Main Menu

Sorozatok

Started by Fazék, 2006-05-05, 13:20:48

Previous topic - Next topic

kisvirag

bva, hülye böngésző!
egész jó kis postot irtam, erreföl bezárta az ablakot (bizonyos kattintásfajtára igy reagál, és még nem sikerült rájönnöm, hogy kell kattintani, hogy ne csinálja...)
na, csak annyit irtam, h a Kviki által felsoroltakra én is nagyjábol emlékszem/láttam jópár részt.
persze a magyar tv sorozatleadási szokásai miatt sokáig tudatlanségban éltem azzal kapcsolatban, hogy a sorozatok azok évadosak, és nem csak úgy mennek egymás után a részek...

felemlegettem még pár sorozatot, amire nem emlékszem, hogy emlitve lettek volna:
Rex - anyám kedvence, nekem már csömöröm van tőle, kb 10x-e adják a magyaron
Monk, a flúgos nyomozó - kellemes hétvégi kikapcsolódás, kicsit banális, de aranyos, nem szabad komolyan venni, és akkor OK :)
Lois és Clark - az se volt rossz, bár ma már lehet hogy erősen gagyinak tartanám. de Lois magyar hangja még most is visszacseng a fülembe, ha felidézem, tetszett :D
mm, volt valami nemtudom milyen doktor nyomoz, na az is tetszett, de az is inkább a szórakoztató semmint a krimi fajta :haha:
ja, meg Will Smithnek volt az a Californiába jöttem c sorozata, na én nem szeretem az effajta vígjátékokat általában, de ez jó volt!
meg, Jogi esetek vagy mi volt, erről nincs sok emlékem...
Rablóból pandúr - jóképű volt a főszereplő srác :rolleyes:
ööö, a dzsungel királynője, valami S-berűs, az igen erősen felejtős sorozat volt, amolyan Herkules meg Xena szinvonal... nem, nem , még annál is rosszabb, H meg X jó volt még az elején, csak aztán nagyon bekavartak Cesarral, meg istenöléssel és egyébb faxságokkal...
na jó, megyek wörkölni, aztán majd esetleg meeten erről is esik szó
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Fazék

Quote from: Cobra on 2006-05-07, 01:27:10Aki T.J. Hookerre (ezt szerencsére nagyrészt kihagytam :) ) meg Starsky és Hutch-ra (ebből meg már csak az autóra emlékszem) emlékszik, az szerintem nyugodtan érezheti magát öregnek.  :hehe:
nekem csak úgy ugrott be, hogy mindkettőt néztem, hogy Kvikveg említette :D akkor én nem kell hogy öregnek érezzem magam? :D

A Simlis és a szende c. sorozatot én is imádtam, azóta egyik kedvenc színészem Bruce Willis, attól függetlenül, hogy az utóbbi 5 évben nem hozott össze tisztességes filmet (amiben ő lett volna a főszereplő)... (kivétel a Sin City, de az is sztem Bruce Willis ellenére volt jó)

A Rablóból pandúr sorozat egy nagyon fura eset. Szóval valahogy bénának tűnik az egész. A kép tipikusan tv-műsor kinézete, a színészek eltúlzott játéka, a láthatóan kicsit budget, stb, én mégis nagyon imádtam a sorozatot a karakterek miatt és a (sztem) jó akciójelenetek miatt. És vszleg annyira, hogy még most is szívesen újranézném a sorozatot, és garantáltan tetszene. :)

Cobra

Fazék persze, hogy nehezen emlékszel, te akkor még nagyon kicsi voltál  :hehe:
15-20 évvel ezelőtt még nem nagyon volt más, mint a TV, persze, hogy sok sorozatot láttunk. Ami tetszik, azt ma is megnézem, régen unalmamban meg azokat is néztem ,amik annyira nem tetszettek (bár ami mai szemmel gagyi, az 10 évesen az akkori többi sorozat mellett lehetett jó is)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

kikuchiyo

Jó ég, mik elő nem kerültek itt...

Kvikveg, Selmo: ti még ugye ismertétek a dinoszauruszokat is?  :__devil:

A Tíddzsé Húkker a legendák ködébe veszik nálam, semmire se emlékszem már belőle, csak arra, hogy egy jó ideig azt játszottuk meccsboxozás közben.

A Sandokant meg anyukám szokta nosztalgiával emlegetni mindig, mivelhogy akkor volt velem terhes, amikor az ment XD

Az Isaurát is néztem - asszem. Azt a nagymamám szerette nagyon. Szintúgy vele néztük mindig a Megveszem ezt a nőt c. borzalmat. És szégyellem bevallani: megjelent könyvformában is, 27 vagy hány kötet, és én mindet olvastam...  :bruhuhu:

Ami iránt nosztalgiával viseltetek én is, az az Elsüllyedt világok c. francia rajzfilmsorozat. Óvodás vagy alsó tagozatos lehettem, amikor adták, és oda voltam érte. Szerelmes voltam Arkanába és nekem is volt olyan kézről kilőhető izém, mint Spartacusnak.
Nemrégen megismételték a Minimaxon, belenéztem, de sajnos kissé kiábrándító volt így, őszülő fejjel nézve.

És volt még sok más... én is lényegében a tévés szarokon nőttem fel.
Failure is the default option

Ramiz

A Simlis és a Szende: :cool: Bruce Willis 1 db karaktere, aminek jó (piás cinikus sármos lecsúszott zsaru/nyomozó), de itt a legjobb (meg Az utolsó cserkészben meg a Die Hard 1-ben - a többi filmjét nem szeretem)! Plusz még az a (hasonló jelenetkben/hangulatú filmekben klasszikussá vált) jó kis sűrű jazz... :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kuroi Tenshi

Quote from: kikuchiyo on 2006-05-07, 13:16:30
Ami iránt nosztalgiával viseltetek én is, az az Elsüllyedt világok c. francia rajzfilmsorozat. Óvodás vagy alsó tagozatos lehettem, amikor adták, és oda voltam érte. Szerelmes voltam Arkanába és nekem is volt olyan kézről kilőhető izém, mint Spartacusnak.
Nemrégen megismételték a Minimaxon, belenéztem, de sajnos kissé kiábrándító volt így, őszülő fejjel nézve.
Á! Valami kattant! Azt hiszem, már sejtem, melyik volt az. Sőt, még mintha a főcímzenéjének a dallama is meglenne... amolyan J P Jarré-s szinti hangzás, tiszta nyolcvanas évek. Hogy mik kerülnek elő organikus háttértárolóm sötét zugaiból...  :D

Amit én is újra megnéztem felnőtt fejjel, de nem, hogy kiábrándítónak, hanem megdöbbentőnek találtam, az a hetvenes évekbeli Tom és Jerry volt. GYerekként annyira fel se tűnt, meg azt se tudtam még, hogy mi az, de most amikor pár éve újra láttam, szinte letaglózott, hogy milyen jazz-vonulatok vannak benne!  :3x3: :haha: :lazza:

Már tudat alatt, gyermekkorunkban adagolták belénk a jazzt  :D

Manu

Végre nem csak én sopánkodom a korom miatt, és beállhatok a vénemberek és vénasszonyok közé. T.J Hooker nálam is ment, Sandokan is, de általában a Sky meg a Super Channel sorozatait néztem. Már akkor is idegesített, ha valami magyarul volt  :D . Volt valami sci-fi sorozat, amiben Patrick Duffy játszott valami víziembert. Megtaláltam: Man from Atlantis volt a címe. Meg a Super Woman is néztem, ja és az A-teamet (nálunk Szupercsapat). Volt kifestőm is belőle, ami annak idején nagy érték volt, mivel talán Amerikából kaptam. Lehetett frenkizni vele.  :cool:

Most ezt nézem, mikor időm engedi:

Tian Long Ba Bu - Heaven Dragon

Ramiz

#67
Quote from: Kuroi Tenshi on 2006-05-07, 15:32:23
Hogy mik kerülnek elő organikus háttértárolóm sötét zugaiból...  :D
Kotzka... :D

A Tom és Jerry alatt ami szól, azt inkább programzenének hívják. De tényleg sok komolyzenei és jazz elem van benne. De mégis olyan megalázó lehetett a Tom és Jerry alá játszani... :rolleyes: Akkor már inkább Pink Panther, az tiszta jazz. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kuroi Tenshi

#68
Programzene?
Nem mindig.
Van pl az a rész, amikor Bartók-műre írják (rajzolják) az egész részt - nagyon jó vol! :jee:

Direkt mondtam a 70-es éveket. Akkor volt pár év, amikor elég laza jazz-standardeket nyomtak alá, de nem csak hanghatások szintjén, hanem az az egész sokkal összefüggőbb volt, mint sok másik, és még valahogy a time-ját se kutyulták úgy össze.

Megalázó? Miért lenne az? Nem is látszol benne, akár le is tagadhatod, de minek?
Ez szerintem nem megalázó, hanem egy kihívás (főleg azok a részek). Meg poén ;)
Itt nincsenek dialógusok, hogy érzelmeket fejezzenek ki. Csak kép és zene.
A zenével kell átadni a dinamizmust, a helyzetet, a környezetet és az érzelmeket; nagy adag fantázia és tapasztalat kell hozzá, hogy valaki ezeket kitalálja és megkomponálja, valamint előadja. Ez pedig nem is olyan egyszerű.
Quote from: Manu on 2006-05-07, 16:00:33
Sky meg a Super Channel sorozatait néztem. Már akkor is idegesített, ha valami magyarul volt 

ja és az A-teamet
Tényleg, olyan is volt műholdon régen...
Kiskoromban angolul és németül (náha franciául) néztem a rajzfilmeket és filmeket - sztem ez egy tök jó dolog. Bárki bármit is mond, igenis lehet tv-nézésből valamit tanulni. Anélkül, hogy valaha is tanultam volna németül, egészen értettem, hogy mit beszélnek. Az, hogy névelőket ragozni meg egyéb nyelvtani szabályokat nem tudtam, az már más tészta :o
Olyan gáz, hogy már a Cartoon Networköt is szinkronizálják. Méghozzá bénán...

A-Team! tényleg, az eddig kimaradt.
Pedig tegnap amikor A+-on ment a FMP, megint eszembejutott, hogy mintha annak a főcímzenéjére hasonlítana kissé... :D

Selmo

Így a Sky-t említve beugrott még pár ösrégi sorozat. Emléxik még valaki a 7 millió dolláros nőre? :D Vagy a Hulk, netán az Alfa holdbázis mond még másnak is vmit?
Quote from: kisvirag on 2006-05-07, 09:49:34
Lois és Clark - az se volt rossz, bár ma már lehet hogy erősen gagyinak tartanám. de Lois magyar hangja még most is visszacseng a fülembe, ha felidézem, tetszett :biggrin:
Melyik hölgyre gondolsz? Timkó Eszter és Hámori Eszter is szinkronizálta.

A tökéletesség unalmas.

Ramiz

Quote from: Kuroi Tenshi on 2006-05-07, 16:40:23
A zenével kell átadni a dinamizmust, a helyzetet, a környezetet és az érzelmeket; nagy adag fantázia és tapasztalat kell hozzá, hogy valaki ezeket kitalálja és megkomponálja, valamint előadja. Ez pedig nem is olyan egyszerű.
Ez igaz, de akkor is... Marha sokat gyakorolsz és beleadsz mindent, és a végén a gyönyörű hegedűfutamod alatt az emberek azt nézik, hogy Tom rohan és Jerry fejbebassza egy vasalódeszkával, amikor a Sanyi cimborád összeüti a két cintányért...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kvikveg

Quote from: Manu on 2006-05-07, 16:00:33
...
Volt valami sci-fi sorozat, amiben Patrick Duffy játszott valami víziembert. Megtaláltam: Man from Atlantis volt a címe.
...
Huha, arra en is emlekszem, kb ovis lehettem. A kadban mindig azt jatszottam, hogy uszohartyas kezeim vannak.  :lul:
Olyan egeszen hulyen uszott benne...

Alfa holdbazis... az nem az a kreten scifi sorozat, ahol az urhajo egyes elemei kisertetiesen emlekeztettek kavefozore/menzai poharra?
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Yakumo

Quote from: Kvikveg on 2006-05-07, 22:19:44
Quote from: Manu on 2006-05-07, 16:00:33
...
Volt valami sci-fi sorozat, amiben Patrick Duffy játszott valami víziembert. Megtaláltam: Man from Atlantis volt a címe.
...
Huha, arra en is emlekszem, kb ovis lehettem. A kadban mindig azt jatszottam, hogy uszohartyas kezeim vannak.  :lul:
Olyan egeszen hulyen uszott benne...

Alfa holdbazis... az nem az a kreten scifi sorozat, ahol az urhajo egyes elemei kisertetiesen emlekeztettek kavefozore/menzai poharra?
Az nem az Orion Űrhajó volt? Az volt kávéfőzős. :D

Kvikveg

Quote from: Yakumo on 2006-05-07, 22:31:04
Quote from: Kvikveg on 2006-05-07, 22:19:44
Quote from: Manu on 2006-05-07, 16:00:33
...
Volt valami sci-fi sorozat, amiben Patrick Duffy játszott valami víziembert. Megtaláltam: Man from Atlantis volt a címe.
...
Huha, arra en is emlekszem, kb ovis lehettem. A kadban mindig azt jatszottam, hogy uszohartyas kezeim vannak.  :lul:
Olyan egeszen hulyen uszott benne...

Alfa holdbazis... az nem az a kreten scifi sorozat, ahol az urhajo egyes elemei kisertetiesen emlekeztettek kavefozore/menzai poharra?
Az nem az Orion Űrhajó volt? Az volt kávéfőzős. :D
Lehet, az mar tenyleg olyan osregi, hogy nekem is csak kodos emlekfoszlany-nyomaim vannak rola.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Kuroi Tenshi

Quote from: Malcolm Reynolds (Ramiz) on 2006-05-07, 21:34:50
Quote from: Kuroi Tenshi on 2006-05-07, 16:40:23
A zenével kell átadni a dinamizmust, a helyzetet, a környezetet és az érzelmeket; nagy adag fantázia és tapasztalat kell hozzá, hogy valaki ezeket kitalálja és megkomponálja, valamint előadja. Ez pedig nem is olyan egyszerű.
Ez igaz, de akkor is... Marha sokat gyakorolsz és beleadsz mindent, és a végén a gyönyörű hegedűfutamod alatt az emberek azt nézik, hogy Tom rohan és Jerry fejbebassza egy vasalódeszkával, amikor a Sanyi cimborád összeüti a két cintányért...
Na de ez még semmi! Itt egyszer megcsinálod, és kész.
Bezzeg egy operánál ott kornyikál néhány fazon, nem elég azt egyszer kibírni, de többször is kell!
Na meg a balett, amíg művészkedve ott vonaglanak a színpadon, belőled a zenekari árokban megintcsak nem látszik semmi...

Elég sarkított volt?  :hehe:

Ramiz

Orion: :cool: :hopp: Megvan videón az egész!!! :D
K_T: :ejnye:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Selmo

Quote from: Kvikveg on 2006-05-07, 22:19:44
Alfa holdbazis... az nem az a kreten scifi sorozat, ahol az urhajo egyes elemei kisertetiesen emlekeztettek kavefozore/menzai poharra?
Nem, ebben ilyen fehér rucis emberkék voltak és a számítógép mindig olyan lyukszalagra adta ki a választ. Amolyan Star Trek ős vagy utánzat...

A tökéletesség unalmas.

teraflare

Quote from: Yakumo on 2006-05-07, 22:31:04
Az nem az Orion Űrhajó volt? Az volt kávéfőzős. :D
Volt ott még vasaló is. (Fantázia és Valóság című órán meg is mutatta a tanár  :D)
Az eddig felsoroltak kb 80-90%-át láttam, vagy láttam belőle,de nem teccet. Amit még néztem,de nincs ideírva (vagy már kiment a fejemből hogy volt): Martial Laws: A harc törvénye (ahol a kövér sárga pattog mint a bolha),Power kapitány és a jövő harcosai. ("Digitalizállak!"),Androméda, Conan a barbár (Ez olyan sz@r volt hogy már jó volt), volt valami Robin Hood-os is ahol Robin egy gyöngeelméjű volt, Kicsi Jon egy törpe, a csapat vezére meg Lady Marian, a gonoszok közül meg talán a bírónak volt csak egy kevés esze.
A Homályzóna az nem az Alkonyzóna lenne? A végső határokat én is nagyon imádtam. Ma este lesz 7 vagy 8-kor a Cool TV-n.

Azok a sorozatok amiket még most nézek:Megas XLR,Billy és Mandy kalandjai a kaszással.Helyszínelők (ami csak megy).

sirtomi

Helyszinelőkről jutott eszembe az NCIS. Szoktam néha nézni, ha nincs jobb dolgom és nem is olyan rossz. Érdekes esetek vannak benne.
Néha belenézek a Grace klinikába is. Sokszor egész poénos :)

Kuroi Tenshi

Quote from: teraflare on 2006-05-08, 16:10:53
Power kapitány és a jövő harcosai. ("Digitalizállak!")

A végső határokat én is nagyon imádtam. Ma este lesz 7 vagy 8-kor a Cool TV-n.

Azok a sorozatok amiket még most nézek:Megas XLR,Billy és Mandy kalandjai a kaszással.Helyszínelők (ami csak megy).
"Go go Power Rangers! Mighty morphing Power Range-e-ers!"  :lul: Már akkor is gáznak éreztem, most meg főleg

Lesz? Cool (tv)! Ja, hogy akkor meg én nem leszek... kár...

Bill és Mandy = Grim and Evil? Egyike volt az újabb CN-sorozatoknak, ami még viszonylag jó is volt

Selmo

Quote from: teraflare on 2006-05-08, 16:10:53
Azok a sorozatok amiket még most nézek:Megas XLR,Billy és Mandy kalandjai a kaszással.Helyszínelők (ami csak megy).
Billy és Mandy...  :cool: Ezt szoktam nézni lefekvés előtt... :D Szerencsére már új részeket is adnak. De ha már itt tartunk, akkor Dexter laboratóriuma, vagy Jhonny Bravo, netán Evil Con Carne. :cool:

A tökéletesség unalmas.

Manu

Quote from: Kuroi Tenshi on 2006-05-08, 16:41:55
A végső határokat én is nagyon imádtam. Ma este lesz 7 vagy 8-kor a Cool TV-n.
"Go go Power Rangers! Mighty morphing Power Range-e-ers!"  :lul: Már akkor is gáznak éreztem, most meg főleg[/quote]

Nem, ő nem a Power Rangersről, hanem a Captain Power and the Soldiers of the Future c. csodáról beszél... az is egy hasonlóan kemény cucc volt :D

teraflare

Quote from: Selmo on 2006-05-08, 20:08:05
Evil Con Carne. :cool:
Ez sajnos nekem túl korai (legalábbis csak akkor látom mikor hétfőn 4 kor kelek hogy elérjem a vonatot,közben meg ezt nézem) Jó lenne ha lenne Space Invader Zim is majd. Sajnos csak 1 részt láttam belőle, mikor a játékmalacokat küldi át Zim az időkapun.
Captain Powerrel kapcsolatban, annak az lett a vége hogy lerombolták a robotok a bázist és a lány meghalt? Mivel ezután már nem volt több rész az ATV-n belőle.
Mégegy kérdés. Jól gondolom, hogy a SG-ben most az egyik dokinő az aki az Andormédában Romi volt? (Csak mert nem tudom hova tenni, de olyan ismerős.)

Cobra

Captain Powert nem szídni, akkori szemmel kedvenc volt (szerintem még most is tetszene)  :ejnye:  Már nagyon rég láttam, de talán ott volt vége, amit írtál.
Most volt a pilot a Pro7-en a "4400 - A visszatérők" (nem tudom mi lehetett az eredeti cím). Érdekesnek ígérkezik, bár idáig igazán meglepő újítást nem tudtak mutatni. Első rész történtei ne mhinném ,hogy spoiler, szóval itt van: egy meteorit közelít a Földhöz, ami hirtelen irányt vált és leszáll a bolygón. A meteoritnak hitt dologról kiderül, hogy egy energiagömb, ami a leszállás után eltűnik és a helyén megjelenik 4400 ember. Ezek az emberek az utóbbi kb 70 évben tűntek el nyomtalanul. A "visszatértek" közül 3 emberről már a pilotban kiderül, hogy különleges képességgel rendelkeznek, bár irányítani egyelőre úgy tűnik nem nagyon tudják őket, és nem is igazán értik miért rendelkeznek ezzel a képességgel.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Raggie

Ramizzal elkezdtük nézni ezt a Futuramát és... naaagyon beteeeg!!! :lul: :rotfl:
Tényleg visszadja némileg a DA hangulatot, de sokkal fárasztóbb és nem olyan finom poénok vannak benne! Mindenesetre: A robot RULEZ!!! :cool: (mimáraneve??)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Selmo

Ja, Futurama jó kis sorozat, annak idején elég sok részt láttam belőle, de majd hozzák DVD-n úgyhogy mehet egybe 10+ rész.
Amúgy a hosszú felsorolásokból kimaradt a Renegade meg a Highwaymen. Ismerősek valakinek?

A tökéletesség unalmas.

Kuroi Tenshi

Quote from: Vash the Stampeedo on 2006-05-09, 17:39:39
(mimáraneve??)
Bender.

Nagy volt az a rész is, amikor rászokott az elektromosságra
Szasz Bender. Bemutatom a haverom, Fendert.
Erre begurul egy Fender Bassman ... fejem a falba vertem :lul:

A szavazásos rész is nagyon állat volt :lul:

Raggie

Azaaaz!! Bender RULZ!!! :jee: :whoah:

(eddig még csak a lakáskereséses rész volt, de abban naggyon nagy volt! :D "Mit akarsz?! két köbméteres lakásban voltunk ketten, csak 1,5 köbmétert foglaltunk el és még ottmaradt az a rengeteg fél köbméter szabadon! Oda kétharmad ember is befér még!!")
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

kikuchiyo

Ha már Futurama, újranéztem pár kedvenc részemet, és csak most döbbentem rá, hogy a DVD-rip, amit többeknek is átírtam már, tartalmazza a rendez?i kommentárokat! Nahát.
Failure is the default option

Raggie

Quote from: kikuchiyo on 2006-05-09, 20:58:47
Ha már Futurama, újranéztem pár kedvenc részemet, és csak most döbbentem rá, hogy a DVD-rip, amit többeknek is átírtam már, tartalmazza a rendez?i kommentárokat! Nahát.

:wtf: Mia?? Hol? Mikor? Mennyit?
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"