Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Zen

More like, boomed.
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

teraflare

No végetért egy 2 órás meeting a megrendelőkkel. Úgy tűnik nagy valószínűséggel mégsem kell az nekik amin 1 hónapja dolgozom :appl: de ezt még megtárgyalják a felhasználóikkal. Asszem hazamegyek inkább  :D

Kvikveg

Miert dolgoztal rajta 1 honapot ingyen? Csali?
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Ramiz

Quote from: Fazék on 2009-02-09, 12:46:38
Quote from: Ramiz on 2009-02-09, 09:58:15
Quote from: Fazék on 2009-02-09, 00:58:41
Quote from: Ramiz on 2009-02-09, 00:46:13
A költözésért nem nagy ár a "pénz, ami a semmire megy", Moha. Sőt, egyáltalán nem a semmire megy a pénz, hanem a legfontosabb dologra: a lelki egészségemre. És arra, hogy ne utáljam meg örökre (de legalábbis a halálukig) a családtagjaimat. És hogy ne váljak egy antiszociális, perverz, agresszív bunkóvá... Ez sok pénzt megér, ami nem a semmire megy el.
szerencsés vagy
Ezt miért mondod?
mert olyan létszámú és egészségi állapotú családod van, hogy nyugodt lelkiismerettel elköltözhetsz otthonról, legfeljebb kicsit több munka jut rájuk, amit eddig rád sóztak, de ezt gond nélkül még el tudják végezni...

nekem van egy saját kis 1-szobás 39nm-es lakásom a Móricztól 7 percre, de inkább még most is kiadom albérletbe (btw kiadó jó drágán, szóval várom a jelentkezőket), mert ha elképzelhető, hogy jó is lenne magánéletileg nekem, hogy külön élek, sajnos zavarna, hogy közben betegeskedő apám és a terheket egyre nehezebben viselő anyám egyedül maradjon otthon egy amúgy sztem min 3 fős, de inkább 4-5 fős családi házban...

Így már érthető. Respect a meg nem alkuvó lelkiismeretért... nehéz de hálás teher :tezsvir: (na megyek erőszakolni és rabolni :__devil: ).

Kérdés: volt, aki mostanában angol felsőfokúzott? Két hónapon belül le kéne tennem egy nyelvvizsgát, és gondolkozok, hogy ECL-e vagy Rigó vagy BME-s. Rigó régen szopatós volt, most jobb? ECL nagyon gagyi vagy az az európai hivatalos? (Ami jól jönne, mert lehet, hogy megpróbálok nyáron elhelyezkedni egy időre odakint.) Eni information iz appreciated.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

balaaz

Quote from: Fazék on 2009-02-09, 12:46:38
nekem van egy saját kis 1-szobás 39nm-es lakásom a Móricztól 7 percre, de inkább még most is kiadom albérletbe, mert ha elképzelhető, hogy jó is lenne magánéletileg nekem, hogy külön élek, sajnos zavarna, hogy közben betegeskedő apám és a terheket egyre nehezebben viselő anyám egyedül maradjon otthon egy amúgy sztem min 3 fős, de inkább 4-5 fős családi házban...
:tezsvir:
Quote from: teraflare on 2009-02-09, 14:43:16
Quote from: Moha on 2009-02-09, 12:59:40
...itthon anyumnak rajtam kívül alig segítenek a többiek: apám folyton csak rásózza a teendőket, tesómék meg kiszolgáltatják magukat. Én sem szívesen hagynám itt anyumat a sok melóval...
Ennél talán jobb megoldás lenne ha megpróbálnád ráébreszteni, hogy ne tegyen meg mindig mindent mások helyett.
+ a többieket is lehetne ébresztgetni, hogy tenniük kell nekik is...

Halkan jegyzem meg - mert ebből tényleg nem akarok vitát - érdekes a sajnálatos veszprémi ügy után Sztojka Iván adatlapja az iwiwen: jó sok bejegyzés lett hirtelen, illetve még a tévé is beszámol róla, hogy tegnap óta harmadára csökkent az ismerőseinek a száma...

Dreamcleaver

Miért van az, hogy bimanc nevét folyton ribanc-nak olvasom?

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

.Attila

Quote from: Dreamcleaver on 2009-02-09, 21:27:30
Miért van az, hogy bimanc nevét folyton ribanc-nak olvasom?

Ezt a kérdést egy-két hónapja én is feltettem :)

Selmo

Mert nem tudtok olvasni.

A tökéletesség unalmas.

Kvikveg

Istenem szabadits meg a f*sz beosztottol, aki mult elotti heten azt mondta, hogy kesz van a munkaval, mult het vegen kiderult, hogy nem tesztelt le semmit, mult heten nem csinalt semmit, nemhogy megkerdezte volna, hogy hogyan tesztelhet, ma pedig k lassu volt, es a modositasa hatasara egy ablak felnyitasanal befagy vagy k lelassul a komplett gep.
Vagy nem is, csinalja meg. De ahhoz csoda kene. Engem meg ne oljon le a fonok.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

sirtomi

Quote from: Kvikveg on 2009-02-09, 18:47:20
Mi is rengeteget dolgozunk előre, ingyen. Van hogy még a szerződés sincs meg, de mi már fejlesztünk. Sajnos muszáj.

Quote from: Kvikveg on 2009-02-09, 21:43:30
Istenem szabadits meg a f*sz beosztottol, aki mult elotti heten azt mondta, hogy kesz van a munkaval, mult het vegen kiderult, hogy nem tesztelt le semmit, mult heten nem csinalt semmit, nemhogy megkerdezte volna, hogy hogyan tesztelhet, ma pedig k lassu volt, es a modositasa hatasara egy ablak felnyitasanal befagy vagy k lelassul a komplett gep.
Vagy nem is, csinalja meg. De ahhoz csoda kene. Engem meg ne oljon le a fonok.
Ez ismerős. Nálunk a srác folyamatosan mondogatta, hogy milyen jól halad, aztán amikor meg kellett volna mutatni kiderült hogy egy sor kódot se írt :)

Kvikveg

Koszi, jo tudni, hogy mashol is van ilyen.  :grrr: :morci:
[spoiler=Na meg egy kis rant]Meg az a jo, hogy 1 honap kesessel kaptam az anyagot, es nem tudtam mik a hataridok, aztan kiderult, hogy ami oda volt irva elso integracionak, az a kinti ceg hatarideje, nem a mienk. Szopas.
De most komolyan, en legalabb sirtam, ha valamit nem tudtam, es a celom az volt, hogy a partner azt mondja, hogy OK, nem az, hogy a kiirasnak feleljek meg, mert az nem volt tul informativ. O meg csak ul a helyen, es egyszeruen nem tudom ezt hogy gondolta. Teljesen passziv. Le volt irva egy fileba, hogy hogy tudna megnyitni es latni a kezelofeluletet, konnyen megtalalhatta volna. ÁááÁÁááá.
Nem erzem, hogy ot stresszelne a tudat, hogy be KELL fejezni a dolgokat.
En meg nem nezhetem meg itthon a sajat gepemen a fileokat, mert sulyos kovetkezmenyei lehetnek, ha valahogy kikerul. Remelem megkapom a laptopot, akkor a jovoben legalabb tobb eselyem lesz. :/
Es en erzem magam hibasnak, mert hat ugye en lennek a projektvezeto, de egyszeruen nem tudom allandoan patyulgatni. Ma mondta, hogy akkor o onalloan ellesz, de istenem, a 16/9es monitora 3/4 felbontason van, a levelezojet nem allitotta be, pedig mar egy ideje itt van, az ircet most hogy allandoan irok neki neha figyeli... es reggel nekem kellett szolni, hogy most ne a levelezojet allitgassa, hanem a cuccnak alljon neki. ÁÁÁáááÁÁÁáááá.
Es megertenem, ha ilyen totyoreszos lenne mondjuk a projekt elejen. De nem akkor amikor reggel atnyomom neki, hogy mi a hatarido. ÁááÁáááá.
Ja a Ctrl+C Ctrl+V-t nem latom hogy ismerne, de a linuxos kijelol-kattintot se. Multkor a felnyilat legalabb 50szer megnyomta, ennyi ido alatt 3szor begepeltem volna a parancsot, rohatteletbemar.
En is ilyen zombi leszek 10 ev mulva?!
[/spoiler]

Najo megyek valamit csinalni. Vagy HP-t olvasni vagy ST TNG 2. evadot nezni. Anyam.

Kuroi Tenshi

Quote from: Kvikveg on 2009-02-09, 22:17:53
ÁááÁÁááá.

nédda, mégis van nekije ékezete :haha:

welcome to project management.
nekünk is ma egy óránk ment el debuggolással (miközben 3 főnök
3 különböző dolgot kér rajtam szűk határidőkkel számon), mivel
egy "beosztottam" kb 2,5 hónapja nem ugyanazt készítette el a
másik cégre, mint az előzőre, mert úgy gondolta, hogy az egyik
combobox benne felesleges, ezért kihagyta (de ezt egy szóval
nem jelezte); és emiatt ma egy program hibaüzenetekkel elszállt ::)
Tudom, ez nem olyan vészes, mint nálad, csak jelzi, hogy az
ilyenek sajnos általánosak :-/

Próféta

Quote from: Ramiz on 2009-02-09, 19:05:43
Kérdés: volt, aki mostanában angol felsőfokúzott? Két hónapon belül le kéne tennem egy nyelvvizsgát, és gondolkozok, hogy ECL-e vagy Rigó vagy BME-s. Rigó régen szopatós volt, most jobb? ECL nagyon gagyi vagy az az európai hivatalos? (Ami jól jönne, mert lehet, hogy megpróbálok nyáron elhelyezkedni egy időre odakint.) Eni information iz appreciated.
"Kinn" tudtommal hallomásból sem ismernek semmilyen papírt, amit Magyarországon letehetsz, és nem is érdekli őket, nem is kérik. Kevés számú kivétel azért van, egyes helyeken elvárnak TOEFL-t vagy valami másik nemjuteszembét.
Amúgy Rigó felsőről tudok nyilatkozni, csak az írásbeliről, abszolút nem volt szopás. Konkrétan jobban ment, mint a középfokú, mert az igazán szopatós részeket kihagyták. Nincsenek levélformák, nincs magyar->angol fordítás (csak tömörítés), a szövegértés és az angol->magyar szvsz könnyebb volt (v.ö.: középfokún ilyen "bandy the benefits" frázisokkal szopattak, azóta se tudom, igazából mit jelent). Egyedül a tesztről vettem észre, hogy nehezebb: van benne kettő lehetetlen kérdés, a többi ugyanaz.
A szóbeli ettől még lehet szopatós.

Zsiga

Quote from: Próféta on 2009-02-09, 22:47:46
Kevés számú kivétel azért van, egyes helyeken elvárnak TOEFL-t vagy valami másik nemjuteszembét.
IELTS, és csak egyetemeken vagy főiskolákon elvárás (meg pár helyen bevándorlásnál kell vagy legalábbis jópont), munkahelyen valóban nem kérnek papírt, max hülye bürokratikus állami cégek (ami kint ritkább mint itthon).

Kvikveg

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-02-09, 22:43:59
Quote from: Kvikveg on 2009-02-09, 22:17:53
ÁááÁÁááá.

nédda, mégis van nekije ékezete :haha:

welcome to project management.
nekünk is ma egy óránk ment el debuggolással (miközben 3 főnök
3 különböző dolgot kér rajtam szűk határidőkkel számon), mivel
egy "beosztottam" kb 2,5 hónapja nem ugyanazt készítette el a
másik cégre, mint az előzőre, mert úgy gondolta, hogy az egyik
combobox benne felesleges, ezért kihagyta (de ezt egy szóval
nem jelezte); és emiatt ma egy program hibaüzenetekkel elszállt ::)
Tudom, ez nem olyan vészes, mint nálad, csak jelzi, hogy az
ilyenek sajnos általánosak :-/
Ekezet mindig is volt, csak uuutalom hasznalni. :)
Hatigen. *sohajt*

Draconire

teraflare

Quote from: Kvikveg on 2009-02-09, 18:47:20
Szerencsére itt órabérben megy a dolog úgyhogy nem ingyen hanem csak lehet feleslegesen dolgoztam. (Karint ismerve meggyőzi őket hogy kell az nekik  :D)

Amiket viszont mondtatok  :eek: Nálunk ilyen nem igazán fordul elő. Minden reggel van egy kis meeting ahol a projectvezető számonkéri hogy mit csináltunk és mivel egy nagy feladatot sok kicsire bontva kapunk ezért a feladatok megnyitásával/lezárásával jelezzük hogy hol is tartunk és mit is csinálunk éppen. Plussz van egy tesztelő emberünk aki az új verziókat kattintgatja (még ha nincs is kész teljesen) és szól ha valami rossz és újranyitja a lezárt feladatot (issue-t). És mivel órabért kapunk (azaz a cég kap utánunk a németektől órabért) ezért nincs olyan hogy 1 hétig ülök mert kész a feladatom.
Amúgy kviki neked kell projectvezetőként megszorongatni az alkalmazottakat. Komisszárnak kell lenned. Féljenek tőled, de csak becsületesen tedd a szankciókat. Emiatt nem akarok projectvezető lenni.

Nakedape

Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

sirtomi

Quote from: Nakedape on 2009-02-10, 10:57:22
oké, ez egy reklám,

de aranyos,

http://www.youtube.com/watch?v=at_f98qOGY0

Mindig megnéztem Discoveryn ha épp ment :)

teraflare

4. köztársaság hírlevele:

Sziasztok!

Három hónap szünet után visszatérünk az utcákra és a terekre, hogy egy újabb
akcióval vegyük birtokba a világunkat.

Ezt az évet hasonló módon fogjuk kezdeni, mint ahogy a tavalyit kezdtük.

Találkozunk jövő pénteken este fél tízkor Békásmegyeren. Ahogy Békásmegyer
végállomáson a lakótelepnek a budai hegyek felé eső oldalán (vagyis a Csobánka
téren) feljössz az aluljáróból, jobbra van egy érdekes kör, ott lesz a találkozó.

Hogy mi lesz maga az akció, azt a helyszínen tudod meg.

A hoznivalókkal és a további részletekkel kapcsolatban jövő héten jelentkezünk.

Találkozunk február 20-án, péntek este fél tízkor, addig meg más örömöket!

Mivel ez kb 5 perc útra van az albérletemtől nem mondhatom hogy nem megyek mert messze van  :D

Cloud

Basszus. Több  mint valószínű hogy holnap  bejelentik hogy cirka egy hónapig leállásunk lesz melóhelyen.
Nem tud valamelyikőtök pár hetes alkalmi melót? :D

Kvikveg

Na, megmenekultem. Fonok benyomott ket nagyon jo embert a projektre... azert meg razos lesz, de mar sokkal jobb.

Bicskei

oké, ez egy reklám,

de aranyos,

ez nagyon jó, hát igen az egyik kedvenc csatorna...
Ultras liberi

motifator

Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Próféta

oké, ez egy reklám,

de aranyos,

Valami szakértő mondja meg, a zenei aláfestés itt nem az a bizonyos négy hang-e?  :angyali:
Amúgy  :cool:
motifator: tangens hiperbolikusz x, végre értem, miről szólt az a rész :)

Nakedape

Quote from: motifator on 2009-02-10, 21:33:22
Quote from: Bicskei on 2009-02-10, 20:56:03
oké, ez egy reklám,

de aranyos,

http://xkcd.com/442/

igen már megtaláltam :D
tovvábbra is fenntartom, hogy meghatóan boldog ez a szöveg így, írva is :D
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Kvikveg

Áááá... ZzzZZzz... francba, jobb most dolgozni, mert nem lognak meg 3an a gepen... rosszul fogom erezni magam reggel, mar latom...

Zsiga

Kvikveg

http://xkcd.com/451/
Masodik kocka:  :lol: :lul:

http://xkcd.com/453/
Ez faj.  :lul:

http://xkcd.com/459/
:lol:

Ez igy ejjel pont jo. XD

Bicskei

Quote from: Zsiga on 2009-02-11, 00:53:17
Quote from: Nakedape on 2009-02-11, 00:32:15
Quote from: motifator on 2009-02-10, 21:33:22
Quote from: Bicskei on 2009-02-10, 20:56:03
oké, ez egy reklám,

de aranyos,

http://xkcd.com/442/

igen már megtaláltam :D
tovvábbra is fenntartom, hogy meghatóan boldog ez a szöveg így, írva is :D
khm http://www.youtube.com/watch?v=U1AVzHG-GEw :angyali:

lehet figurázni de akkor is jó :hopp:
nah megyek és folytatom 2008 legrosszabb filmjét(Démontanya)
Ultras liberi