Hardver/Szoftver vegyes topic

Started by Fazék, 2006-10-13, 16:37:31

Previous topic - Next topic

.Attila

Ez talán mégis a games kategóriába való (kötetlen beszélgetés vagy még inkább az akciós topicba, ott már úgyis megy a beszélgetés a steam-es akciókról).
Amúgy én eddig Bastiont, Solar 2-t és Red Faction: Guerrilla-t vettem, de egyelőre a korábban vett UFO Afterlight-ot nyomom.

Fazék

Quote from: Cloud on 2011-12-29, 14:49:12
Hja, nálunk csak dobozos verziót lehet venni. De azt meg mondjuk, be lehet regizni steam-be is nem?
nem "be lehet", hanem be is kell. steam-es játék :)

.Attila

Quote from: Próféta on 2011-12-26, 15:33:41
Quote from: Zsiga on 2011-09-23, 21:42:10
Quote from: Xzone on 2011-09-23, 01:32:42
Amazon Kindle
Vettem egyet pár hónapja. Akkori árfolyamon fizettem érte gyári bőrtokkal együtt talán 35k-t, hétfő délben megrendeltem, szerdán délben csengetett a futár...
Majd valami fórumsörre / filmmaratonra elviszem, mindenki jól megnézheti és megfertőződhet, aztán mehet a közös rendelés. :)
Nos, akar még valaki mostanában Kindle-t venni és postaköltségen (huszon-harminc dollár körül) osztozni?

Más: szerintetek van értelme $109-es sima Kinde 4 helyett $189-ért TouchKeyboard + 3G-nek? (+VÁM) Igazából pénzem lenne rá, csak nem vagyok meggyőződve a hozzáadott értékről :)
EDIT: nem tudom, miért írtam Touch-ot. Az elvileg nem kapható Európában.

Más2: Kedves Kindle tulajok, a hivatalos toknál van valami költséghatékonyabb megoldás?

Ezzel a projekttel mi lett?

Próféta

Quote from: .Attila on 2012-01-08, 21:01:31
Ezzel a projekttel mi lett?
Még semmi, de a jövő héten valamelyik este már tényleg meg akarom rendelni.
Egyre inkább hajlok a billentyűzet + 3G változat felé, de el még nem határoztam magam, asszem én vagyok a döntésképtelenség szobra :)
Kollégák, barátok Kindle-jeit végignéztem, megtapogattam, megkopogtattam. Tetszettek. Egy kivételével mindegyik billentyűzetes.

Amúgy nem hatalmas a spórolás az együttrendeléssel, bár nem is elhanyagolható. Például most kipróbáltam, hogy egy Kindle Keyboard 3G a legszuperebb és legdrágább lámpás bőrborítóval együtt $334.82-ért (82 kHUF :( ) rendelhető ténylegesen (ebben szállítási díj meg vám is benne van, mert nettóban ugye $189 + $49.99 = $238.99). Ugyanebből kettő-kettő az $650.65, tehát ketten összesen $19-et spórolnánk egy ilyen közös rendeléssel.

.Attila

Na annyit egészen biztosan nem ér meg nekem, annyiért inkább gitárkombót veszek magamnak, ha már annyit akarok költeni.

Próféta

Quote from: .Attila on 2012-01-08, 22:30:56
Na annyit egészen biztosan nem ér meg nekem, annyiért inkább gitárkombót veszek magamnak, ha már annyit akarok költeni.
Na várj, direkt a legdrágább kombót néztem példának. Sima Kindle 4, tok nélkül $109, ami bruttó $162,48-ra (= 40 kHUF) jön ki. Két darab meg $306,21, szintén kb. $19 megtakarítás.

White SeeD

Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Fazék

Quote from: White SeeD on 2012-01-12, 22:32:06
http://itcafe.hu/hir/artisjus_jogdij_winchester_ssd.html
:b+:
Ez még nem érint, majd ennek a következő fokozata...
hümm... fasza.

erről jut eszembe: rokonnak kéne vennem külső 2,5-ös usb vinyót, mondjuk 500GB-osat, nőnek lesz, szóval a külső is számít
azt mondtam nekik, hogy várjunk, hátha normalizálódik a helyzet rövidesen.
kérdés: fog-e normalizálódni? várhatóan mikorra?
csak mert lehet hogy idővel rendeződnek a beszerzési árak, csak sokat ér, ha addigra eljutunk a 400 Ft/€ árfolyamig, illetve még artisjus is megpakolja kedvesen a vinyóárakat. vagy ez utóbbi már meg is történt?

Darkstar

Azt hallottam, hogy legkorábban tavaszra vérható az árak normalizálódása, de ehhez a forint is erősödhetne kicsit.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

NLZ

[reserved]

.Attila

Kéne egy jó backup program. A Windows XP-é egész jól konfigurálható volt, ezzel szemben a Windows 7-ében azon kívül, hogy az ember kijelöli a fájlokat, ill. megadja a backup idejét és kötetét, semmit nem lehet csinálni.
Nem tudok backup típust választani, nem tudok többféle backupot készíteni különböző időzítéssel, nem tudok mappát megadni neki, csak kötetet és ha jól értem, visszaállításnál sem lehet válogatni, a teljes tartalmat visszaállítja.
Nem tudom, melyik idióta gondolta úgy, hogy ez talán jobb lesz a felhasználónak, de jobb lenne, ha sürgősen kirúgnák.

Addig is kéne valami értelmes program, tud valaki ajánlani?

Próféta

Ugyan nem teljes megelégedéssel, de én Baculát használgatok a laptopon (FTP célra lőve).

.Attila

Quote from: Próféta on 2012-01-22, 21:59:36
Ugyan nem teljes megelégedéssel, de én Baculát használgatok a laptopon (FTP célra lőve).

Ezt majd megnézem, köszönöm.

Másik kérdés: van 16giga ram. Érdemes windows 7ben kikapcsolni a lapozó fájlt?
Photoshop, videoszerkesztő stb. nem fog futni.

Cloud

Elvileg igen, gyakorlatilag lehet hogy lesz olyan játék aminek kell. Én mondjuk még nem találkoztam ilyennel.

Mondjuk én ennyi rammal tuti hogy csinálnék ramdrive-ot és oda raknám a lapozófájlt.

.Attila

Quote from: Cloud on 2012-01-24, 18:10:58
Elvileg igen, gyakorlatilag lehet hogy lesz olyan játék aminek kell. Én mondjuk még nem találkoztam ilyennel.

Mondjuk én ennyi rammal tuti hogy csinálnék ramdrive-ot és oda raknám a lapozófájlt.

És annak mi értelme? A lapozófájlnak alapvetően két célja van tudtommal:
1. ha elfogy a ram
2. ha összeomlik a gép, akkor a ram tartalmát oda dobja (memory dump)

A ramdrive-nak meg utánanézek.

Cloud

Quote from: .Attila on 2012-01-24, 18:13:36
Quote from: Cloud on 2012-01-24, 18:10:58

És annak mi értelme? A lapozófájlnak alapvetően két célja van tudtommal:
1. ha elfogy a ram
2. ha összeomlik a gép, akkor a ram tartalmát oda dobja (memory dump)

A ramdrive-nak meg utánanézek.

Na igen, de vannak olyan programok amik kötelezően használják a lapozófájlt. (lehet hogy te nem használsz ilyen progit, játékot, csak említem hogy van. )

És ugye mint tudjuk egy hdd sebessége bőven elmarad egy ram sebességétől. Vagyis ha ott van a ramdrive, akkor gyorsabban tudja írni oda a lapozófájlt a win, mint ha hdd-re írná.
De elvileg bizonyos játékoknál a Swappelést is eltünteti.

Ha nagy hülyeséget írok Tenshi majd jön és leolt. :D XD

.Attila

Photoshop, videoszerkesztők, adatbázisok, másról most hirtelenjében nem tudok, hogy használná a lapozófájlt.

NLZ

Win7 úgy van megcsinálva, hogy mindig szükség van lapozó filera. De tuti, hogy nem kell akkorán hagyni, mint amennyi ramod van.
http://blogs.technet.com/b/markrussinovich/archive/2008/11/17/3155406.aspx
[reserved]

Selmo

Quote from: Cloud on 2012-01-24, 18:24:26
Na igen, de vannak olyan programok amik kötelezően használják a lapozófájlt. (lehet hogy te nem használsz ilyen progit, játékot, csak említem hogy van. )

És ugye mint tudjuk egy hdd sebessége bőven elmarad egy ram sebességétől. Vagyis ha ott van a ramdrive, akkor gyorsabban tudja írni oda a lapozófájlt a win, mint ha hdd-re írná.

Sztem kevered a pagefile-t és a temp változót. A win azt pageli ki, amire nincs szabad ram, a tempbe meg az éppen átmenetileg használt dolgokat írja ki. A pagefilet meg továbbra is le lehet tiltani, bár ez pár programnál összeomláshoz vezethet.
Sztem annyi rammal, csinálj egy 2-4 gigás ramdrive-ot, irányítsd át rá a temp változót és a böngésző cache-t. A pagefile méretének meg állíts be fixen 1-2 gigát. Ha érdekel tudok olyan ramdrive vezérlőt, ami elmenti/betölti automatikusan magát. Az egyetlen hátránya így, hogy lassan fog elindulni/leállni a gép.

A tökéletesség unalmas.

Cloud

.Attila

Quote from: Selmo on 2012-01-24, 19:51:38
Quote from: Cloud on 2012-01-24, 18:24:26

Sztem kevered a pagefile-t és a temp változót. A win azt pageli ki, amire nincs szabad ram, a tempbe meg az éppen átmenetileg használt dolgokat írja ki. A pagefilet meg továbbra is le lehet tiltani, bár ez pár programnál összeomláshoz vezethet.
Sztem annyi rammal, csinálj egy 2-4 gigás ramdrive-ot, irányítsd át rá a temp változót és a böngésző cache-t. A pagefile méretének meg állíts be fixen 1-2 gigát. Ha érdekel tudok olyan ramdrive vezérlőt, ami elmenti/betölti automatikusan magát. Az egyetlen hátránya így, hogy lassan fog elindulni/leállni a gép.

Ramdiskre gondolsz?

Kuroi Tenshi

Quote from: .Attila on 2012-01-24, 21:36:56
Ramdiskre gondolsz?

Gyakran keverik a kettőt, mivel hasonló. Ramdrive, mint egy virtuális meghajtó,
ami a RAM-ban van - most erről van szó. Ramdisk pedig egy virtuális lemez,
ami RAM-ból épül fel - nagyvállalati tárolók bitang adatbázisokhoz, keresőkhöz.
De egyre gondoltok.

Quote from: .Attila on 2012-01-24, 18:06:17
Másik kérdés: van 16giga ram. Érdemes windows 7ben kikapcsolni a lapozó fájlt?

Szép mennyiség, én is gondolkodom rajta.
Nem. Amikor először betettem a 8GB-ot, én is evvel kezdtem. Több programnak a
válasza erre az volt, hogy nem indult el, hibát jelzett.

Quote from: Selmo on 2012-01-24, 19:51:38
Ha érdekel tudok olyan ramdrive vezérlőt, ami elmenti/betölti automatikusan magát. Az egyetlen hátránya így, hogy lassan fog elindulni/leállni a gép.

Relevant to my interests.
Esetleg jóféle cachelő szoftvert is tudsz? Most Nvelo Dataplexet keresek,
de kereskedelmi forgalomban (még?) nem kapható. De egy freeware, open-
source alternatívának jobban örülnék. Egy olyasmi, ami egy algoritmus
alapján (ami a fájl-használat gyakorisága mellett a fájltípust is mérlegeli)
tölti fel és tartja karban a cache-t, de az utána csak read-only használja,
az írások egyből a HDD-re mennek vissza.

.Attila

Amikor apám gépét raktam össze, elképesztően olcsó volt a ram, úh. gondoltam, miért ne, berakom a maxot az én gépembe.
Érdemes lenne kihasználni. Lapozót oda berakni nem látom értelmét, de a temp meg cache fájlok az jó ötlet.

Selmo

A tökéletesség unalmas.

.Attila

Quote from: Selmo on 2012-01-24, 23:01:06
http://memory.dataram.com/products-and-services/software/ramdisk?

Erre a ramdisk-re gondoltam.

szerk: ez mocsok jó, firefox cache-t már bepakoltam, minden rögtön betöltődik, csak a sávszél korlátoz kicsit.
Miket érdemes még berakni?

.Attila

Milyen telefont érdemes manapság venni?
Nincsenek nagy igényeim, gyakorlatilag csak telefonálásra, sms küldésre és ébresztőórának használom.
Mondjuk ha egyszerű java-s játékok rendesen futnak rajta, az még jó lehet.
Ne legyen pénznyelő.
Lehetőleg ne legyen Samsung, de ha meg tudtok győzni, hogy mégis az, akkor talán.

Cloud

Esetleg valami olcsóbb droidos teló?

Nakedape

sajnos samsung de a b2100-at kedvelem
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution