Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Kuroi Tenshi

Quote from: Ramiz on 2012-02-26, 00:53:18
Viszont "gyermekkorom" utolsó napjait töltöm majd jövő héten, és már előre összeszorul a szívem a gondolatra, hogy mostantól halálig meló. :(

Egyszer minden végetér...
De nem biztos, hogy most.

Én is gondolkoztam ezen, hogy mostantól a munka szürke rutinjaként
telnek majd a hétköznapok, legfeljebb csak a szabadság idején
szabadulok belőle, de ha majd család is lesz, akkor végleg lőttek.
Hacsaknem megint hagyok egy kis szünetet két munka között. A
takarékoskodásnak hála van annyi tartalék, hogy akár egy nagyobb
szünetet is hagyjak.
Pro: elegem van a munkából, még fiatal vagyok -- de lassan itt a
harmadik iksz (inb4)
Kontra: gyakorlatilag most csak látszat-dolgozok, és jó tovább-
lépési lehetőségeim vannak, amit ha sikerül meglépnem, tartva a
megtakarítási rátát, és kordában tartva az igényeket, az addigra
hetven évre kúszó nyugdíjkorhatár helyett már ötven évesen
befejezhetem a munkát.
Kontra-rekontra: mit érek ötven évesen a szabadsággal?

kikuchiyo

Találtam állást, március 1-én kezdek. 2-3 éves tapasztalattal rendelkező szoftverfejlesztő állást pályáztam meg egy magyar, orvosi elektronikai berendezéseket gyártó cégnél (77 Elektronika Kft), úgy, hogy nincs 2-3 év tapasztalatom, és nem tanultam túl sok szoftverfejlesztést (bár kicsit konyítok azért C-hez, C++-hoz, Java-hoz). Kérdezék, ezt meg így hogy? Mondtam, nem is annyira az állásra jelentkeztem, mint inkább a céghez. Felvettek. :Kiraly: Viszont "gyermekkorom" utolsó napjait töltöm majd jövő héten, és már előre összeszorul a szívem a gondolatra, hogy mostantól halálig meló. :(

Pacsit!

Én is márc. 1-én kezdek, szintén szoftverfejlesztői állásban, szintén más végzettséggel és hasonlóan kevés tapasztalattal.

Elnézve mások szenvedését az álláskereséssel, kurva nagy mázlim lehetett, hogy ilyen gyorsan sikerült állást váltanom. Gyanús is egy kicsit a dolog, remélem nem derül ki, hogy valójában lovakat kell leszopni gazdag arabok előtt.
Failure is the default option

Cheesy

Quote from: kikuchiyo on 2012-02-26, 09:23:52
Gyanús is egy kicsit a dolog, remélem nem derül ki, hogy valójában lovakat kell leszopni gazdag arabok előtt.
Bocsesz, de ezen most hangosan felnevettem, beleképzelve a képbe az avatarodon lévő fejet :D

Kvikveg

... Gyanús is egy kicsit a dolog, remélem nem derül ki, hogy valójában lovakat kell leszopni gazdag arabok előtt.
:lol:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Kuroi Tenshi

Elnézve mások szenvedését az álláskereséssel, kurva nagy mázlim lehetett, hogy ilyen gyorsan sikerült állást váltanom.

Szoftverfejlesztőkre marha nagy kereslet van, oda szinte
mindig hiány van, ezért viszonylag könnyű úgy elhelyezkedni.
De utána várják is a teljesítményt és / vagy a fejlődést.
Vagy még mindig lehetnek az arabok is, ahogy mondtad, a
dúvd helyett szívd...

Amúgy grat, és hova, hogyha publikus?

kikuchiyo

Quote from: Kuroi Tenshi on 2012-02-26, 19:31:38

Aki ott kárörvend fölötted, [spoiler]ő lesz a főnököm elvileg.[/spoiler]

Darkstar

:he:

Kicsi a világ.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cloud

Quote from: kikuchiyo on 2012-02-26, 20:43:30
Quote from: Kuroi Tenshi on 2012-02-26, 19:31:38

Aki ott kárörvend fölötted, [spoiler]ő lesz a főnököm elvileg.[/spoiler]

What? Tényleg? Gratula. :)

kikuchiyo

Más: ma vendégségben voltam, és egész nap a házigazda Neocube-jával játszottam. Nem bonyolult találmány: 216 db golyó alakú apró neodímium mágnes, amiből mindenféle alakzatot lehet kirakni. Nagyon addiktív játék, rögtön rendeltem is egy készletet magamnak.

Én

Quote from: kikuchiyo on 2012-02-26, 21:52:41
Más: ma vendégségben voltam, és egész nap a házigazda Neocube-jával játszottam. Nem bonyolult találmány: 216 db golyó alakú apró neodímium mágnes, amiből mindenféle alakzatot lehet kirakni. Nagyon addiktív játék, rögtön rendeltem is egy készletet magamnak.
Egy egyetemi haveromnak van ilyenje csak kevesebb golyóval, egy ideig hordta be a suliba, hát nem igazán az órára figyeltünk :D

kikuchiyo

Quote from: kikuchiyo on 2012-02-25, 11:29:33
Teszek egy jóslatot: nem fogod befejezni a hétvégére hazavitt munkádat, sőt, semmi értelmeset nem fogsz csinálni a hétvégén!  :__devil:
Ahogy én sem. :(

Feladom, túl álmos vagyok már hozzá.
[spoiler]Bánni fogom még én azt, hogy ezen a hétvégén sem csináltam meg a melót, amit már rég meg kellett volna.

[/spoiler]

Darkstar

Lehet, hogy mégis van valami értelme a többszektorosnak, azon kívül, hogy megkúrják rajta a társaságot. Végre rájöttem, hogy miért jó, ha egy keresleti függvény nullad-, egy termelési pedig első fokon homogén, hogy az előbbinek mi köze van az ármércejószág feltételhez, és hogy mi értelme az Euler tételnek.  :zomg:

Nem tudom, hogy örüljek vagy sírjak.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

kikuchiyo

> economics
> hard science

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Próféta

Quote from: Darkstar on 2012-02-26, 21:03:50
Kicsi a világ.
Akkor én is tartozom egy vallomással: teraflare valójában nem más, mint a volt gimis osztálytársam volt általános iskolai osztálytársának a kollégája! Micsoda egybeesés! :D

Quote from: Darkstar on 2012-02-26, 22:40:04
mi értelme az Euler tételnek.  :zomg:
Melyiknek? A gömbre/síkra rajzolható gráfoknál élszám+2=csúscszám+tartományszám című Euler-tételnek?
Ha igen, mi értelme van egy gazdász számára? Valami linprog poliéder lapjait számoljátok?
(Csak hogy megmutassam, hogy más értelme is van: többek között a nemrég némi médiavisszhangot kapott Gömböc egyensúlyi helyzeteinek is van köze ehhez a tételhez...)

Darkstar

Ennek

Welp

Mivel eddig nem nagyon használtuk számolásra (az alaposok meg sztem semennyire), ezért a felismerés. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Próféta

NLZ

Quote from: kikuchiyo on 2012-02-26, 21:52:41
Én karácsonyra hozattam magamnak egy kis csomag ZenMagnets -et, azóta már több tíz órát eljátszottam vele. :)
[reserved]

noriko

Kérdezék, ezt meg így hogy? Mondtam, nem is annyira az állásra jelentkeztem, mint inkább a céghez. Felvettek. :Kiraly:
:lol: és grat!

Elnézve mások szenvedését az álláskereséssel, kurva nagy mázlim lehetett, hogy ilyen gyorsan sikerült állást váltanom.
neked is grat! akkor márciustól már nem is lesznek "most sem csináltam semmi értelmeset" féle hozzászólások?  :haha:

Quote from: Próféta on 2012-02-26, 23:14:50
Akkor én is tartozom egy vallomással
ezt már tudtuk  :hehe:
"I wish I could, but I don't want to."

.Attila

Quote from: noriko on 2012-02-27, 10:56:57
neked is grat! akkor márciustól már nem is lesznek "most sem csináltam semmi értelmeset" féle hozzászólások?  :haha:

Hétvégén miért is ne?

noriko

mert hétvégén szokta hazavinni a munkát

.Attila

Quote from: noriko on 2012-02-27, 12:02:41
mert hétvégén szokta hazavinni a munkát

Minek viszi haza? Ha hét közben rendesen dolgozik és nem ér a meló végére, akkor az létszám probléma, ami nem az ő feladata.
Ha hét közben nem dolgozik rendesen, akkor azt kell megoldani.

kikuchiyo

Na itt álljunk meg.

Egyrészt azt vélem kilátni a soraitokból, hogy ti nem tiszteltek engem. Nem szép dolog.

Másrészt Frau Teamleaderin is olvassa a fórumot, ne írjatok ilyeneket, hogy "hét közben nem dolgozik rendesen"!

Harmadrészt nem ennyire egyszerű a dolog, hogy "létszámprobléma vagy nem dolgozik". Nálunk az a mondás járja, hogy a kutató az még abban abban a helyiségben is kutató - értve ez alatt, hogy egy kutató azután is gondolkodik az aktuális feladatokon, miután letette a laborköpenyt, azaz effektíve nem tudja elkerülni, hogy hazavigye a munkát. Három és feledrészt valóban vannak itt súlyos, megoldhatatlan, jelentős egyszerűsítéssel akár létszámproblémának is felfogható gondok, többek között épp ezek miatt is jövök el. Három és háromnegyedrészt valóban van bennem némi halogatásra és utolsó pillanatra hagyásra való hajlam, ezért szoktam aztán néha hazavinni melót.

.Attila

Quote from: kikuchiyo on 2012-02-27, 14:07:31
egy kutató azután is gondolkodik az aktuális feladatokon, miután letette a laborköpenyt, azaz effektíve nem tudja elkerülni, hogy hazavigye a munkát

Ez a legtöbb szellemi munkára igaz, de nem mindegy, hogy a fejében van a meló vagy aktívan dolgozik is.
Pláne nem mindegy, hogy ez hétről hétre minden hétvégén előfordul-e vagy csak esetenként.

Nakedape

hogy ti nem tiszteltek engem.
én tisztellek
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

noriko

Három és háromnegyedrész
+1

Azzal a különbséggel, hogy én nem hazaviszem, hanem bent maradok túlórázni olyan munka miatt, amit simán megcsinálhattam volna munkaidőben is, csak nem tettem...  :wtf: :gyagya:

(a mai nap is gyanúsan a fenti séma felé tendál...)

Én

http://mandiner.blog.hu/2012/02/27/felsookositas_6_kiskate_reformereknek
Kicsit politika, de szerintem még belefér. Érdemes elolvasni.

motifator

Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Kvikveg

Quote from: kikuchiyo on 2012-02-27, 14:07:31...
Másrészt Frau Teamleaderin is olvassa a fórumot, ne írjatok ilyeneket, hogy "hét közben nem dolgozik rendesen"!
...
:lol:
Mar kezdem sajnalni, hogy szoltam. XD

[spoiler=melo]Az a jo, hogy amit en csinalok, azt csinalom is es meg is lehet csinalni, de mivel most eppen tobb projekten vagyok, es leendo beosztottam *wink* *wink* fog malmozni ha nem csinalok meg valamit, ezert csinalom este is. Na meg jon a zugyfel nezegetni, es persze hogy most futottunk bele egy limitacioba, aminek megoldasahoz kb a rendszer szakallas osatyjait kell felkeresni mert a manual sz*rt sem er, kiserletezni meg igen veszelyes. Egyelore annyit lattunk, hogy egy memcopy-ba hal bele, szegeny. Bar lehet, hogy egy lapon 485 valtozo kezelesebe en is belehalnek, ha a manualom (nem elso kiadasa valoszinuleg) 1997es lenne. (nyugi kiku, te nem ezt fogod csinalni, kar lenne teged erre elpazarolni) Meg jo, hogy most csak valami elozetes megtekintes van. Es 413at meg kibir. XD[/spoiler]

[spoiler=progverseny]Also: szombaton k szar kedvem volt, mert mindket kedves kollega csapattarsam, aki csutortokon feltoltotte a cvjet a versenyre, szombaton egyszeruen kodde valt. Hat k*rvajo volt mondhatom.  :bruhuhu: :grrr:
Ha valaki probalkozni akar: ch24.org - kint vannak a feladatok is, meg a megoldasok is.
A haromszogeshez az elso megoldasat valaki vegul elmondta(nem, nem 4 es nem is 14), es utana mar meg tudtam irni a programot - estere, egy mosas meg egy bevasarlas kozbeiktatasaval. De legalabb jo lett. Aka this. A magas vernyomas es elborult agy nem kedvezett a sebessegemnek.
Az aknasat megertettem, es valameddig el is jutottam vele, csak aztan valami NP-teljes problema lett belole, de valoszinusitheto volt, hogy kivetel lesz, kulonben nem fix pontozasu lett volna.
Amugy amikor mar megertettem mit kell csinalni egesz elvezheto lett volna, ha nem huztam volna fog magam NAGYON azon a ket kommunikaciokeptelen taplon.[/spoiler]
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.