Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Rounin

Quote from: Member on 2009-05-24, 10:32:27
Quote from: Rounin on 2009-05-24, 10:03:01
Nekünk meg a horvátot erőltették óvódában. :angyali:
Tanulsz mellé cirill abct és már tudsz szerbül is gyakorta. ;)

Az biztos, hogy nem emiatt fogok cirill abc-t tanulni.

Tycho

én asszem 16 voltam, amikor megcsináltam az angol felsőfokot, de nem mehettem el vele óráról, csak 12.-ben végül... De szar is volt a 'haladó' angol csoportban kb. egyedül leni használható nyelvtudással :lame:

Member

Nálunk egy angoltanárnak sem volt használható nyelvtudása. És akkor nem beszéltem még a kiejtésükről. :zomg:

balu01

Ha már a nyelvvizsga a téma, mennyire nehéz egy középfokú? Jövőre akar küldeni a némettanár, de nem kicsit parázok így még nem döntöttem megyek-e :smile:

Moha

Quote from: Darkstar on 2009-05-24, 00:46:49
Diát "22.ére volt kiírva, 22.én fog szülni" felkiáltással megindították...
Én ilyen alapon nagyon rosszul jártam volna, mert decemberre írtak ki és ahhoz képest január végén születtem. :P

Member

Quote from: balu01 on 2009-05-24, 12:31:54
Ha már a nyelvvizsga a téma, mennyire nehéz egy középfokú? Jövőre akar küldeni a némettanár, de nem kicsit parázok így még nem döntöttem megyek-e :smile:
Attól függ, hol csinálod. Ha nagyon olcsó, akkor készülj fel rá, 7x buksz, mire átengednek. A Rigóutca nem tudom, hogy ilyen-e még, de ott keményen tolták.

De pl. amikor angolon voltam, az egy vicc volt.

Én

Quote from: Én on 2009-05-23, 21:31:47
ED: öö most hívott haverom, hogy most azonnal megyünk le Dunaharasztira, for the lulz meg holnap valami jetski-verseny :zomg: végülis vn náluk alkohol, szóval miért is ne :D
:zomg: :zomg: :zomg: :zomg: :zomg:
1 falat égett virsli 1 egy feles vodka

BTW 17 évesen középfokúztam, más még nincs

motifator

Én anno rigó utcait csináltam, és elsőre meglett  :mittomen:
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Member

Lehet, hogy csak bénák meséltek nekem, ki tudja, de mindegyik bukdácsolt rajta. :)

Moha

Quote from: Tycho on 2009-05-24, 11:32:58
én asszem 16 voltam, amikor megcsináltam az angol felsőfokot, de nem mehettem el vele óráról, csak 12.-ben végül... De szar is volt a 'haladó' angol csoportban kb. egyedül leni használható nyelvtudással :lame:
Ismerős. Nagyon élvezetes volt nekem is, mikor középsuliban mindenkit bevágtak kezdő angolra. Egész általánosban 1. osztálytól tanultuk az angolt (ráadásul egy remek tanárnővel, aki értett ahhoz, amit csinált és végigvitt 8 osztályon), és nagyon "izgalmas" volt középsuliban első angolórán a "Who are you?" és "Where are you from?" mondatoktól kezdeni...  ::)

Quote from: motifator on 2009-05-24, 13:41:28
Nekem a szóbeli elsőre ment, az írásbeli csak másodjára sikerült.

balu01

Quote from: Member on 2009-05-24, 13:32:22
Attól függ, hol csinálod. Ha nagyon olcsó, akkor készülj fel rá, 7x buksz, mire átengednek.
Jó kilátások :D

Kvikveg

http://www.imdb.com/help/show_article?boardstc
Quote7. Submissions

You agree that any materials, including but not limited to questions, comments, suggestions, ideas, plans, notes, drawings, original or creative materials or other information, provided by you in the form of e-mail or submissions to IMDb are non-confidential and shall become the sole property of IMDb. IMDb shall own exclusive rights, including all intellectual property rights, and shall be entitled to the unrestricted use of these materials for any purpose, commercial or otherwise, without acknowledgment or compensation to you. The submission of any materials to IMDb, including the posting of materials to any forum or interactive area, irrevocably waives any and all "moral rights" in such materials, including the rights of paternity and integrity.
Eeee...
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

motifator

Szerintem minden nagyobb nemzetközi website Terms of Use szekciójában megtalálod ugyanezt. Nem akarnak ők semmi rosszat, csak nem akarják, hogy minden majom perelhesse őket akármilyen indokkal. Persze ha felfedezed az örök élet csodaszerét, akkor nem tanácsos az IMDb fórumaira írni fel először a titkos képletet :)
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.

Kuroi Tenshi

Készülj és menj. Próba szerencse, ha sikerül, örülsz, ha
nem, akkor már tudni fogod, hogy milyen. Nem olyan
vészes az :)

Én is, az írásbeli természetesen elsőre, bár ott is amit
műveltek, az nem volt túl szép (egy eléggé szlenges
cikket kellett lefordítani, amiben a "pink-slip parties are
already old hat for dot-comers" kifejezésen a legtöbb
ember elvérzett, nem is csodálom), aztán a szóbelin
csak másodszorra engedtek át. Miközben oktv-n 14.
voltam... Elsőnél egyszerűen csak szivatni támadt
kedvük ::)

Kvikveg

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-05-24, 16:44:49
...
"pink-slip parties are already old hat for dot-comers"
...
:facepalm:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

kikuchiyo

Quote from: Kvikveg on 2009-05-24, 16:58:23
...
...

Elsőre "pink-slip panties"-nek olvastam...
Failure is the default option

Kuroi Tenshi

Quote from: kikuchiyo on 2009-05-24, 17:07:59

Ez angol nyelvvizsga, nem japán  :mad: :haha:

[spoiler=ha valaki nem jut vele dűlőre, de kíváncsi rá:]
pink slip = elbocsátó-cédula
old hat = régi
dot-comer = a .com (dot-com) korszak IT-vállalkozója. Hja, ezt
még a dot-com válság idején írtam, az se ma volt :o
Tehát lényegében: az elbocsátások egyáltalán nem újdonság
a dot-com vállalkozók számára.
[/spoiler]

Member

+1 :haha:
Az old hat-en kívül a másik kettőt passzoltam volna, a .com válságról nem is tudtam. :(
A pink slip-nek lehet köze a pinky sheet-hez, amit Hubbard-ék a helytelen válaszokra adnak?

Moha

A "pink slips" kifejezés nekem a Street Rod-ból ismerős, mikor a kocsi volt a tét a versenyen. :)

Kvikveg

Quote from: Kvikveg on 2009-05-24, 16:58:23
...
...

Az a durva, hogy en is.
Az "old hat" kifejezest ertettem, es a .com jelensegrol is hallottam, bar nem tudtam, hogy a dot-comers mit takar. A pink-slip-rol viszont lovesem se volt.

Én

:tezsvir: Vagy te felső?

Nihilus

Köszi a gratulációkat.  :redface:
Egyébként nem volt nehéz, arra számítottam, hogy nagyobbat fogok vele szívni.
Azon múlik az egész, hogy mersz-e kockáztatni az angol tudásodon 27 k-t.  :D
A BME-s cuccot csináltam, korrekt volt.

balu01

Quote from: Nihilus on 2009-05-24, 19:49:39
Azon múlik az egész, hogy mersz-e kockáztatni az angol tudásodon 27 k-t.  :D
Na igen, ez az elsődleges ok ami miatt félek menni :D

Rounin

Quote from: Moha on 2009-05-24, 18:03:05
A "pink slips" kifejezés nekem a Street Rod-ból ismerős, mikor a kocsi volt a tét a versenyen. :)

Same here.

Damnatus

Holnap államvizsga-móka. Uccsó leszek, és volt 3 napom felkészülni a védésre! Be jó lesz! :S :zomg:

motifator

Quote from: Én on 2009-05-24, 19:35:24
:tezsvir: Vagy te felső?
Nem, csak közép, annyira nem voltam májer. Felsőt szerintem még most se tudnék, vagy legalábbis sokat kéne készülni rá. Szerintem elég jó a szókincsem, és a szóbelin se lenne gond, lévén naponta telefonálgatok amcsi kollégákkal, amivel rengeteget fejlődtem az utóbbi egy évben, de a nyelvtanból rengeteget felejtettem.
Mondjuk jelenleg nem is igazán látom értelmét ilyesmivel foglalkozni. Tapasztalataim szerint az állásinterjún kiderül, hogy tudsz-e rendesen angolul, a papírokat nem igazán nézik. Persze mondjuk egy szakfordítói állásnál biztos más a helyzet :)

Damnatus, egy kalappal innen is :)

Kvikveg

Quote from: Damnatus on 2009-05-24, 20:42:08
Holnap államvizsga-móka. Uccsó leszek, és volt 3 napom felkészülni a védésre! Be jó lesz! :S :zomg:
Kina egesz evi!
Hajra!  :jee:

Én

Ahogy couragewolf mondja: If you have the time to cry, you have the time to fight!
Go for it! :whoah:

Dreamcleaver

Szintén BTK nem? Én is holnap megyek töriből. Sztem ne parázz. BTK-n ez nem egy szívatós vizsga, inkább egy kellemes elbeszélgetés a professzorokkal a szakdogádat illetően. Max feltesznek egy-két kérdést a dogád témájához kapcsolódó tágabb tananyagból. Szal nincs tételhúzás az ötéves anyagból meg hasonló f@szságok. Azt mi meghagyjuk a műszaki egyetemistáknak meg a TTK-sonak.  :D

Hajrá és fel a fejjel!  Gambare! :jee:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS