pro7-en indul hétfőn egy új mystery sorozat, a címe 4400 - a visszatérés. Úgy látszik a 2005/06-os év a mystery-k éve.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

kikuchiyo

#19
Pár sorozat, ami még nem került itt elő:

Sliders - A TV-ben ment sokáig. Az alapötlet kitűnő: Ifjú zseni épít egy ketyerét, amivel párhuzamos világok között lehet utazni, "csúszni". Mindegyik világ többé-kevésbé különbözik a miénktől, van, ahol csak a Golden Gate-híd kék, és van, ahol az oroszok foglalták el Amerikát. Rengeteg poén van a sorozatban, ami nem kis részben a szereplőknek is köszönhető. Az első 3-4 évad jó volt, egészen a professzor haláláig. Onnantól sajnos zuhanni kezd a színvonal.

Dark Angel - Jessica Alba FTW!!!!!44 Gonosz amerikai kormányprogramban génsebészeti úton előállított szuperkatonákat nevelnek, néhány ezek közül kiszökik. Pár év múlva (miután az U.S. egy felsőlégköri atomrobbantás miatt harmadik világbeli rendőrállammá válik) nagykorúvá vált hősnőnk találkozik egy digitális szabadságharossal, aki TV-adásokat hekkelve küzd az elnyomás ellen. Összefognak, és együtt küzdenek az igaz ügyért, közben megpróbálják megakadályozni, hogy ifjú (és igen csinos) hősnőnk visszakerüljön a gonosz kormányprogramba.
Nem is igazán eredeti, meg nem is igazán hiteles a sci-fi része, de van egy hangulata, és hát Jessica Alba egy istennő.
Nálunk az első évad ment le, kint még megélt egy második eresztést is, mielőtt lelőtték. (Találjátok ki, melyik csatornán futott.) Sajnos ez a második évad már messze nem olyan jó, mint az első, de Alba-rajongóknak ezért kötelező.
Ja, azt mondtam már, hogy Jessica Alba egy istennő?  :hehe:

Earth: Final Conflict - Ez is ment egy évad erejéig a királyi TV-n, aztán további részeket adott le a Viasat véletlen sorrendben. Az első évad szerintem nagyon jó volt, aztán fejest ugrott a sorozat a pöcegödörbe.
Arról szól, hogy egy nap megérkeznek a Földre egy idegen faj űrhajói, és felajánlják a segítségüket. Látszatra minden szép és jó, megszüntetik a háborúkat, az éhínségeket, megreformálják az egészségügyet stb. stb., de valahogy az egész nem stimmel. Miért jöttek ide? Mi a céljuk az emberiséggel? Ez a rejtély mozgatja a sorozatot (egy darabig, amíg túl nem feszítik a húrt, és értelmetlenségbe nem fullad az egész).
Failure is the default option

kisvirag

mm, a Sliders nekem is nagy kedvencem volt, bár nekem a prof halála után is tetszett, amikor Quin öccse került be. aztán nem sokat láttam ,de később még jobban átalakult a sorozat, és már csak asszem Remi volt a régi csapatból...
na, akkor már nem tetszett (akkor már nem is tudtam nézni)
azt is meg kéne egyszer szerezni, és szépen, sorban végignézni, mert ez a hébe hóba látok egyet a TVben (most megint megy asszem a tv2-n) néha azt eredményezi, hogy egyes részeket már 3-4x, másokat meg még 1x se láttam...

Dark angel tényleg jó volt, az is tetszett, bár qrva későn adták azm1en, igy alig pár részt láttam belőle. igen, a szinésznő tényleg nagyon ott van, bár nekem a hekker faszi is tetszett (már elsősorban kinézetre, de szerintem mint színész sem utolsó)
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Ramiz

Írjatok azért valamit (minél többet) a sorozatokról, ha lehet, mert az alapján, hogy sok rész készült egy-egy sorozatból, nem nagyon lehet eldönteni, hogy mennyire jönne be az embernek... És végül is jó lenne tudni, hogy mi az, amit érdemes nézni, és mi az, amit nem...
A Csillagkapuból egy-két részt láttam, és szerintem nagyon röhejes volt, már amikor megláttam MacGyvert abban a bézbólsapeszban, amint megpróbál színészi játékot nyújtani, csak röhögni tudtam... :D persze biztos bele lehet szokni a világába annyi sok idő alatt, de én azt szeretem, ami elsőre is tetszik. A Babilon 5 szintén ezért esett ki egyelőre nálam, igazából kíváncsi vagyok rá, de azok a csonttarajok meg egyéb olcsón megoldható idegen fajok egyszerűen viccesek... A Firefly iszonyatosan tetszett, pár oldalon ki is veséztük a Filmekben :) , igazából amiatt lett most kedvem sorozatokat nézni. A fentiek közül a Slidershez meg a House-hoz kaptam kedvet, mondjuk sokat nem tudok róluk, de hát a puding próbája állítólag az evés.
Nem sci-fik közül az X-aktákból néztem régebben részeket, a South Parkból, a Rém rendesből meg a Simpsonsból, de mindegyiket hamar meguntam, igazából semmi újat nem tudnak hozni. (Még a Magnum sem, de azt attól függetlenül nagyon szeretem. :D )
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Bruce

Csillagkaput azt néha szoktam nézni de szvsz a sorozat a nyomába sem ér a nagyfilmnek :D Mostanában lesz valamikor, lehet meg is nézem...

Sliders-t néztem egy darabig... de meghalt a prof, és onnan süllyedni kezdett... ráadásul exponenciálisan gyorsuló iramban :frown:

meeeg... Smallville néha, ha elkapom. Ja, és Dr. House, az most még nagyon bejön :D Az az ember nem semmi, van benne egy nagy adag cinizmus :D

És ezzel nem csak a sorozatok merültek ki, hanem úgy ált. a tv  :hehe: Bár ehhez a Fireflyhoz kedvet csináltatok :D

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

kisvirag

hát igen, a CSillagkapum megítélésén nagyon sokat rontanak azok, akik a McGyveren nőttek fel, és úgy gondolják, hogy RDA-nak nincs sok köze a színészethez. szerintem a Csillagkapuban bizonyította, hogy igenis van!

A nagyfilm vs sorozattal meg az van, hogy a nagyfilmben bizonyos dolgok máshogy vannak magyarázva, mint a sorozatban. (pl az, hogy a koordinátákat hogyan adják meg a kapuk)
persze vannak benne logikai hibák, bizonyos részletekre nem figyeltek eléggé a rendezők, vagy ellentmondások fedezhetők fel.
de hogy akkor irjak is kicsit róla: egy titkos katonai csapatról szól, aki a csillagkapun keresztül más bolygókra utazik, hogy megismerje az ott élőket, és fejlett technikákat szerezzen önmaga megvédésére egy az univerzumban (kb) 5000 éve uralkodó magát istenségnek beállító faj ellen (ezek a goauldok). ez kb az első 7 évad története.  közben előkerülnek szövetségesek, és újabb ellenségek. a 8. évad végére (ekkora kb 6-7 éve fut a csillagkapu projekt, azaz akkor léptek ki először más bolygóra) szépen elintézik az addigi főellenségeket, hogy a 9. évadban egy új, még hatalmasabb és még nagyobb ellenség lépjen be.

többet nem nagyon akarok írni róla, mert nem tudom, mennyire akarunk spoilerkedni, plusz, azért 9 évadot összefoglalni néhány sorban elég nehéz :)
természetesen a sorozaton elég erősen érződik az amerikai mentalitás, de e fölött szemet lehet hunyni (mint ahogy a 70-80as évek orosz sci-fije is (könyvek) csöpögött a kommunista ideáktól, de ennek ellenére ha ezt figyelmen kívül hagyta az ember, nagyszerű alkotások)
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Draconire

Na és mi a helyzet a Buffy-val meg az Angel-el? :smile: Magyarországon is ha jól tudom leadták az összes részt.
Ezek voltak életem első sorozatai amit külön beszereztem és elejétől a végéig megnéztem mindkettőt.
Azt elismerem hogy a Buffy első pár évada elég gyerekes de 4.-től kezdve már elég komoly is tud lenni.
Az Angel pedig sztem az elejétől fogva nagyon jó, később meg csak jobb lesz, a vége felé meg már
látványban is tud felmutatni elég szép teljesítményt.

A Csillagkaput én is néztem elég sokáig de egy idő után valahogy meguntam, bár mostanában már bánom hogy abba hagytam a nézését :frown:
A Sliders nekem is nagy kedvencem volt anno csak ahogy Bruce is írta a prof halála után valahogy már kezdett laposodni, meg hát jó fej volt az
nem tom minek halt meg :smile:

Bruce

Quote from: Gmer on 2006-05-06, 15:41:01

nem tom minek halt meg :smile:
Biztos olvasta a következő évad forgatókönyvét  :hehe:

Csillagkapunak meg nem csak a magyarázat miatt tetszik jobban a nagyfilm, hanem a hangulata miatt... nem is tom, talán kicsit... mitikusabb... asszem ez az a szó amit kerestem. Egyébként RDA-val semmi bajom, sőt, fanyar humorú beszólásai már most hiányoznak a sorozatból, pedig én csak ott tartok benne ahol a tv2... :hehe:

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

kikuchiyo

Ha már a Csillagkapunál tartunk: a sorozat sokkal többet ér, mint a film. A film főszereplője, hogy is hívják azt a szögletes állú faszt, Val Kilmer, teljesen elcseszte az egészet a méla, unott fejével. Ő maga is bevallotta egy interjúban, hogy az egész forgatásból csak a homokszörfölésre emlékszik. De ezen felül is: a film csak egy betekintés abba a világba, amit a sorozat részletesen kidolgoz.
Én magam is néztem kb. az ötödik szezonig, aztán eluntam, amikor megjelentek azok a replikátorok - kicsit viccesnek találtam, hogy kis legórobotoktól kelljen félni.

A Dark Angel férfiszínészeivel kapcsolatban pedig: alapvetően nem a férfiakat szoktam elsősorban egy filmben nézni, de itt el kell ismernem, hogy a két fehér férfi főszereplő (Logan, a digitális szabadsághős, és Lydecker, Max volt kiképzője, aki vissza akarja őt juttatni a Manticore programba) alakítása kiemelkedő. Egyrészt a Logant játszó színész hitelesen el tud játszani egy mozgássérült (tolókocsis) szereplőt, másrészt Lydecker alakja egyáltalán nem a szokásos egysíkú képregény-főgonosz, hanem egy összetett karakter, akinek emberi oldala is van, és szinte atyai érzelmekkel viseltetik a "tanítványai" iránt.
És ha már arra terelődött a szó, hogy miket szoktam nézni egy filmben, akkor megint csak azt tudom mondani, hogy Jessica Alba egy istennő. A színészi képességei talán nem emelik múzsai magasságokba, de... kanojo wo miru to kokoro ga doki-doki suru.
Failure is the default option

sirtomi

Ramiz MacGyver ne riasszon el a Csillagkaputól. Szerintem kifejezetten jól játszott ebben a sorozatban. Elég meghatározó egyéniség végig a sorozatban :)

Babylon 5 nagy kedvencem. Amíg tvben adták mindig megnéztem. Nem tudom pontosan mennyi ment le a tvben és mennyi van összesen. A története nagyon jó és a megvalósítás is tetszett. Az "olcsón" megoldott idegen fajok szerintem jók voltak :)

sirtomi

Quote from: kikuchiyo on 2006-05-06, 15:50:09
Ha már a Csillagkapunál tartunk: a sorozat sokkal többet ér, mint a film. A film főszereplője, hogy is hívják azt a szögletes állú faszt, Val Kilmer, teljesen elcseszte az egészet a méla, unott fejével. Ő maga is bevallotta egy interjúban, hogy az egész forgatásból csak a homokszörfölésre emlékszik. De ezen felül is: a film csak egy betekintés abba a világba, amit a sorozat részletesen kidolgoz.
Én magam is néztem kb. az ötödik szezonig, aztán eluntam, amikor megjelentek azok a replikátorok - kicsit viccesnek találtam, hogy kis legórobotoktól kelljen félni.

Kurt Russel volt a Csillagkapu film főszereplője.

kisvirag

ah, sirtomi beelőzött, de én is ezt akartam írni :D
ha pedig tovább nézted volna, rájössz, hogy azoktól a legórobotoktól igenis van mit félni. később már nemcsak legórobotok voltak ugyanis...

mondjuk engem majd az összes sci-fiben zavar, hogy kb képtelenek a humanoid tipusú fajoktól elszakadni... a csillagkapuban is csak néhány rész erejéig volt erre próbálkozás (kristály-lények, a bolygót körülölelő felhő, mint identitás) szóval mindenütt két lábon járó, két kezű, egy fejű, max valami dudorokkal/kinövésekkel/más színnel/kopoltyűszerű dologgal megáldott idegenek vannak. esetleg szőrösek. vagy teljesen csupaszok. de ennyi...
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.