Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Kazenokizu

<blog mode on>
A mai nappal megalapítom a Kill Your Flatmate!-mozgalmat. Még el sem kezdődött a tanév, de már elegem van belőle. Komolyan mondom, az egyedüli, ami miatt szeretném már a kezemben látni a diplomámat, az hogy végre ne lássam.
Meg mertem neki említeni, hogy vissza kellene mennünk szombaton, mert ráfér a lakásra némi takarítás, és nem vagyok hajlandó megint utána vakarni a koszt, szóval jó lenne, ha segítene őnagysága is. Erre még ő van felháborodva, hogy mit képzelek én, nem fog a nyári szünetben takarítgatni... (Megj.: neki összevissza volt 2 db vizsgája, mert már 2 éve évet ismétel, szóval már májusban túl volt a vizsgaidőszakon, azóta nem csinál semmit...) Ja, meg mivel enyém a lakás, takarítsak én.
Bennem van a hiba, vagy tényleg nem nagy kérés, hogy legalább a saját szobáját tegye rendbe ő?!
<blog mode off>

Órarend: nekem meg kötött az órarendem, előre kiadja a TO, apelláta nincs. Eddig két olyan félévem volt, mikor nem kellett még péntek délután is bent koptatnom a padot. Előre félek, idén milyen lesz.

Egy kérdés: elméletileg ugye az egyetem ingyenesen ad x órát (kb 200at) nyelvtanulásra (legalábbis a TVSZ-ban ez áll), amiból én eddig csak 60-at használtam fel. Általában olyan kurzusokat indítanak, amikre összejön a létszám (főleg ugye a népszerű nyelvekből), és az adott tanszék tanárai tartják.
Na most, én csak a saját csoportomból tudok 5 olyan embert, aki szívesen tanulna japánul, és van is japán szak Debrecenben, szóval a létszámmal és a tanárokkal nem lenne gond. Szerintetek van rá reális esély, hogy meg lehessen szervezni ingyenesen, órarendben a dolgot? (Szerintem nem sok.)

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

Manitu

Elméletileg nálunk is négy félév ingyenes nyelvoktatás van a tantervben, gyakorlatilag  viszont aki ezt nem használta ki, mert megvolt az angol nyelvvizsgája, de szeretett volna egy másik nyelvet tanulni inkább, annak azt mondták, hogy l***** a s*******, nem lehet.
Egy próbát azért megér, de előbb az illetékes tanárnál kezd a lobbizást, ha ő is támogatja a dolgot, akkor lehet belőle valami, ha csak bemész a TO-ra/dékánhoz/akárki illetékesnek vélt személyhez, akkor kétlem, hogy összejönne. Persze Debrecen nem Veszprém, a helyi viszonyokat nem ismerhetem.

Zsiga

Meg kell nézni az ETVSZ-t, de nálunk pl. hivatalosan csak annak jár az ingyenes nyelvoktatás akinek nincs még meg a diplomához szükséges nyelvvizsgája. Az már egy másik kérdés hogy szerencsére nálunk ezt a TO is leszarja meg a tanárok is. (Így fogok majd ingyen oroszul tanulni egy-két félévet valamikor. :D)

Kazenokizu

Elméletileg bármilyen nyelvre fel lehet használni (legalábbis nincs meghatározva a TVSZ-ben konkrét lista, hogy mik közül lehet válogatni), és nem kikötés, hogy még ne legyen meg a diplomához szükséges két nyelvvizsga. Elég sokan ki is használják ezt, és szinte mindig indul pár francia, olasz, spanyol, angol meg német csoport, ettől ritkább nyelvet viszont nem tudok. (Illetve pár éve indult finn is...) Mindenesetre megpróbálok utánajárni, mert jó lenne összehozni. (Bár, ahogy a TO-s néniket és a dékánt ismerem, kemény menet lesz... :D )

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

Kuroi Tenshi

Nálunk 4 félév ingyenes. Pont, semmi egyéb megkötés. Angol, német, francia,
spanyol, orosz és arab, amikről tudok, de lehet, hogy olasz is van.

Én

Jövő héten meglesz az új gépem \o/ Szomszédom számtech-szakember, azt mondta 100k-ból kihoz olyat, hogy nagyon. Én kuka vagyok hozzá, de még sosem vett rá. Furcsa lesz, hogy futnak játékok a gépemen (ezt a gépemet kb 4 éve fejlesztettem utoljára :P)

Manitu

Nem lesz furcsa, mert nem fognak. 100k-ból nem. Hacsak nem jutott hozzá valami "leesett a kamionról" készlethez.

Én

Amennyire tudom... öhm... "vannak kapcsolatai" :D

Kuroi Tenshi

Quote from: Én on 2007-09-05, 21:30:05
Jövő héten meglesz az új gépem \o/ Szomszédom számtech-szakember, azt mondta 100k-ból kihoz olyat, hogy nagyon. Én kuka vagyok hozzá, de még sosem vett rá.
100kból épp ki lehet hozni egy középkategóriás gépet kétmagossal és max
7900GS-8600GT-1950GT-szintű vidkarival, ha körbekérdezel, itt is tudtunk
volna ajánlani ;) kiváncsi vagyok, hogy neki milyen az a nagyon...

Zsiga

Quote from: Manitu on 2007-09-05, 21:36:47
Nem lesz furcsa, mert nem fognak. 100k-ból nem. Hacsak nem jutott hozzá valami "leesett a kamionról" készlethez.
Attól függ mit kell cserélni. Ha "csak" lap-proci-ram-vga akkor ki lehet hozni simán 100k-ból egy olyat amin fut minden normálisan.
Egy olcsó C2D egy olcsó lappal meg 2GB rammal, és egy 7900GT/GS belefér.

Szerk.: Csúnyagonosz K_T meg közben jól megelőzött. :)

Én

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-09-05, 21:43:19
Quote from: Én on 2007-09-05, 21:30:05
Jövő héten meglesz az új gépem \o/ Szomszédom számtech-szakember, azt mondta 100k-ból kihoz olyat, hogy nagyon. Én kuka vagyok hozzá, de még sosem vett rá.
kétmagossal
8600GT
Exactly. Meg alaplap meg RAM(1 GB). Meg egy vinyó :D Megy egy ház.
Annyira biztos nem lesz suppah pwn, de a jelenlegi gépemhez képest isten. + én drágábbra számítottam. :redface:

Manitu

Quote from: Zsiga on 2007-09-05, 21:43:50Ha "csak" lap-proci-ram-vga akkor ki lehet hozni simán 100k-ból egy olyat amin fut minden normálisan.
Új gépről volt szó, nem csak néhány alkatrész cseréjéről. Abba ha a perifériák nem is, de egy vinyó, egy táp és egy ház még minimum beletartozik, úgy meg már nem nagyon jönne ki 100-ból.

Fazék

Quote from: Én on 2007-09-05, 21:49:21RAM(1 GB)
kevés. 2 GB már köll a passziánszhoz is.

Solid Snake

Quote from: Manitu on 2007-09-05, 22:08:50
Quote from: Zsiga on 2007-09-05, 21:43:50Ha "csak" lap-proci-ram-vga akkor ki lehet hozni simán 100k-ból egy olyat amin fut minden normálisan.
Új gépről volt szó, nem csak néhány alkatrész cseréjéről. Abba ha a perifériák nem is, de egy vinyó, egy táp és egy ház még minimum beletartozik, úgy meg már nem nagyon jönne ki 100-ból.

Ez bizony így van. Nekem is feljebb vitte az árat egy ~20k-val a táp+ház(+billentyű) kombináció, mikor anno összeállítottam a végső konfigot.

Quote from: Fazék on 2007-09-05, 22:10:15

Szintén signed. Ha nem is 2 GB, legalábbis 1,5 GB már alapnak számít (Vistához legalábbis 100%).

Én

Pedig...
Kb ez lesz: Kétmagos intel proci, 1 giga ram (bőven elég, legalábbis nekem), 8600GT vidi, 160 giga hdd, új ház, valami ASUS alaplap (pontosan ezt nem tudom, hogy milyen), meg táp. Én ettől a sráctól már sokmindent vettem és edig mindig úgy volt ahhogy ő mondta szal meglészen. Ha valami nem oké, egy ajtóra van a reklamációs iroda :D
Jah és XP lesz rajta

Kuroi Tenshi

Quote from: Manitu on 2007-09-05, 22:08:50
De.
Legolcsóbb kétmagosok = 13-15k
Hozzá olcsó de jó alaplap = 15-20k
2GB 667-es RAM = 17k
8600GT = 25k
160GB = 10k
Asus ház Delta táppal = 10k
DVD-t meg ki lehet szedni az előző gépből.

Hmm úgy látszik lassú vagyok... vagy legalábbis a depo. Mostanában
elég lassan töltődik be a depo és minden nagyobb oldal vagy fél percig
lassítja a gépem 100%-os terheléssel...

Zsiga

Egyetértek. Én most tervezek majd beledobni 2*1-et a meglévő 2*512 mellé, mert még XP alatt is kevés. Pl. AniDB-o-matic kapásból megeszik ~350MB-t, browser alaphangon 100-at (akinek Bugrókája van annak főleg), torrentkliens megintcsak nem áll meg 100 alatt, ha nekiállok mondjuk DVD-t tömöríteni vagy nagyméretű fényképeket szerkeszteni, dolgozik a rendszervinyó mint az őrült. Ezt megfejelve egy Vista-val meg játékkal még a 2GB is kevés lehet.

Én

Hmm ha ennyien mondjátok még megtárgyalom (bőven befér még sztem)

Edina-chan

5 éve kaptam ezt a gépet kb, és 128 mega rammal vígan Photoshopozok meg csinálok ezt-azt. :D Harry Potter játékok mentek rajta,még úgy 2 évvel ezelőtt. Bár a videóvágástól már szenved a gép, sőt, nagyobb játékoktól is..elvileg 2 héten belül kapok újat. :3

Én

Az szép, nekem is sokáig 128 volt, úgy egy éve 384. Az egytelen játék az életemben eddig az aknakereső és a RO volt :D

Zsiga

Quote from: Edina-chan on 2007-09-05, 22:49:58
128 mega rammal vígan Photoshopozok
Ööö LOL? :)
Nyiss meg egy 10MP-s 16bit-es .tif-et, máris nem lesz olyan vidám az a szegény Photoshop... ;)
Mellesleg 128MB-on egy szűz XP nem fér el, de még 256-on is csak nagyon bajosan.
Nagyjából az a helyzet ma hogy egy XP-nek magában kell 512, általános használat mellett 1GB, komolyabb munka/játék esetén 2GB.  Vista alatt meg bejön mindenhova nagyjából egy 1,5x szorzó.

Edina-chan

Nekem elég ha grafikázni tudok PS-al, jegyzettömbbel honlapot szerkeszteni, netezni, zenét hallgatni, és animézni/filmezni. :D Arra még jó a gép,de tényleg nem ártana már lecserélni. o_ó ja,amúgy XP-m van de frissíteni nehezen tudom szegényt XD
Játékok annyira nem érdekelnek, főleg az ilyen WoW meg RO, függőséget okoz töbnyire..:D

Én

Quote from: Zsiga on 2007-09-05, 22:56:38
Quote from: Edina-chan on 2007-09-05, 22:49:58
128 mega rammal vígan Photoshopozok
Ööö LOL? :)
Nyiss meg egy 10MP-s 16bit-es .tif-et, máris nem lesz olyan vidám az a szegény Photoshop... ;)
Mellesleg 128MB-on egy szűz XP nem fér el, de még 256-on is csak nagyon bajosan.
Nagyjából az a helyzet ma hogy egy XP-nek magában kell 512, általános használat mellett 1GB, komolyabb munka/játék esetén 2GB.  Vista alatt meg bejön mindenhova nagyjából egy 1,5x szorzó.
512 kiccsit sok, 384-el nincs komolyabb gondom vele (csak lassú néha, mint a dög, ha erre gondoltál :D )
Függőség: Ja. És? :angyali:

Edina-chan

Egyik osztálytársnőmet a barátja a WoW miatt hanyagolta el (jó, gondolom már sikerült leszoktatni az asszonynak :D ). mondtam, biztos beleszeretett a csávóka valamelyik szörnybe.  :__devil:

Zsiga

Quote from: Edina-chan on 2007-09-05, 23:07:16
Egyik osztálytársnőmet a barátja a WoW miatt hanyagolta el (jó, gondolom már sikerült leszoktatni az asszonynak :D ). mondtam, biztos beleszeretett a csávóka valamelyik szörnybe.  :__devil:
http://img404.imageshack.us/img404/130/wowto1.jpg
:D

minuszmiki

Quote from: Zsiga on 2007-09-05, 23:16:40
http://img404.imageshack.us/img404/130/wowto1.jpg
:D
:lol:

Solid Snake

Na az is gyenge jellem akkor. :rolleyes:

Zsiga

Quote from: Solid Snake on 2007-09-05, 23:24:09
Na az is gyenge jellem akkor. :rolleyes:
Nem biztos, ugye mint tudjuk, "Akkor higyj nőnek ha ló legel a sírján.", lehet hogy nem egészen úgy volt az. A nők hajlamosak nem megérteni a férfilét bizonyos alapvető szabályait.
Pl.: http://www.bash.hu/2456

Kuroi Tenshi

Quote from: Zsiga on 2007-09-05, 22:27:32
Egyetértek. Én most tervezek majd beledobni 2*1-et a meglévő 2*512 mellé, mert még XP alatt is kevés. Pl. AniDB-o-matic kapásból megeszik ~350MB-t, browser alaphangon 100-at (akinek Bugrókája van annak főleg), torrentkliens megintcsak nem áll meg 100 alatt, ha nekiállok mondjuk DVD-t tömöríteni vagy nagyméretű fényképeket szerkeszteni, dolgozik a rendszervinyó mint az őrült. Ezt megfejelve egy Vista-val meg játékkal még a 2GB is kevés lehet.
Jaja, ajánlott az a 2GB, ha játszani is akarsz modernebb játékokkal XP alatt;
Vista alatt pedig kötelező.

Amúgy rendesen zabálnak a programjaid. A szerinted bugróka, ugyan csak 1
ablakban 3 tabbal, de most csak 49 megát eszik. utorrent sem foglalt sok
memóriát (4-4xMB, jól emlékszem? De biztos messze 100 alatt), bár nem is
vagyok az a power-torrentelő.

Quote from: Zsiga on 2007-09-05, 22:56:38

BartPE :hehe: vagy XP Tablet :haha:
A notim nLite-olt XP-je csupaszon 100 alatt (~90MB) elfutott; egy normál XP
viszont már bőven akadozik és csak 256-tal dolgozik rendesen; de akkor nem
sok fér mellé. Azért általános használatra: max. 3 évesnél nem fiatalabb játékok,
netezés, filmnézés, stb, amire a legtöbb júzer használja, elég az 512. Legalábbis
én a notimban nem érzem annyira kevésnek a fél gigát, a gyenge alaplapi graf
jobban zavar ;)

Member

Ezt a képregényt lementettem. :lul:
A "He kept screaming about Murlocs" a legjobb, megemlítették a kedvenc lényeimet. :D