Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Member

A Spar Citrom Light a legjobb kóla amúgy (csacsa :hehe: ). És nem vagyok hajlandó olyat venni, amelynek literje 50+. De mostanában már ezt sem, vagy szódát nyomok vagy szörpöt. :D
Az meg hogy amerika fílingű, az tömény baromság, én speciel azt élvezem, ahogyan a szénsav marja a nyelvem (ezért is mindegy hogy mit iszom), meg még hogy tovább fent maradok tőle este és nem kell kávészertartást csinálnom, hogy kibírjam éjfélig.

EDIT: Ma volt szerencsém bepillantást nyerni az új tini-nindzsákba... Hát ez tömény förtelem, még a poénok is eltűntek, a grafika ocsmányabb lett, tele van klisékkel és vmi műdrámakezdeményekkel, meg volt egy Usagi nevű nyúl, amit még külsőre is a mangás ninja-nyusziról loptak (mondjuk ninja-nyuszit többfélén megrajzolni nem könnyű).

SaiyaGin

Quote from: kisvirag on 2006-10-31, 22:56:17
melyik helyiben?

Kecskemét. Egyébként CB, IY, YGO és Cubix viszont volt.

Lt. Simoan Blarke

Member: a "klasszikus". a 65forintost meg en sem merem meginni.
egyebkent szerintem a holiday cola light kifejezetten kellemes. Lythis se halt bele, ahogy elnezem...
de akkoris, Pepsi Max ftw! :whoah: csak ne lenne olyan kib@cottul draga.
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Tycho

Blarke hogy vagy képes a CC receptjét lenyúlni próbált, sz*rrá perelt fogmosólégyár levét inni, ráadásul eleve a cukormenteset amiből még  soha nem készült fogyasztható termék... :wtf:  néha ledöbbenek rajtad  :3x3:

Lt. Simoan Blarke

fogmosolegyar leve? erdekes lenne ezzel oblogetni. ez egyebkent olyan kerdes, hogy egyesek hogy nem kepesek a meggyes, cseresznyes, citromos, vanilias kolat meginni... :3x3:
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

Tycho

Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2006-11-01, 11:46:26
fogmosolegyar leve? erdekes lenne ezzel oblogetni. ez egyebkent olyan kerdes, hogy egyesek hogy nem kepesek a meggyes, cseresznyes, citromos, vanilias kolat meginni... :3x3:
fúj... (bár a meggyes jó, mert alig van meggy íze :D ) de a legrosszab a capuccinós lehet... annak már a gondolatától kiráz a hideg... (meg a lengyel kávés sör.. a nevét elfelejtettem de még a gondolat is rettenetes  :eek:)

Lt. Simoan Blarke

Quote from: Tycho on 2006-11-01, 11:50:12
fúj...
na asszem evvel tul van targyalva :rolleyes:

Bishop

én spec nem szeretem a Kólát mert túl szénsavas,én inkább a Lift Narancs-ra esküszöm, vagy rostos lényeg hogy egészségtelen legyen nem pedig ilyen 100%-os lögy :D

Tycho

én inkább a 100%osakra esküszöm, vagy legyen benne alkohol... :D  jó, az ásványvíz az egy olyan alap dolog :D meg a kávé is :D
és csak ezek után, ha semmi ilyen nincs, akkor jöhet a tonic (abból is csak a kinley vagy schweppes :rolleyes: vagy a cocacola... (esetleg cherrycoke, de csak mert nem spilázták túl a cseresznyét benne :lul:))

igaz ,általában amire ma azt írják, hogy 100%, az kamu, de azért van egy kettő jó abból is... pl a NeXt-ek.... abból a 100% barack, az durva :D (magozz ki egy barackot, turmixold le és idd meg, na olyan :D)

Yakumo

A NeXt ára annyi is. (durván drága)
Nálam most a Cappy Multivitamin vezeti a listát, nem túl sűrű, nem túl híg és azért érezni lehet, hogy csak van benne valami gyümölcs is. Talán. :D

Syttha

Víz, tiszta víz, buborékkal  :cool: ha reform életmódot célozzuk.

Ha meg nem, akkor kóla, mert tele van cukorral, és legalább egészségtelen is :D

Member

Na, aki a 100%-t meg tudja fizetni... Amin egyszer elképedtem, az a Spar Bio Gyümölcslé, 0,75-ös és 475 HUF. :eek:

blarke-na igaza van, a Hip-Hop Boyz is megmondta, hogy a pepsi max a király! :rotfl:
(mondjuk borral keverve ihatatlanul édes, meg amúgy sem szeretem a pepsi-t)

Zsiga

Beállok én is a CC rajongók táborába. :) Főleg sima, de a Cherry még OK. Light-ot utálom, Pepsi-ket meg főleg (viszont a Canada Dry mindent visz  :whoah:).
Gyümölcsléből nem iszom meg a 40-50%-nál töményebbet, a 10% körülieket szeretem. Norbi meg pusztuljon el a népbutító hazugságaival és műkajáival együtt. :rolleyes:

Próféta

Gyümölcslé. Gyakran 100%. Vagy a mama-féle főzet.
Tea. Nem gyümölcstea, hanem rendes fekete.
Víz. Csak ritkán. Ha ásvány, akkor rózsaszín, de gyakran a csapmelléki is iható.

Minden buborékos-szúrós pia: pfúj.
Kávé: csak tiramisuban meg Kapucíner csokiban :)
Kola: Blej. Meg minden ilyen műanyagszörpre blej. Mondjuk a bodzás Fanta egész finom lett.

Cobra

Kólát én se bírom, szénsavasból csak Sprite, 7UP meg néha Fanta citrom. Legtöbbször szénsavmentes ásványvizet iszom, illetve a citromos, enyhén szénsavas ásványvizek is jók, főleg melegben. Vacsorához meg narancslevet (Hohes C vagy Happy Day).
Kólákat tényleg kerülnötök kéne, a sok cukor meg szénsav, illetve az egyéb adalékok nem éppen egészségbarátok.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Member

Quote from: Zsiga on 2006-11-01, 14:07:09
Norbi meg pusztuljon el a népbutító hazugságaival és műkajáival együtt. :rolleyes:
A kajáiban azt szeretem, hogy gyakorta semmi más hatása nincs, mint a mezeinek, de az íze vhogy mindig sz@rabb...
A gyömbér tényleg jó. :)

Szénsavmentes ásványvíz = csapvíz, csak drágább a csomagolás miatt :hehe:

Selmo

Quote from: Cobra on 2006-11-01, 14:19:31
Kólát én se bírom, szénsavasból csak Sprite, 7UP meg néha Fanta citrom. Legtöbbször szénsavmentes ásványvizet iszom, illetve a citromos, enyhén szénsavas ásványvizek is jók, főleg melegben. Vacsorához meg narancslevet (Hohes C vagy Happy Day).
Kólákat tényleg kerülnötök kéne, a sok cukor meg szénsav, illetve az egyéb adalékok nem éppen egészségbarátok.
Mi bajod a foszforral? Alig árt. :Kiraly:

A tökéletesség unalmas.

Kuroi Tenshi

Quote from: Member on 2006-11-01, 14:21:36
Szénsavmentes ásványvíz = csapvíz, csak drágább a csomagolás miatt :hehe:
+1. Az ásványvíz szvsz csak marketing.

Bishop

Ha csomagolás akkor anyatej :lol:

Zsiga

Quote from: Selmo on 2006-11-01, 14:23:59
Quote from: Cobra on 2006-11-01, 14:19:31
Mi bajod a foszforral? Alig árt. :Kiraly:
Khmm... Alapból több foszforsav van benned mint egy rekesz kétliteres kólában... Végülis csak a szervezet legfontosabb energiaszállító molekulája (ATP = ADP + E), illetve a foszforsav fűzi össze lánccá a DNS-ben a nukleozidokat. És még sorolhatnám hogy hol nélkülözhetetlen, pl. a szervezet felépítő folyamataiban a NADP részeként (pl. zsírsav és nukleinsav-szintézis, növényeknél fotoszintézis), stb... Tiltsuk be. :rolleyes:
Nem azt mondom hogy a kóla gyógyítja a rákot, de azért nem kéne átesni a ló túloldalára sem.

RE@L

Cukor meg nem okoz függőséget  :szemuveges:
Amúgy zsiga igazad van! foszforsav egészséges, de rögtön sav ugrik be az embernek akkor az már ártalmas... közhiedelmek mai napig vannak.

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Zsiga

Quote from: RE@L on 2006-11-01, 14:45:25
Cukor meg nem okoz függőséget  :szemuveges:
Amúgy zsiga igazad van! foszforsav egészséges, de rögtön sav ugrik be az embernek akkor az már ártalmas... közhiedelmek mai napig vannak.
Ja, sajnos sokan nem figyelnek oda gimnáziumban a biológia és kémia órákon, pedig mindent megtanítanak amire az átlagembernek szüksége van. :)
És ha már sav, meg egészségtelen adalékok, mondok durvábbat. E300, és még sav is, kár hogy árulják a gyógyszertárban C-vitamin néven... :D

Member

Szerintem egyeseknek még a kovasav is vmi acélt oldó vmi lenne. :D

Selmo

Azért arra figyeljünk, hogy ne keverjük a H3PO4 ill. PCl3 savakat. Az egyik iható, a másiktól meghalsz.

A tökéletesség unalmas.

Zsiga

Quote from: Selmo on 2006-11-01, 15:05:43
Azért arra figyeljünk, hogy ne keverjük a H3PO4 ill. PCl3 savakat. Az egyik iható, a másiktól meghalsz.
Foszforsav = H3PO4, nincs ezen mit összekeverni. A foszfor-triklorid még csak nem is sav.
Ez kb. olyan mintha a H2O-t hasonlítanád a H2O2-höz. Az egyikkel tüzet lehet oltani, a másikkal meg rakétákat meghajtani, pedig a képletük alapján laikus szemnek alig van köztük különbség.

kikuchiyo

* kikuchiyo hülye a biológiához és már azt is elfelejtette, amit a középiskolában próbáltak tanítani neki, de azért mondja:

Az rendben van, hogy a foszforsav a szervezet biokémiájában fontos szerepet játszik, de azért mégsem feltétlenül egészséges magában (vagy kólában) inni.

Analógiák: A vas nélkülözhetetlen a vér oxigénszállításához, mégse célszerű vasszögeket enni.
A kálium fontos kelléke többek között az ingerület-átvitelnek, de a sejtek egészséges működéséhez is szükséges, mégse eszünk fémkáliumot.

Failure is the default option

Member

A savakat onnan könnyű megjegyezni, hogy H-val kezdődnek. ;)

Selmo

Quote from: Zsiga on 2006-11-01, 15:15:43
Foszforsav = H3PO4, nincs ezen mit összekeverni. A foszfor-triklorid még csak nem is sav.
Ez kb. olyan mintha a H2O-t hasonlítanád a H2O2-höz. Az egyikkel tüzet lehet oltani, a másikkal meg rakétákat meghajtani, pedig a képletük alapján laikus szemnek alig van köztük különbség.
Pont erről beszélek, az átlagembernek fogalma sincs róla mi az a foszforsav, netán nátriumklorid. És mivel itthon nagy vegyipari múlttal rendelkezünk, ezért a józsibácsiéknak a foszforsav az a PCl3 és azt hiszi ilyen van a kólában, pedig az elég észrevehető lenne. És hogy miért lett belőle helytelenül sav, hát mert savas a ph-ja és innentől, az ugye sav. Sok ilyen okosságot hallottam a vegyipari éveim alatt. :eek:

A tökéletesség unalmas.

Zsiga

Quote from: kikuchiyo on 2006-11-01, 15:19:55
* kikuchiyo hülye a biológiához és már azt is elfelejtette, amit a középiskolában próbáltak tanítani neki, de azért mondja:

Az rendben van, hogy a foszforsav a szervezet biokémiájában fontos szerepet játszik, de azért mégsem feltétlenül egészséges magában (vagy kólában) inni.

Analógiák: A vas nélkülözhetetlen a vér oxigénszállításához, mégse célszerű vasszögeket enni.
A kálium fontos kelléke többek között az ingerület-átvitelnek, de a sejtek egészséges működéséhez is szükséges, mégse eszünk fémkáliumot.
Nem ilyen egyszerű. Hogy olyan hasonlattal éljek amiben képben vagy, olyan mint a kanjitanulás. Kb. semmi logika nincs benne (illetve van, de az nem ez a szint, harmadéves egyetemistaként sem látok logikát nagyonsok dologban ilyen témában), meg kell tanulni hogy XY elem/vegyület "magában" is gond nélkül elfogyasztható, vagy csak kötötten, egy nagyobb molekula részeként érdemes megenni. (És akkor még szóba se került hogy a mennyiség sem mindegy, sokminden kis mennyiségben gyógyszer, de ha túl sok van belőle méreg.)

Member: Nem feltétlenül, pl. az említett aszkorbinsav C-vel kezdődne. ;)

Selmo: Na igen. Mint azt Einstein-től megtudhattuk, "Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." :)

Member

Na, ma is tanultam vmit, de ezt nem feltétlen fogom tudni jogon kamatoztani. :)