Általános anime terefere/vita topik

Started by SaiyaGin, 2006-12-30, 09:42:55

Previous topic - Next topic

frozenstein

A kedvetekért megszámoltam, volt egy szabad félórám. Nagyjából 7000 rész, ahol egy rész 25 perc.
Elég soknak tűnik úgy hogy 2005-ben kezdtem animéket bambulni az A+ -on, de a tavaly nyár eleje óta tartó egy hét/100 rész arány mellett még el is hiszem magamról. :D

SaiyaGin

Zsiga

Quote from: frozenstein on 2008-05-30, 18:31:59
egy hét/100 rész
Hogy a fenébe van napi majdnem 6 órád animét nézni? :he:

frozenstein

Általában délután öttől éjfélig, hajnali egyig nézem, és a suliban alszom. Sajnos jövőre végzek. :bruhuhu:

Selmo

OMG! én még 2k részt se néztem meg eddig.

A tökéletesség unalmas.

motifator

Quote from: frozenstein on 2008-05-30, 18:45:06
Általában délután öttől éjfélig, hajnali egyig nézem, és a suliban alszom. Sajnos jövőre végzek. :bruhuhu:
SRSLY, get a life, bro!  :ejj:
Amúgy meg nem kellett volna végigszámolgatni, az anidb-n a my place megmondja :)

Edit: most látom, hogy a mylisted üres. Így a my place se mondja meg :)
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Selmo

Igen, te sem vinnél fel 1 nap alatt 400+ animényi listát.
Quote from: motifator on 2008-05-30, 19:09:52
SRSLY, get a life, bro!  :ejj:
Sure, come to play DotA. :angyali:

A tökéletesség unalmas.

Soldier

Quote from: Próféta on 2008-05-29, 21:54:03
Na, ki lesz a következő, ezt ki übereli? :D

oh i fu*ked  :zomg:

Quote from: Zsiga on 2008-05-30, 18:39:42
Quote from: frozenstein on 2008-05-30, 18:31:59
egy hét/100 rész
Hogy a fenébe van napi majdnem 6 órád animét nézni? :he:

i wan dis man's freetime x)  :kocc:

minuszmiki

Fazék

Quote from: minuszmiki on 2008-06-02, 00:02:52
AniDB másnál se működik?
yup
QuoteAniDB is currently undergoing some maintenance. Please come back later.

minuszmiki

Hmm, amikor postoltam, még csak sima 502-es hibát dobott.

Én

SaiyaGin

Próféta

Én

Hát, bennem fel sem merült, hogy az is az Annie May kategóriába tartozik...
Amúgy sulis gépen IE nem nyitja meg anidb-t :zomg:

Ramiz

Quote from: Xzone on 2008-06-13, 18:48:15
Nem értem miért húzzátok fel magatokat ennyire ezen. Az eredeti Star Wars trilógiát sem az akkori képi megoldásokkal szokás nézni, és ezzel szerintem nincs semmi baj.

Erre csak annyit mondok, hogy én éveket vártam a Hayden Christiansen-telenített Star Wars őstrilógia dvd-s változatára...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Baggio

Quote from: Ramiz on 2008-06-13, 23:13:51
Quote from: Xzone on 2008-06-13, 18:48:15
Nem értem miért húzzátok fel magatokat ennyire ezen. Az eredeti Star Wars trilógiát sem az akkori képi megoldásokkal szokás nézni, és ezzel szerintem nincs semmi baj.

Erre csak annyit mondok, hogy én éveket vártam a Hayden Christiansen-telenített Star Wars őstrilógia dvd-s változatára...
pedig jók az új filmek is, én a legnagyobbat a 3. részen flesseltem eddig az összes star wars közül.
még egy pillanatra a ghost-hoz: én alig várom a flimet is. tiszta hülyeség ilyeneket mondani hogy filmet csinálni ebből vagy abból gáz/szentségtörés....  ha nem tetszik akkor ott vannak a régi dolgok.
gits-ből bármit csinálnak én kiváncsi vagyok rá. ami meg nem jó azt nem nézem meg megint, ennyi. de legalább lesznek új dolgok. gits-ből én már mindent megnéztem/az összes könyvet/mangát megszereztem amit lehetett. bármi jó ami új. és azért egy film mindig más mint egy anime... ha csak annyira lesz jó hogy 90 percen át rommá effektezett képeket látunk amin verik egymást, nekem az is be fog jönni. mert GITS

kelvor

Quote from: Ramiz on 2008-06-13, 23:13:51

Én úgy vettem meg a díszdobozos kiadást, hogy fogalmam nem volt róla, hogy a végébe is belenyúltak. Jött is a hidegzuhany...

Quote from: Baggio on 2008-06-14, 01:47:15
pedig jók az új filmek is, én a legnagyobbat a 3. részen flesseltem eddig az összes star wars közül.
még egy pillanatra a ghost-hoz: én alig várom a flimet is. tiszta hülyeség ilyeneket mondani hogy filmet csinálni ebből vagy abból gáz/szentségtörés....  ha nem tetszik akkor ott vannak a régi dolgok.
gits-ből bármit csinálnak én kiváncsi vagyok rá. ami meg nem jó azt nem nézem meg megint, ennyi. de legalább lesznek új dolgok. gits-ből én már mindent megnéztem/az összes könyvet/mangát megszereztem amit lehetett. bármi jó ami új. és azért egy film mindig más mint egy anime... ha csak annyira lesz jó hogy 90 percen át rommá effektezett képeket látunk amin verik egymást, nekem az is be fog jönni. mert GITS

Ezzel én meg úgy vagyok, hogy GITS= az első, eredeti film. Számomra sem az Innocence, sem a SAC nem tudta azt az élményt nyújtani, mint anno az elődje. Persze, ezzel nem azt akarom mondani, hogy nézhetetlen, pocsék alkotások, hanem csak annyit, hogy félve várok már mindent, ami Ghost in the Shell.

Ramiz

Quote from: Baggio on 2008-06-14, 01:47:15

Quote from: kelvor on 2008-06-14, 02:34:09
Ezzel én meg úgy vagyok, hogy GITS= az első, eredeti film. Számomra sem az Innocence, sem a SAC nem tudta azt az élményt nyújtani, mint anno az elődje. Persze, ezzel nem azt akarom mondani, hogy nézhetetlen, pocsék alkotások, hanem csak annyit, hogy félve várok már mindent, ami Ghost in the Shell.

Furcsa, mert az én álláspontom ebből a kettőből lehetne összegyúrni. :) Egyrészt igaza van Baggionak abban, hogy jól sikerült minden: az Innocence és a két sorozat is. (Sőt talán még jobban is, mint a rajzoló következő mangája, a Man/Machine Interface, ami már majdnem fogyaszthatatlan lett szerintem, és kevésbé szép is, mint az első kötet. Az 1.5: Human Error Processort amúgy olvasta valaki?) Másrészt persze, hogy igaza van kelvornak: GITS = alapfilm, kész, semmi sem érhet fel ahhoz ebben a műfajban (emlékszem a borzongásra, amit akkor éreztem, mikor először láttam a GitS-et, kivetítve egy belvárosi kávézóban/bárban...). Azt nem mondanám, hogy félve várok mindent, ami GitS, éppen azért nem, mert az első film érinthetetlen. Na ezért nem lett volna szabad semmi pénzért hozzányúlni ahhoz az egy filmhez - hogy visszatérjünk ehhez a kérdéshez. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Baggio

én azt hiszem most ha kimegyek és már ki lesz adva a húzottszeműeknél akkor megveszem ezt az új változatot és ha hazajöttem a haverom nagy plazmájám megnézem és utánna döntöm el hogy anyázok-e vagy sem :)
egyébként nekem a stand alone complex nagyobbat ütött mint az eredeti film.
a man/machine interface egy kicsti nehezen befogadható valóban, és tele van ilyen nagyon techo-dumával, de nekem ott is tetszik a CG :D meg úgy az egész. bár mondom, nekem bármi GITS=libabőr.
egyébként érdemes elolvasni azt a 3 regényt és a +1et az Innocence:after the long goodbye-t is. azok is jók

Zsiga

Quote from: Baggio on 2008-06-15, 01:39:31
Egyetértek. :tezsvir: Az eredeti film nekem kb. olyan mint egy teaser a két SAC sorozathoz.

Solid Snake

Quote from: Zsiga on 2008-06-15, 11:54:55
Quote from: Baggio on 2008-06-15, 01:39:31
Egyetértek. :tezsvir: Az eredeti film nekem kb. olyan mint egy teaser a két SAC sorozathoz.
[spoiler][/spoiler]

Kuroi Tenshi

Quote from: Próféta on 2008-06-16, 16:37:50
:w00t:
De nem volt már egyszer?

De: már elfelejtettem, hogy mi volt a rendezvény neve, de tavaly
vagy tavalyelőtt kora nyáron a millenárisban vetítettek néhány
animét, méghozzá ingyen.

Fazék

igen, de ha elolvastátok a cikket, akkor ez egy felújított digitális változat lesz ;)

Zsiga

Quote from: Fazék on 2008-06-16, 16:26:51
Perfect Blue vetítés lesz az Odeon-Lloyd moziban
Azért a pofátlanság csúcsa hogy úgy reklámozzák a digitális, projektoros vetítést mintha maga a megváltás lenne... Mondjuk úgy általában az utóbbi 20 év konzumer-marketing-agymosásában valahogy sikerült beleverni a paraszt fejébe hogy a digitális az jó mert modern meg jó minőség meg stb. Kár hogy kamu. ::)

A filmnek persze örülünk, kár hogy nem leszek itthon hogy megnézhessem. :frown:

jamamura szadakó

Quote from: Kuroi Tenshi on 2008-06-16, 16:45:19
Quote from: Próféta on 2008-06-16, 16:37:50
:w00t:
De nem volt már egyszer?

De: már elfelejtettem, hogy mi volt a rendezvény neve, de tavaly
vagy tavalyelőtt kora nyáron a millenárisban vetítettek néhány
animét, méghozzá ingyen.

oké, de ez nem egy egyszeri vetítés lesz: a film végre hivatalosna is moziforgalomba keül magyarországon, s még az idén dvd-n is megjelenik. az odeon és cornerfilm kiadványait elnézve valszeg nem is akármilyen formában.
Quote from: Zsiga on 2008-06-16, 16:48:48
Azért a pofátlanság csúcsa hogy úgy reklámozzák a digitális, projektoros vetítést mintha maga a megváltás lenne... Mondjuk úgy általában az utóbbi 20 év konzumer-marketing-agymosásában valahogy sikerült beleverni a paraszt fejébe hogy a digitális az jó mert modern meg jó minőség meg stb. Kár hogy kamu. ::)

A filmnek persze örülünk, kár hogy nem leszek itthon hogy megnézhessem. :frown:

most miért pofátlanság? vetítettek már valaha nagyfelbontásban animét magyarországon? nem tudok róla.

Nem duplapostolunk. :_piszka:

Próféta

Quote from: jamamura szadakó on 2008-06-16, 16:52:36s még az idén dvd-n is megjelenik
:cool:
Jaaa! Akkor ezt is tessék mondani! Ezt nem írtad a blogon! (ugye a tied?)

Fazék

Quote from: Zsiga on 2008-06-16, 16:48:48
mondja ezt valaki, aki 10x annyi helyet áldoz a vinyóján a filmekre, csak azért hogy 720p-s változatban legyenek meg :haha:
márpedig sztem hasonló képminőségbeli eltérésről van szó itten is ;)