Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Member

Meg nagyon sok szövegértési problémát véltem felfedezni. Volt, akinek értelmezhetetlen a "Magyarországot csak tősgyökeres magyar vezetheti" állítás, de olyan is, aki nem jön rá abból, hogy "Az 1949. évi XX. törvény, a '89-es alkotmánymódosítással együtt is a zsarnokság alkotmánya", hogy az 1949. évi XX. az az Alkotmány.

Member

Készüljetek amúgy, jön vissza a sorkatonaság, és lehet, hogy nem csak a haza védelmére, hanem külföldi hadkötelezettségre is vonatkozik majd. ::)

Zsiga

Quote from: Member on 2011-05-18, 16:34:11
külföldi hadkötelezettségre is vonatkozik majd. ::)
Ezt a hülyeséget meg hol olvastad?

.Attila

Sejtésem szerint a sorkatonaságot leginkább katasztrófavédelmi okokból hoznák vissza.

Member

Quote from: Zsiga on 2011-05-18, 16:39:20
Quote from: Member on 2011-05-18, 16:34:11
külföldi hadkötelezettségre is vonatkozik majd. ::)
Ezt a hülyeséget meg hol olvastad?
http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/ujra_johet_a_hadkotelezettseg_magyarorszagon.483350.html

A megelőző védelmi helyzet

51. cikk

(1) Az Országgyűlés külső fegyveres támadás veszélye esetén vagy szövetségi kötelezettség teljesítése érdekében meghatározott időre kihirdeti a megelőző védelmi helyzetet, ezzel egyidejűleg felhatalmazza a Kormányt sarkalatos törvényben meghatározott rendkívüli intézkedések bevezetésére. A megelőző védelmi helyzet időtartama meghosszabbítható.
(2) Az (1) bekezdés szerinti különleges jogrend kihirdetéséhez, meghosszabbításához a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának szavazata szükséges.
(3) A Kormány rendeletben a megelőző védelmi helyzet kihirdetésének kezdeményezését követően a közigazgatás, a Magyar Honvédség és a rendvédelmi szervek működését érintő törvényektől eltérő intézkedéseket vezethet be, amelyekről a köztársasági elnököt és az Országgyűlés tárgykör szerint feladat- és hatáskörrel rendelkező állandó bizottságait folyamatosan tájékoztatja. Az így bevezetett intézkedések hatálya az Országgyűlés megelőző védelmi helyzet kihirdetésére vonatkozó döntéséig, de legfeljebb hatvan napig tart.
(4) A Kormány a megelőző védelmi helyzet idején rendeletet alkothat, amellyel – sarkalatos törvényben meghatározottak szerint – egyes törvények alkalmazását felfüggesztheti, törvényi rendelkezésektől eltérhet, valamint egyéb rendkívüli
intézkedéseket hozhat.
(5) A Kormány rendelete a megelőző védelmi helyzet megszűnésével hatályát veszti.

Zsiga

Szerinted mennyi esély van rá hogy a NATO valaha is igényt tart majd párezer kiképzetlen, szar felszerelésű magyar sorkatonára; akiket ráadásul akaratuk ellenére küldenének külföldre?

Member

Ki tudja, melyik irányba megy tovább a történelem? Engem már maga a lehetőség is zavar, hogy létezik.
Érdekes, hogy a politikai elitet nem lehet besorozni. Az egyházi vezetőket viszont eddig nem vették fel a kiváltságosok közé. ::)

teraflare

Quote from: Zsiga on 2011-05-18, 17:41:52
Szerinted mennyi esély van rá hogy a NATO valaha is igényt tart majd párezer kiképzetlen, szar felszerelésű magyar sorkatonára; akiket ráadásul akaratuk ellenére küldenének külföldre?
Amíg van aknamező mindig hasznunkat veszik  :D

Acchan

Quote from: Próféta on 2011-05-18, 01:14:28
Quote from: Acchan on 2011-05-17, 22:53:56
Btw. Más munkahelyeken is kötelező szemetet szedni szombaton
Nem, mi hét közben is a kukába dobáljuk. :)
Szombaton is azok fogják szedni, akik a kukába szokták dobni.  ::)

Quote from: teraflare on 2011-05-18, 18:58:12
Quote from: Zsiga on 2011-05-18, 17:41:52
Amíg van aknamező mindig hasznunkat veszik  :D
+1.  ^^"

Kuroi Tenshi

Quote from: Moha on 2011-05-18, 10:23:28
Quote from: kikuchiyo on 2011-05-18, 09:28:26
Gyors bejelentkezés Szlovéniából.
Te most bejárod egész Európát? :haha:

spreading the love RAGE

Quote from: Puru² on 2011-05-18, 12:01:14
Békésmordor

hohoho

Member, esetleg az utóbbi négy, sorban politizáló postodat
c-c-combo breaker megtörnéd valami más témával? kthx.

Member

Quote from: Kuroi Tenshi on 2011-05-18, 21:24:04
Member, esetleg az utóbbi négy, sorban politizáló postodat
c-c-combo breaker megtörnéd valami más témával? kthx.
(pedig szerintem jó  volna értelmes dolgokról is beszélgetni napi rant és "hétvégén nem csináltam semmit" posztok között ::))
Nálunk is lesz szombaton szemétszedés, csak nem leszek itthon. Mondjuk egy ilyesmiben már részt vettem pár hete, nem kérem még egyszer.
Mondjuk a környékünkön jelentett szemetet (aki esetleg Szalk és Dvecse között járt vmikor, kizárt, hogy ne vette volna észre a kamionmegállóban tornyosuló halmot) valakik már elszállították, a fene sem tudja, hova, a KPM tojni szokott a vidéki feladatokra.

Btw. egy olyan SC II. torrentet tudna adni vki, amiben a játék működik is? Összefutottam eggyel, ahol az egyik zip darab 0 byte volt, de egy olyannal is, amit hiába emuláltam DVD-nek, nem indult.

Kuroi Tenshi

Quote from: Member on 2011-05-18, 22:00:07

[mod mode on]
Remélem emlékszel még, hogy a fórum szabályzatában, amit
regisztráláskor elfogadtál, benne van, hogy a fórumon kerüljük
a politizálást. Más fórumokon a szabályzat sorozatos, felszólítás
ellenére is folytatódó megszegése miatt minimum pár napos
kiutalót kapnál.
[/mode]

Member

Tudok róla, hogy (sajnos) tilos és ez az egy érv szól a mindannyiunk életét befolyásoló döntések átbeszélése ellen, és hogy kicsit szelektív és szubjektív a címkézés, de ez nem a moderátorok hibája, hanem borzasztó emberi tulajdonság.

Selmo

Quote from: Member on 2011-05-18, 22:00:07
Btw. egy olyan SC II. torrentet tudna adni vki, amiben a játék működik is? Összefutottam eggyel, ahol az egyik zip darab 0 byte volt, de egy olyannal is, amit hiába emuláltam DVD-nek, nem indult.
Nálam a razor1911 verzó tökéletesen ment.

A tökéletesség unalmas.

NLZ

Quote from: Member on 2011-05-18, 22:25:15
Tudok róla, hogy (sajnos) tilos és ez az egy érv szól a mindannyiunk életét befolyásoló döntések átbeszélése ellen, és hogy kicsit szelektív és szubjektív a címkézés, de ez nem a moderátorok hibája, hanem borzasztó emberi tulajdonság.
Ne törj a babérjaimra a trollkodással.
[spoiler][/spoiler]
[reserved]

teraflare

Tudja valaki mi a teendő ha az adóbevallás szerint fizetnem kell be, de sárga csekkem nincs. Milyen számlára kell utalni? Közlemény vagy ilyesmi kell-e?

Kraivan

Sztem a szokásos.

Ha neked kell fizetned, akkor perceken belül hamarosan hívnak, kapod szériában a leveleket a hiányolt sárga csekekkel.

Ha ők tartoznának neked, akkor meg lapulnak, ha felkeresed őket akkor meg irány a bürökrácia.

2 eset volt eddig életemben:
az egyik esetben egy rutinos hitelügy augusztustól novemberig tartott. Na azt a lelki terrort senkinek sem ajánlom, amikor két bank utal át pénzt egymásnak a nevedben (hitelt kellett kifizetnem hitelből). A) bank ahol felvetted a pénzt megadja a hitelt, természetesen a) napi árfolyammal. B) bank közben hivatkozik mindenfajta ügymenetre, csúszás, és nem tudják beszámolni a pénzt annak ellenére h már a függőszámlájukon van. Téged meg az idegbaj kerülget, mert ha telefonálnak h be tudják számítani a régesrég átutalt pénzedet, akkor azt b) bank árfolyamával számolják.

és 26ezer svájci frankról volt szó, ami azt jelentette, h minden egyes ft eltérés a valutában 26ezer pénzt jelent.
Kisebb idegösszeroppanásom volt azon a napon amikor 20 ft-al megemelkedett a frank.

A vége az lett h én kaptam még 32ezer ft-ot de azért a pénzért legalább másfél órát kellett állnom a bankban.
Bezzeg amikor számlaintézéssel kapcsolatos dolgokat kellett fizetnem, akkor a már most is rég késő volt -_-

II. eset:
munkanélküli járadék megállapítása. Elég bonyolult lehetett az ügyem, mert októberben 2 hónapnyi tökörészés után közölték h nem kapok segélyt. Majd megtudtam pár hónapja h a kollégám aki ugyanígy volt bejelentve az kapott.
Természetesen utólagos újraszámolással, 3 heti papírmunkával a nyugdíjintézetben és az Apehnál és egy másik ügyintézővel kapásból 4x annyi munkanapom volt mint amit az előző kollegina elintézett.

Fellebbezésnek helye nincs, mert én hülye miért nem vertem az első megállapítás során az asztalt h az erre szakosodott kollégájuk gondos számításait kétségbe vonjam?

Ramiz

Quote from: Kvikveg on 2011-05-15, 20:54:21
Quote(A szakállamat azért nem vágom le. Gotta beat kikuchiyo!!!)
Szakall? Fotot!

Közben rájöttem, hogy nem tudom legyőzni. Az a baj, hogy a CD-hez akarunk fotót csinálni (Betli Blues Band szerzői kiadás, duh), és ott nem kéne hülyén kinéznem. De azért majd igyekszek majd valahogy kihozni valami faszságot ebből is és csinálok önarcképet, úgyis rég volt. :D

Quote from: kikuchiyo on 2011-05-18, 09:28:26
Gyors bejelentkezés Szlovéniából.

Szerk: élő közvetítés.

GYűűűűlölöm  a PowerPointot. Táblázatok hármas betűmérettel, érthetetlen grafikonok, semmitmondó szöveg, és a konklúzió: "nem tudunk semmit".

Továbbá, ha előtte van a mikrofon, akkor miért nem abba beszél? Talán mert akkor hallanánk is valamit?

Hosszú lesz ez a nap.
insert obligatory phdcomics "conference game" strip (amit lusta vagyok megkeresni most)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Moha

Quote from: Kraivan on 2011-05-19, 10:40:24
Sztem a szokásos.
... a bürokrácia csodái. A bankokat pl. én se nagyon csípem. Mindent úgy számítanak, hogy csak ők járjanak jól. Nekem különösen K&H-val volt bajom.
Apeh se jobb. Ha neked kell fizetni, akkor mostazonnaldemáris, ha meg ők tartoznak neked, akkor az ráér. Nekem eddig (idén is) mindig úgy volt, hogy visszakaptam, mert inkább nem kértem az adójóváírást. De mivel ki is vezetik, innentől nem is járna majd. Kérdés, hogy majd akkor fizetnem kell-e.

Darkstar

Ezaz, megint teljesen hulla vagyok vizsga előtt. Első negyedéves számvitelt is így csesztem el.  :falba:
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kraivan

Quote from: Moha on 2011-05-19, 13:15:34
Quote from: Kraivan on 2011-05-19, 10:40:24
Sztem a szokásos.
... a bürokrácia csodái. A bankokat pl. én se nagyon csípem. Mindent úgy számítanak, hogy csak ők járjanak jól. Nekem különösen K&H-val volt bajom.
Apeh se jobb. Ha neked kell fizetni, akkor mostazonnaldemáris, ha meg ők tartoznak neked, akkor az ráér. Nekem eddig (idén is) mindig úgy volt, hogy visszakaptam, mert inkább nem kértem az adójóváírást. De mivel ki is vezetik, innentől nem is járna majd. Kérdés, hogy majd akkor fizetnem kell-e.
Nem éri meg jobban inkább havonta kikérni az adójóváírást?
Tudtommal van limitje a kifizetésnek.

kikuchiyo

Mindjárt jön az én előadásom.
Igen kínos bukás lesz.
Failure is the default option

Moha

Quote from: Kraivan on 2011-05-19, 14:23:33
Nem éri meg jobban inkább havonta kikérni az adójóváírást?
Tudtommal van limitje a kifizetésnek.
Biztos van valami limit, nem tudom. Tavaly pl. év közben módosítottam a nyilatkozatot, hogy mégis kérem a jóváírást. Így most csak harmadannyit kapok vissza, mint a korábbi években.

Ramiz

Quote from: kikuchiyo on 2011-05-19, 15:40:59
Igen kínos bukás lesz.

/r Socially Awkward Penguin pics afterwards... még most is a múltkoriakon röhögök. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Xzone

Quote from: Ramiz on 2011-05-19, 17:38:36
Quote from: kikuchiyo on 2011-05-19, 15:40:59
Igen kínos bukás lesz.

/r Socially Awkward Penguin pics afterwards... még most is a múltkoriakon röhögök. :D

:tezsvir:

kikuchiyo

Tessék, itt van egy Tesco gazdaságos ASCII SAP:

Fumble through conference talk

SOCIALLY
AWKWARD
PENGUIN

Luckily nobody cares

Így is volt, mert már mennének az emberek vacsorázni.

Még egy:

Be smug after chatting with someone about your work

SOCIALLY
AWKWARD
PENGUIN

It was the janitor
Failure is the default option

Ramiz

Quote from: kikuchiyo on 2011-05-19, 18:11:17
Tessék, itt van egy Tesco gazdaságos ASCII SAP:

Fumble through conference talk

SOCIALLY
AWKWARD
PENGUIN

Luckily nobody cares

Így is volt, mert már mennének az emberek vacsorázni.

Még egy:

SOCIALLY
AWKWARD
PENGUIN

It was the janitor

Így sem rossz (valamiért erősen megérintett az ultimate, dos-os szöveges kezelőfelületes játékok retró feelingje, ahogy ránéztem, meg azok az emlékek, amikor újra és újra nekiálltam Turbo Pascal-ban szöveges kalandjátékot leprogramozni... először lapozgatós könyv-stílusban, aztán amolyan szöveges Fallout/Wastelands-szerűt, csak ez utóbbit akkor még nem ismertem).

De azért csinálj igazit is! Az az igazi! Az igazi az igazi! A nem igazi az nem igazi! HURR DURR

motifator

Quote from: Moha on 2011-05-19, 13:15:34
Én már vagy 3 éve lógok az apehnek bő 100000-el, minden évben küldik a papírt, hogy mennyivel nőtt az összeg a kamatok miatt - általában meglepődök, hogy milyen kevéssel - de amúgy nagyon békések, sose emlegettek semmi határidőt, nem fenyegetőznek. Szal én azt tapasztaltam, hogy amennyiben bevallott tartozásról van szó, akkor türelmesek. Persze jó lenne végre letudni a dolgot, de az elmúlt fél évben annyi mindenre kellett költeni, hogy az apeh még nem került sorra.  Talán majd ha hazamegyek valamikor november környékén, akkor el fogom tudni intézni, majd meglátjuk.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Cloud

ÉN egyszer kaptam pár éve egy felszólítást hogy 200k-ra megvágnak ha nem intézem adóbevallást. Másnap már fel is volt adva. Inkább nem kekeckedtem velük. :)   ^^"

Xzone

Quote from: kikuchiyo on 2011-05-19, 18:11:17

SOCIALLY
AWKWARD
PENGUIN

It was the janitor

:lul: