Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

hargharg

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-08-27, 09:17:35
...elment a kedvem az olvasástól.

ugy altalanossagban, vagy csak szepirodalom teren?
mert pl en csak szepirodalomtol irtozok, egyeb konyvet (fantasy, sci-fi, szotar, enciklopedia, stb.) szivesen a kezembe veszek.
hoho, most jutott eszembe, volt egy idoszak, o*an 10-12 eves koromban, mikor minden nap egy orat olvasgattam az Idegen Szavak Szotarat... : D
rofl

Kuroi Tenshi

Most, hogy belegondolok, konkrétan egyetlen könyvet sem olvastam el
gimnáziium óta saját akaratomból (mangákat nem számítom ide, de
azokat is csak ritkán olvasom).

Member

#12092
Quote from: Kazenokizu on 2007-08-27, 01:36:29
Ja, és a negatív No. 1.: E.T.A. Hoffman-tól az Arany virágcserép. Abba beleőszültem, annyira pocsék volt.
Az egyik legjobban sikerült könyv nálam. :rolleyes:
Csak érteni kell a nyelvét. :hehe:

Quote from: Kazenokizu on 2007-08-27, 01:49:52
:eek: Te vagy az elsö ember, akitől azt hallom, hogy tetszett neki az Arany virágcserép!!! (Még a magyar tanárunk is utálta...)
A második.

Cobra

Az elmúlt 8 évben én se olvastam egyetlen könyvet sem. Pár éve még próbálkoztam volna 1-1 sci-fi könyvvel, de 1000-1200Ft-ot nem voltam hajlandó kiadni érte. Utoljára könyvet (kötelező olvasmányon kívül) kb 14-15 éves koromban olvastam. Munkahelyen a kolléganők nagyban olvasgatták a HP-t, én egy fél fejezetet olvastam belőle, annyi bőven elég is volt. Sajnos amióta van számítógép, azóta a könyvek egyáltalán nem kötnek le.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Bishop

#12094
Engem se kötött le soha egy kötelező sem, amire még jön hogy borzalmas tanárunk volt. Az utolsó amit elolvastam az Ábel a rengetegben 8.ikban,az például tetszett. Most akarok már elkezdeni valamit olvasni képregényeken és manga-kon kívűl. Szépirodalom mondjuk engem nem vonz,most nagyon Amerikai Istenekre fáj a fogam de a környéken nem kapható paypal meg még nem megoldható nekem mivel még nem lehet bankkártyám.
Nálam mondjuk a legnagyobb baj hogy korai kelés késői lefekvés miatt gép bámulásán kívűl semmihez nincs erőm,olvasásnál is 4 oldal után elalszom.

sirtomi

Kötelező olvasmányok közül volt pár ami azért érdekelt. Kőszivű Ember Fiai pl tetszett, meg az Arany Ember is.

Cobra mióta van számítógépem egyre többet olvasok :) pláne mióta dolgoznom kell vele és nem csak szórakozok. Meló után otthon már csak zene szól vagy filmet nézek, meg mennek a letöltések. Nem is tudom mikor játszottam utoljára rendesen :)

Kazenokizu

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-08-27, 09:17:35
Réges-rég könyvmoly voltam, általánosban néha képes voltam titokban hajnalig
olvasni, de gimnázium óta egyetlen szépirodalmi művet sem olvastam el, annyira
elment a kedvem az olvasástól.
Én még gimiben is rengeteget olvastam, akkoriban még szerettem. Mióta egyetemre járok, alig olvasok vmit. (A Harry Potter könyveket meg még egy-két regényt.) Mire végzek a vizsgákkal, odáig jutok, hogy már a könyvek látványától is rosszul vagyok.  (A gyógyszertan pl. olyan 2000 oldalas volt mindenestül, mire végigértem vele, egyszerűen nem volt erőm kezembe venni egy regényt. Hiába szórakoztatna.)

Quote from: Member on 2007-08-27, 10:25:55
Csak érteni kell a nyelvét. :hehe:
Érteni értem, csak nem tetszik.

Quote from: Member
A második.
Igaz is, elfelejtettem, hogy te már mondtad, hogy neked tetszett.

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

Én

Quote from: sirtomi on 2007-08-27, 11:49:10

Kötelező olvasmányok közül volt pár ami azért érdekelt. Kőszivű Ember Fiai pl tetszett, meg az Arany Ember is.

:tezsvir:
K_T: Nekünk Candide dolgozatnál volt olyan, h utsó kérdés mivel magyarázod Candide viselkedését. Mivel nem tudtam megmagyarázni oda írtam minden ökörséget, h az apja táblaszivacs volt meg etc. De nem érte meg, mert az egész dogára kaptam egy hármast, arra egy külön egyest, így az egészre egy kettest :D

Darkstar

#12098
Pusztán kívácsiságból: ez innen valaki? :D




Hm, lehet kicsit nagy fába vágtam a fejszémet?

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Member

Quote from: sirtomi on 2007-08-27, 11:49:10
Cobra mióta van számítógépem egyre többet olvasok :) pláne mióta dolgoznom kell vele és nem csak szórakozok. Meló után otthon már csak zene szól vagy filmet nézek, meg mennek a letöltések. Nem is tudom mikor játszottam utoljára rendesen :)
Normális (történettel rendelkezőt) már vagy 4 éve nem láttam, max "elverek 10 percet vele" jellegűt.
Quote from: Kazenokizu on 2007-08-27, 11:57:07
Érteni értem, csak nem tetszik.
Igaz, pont egy olyan műről van szó, amiről órákig lehetne fejtegetni, hogy tul. miről is szólt. :)

kikuchiyo

ITT: funkcionális analfabéták.
(Persze én is befoghatnám a számat, mert tizedannyit se olvasok mostanában, mint a középiskolában... de a "14 éves korom óta egy könyvet se olvastam el" akkor sem normális állapot.)

Quote from: Darkstar on 2007-08-27, 12:20:55
Pusztán kívácsiságból: ez innen valaki? :D



Azt nem tudom, de ezt a bacs-netes tagot sokszor láttam raw torrenteknél (amikor még torrentet használtam, lol).
Failure is the default option

Darkstar

A cucc Share-ről van, csak Anon túl retard hozzá, ezért kellett neki torrent. Az a legjobb, hogy a peerek amiket látok, durván 35-40%ban japók. oO


És most láttam valami furfag légfrissítőreklámot. WTF...
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Gregory

Én is kevesebbet olvasok mostanában, mint régebben, rám inkább az általános iskola éveiben volt jellemző a könyvmolykodás. Azóta nem nagyon találtam olyan könyvet, amelyek története/világa komolyabban felkeltené az érdeklődésemet, bár amik tetszenek, azokat kíméletlenül ki is végzem :D (meg nemrég kezdtem Mesélői "karrierem"(lol), és ahhoz pedig érdemes lenne ismerni a különböző rpg-k szabályrendszerét/világát, szóval alapkönyveket is olvasgatok mostanában, a vampire klánkönyvekre pedig még most is fáj a fogam).
Kötelezőket azért nem olvasok, mert egyrészt kötelező, másrészt a tanár megmondta, h hiába olvassuk el nyáron, évközben, amikor kérdezi, már úgyse fogunk rá emlékezni, évközben pedig lusta vagyok elolvasni. Az egyetlen kötelező ami tetszett, az Agatha Christie: 10 kicsi néger volt, de azzal nem sokat foglalkoztunk, meg sztem csak a magyartanárunknál volt kötelező(vagy legalábbis más tanárról még nem hallottam, aki kiadta volna kötelezőnek). 

Selmo

Egyetlen kötelezőt olvastam, az Egri csillagokat. Gép miatt kevesebbet olvas az ember? Lehet, de én meg inkább gépen olvasok, egy csomó könyvet letöltöttem. :D Amúgy mostanában végeztem ki a Lem összes II.-t. Nem nagy olvasmány, csak 700+ oldal.

A tökéletesség unalmas.

sirtomi

Gépen nem tudok olvasni, megfájdul a szemem és a fejem. Én maradok a papír alapú könyveknél :)

Lythis

Gépen olvasni szerintem valami förtelem. Én is csatlakoznék a papír változatot preferálók táborához. Az valahogy más.
Az Egri csillagok volt az a kötelező, ami miatt a kötelező olvasmányt, mint fogalmat megutáltam (bár tény és való, hogy a nyamvadt kincskereső kisködmön is jól betett, de annak nagyrészét a suliban olvastuk, ahogy a micimackónak is). Mindenki áradozott, hogy mekkora király könyv, meg hogy hányszor olvasták, erre elkezdem, és láss csodát: trágya. Amikor a felénél tartassz és még mindíg semmi, akkor már azért sejted, hogy orbitális átb*szás volt, de mivel kötelező, és dogát kell belőle írni, nem mondhatod azt, hogy francbaazegésszel...

Kazenokizu

Én is csatlakozom: nem bírja a szemem a gépen-olvasást, még a mangát is kinyomtatom inkább...

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

Member

Sajnálom a tintát, akkor inkább már a szemem. :D
(Pedig ez egy 8 éves CRT monitor :D)

Hehe, Araki "légyneksemártó" oldalát úgy törölte az atw, hogy az vmi vicc, a tárhelynek használt izé viszont még most is él (sőt, a 1,5 éve nem használt envy.atw.hu is vígan dalol, pedig csak annyi az egész, hogy ELKÖLTÖZTÜNK). :lol:

ultimecia

#12108
Én két kötelező olvasmányt utáltam de nagyon:
egyet még akkor mikor olvasni tanúltunk. Már nem tudom ki írta, csak arra emlékszek belőle hogy valami költőnek a kalandja meg egy farkasé. Emberünk elment síelni és találkozott a farkassal. Aztán jöm a küzdelem, és szépen le van írva ahogy ölik egymást végül a költőnk a sílécével rá tud taposni majd a botjával elkezdi szúrkodni, miközben az állat visít meg vonaglik, közbe habzik minden fele a vér... Ez csöppet nekem akkor erős lelki megrázkodtatás volt és a végén már sírtam. Csak tudnám hogy egy olyan történet mi a frászt keres egy olyan kicsiknek írt könyvben!
A másik borzadályhoz középiskolába volt. Valami Kaffka. Arról szólt hogy emberünk féreg lett. De szó szerint. És akkor ott él a szobájában, a családja jjobbra balra sikitozik, egyik meg is dobja almával, és ott rohad meg benne az alma. Már nem is tudom mi lett a vége, felébredt az emberünk vagy megdöglött, de annál roszabbat még nem olvastam sosem.
Na jó, a szigeti veszedelmet is kihagytam. Az simán marhaunalmas volt.
De ezeken kívűl MINDENT elolvastam végig. Legtöbbször én voltam az egyetlen az osztályban aki végigolvasta a könyveket rendesen, sé nem a valahonnan összeszedett rövidítést. Nem véletlenűl én voltam az egyetlen 5ös irodalomból, amihez 2es nyelvtan párosúlt :smile:
Amúgy szerintem nagyon sok jó kötelező olvasmány van.
Pl a láthatatlan ember az nagyon tetszett. A vörös és fekete is a kedvencem volt. :jee:
(Előbbiből milyen jó animeot lehetne összehozni :smile: )

Member

#12109
A második az Franz Kafka - Az átváltozás és a Per után a kedvencem tőle. Gyk. az emberre jellemző összes "féreg" dolog szerepelt benne. Szinte aki sokaknak Jézus, az nekem Franz Kafka.

EDIT: Az első tényleg elég gyík, először a Toldi ugrott be, de abban feltűnően kevés volt a síléc. :D

sirtomi

Láthatatlan ember nekem is tetszett, de Kafkától az Átváltozást én is útáltam. Semmi értelmeset nem találtam benne :)

minuszmiki

Nekem nagy kedvencem az Átváltozás, Gárdonyit viszont (Jókaival együtt) mindig is hihetetlenül untam.

Én

Eh, próbálok ultrafailre feltölteni egy 800kb-s fájlt, cirka 10 perc és meglesz :ejj:

Member

Ez most mi? Ultrawebre pár perce dobtam fel 71 megát.

Én

#12114
Akkor lehet csak nálam van gond, félelmetes 2 kbit/sec upload speed (pedig elméletileg több)
ed: az igen, dl speedem is 40 :eek: megrugom a szomszédot

Member

Kérem, nyugodjon meg, részeg vagy, te érzékeled lassabbnak az időt. :hehe:

Én

Heh, nekem akkor általában inkább nagy ugrások vannak :D
Btw, tényleg kezd tele lenni tököm az EMKTV-vel. Már minimum hetente egyszer van valami gond. Mondjuk ennyi pénzért mit várjak, legalább korlátlan...

Cobra

Nyugi, T-Com se sokkal jobb...
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Member

Én asszem januártól váltani fogok, a legrosszabb esetben mobilnetre, még az is olcsóbb és magasabb korlátot ad, mint ez a sz*r. Viszont az én telóm nem netképes, ezért asszem Araki-é lesz üzembe helyezve (ugye jól sejtem, hogy az mobilon keresztül megy? :)).

Zsiga

Teljesen felesleges általánosítani, nem a szolgáltatótól függ hanem a veled egy központra kapcsolt többi ember letöltési szokásaitól. Ha egy csorda 24/7 torrentguruval vagy körülvéve tökmindegy ki a szolgáltatód, szar lesz a net. (Tudna ellene tenni a szolgáltató ha pl. fejlesztené az adott központot, de nem éri meg anyagilag, így nem teszi, egyik se, nem csak a közutálatnak örvendő T-Com és társai...) Vagyis csak a szerencsén múlik a dolog.

Member : Igen, a mobilnet mobiltelefonon keresztül megy. :) Viszont arra készülj fel hogy valószínűleg egy 56k-s modem sebességét fogja hozni (5KB/s letöltés...) ha csak sima GPRS lefedettség van felétek. Esetleg érdeklődj utána a szolgáltatóknál hogy van-e EDGE (~200kbit/s, elképzelhető hogy van, de valószínű új mobiltelefon is kell hozzá), 3G (1,8Mbit/s, de nem valszínű hogy van) vagy HSDPA (tuti hogy nincs, egyébként az UMTS dupláját tudná) hálózati lefedettség.