Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Lythis

Quote from: .Attila on 2012-04-11, 22:21:27
Na és mit?

Amúgy haverom mutatott minőségi teákat: ugyanolyan földíze volt mindegyiknek.
Az első reakcióm az lett volna, hogy ha neked csak az árbeli különbség tűnik fel és/vagy amúgyis kinyírod citrommal és mézzel, akkor eleve tökmindegy.

Ha viszont komolyan kérdezted: van egy rakás féle tea (és annak nevezett egyéb áztatnivaló), úgyhogy nincs olyan, hogy "Na és mit?". Indulj ki abból, hogy neked mi ízlik, vagy ízlene, járj utána, kóstold meg, tanuld meg, hogy melyiket hogy kell/érdemes elkészíteni (zöld teánál pl ez elég fontos). Ez persze teafüvekre igaz leginkább. Ha ezekkel nem szeretnél vesződni, és/vagy mindegy, csak legyen valami, amit ihatsz, csak rá kelljen zbaggyintani a forró vizet, akkor persze filteres tea is simán játszik, de a többségétől ne várj sokat. Sok esetben eleve nem is tiszta tea, hanem mindenféle adalékkal van ellátva, hogy könnyebben kiázzon, megfelelő íze legyen, etc.
Filteres teákra egyébként sokkal jellemzőbb, hogy a "tisztább", illetve "minőségibb" (vagy annak kikiáltott) változatokhoz lényegesen drágábban jutsz csak hozzá - teafüveknél általában nem ennyire nagy a kontraszt (bár ott is előfordul).

Egyébként pu-erh -nek van jellegzetes földíze a fermentációja miatt. Ha mindnek az volt, akkor vagy annak a variációit issza a haverod is, vagy nagyon elront valamit.

.Attila

Ennyire noob azért nem vagyok.
Kísérletezek "igazi" teákkal, de nem igazán találkoztam még értékelhetővel.
Filteresből Milfordot preferálok, bár azok között is van pár szutyok, pl: cseresznye-citrom, barack-mangó: mindkettőnek fahéj íze van :gyagya:

noriko

"I wish I could, but I don't want to."

Kvikveg

WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Lythis

Quote from: .Attila on 2012-04-12, 01:07:10
Filteresből Milfordot preferálok, bár azok között is van pár szutyok, pl: cseresznye-citrom, barack-mangó: mindkettőnek fahéj íze van :gyagya:
A cseresznye-citrom szerintem is csapnivaló, a barack-mangó változathoz még nem volt szerencsém.
Ha filtereset veszek, akkor általában Greenfield-et, vagy Dilmah-t.
"igazi" teák: volt kb egy kiló jázminos puskapor teám (Temple of Heaven), ajándék volt Kínából, itthon nem találkoztam még vele, de az nagyon bejött. Én spec a lapsang souchong-ot is nagyon szeretem, de a legtöbb ismerősöm már az illatától is menekül, és ízre sem jön be mindenkinek. Mate-t is iszom néha, bár az nem teacserje - mondjuk ha a rooibus "teának" számít, akkor ez is.
Általában igyekszem többfélét tartani itthon egyébként, tekintve, hogy kell a változatosság, illetve hangulat/közérzet függő is, hogy mikor mit iszom.

.Attila

Quote from: Lythis on 2012-04-12, 01:38:27
Quote from: .Attila on 2012-04-12, 01:07:10
A cseresznye-citrom szerintem is csapnivaló, a barack-mangó változathoz még nem volt szerencsém.
Ha filtereset veszek, akkor általában Greenfield-et, vagy Dilmah-t.
"igazi" teák: volt kb egy kiló jázminos puskapor teám (Temple of Heaven), ajándék volt Kínából, itthon nem találkoztam még vele, de az nagyon bejött. Én spec a lapsang souchong-ot is nagyon szeretem, de a legtöbb ismerősöm már az illatától is menekül, és ízre sem jön be mindenkinek. Mate-t is iszom néha, bár az nem teacserje - mondjuk ha a rooibus "teának" számít, akkor ez is.
Általában igyekszem többfélét tartani itthon egyébként, tekintve, hogy kell a változatosság, illetve hangulat/közérzet függő is, hogy mikor mit iszom.

Barack-mangó ugyanolyan pocsék. Szerintem egyiket sem érezni benne, viszont a fahéjat ebben is markánsan érezni, összességében elég pocsék íze van.
A tropic delight virágmézzel viszont isteni.
Füves teákat még tesztelem, egyelőre főleg az ízesítetteket, a Demmers Yamamoto (sencha citromfűvel, citromhéjjal) szerintem jó (kellemes, enyhén édes), a Somerset barackos senchájában a barack viszont műízűnek tűnik nekem. Somersettől kaptam még ingyenes mintát: körtés sencha, de ha az is ilyen műízű, akkor ezt a sorozatot inkább hagyom.
Flying Bird teaháztól van még Red Rose (rózsatea, fekete), annak az első leöntése édes, érdekes íze van, egészen illatos.

Puskapor: szüleimtől kaptam, földízű. Nem tudom, mit fogok csinálni vele. Kaptam tőlük zöld teát is, önmagában nem jó, valszeg keverni fogom gyümölcsteával.

Cloud

Fazék

sajnos azt hiszem a helpdesk-es munkák nálam ki vannak zárva a munkalehetőségek közül.

már egy faék egyszerűségével bíró logmein telefonos telepítés közben is a sírógörcs kerülgetett anyámtól...

Nakedape

Quote from: Fazék on 2012-04-12, 22:26:31
sajnos azt hiszem a helpdesk-es munkák nálam ki vannak zárva a munkalehetőségek közül.

már egy faék egyszerűségével bíró logmein telefonos telepítés közben is a sírógörcs kerülgetett anyámtól...

egen, hasonló okokból aggódom én is, de az is eszembe jut, hogy azért nem rokonnal könnyebb. pl random embernél kevésbé fáj, hogy nem ért, mint szülőnél
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Darkstar

:D

Ha már munka: 10 múlt és meg nem vagyok egyedül az irodában. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

kada

Vajon mire készül Darkstar hogy egyedül kell lennie a munkahelyén?  :zomg:
[spoiler]Kitartást![/spoiler]

motifator

Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Próféta

Tea: én vettem már részt teakóstoló játékon: minden nap más teát ittunk, és az ízéből ki kellett találni, miből főzték. Nos, én nem tudtam őket megkülönböztetni se egymástól (egyetlen kivétel: csalántea :jee:), mindegyiken csak a csersavat éreztem. És igen, ennek ellenére továbbra is szeretek teázni :)

Az Ahmad-féle Earl Grey kiszerelés például nagyon finom, már az illata is fenséges - nem spóroltak a bergamottal  :D

.Attila

Köszönöm, majd nézelődök.

Csersavas tea gondolom gyümölcsteák. Nem is iszok tisztán gyümölcsteát, keverem zöld teával, úgy sokkal jobb.

Darkstar

Quote from: kada on 2012-04-12, 23:43:50

Semmire nem készülhetnék, mert ha kolléga nincs is bent, este a takaritonénik véletlenszerűen raidelik a szinteket.  :D

Viszont 3 hét múlva költözünk az Árpád híd mellett levő irodaházba, és a Dunára néző üvegfal mellett kaptam helyet  :hopp:
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Lythis

Quote from: .Attila on 2012-04-12, 23:54:45
Köszönöm, majd nézelődök.

Csersavas tea gondolom gyümölcsteák. Nem is iszok tisztán gyümölcsteát, keverem zöld teával, úgy sokkal jobb.
A legtöbb teában. A lipton-t pl. pont azért nem kedvelem túlzottan, mert túlságosan soknak tartom bennük.

Sencha-ból (az az a japán zöldvariáns, ha jól tévedek) egyedül citromosat vettem eddig, illetve egyszer kóstoltam cseresznyéset egy ismerősnél. Nem vagyok különösebb rajongója, de nem rossz. Ellenben a genmaicha-val, ami szerintem valami rettenetesen csapnivaló.

Puskapor és zöld: még nem találkoztam földízűvel, szóval vagy nekem volt szerencsém eddig, vagy te reagálsz másképp az ízekre.
Natúr zöldet szerintem még nem ittam sosem. Legalább jázminosat szoktam, bár mostanában nem vagyok egy nagy zöldtea rajongó, pedig egy olyan 4 éve nagyon odavoltam értük. Valahogy szegényesebbnek hat az ízviláguk, mint a jobban fermentált változatoknak.

Cloud

Quote from: Darkstar on 2012-04-13, 00:25:23
Quote from: kada on 2012-04-12, 23:43:50

Semmire nem készülhetnék, mert ha kolléga nincs is bent, este a takaritonénik véletlenszerűen raidelik a szinteket.  :D

Viszont 3 hét múlva költözünk az Árpád híd mellett levő irodaházba, és a Dunára néző üvegfal mellett kaptam helyet  :hopp:

Dunavirág utca?

Próféta

Quote from: .Attila on 2012-04-12, 23:54:45
Csersavas tea gondolom gyümölcsteák.
Valamint gyógynövényteák.

Quote from: Cloud on 2012-04-13, 00:55:13
Dunavirág utca?
Én a leírásból a Duna Towerre tippelnék :)

Darkstar

A mellette lévő Gateway.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Próféta

Quote from: Darkstar on 2012-04-13, 01:07:20
A mellette lévő Gateway.
Wow, onnan is van még normális kilátás a Dunára?
Grat!

noriko

ma megtudtam, hogy egyik kollégám nővére fejvadász cégnél munkapszichológus és szakterülete az informatikusok.
nem gondoltam volna, hogy vannak külön az informatikusokra szakosodott pszichológusok  :lol:
"I wish I could, but I don't want to."

Darkstar

Quote from: Próféta on 2012-04-13, 01:29:18
Quote from: Darkstar on 2012-04-13, 01:07:20
A mellette lévő Gateway.
Wow, onnan is van még normális kilátás a Dunára?
Grat!
Bent még nem voltam, de a képek alapján lesz. :D
Aztán az is lehet, hogy látom a vízparti fasort meg egy minimális kék csíkot, és kész.
De az is jobb, mint a Volga (vagy Ízisz vagy mi) romjai. Bár a bontás érdekes volt.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

kada

Quote from: noriko on 2012-04-13, 02:01:42
nem gondoltam volna, hogy vannak külön az informatikusokra szakosodott pszichológusok  :lol:

Sok öngyilkosjelölt pedofil pszihopata állattal szemben meg kell védeni A Céget, és ha nem ismered a titkos 1337 kultúrájukat akkor esélyes hogy el tudják rejteni titkos devianciáikat míg túl késő nem lesz!
Aztán szegény random raidelő takarítónénik... bele se merek gondolni.

Cloud

Cobra

Hányas szintű a Takarítónéni és mit droppol? :D
Hide and fear, Cobra Commander is here !

motifator

Ha mákod van ezt meg ezt a Janitor's Legend epic setből.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

SaiyaGin

http://www.f1hirek.hu/f1/20120414-f1-sebastian-vettel-kungfuzik-az-infiniti-uj-reklamfilmjeben.html

Jól látom, hogy a 0:34-nél megjelenő fickó (egyébként a koreográfus) Uchuu Kyoudai-os pólót visel?

Én

Kvikveg

Quote from: noriko on 2012-04-13, 02:01:42
ma megtudtam, hogy egyik kollégám nővére fejvadász cégnél munkapszichológus és szakterülete az informatikusok.
Nahallod, amiket ki kell allni...  :lul:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Cloud

Ez nagyon beteg, ha lenne almás gépem, tuti hogy megcsináltatnám. :hopp: