Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

.Attila

Nekem alig volt 6-7. De abban benne voltak a vállalati anyagok is akkor.

Member

Quote from: Nakedape on 2008-12-05, 14:54:43
darabszám elég lehet, de ez inkább témán, egyetemen/karom, szakon múlik.
bármiből idézel tüntesd fel a jegyzékben is (kivéve pl szóbeli közlés :D )(akár origót, indexet, bibliát stb-t is )
Cigány oktatás a téma, ha nem szűkítjük, anyag van benne bőven, szóval szerintem ennyi kell minimum (még ha egy részébe bele sem nézek :D).

Arra gondoltam, hogy minden fejezet elején lesz egy idézet a sarokban, és azt nem feltétlenül a témába vágóan lőném el, pl. van egy Jung mestertől, amit mindenféleképpen szeretnék.

motifator

Nekem is kb. 5-6, de az is csak alibiből, mert valójában 1 könyv, kb. 2 website (ebből az egyik az API doksi) és a saját tapasztalataim alapján írtam.
Ehhez képest ötös lett, de elismerem, hogy PTI-n kicsit mást jelent a szakdolgozat, mint mondjuk egy bölcsész szakon, vagy akár szociális munkás szakon.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Member

Valószínű, még a képi diagnosztika és intervenciós asszisztens (= röntgen) tagoknak is több irodalom kell ezek szerint, mint nektek. :)

motifator

Igazából minden a témavezető tanárodon múlik. Akinél én írtam, az leszarta, hogy mennyi az irodalomjegyzék, úgyis látszott az egészen, hogy saját tapasztalatból írok egy olyan témáról, amivel a Debreceni Egyetemen szerintem senki sem foglalkozott rajtam kívül (legalábbis eddig még nem találtam olyan embert, aki egy "hallottam valahol róla, hogy van ilyen"-en kívül mást is tudott volna mondani a témámról. Így a szakdogavédéstől se igazán félek :)).
Ha másnál írom, akkor lehet, hogy azt mondja, hogy írjak oda még vagy 20-at kamuból. Na akkor felcsaptam volna az amazon.com-ot, és kiírtam volna annyi címet.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.

Member

Nálunk mindenki családszociológiából és deviáns magatartások szociológiája témából megy (a 63 emberből kb. 40), szóval annyira nem lesz mivel összehasonlítani az enyémet, ha jól tudom, mindenkit a tanulók érdekeltek eddig, míg engem az oktatók. 3 opponens jöhet be, abból az egyikkel (akivel utáltuk egymást) kb.-ra kibékültem a záró órára, egyik csíp, a harmadik órán jófej, vizsgán egy patkány (400 oldalt egy zh-ra, tudom, másoknál ez még kevés is, de nekünk ennyi a szigorlat sem volt), majd meglátjuk.

Te mit kutatsz, moti-chan?

motifator

Hála a jó égnek semmit. Csak régen elég sokat melóztam Ruby on Rails keretrendszerrel, amit eléggé szerettem, így abból írtam a szakdogámat. Az, hogy ötös lett, nem annyira a minőségén múlott, hanem sokkal inkább a tanáromon. Még programot se írtam végül, csak 35 oldalon keresztül ecseteltem a RoR legfontosabb részeit, azok előnyeit, hátrányait, ilyesmi. A vége szerintem még kicsit összecsapott is lett. Az a vicces, hogy mivel ötösre szigorlatoztam (miután elsőre meghúztak), ötös lett a szakdogám is, már csak egy ötös záróvizsga kell, hogy cum laude diplomázzak. Na azon röhögnék csak nagyot. Én, aki úgy szarta le az egész egyetemet az elmúlt 5 évben, ahogy csak tudta. Aki 5 év alatt szerez meg egy 3 éves BSc képesítést. Szal röhögnék az ötös diplomaátlagon, na.

Ruby on Rails-szel meg már nem nagyon dolgoztam olyan 1.5 éve, és szerintem most beláthatatlan ideig nem is fogok, de a mai napig az MVC-t legjobban megvalósító webes frameworknek tartom, az összes gyermekbetegsége ellenére.

Member

Idén le kell adnom a témavázlatot és a tartalomjegyzéket is. Szerintetek összevonhatom? Semmi értelme szerintem külön vonni a kettőt.

Fazék

Quote from: Member on 2008-12-05, 16:30:23
Idén le kell adnom a témavázlatot és a tartalomjegyzéket is. Szerintetek összevonhatom? Semmi értelme szerintem külön vonni a kettőt.
az egy dolog, hogy minek hogy van értelme, az egyetemen sajnos a szabályzat a lényeg többnyire, és a kettő ugyebár ritkán fedi egymást.

Solid Snake

Quote from: chilip on 2008-12-04, 19:08:04
[spoiler=napi rage]MI A FÉSZKES FENÉT MŰVELTEK EZEK???? jézusom...
< batman - dark knight magyar szinkron >[/spoiler]

nagyon rossz lett...  :ejj:

Why so serious?  :__devil:

Én

Mekkora szar a playlist a youtube-on! Berakok 3 számot és ráklikkelek a Play All-ra: az első kettőt le is játssza, viszont amikor behozza a  másodikat frissít, és kikapcsolja ezzel az autoplayt... :facepalm:

Kvikveg

Eees igen, helyreraktam rokon gepet, oh yeah!  :hopp: :hopp: :hopp:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Member

Selmo

Quote from: Kvikveg on 2008-12-05, 14:32:07
A napi csesze WTF Galeriat valaki helyesbitse ha nem dierkt van elirva, koszi.
:wtf: Galéria: képtár, képcsarnok. Semmi köze a gallokhoz.

A tökéletesség unalmas.

Darkstar

Quote from: Selmo on 2008-12-05, 19:56:31
Quote from: Kvikveg on 2008-12-05, 14:32:07
A napi csesze WTF Galeriat valaki helyesbitse ha nem dierkt van elirva, koszi.
:wtf: Galéria: képtár, képcsarnok. Semmi köze a gallokhoz.
Épp ezaz, 2 l-el volt. Ha szándékos volt, valaki szóljon vagy editelje vissza. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Selmo

Ah, akkor lemaradtam a javításról. :redface:

A tökéletesség unalmas.

Nakedape

benne leszek egy cikkben, benne leszek egy cikkben.

adatbevitel, meg talán statisztikáért  :angyali:
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Kvikveg

Quote from: Nakedape on 2008-12-05, 21:44:59
benne leszek egy cikkben, benne leszek egy cikkben.

adatbevitel, meg talán statisztikáért  :angyali:
Véres medveszarvas-nagyfőnök benne lesz egy cikkben! Meneküljünk!!! :zomg:
Amugy milyen cikk es hol? :smile:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Én

Vigyázz, a Blikkes poént már eljátszották :ejnye:

kikuchiyo

"The effect of extended internet exposure on the exacerbation of abnormal sexual behavior: a particularly gruesome example" J. Behavioral Studies, 2008 11:42-47
Failure is the default option

Kvikveg

Quote from: kikuchiyo on 2008-12-05, 22:22:46
"The effect of extended internet exposure on the exacerbation of abnormal sexual behavior: a particularly gruesome example" J. Behavioral Studies, 2008 11:42-47
A gonosz! :haha::lol: :lul:

Nakedape

:lol:

ez majd az első szerzősöm lesz

nem nem tudom h hol lesz

humán kooperációs ahova megírják a nagyok :)

a lényeg, h rajta lesz a nevem (phd elvégzésnek feltétele pl két cikk, egyik első szerzős) szóval jól jön.

jja és in b4 a blikk az nem tudományosan jegyzett folyóirat, és ha mégis, csak lemaradtam akkor is írni kell bele nem szerepelni benne  :D
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Én

Ezt megjegyzem és felhasználom, ha valaki emlékszik valami kínos postomra. :D

Próféta

Majd megnéznénk a cikket, ha bemegy :)

Draconire

Member

Majdnem felvágtam az ereimet. Írnám a szakdolgozatot, még nem mentettem és 1,5 óra áramszünet. Miközben este már DotÁzni kell, értse már meg a köcsög téli vihar!! :falba:

Draco: Ez az a nyomorultak anime?

Solid Snake

Quote from: Member on 2008-12-06, 17:25:34
Majdnem felvágtam az ereimet.

Previously on an Heroes...  :ejnye:

Én meg elköltöttem e havi ösztöndíjam nagy részét Lovecraft összes művére (három bazi nagy könyv - ráadásul akciósan), Anne Rice Interjú a vámpírraljára, Orwell 1984-ére, William Gibson teljes Neurománc univerzumára. Örülhetek, hogyha a karácsonyi ajándékokat minden családtagnak meg tudom venni.  :lame:
Jó oldal: legalább nem bulizásra/ivásra költöm a vérizzadással szerzett ösztöndíjacskámat.   ^^

Member

Nem is Solid_Snake vagy, hanem BookWorm. :haha:
Nekem az a baj, hogy most minden külföldről kéne és a forint csak nem erősödik, gondolom egy ideig nem is fog, nem fogok 204 körülit fizetni egy dollárért. :/

Solid Snake

Quote from: Member on 2008-12-06, 17:39:27
Nem is Solid_Snake vagy, hanem BookWorm. :haha:

Utóbbi időben már többen is mondták ezt.  :D :ejnye:

Én

Quote from: Solid Snake on 2008-12-06, 17:35:47
Jó oldal: legalább nem bulizásra/ivásra költöm a vérizzadással szerzett ösztöndíjacskámat.   ^^
Wait, wat?