Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Kuroi Tenshi

Quote from: kikuchiyo on 2008-08-08, 00:43:02
:eek: Mennyit keresel te, jóember? És naponta hány lovat kell leszopni ennyi pénzért?

végülis nem annyit, itt csak összecsúszott pár dolog: a monitorra
már fél éve félre volt téve a pénz; a laptopot meg használtan vettem,
nagyon jó áron (túl szép hogy igaz legyen kategória, de pár kisebb
dolgot (német bill, semmi cd/dvd/manual, egy repedés, stb) leszámítva
tényleg igaz... :eek:)
Ugyan nem lovakat, de szopás azért néha van... túlóra természetes,
heti 60 óra előfordul, meg vannak még a projektvezetésnek egyéb
szépségei, mint például az, hogy a megrendelő egyik embere elvállalt
egy feladatot, utána az emailekre nem válaszolt, a telefonokat "majd"
szóval le is tudta, másfél hónap alatt elkészült a munka kb 1/5-ével,
ami kb 3-4 napos munka lehetett mindössze, de még az is tele volt
hibával, a fejlesztők folyamatosan panaszkodnak és csúszásnak
nevezik ezt a késlekedést, az emberke beadta a főnökének/a
megrendelőnek, hogy nem is sürgős az a feladat és ráér később is,
majd amikor másfél hónap után szépen megkértem, hogy szedje egy
kicsit össze magát, közölte, hogy ők a megrendelők és ők diktálnak,
valamint most két hét szabira megy, ameddig nem lesz újabb anyag.
Én meg ott vagyok a kereszttűzben...

Quote from: Cobra on 2008-08-08, 01:24:32
A monitorról majd kérünk részletes minőségbemutatást :)
Részletes helyett most első benyomások:
Nem rossz, határozottan tetszik. A 17"-es után óriási, de játékokban
egyáltalán nem volt zavaró, sőt, fel sem tűnt annyira a drasztikus
váltás 5:4-ről 16:10-re, egész természetesnek hatott.
Ja és az 1280*1024-et is meglepően jól kezelték: Fazék rantjai után
fel voltam rá készülve, hogy sok szopás lesz Atival, ami után igazán
meglepett, hogy a windows már egyből szépen középen, két csíkkal
az oldalán indult, bármilyen állítgatás nélkül.
A monitor szép, pixelhibát még nem találtam; a panelre azt mondják,
hogy nem túl színhelyes, de szerintem a kicsit haloványabb sárgákat
leszámítva egész jó; már rtc nélkül is elég gyors; felül van egy adag
bevilágítás feketénél pl. filmek felső csíkja...
More to come - later. Holnap munka, és még nem vacsoráztam :/

Liquid Snake

Megébredtem 4:50 körül van. Nem elsőnek fordul velem elő, h amit hallgatok zene alvás közben belefurakodik az álmomba, most is ez történt. Nemtom már pontosan miről szólt azelőtt de amikor a refrénben elkezdték énekelni, hogy Belieeeeve in me, and I will belieeeeve in you akkor az álmom hirtelen átváltott Tengen Toppa Gurren Lagann-ra és Kamina szájából lehetett hallani ezeket a sorokat, én meg gondolom Simon helyében voltam mert őt nem lehetett látni sehol. Érdekes, csak így félkómában megosztom veletek hátha nemcsak nekem zavar be a zene alvás közben :D

SaiyaGin

Quote from: Liquid Snake on 2008-08-08, 05:58:23
Megébredtem 4:50 körül van. Nem elsőnek fordul velem elő, h amit hallgatok zene alvás közben belefurakodik az álmomba, most is ez történt. Nemtom már pontosan miről szólt azelőtt de amikor a refrénben elkezdték énekelni, hogy Belieeeeve in me, and I will belieeeeve in you akkor az álmom hirtelen átváltott Tengen Toppa Gurren Lagann-ra és Kamina szájából lehetett hallani ezeket a sorokat, én meg gondolom Simon helyében voltam mert őt nem lehetett látni sehol. Érdekes, csak így félkómában megosztom veletek hátha nemcsak nekem zavar be a zene alvás közben :D

:lol:

.Attila

http://index.hu/politika/kulfold/gruzosz0809/

QuoteGrúzia addig folytatja a hadműveleteit Dél-Oszétiában, amíg nem sikerül tartós békét elérnie...

Quoteamint sikerül elérni a tartós békét, utána párbeszéd és békés tárgyalások útján kell tovább lépni

:gyagya:

kikuchiyo

Quote from: .Attila on 2008-08-08, 11:43:52

QuoteGrúzia addig folytatja a hadműveleteit Dél-Oszétiában, amíg nem sikerül tartós békét elérnie...

Tartós béke, harcolj érte!

Zakatol a vonat, stb.
Failure is the default option

Member

Quote from: Liquid Snake on 2008-08-08, 05:58:23
átváltott Tengen Toppa Gurren Lagann
Fatális rémálom. :) Én fel sem ébredtem volna, ott halok meg. :D

Makos

Quoteamint sikerül elérni a tartós békét, utána párbeszéd és békés tárgyalások útján kell tovább lépni

Mitvársz...index.hu... :gyagya:
Bár sosem értettem hogy miért háborúznak egyesek a békéért na mind1 :gyagya:

.Attila

Quote from: Makos on 2008-08-08, 12:26:32

Valamit súlyosan félreértettél, ez itt most nem az index.hu.

Makos

Quote from: .Attila on 2008-08-08, 12:31:02
Quote from: Makos on 2008-08-08, 12:26:32

Valamit súlyosan félreértettél, ez itt most nem az index.hu.

Jó most tényleg igazat írtak na :D
De akkoris van egy-két érdekes cikk az oldalukon :ejnye:

Gregory

Testvérem elkezdett tölteni valamit a másik gépen... Egész nosztalgikus ez az 5 perc, amíg arra várok, hogy bejöjjön egy oldal

Fazék

Quote from: Kuroi Tenshi on 2008-08-08, 02:58:19Fazék rantjai után
fel voltam rá készülve, hogy sok szopás lesz Atival, ami után igazán
meglepett, hogy a windows már egyből szépen középen, két csíkkal
az oldalán indult, bármilyen állítgatás nélkül.
90%-ban a monitortól függ. ha magától képes dvi csatlakozás esetén is a centered timing-ra, akkor nincs gond, ha olyan mint az enyém, hogy dvi csatlakozáskor csakis a gép felelős a centered timing-ért, (monitoron ilyenkor nem is engedi állítani az ezzel kapcsolatos funkciókat,) akkor viszont szopás van az általam eddig kipróbált mobility radeon 9700 és radeon 2900 pro kártyák alapján a gyenge ati driver-ek miatt. én csak ezekről nyilatkoztam. ;)

Cobra

Szeritnem inkább a monitor drivere okozhatja a problémát akkor, ha KT-nek működik gond nélkül.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Fazék

Quote from: Cobra on 2008-08-08, 22:35:54
Szeritnem inkább a monitor drivere okozhatja a problémát akkor, ha KT-nek működik gond nélkül.
bocsánat, de ebbe is bele kell hogy kössek, mert

1. eset: a 2900 pro sztem egy igencsak friss kártya volt novemberben. namármost én kipróbáltam régi driver-rel, sapphire driver-rel, legújabb ati driver-rel, omega driver-rel, szóval szinte minden lehetséges szarral és akkor se működött rendesen. innentől számomra gyanús, hogy az ati vagy magasról leszarja az egész centered timing témát és a jobb monitor segít K_T-n, vagy

2. eset: az utóbbi 1-2 hónapban pont kitalálták, hogy a legfrissebb kártyáknál figyeljünk már erre is oda és kijavították ezt a hiányosságát az ati driver-nek

szóval én mégiscsak az előbbit tartanám valószínűnek, de persze lehetnek még csodák :) (csak én nem hiszek bennük)

Kuroi Tenshi

Quote from: Cobra on 2008-08-08, 22:35:54
monitor drivere okozhatja a problémát akkor, ha KT-nek működik gond nélkül.

Én fel se raktam monitor drivert.
Meglepő módon első bedugásnál már egyből középre ment a windows - sőt,
a boot/post-boot-screenek is szépen középre voltak igazítva, a windows
betöltő csíkkal egyetemben. Itt még nem is lehettek betöltve szoftverek,
tehát ezt valószínűleg a monitor csinálja. CCC-ben centered timings nincs is
beikszelve.

Nakedape

és eljövend a vilagnak vége vala  :zomg: K_T és Fazék számítógépes témában egy véleményen vala :eek: imádkozzunk [spoiler] :hopp: :hopp:[/spoiler]
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Kuroi Tenshi

Quote from: Nakedape on 2008-08-08, 23:43:09
imádkozzunk

Ezek szerint jó hittérítő lehetnék, ha még egy ekkora ateistát is imádkozásra tudok bírni :haha:

Selmo

Quote from: Gregory on 2008-08-08, 21:50:02
Testvérem elkezdett tölteni valamit a másik gépen... Egész nosztalgikus ez az 5 perc, amíg arra várok, hogy bejöjjön egy oldal
Állítsd be normálisan a torrentet. ::)

Fazék: Cobra a monitor driveréről beszélt, te meg a videókártya drivereket sorolod. ;)

A tökéletesség unalmas.

Fazék

Quote from: Selmo on 2008-08-09, 00:03:53Fazék: Cobra a monitor driveréről beszélt, te meg a videókártya drivereket sorolod. ;)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10.

1. monitor driver-t úgy az esetek 99.9%-ban már az xp is magától fölrakja, nem szükséges velük különösebben szórakozni, pl most tettem egy próbát a kedvedért a hivatalos oldalon driver-t találni hozzá, de nem igazán sikerült :)
2. nagyon de nagyon rég láttam, hogy egy monitorhoz 1-nél több driver létezne, kiadnának frissebbet, stb :)

Cobra

Tehát visszajutottunk oda, hogy a monitortól függ, hogy rendesen jeleníti-e meg a képet, vagy szétnyújtva, nem a videókártya driverétől :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Fazék

Quote from: Cobra on 2008-08-09, 00:32:59Tehát visszajutottunk oda, hogy a monitortól függ, hogy rendesen jeleníti-e meg a képet, vagy szétnyújtva, nem a videókártya driverétől :)
igen, amennyiben nem veszed figyelembe 10 egyéb hozzászólásomat korábbról, miszerint az nvidia kártyával semmi ilyen gond nincsen, mert ha a monitorom nem is túl barátságos ezen feature szempontjából, de az nvidia videókártya driver-ével is ugyanúgy meg lehet oldani a centered timing témát ;)
de persze igen, ha úgy vesszük, hogy csak az utóbbi 3 órában post-olt hozzászólások számítanak és soha semmi ilyesmit nem olvastatok tőlem, akkor természetesen nektek van igazatok :) (egészen addig, amíg föl nem hívom ezen apróságra a figyelmeteket :))

Kvikveg

Mmmm... probaltam elnevezni a meghajtoimat LotR helynevek alapjan, de pont D F Gvel kezdodoekbol nem nagyon jott ossze normalis (Fangorn meg Gondor megiscsak furcsa...) Meg nem szeretnem ekezetesre nevezni oket.
Ezek meg olyan idegenek tobbnyire:
Dwarrowdelf
GoldenHall
GlitteringCaves
GreenDragon LOL
Asszem marad C2, EXT160 meg EXT120  :punny:

edit: hehe, miket talalok winchestertarolas kozben:
"Az Egyház azt mondja, a Föld lapos, de én tudom, hogy gömbölyű. Láttam az árnyékát a Holdon, és jobban hiszek az árnyékban, mint az Egyházban."
/Ferdinand Magellan/
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Én

Egyedül vagyok, je.
[spoiler]DESU DESU DESU[/spoiler]

Selmo

5 felé ez nem nagy teljesítmény. ::)

A tökéletesség unalmas.

Makos

Ma én kivételesen aludtam :D

Kuroi Tenshi

Quote from: Én on 2008-08-09, 05:31:20

Egyedül vagyok, je.
Ez már valami? :hehe: kb 60-80 ilyen képem van, ha nem több ;)

Én

Egyébként kurvára nem dicsekedni akartam vele, csak postolni valamit. :gyagya:

SaiyaGin

Quote from: Én on 2008-08-09, 13:17:22
Egyébként kurvára nem dicsekedni akartam vele, csak postolni valamit. :gyagya:

Peeeeeerszeeeeeee!

Én

Rouninnal és teh_KT-val egy fórumon elég merész lenne. :D

Rounin

Quote from: Én on 2008-08-09, 13:19:19
Rouninnal és teh_KT-val egy fórumon elég merész lenne. :D

:angyali:
Mondjuk nekem nincs ilyen shotom.

Irány jégkrémet venni!

Kvikveg

/on, de csak felig/
Ma hirtelen kozepes meretu foltban erosen elkezdtem oszulni, amikor a fejem bubja a frissen meszelt mennyezetnek utkozott.
/off/
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.