Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Acchan

http://nol.hu/belfold/megvizsgaljak-kinott-e-a-laba-1583377

Mint kormányhivatali ügyintéző először kínomban röhögtem egyet a híren, utána észbe kaptam, hogy simán nálunk is előfordulhat ilyesmi. Srácok, ügyintézéskor induljatok ki abból, hogy az ügyintézők leginkább egy taliga apró majom szintjén mozognak, és akkor nem érhet benneteket kellemetlen meglepetés. A kollégáimtól vettem át egy szekrényre való ügyet, és már nem először találtam olyan aktákat, amikben van kérelem arra vonatkozólag, hogy az ügyfél más postacímre kéri az ellátást (ezt az ügyintéző nem vette figyelembe), vagy tartózkodási helye van, ami a rendszerünkbe nincs berögzítve, és így az állandójára kapja a leveleit... Szóval komolyan fogjatok rózsaszín szövegkiemelőt, és emeljétek ki, ha van postacímetek, mert különben le lesz sz@rva (nagy valószínűséggel)...

Amúgy jó az új melóm, sok az intelligens, rátermett kolléga, akiktől tanulhatok, stb. :D

Cobra

Mondjuk azt sose értettem, hogy valaki miért nem a valós lakcímét adja meg, főleg ilyen esetben.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Acchan

Quote from: Cobra on 2016-01-10, 19:07:50
Mondjuk azt sose értettem, hogy valaki miért nem a valós lakcímét adja meg, főleg ilyen esetben.

A lakcímkártyát így is-úgy is lefénymásoljuk, sőt, ha az illetékesség nem egyértelmű, akkor a lakcímnyilvántartóból is lekérjük az adatait, de ha egy harmadik címet ad meg postacímnek, az konkrétan a szíve joga, és az ügyintézőnek nem kéne szétszívatnia. Számtalan emberrel találkoztam, aki nem tudott tart. helyet létesíteni a főbérlő tiltakozása miatt, és ez sem az ő hibájuk szvsz. Szóval az élet dobhat olyan szitukat, hogy "többlaki" vagy, nem is újkeletű ez a jelenség, úgyhogy illene a hivatalnak megküzdenie ezzel a feladattal...

Flaser

Quote from: Acchan on 2016-01-10, 19:22:02
Quote from: Cobra on 2016-01-10, 19:07:50

A lakcímkártyát így is-úgy is lefénymásoljuk, sőt, ha az illetékesség nem egyértelmű, akkor a lakcímnyilvántartóból is lekérjük az adatait, de ha egy harmadik címet ad meg postacímnek, az konkrétan a szíve joga, és az ügyintézőnek nem kéne szétszívatnia. Számtalan emberrel találkoztam, aki nem tudott tart. helyet létesíteni a főbérlő tiltakozása miatt, és ez sem az ő hibájuk szvsz. Szóval az élet dobhat olyan szitukat, hogy "többlaki" vagy, nem is újkeletű ez a jelenség, úgyhogy illene a hivatalnak megküzdenie ezzel a feladattal...

Lásd még: Gondod van egy bérlővel? --> "Fenyegesd meg" a tulajt, hogy felnyomod a NAV-nál --> Probléma megoldva.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

NLZ

Más, ki is mondta, hogy valami át lett állítva a fórum tűzfalával? Mert most így VPN nélkül vagyok itt, németből. :D
[reserved]

Acchan

Quote from: Flaser on 2016-01-10, 22:58:46
Lásd még: Gondod van egy bérlővel? --> "Fenyegesd meg" a tulajt, hogy felnyomod a NAV-nál --> Probléma megoldva.
Ez jó! Alkalomadtán fogok ilyen tanácsokat osztogatni. :D

kikuchiyo

Quote from: NLZ on 2016-01-11, 01:09:26
Más, ki is mondta, hogy valami át lett állítva a fórum tűzfalával? Mert most így VPN nélkül vagyok itt, németből. :D

Én mondtam, de mindjárt szólunk Zsozsonak és kitiltatunk :D
Failure is the default option

NLZ

Quote from: kikuchiyo on 2016-01-12, 21:35:29
Quote from: NLZ on 2016-01-11, 01:09:26

Én mondtam, de mindjárt szólunk Zsozsonak és kitiltatunk :D
:D
Éppenséggel nem gond, van VPN.
[reserved]

SaiyaGin

Ma valahogy nagyon megtaláltak minket a spammerek. :frown:

Selmo

Á dehogy, reggel csak egy oldalnyit töröltem és még mindig volt egy csomó. :zomg:

A tökéletesség unalmas.

Darkstar

Van gyorsabb az egyesével törlésnél? Ez így kicsit monoton.

NVM, megoldottam.  :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

zsozso

Sikerult nagyjabol kipucolni az uj "usereket" "topicokat".
Azthiszem itt az ideje egy komolyabb regisztracios metodusnak...
Death is the only redemption

Kvikveg

Quote from: zsozso on 2016-01-14, 00:46:40
Sikerult nagyjabol kipucolni az uj "usereket" "topicokat".
Azthiszem itt az ideje egy komolyabb regisztracios metodusnak...
Umm a kulfoldrol tiltas az vissza lett allitva, vagy valami technikai akadalya van?
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

zsozso

Mokoltam a serverteremben es nem toltottem be a tuzfalszabalyokat....
Raktam fel anti spamet, most mar talan nem tudnak olyan konnyen ervenyesulni.
Death is the only redemption

Cloud

Quote from: zsozso on 2016-01-14, 01:03:40
Mokoltam a serverteremben es nem toltottem be a tuzfalszabalyokat....
Raktam fel anti spamet, most mar talan nem tudnak olyan konnyen ervenyesulni.

Thx. Szóval mostantól NLZ megint VPN-ezhet. :D

Cobra

Vagy telibe kiszűri a spamfilter :D
Hide and fear, Cobra Commander is here !

NLZ

Neeem, spamfilter nem fog meg :D
[reserved]

Darkstar

A holland T-mobile is simán működik.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

kikuchiyo

A Pocsék Áruk Fóruma mai kiadásából:

volt nekem egy irodaszékem, amelyben a számítógép előtti seggnövesztés jelentős részét töltöttem. Olyan volt a konstrukciója, hogy a karfaként szolgáló műanyag idom tartotta össze a háttámlát az alsó felével, úgy, hogy a műanyagba voltak a csavarok rögzítve. A csavaroknak hagyott lukak voltak a gyenge pontjai, az eleve látszott rajta, és pár napja egy pattanással meg is adta magát. Így persze hátradőlni már nem lehet rajta (pontosabban: csak azt lehet, egész a földig).

Áthoztam a másik szobából a másik, hasonló felépítésű széket. Ennek (még?) nincs elévődve a karfája, viszont azt vettem észre, hogy alatta rejtélyes fekete por és törmelék halmozódik fel. Benéztem alá, kicsit megkapartam és döbbenten tapasztaltam, hogy az alján lévő nemistudommi, textil-hatású műanyag, tenyérnyi darabokban foszlik és a darabok érintésre finom fekete porrá omlanak. Leszedtem a nagyját, úgy nézett ki utána a szoba, mint egy kéményseprőverseny döntője. Csak remélni tudom, hogy nem rákkeltő ez a szar.
Failure is the default option

Kvikveg

Addig orulj, amig nem all bele a rugo a hatsodba.  ;)

Mas:
http://index.hu/tech/2015/09/10/nem_a_gyerekeket_kell_felteni_az_internettol_hanem_a_nyugdijasokat/
Nem tudom, hogy sirjak, vagy rohogjek. Inkabb sirok.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Acchan

Quote from: Kvikveg on 2016-01-21, 00:18:35
Addig orulj, amig nem all bele a rugo a hatsodba.  ;)

Mas:
http://index.hu/tech/2015/09/10/nem_a_gyerekeket_kell_felteni_az_internettol_hanem_a_nyugdijasokat/
Nem tudom, hogy sirjak, vagy rohogjek. Inkabb sirok.
Az internet a Kékfény modern megfelelője?  ^^"
Nagymamám nagyon durván rákattant a Kékfényre meg a híradókra, és tisztára a rögeszméje lett, hogy ha elmegyek egy hétre nyaralni, akkor kirabolnak, elveszek, eladnak, leütnek, stb. Azért ijesztő lehet így így az élet. :/

.Attila

Aki rendszeresen a tévé híradójából tájékozódik, annak ilyennek tűnhet a világ. Elütötte, megölte, felrobbant, megerőszakolta stb. Végére azért még beszúrják a frissen született pandát/elefántot/zsiráfot etc.

Darkstar

Kis angol spelling teszt.
A 100%hoz itt-ott azért kellett gondolkodni.  :D
http://bitechargemedia.com/play/misspelled/h7
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Junchi

Quote from: Darkstar on 2016-01-29, 20:24:46

[spoiler][/spoiler]

Asszem fuck yes, bár nem tudom a fokozatokat, lehet van S+++ is, akkor meg sehol nem vagyok. :3

Darkstar

Wonderful Master a teteje.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kvikveg

Quote from: Darkstar on 2016-01-29, 20:24:46
[spoiler]Wonderful Master!
Congrats. You absolutely aced this spelling quiz! You're in the top 1% ranking because you got 100% correct.

Mindig is tudtam, hogy zseni vagyok az altalanos iskolai szadista nyelvtantanarnom miatt (is) megtanultam a helyesirast, kiveve amikor a billentyuzetem szemet modon keresztbetesz.
[/spoiler]

Mas: jovo heten ujabb orszagot fogok kipipalni a ceges vilagkoruli utaztatason: megyek a spagettizabalokhoz. Vagy pizzazabalokhoz, ahogy vesszuk. Remelem nincs k hideg azon a helyen. Milano kornyeke. Mit lehet csinalni Milanoban igy telen? :)

.Attila

Én most megyek először, 3 év után. Ez is "csak" oktatás és a közelben, Kassán. Annyira nem örülök neki.

Próféta

Quote from: Kvikveg on 2016-01-29, 22:47:08
Mas: jovo heten ujabb orszagot fogok kipipalni a ceges vilagkoruli utaztatason: megyek a spagettizabalokhoz. Vagy pizzazabalokhoz, ahogy vesszuk. Remelem nincs k hideg azon a helyen. Milano kornyeke. Mit lehet csinalni Milanoban igy telen? :)
Milanoban benyomasaim szerint az atlag foetel kb. sult hus zoldseggel, a pasta inkabb eloetel. Milanoi makaroni nem letezik.

A temeto nagyon szep, erdemes megnezni. Meg persze a Domot (a tetejere is mindenkepp menj fel), csak vigyazz, mert a ter tele van haszonlesokkel es zsebesekkel. Az utcak viszont szuperkoszosak, Budapest hozza kepest osztral hegyi falu. Ha a Leonardo-fele Utolso Vacsorat meg szeretned nezni, nagyon elore be kell jelentkezni abba a kis temploma, en lemaradtam.

Mit lehet meg ott csinalni telviz idejen? Felvonatozni kicsit eszakabbra, Trento kornyekere, es sielni :)

Kvikveg