Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Zen

Quote from: chilip on 2009-07-13, 11:41:01
[spoiler][/spoiler]
hova léptem le? mikor? milyen színű a kapitány szeme?
Hamáról, nyílván. Valamivel azelőtt h postoltam. És kék.
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Ramiz

Elmúlt egy héten történt valami perv gusztust érdekes a fórumon?

Eveztem a Tiszán, jó volt, mákunk volt az idővel, 5 nap esővel fenyegettek és ebből 2 órát esett csak. :D

Quote from: Member on 2009-07-07, 15:52:33
Te mindenből múzeumot csinálsz? :D

Lehet, hogy ez a mániám... :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Zen

Quote from: Ramiz on 2009-07-13, 12:54:52
Kálvin János rapeface-el végigmérte a fórumot, majd elindult keresni egy áldozatot, akinek feldughajta a mutató újját.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

chilip

Quote from: Zen on 2009-07-13, 13:06:04
Kálvin János rapeface-el végigmérte a fórumot, majd elindult keresni egy áldozatot, akinek feldughajta a mutató újját.

Kuroi Tenshi

Quote from: thrall on 2009-07-13, 12:47:55

Hja, ha valaki 20 évvel ezelőtt azt mondta volna, hogy a Terminátor
lesz Kalifornia kormányzója, majd az elnök afro-amerikai, körberöhögték
volna. És íme...

Zen

Quote from: chilip on 2009-07-13, 13:21:33
Quote from: Zen on 2009-07-13, 13:06:04

[spoiler][/spoiler]
&fmt=1

SaiyaGin

Quote from: Member on 2009-07-02, 21:19:18
Quote from: SaiyaGin on 2009-07-02, 19:52:53
Holnap reggel elutazom egy közeli országba, majd másfél hét múlva boldogítom ismét a tisztelt társaságot.
Miért nem írtad le, hogy hova, szégyenled vagy nem akarod, hogy utánadmenjünk? :)

:D

[spoiler]Nem akartam a fórum főkoholistáira és alkoholistáira a szemük láttára szégyent hozni azzal, hogy nem a folyékony kenyér fogyasztásával töltöm az időmet.[/spoiler]

[spoiler]Egyébként a Cseh Óriáshegységben voltam.[/spoiler]

Ramiz

Quote from: SaiyaGin on 2009-07-13, 14:03:30
[spoiler]Egyébként a Cseh Óriáshegységben voltam.[/spoiler]
[spoiler=pretty obligatory...]

[/spoiler]

edit:

Quote from: Pirula on 2009-07-10, 14:07:14

Ezt a filmet én láttam... :zomg: :lol: Egyszerre vicces és idegesítő, mert nem tudja eldönteni, hogy komoly-e vagy nem, a diáklányos-köldökös poénok sztem csak fanservice-nek számítanak, a tévé Videodrome-utalás (sehol nincs hozzá a film), a szőrös teletabi meg az a fajta tipikusan japán bizarr szarság, amivel nem lehet mit kezdeni. És még van 10 ilyen baromság a filmben. Geccci fárasztó... :falba: :muhahah:

edit 2.:

fogászhoz ill. fogorvoshoz a lakcím szerinti kerületbe kell menni, vagy akárhová (a belvárosi nagy rendelőkbe)?
ill. kell hozzá beutaló vagy nem?
bölcs. fogak miatt elkezdett keresztbeállni az állkapcsom, nem is tudom, hogy ez fogászat (kihúzzák) vagy fogszabályzás (kapok vaspofát)?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kuroi Tenshi

Quote from: Ramiz on 2009-07-13, 15:53:53
bölcs. fogak miatt elkezdett keresztbeállni az állkapcsom, nem is tudom, hogy ez fogászat (kihúzzák)

Bölcsességfogat inkább kihúzni szokták, mint szabályozni,
főleg, ha a többi fogat nyomja szét és nincs helye kijönni.

Member

Lásd K_T, illetve ajánlatos a lakcímkártya szerinti körzeti rendelőbe. Nekem ezzel csalnom kell egy kicsit, mert a helyi nő egy barbár.

Kuroi Tenshi

Quote from: Member on 2009-07-13, 17:25:00
körzeti rendelő

*háton hideg futkároz*

A körzeti fogorvos pedig, ha bölcsességfogat húzni kell,
valszeg el fog küldeni egy szájsebészhez.

Member

Igazad van, a tassi csaj is mondta, hogy nincs olyan fúrója sem, amivel odáig elérne, nem hogy még ki is húzza.

Nyugi Ramiz, én is holnap megyek. :)

Én

a helyi nő egy barbár.
A dentist with a greataxe.
Nice.

Zen

Quote from: Én on 2009-07-13, 17:49:05
a helyi nő egy barbár.
Nice.
With a GIGA...TEETH..BREEAAKEERR!
&fmt=1

Xzone

a helyi nő egy barbár.
Nice.

Műtét: Előtte leitat, aztán behúz egyet.

Én

Behúz? Én azt hittem, inkább kihúz. :confused:
[spoiler]DOHOHOHOHOHOHOHOHO[/spoiler]

Member

Belépsz, előveszi a fúróját, annyit mond, "A nevem Kenpachi Éva és ez már a shikai forma", aztán véged.

Cloud

a helyi nő egy barbár.
Nice.
:lul:

Mondtam már hogy utálom a fogorvosokat? :D

Kvikveg

A regi fogorvosnal volt a beteggel szemben kiakasztva egy nagyobb rajz a falra: oreg paciens kirohogi az orvost, az orvos meg ordit, mert a paciens protkoja mint az egerfogo racsattant az ujjaira.  :lul:

http://e-cigi.shp.hu/hpc/web.php?a=e-cigi&o=xKShpQIB1O
Mik vannak.  :eek:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Kuroi Tenshi

Quote from: Member on 2009-07-13, 19:27:17
rokkmarcsi

First I was like:  :wtf: :3x3:
But when I realized it was Rockmaraton:  :falba: :facepalm: ::)

Ramiz

Érdekelt a 16 és 24-jegyű bankszámlaszámok közti különbség (OTP-s vagyok, 16-os számot használok, de külföldről utalnának és ahhoz kell még 8 számjegy). Kis keresés után találtam egy részletes választ, szerintem igen érdekes. Ha valakit érdekel:

[spoiler]
QuoteKétféle bankszámlaszám létezik, az egyik a 2x8 (pl. OTP által alapesetben használt) és a 3x8 (pl. a CIB által használt) formátum.

A számlaszám felépítése 2*8 sorozat esetén:
Az első nyolc karakter:
xxxyyyyq
Ahol az xxx a bankot azonosítja, ez az ún. GIRO-kód, az MNB határozza meg. (Pl. OTP-117, CIB-107, MÁK-100, BB-101, stb.)
Az yyyy a bankfiók azonosítója (ez változó)
A q pedig az első hét számból generált ellenőrző szám.

A 2. 8-as sor:
xxxxxxq
Ahol az első hét karakter a bank által használt "ügyfélazonosító"
Az q pedig itt is egy generált ellenőrzőszám.

Ha 3x8 a számlaszám felépítése, akkor TÖRVÉNY szerint az első nyolc karaktert követő 16 karakter az ügyfél azonosítója, és a 24. karakter az ellenőrzőszám, azonban a gyakorlatban a bankok úgy használják, hogy az ügyfelet a 2. 8-as karaktersorral azonosítják, melynek az utolsó (16.) karaktere az algoritmus szerint számolt ellenőrzőszám, és a 3. 8-as sor pedig a számla megnevezése (azaz az alszámla száma), szintén az ellenőrzőszámmal az utolsó 24. karakterhelyen.

Ebből kifolyólag a 2x8 felépítésű számlák esetében az 3. nyolcas karaktersor elhagyható, vagy 0-kal helyettesíthető.

A számlaszám ellenőrzésére használt algoritmus:
A nyolcas karaktersor első karakterhelyén álló számot 9-cel,
a második karakterhelyén álló számot 7-tel,
a harmadik karakterhelyen álló számot 3-mal,
a negyedik karatkerhelyen álló számot 1-gyel,
az ötödik karakterhelyen álló számot 9-cel,
a hatodik karakterhelyen álló számot 7-tel,
a hetedik karakterhelyen álló számot 3-mal
a nyolcadik karakterhelyen álló számot 1-gyel szorozzuk be, majd a szorzatokat összeadjuk. Az összegnek tíz egész számú többszörösének kell lenni, akkor érvényes a számlaszám.

Pl. A Dunaújvárosi OTP fiókazonosítója, ha jól tudom:
11773535
Ennek az ellenőrzése:
9*1+7*1+3*7+1*7+9*3+7*5+3*3+1*5=9+7+21+7+27+35+9+5=120
Vagyis a 120 egész számú többszöröse a tíznek (12*10) így a számlaszám megfelelő formátumú.
[/spoiler]

Kvikveg

Dontenem kene, OTP NETszamla vagy OTP direkt internet... pfff gyulolom az ilyeneket.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

.Attila

Holnap interjúm lesz, német nyelv frissítése érdekében Bullyparade videókat nézegetek.
Nem tudom, hogy az eredeti célban segítenek-e, de nagyon jók :muhahah:

http://www.youtube.com/watch?v=Ti2KQFveI4I

noriko

Quote from: Zen on 2009-07-13, 09:48:42
Bloody hell, tegnap nem volt Good Morning Anon! :zomg:
:zomg: tényleg, már negyedik napja nincs! elfogytak a képek, vagy már megvan 9000+? :D
"I wish I could, but I don't want to."

Lythis

Quote from: Ramiz on 2009-07-13, 23:21:00
Érdekelt a 16 és 24-jegyű bankszámlaszámok közti különbség (OTP-s vagyok, 16-os számot használok, de külföldről utalnának és ahhoz kell még 8 számjegy). Kis keresés után találtam egy részletes választ, szerintem igen érdekes. Ha valakit érdekel:

[spoiler]
QuoteKétféle bankszámlaszám létezik, az egyik a 2x8 (pl. OTP által alapesetben használt) és a 3x8 (pl. a CIB által használt) formátum.

A számlaszám felépítése 2*8 sorozat esetén:
Az első nyolc karakter:
xxxyyyyq
Ahol az xxx a bankot azonosítja, ez az ún. GIRO-kód, az MNB határozza meg. (Pl. OTP-117, CIB-107, MÁK-100, BB-101, stb.)
Az yyyy a bankfiók azonosítója (ez változó)
A q pedig az első hét számból generált ellenőrző szám.

A 2. 8-as sor:
xxxxxxq
Ahol az első hét karakter a bank által használt "ügyfélazonosító"
Az q pedig itt is egy generált ellenőrzőszám.

Ha 3x8 a számlaszám felépítése, akkor TÖRVÉNY szerint az első nyolc karaktert követő 16 karakter az ügyfél azonosítója, és a 24. karakter az ellenőrzőszám, azonban a gyakorlatban a bankok úgy használják, hogy az ügyfelet a 2. 8-as karaktersorral azonosítják, melynek az utolsó (16.) karaktere az algoritmus szerint számolt ellenőrzőszám, és a 3. 8-as sor pedig a számla megnevezése (azaz az alszámla száma), szintén az ellenőrzőszámmal az utolsó 24. karakterhelyen.

Ebből kifolyólag a 2x8 felépítésű számlák esetében az 3. nyolcas karaktersor elhagyható, vagy 0-kal helyettesíthető.

A számlaszám ellenőrzésére használt algoritmus:
A nyolcas karaktersor első karakterhelyén álló számot 9-cel,
a második karakterhelyén álló számot 7-tel,
a harmadik karakterhelyen álló számot 3-mal,
a negyedik karatkerhelyen álló számot 1-gyel,
az ötödik karakterhelyen álló számot 9-cel,
a hatodik karakterhelyen álló számot 7-tel,
a hetedik karakterhelyen álló számot 3-mal
a nyolcadik karakterhelyen álló számot 1-gyel szorozzuk be, majd a szorzatokat összeadjuk. Az összegnek tíz egész számú többszörösének kell lenni, akkor érvényes a számlaszám.

Pl. A Dunaújvárosi OTP fiókazonosítója, ha jól tudom:
11773535
Ennek az ellenőrzése:
9*1+7*1+3*7+1*7+9*3+7*5+3*3+1*5=9+7+21+7+27+35+9+5=120
Vagyis a 120 egész számú többszöröse a tíznek (12*10) így a számlaszám megfelelő formátumú.
[/spoiler]
:merci:

noriko

"I wish I could, but I don't want to."

Ramiz

Nagyon érdekes kis piackutatási technológia-fejlesztéses brainstormingra megyek holnap. Mármint maga a brainstormint (kokakólás) lehet, hogy unalmas lesz, de maga a kérdés érdekes. USA-ban konferenciáznak épp erről, válság van, mindenki kevesebbet költ, a marketingesek meg paráznak, hogy nem lesz munkájuk, mer' az emberek végre nem azt fogják venni, amit megvetetnek velük, hanem amire szükségük van... :__devil: Persze azért nem féltem őket. Mindenesetre ha valakit érdekel a dolog, majd beszámolok, addig is itt van egy, a hagyományos kérdőív-kitöltögetős, "milyen gyakran iszik Ön üdítőitalokat? Á, naponta, bé, hetente stb" típusú felméréseket felvált(and)ó formula, ennél még jobbat kéne elvileg kitalálnunk... :)
http://www.mmr-research.com/demo/

Zen

&fmt=1

chilip