Hardver/Szoftver vegyes topic

Started by Fazék, 2006-10-13, 16:37:31

Previous topic - Next topic

Fazék

eddig kvázi ezt az egyetlen oldalt találtam, ahol kb az összes kijött kártyatípus átlagértékeit össze lehet vetni:
http://www23.tomshardware.com/graphics_2007.html

Fubenalvo

Tápegység benne van 450W-s, Videókártya 256os hhogy gyorsabb? Nem lenne túl logikus  :eek:

Alaplap nem támogatja a 800as RAM-ot... bár lehet másikat kéne. Az a 130Mhz nagyon nagy teljesítménybeli különbséget jelent? Mert 20as különbség van ha 800as alaplap és a RAM is... nem mind1. Hmmm... reggelig még kitalálom, max lehúzom anyámékat egy 20assal. :D

Fazék

Quote from: Fubenalvo on 2007-10-17, 23:02:20
Tápegység benne van 450W-s, Videókártya 256os hhogy gyorsabb? Nem lenne túl logikus  :eek:
ha jól emlékszem kisebb órajelen fut az egész
Quote from: Fubenalvo on 2007-10-17, 23:02:20Alaplap pedíg asszem nem támogatja a 800ast: RAM (típus): DDR2 667/533 DualChannel
Vagy ez más tulajdonságot jelent?
ram kisebb órejelen tudtommal ugyanúgy tud futni, ellenben később hasznos lehet ha van benne extra kraft, ha esetleg valami okból lapot cserélnél, vagy nemtom :)

Kuroi Tenshi

Quote from: Fazék on 2007-10-17, 16:44:24
gigabyte p35 témából jól látom hogy nincs integrált graf-os megoldás?
Nincs. G35/X3500 késik és késni fog.

Ultimecia, mi az az asom?

Fubenalvo, végre olvasd is el, amit írtam...

Ultimecia2: 64bites néhol gyorsabb, több ramot tud kezelni; viszont jópár 32
bites szoftver nem működik vele, hiányoznak driverek, stb. Szóval: jó lesz
majd valamikor, de most még sajnos nem igazán tartunk ott.

Fubenalvo2: már meg is rendelted? Úgy kell neked...
945P-s alaplap? 8600GT512? És főleg, noname házastáp?!?
És ezért 107k? Meg is érdemled...

Fazék

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-10-17, 23:25:07Fubenalvo2: már meg is rendelted? Úgy kell neked...
sztem is elhamarkodottan adta föl a rendelést, láthatta volna, milyen türelmesek vagytok velem és kínozhatott volna még egy kicsit titeket :D (btw találd ki milyen bort szeretsz)

amúgy rendelést bármikor vissza lehet mondani tudtommal. (én már vagy 3 helyen 3-at visszamondtam ezen a héten gond nélkül :D) amit nem fizettél még ki, azt nem is vagy köteles átvenni. (esetleg pár nagyon elcs*szett hely kivételével, de ilyet nem ismerek)
persze boltokról beszélek, mondjuk prohardver-es magánszemélytől rendelve már kicsit neccesebb a dolog.

persze azért túl egyszerű lett volna az élet, ha elsőre jó lapot akartak volna adni :) GA-P35-S lappal akarták kiszúrni a szemem, megkértem őket, hogy ha már lebetűztem telefonban a rendeléskor a típust, akkor igazán eltalálhatták volna, de mindegy :) remélem találnak DS lapot is, különben morcos leszek holnap...

Fubenalvo

KT, tudom mondtad várjak videókártyával. Viszont 20on ezres árkategória nem fog 3000nél nagyobbat csökkeni ez ziher. Ez a kártya hosszas cikk és teszt olvasgatások után úgy döntöttem megfelel, viszont miután szólt fazék 256osra cseréltem a rendelésben.
Illetve a 800as memóriák miatt az alaplap is cserélve lett. Szóval ez van most

Alaplap:
Asus P5B [spoiler=tulajdonságok]Chipkészlet: Intel® P965 + ICH8 Intel® Fast Memory Access Technology támogatással
Foglalat: Socket 775 (Intel® Core™2 Extreme / Core™2 Duo / Pentium® Extreme / Pentium® D / Pentium® 4 / Celeron® D processorok)
Intel® Quad-core CPU Ready
FSB (MHz): 1066/800/533
RAM (típus): DDR2 800/667/533 DualChannel
DIMM modul (db): 4
Max. RAM (GB): 8

Portok:
PCI slot (db): 3
PCI-Express slot: 1db PCI-E x16; 3db PCI-E x1
PS/2 (db): 2
USB 2.0 (db): 10

Vezérlők:
ATA: 1 x UltraDMA 133
SATA: 6 x SATA-II (3 Gbps)
RAID: RAID 0, 1, JBOD (SATA+PATA)
Hangvezérlő: ADI® AD1988B 8-channel High Definition Audio CODEC (Jack érzékelés és átalakítás, Coax / optikai S/PDIF out interface)
Videovezérlő: -
Hálózati kártya: Realtek® PCI-E Gigabit LAN vezérlő
IEEE1394: -

Egyéb:
Formátum: ATX[/spoiler]

CPU:
P4 Core2 Duo E4400 2 GHz processzor S775 dobozos

RAM:
DDR2 2048 MB PC800 Kingston Dual RAM KIT (2x1GB)

VGA:
GigaByte NX86T256H 8600GT PCI-Express 256MB TV out

Ház+táp:
Macalink A-2767-3 450W szürke-fekete ház

DVD író:
Asus DVD író DRW-1814BLT 18x DL dobozos LS, fekete, SATA

Ház meg kérlek... én nekem tökéletesen beváltak eddig. Gimiben a szervergépek Macalink táppal mentek és soha nem volt velük gond. Továbbá ebbe a házba már építettem gépet. 0-24 be van kapcsolva fél éve és semmi baja, innentől nemtom igazán, hogy egy táp mivel lehetne jobb. 12cm-es aló nagy ventillátor van rajta.
BTW ez az alaplap már korrekt?
Ez így 121.000 és nagyon a végső határ. Igazából 100.000 volt a keret és ebből kell a maximumot kihozni. Mindennél van jobb... persze. De tudni kell hogy meddig ér a takaróm.

Quoteamúgy rendelést bármikor vissza lehet mondani tudtommal. (én már vagy 3 helyen 3-at visszamondtam ezen a héten gond nélkül :D)

Jajah, pláne hogy nincs 2 órája annak hogy feladtam. Csak kicsit kavarnom kellett, mert az a bolt ahol eddig kinéztem mindent hirtelen azt mondta hogy se az az alaplap se a vidkártya nincs amit kinéztem így azt mondtam hogy csókolom... így viszont újra kellett válogatnom más választékból. A célom pedíg pont ez volt vele, hogy ilyen reakciókat váltsak ki mint pl KT "ezt meg is érdemled" (én is imádlak egyébként :D) Szóval tudtam hogy így még nem késő változtatni és itt azonnal kapom a hidegzuhanyt ha valamit elbactam.  :rotfl:

KT egyébként te mit dolgozol, hogy ennyire otthon vagy HW téren?

ultimecia

AMD 2800-asom, ha így jobban megfelel :smile: egymagos 1,6ghz-s.

+Amint megjön a "rendes tápom" majd jöhet pár tuningolási tipp. Ha 3GH-t biztonságban tud progukálni különösebb agyonhűtés nélkül már elégedett lennék.
Persze ha gyári hűtővel és egyéb biztonságos eljárással párszáz Ghz-t emelnénk rajta már az is jó.

Meg a táp mellé vettem egy PIONEER DVR-212D SATA.
Így jön ki legolcsóbban és legésszerűbben. Amúgy is akartam már egy korszerűbb írót.
Sajna egyik piacvezető márkában sem találtam túlzottan bíztató jeleket. A ph-t olvasgattam, gyak minden oldalnak ugyanannyi támogatója és ellenzője volt. :smile:
A Corsair tápról is majdnem lemondtam, de mivel csak pár ember fikázta, hogy még csak most jöttek ki a piacra meg baromira drága... De aztán többen voltak az igenelők, meg  volt pár ember aki most vette és megerősítették hogy nincsen hangja. (Nálam meg a nonamem egyre hangosabb az újj konfiggal. Viszont a házra már elfogyott a pénz. Így marad a mostani, ezen viszont nincsen 12es ventillátornyílás. nem mintha baj lenne, mivel ott az 50*40 cm-s oldallapmentesség.

Egész jó kis konfig ez. A SC egész jól bírta. Igaz minden gagyin van (Kivéve alapfelbontás, az maxon van), de legalább nem szaggat. Bár szerintem inkább a rambőség miatt van a jótékony hatás.
Viszont nem értem hogy a hülye winfos minek csinál 3gb-s lapozófájlt 2gb ramhoz :confused: Ezt le is vettem 1gb-ra. ott az a temérdek ram, használja azt.

Fazék

Quote from: Fubenalvo on 2007-10-17, 23:40:15miután szólt fazék 256osra cseréltem a rendelésben.
izé vájá vájá én nem értek hozzá, csak blöffölök az utóbbi 1-2 napnyi tesztolvasgatásaimat alapul véve :D

ultimecia: honnan szereztél corsair vx450 tápot? vagy te is csak előrendelésre lettél fölvéve, hogy 1 hét múlva hozzák kb?

ultimecia

Quote from: Fazék on 2007-10-17, 23:54:22
Quote from: Fubenalvo on 2007-10-17, 23:40:15miután szólt fazék 256osra cseréltem a rendelésben.
izé vájá vájá én nem értek hozzá, csak blöffölök az utóbbi 1-2 napnyi tesztolvasgatásaimat alapul véve :D

ultimecia: honnan szereztél corsair vx450 tápot? vagy te is csak előrendelésre lettél fölvéve, hogy 1 hét múlva hozzák kb?

Nem, ipon-nál, hoztak egy adaggal.
Persze csak holnap derül ki, hogy másnapra tudják-e szállítani mikor visszaigazolnak.
De tény, hogy a múltkor elfogyott onnan is, le is vették, de már újjra kirakták.
Amúgy tényleg gáz, hogy alig lehet venni 2 helyen. 2 nappal ezelött pl sehol nem láttam :smile:

szintén hülye kérdés, egy simpla géphez szokottól:
Ugye 2 magos proci az nem egyenlő 2*X Mhz es sima procival? Akkor mennyivel egyenlő? Úgy kb mondjuk a 4800asom 2,5mhz-jével :smile:

Fubenalvo

GigaByte NX86T256H 8600GT PCI-Express 256MB TV outBestByte     Kosárba Info [R]     3 év     26.220.-
GigaByte NX86T512H 8600GT PCI-Express 512MB TV outBestByte    Kosárba Info [R]    3 év    27.960.-

Öszintén szólva ez az árkülönbség gyanus volt eleve.

Fazék

Fubenalvo

8600GT 512 MB-oson csak GDDR2-es ram-ok vannak, 256-oson GDDR3-asok
órajelről hivatalos oldalon nem találok infót, de mintha az is kisebb lenne ezáltal

Kuroi Tenshi

Quote from: Fubenalvo on 2007-10-17, 23:40:15
Asus P5B

Jajah, pláne hogy nincs 2 órája annak hogy feladtam.

A célom pedíg pont ez volt vele, hogy ilyen reakciókat váltsak ki mint pl KT "ezt meg is érdemled" (én is imádlak egyébként :D)

KT egyébként te mit dolgozol, hogy ennyire otthon vagy HW téren?
Nem kell spoilerezni, fejből tudom :hehe:

Akkor is, előbb végiggondolni, eldönteni, és csak azután rendelni.

Kösz, amint megláttam, hogy megint ugyanazokat kérdezted rosszul
és tetejébe azt a vackot rendelted, majdnem cifrábbat írtam.

Mától kezdve egy K+F cég iparág/piaci elemzője vagyok.
Tehát nem emiatt, hanem azért, mert ez a hobbim.

Szóval akkor maradsz 8600GT-szintű kártyánál?
Akkor (árak deporól):
P31-es lap (olcsóbb, mint P35, 945-öt csúnyán alázza)
pl: http://depo.hu/gigabyte/ga-p31-ds3l - 17.5k
E2180 (plusz egy mega cache nem ér annyit; más extrája az E4400-nak
pedig nincs) - 18.7k
2×1GB 800 (talán 1-2k-val több, mint a 667-es) - 2×6k
8600GT 256, aktív hűtésű - 24k
tetszőleges ház - mondjuk 8k
min. 400W Chieftec GPS-széria vagy 12cm-es FSP táp - 9-10k
dvd-író - 6k

Összesen: 96.2

Quote from: ultimecia on 2007-10-17, 23:50:38
AMD 2800-asom, ha így jobban megfelel :smile: egymagos 1,6ghz-s.

+Amint megjön a "rendes tápom" majd jöhet pár tuningolási tipp. Ha 3GH-t biztonságban tud progukálni különösebb agyonhűtés nélkül már elégedett lennék.
Persze ha gyári hűtővel és egyéb biztonságos eljárással párszáz Ghz-t emelnénk rajta már az is jó.
asom... ááá...
Akkor az Sempron lesz, nemde? Az én 2400+-om 2G-n ment alapból, és mivel
korai Barton volt, ezért 2.4G-ig lehetett csak húzni.

3G-hez jobb hűtés kell, arról mondjál le :hehe:
A párszáz Ghz-ről meg főleg :haha:

Melyik proci lett, stepping, jelenlegi vcore, stb infók kellenek.

A windows azért állít be akkora lapozófájlt, mert hibernáláskor a ram tartalma
a lemezre íródik.

Fubenalvo

Juteszembe, passzív hűtéstől mennyiben kell tartani? Nem árt egy plussz ventillátor a ház oldalára is esetleg?
Plussz ventillátorok beépítésében még abszolut nincs tapasztalatom.

Depo... nemtom. 16-17.000 az nem kis különbség az tény. De ahány féle dolgot rendelek annyi forgalmazó, garanciális dolgok is nehézkesek. Ez a bolt meg 10 percre van innen, ismerem őket régóta.
Nekem ennyit megér, hogy közel van, nincs macera ha gáz van a géppel és ismerem az eladókat. Persze ha már számoljuk DEPOhoz a postaköltségeket akkor már nem is állunk messze ettől az ártól. Maradok a boltnál inkább. Biztonságosabbnak érzem. :)

Köszi a segitséget mindenkinek, majd küldöm a 3Dmark 2006 eredményeket. :D

ultimecia

Akkor párszáz mhz is elég lesz :D
A régi gépem valóban Sempron volt, de ott nemigen foglalkoztam húzással. Én 1 gépet húztam anno, egy 400-as celeront 5xx-re, de csak azért mert bioszbol könynel lehetett neki másik sorzot adni. Persze ilyennel mint melegedés nemigen foglalkoztam, csak simán beállítottam azokat a számokat amin nem fagyott le egyből :D

Az eladó erre linkelte be a cuccost:
http://www.amdcompare.com/us-en/desktop/details.aspx?opn=ADO4800IAA5DD
Úgy nagyjából korrekt lehet ez a behítárolása mivel a dobozon:
A doboz tetején a zárjegyen az OPN:ADO4800DDBOX van ráírva
Az elejére ADA4800X2EE sAM2 BOX
energy efficent 65w
A  vonalkódnál pedig: AMD Athlon 64 X2 with 640kb+640kb cache operates at 25000 mhz

Manitu

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-10-18, 00:27:42A windows azért állít be akkora lapozófájlt, mert hibernáláskor a ram tartalma
a lemezre íródik.
De nem a pagefileba. Az a hiberfil.sys, hasonló méretű szörnyeteg ott mellette. A lapozófájl azért olyan nagy, mert egyszerűen defaultból a fizikai memória 1,5x-esét állítja be, ha rábízod. Minél több memóriád van, annál célszerűbb nem a Windowsra bízni a lapozófájl méretét :)

Kuroi Tenshi

Quote from: ultimecia on 2007-10-17, 23:59:41
Ugye 2 magos proci az nem egyenlő 2*X Mhz es sima procival? Akkor mennyivel egyenlő? Úgy kb mondjuk a 4800asom 2,5mhz-jével :smile:
Persze, hogy nem. Falra mászok attól, ha valaki 4-6GHz-et mond rá.
Ugyanannyival egyenlő, csak ez egyszerre két processzor-intenzív feladatot
is tud végezni; és ha van olyan szoftver, ami kihasználja a két magot (pl
renderelés, film-kódolás, néhány újabb játék), akkor valamivel nagyobb a
teljesítménye. Normál használatnál inkább csak ott látszik, hogy terhelésnél
sem fagy le, gyorsabb az alt-tab, stb.

Quote from: Fubenalvo on 2007-10-18, 00:34:22
Juteszembe, passzív hűtéstől mennyiben kell tartani?
Ha értesz hozzá és jól ki van alakítva a légáramlat a gépben, akkor alap-
sebességnél csak kevéssé. Húzni viszont sokkal kevésbé lehet. Ha viszont
nincs jól kialakítva a hűtés, bennragad a meleg levegő, akkor az nyilván rossz.
A vidkarikon már egy ideje szilárd kondik vannak, de a 70-80-90C-os gpu-
hőmérsékletek akkor se egészségesek...

Quote from: ultimecia on 2007-10-18, 00:40:26
Akkor párszáz mhz is elég lesz :D
ADO4800DDBOX
DO = 65nm G1. Biztos, ami biztos, cpu-z-vel ellenőrizd.
Jelenlegi 65nm-es technológiával max 3-3.2G-t ér el egy átlag amd proci
keményen húzva (1.5V+ vcore).
(Ezért nem érdemes húzásra nagyobb órajelűt venni, mert a maxot a
kisebbekből is ki lehet hozni, olcsóbban...)

[spoiler=Csak saját felelősségre, stb.]Egy biztonságosabb szint:
Vcore: 1.375-1.4V
FSB: 230
HT 1150-en valszeg elmegy, de jobban szereti az 1G körüli értékeket
RAMot is oszd vissza a saját frekvenciája közelébe.
-> 2875Mhz.
Figyeld közben a hőmérsékleteket terhelve!

Ennek a 15%-os húzásnak viszont nem lesz nagyon észrevehető
hatása, tehát mérlegeld, hogy a nagyobb fogyasztás, melegebb gép
megéri-e neked egy alapból magasabb órajelű procinál, mint amilyen
a 4800+. [/spoiler]

Cobra

Szerintem a 4800+ gyári sebessége egyelőre elég, még ne nagyon foglalkozz a tuningjával, inkább vegyél egy fogyasztásmérőt és csodáld, hogy alapjáraton milyen keveset fogyaszt :) (illetve terhelve se lesz olyan vészes)
A házhűtéshez meg annyit, hogy sokkal jobb egy jól szellőztetett ház, mint egy levett oldallapú, ugyanis ha a ventillátorok átforgatják a levegőt, akkor sokkal hűvösebbek lesznek az alkatérszek, mintha csak állnának az egyre melegedő levegőben.

ja igen, egy kérdés KT: szerinted mit próbáljak a S939-es 3700+ -omon fsb-nek és beállításoknak? 248-as fsb, 4xHT auto Vcore, eggyel visszavett ramszorzóval szétesik a kép viszonylag rövid idő után. A hőfok viszont nem vészes, 60 fok körül marad. 240 alá sok értelme nincs menni, mert nem nyerek semmit akkor a lassabb ramsebesség miatt.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kuroi Tenshi

San Diego?
Őszintén csak tippelgetni tudok, de pl auto helyett fix 1.5V-ra
beállítani a vcore-t talán segít. Alaplap meddig bírja? Lehet, hogy
az fog vissza? (Próbáld meg 10-es szorzóval 250-et, xs-re
gyorsan átnézve látok 275-ös 3700-ast a SD-téma első oldalán)

Cobra

Igazából a feszt meg a szorzót azért nem akarom állítgatni, mert a CnQ-ről nem akarok lemondani (bár nem fogyaszt alap órajelen sokkal többet kikapcsolt CnQ-tel). Majd hétvégén ha lesz időm kicsit tesztelgetem. Érdekes egyébként TDU és SupCom, ment gond nélkül, csak a H5 meg a 3Dmark nem bírta a tuningot.
Alaplap Asus A8N-E, a cpu SD mag, ahogy írtad.

Kuroi Tenshi

Rightmark cpu clock utility - beállítasz pár profilt odcm-re, és voilá ;)

Előbb keresd meg az egyes elemek határait:
ht vissza 3-ra, mem lejjebb, cpu szorzó lejjebb és fsb határát keresni;
majd ezt a többi elemmel is eljátszani. Amint megvannak az eredmények,
lehet elkezdeni kisakkozni, hogy milyen kompromisszumokkal érhető el
a legjobb teljesítmény rendszerszinten.

Cobra

Ezt a Rightmark programot nem ismerem, majd megnézem, thx.

ultimecia

Tegnap este rendeltem. Most hívtak hogy holnapra kiszállítják.
Ha van üzletük a közelben akkor Te ott is át tudod venni. Elvileg ha reggel 9 ig megrendeled, akkor 13-ra már érte mehetsz.

Fubenalvo

Na a passzív hűtéses vidkari miatt külön beépíttetek egy 12Cm-es ventit a gépbe, hogy faja legyen a keringetés. Húzni nem akarom, sosem húztam semmi cuccomat, azaz Celeron 700am 900-ra aztán visszaállítottam mert semmi gyakorlati haszna nem volt. Videókártyát sem fogok soha, túl drága az ahoz, hogy én ezzel kísérletezzem.

Fazék

Quote from: ultimecia on 2007-10-18, 13:32:32

Tegnap este rendeltem. Most hívtak hogy holnapra kiszállítják.
Ha van üzletük a közelben akkor Te ott is át tudod venni. Elvileg ha reggel 9 ig megrendeled, akkor 13-ra már érte mehetsz.
ugye tudod, hogy már válaszoltál egyszer? :D
amúgy tényleg köszi, mert tényleg volt még nekik, még tegnap késő este föladtam a rendelést és ma már hívtak, hogy mehetek is érte, szóval holnap mindenképpen fölkapom, ha arra járok :cool:
még egyszer köszi a tippet  :merci:

szerk: amúgy gépvásárlás: itt vannak már a szobámban a következő alkatrészek
Chieftec BH02 B-B-B ház táp nélkül
Intel Core2Duo E6750
Gigabyte GA-P35-DS3 rev1.0 (sajnos nálunk még csak ez kapható, pedig örültem volna a rev2.0 extra usb port-jainak :()
Kingmax KLDD48F-A8KB5 800MHz 1GB x 2 (remélem tényleg nem különösebben lényeges, hogy a legolcsóbb 800-as 1GB-os memóriát vettem és ez is ér vmit :))
Samsung HD321KJ 320 GB
most azon gondolkodom, hogy elkezdjem-e a gép összerakását a táp nélkül, vagy inkább majd holnap azzal kezdjem az összeszerelést? (vagy megvárjam az egésszel egy hozzáértő ember segítségét? :haha:)
Corsair VX450-es táp ugyebár holnap lesz átvéve
a videókártyát meg jövő hét péntekre ígérte a jóember :) (K_T még egyszer érdeklődnék, hogy milyen bort komálsz? :D)
és ha minden igaz, kijött az egész 155 nettóból :D

ultimecia

Valóban, de akkor még nem volt biztos, hogy lesz/van éppen raktáron :smile:

Én viszont jól beszívtam. a gyári 1 napos cpu cooler kegyetlenül kerreg. Valószínűsítem hogy csapágyas. Főleg hogy ilyen ritmusosan kerreg, de nem folyamatosan. Francba.  Vajon visszaküldjem garisan, vagy amúgy sem ér semmit és jobban járok ha veszek valami halkjáratút?
Ez esetben kérnék ajánlást halk cpu ventikre. (nem hyperszuper világítós ésatöbbire gondoltam, hanem valami szerényebb, jólhűt és nagyoncsendes kategóriára.)

Edit: pótkérdés: Hogy a rákba lehet feltenni az alaplap specko hátfedőlapját :confused: A külső fele sima, azzal nem lenne baj. De a belső fele tüskés. HoAzokat le kéne vagdalni? Csak mert azok miatt nem lehet rárakni a kivezetésekre. Vagy hogy a rákba lehet azt rárakni?

Kuroi Tenshi

Továbbra sem alkoholizálok *félreugrik a leeső plafondarabok elől*
A helyedben az összerakással megvárnám a tápot, csak a jobb/
hozzáférhetőbb kábelezés miatt.
Ha gondolod, szívesen segítek összerakni.
Szeretek gépeket bütykölni, na :o :)

A nettó árakra meg továbbra is irígykedek  :__devil: :D

Ultimecia: Arctic Cooling Freezer64 Pro. Sztem még mindig messze
a legjobb ár/teljesítmény arány, és még halknak is mondható.

Fazék

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-10-18, 21:39:39
Továbbra sem alkoholizálok *félreugrik a leeső plafondarabok elől*
hmm... akkor majd kitalálunk valami egyéb kompenzációt. csoki? occó lámpa? ferrari?
Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-10-18, 21:39:39A helyedben az összerakással megvárnám a tápot, csak a jobb/
hozzáférhetőbb kábelezés miatt.
Ha gondolod, szívesen segítek összerakni.
Szeretek gépeket bütykölni, na :o :)
örömmel fogadom segítő szándékát  :merci:

Cobra

Ultimecia, ha olcsón meg akarod úszni, akkor elég egy ventillátor, abból pl a Glacialtechet ajánlom. Csak mérd le mekkora a gyári ventillátor, de azt hiszem 8cm-es.

Fazék

hehe, az meredek lesz, ha belerakok az előbb említett gépbe egy hétig egy Monster3D Voodoo2 3000 8MB-os kártyát 1 hétig, míg megérkezik a végleges?  :muhahah:

Manitu

Eléggé, mert az még csak gyorsító kártya volt, attól még kép nem lesz a monitoron :D