Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

motifator

Quote from: teraflare on 2010-01-21, 16:14:39
Quote from: Titkos on 2010-01-21, 13:29:35
Az írása alapján úgy vettem észre, hogy eddig csak ezt próbálta ("minden idióta tréningen részt vettem, politikailag jól helyezkedtem" stb.), és úgy tűnik semmit nem ért el vele. Szerintem az utolsó mondatában van az igazság. ("Azt hiszem előbb kijutok, ha én spórolom rá össze a pénzt.", nem pontos idézet, de igaz.)
Én úgy értettem menjenek sörözni, bulizni hogy olyan szintre kerüljön vele, hogy mondhassa neki akár ezt is: "Hé Józsi engem küldjé már ki ne azt a marhát"
Az nehézkés lenne, mert a csávó Austinban él. Mondjuk amikor nálunk jár, mindig megyünk bulizni.
A lényeg, hogy szerintem elég sokat haverkodtam, mindig igyekeztem helyezkedni, úgy hívjuk ezt multis nyelven, hogy visibility. Szerintem nekem mindig elég magas volt a visibility-m, és mindig jó kritikákat kaptam, sokszor voltam kiemelve a csapatból. Sőt, rendszeres, hogy amikor a csapatvezetőnk szabin van, akkor én vagyok a csapat kapcsolattartó embere, vagyis minden technikai kérdéssel hivatalosan engem kell keresni. Annakidején az IT-s megaboss fél órás négyszemközti beszélgetésre hívott (ilyet többnyire csak csapatvezetőkkel és középvezetőkkel szokott), biztosított, hogy ott vagyok a top performerek között, sok jót hall rólam, etc.
Egyszerűen csak nincs szerencsém. Most, hogy hirtelen lett egy kis pénz, a havert jobban el tudták adni a menedzsmentnek, mint engem. Most az ő projektje jobban megindokolja, hogy menjen Austinba, mint az enyém, 2 emberre meg nincs pénz. Ennyi, így jártam, szar ügy. Ha később még lesz pénz, akkor majd megyek. Vagy nem. De már nem akarom túl sokat tépni a számat, beletörődtem a dologba.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Rounin

Nálunk a high visibility azzal járt, hogy rosszabbul fizető posztokra emelték ki az illetőket. Igaz, lehelletnyit kevesebb ideggel jár.
Lay low, live long. :D

Nakedape

Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Kuroi Tenshi

Quote from: Rounin on 2010-01-21, 16:39:31
Lay low, live long. :D

erről ez jutott eszembe:
Két kismalac beszélget a vályúnál:
- te miért nem eszel?
- anyám azt mondta, hogy a fogyókúra a
hosszú élet titka

teraflare

Quote from: motifator on 2010-01-21, 16:36:26
Szerintem nekem mindig elég magas volt a visibility-m, és mindig jó kritikákat kaptam, sokszor voltam kiemelve a csapatból...
Biztos úgy vannak vele hogy nem engednek ki a markukból még a végén nem jönnél vissza :D
Amúgy a megítélés bármikor megfordulhat. Engem az 1 hetes nyaralásból visszajövet azzal fogadtak hogy ki akartak rúgni és csak nagy meggyőzések árán tudott a projectvezető bennttartani. Amikor meg elment 1.5  hétre szabira az egész vacakért én lettem a felelős beosztású egyén. Azóta nem vágyom vezetői posztra  ::)

Kvikveg

Quote from: teraflare on 2010-01-21, 17:10:38
Szerintem nekem mindig elég magas volt a visibility-m, és mindig jó kritikákat kaptam, sokszor voltam kiemelve a csapatból...
Biztos úgy vannak vele hogy nem engednek ki a markukból még a végén nem jönnél vissza :D
Amúgy a megítélés bármikor megfordulhat. Engem az 1 hetes nyaralásból visszajövet azzal fogadtak hogy ki akartak rúgni és csak nagy meggyőzések árán tudott a projectvezető bennttartani. Amikor meg elment 1.5  hétre szabira az egész vacakért én lettem a felelős beosztású egyén. Azóta nem vágyom vezetői posztra  ::)
Erdekes ceg lehet...
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

teraflare

Quote from: Kvikveg on 2010-01-21, 17:27:40
Quote from: teraflare on 2010-01-21, 17:10:38
Erdekes ceg lehet...
A gond az hogy a németországi cégnek dolgozunk itthon. Amit ők látnak az az eredmény vagyis hogy ha nem haladunk vagy ha hiba van. És ők döntik el ki marad és ki megy (kivéve ha meg lehet őket győzni hogy mégsem kellene). Itthon meg látják hogy ki mit is csinál és ki az aki szükséges és ki az aki nem. De egy idő után már nem törődik vele az ember :D Addig is jól keresek meg mehet a CV-mbe is a többéves munkatapasztalat  ^^
(meg jó lenne mégtöbb olyan hastáncosnős release ünneplés mint múlt hét pénteken  :angyali:)

Makos

Quote from: Zsiga on 2010-01-21, 16:20:44
:Kiraly: :D

Nekem mondjuk be vannak kapcsolva az aláírások.
Én még nem nagyon vettem észre óriás méretűt.

Moha

Motifator: Szerintem cége válogatja. Nálunk az, aki hajtott, igyekezett mindig maximum teljesítményt nyújtani, annyit ért el, hogy még több melót sóztak rá ill. a többiekkel szemben támasztott elvárásokat is hozzá mérték.
Pl. az ösztönző egyik szintidejét 3:20-ról 1:30-ra csökkentették. Igen, egyik kollega teljesítette. Az, hogy az átlag 2:10 körül volt, az már senkit nem érdekelt...

A másik témához: anno pontosan azért szerettem meg a Usteam fórumot, mert kialakult egy normális közösség. Tényleg "mindenki ismer mindenkit". Én is vidéki vagyok, ennek ellenére elég sok emberrel találkoztam már személyesen is (jó, Zsigával pont nem.  :redface: ).
A fórum kemény magja meg főleg az offtopic boardokra ír és inkább a társaság miatt van itt, semmint az animés téma miatt. Akadnak káromkodások, de azért koránt sem olyan alpáriak, mint egyes helyeken. Ha mégis, azt azért úgyis átszerkesztjük.
Btw, aláírások nálam be vannak kapcsolva és nem zavarnak. De ha ennyi embernek ki van kapcsolva, akár ki is vehetem az FTP linket az enyémből. :P

Rounin

Quote from: Moha on 2010-01-21, 20:40:51
Btw, aláírások nálam be vannak kapcsolva és nem zavarnak. De ha ennyi embernek ki van kapcsolva, akár ki is vehetem az FTP linket az enyémből. :P

Miért is? Akinek szüksége van rá, még úgysem jutott el valószínűsíthetően az aláírások kikapcsolásához. :)

Makos

Hát, én még nem találkoztam senkivel, talán Solid Snake-el szaladtunk el egymás mellett az egyetemen egyszer-kétszer, de nem vagyok benne biztos :D
De én is a normális közösség miatt vagyok itt. A többi animés fórum tele van idiótákkal ::)
Káromkodást amúgy nem sokat lehet látni szerintem...trollkodás az van viszont bőven :D Bár engem nem zavar.

Cloud

Én igazából nem is tudom miért vagyok itt. :D :hopp:

Kvikveg

Quote from: Cloud on 2010-01-21, 20:57:43
Én igazából nem is tudom miért vagyok itt. :D :hopp:
A szel fujt erre. XD
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

chilip

Quote from: Makos on 2010-01-21, 20:50:23
Hát, én még nem találkoztam senkivel, talán Solid Snake-el szaladtunk el egymás mellett az egyetemen egyszer-kétszer, de nem vagyok benne biztos :D
De én is a normális közösség miatt vagyok itt. A többi animés fórum tele van idiótákkal ::)
Káromkodást amúgy nem sokat lehet látni szerintem...trollkodás az van viszont bőven :D Bár engem nem zavar.

ha ELTE akkor sztem mellettem is elszaladtál párszor :D

Makos

.Attila

Quote from: Moha on 2010-01-21, 20:40:51
Motifator: Szerintem cége válogatja. Nálunk az, aki hajtott, igyekezett mindig maximum teljesítményt nyújtani, annyit ért el, hogy még több melót sóztak rá ill. a többiekkel szemben támasztott elvárásokat is hozzá mérték.
Pl. az ösztönző egyik szintidejét 3:20-ról 1:30-ra csökkentették. Igen, egyik kollega teljesítette. Az, hogy az átlag 2:10 körül volt, az már senkit nem érdekelt...

Ezt hívják inkompetenciának.
Ja hogy nem kompetencia alapján választanak főnököt? :mittomen:

Titkos

Ha igazán köcsög troll akarnék lenni (jujj csúnyán beszéltem, mi lesz most) akár azt is írhatnám hogy mindenkit leszarok (jujj már megint) akivel nem találkoztam még személyesen (persze van egy pár kivétel, pl. zsozso, Moha, stb.).

Meg lehet tenni, de akkor pl. felesleges opció, hogy bárki regizhet a fórumra. Ki kell írni, hogy ez egy klub, és a "tagsági" a személyes ismeretség.

Quote from: Zsiga on 2010-01-21, 16:20:44Azt meg gondolom nem várod el kedves Titkos hogy egyenként végigolvasgassam az összes hozzászólást és minden káromkodást kiszerkesztgessek belőlük. Van ugyanis az úgynevezett "Report to moderator" gomb - amivel segíthetnéd a dolgunkat ha olyat látsz amit mindenképp szerkeszteni kéne - amit te még soha életedben nem használtál emlékeim szerint...

Persze, nem vagyok én spicli (Animaxon sem nyúltam még soha a feljelentéshez, pedig indokom épp lett volna, de minek, ha tudom, hogy semmi értelme?), másrészt meg annyira azért nem izgat. Te vagy a mod, ha téged nem zavar a káromkodás (sőt, te is űzöd :P) az a fórumot és téged minősít, nekem nincs jogom beleszólni. (Másrészt meg akkor minimum hetente nyomkodhatnám azt a report gombot, szerintem nem örülnél. XD)

De ha már úgyis szóbakerültél, örülhetsz hogy nincs ban, ugyanis a múltkori flamewarod után (tudod, amikor mindenki hülye volt csak te nem, és a fél fórumot kiosztottad oldalakon keresztül) szemrebbenés nélkül kivágtalak volna az oldalról ha lett volna rá lehetőségem.

Azt nem kívánom folytatni, csak még annyit, hogy érzésem szerint más fórumon egy ilyenből nem is lett volna "flamewar", másrészt nézd már meg, hogy ki írt először olyanokat, hogy "Ki nem szarja le a véleményed?" "Te tényleg hülye vagy." stb. Meg hogy úgy egyáltalán hogyan kezdődött... Azt nem mondom, hogy mindenki hülye volt rajtam kívül (max lolicon :P), az a te elméleted, meg amúgy te voltál az egyik aki csak annyit tudott hozzátenni, hogy én hülye vagyok, de érdemben kb. semmit. (Btw, ha az zavart, akkor a Bleach topicot már minimum háromszor törölhetted volna, jópár 3 oldalas hasonló "flamewar" zajlott már le.) Amúgy meg én hülye, Junchi blogján azt írtam, hogy "de legalább a modok korrektek, akkor sem törölnek, ha nem egyezik a véleményünk", közben kiderült, hogy dehogy, csak épp nem áll módjukban... XD
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Selmo

Akkor helyesbítek, jogunkban áll törölni, bármit, csak warnt/bant nem osztogathatunk és usert nem tudunk törölni. De azt teszek a postokkal, amit akarok. Az hogy mi megy a Bleach/Naruto topicban szerintem egyik modot sem igen izgatja, mert nem olvassuk. Pont azért van az a jelentés, hogy ráböksz, ha valami nem tetszik. Egyikünknek sincs ideje minden egyes választ átolvasni. Felteszem ha fizetnének érte, akkor is kevesen vállalnák ezt. De azért hozzátartozik, hogy duplapostok összevonásán kívül - na meg a banned hülyülésen kívül - igen csekély mértékben szoktunk más írásába belejavítani.

A tökéletesség unalmas.

Member

Titkos. Ne. Olyan szép volt ez az este, ne rontsd el. :)

Próféta

Quote from: Én on 2010-01-21, 12:54:41
Vége a vizsgaidőszaknak... NAGYLEVEGŐ
És hogy ment?
Az alapján, hogy egy héttel előbb befejezted, egész jól.

Quote from: Titkos on 2010-01-21, 22:00:47
Ha igazán köcsög troll akarnék lenni (jujj csúnyán beszéltem, mi lesz most) akár azt is írhatnám hogy mindenkit leszarok (jujj már megint) akivel nem találkoztam még személyesen (persze van egy pár kivétel, pl. zsozso, Moha, stb.).
Meg lehet tenni, de akkor pl. felesleges opció, hogy bárki regizhet a fórumra. Ki kell írni, hogy ez egy klub, és a "tagsági" a személyes ismeretség.
Jaj.  :facepalm:
Amúgy tényleg "klub" vagyunk, de állandóan fluktuáló tagsággal, és nem belépési feltétel a személyes ismeretség, csak sokszor előbb-utóbb összejön. Akikkel találkozott Zsiga személyesen, azokkal gondolom zömmel épp a fórumon keresztül ismerkedett meg, nem a priori ismerősei vagyunk. Nyilván nem írunk ki semmit a fórum bejáratára, mert a fórum zsozsóé, a "klub" csak kialakult rajta. 

Szóval fordítok Zsigáról magyarra, hogy Titkos is megértse:
mindenkit leszarok (jujj már megint) akivel nem találkoztam még személyesen (persze van egy pár kivétel, pl. zsozso, Moha, stb.).
=
Csak annak érdekel a fórumról kialakított véleménye, aki kellően megalapozhatta azt annál fogva, hogy a fórum életében aktívan részt vevő, rendszeresen idelátogató tag. Az ilyenekkel jellemzően személyesen is sikerült találkozni, szóval kis túlzással azt is mondhatnám, hogy csak a személyes ismerőseim szavára adok.
És arra akart utalni, hogy nem feltétlenül látod igazán át, amiről írsz. Beszólogatunk néha egymásnak, mintha cimborák lennénk, mert zömmel azok is lettünk.

.Attila

Épp' elkezdtem fogat mosni, amikor állásinterjú ügyben felhívtak telefonon.
Kiöblíteni sem tudtam a számat, így a fogkrém miatt végig nyáladztam, remélem, nem sokat lehetett ebből tapasztalni a túloldalon.

Kvikveg

Quote from: .Attila on 2010-01-22, 11:23:34
Kiöblíteni sem tudtam a számat, így a fogkrém miatt végig nyáladztam, remélem, nem sokat lehetett ebből tapasztalni a túloldalon.
:lol: :lul:

Solid Snake

Mostanában kicsit zsúfolt lett az életem, így valamelyest kevesebb időm marad ide járni, de a jó társaság miatt mégis szakítok némi időt rá, mert ez tényleg egy kedves kis közösség, ahol néha elszabadulnak a trolldulatok.  :haha:

Offtopic témákat meg érdemes böngészgetni, itt zajlik a valódi élet (in b4 it's just a fuckin' Matrix). :D

Te voltál az a mákos gyerek, aki átment vizsgán?  :angyali:

Quote from: Próféta on 2010-01-21, 22:29:29
Szóval fordítok Zsigáról magyarra, hogy Titkos is megértse:
mindenkit leszarok (jujj már megint) akivel nem találkoztam még személyesen (persze van egy pár kivétel, pl. zsozso, Moha, stb.).
=
Csak annak érdekel a fórumról kialakított véleménye, aki kellően megalapozhatta azt annál fogva, hogy a fórum életében aktívan részt vevő, rendszeresen idelátogató tag. Az ilyenekkel jellemzően személyesen is sikerült találkozni, szóval kis túlzással azt is mondhatnám, hogy csak a személyes ismerőseim szavára adok.

EPIC

Err.. EPIC2?  :P

Tycho

Makos

Quote from: Solid Snake on 2010-01-22, 11:52:46

Milyen vizsgán? :D

Moha

LOL, ilyenkor kell egy fél perc türelmet kérni, mielőtt elkezdesz vele beszélni. :)

Solid Snake

Quote from: Makos on 2010-01-22, 12:15:08

Milyen vizsgán? :D

Bad joke, ha-ha (NOT!)  :D

Makos

Én

Quote from: Próféta on 2010-01-21, 22:29:29
Quote from: Én on 2010-01-21, 12:54:41
Vége a vizsgaidőszaknak... NAGYLEVEGŐ
És hogy ment?
Az alapján, hogy egy héttel előbb befejezted, egész jól.
Ja, 4.83. Köszi a matekos tanácsokért meg Atinak a könyvért, simán 4 lett így :)
2 hét töklógatás, fuckyeah! :whoah:
Más: végre elkészült a középiskolai tablónk. Igen, most. :D Nagyon jó lett, de már csak a földszinten volt hely a legeldugottabb sarokban...