Hardver/Szoftver vegyes topic

Started by Fazék, 2006-10-13, 16:37:31

Previous topic - Next topic

NLZ

[reserved]

Fazék

sapphire hd6870 vapor-x

90-100%-os folyamatos gpu kihasználtság mellett átlag 65-67, max 69 fokos.
üresjáratban 40-43 fokos
ez így nagyjából rendben van, vagy próbáljak valamit kezdeni a ház hűtésével?

NLZ

Nekem 5850 az most 50°C üresben, szal jah. Igaz itt a szobában is meg lehet dögleni.
[reserved]

Cloud

motifator

Persze az Apple nagy szemétláda ezzel a szabadalom-trollkodással, de nem szemetebbek, mint bármelyik másik nagy cég. Ugyanazt csinálják, mint mindenki: profitmaximalizálás.

Szerintem az Apple-nek nem is az a célja, hogy végleg kiszorítsa a Samsung cuccait Európából, csak próbálja késleltetni a konkurenciát, ahol csak tudja.
Elég neki, ha csak néhány hónapig megakasztja a Samsung tabletek eladásait, az a sok ember, aki tabletet akar, az Android helyett iPadot fog venni (amit amúgy meg is tudok érteni, de ez csak magánvélemény). És az a sok ember nem csak egy eszközt vett meg, hanem befektette a pénzét az iOS platformba, elkezd majd appokat vásárolni az Apple AppStore-ból, ésatöbbi. Aztán néhány hónap után az Apple elveszti a pert, fizet valamennyi büntit esetleg, de addigra már jókora piaci részesedést lenyúlt a Samsungtól.

Szerintem nem is a Samsunggal van bajuk, ők az Android platform tökeit akarják szorongatni. De valamiért mindig csak a gyártót szokás perelni, annakidején a Motorolát meg a  HTC-t perelte a Microsoft is, ugyanúgy az Android miatt. De a google se ússza meg, őket az Oracle perelte a dalvik JVM miatt.

Szal persze, az apple szemét, de nem szemetebb, mint a többi nagyvállalat, akiket semmi, de semmi nem érdekel, csak a negyedéves pénzügyi eredmények, meg hogy a részvényesek boldogok legyenek.

Na ha meg már lopkodás, akkor: http://osxdaily.com/2011/08/18/tablet-design-before-after-the-ipad/
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cloud

Fazék

Quote from: Cloud on 2011-08-19, 23:50:29
http://ixbtlabs.com/articles3/video/sapphire-21-p3.html

Szóval jók a hőfokok ezek szerint. Grat a vga-hoz.
thx.
amúgy közben beláttam, hogy msi hawk-ot kellett volna inkább vennem, kis türelemmel megrendelve, de hát én már csak ilyen vagyok ^^"
nem lettem volna meg hétvégén gép nélkül, megvettem az első raktáron lévő 6870-eset, aminek elfogadható hűtése volt :)

Cloud

Ezt eladod és veszel egy olyat. :D  ^^

Fazék

Quote from: Cloud on 2011-08-20, 00:07:59
Ezt eladod és veszel egy olyat. :D  ^^
hell no!
hardverapró kereskedést meghagyom nektek. sosem voltam az ilyenben ügyes, nem is akarok vele pöcsölni :)

Cloud

:D

Jó az a kártya neked szerintem, tartsd meg nyugodtan. :)

Kuroi Tenshi

Quote from: Fazék on 2011-08-19, 23:43:38
90-100%-os folyamatos gpu kihasználtság mellett átlag 65-67, max 69 fokos.

Mondjam azt, hogy a 4850-esem gyári hűtése gyári beállításon
10x°C-os volt, és ez teljesen normális volt? S még most is,
3 évesen is megy. Amúgy talán 125-130°C-nál kapcsolt volna
be rajta a hővédelem.

Quote from: motifator on 2011-08-19, 23:53:57
Na ha meg már lopkodás, akkor: http://osxdaily.com/2011/08/18/tablet-design-before-after-the-ipad/

Na ez a kép is egy csúnya csúsztatás, ugyanis az összehasonlított
gépek fele semi-rugged vagy rugged (sőt, a Pana akárhányas középen
később is jelent meg), így természetesen bumperek vannak rajtuk.
A tablet nevet már használta a MS a kétezres évek elején, XP-ből is
volt XP Tablet PC edition. Elő lehetne ebből a korszakból húzni
koncepció-rajzokat slate-ekről (mielőtt a zepöl átnevezte, így hívták
őket), ahol a képernyő van csak...

Ami a legidegesítőbb ebben, hogy a perlekedés alapja nem hardveres,
nem szoftveres szabadalom, hanem egy formaterv -- és egy tablet-
nél, ami pont arról szól, hogy érintőképernyő mint fő beviteli eszköz,
hogy is lehetne máshogy, minthogy a képernyő uralja a gép elejét?
A CRT TV-k, monitorok, LCD TVk és monitorok is rohadt hasonlóan
néznek ki, ezért abszurd, hogy ilyen alapfunkcióból adódó elemet le
lehet dizájnként védeni, és evvel más termékek piacra jutását és a
versenyt vele akadályozni. Verjék meg őket szoftverben, hardverben,
árban, szolgáltatás-körítésben, de könyörgöm, ne dizájn miatti jogi
perlekedésben.

.Attila

Hát igen, nekem is MSI Hawk-ot kellett volna vennem annak idején.
Így viszont vettem az Asus 5770-re egy arctic hűtőt, 100%-on pörög folyamatosan (sajnos a kártya venticsatlakozójába nem jó a dugó), teljesen hangtalanul. Stressz teszt alatt (Furmark) 53 fokra ment fel, az eredeti hűtővel 78 fokig is elment.

Darkstar

Quote from: Kuroi Tenshi on 2011-08-20, 00:20:35
Verjék meg őket szoftverben, hardverben, árban, szolgáltatás-körítésben
Az már megvolt.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kuroi Tenshi

Quote from: Darkstar on 2011-08-20, 01:00:16

Hát hiába, nem hazudtolod meg magad, ilyen lazán elmenni a
mondanivaló lényege mellett és beletrollkodni teljesen másba :p

Az árat pedig nagyon is kétlem.
/tegnap kaptam 10k-ért egy Snapdragonos 7" tabletet. Ja
meg egy wifis routert és egy adatos simet is bedobtak :lazza:
Mindegyik új, bontatlan, hibátlan. Csak a tel+net-előfizetésre
kellett még két év hűséget aláírni, de mivel a házban más
szolgáltató úgysincs, így tökmindegy. Ezeknél full elgurult a
gyógyszer, de nem panaszkodom :angyali:

Darkstar

A magánvéleményem, hogy a Samu mobildivíziójának a belét is pereljék ki. A pofátlan másolásnak is vannak határai.

Az meg, hogy olcsó húsnak híg a leve, rég közismert ^^

BTW lehet, hogy egy iPhone/iPad "drága", de igazából egyszer kell megvenni, utána generációváltásnál eladod és ráddobsz 20-40k-t és megvan a friss telefon, új garival. Így nézve máris nem annyira vészes.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

kikuchiyo

Quote from: Darkstar on 2011-08-20, 03:04:02
BTW lehet, hogy egy iPhone/iPad "drága", de igazából egyszer kell megvenni, meg utána évente, minden generációváltásnál újra és újra, ráddobsz 120-140k-t és megvan a friss telefon, új garival. Így nézve máris nem annyira vészes.

fixed for ya

szerk: hogy a kötelező trollkodás meglegyen:
Apple iProduct
Failure is the default option

Darkstar

Mióta? Egy 32 gigás 3gs még mindig eladható 70-80k körül, pedig 2 éves modell, szolgáltatónal meg már nem sokkal többért van 4 (ha 1 éves lánccal veszed). Ha meg mediamarktban veszel 220kért, meg is érdemled. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Próféta

Persze az Apple nagy szemétláda ezzel a szabadalom-trollkodással, de nem szemetebbek, mint bármelyik másik nagy cég. Ugyanazt csinálják, mint mindenki: profitmaximalizálás.
excel

Ezt a képet remélem csak trollkodásból linkelted be :) Ha a szerzőjét ennyire érdekli a formatervek "lopkodása", akkor elég gyanús, hogy a 2008-ban bemutatott CruchPadről valahogy megfeledkezik ::) Gyakorlatilag a termékkategóriát és a készülék formatervét ők találták ki; az összes későbbi csak igazodott hozzá. Az Apple csak az első volt a versenyfutásban, aki ki tudott jönni a saját működő, sorozatgyártott termékével a sajnálatosan elszabotálódott CrunchPad nyomdokain.
Ismétlem, mindez csak a termékkategória és formaterv szemszögéből releváns, de hát a per is arról szól.

kikuchiyo

Quote from: Próféta on 2011-08-20, 17:00:05
excel

?

kikuchiyo

AAARGH  :uzi:
[spoiler]Well played.[/spoiler]

Xzone

kikuchiyo

Miután az egyik benti Albacomp hajszárító laptop már egy órát sem bírt ki, mielőtt túlmelegedés miatt kikapcsolt volna, rászántam magam, hogy kitisztítsam. Az biztos jót tett neki, hogy kiszedtem a fél centi összefilcesedett port a ventilátor és a hűtőborda közül, azt viszont nem tudom, hogy mi volt az a fémfóliának látszó izé a hűtőn. Mindenesetre leszedtem, lemostam, tettem rá rendes pasztát és úgy raktam össze. Ezelőtt nem lehetett megmaradni a szobában, olyan hangos volt, most meg egész halkan duruzsol.

NLZ

A fóliára még én se jöttem rá.
[reserved]

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

NLZ

[reserved]

White SeeD

Lehet rájött, hogy nem volt poén fotoshoppolt képeket beadni a bíróságra és lelécel mielőtt robban a botrány ::)
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

NLZ

[reserved]