Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Moha

Quote from: Kraivan on 2011-11-10, 08:54:55
Tudom h csak demotiválok, de azért aki netalántántalán új ingatlant vesz, (főleg a jövőre újraformált szocpollal) az figyeljen a vállalkozó cégekre:
http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/200_milliot_kovetel_a_bank_a_tarsashaztol/2249054/#hozzaszolok
No, az ilyeneket kellene alaposan kivizsgálni. Ha rajtam múlna, az ilyen cég tulajának vagy 20 év börtön, teljes vagyonelkobzás plusz a büntetés letelte után még vagy 10-15 évig sem ő, sem egyenesági rokona ne indíthasson ugyanilyen tevékenységi körben céget.

.Attila

Úgy biza, büdös kölke is bűnhődjön az apja tettéért.

Nakedape

Quote from: Moha on 2011-11-10, 11:30:32
Quote from: Nakedape on 2011-11-10, 11:25:50
mondjuk azért azt vegyük figyelembe hogy progmatnak hívják azaz programozó matematikus. azaz progamozást végző matematikus azaz  lehet sejteni, hogy sok a matek és nem csak a programozásról szól csak  :angyali:
Igen, csak én, mikor jelentkeztem, azt hittem, hogy programozómatematikus szak lesz, közben pedig programozómatematikus szak. :P

http://hu.wikipedia.org/wiki/Jelz%C5%91

ezért kell  tudni, a nyelvtant, hogy hova kerül a jelző :P
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Moha

Quote from: .Attila on 2011-11-10, 12:54:55
Úgy biza, büdös kölke is bűnhődjön az apja tettéért.
Tudom, kicsit így ez erős, de hogy máshogy veszed elejét, hogy a fia/lánya/kutyája/macskája nevén indítsa újra a dolgot? Azért is írtam, hogy ugyanabban a tevékenységi körben.
Persze oké, magamból indultam ki, én speciel soha nem dolgoznék a faterom területén.

Ettől függetlenül a 20 év börtönt (hogy legyen ideje gondolkodni) és a vagyonelkobzást (hogy kevesebb eséllyel kezdje újra) továbbra is jogosnak gondolom.

Nakedape

szerintem, az, hogy legyen tisztességesen büntetve az valóban fontos.

de gyereket akkor se büntethetsz olyanért amiről nem ő tehet! legfeljebb ha adja a nevét a következő svindlihez, akkor őt is, akár súlyozva, de így. jogilag se védhető de szerintem erkölcsileg se.

a 20 év meg...
én értem a zsigeri idegességet, de 20 évre gyilkosságokért (aljas szándékú is 20-25-tel indul azt hiszem) megy az ember, szóval azért kezeljük a helyén.
most nem találok biztos forrást de nagy értékű csalás   2-10 év közt lehet, nem hiszem, hogy egy 5 év börtön ne lenne elrettentő.  Az a nem elrettentő, ha senkit nem ültetnek le, azaz hiába van egy bűnnek magas büntetési tétele (rablás pl sok év) ha az elkövető tudja, hogy  nagyon kis eséllyel kapják el. ezen kéne javítani, nem még nagyobb virtuális de megmutatjuk tételeket kivetni, pláne, hogy az akár tényleg túlzó is lehet. imho

Moha

Quote from: Nakedape on 2011-11-10, 13:25:54
én értem a zsigeri idegességet, de 20 évre gyilkosságokért (aljas szándékú is 20-25-tel indul azt hiszem) megy az ember
Szerintem egy előre megfontoltan, aljas érdekből elkövetett gyilkosságért simán mehetne az életfogyt is.

QuoteAz a nem elrettentő, ha senkit nem ültetnek le, azaz hiába van egy bűnnek magas büntetési tétele (rablás pl sok év) ha az elkövető tudja, hogy  nagyon kis eséllyel kapják el. ezen kéne javítani
Tény és való, de túl nagy úr a pénz és ez főleg ennek köszönhető. Sajnos itthon ha lopsz, megbüntetnek, ha sokat lopsz, mégjobban megbüntetnek, ha százmilliókat lopsz, akkor meg megúszod, hisz bárkit le tudsz fizetni és fehérre tudod mosni a pénzt.

.Attila

Quote from: Moha on 2011-11-10, 13:44:01
Quote from: Nakedape on 2011-11-10, 13:25:54
én értem a zsigeri idegességet, de 20 évre gyilkosságokért (aljas szándékú is 20-25-tel indul azt hiszem) megy az ember
Szerintem egy előre megfontoltan, aljas érdekből elkövetett gyilkosságért simán mehetne az életfogyt is.

Életfogytiglani = 25 év.
Tényleges életfogytiglani az már más.
Ja, hozzuk vissza az adósok börtönét :)

Flaser

Témába vág:

http://index.hu/tudomany/2011/11/09/egy_lorinci_punk_lenyomja_a_korrupciot/

QuoteA kutatási anyagban külön kategóriát képezhetne az építőipar, valószínűleg ez az az ágazat, ahol a korrupció átszőtte a működés minden szintjét. ,,Gyakran még ahhoz is korruptnak kell lenned, valamit visszacsorgatnod, hogy a tisztességesen elvégzett munkádat kifizessék. Ha nem adsz vissza, akkor egész egyszerűen nem fizetnek, elhajtanak, menjél, pereskedj nyugodtan." Ha csúcsra járatódik ez a rendszer eljutunk addig, mint a Megyeri híd esetében: a korrupciós lánc végén álló, a tényleges munkát végző alvállalkozókat keményen versenyeztetik, és olyan nyomott árakon vállalják el a munkát, amiből már nem lehet tisztességesen megcsinálni, mindenki rá van kényszerítve, hogy lopjon, csaljon, hazudjon. És a végén még ki sem fizetik őket, mert már a fölöttük lévő szintre sem jut elég pénz, annyian tesznek el belőle.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Darkstar

Még hány hétig fog a híradó fele az egyiptomi balesetről szólni?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Fazék

Quote from: Flaser on 2011-11-10, 18:08:57
QuoteA kutatási anyagban külön kategóriát képezhetne az építőipar, valószínűleg ez az az ágazat, ahol a korrupció átszőtte a működés minden szintjét. ,,Gyakran még ahhoz is korruptnak kell lenned, valamit visszacsorgatnod, hogy a tisztességesen elvégzett munkádat kifizessék. Ha nem adsz vissza, akkor egész egyszerűen nem fizetnek, elhajtanak, menjél, pereskedj nyugodtan." Ha csúcsra járatódik ez a rendszer eljutunk addig, mint a Megyeri híd esetében: a korrupciós lánc végén álló, a tényleges munkát végző alvállalkozókat keményen versenyeztetik, és olyan nyomott árakon vállalják el a munkát, amiből már nem lehet tisztességesen megcsinálni, mindenki rá van kényszerítve, hogy lopjon, csaljon, hazudjon. És a végén még ki sem fizetik őket, mert már a fölöttük lévő szintre sem jut elég pénz, annyian tesznek el belőle.
kb ugyanezt már sztem leírtam kb 1 éve

motifator

Quote from: Próféta on 2011-11-10, 11:43:02
Ahogy villanyszerelő != villamosmérnök, könyvelő != közgazdász, úgy programozó != software engineer. Sőt, engem amúgy mérnök-informatikusnak képeztek, az meg pláne máshogy hangzik, és mást kell tudnia (pl. infrastruktúrát méretezni?). Szóval motifatornak abban igaza van, hogy nem lenne mindenkinek a teljes tananyagra szüksége, de olyan emberekre is van kereslet, akik nem csak kódolni tudnak :) De a legeslegalapabb dolgoknak, mint pl. sorozatok határértéke, ordó stb., még a programozók számára is napi szintű haszna lehet - akiknek ez hiányzik, azok szoktak pl. lineáris helyett négyzetes idejű programokat írni, mert nem érzik a különbséget.
Én azért kötve hiszem, hogy akik vágják a sorozatok határértékét, azok majd nem fognak O(n^2) algoritmust írni, amikor O(n) is jó lenne. Persze ott van a matek benne, tanították is annakidején, de nem attól lesz valaki jó kóder, mert vágja a határértékszámítást :) Nem tudom, ezt érezni kell, nem pedig gyorsan fejben analizálni az algoritmust, meghatározni a komplexitást meg ilyenek :) Ez inkább tapasztalat meg tehetség dolga, mint matektudás. Szerintem.

Quote from: Moha on 2011-11-10, 10:32:45
Pl. hol? Érdekelne.
Aki mondjuk robotokat programozik gyártósorokhoz, az mindent 4x4-es rotációs mátrixfüggvényeken keresztül lát :) De ha csak fel szeretnéd fogni, mit csinál egy tömörítőprogram, vagy épp mi az a képfeldolgozás / zajszűrés / átlapolódásgátlás(anti-aliasing) / mintavételezés stb., vagy akár mit művel a gépi tanulás, akkor is jól jönnek a matekos alapkészségek. Amelyek, mint mondottam volt, valaha részben még középiskolás anyagnak számítottak. És szvsz az is igaz, hogy aki mérnöknek nevezi magát, annak legalább valami halvány elképzelése legyen arról, mi az a differenciálegyenlet és miért foglalkozik ilyen furcsa dolgokkal az emberiség.
Szerintem robotokat programozzanak a villamosmérnökök. Ha meg nem elég a villamosmérnök tudás, akkor csináljanak egy PTI diplomát is mellé, ha nagyon akarják. De a PTI/PTM-et végzettek 97.46%-a soha életében nem fog robotot programozni, max Lego NXT-t :) (Disclaimer: a statisztikák 75.23%-a hasraütés-szerű)

ad1. analízis meg linalg az pont hogy belefér alapozó matekba, szerintem (ld. fenn). Lehet persze BSc-n kivonatolni (hogy a régi érettségi szint legyen meg) és MSc-n mélyíteni.
Igen, mérnök szakokon meg természettudományos szakokok mindenképp, de szerintem a sima PTI-nek (direkt nem PTM-et írtam, de ez csak elnevezés kérdése) a tömeges programozó keresletet kéne kiszolgálnia. És tömeges kereslet iparos, multinál információs rendszereket karbantartó, üzemeltető, javítgató, nagyritkán fejlesztő programozókra van. Persze ezt is lehet jól csinálni, szerintem én nem csinálom pl. rosszul, és nincs is igazán bajom a matekkal, de az tuti, hogy semmi, de semmi matekot nem használok abból, amit egyetemen tanultam. De amúgy legyen anal meg linalg BsC-n is, csak ne legyen kötelező, de azok, akik majd MsC-n matekos szakirányra akarnak menni, azok készülhessenek matekkal már BsC-n is.
ad2. alapvetően matekot viszont 20 éves koráig tud tanulni az ember; amit utána szed fel, az szerintem már aligha lesz készség szintű.

Remélem nincs igazad, mert egy év múlva tervezem elkezdeni a fizikus szakot itt az egyetemen. Az elsős fizikát már tanulom egy ideje magamtól, vettem amcsi egyetemi fizikakönyvet, meg csinálom szépen a feladatokat belőle, meg nézem az MIT-s előadásokat a youtube-on.
És nemrég kellett rádöbbennem, hogy rengeteget felejtettem kalkulusból (meg úgy általában mindenféle matekból), szal most a Khan Academy-n nyomom az analízist is, hogy ismételjek.
Az a terv, hogy mire oda jutok, hogy el is kezdem az egyetemet 2013 tavaszán, a Fizika 1-2-t kiválthassam vizsgával (mechanika és hullámok), és az elsőéves matekokat (anal 1-2) is viszonylag kirázzam kisujjból. Az a baj, hogy még sok év, mire zöldkártyám lesz, addig muszáj vagyok 40 órában nyomni a melót, és nem lesz elég időm arra, hogy csináljam az egyetemet is rendesen. Ezért akarok előre készülni, amennyit csak tudok, hogy ritkítsam az órarendem, legalábbis az első évben. Utána szerintem az lesz, hogy egyszerűen csak nem fogom tudni felvenni az összes tárgyat minden szemeszterben, és így a 4 éves diplomából lesz vagy 5-6 év. Ami amúgy nem is túl nagy katasztrófa, mert a PhD-t úgyse akarom elkezdeni addig, amíg nincs meg a zöldkártya. Ha minden jól megy, olyan 35 éves koromra kezdhetek majd posztdoktori melót keresni :D De hát jó pap is, ugye.
Persze egyelőre ez még csak terv, lehet szurkolni, hogy végig tudjam csinálni  ^^"
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

.Attila

Quote from: Fazék on 2011-11-10, 20:53:40
kb ugyanezt már sztem leírtam kb 1 éve

Nem is tudtam, hogy punk vagy.

Kuroi Tenshi

Quote from: Darkstar on 2011-11-10, 19:36:07
Még hány hétig fog a híradó fele az egyiptomi balesetről szólni?

Gondolatolvasó vagy, pont ezt akartam írni.
Ritkán kerülök tv elé, de ma pont akkor értem haza, amikor nagyi a híradót
nézte. Hogy így szegények, úgy szegények, mindenki még mindig sajnálja
őket és hogy meg vannak rázva, jaésamúgy 60milla volt őket mentő-repcsivel
hazahozni és még ugyanennyire számít a biztosító, hogy a külföldi gyógykeze-
lésre ennyit fizetnek; meg hogy gyűjtenek még nekik fél milla / fő segélyt; meg
a kivizsgálásra külön baleseti és pszichológus kutatócsoport ment ki innen.

A vérem forr
Aki novemberben Egyiptomban nyaral, eleve nem tudom sajnálni. Az emberek
99%-ának rosszabb sora van.
Segélyt ezeknek, akiknek ennyi elszórható pénzük van csak nyaralásra?
Az innen kiutazó baleseti és pszichológus kutatócsoport pedig a pofám leégne,
nyaralni mennek ki.
S a végére, ha tfh csak 130-150 milliót költenek erre... annyi pénzből pl.
kórházi berendezések, gyógyszerek, stb. beszerzésével hány emberéletet
lehetne megmenteni?

Próféta

Ha néznék tévéhíradót, biztos nekem is elegem lenne az egyiptomi balesetből, de azért így szövegkörnyezetből kiragadva ezt a két mondatot:
Quote from: Kuroi Tenshi on 2011-11-10, 21:35:24
Azért ezt remélem nem gondoltad komolyan :)

FLÉM ON!

Quote from: motifator on 2011-11-10, 21:04:12
Igen, mérnök szakokon meg természettudományos szakokok mindenképp, de szerintem a sima PTI-nek (direkt nem PTM-et írtam, de ez csak elnevezés kérdése) a tömeges programozó keresletet kéne kiszolgálnia. És tömeges kereslet iparos, multinál információs rendszereket karbantartó, üzemeltető, javítgató, nagyritkán fejlesztő programozókra van.
Egyetértek. (Meg szükség van architectekre, DBA-kra, performance engineerekre, stb. is - ezek viszont kiemelkednek idővel maguktól is a tehetségesebb junior programozók közül; a megfelelő előképzettség persze esetleg gyorsítja ezt.)

Csak azt próbáltam fentebb magyarázni, hogy szerintem továbbra se a baccalaureus / magister szétválasztás a nyerő, hanem eleve két (vagy több) külön szak is létezhetne, mint ahogy létezik is, csak nem túl logikusan elválasztva. De az is lehet, hogy csak a BME-s agyhalott megvalósítás miatt rendült meg a bizalmam a kétciklusú rendszerben.

Én azért kötve hiszem, hogy akik vágják a sorozatok határértékét, azok majd nem fognak O(n^2) algoritmust írni, amikor O(n) is jó lenne.
Igazad van, ezt érezni kell. De azt mondanám, hogy ha az aszimptotikus közelítéseket még az anyatejjel magába szívta, akkor nagyobb  eséllyel / hamarabb érez rá, hogy hol lehet a baj, amikor már egy órája nem végez a rendszer a jelentéssel. Mert egyszerűen fogékonyabbá vált az ilyen gondolkodásmódra. Garancia nincs, egyik irányba se.

Quote from: motifator on 2011-11-10, 21:04:12Persze ott van a matek benne, tanították is annakidején, de nem attól lesz valaki jó kóder, mert vágja a határértékszámítást :)
Ez nyilván így igaz :)

Szerintem robotokat programozzanak a villamosmérnökök.
Ők elvégre sokat tudnak az elektromágneses terekről, antennákról, a villamosenergia-hálózatról, az elektromotorokról, az akkumulátorokról és elemekről és fázisvezérlőkről, stb. Vagy gyengeáramú szakosodás esetén a nyáklemezekről, a chipgyártásról, meg a különböző szenzorokról és beavatkozókról, meg a mikrokontrollerek / FPGA-k / GPGPU-k és egyéb beágyazott platformok perifériaillesztéséről és használatáról. Ez mind szép és jó, de őket se kifejezetten predesztinálja a robotvezérlésre. Vagy nem sokkal jobban, mint a mérnök-infósokat. És vannak még a gépészek is, hogy bonyolítsam a kérdést :)   

Viszont valakinek csinálnia kell a robotvezérlést (kriptográfiát, csatorna- és forráskódolást, jelfeldolgozást, stb.) is. Mindhárom említett szak BSc-je jó alapozó lehet egy robotos MSc-hez, ha legalább a minimális matematikai előismereteket feltételezni (értsd: akkreditálni vagy felvételin számonkérni) lehet. Felőlem fakultatív tárgyakkal is megoldható, ha nagyon akarod. Az viszont nem igazán nyerő, hogy MSc-n kezdjenek el az egésszel foglalkozni, mert (a) addigra már nagyon elfelejtődött a középiskola, (b) a mifelénk szokásos kétéves MSc képzésen nem is lenne rá sok idő.

Amúgy eszembe jutott még egy gonosz érv utolsó aduként:
de az tuti, hogy semmi, de semmi matekot nem használok abból, amit egyetemen tanultam.
én meg tuti, hogy nem használom se a négyütemű fekvőtámaszt, se a kislabdadobást, se a gyűrűtornát a munkám során, miért kellett ennyit gyakorolni gimiben?

Na, szóval ha másra nem is jó a matek, legalább fejleszti a szigorú, precíz, analitikus gondolkodás képességét, edzi és formázza kicsit az agyat (teher alatt nő a pálma, etc).

Remélem nincs igazad, mert egy év múlva tervezem elkezdeni a fizikus szakot itt az egyetemen.
Először is: le a kalappal, és mindent bele! :cool:
Másrészt: remélem akkor tényleg nincs igazam. :)

Ramiz

Van egy kis potenciális otthonról végezhető munkalehetőség a kreatívos helyről, mondták, hogy kéne még ember. Nem tuti semmi, de akire ráillenek az alábbiak, és van kedve keresni egy kis mellékest, az PM-ben küldjön nekem telefonszámot és teljes civil nevet:

- Van működő webkamerája és fülhallgatója (pénteken tesztelés is lesz).
- Tud angolul (mármint nem nyelvvizsgája van, hanem TÉNYLEG tud, érteni és folyamatosan beszélni is).
- Ismerem személyesen (legalább egyszer találkoztunk). (Ne haragudjatok, de ez az ajánlás felelősségvállalás a részemről...)
- Ráér szombaton az alábbi időtartományban: 13:00-15:00.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kuroi Tenshi

Quote from: Próféta on 2011-11-10, 22:09:01
Ha néznék tévéhíradót, biztos nekem is elegem lenne az egyiptomi balesetből, de azért így szövegkörnyezetből kiragadva ezt a két mondatot:
Quote from: Kuroi Tenshi on 2011-11-10, 21:35:24
Azért ezt remélem nem gondoltad komolyan :)

Nem látom, hogy mi problémát látsz ebben. Idehaza is hal meg elég ember
balesetben. Attól, hogy nekik arra is telik, hogy novemberben (év végi hajrában)
Egyiptomban nyaraljanak, attól én nem jobban, hanem kevésbé sajnálom őket.
Sőt. Sokan halnak meg éppen a nyomorúság miatt (pl. tipikusan azok, akik fával
próbálnak meg tüzelni, aztán vagy co-mérgezésben vagy lakástűzben meghalnak
családok), azokat jobban sajnálom. Ezek meg? Valószínűleg nagykanállal ették az
életet, egy ilyen kiruccanással lehet, hogy többet szórnak el, mint amennyit én
egész évi munkámból megtakarítok; pedig én még viszonylag szerencsésnek mond-
hatom magam, hogy magyar viszonylatban elfogadható a keresetem (csakhát a
munkakörülmények, meg hogy ez külföldi szemmel nevetséges összeg).

Ma a híradóból 4-5 perc csak ez volt. Pedig fogadni merek, hogy ma is meghalt
vagy fél tucat ember itthon is nem-végelgyengülésben, vagy történt valami más
országban ennél sokkal fontosabb dolog.

Darkstar

Igazából engem csak az zavar, hogy unom már. Az egyetlen dolog, amit tvben nézek, az a híradó, azt is csak azért, mert egybeesik az esti közös kávézással.
Hogy mennyit költenek a hazahozatalukra/ápolásukra, cseppet sem érdekel, úgyis 10* annyit basznak el feleslegesen másra (az meg a másik, hogy szerintem Te az elsők között lennél, akik mennének az asztalt verni, ha valami rokonukkal hasonló történne, és azt mondanák, hogy sorry, de nincs rá keret/nem szánjuk rá).

Más: több elemzővel is beszéltem még kedden, és legtöbbjük azon a véleményen volt, hogy a a forint töri a 310es eurhuf árfolyamot, akkor 317-20ig nem nagyon fog megállni. Vélemények?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Fazék

Quote from: Darkstar on 2011-11-10, 22:44:34
Igazából engem csak az zavar, hogy unom már. Az egyetlen dolog, amit tvben nézek, az a híradó, azt is csak azért, mert egybeesik az esti közös kávézással.
Hogy mennyit költenek a hazahozatalukra/ápolásukra, cseppet sem érdekel, úgyis 10* annyit basznak el feleslegesen másra (az meg a másik, hogy szerintem Te az elsők között lennél, akik mennének az asztalt verni, ha valami rokonukkal hasonló történne, és azt mondanák, hogy sorry, de nincs rá keret/nem szánjuk rá).

Más: több elemzővel is beszéltem még kedden, és legtöbbjük azon a véleményen volt, hogy a a forint töri a 310es eurhuf árfolyamot, akkor 317-20ig nem nagyon fog megállni. Vélemények?
ez garantált.
karácsonyig még 330 is lesz sztem

Kuroi Tenshi

Quote from: Darkstar on 2011-11-10, 22:44:34
(az meg a másik, hogy szerintem Te az elsők között lennél, akik mennének az asztalt verni, ha valami rokonukkal hasonló történne, és azt mondanák, hogy sorry, de nincs rá keret/nem szánjuk rá).

Tévedsz. Én ettől az államtól semmire (semmi jóra) nem számítok,
így meg se lepne, ha mi nem az egyenlők között az egyenlőbbek
lennénk (mert az biztos) :)

Ez egy jó kérdés. Amíg ilyen turbulens a környezet, 290 és 350
között bárhol landolhat pár hét (de akár csak pár nap) leforgása
alatt is. Elég csak egy újabb felelőtlen kijelentés, rossz lépés,
újabb PIGS rémhír, pletyka, stb. De ha lenyugszik egy kicsit a
helyzet, visszajöhet még 300 alá.
Heh, a 4%-os euróbetétet kihasználva 290-nél terveztem a
fizumat berakni, erre mivel későn adták a fizum, már 300 volt...

Nakedape

azé egy mostani csökkent árú, őszi last minutos egyiptom azé nem a felső 10 000. Mármint igazad van az ő tragédiájuk se fontosabb, minta miket felsoroltál, de azért ez a vazze ez kell nekik, úgy kell nekik hangulat azért sok. és ha 9 hónapja spórolt rá? meg a te motorod, meg tanfolyamod se olcsóbb ha ezt nézzük. akkor aki motoron hal meg azt nem sajnálom, mert van akit bkv üt el, annak de szar. 99%unk nem engedhet meg magának motort

Cobra

Quote from: Fazék on 2011-11-10, 23:11:28

karácsonyig még 330 is lesz sztem

Szerintem is. De ahogy elnézem meglesz már november végén is a 330. (ma 313-mal zárt a reggeli 310-ről).
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kuroi Tenshi

Quote from: Nakedape on 2011-11-10, 23:38:00
de azért ez a vazze ez kell nekik, úgy kell nekik hangulat azért sok. és ha 9 hónapja spórolt rá? meg a te motorod, meg tanfolyamod se olcsóbb ha ezt nézzük. akkor aki motoron hal meg azt nem sajnálom, mert van akit bkv üt el, annak de szar. 99%unk nem engedhet meg magának motort

Nem azt irtam,  hogy dogoljon meg mindenki,  aki ilyenkor
kulfoldon nyaral.  En leszarom,  es nem ertem miert kene
oket jobban sajnalni és folyton a hirekben nyomatni. Leirom
megint: miert megy ez naponta 4-5 percet? Jobban kene oket
sajnalni,  mint azokat, akik lehet,  hogy ennel tragikusabban
is haltak meg,  de a hirekbe nem kerultek be? Engem nem
erdekelnek, sot. Ha ugy nezzuk,  7 milliard ember van,  lehet, 
hogy napi x szazezer is meghal. Szivedre veszed?  Nem hinnem,
hogy te is igazan torodnel vele, mert mind tudjuk,  hogy ez
az elet resze. Atlagembernek tanulsag,  jelentoseg minimalis.
Ertelmesebb hirek is lennenek ennel az egy balesetnel.

Motor: es?  Atlag kocsi dragabb.  Masreszt a media nem is
igazan szereti a motorosokat.  Nehany barom csinal vmilyen
extrem balesetet,  ez keul csak be a hirekbe,  es jon a fujjogas.
Kozben a halalos motoros utkozesek tobbsegeben a motoros
a vetlen. 

Kraivan

Mit nyomjanak a tv-ben?

A valós problémát?
Regionális újságokban naponta, és valóban naponta jelenik meg öngyilkos, rablásos, betöréses, nyomorba jutottakról cikk.
Ha a népjólétről nem lehet hírt adni, akkor már ne a helyi -elégedetlenségre valóban okot adó - nyomort nyomják már, hanem h mi történt valakivel ami annyira nem releváns velünk.

Ez a munkavállalói kaució egyszerűen zseniális törvény.
Nem gond h nem találni most se egyszerűen munkát, de úgy kezdhetek majd valahol dolgozni h teszem azt 6-8 hónap munkanélküliség után próbaidőre tegyek le 70-90ezer ft-ot? Mert vendéglátásban van leltár...

:zomg: Mennyi visszaélési lehetőséget látok ebben...

Nakedape

Quote from: Kuroi Tenshi on 2011-11-11, 01:26:44
Quote from: Nakedape on 2011-11-10, 23:38:00
de azért ez a vazze ez kell nekik, úgy kell nekik hangulat azért sok. és ha 9 hónapja spórolt rá? meg a te motorod, meg tanfolyamod se olcsóbb ha ezt nézzük. akkor aki motoron hal meg azt nem sajnálom, mert van akit bkv üt el, annak de szar. 99%unk nem engedhet meg magának motort

oket jobban sajnalni és folyton a hirekben nyomatni.
persze nem kell jobban, hogyan miből lesznek hírek meg igen másik kérdés, igen értem ezt is

Quote from: Kuroi Tenshi on 2011-11-10, 22:29:06

Aki novemberben Egyiptomban nyaral, eleve nem tudom sajnálni.

, attól én nem jobban, hanem kevésbé sajnálom őket.
Sőt.

csak ezekből a mondataidból nem az jött le nekem, h nem jobban nem kell sajnálni, hanem..
de az jó ha nem, és igen híradóban jó lenne, ha politika,külpolitika és tudomány lenne a több :D

chilip

Quote from: Nakedape on 2011-11-11, 08:46:48
...
és igen híradóban jó lenne, ha politika,külpolitika és tudomány lenne a több :D

de nem lesz :P mivel a kormány célja pont az hogy az egyszerű ember ne gondoljon arra mekkora szarban az ország, így felfúj ilyen híreket, meg legyetek emberek HÁLÁSAK ennek a kormánynak, mert ENNYI pénzért SEGÍT a rászorult magyarokon külföldön :P

kikuchiyo

Failure is the default option

Darkstar

És az óravisszaállítás? :ejnye:
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Draconire

Moha

Quote from: Próféta on 2011-11-10, 22:09:01
Na, szóval ha másra nem is jó a matek, legalább fejleszti a szigorú, precíz, analitikus gondolkodás képességét, edzi és formázza kicsit az agyat (teher alatt nő a pálma, etc).
Annyi jön még hozzá, hogy míg matekból van, informatikából nincs egy - viszonylag - egységes szint a középsuliban. Az egyetemen a matekra lehet alapozni, infóra viszont nem, mert van, ahol semmi infót nem tanulnak, van ahol meg legalább ECDL szintre eljutnak érettségire.
Mikor én jelentkeztem egyetemre, még volt felvételi. Kicsit nonszensznek tartottam, hogy egy promat szakra nem volt szükség még minimális IT tudásra sem. Szerintem pedig akinek zéró infós tudása van, az ne akarjon progmat szakra jelentkezni. Nekem pont azért ment el a kedvem az egésztől, mert matekból fel nem bírtam fogni azt, amit tanulni kellett, infóból meg (amiért oda mentem) totál a kályhától indultak, ami rohadt unalmas volt már. Szóval, aki látja 15 évesen, hogy mivel akar foglalkozni és fejleszti magát, az az egyetemen szívni fog, mert szakmai tudásból jóval fölötte lesz a szintnek az első pár félévben.

Edit: Btw, mi a fene az a lineáris meg négyzetes idejű program? :haha:

kikuchiyo

Quote from: Draconire on 2011-11-11, 11:33:57

Indeed.

Mondhatjuk, hogy ez az évezred kudarca.  :haha:

Ki is akartam törölni, de aztán meghagytam, hadd legyen nektek karácsony.