Hardver/Szoftver vegyes topic

Started by Fazék, 2006-10-13, 16:37:31

Previous topic - Next topic

Darkstar

#420
Quote from: Cobra on 2007-03-06, 11:04:00
Most lehet először megcsinálják a Vista SP1-et és csak utána adják ki az XP SP3-at.
Pontosan. Kicsit kisarkítva azt lehet mondani, hogy a Vista az sp-1el (ami egyébként a Fiji kódnévre fog hallgatni) lesz végleges változat. :)

Hátha érdekel valakit  :)
[spoiler] Brief Summary

Windows Vista Service Pack 1 (SP1) will be a standard service pack that will include security updates, hotfixes, as well as limited other changes focused on improving quality.
The Technology Adoption Program (TAP) is looking for customers and partners actively test and provide feedback on Windows Vista SP1 to help us prepare for its release in the second half of CY07.  Customers must be willing to provide feedback and deploy pre-release builds into production environments.

About the TAP

By joining the TAP, customers gain access to early builds and NDA information about the Service Pack.  A dedicated TAP Program Manager will work with the customer to enable deployments, gather feedback, drive issues, answer questions, and connect them with the product group as necessary. There will be only a limited number of seats available in the Windows Vista SP1 TAP.

Goals

Validate the stability of Windows Vista SP1 through production deployments.  It’s important that customers deploy the Service Pack into production environments within 30 days of a milestone release.  Issues will surface from the deployments as well as throughout the program as end users test its limits thought their day-to-day activities.

    * Regressions from Windows Vista and Windows XP, security, deployment blockers and other high impact issues are the primary focus for the Service Pack.  The Windows TAP team will work with customers to identify and drive these issues.
    *
    * Develop a strong on-going relationship with a key set of strategic customers who are interested in staying ahead of the technology curve.
    *
    * Provide marketing collateral – case studies, press/analyst, and other references.

Customer Benefits

Early access to builds and information about the Service Pack enabling accelerated deployments.

    * Opportunity to influence product changes including the opportunity to work directly with product groups influencing their short term and long term goals.
    * Product and customer education through weekly LiveMeeting’s, onsite events, and regular conference calls.
    * 24/7 production support for the Service Pack throughout the program.

Requirements

    * Customers must deploy pre-release versions of Service Pack into production environments at each major milestone (Beta, RC, RTM) within 30 days of the milestone release.
    * Customers must meet or exceed predetermined deployment count goals for each milestone.
    * Customers must actively provide feedback on all builds made available to them through emails, surveys, conference calls, and filing bugs and DCRs.
    * Customers must send 1-2 individuals to Redmond for onsite training events.

      Contact your Technical Account Manager at Microsoft to get nominated, for questions about this TAP contact: vsp1tapd@microsoft.com[/spoiler]
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Darkstar

Mintha nem mindkét cikk kb ugyanabba az irányba mutatna (evil MS, yay for linux) :rolleyes:

Nálunk a suliban minden gépen van Win meg Linux is, azt használja az ember, amelyiket akarja, meg első évben linux oktatás is van.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

kikuchiyo

Failure is the default option

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

kikuchiyo

Quote from: Executive Executive SummaryThe Vista Content Protection specification could very well constitute the longest suicide note in history

Quote from: utolsó bekezdések egyikeAs a user, there is simply no escape. Whether you use Windows Vista, Windows XP, Windows 95, Linux, FreeBSD, OS X, Solaris (on x86), or almost any other OS, Windows content protection will make your hardware more expensive, less reliable, more difficult to program for, more difficult to support, more vulnerable to hostile code, and with more compatibility problems. Because Windows dominates the market and device vendors are unlikely to design and manufacture two different versions of their products, non-Windows users will be paying for Windows Vista content-protection measures in products even if they never run Windows on them.

;) - vagy inkább :(
Failure is the default option

.Attila

#425
Ha szüleim megvesznek egy tévét, azt addig használják, míg el nem füstöl. Lásd mostani példa. Ez várhatóan 10-15 év, úh. ez az 1-2 év múlva ilyen-olyan lesz a piac nem játszik.
Figyelembe kell majd venni azt is, hogy CRT-ből max. 72-74 centis fér be az adott helyre (82 centis hossza min 86 centi, ami már nem fér be), míg LCD-ből 82 centis éppen befér. Ezt majd meglátjuk.

Pudding próbája az evés alapon elviszem holnap anyámat a Media Marktba, és megnézzük, mit nyújt a CRT és az LCD egymás mellett.

u.i.: White SeeD, csak az én kedvemért kérlek tanuld meg, hogy szó végén az -ul -ül mindig rövid, eltekintve néhány egyszótagos szótól.

kikuchiyo

Quote from: .Attila on 2007-03-06, 19:23:18
-ul -ül esetén az u és az ü mindig rövid.

Nazgúl? Nyúl? Hűl? :D Bocs...
Failure is the default option

.Attila


Kuroi Tenshi

Van itt egy jó cikk/összefoglalás/review ubunturól.
Tudom, egyeseknek a könyökén jön ki, de sztem ez
elég korrekt és objektív, főleg a valós életbeni
felhasználhatóságról, beállíthatóságról, stb ír. Van
még benne egy videó is, a közepén Beryllel - ami az
Aero méltó ellenfele lehet majd (még béta) - és ez
még mindig ingyenes.
Sztem worth a look.
http://consumer.hardocp.com/article.html?art=MTI5OCwxLCxoY29uc3VtZXI=

Darkstar

Marha lassan jön be az a videó, de én már láttam a Beryl-ről egy videót (lehet, hogy egyébként ezt), valóban nem rossz, de szvsz egy része nagyon dúrva Aero koppintás, meg szerintem sok dolog túlzás is benne (lsd bezárásnál elégő ablak, pörögve megjelenő menük stb.)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kuroi Tenshi

Lehet; de itt nincs ennek felára; másrészt, erőforrás-
kimélőbb, és kevésbé akadozik, nem annyira szögletes a
széle. Meg ha durva koppintás lenne, akkor sztem a MS
már beperelte volna azokat, akik csinálták :)

Darkstar

A felárral nem tudok vitatkozni a gépigényét meg nem ismerem, de az Aero-é sem olyan vészes. És minek szögletes a széle? Pont hogy minden szép kerek. :)
A per meg majd ráér, ha kijött a végleges. Csak egy példa a koppintásokról:
A linux féle "alt + tab"
Ugyanez a Vistában
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kuroi Tenshi

Quote from: Darkstar on 2007-03-06, 21:40:22
Csak egy példa a koppintásokról:
A linux féle "alt + tab"
Ugyanez a Vistában
De ez van az xpben is! Oh wait, az is ms... nevermind...

Mindent azért nem védhet le magának az MS. meg azért jól esik a felhasználónak,
ha egyes dolgokat ugyanúgy tud használni mindkét rendszeren.

Próféta

#433
Ha jól tudom, mindketten a Mac OS X grafikus felületének n évvel korábbi változataiból csórják az ötleteket, nem egymást koppintják. Abban is valahogy így néz ki a task switch, csak talán fekete (jó lenne, ha valami Maces megerősítene, hogy jól láttam-e... most azt hiszem, mégsem, régen láttam). Ötletet, látványelemet viszont szabad csórni, ott még nem tartunk, hogy erre is szabadalmat lehessen bevezetni :) Az meg más kérdés, hogy lehet olyan skint csinálni, ami direkt úgy néz ki, mint a Vista.

Amúgy a Beryl+Emerald beállítópanelén úgy el lehet veszni, hogy csak tyű. Szóval nagyon testre szabható, ami nem tetszik, azt kidobod/totál átalakítod, ahogy én is tettem. Pár idegesítő cucmót szebbre cseréltem, lelassítottam, miegymás. Azért nem érdemes aggódni, hogy ez meg az az effekt nem tetszik, mert egyszerűen szebbre cserélheted vagy kikapcsolhatod.

Az erőforrásigényükről annyit, hogy egy haveromnak van egy jó régi laptopja, még a koules című primitív 2D játék is szaggat rajta, de a 4 megás videokártyáján szaggatás nélkül tudta pörgetni a Beryl kockát :) (persze jópár látványelemet nem kapcsolt be)

kikuchiyo

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én akárhányszor ilyen screenshotot látok, mindig be akarom csukni rajta az ablakokat.
Failure is the default option

Selmo

Én a W40K topicban akarok a térképen görgetni. :D De ha a vista-nak ilyen vadiúj átlátszó szarja van, akkor kihagyom; aero kikapcs lesz az első dolgom. :ejj:

A tökéletesség unalmas.

Darkstar

Az nehezen, mert alapjáraton ki van kapcsolva. :P
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Próféta

Quote from: Darkstar on 2007-03-06, 23:08:18
Az nehezen, mert alapjáraton ki van kapcsolva. :P
Pedig nem. Nálam telepítés után be volt kapcsolva.
De én különben is szeretem az eye candyt, szóval lehet, hogy csak simán gondolatolvasó.

Darkstar

Érdekes, úgy emlékszem nekem alapból kikapcsolta. Bár lehet azért, mert az még rambővítés előtt volt és nem tetszett neki az 512Mb :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kuroi Tenshi

 :confused:
Miért is?
8800GTX, semmi elírást nem találtam.

Darkstar

Az ára, a rajta a memória mennyisége meg sávszélje, meg egyébként is.

(Irigy vagyok)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kuroi Tenshi

Quote from: Darkstar on 2007-03-07, 00:17:25
Az ára, a rajta a memória mennyisége meg sávszélje, meg egyébként is.

(Irigy vagyok)
Ja úgy...
(én is)

És most gondolj bele, hogy egyeseknek ilyenek SLIben vannak egy Kentsfield mellett
Ugye most már még irigyebb vagy  :angyali:

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cobra

Nekem nem kéne olyan gép, ami teljes terhelésen felvesz ~400W-ot. Még a jelenlegi 180W-ját is sokallom.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

kikuchiyo

Mondjuk ha QCD-rácstérelméletet akarnék szimulálni, vagy asztroszeizmológiát számolni, akkor én is elfogadnék egy gépet, amiben két ilyen videokártya és két Core Quad proci van :)

And now for soemthing completely different: vajon a jelenlegi gépem, amiben nincs két ilyen videokártya és két Core Quad proci, csak egy 2.4-es P4 és egy Ti4200 videokártya, le tud játszani szaggatásmentesen 1920x1080 felbontású videót (Xvid, nem h.264)?
Failure is the default option

Manitu

Ha megengedhetnék magamnak egy olyan gépet, ami teljes terhelésen 400W-ot fogyaszt, nem hiszem, hogy a villanszámlán aggódnék :lazza:

@kikuchiyo: Szerintem gond nélkül. Még h264-est is.


Kuroi Tenshi

Én azért el bírnám fogadni :3
Bár sztem SLI = overkill, hacsaknem az ember 1920×1080+ felbontással
játszik...  :eek:

A számításokra használt vidkarik még keményebbek.
A Kentsfield C2Q6700 tud asszem 41 GFlops-t.
Az AMD nemrég bemutatott egy gépet 2 Opteronnal és két R600-proto-
típussal, amivel túllépték az 1 TFlops-t  :eek:

Ami a kérdést illeti: talán igen, valszeg magas lesz a proci terheltsége.
Végülis a vidkarikat 2560×vmi@60Hz-re írják, mint max felbontás, nem?
Bár láttam már ennél modernebb rendszereket is ilyen magas felbontású
filmekkel szenvedni... Sztem menni fog, de nem vagyok benne biztos, h
teljesen szaggatásmentesen.

Rage

#448
Quote from: kikuchiyo on 2007-03-07, 00:41:58
vajon a jelenlegi gépem, amiben nincs két ilyen videokártya és két Core Quad proci, csak egy 2.4-es P4 és egy Ti4200 videokártya, le tud játszani szaggatásmentesen 1920x1080 felbontású videót (Xvid, nem h.264)?
XViD-et szerintem igen, h.264-et nem; eselye sincs ra, ne higgy a tobbieknek - nekem ennel jobb masinam van, es meg mplayerrel is 1-5 fps (extrem esetben; jo esetben meg akar a 15 fps-t is elerheti :D), 100%-os CPU terheles mellett. Ehhez bizony dualcore proci szuksegeltetik, nincs mese. :\
痛みを感じる方向に、出口がある!

kikuchiyo

Kipróbáltam, sajnos sehogy se tökéletes, az mplayernek minden elképzelhető beállítás mellett van vele valami baja, az MPC meg néha beszaggat.
(A Moonlight Mile 1. része, annak is az első 10 másodperce volt az áldozat - kár, mert brutálisan néz ki.)

Azt sejtettem, hogy a h.264 esélytelen, még a "sima" 720p Heroes rip is éppencsak elmegy szaggatásmentesen mplayerrel.
Failure is the default option