Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Xzone

Quote from: Próféta on 2009-05-09, 23:35:09
És ami még fontosabb: van kivel eldumálni az órák között és alatt (és ha jó arcok, után). Nagyon nyomasztó lehet valahova úgy bejárni, hogy csak magad vagy, nuku ismerős fej; a nyomasztóságnak az elmaradozgatás lesz a következménye, annak meg az, hogy nem veszed észre, mennyire kimaradsz és lemaradsz, aminek ZH vagy HF leadás vagy vizsga előtti nulláról történő robbanásszerű tanulás, aminek színvonalasabb tárgyak esetén biztos bukás az egyenes folyománya, ami pedig jófajta visszacsatolásként a következő félévekben még távolabb tart majd az Intézménytől.

Story of my life.

Most próbálok kimászni ebből a dologból, de sajna a legjobb megoldás az újrakezdés. Vesztettem pár évet, de még lehet jó vége az egésznek.

.Attila

Quote from: Moha on 2009-05-10, 00:03:35
[spoiler]Nem dohányzom, nem szoktam inni, nem vagyok bulis alkat... csoda, ha nem bírtam az egyetemet? :P [/spoiler]

Dohányzás oké, alkoholból azért lehet találni jót, nem mintha kellene, de buliból biztos lehet találni alkalmasat.
Én is megtaláltam magamnak a megfelelőt.

Moha

Quote from: Xzone on 2009-05-10, 01:09:30
Most próbálok kimászni ebből a dologból, de sajna a legjobb megoldás az újrakezdés. Vesztettem pár évet, de még lehet jó vége az egésznek.
Nos, én ezen a ponton kértem egy év halasztást és mentem el dolgozni 20 évesen, majd a halasztásból az lett, hogy ott is hagytam a sulit és lassan 6 éve húzom az igát.  ::)

Quote from: .Attila on 2009-05-10, 01:59:55
Én is megtaláltam magamnak a megfelelőt.
Oké, egy jó fehérbort vagy a Hubertust én sem vetem meg, de nekem nem általános dolog az ivás. Alkalmanként szoktam csak. Mondjuk ebbe az is belejátszik, hogy általában kocsival közlekedek.

.Attila

Kocsi érthető és ezt egy értelmesebb társaság is megérti.
Én mondjuk a bort sem szeretem, a Hubertus nem tudom milyen, inkább a koktélok közül az édesebbeket iszom, pl. Cuba Libre, Zombie. Valójában eddig csak ez a két példa van :D A többit még nem tesztelgettem.

frozenstein

És ami még fontosabb: van kivel eldumálni az órák között és alatt (és ha jó arcok, után). Nagyon nyomasztó lehet valahova úgy bejárni, hogy csak magad vagy, nuku ismerős fej; a nyomasztóságnak az elmaradozgatás lesz a következménye, annak meg az, hogy nem veszed észre, mennyire kimaradsz és lemaradsz, aminek ZH vagy HF leadás vagy vizsga előtti nulláról történő robbanásszerű tanulás, aminek színvonalasabb tárgyak esetén biztos bukás az egyenes folyománya, ami pedig jófajta visszacsatolásként a következő félévekben még távolabb tart majd az Intézménytől.
Story of my life.
+1
Egyetemet ott is hagytam, idén végzek okj-n, aztán majd próbálok keresni valami melót. Vannak olyan egyetemi ismerőseim akikkel most is tartom a kapcsolatot, de őket gimis osztálytárson keresztül ismertem meg, aki ugyanarra a karra járt. A saját szakomról beszélőviszonyban is alig voltam valakivel.

Moha

Quote from: .Attila on 2009-05-10, 02:26:28
a Hubertus nem tudom milyen
Finom, fűszeres, édeskés, és ez néha baj lehet. Egyszer sajna sikerült keményen berúgnom, akkor Hubertustól és nő miatt... :rolleyes:
Mondjuk azóta nem voltam tényleg részeg, max spicces.

Kuroi Tenshi

Quote from: Rin on 2009-05-09, 22:49:52
Na én épp ezért akarom szintén kihagyni a gólyatábort  ^^

Jut eszembe, régen volt már piálós meet, jössz? :angyali:

Quote from: Fazék on 2009-05-09, 23:51:37
progtervmat gólyatábor végülis nem volt rossz, de nem rémlik, hogy onnan bárkivel is akár csak haverság szintjén is megmaradt volna kapcsolat.
sokkal inkább meghatározó volt nekem a csoport, amibe beosztottak az első évben.

Érdekes, nálunk már gólyatáborban abba a csoportba
osztottak be, amiben első évben voltunk. De a többi
gólyatábori csoportból is volt jópár ember, akivel utána
is ha találkoztunk, akkor dumáltunk órán vagy köszöntünk
egymásnak folyosón, jegyzeteket és vizsgatapasztalatokat
cseréltünk, stb.

Quote from: Zen on 2009-05-09, 23:54:51
Nekem ment, csak a hajnali 2re hazasétálás, reggel 8kor óra, és a cigiszagú kabát miatt elment a kedvem. Note: nem dohányzom

PROTIP: nem kell minden bulira, kocsmatúrára, stb.
elmenni. Én szinte mind kihagytam az ilyen totál
lerészegedős dolgokat, mégis megmaradt a kapcsolatom
velük.

Most már mondjuk mennék. Most is egy ilyen egyetemi
szaktársak buliról jöttem. Na lassan megyek is
aludni, jóccakát :)

motifator

@Én: Szereted a szeszt, nem? Akkor meg go golyatábor!

Quote from: frozenstein on 2009-05-10, 02:27:22
Story of my life.
+1
Egyetemet ott is hagytam, idén végzek okj-n, aztán majd próbálok keresni valami melót. Vannak olyan egyetemi ismerőseim akikkel most is tartom a kapcsolatot, de őket gimis osztálytárson keresztül ismertem meg, aki ugyanarra a karra járt. A saját szakomról beszélőviszonyban is alig voltam valakivel.
+0.5
Én az első évem második félévét végigittam (na jó, az első félévet is, de a másodikat durvábban :D), aminek az is lett a vége, hogy leléptem haza, az első néhány ZH után, még vizsgaidőszak előtt, mondván úgyse fogok tudni semmit se megcsinálni. Kitaláltam, hogy jujj, de nehéz ez az egyetem, engem mindenki csak szivat, ezt nem lehet megtanulni, etc. Elhatároztam, hogy én majd a Nyíregyházi Főiskolára fogok járni, mer' az könnyű. Hála a jó égnek nem akartak átvenni, csak fizetősre, arra meg nem engedett a bennem élő zsidó. Fél évet dolgoztam egy nem a világvége, de azért meglehetősen rossz munkahelyen, és ez elég volt ahhoz, hogy rájöjjek, egyetemre járni nem is olyan rossz dolog. Legalábbis sokkal jobb, mint végzettség nélkül szar munkát csinálni.
Így egy fél év kihagyás után visszajöttem, és persze fogadkoztam, hogy innentől kezde majd jó leszek, nem iszok, bejárok előadásokra, a szokásos. Ehhez képest bulisabbnál bulisabb félévek következtek, szinte azonnal rájöttem, hogy én nem fogok előadásra járni, egyre sem. Kiakasztott, hogy kb 20 perc alatt elolvasható/megérthető anyagról pofáznak másfél órát. Aztán elég hamar elkezdtem ráérezni, hogy félévente melyik az a 2-3 tárgy, amire tanulni kell. Na ezeknél rendszeresen jártam gyakorlatra, ahol figyeltem, jegyzeteltem. Előadás persze ezeknél is kimaradt. Viszont készültem ZH-kra, satöbbi, meg is lettek általában. A többi tárgyat meg leszartam, ha nem volt katalógus, akkor gyakorlatra se jártam, ha volt, akkor vittem magammal mangát, vagy csak simán bámultam ki az ablakon. Aztán persze egész éjjeles nemalvós tanulások vizsga előtt egy nappal, de többnyire összejöttek a dolgok. Ha elsőre nem is, másodjára mindenképp.
És most itt vagyok, február óta diplomás, és ugyan 5.5 évbe (-0.5 munka) tellett megcsinálni egy 3 éves BSc-t, de nem bánok semmit. Ennek pontosan így kellett történnie.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

SaiyaGin

Draconire

SaiyaGin

Szerintem nem lehet olyan nehéz a szemináriumokon/előadásokon bővíteni (már persze, ha valaki bejár rájuk és ahogy látom ez okozta a problémát többeknél :D), hiszen még nekem is sikerült. Nálunk csak az a baj, hogy jó esélye van annak, hogy ha valakivel összebarátkozik az ember egy órán, lehet, hogy soha többet nem kerülnek egy órára. Persze ezt a problémát a fentebb ismertetett módszerekkel (gy.k.:kocsmázás) meg lehet szüntetni.
[spoiler]Amúgy magam nem vagyok egy partiarc. Lehet hülyézni. :P[/spoiler]

(Egyébként van olyan évfolyamtársam, aki az 5. félévben vett észre egy másik évfolyamtársat, és jegyezte meg, hogy "Ez kicsoda?" :D)

Én

Quote from: SaiyaGin on 2009-05-10, 09:44:26
(Egyébként van olyan évfolyamtársam, aki az 5. félévben vett észre egy másik évfolyamtársat, és jegyezte meg, hogy "Ez kicsoda?" :D)
Nálam ez idén-tavaly 2 hetente előfordult. Sőt, volt egy csaj, aki anyám tanítványa volt általános iskolában, és 9-ben került be hozzánk, na én vagy 2-3 évig másra hittem azt, hogy ő :D Aztán tavalyi ballagáson mondta, hogy amúgy ő xy, először néztem, hogy akkor mi a fasz van, aztán leesett. Látványosat facepalmoztam. :D
De volt olyan ember is, akiről most érettségin tudtam meg, hogy egy évfolyamba járunk.

ED: haha, még 1 óra, és felkerülök a Most Time Online listára... Valaki szóljon Blarke-nek, hogy jöjjön fel, nem akarok hivatalosan is kocka lenni. :D

Member

Nekem van, hogy 3 év után sem ugrik be a 18 fős gyakorlati csoportból 1-1 semmitmondóbb csaj neve, sajna nincs nálam mindig Sport Szelet. ::)
Ellenben van két srác, akiket talán félévente 1x látok, már 6 éve végzik a 3-at, őket akkor is megmondom, ha hajnali 2kor kérded, álomból felkeltve. :D

Kvikveg

Quote from: Moha on 2009-05-10, 00:14:59
Kevéssel is beérem. :D Ki lehet rám tenni az "environment-friendly" matricát. :hopp:

Az én éves alkoholmennyiségemet egy átlagos korombeli szerintem egy hét alatt betermeli. Egyesek talán egy nap alatt is... :rolleyes: Cigiből meg eddig életemben vagy 5-6 szálat szívtam max. Ha ez bűn, akkor most lehet csúnyán nézni és fújolni. :P
Egesz eletem eddigi piamennyiseget -"-
Egy szal cigi - az is csak azert mert rohogtem, pedig pityeregnem kellett volna, hiaba, algolyanak lenni jo.  :D
Egy slukk pipa.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

kikuchiyo

Pár megjegyzés az egyetemes témához:

Sokan mondják, hogy az első éves csoportbeosztás meghatározó - biztos én jártam rossz szakra, de nálunk nem volt fix csoportbontás, hanem minden gyakorlaton máshogy osztották be az embereket. Másrészt az elsőéves vagy gólyatáboros ismeretségek sem biztos, hogy annyira tartósak lesznek, mert tipikusan az első évfolyam kétharmadát kiszórják második év végére (legalábbis nálunk így volt).

Én az első két-három évben nagyon hajtottam, ennek következtében az évfolyam legjobbjai között voltam, és annak ellenére, hogy nem jártam bulizni meg inni a többiekkel, az értelmes vagy szorgalmas emberekkel jó kapcsolatom volt. Aztán utána ellustultam kicsit, és sikeresen el is csesztem az életemet...

Egyébként biztos én vagyok öreg (2000-ben kezdtem az egyetemet  :zomg: ), de akkor még az, hogy a diákok laptoppal járnak órára, ahogy DS említette, hallatlan dolognak számított. (Ha jók lesztek, mesélek nektek a dinoszauruszokról is, akiket én még ismertem...  :redface: )
Failure is the default option

.Attila

Quote from: kikuchiyo on 2009-05-10, 13:25:37
és annak ellenére, hogy nem jártam bulizni meg inni a többiekkel, az értelmes vagy szorgalmas emberekkel jó kapcsolatom volt

+1
Ez azért volt, mert te is szorgalmas voltál, érdemes volt kapcsolatot tartani veled, hiszen voltak jegyzeteid, valószínűleg értetted is a tananyagot, így csúnya szóval élve kifizetődő volt téged ismerni.

inb4 capt. obvious

Squazee2005

Náluk nem jelentett sok előnyt a gólyatábor, de jó volt ismerős arcokkal találkozni. Velük azóta, 4 éve, megvan a kapcsolat. Jó, csak egy-két ember, de akkor is.

Meh, ma a "miért nem vagy olyan, mint mások" című remixet nyomva anyám megemlíti, hogy " Akik egyetemet végeznek, azokra felnéznek és azt várják, hogy sokkal intelligensebbek legyenek az átlagnál stb. (burkoltan arra célzott, hogy az egyetem elvégzése nemcsak az intelligenciával,de a tökéletes emberi faj mércéjével is egyenesen arányos, s ő nem henceghet azzal, hogy kitűnő vagyok (anyu, nem vagyok zombi)) és szégyent hozol az egyetemistákra."

:wtf:

Rég röhögtem akkorát. Mondom max. az elfogyasztott alkohol-mennyiség miatt érezhetem magam szégyenben (fél pohár boros-kóla, kólával folyamatosan hígítva). Ezek a szülők...

pet

Nyári diákmunkára akarok jelentkezni, de nem tudom hogy kezdjek bele. Nehéz munkát találni már a felnőtteknek is, az egyetlen biztos pont, hogy nyáron a nyaraló felnőttek munkaerejét pótolni kell, meg persze az, hogy a cégek olcsóbban kijönnek a diák munkaerőből :) kíváncsi vagyok, hogy mi a véleményetek a mostani helyzetről, tanácsokat, esetleg, ha tudtok adni. neten már elkezdtem nézni diák közvetítő szervezeteket, a legtöbbet már előző hónapban fel is kerestem, de nyári munkára most májusban kell jelentkezni. Szerintetek az online regisztráció elég, esetleg hívjam fel őket, vagy keressem fel mindet irl?

Zsiga

Népliget bármelyik éjszaka.

Makos

Diákmunkára nagyobb igény van, mert olcsóbban jönnek ki a cégek.
Úgyhogy nem nehéz találni.

pet

Quote from: Makos on 2009-05-10, 15:27:17
jóljön a bíztatás, kössz :D
modify: 3 hónapot el akarok baszni a nyaramból munkára, és meg akarom kapni havonta legalább a minimálbért, szóval 60 ezer körül. Legjobb haverom, olyan 1-2 éve havonta 90 ért tudott elmenni, egy diákmunka közvetítőn keresztül. Egy másik, ismerős által beszervezve 120 at kapott, ács segédként.

Én

Ha sok napot dolgozol, jól meglehet magad szedni diákmelóval. Én 2 éve nyáron egy héten 3-4 napot melóztam 11 órában (hétvégén 9) 500-as órabérért, és úgy egész jó lé gyűlt össze, abból "éltem" egy évig :haha:

Darkstar

Quote from: pet on 2009-05-10, 15:29:21
ács segédként.
Ahhoz képest, hogy az nyárom órákig tűző napon rothadást jelent, még kevés is... (habár ha meg az átlagos magyar munkát nézzük, akkor ez egy óra munka két óra árnyékban sörözés)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kuroi Tenshi

Quote from: Makos on 2009-05-10, 15:27:17

Ja, kevesebbet fizetnek szarabb melóért, tehát könnyű lesz találni ]:D
Normálisan fizető és normális munkakörülményeket már nehezebb lesz.

Sz: basszus, most meg eltűnt az ördögi vigyori :(

Én

Írjatok már valamit he, még van egy óra amíg megjön haver melóból, és addig nagyon nincs kedvem kémiát tanulni... :(

Nakedape

Quote from: Én on 2009-05-10, 20:39:15
Írjatok már valamit he, még van egy óra amíg megjön haver melóból, és addig nagyon nincs kedvem kémiát taulni... :(
http://www.youtube.com/watch?v=a7k3adBtrMU
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Zen

Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Én

Quote from: Nakedape on 2009-05-10, 20:41:56
Quote from: Én on 2009-05-10, 20:39:15
Írjatok már valamit he, még van egy óra amíg megjön haver melóból, és addig nagyon nincs kedvem kémiát taulni... :(
Quote from: bullcrapMert a kémia ilyen.
I deny.

Zen: ja, ezt a múltkor én is néztem
A szkanderes mlyen lehet, jobb keze 3 inchel nagyobb mint a nem jobb hanem a másik :zomg:

Zen

Quote from: Én on 2009-05-10, 20:47:02
Quote from: bullcrapMert a kémia ilyen.
Chemistry=Lolis practicing skinship?

Quote from: Én on 2009-05-10, 20:47:02
mint a nem jobb hanem a másik :zomg:
A másik mint a nem jobb? Tehát a jobb keze 3 inchel nagyobb a jobb kezénél? :D
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Én

:ejnye: