Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Member

Lehet, de nem lett. Ha meg kivágják és kerül a kukába, az pazarlás, főleg ha mondjuk vitte a fél vesémet is vagy bármit.

Cloud

Véleményetekre lennék kíváncsi. Anno pár hónapja mikor Pestre költöztem, nagyon kellett pénz és gyorsan egy épitkezésen kezdtem dolgozni. (segédmunkás) A gond ott kezdődött, hogy főnökcsávó azt mondta adna havi 90k-t, de csak négy órába jelent be. (többi zsebbe megy)Mondom ok. Pár hónapig kibírom míg megszedem kicsit magam.(tudom, tudom idióta vagyok de tényleg nagy szarban voltam.)
Na szóval. Kb két hete felajánlottak egy melót ott az épitkezésen. Normálisan bejelentenek, 110k nettóban meglenne. (egyenlőre). A gond az hogy ugye kellenek papírok előző melóhelyről. Amikor főnök megtudta hogy átmegyek másik céghez, ami ott helyben van építkezésen, total idegbeteg lett, hogy hogyan képzelem ezt.Mondom ez van kell pénz, jobbat ajánlottak. Erre ő: másnak is kell pénz, de ilyen szemétséget nem csinálnak. (:wtf:)
Később felhívott hogy jólvan nincs gond én tom mit csinálok.
Pár napra rá mondom, hogy kellenének papírok, meg hogy még októberi utalásom sem jött meg. Mások megkapták már. Azt mondta jólvan, héten intézkedik.
Ez volt két hete. Rájöttem hogy csúnyán szívatni akar csávó. A pénzem meg nagyon kellene. Meg papírok is.
Félek hogy ugyanezt meg eljátsza majd novemberi fizetésnél is. (kb összesen lóg 70 ezerrel)
Mit lehetne ilyenkor tenni?
Már arra is gondoltam, hogy megfenyegetem hogy engem fizet ki rendesen, vagy a bírságot amit azért kap mert csak négy órában vannak emberek nála bejelentve. Én is úgy vagyok. (nemtom mennyi lehet bírság, de több mint amivel nekem tartozik szvsz.)
Csak az a helyzet hogy akkor meg félő, hogy jön "tezsvírekkel" oszt lezúzzák agyam.
Pénz meg kellene karácsonyra nagyon.
(most már másik cégnél melózok, persze illegálisan. De csak addig míg nem kapom meg papírokat. Muszály, mert pénz meg kell. )

Valakinek valami tanácsa esetleg?
Azon kívűl hogy lőjem fejbe magam?

Én:

Sorry. Már elkelt ipod.  :frown:

.Attila

Először is: egyelőre.
Másodszor: miből gondolod, hogy téged nem büntetnek meg, amiért tudatosan fekete munkát vállaltál? Szóval ha szólsz a hatóságoknak, magadat is berántod. No meg nem csak a főnököt, hanem mindenkit, aki feketén dolgozik.
A dolog ott bukott, hogy egyáltalán elvállaltad így a melót. Az állam megvéd nagyrészt, de csak akkor, ha szabályosan, rendesen bejelentve dolgozol.
Nem tudom, mit lehet tenni. Nyertesen szerintem nem jössz ki. Esetleg azt megpróbálni, hogy lemondasz a pénzről vagy egy részéről, csak kapjad meg a papírjaidat. Nem vagy olyan helyzetben szerintem, hogy bármivel is fenyegetőzz.

Cobra

Elég annyit mondani az munkaügyi hivatalban, hogy úgy álltál be dolgozni, hogy elméletileg be voltál jelentve (remélem van nálad munkaszerződés), de nem kaptad meg a múlt havi béred és a kilépőpapírokat se akarják kiadni. Ha nála nincs lejelentve, hogy téged felvett, akkor duplán át lettél vágva. Új helyen meg szerintem nyugodtan írják meg a szerződésedet, ha az előző helyen határozatlan időre szólt, akkor csak későbbi könyvelési problémák merülhetnek fel, de ha van egy APEH határozat, hogy a régi munkahelyed ellen eljárás folyik, akkor szerintem nem lesz gond.
Szóval nyugodtan mondjad, hogy hétfőn adja oda az elmaradt béred és a kilépőpapírokat, vagy mész a munkaügyi hivatalhoz.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

sirtomi

Hozzáértő ember megírhatná hogy mi a teendő ha benzint nyeltem :)
Elég szarul vagyok, dél óta nem ettem, ez volt az első ami a gyomromba került azóta. Benzin gőzt böfögök bakker és elég szar.

NLZ

Hánytatás? Egy kis meleg sós víz csodákra képes.
[reserved]

Én

Quote from: NLZ on 2008-11-28, 19:28:14
Hánytatás?
NE!!! Ezt semmiképp, mert még hányva is károsítja a nyelőcsövet.
Asszem egy kis étolaj segít, de nem biztos, hogy jól emlékszem. Szerintem doki.

sirtomi

Hányni nem nagyon tudnék, mert nincs mit :)
Fogat mostam, kiöblítettem a pofám vagy tízszer, de folyamatosan érzem a benzin szagot, mintha azt lélegezném ki-be. Dokit felhívtam, van-e valami ötlete. Visszahív.

NLZ

Quote from: Én on 2008-11-28, 19:33:03
Quote from: NLZ on 2008-11-28, 19:28:14
Hánytatás?
NE!!! Ezt semmiképp, mert még hányva is károsítja a nyelőcsövet.
Asszem egy kis étolaj segít, de nem biztos, hogy jól emlékszem. Szerintem doki.
"A benzin is igen alattomos, hiszen az elfogyasztását követôen csak a lehelet aromás, majd hamarosan, mint derült égbôl a villámcsapás, kiválasztódik a tüdô alveolusaiban, s azok membránját tönkretéve tüdôödémát okoz.

Savak és lúgok esetén soha ne hánytassunk, elég egyszer is az a noxa, ami a nyelôcsövet érte. A méreganyagot hígítani, közömbösíteni kell. Feltétlenül fontos a 24 órán belüli gastroscopia, mert a nyálkahártya állapotát meg kell ítélni. Amennyiben károsodott, parenterális táplálás, antacidok H2 blokkolók és szteroid adása kötelezô. Kórházi kezelést igényel."

Szaladás dokihoz, azonnal.

szerk: 1-2 kanál paraffinolajat vagy étolajat (háromszor annyit, mint amennyit nyeltél) nyelj le mihamarabb, hogy ne szívódjon fel a benzin. És igen, hánytatni tilos.
[reserved]

Zsiga

Quote from: sirtomi on 2008-11-28, 19:23:24
Hozzáértő ember megírhatná hogy mi a teendő ha benzint nyeltem :)
Elég szarul vagyok, dél óta nem ettem, ez volt az első ami a gyomromba került azóta. Benzin gőzt böfögök bakker és elég szar.
104, azonnal. Eszedbe ne jusson hánytatni.

sirtomi

Na, doki szerint ha 50 grammnál kevesebbet nyeltem nem lesz gond. Ha elkezdenék szédülni vagy hányingerem van irány az ügyelet.

NLZ

Reméljük erős gyomrod van, de sztem akkor sem kéne ezzel játszadozni. Főleg hogy nem ettél semmit, így a felszívódás méggyorsabb.
[reserved]

Rounin

Akkor most leméred, hány grammal vagy nehezebb, mint mielőtt lenyelted? :angyali:

sirtomi

Quote from: Rounin on 2008-11-28, 20:03:48
Akkor most leméred, hány grammal vagy nehezebb, mint mielőtt lenyelted? :angyali:
Az nehéz lenne :)

Zsiga

Quote from: sirtomi on 2008-11-28, 19:58:24
Na, doki szerint ha 50 grammnál kevesebbet nyeltem nem lesz gond. Ha elkezdenék szédülni vagy hányingerem van irány az ügyelet.
Nem tartom túl okos ötletnek hogy kivárásra játszol, de ahogy érzed. Viszont legalább az ilyen ügyelet meg háziorvos meg ilyesmi dolgokat verd ki a fejedből (ez mindenkire vonatkozik). Ügyeletre meg háziorvoshoz akkor menj ha fáj a fejed, vagy köhögsz meg van egy kis lázad, mert ha komolyabb a gond akkor úgyis csak továbbküldenek kórházba, komoly bajnál meg minden perc számíthat. Szóval ha rosszul vagy mentő és toxikológiai osztály, az a biztos.
Szerk.: Btw. 50gramm benzin kb. 60ml, ami nem sok...

NLZ

Quote from: Rounin on 2008-11-28, 20:03:48
Egy köbcenti benzin fajsúlya kb 0,7 gramm, vagyis 50 gramm az 71 ml. Vagyis kérdés, hogy több volt-e, mint egy jó feles, vagy sem. :)

És sztem se kéne várni a rosszullétre.
[reserved]

Tycho

Sirtomi, hogy a rákba sikerült benzint nyelned? Volt már a számban plasztikcement és cianoakrilát ragasztó és zománcfesték is, de lenyelni semmi ilyet nem nyeltem... :eek: :zomg:

NLZ

Quote from: Tycho on 2008-11-28, 20:18:23
Sirtomi, hogy a rákba sikerült benzint nyelned? Volt már a számban plasztikcement és cianoakrilát ragasztó és zománcfesték is, de lenyelni semmi ilyet nem nyeltem... :eek: :zomg:
Gondolom csőből megszívta, aztán reflexből nyelte, vagy valami hasonló ügyesség. :D
[reserved]

Én

Gondolom a jó öreg megszívom a csövet, hogy aztán follyon módszer.
ED:

Tycho

Makos

Quote from: Tycho on 2008-11-28, 20:43:02
Quote from: Én on 2008-11-28, 20:20:54

Azonnal addoljuk a smiley listába :whoah: :cool:
+1 :D

Paraffinolaj a nyerő amúgy benzinre.

Necrid^

Hogyis nyeltél benzint? :D
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

kikuchiyo

Sirtomi, hogy a rákba sikerült benzint nyelned? Volt már a számban... :eek: :zomg:

Nem olvastam tovább.
Failure is the default option

Kvikveg

Quote from: Necrid^ on 2008-11-27, 17:05:46
Quote from: Fazék on 2008-11-27, 16:54:22
yaaaay.

valaki nem akar Budapestről Kecskemétre menni fél óra múlva? legalább akkor lenne társaságom.
francnak nem jelentkeztem usteam közös mozizásra, most kocsikázhatok munkaidőn túl :(

Hidd el jobb mint gép elött ulni és tanulni java programozás vizsgára :( ( amit most én csinálok) hogy mennyire utálom ezt a nyelvet.
Hahaaa, mondd el mit telepitsek, megneztem a SUN oldalat es megorulok, mert trillio lehetoseg van.

Mit csinalsz te? Nekem a szam kozelebe se kerulnek ilyenek.

Sirtomi: azert ez a benzint bofoges...  :lul:
Masreszrol meg remelem jol leszel... igy elsore azt ajanlanam hogy dokimentokorhazakarmi azonnal. Az embernek egy gyomra/tudeje(jovan ket lebeny) van!!!
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Zsiga

Quote from: Makos on 2008-11-28, 20:55:10
Ja, meg tejföl az égési sérülésre, Aspirin strokera, szorítókötés major artériás vérzésre... Az ilyen házi praktikák 99%-ban többet ártanak mint használnak.

NLZ

Quote from: Zsiga on 2008-11-28, 21:09:38
Quote from: Makos on 2008-11-28, 20:55:10
Ja, meg tejföl az égési sérülésre, Aspirin strokera, szorítókötés major artériás vérzésre... Az ilyen házi praktikák 99%-ban többet ártanak mint használnak.
Gúglizz rá, kb mindenhol ezt írják elsősegélyként. És többször, mint a tejfölt az égésre. :P
[reserved]

Zsiga

Quote from: NLZ on 2008-11-28, 21:19:14
Gúglizz rá, kb mindenhol ezt írják elsősegélyként. És többször, mint a tejfölt az égésre. :P
Én meg rohammentőn dolgozom.

NLZ

Quote from: Zsiga on 2008-11-28, 21:26:21
Quote from: NLZ on 2008-11-28, 21:19:14
Én meg rohammentőn dolgozom.
Tényleg? De szar lehet neked. ^^
[reserved]

Zsiga

Quote from: NLZ on 2008-11-28, 21:31:02
Tényleg? De szar lehet neked. ^^
Legalább képben vagyok elsősegélynyújtással kapcsolatban. ;)

Rounin

Elsősegély...? És mi lesz a sámánisztikus múlttunkal? Kiárusítjuk a "tudomány" ribancának? :morci: