Általános anime terefere/vita topik

Started by SaiyaGin, 2006-12-30, 09:42:55

Previous topic - Next topic

Rounin

Nem fogok utánaolvasni, de nem úgy van, hogy a rape aranykorának lesz csak vége?

Member

Quote from: Rounin on 2010-12-15, 16:58:27
Nem fogok utánaolvasni, de nem úgy van, hogy a rape aranykorának lesz csak vége?
Ha ez volna, akkor sokkal jobban érdeklődnék a műfaj iránt.

Titkos

#1652
Darkstar: Én pl. mondhatni "kínomban" olvasok shitkakut, mivel nem ismerek más olyan angol nyelvű oldalakat, ahol azzal foglalkoznának napi szinten, hogy Japánban épp milyen animéket bannolnak. XD De ha linkelsz pár szerinted megbízható oldalt, ahol te szoktál tájékozódni, leszokok róla. :)

Rounin: Shitkakunak akkor nem tudom mennyire lehet hinni a fentiek után, de az ottani cikkek alapján pont az lesz ezzel a mostani törvénnyel a gond, hogy elég tág fogalom, és valami "gyerekek egészséges szellemi fejlődése" érdekében megy. Aki emlékszik még a nálunk lévő DBZ botrányra anno, az tudja, hogy ha egy sorozatba bele akarnak kötni, bele tudnak. És nem csak a rape-re szól, valami "minden olyan aktus, ami a szexualitást reklámozza", vagy hogy szólt. Aztán hogy szerintük emellett mi az, ami adásba kerülhet, azt csak ők tudják, de számukra pont ez benne a szép: mivel nincs szigorúan meghatározva, hogy mondjuk "schoolgirl rape is a no-no!", ezért kb. abba köthetnek bele, amibe csak akarnak. (Nem lepődnék meg, ha egyes cuccokat a kivillanó cicik miatt dobnának vissza, egy másikban meg egy mild sexjelenet fölött is szemet hunynának, mert szerintük az előbbi pont sértette a törvényt, az utóbbi meg nem.) Amúgy ne értsétek félre, én nem szítani akarom a pánikot, eleve ha jól értem, jövő tavasz/nyár körül fog kiderülni, hogy ténylegesen mennyire változtatja ez meg az animeipart, viszont tény, hogy nem túl szívderítő olyasmiket olvasni már vagy harmadik napja a shitkakun, hogy "Expect this season to be the last anyone hears of To Love-Ru, whether in anime or manga form – the recent ban will in all probability annihilate it in one way or another." Kösz b+... Szóval aki jobban képben van, Darkstar, vagy mások, meséljék már el, hogy pontosan akkor most mire terjed ki a ban, hogy szól a törvény, vagy legalább egy linket kérnék. :)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


White SeeD

A lényege: A 0-18 év kategóriás animukban nem lehet:
rape, szex, loli, "anti-social acts" of sexual nature, komolyabb fanservice, "harmfull" tartalom amit valószínű a helyi ortt fog figyelni ahol 80+ éves fószerok ülnek.
Tehát amit kapásból lehetne bannolni: TLR, Ore no Imouto, Panty & Stocking, Yosuga, Sora no Otoshimono, Milky Holmes stb...
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

kada

#1654
Kihagytad a glorifying crime (vagy miafene) részt.
Pl black lagoon nem fényezte sehol a bűnözést (szubjektív), de a főszereplők bűnözők voltak akiket nem kapott el a rendőrség, ez ártalmas a gyerekek rendes fejlődésére!
Már ha a moralfagok nagyon rászállnak.
Hánykor vetítették vajon?
Csakhogy el tudjam képzelni hogy vajon milyen nem" harmfull for youth" műsorok lesznek helyette.

SaiyaGin

Quote from: kada on 2010-12-16, 09:43:23
Kihagytad a glorifying crime részt.
Pl black lagoon nem fényezte sehol a bűnözést, de a főszereplők bűnözők voltak akiket nem kapott el a rendőrség, ez ártalmas a gyerekek rendes fejlődésére!
Már ha a moralfagok nagyon rászállnak.

Releváns hír
:szemuveges:

Member

AA-n nagyobb a pörgés a hír hallatán. :D

Szerintem a 18+-akat lesz, aki megvegye a "beteg emberek boltjában", aztán lesz scan, lesz fordítás, és ha a manga igényes, megveszik majd a DVDt is. Egyedül annyiban lesz részünkről gáz, hogy sokkal később kapjuk meg. Viszont a stúdiók bevétele gondolom apadni fog, hacsak nem találnak ki más reklám megoldást (pl. webcast).

Titkos

Igazából csak azt nem értem, hogy nekik ebből mi hasznuk származik? Bevételkiesés, ragefest, és stb. lesz ott is, még a miniszterelnök is szólt, hogy oké, hogy cenzúrázni akarnak, de azért ésszel kéne. Szóval nem tudom, seggnyalás a nyugatnak, hogy eljátsszák előttük az "erkölcsös tisztogatást", vagy mi? (Mert ugye nemrég volt amcsiknál felhördülés valami rape game miatt.) Nem baj, a yakuza fog örülni, az uncensored hentai után a fanservice tartalmú animét/mangát is felvehetik a listájukra. :)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


Member

Quote from: Titkos on 2010-12-16, 11:51:17
Nem baj, a yakuza fog örülni, az uncensored hentai után a fanservice tartalmú animét/mangát is felvehetik a listájukra. :)
Ezt nem teljesen értem. Az UC H-t külföldre exportálták és a yakuzá-k illegálisan visszavitték, vagy mi?

Titkos

Kb. :) Vagyis a részleteket pontosan nem tudom, nem dolgozom náluk (XD), de tudtommal a yakuza egyik fő kereskedelmi terméke az uncensored hentai/live porn, mivel ugye azt is törvény mondja ki náluk, hogy csak pixelesítve lehet szexfilmben 18-as dolgokat mutogatni. Ők meg jól megélnek az uncensored cuccok eladásából, és lehet majd a sima fanservice animékkel is ez lesz. XD
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


Member

Most elképzeltem, ahogyan odajön hozzám egy agyontetovált fazon a nyilvános fürdőben és oldalbabök, hogy "Unod már te is a pixelpuncit? Mellékesen olcsó hitelt is tudunk...".

Titkos

Rulez. :D (Mondjuk inkább az utcán, úgy tudom a fürdőkben van egy "tetováltaknak tilos a belépés" tábla, amit pont az ilyesmi elkerülése miatt raknak ki, csak mégsem írhatják úgy, hogy "ne gyere be, ha gengszter vagy!". XD)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


Darkstar

Ahelyett, hogy én írkálnék, itt egész normálisan össze van szedve
Quote
What is the Ban?
The Tokyo Anime ban's mission is an attempt to prevent anime from having harmful influences on the youth of Japan. This means that all anime released in Tokyo will have to go before a judging board to determine if an anime in question is within the scope of the ban or outside the scope of the ban. Animes contained within the ban will be marked as 18+ and have restricted distribution rules applied.

What is the Scope of the Ban?
All anime being produced in Tokyo. This ban does not prevent the production of anime in other cities, such as Osaka.

What is the Criteria of the Ban?
The ban is vague in the terms of what it covers. While the bill has yet to be fully translated, the key phrases that keep reoccuring between blog postings about the ban are:
Virtual Crimes that are likely to interfere with the healthy development of youth
Requirement of prudent application of the law in light of any artistic, social, scientific or satirical merits the work might express
Restriction of sales of anime, manga or games which "improperly glorify or emphasize" illegal sexual acts, such as rape, groping, BDSM, voyeurism, exhibitionism, etc.

This ranges from content such Hentai, to anime that have no negative intents, but have violent inspiring actions to them, such as Angel Beats. Similarly, anime that portray heavy usage of Guns, Killing, Sexual Harassment, and more would be underneath this ban. This includes long running anime such as Detective Conan and One Piece. Majority of Otaku-related anime are also targeted by this ban, such as Welcome to NHK!, Full Metal Panic (and company), and the recent The World God Only Knows and Ore no Imouto are also underneath of these conditions.

When does the Ban Start?
April 1st, 2011 is the first voluntary enforcement of the ban, where corporations have to show that they are starting to work on a process to adhere to the ban's conditions. July 1st, 2011 is the official mandatory first day.

Is the Anime Still Available?
Yes it is. The ban simply states that all anime which falls within its terms is no longer an anime with a age rating of youth (15+), but instead rated as adult (18+). In leau of this, that means that the anime cannot be readily accessible to minors without an ID check. Similarly, this means that broadcasting companies cannot broadcast the anime over the network.

Does this Effect Manga?
It is the same situation with Manga as Anime: marked as 18+ and sale is restricted. All of the policies listed apply similarly to manga publishers and sales divisions.

What does all of this mean?
It means that anime/manga that falls under the ban will no longer be able to be broadcast from stations located inside of Tokyo. This will ultimately result in less anime being produced, as many publishers are not willing to produce OADs or to digitally stream their anime. Similarly, sections that are littered with anime/manga related materials such as Akihabara will be strong armed, as majority of the content held in those shops are easily accessible to minors; thus failing at the condition of restricting sales to minors.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Member

Április 1. a hatálybalépés dátuma, ezek szerint csak tréfa volt az egész. ^^"

Rounin

Quote from: Darkstar on 2010-12-16, 18:49:49
Ahelyett, hogy én írkálnék, itt egész normálisan össze van szedve
Quote
The ban is vague in the terms of what it covers.

What. The. Fuck.
Ha jól emlékszem, Kaliforniában pont amiatt szedtek ízekre egy hasonló törvényjavaslatot (csak videójátékokra vonatkozóan), mert "vague in terms" volt.
Ez így ebben a formában számomra azt jelenti: "ami nekem tetszik, az mehet, ami nem tetszik... nos, mennyit vagy hajlandó fizetni?"
És ez még a jobbik eset, a másik lehetőség, hogy teljesen retardáltak.

kikuchiyo

Magunk között szólva, they had it coming.

Az az irány, ami felé az anime-ipar az utóbbi pár évben elment, nevezetesen hogy mindenfajta tartalom nélküli moe foshalmokat gyártottak futószalagon, sejthető volt, hogy semmi jóra nem fog vezetni. Már korábban is igaz volt, hogy a bevételt a DVD-k és főleg a kapcsolódó figurák, ölelőpárnák és egyéb szarságok hozták, és maga az anime igazából csak reklám volt ezekhez, de az utóbbi időben egészen kiüresedett az ipar, egyre explicitebb, egyre perverzebb sorozatokat gyártottak. Maga a sorozat a cselekményével együtt deklaráltan lényegtelenné vált, a funkciója arra korlátozódott, hogy a tudományos alapossággal az otakuk fétiseire optimalizált moe karakterek köré valamilyen keretet szolgáltasson. Erre részben rá voltak kényszerülve, mert csak így tudták eladni a merchandise-t az egyre magasabb ingerküszöbű otakuknak, de ugyanakkor egyre inkább elidegenítették a normális ízlésű többséget.

Persze ez nem jelenti azt, hogy az új szabályozás jó lenne - hibás alapra épülő, populista és önkényes intézkedés.

De megint csak magunk között: azokért a mostani animékért, amik a tilalom hatálya alá esnének, nem is kár.

[spoiler]Vajon mennyi az esélye annak, hogy az itteni moefag-ektől egy GTFO-nál értelmesebb választ kapok?[/spoiler]
Failure is the default option

Acchan

Quote from: kikuchiyo on 2010-12-16, 23:08:13
De megint csak magunk között: azokért a mostani animékért, amik a tilalom hatálya alá esnének, nem is kár.
:tezsvir:

Bishop

Én szerintem ez egy tökön rúgás saját maguknak, mert hát arra a évi 4-5 igényes a bant elkerülő anime-re nem lehet ipart építeni, mert a pénz az sajnos csak ezekben a tömegcikkekben van amit cenzúrázni akarnak és akkor igényesebb animere se lesz pénz. Bár lehet nincs igazam nem látom át annyira ezt.

Member

Ellennék nélkülük jómagam is. Csak a Freezing-et nyomják le, aztán csináljanak, amit akarnak. :D

Bishop

Én most a Mirai Nikki-t várom, de mire kijön már lehet cenzúrázzák is ::)

Darkstar

#1670
Quote from: kikuchiyo on 2010-12-16, 23:08:13
[spoiler]Vajon mennyi az esélye annak, hogy az itteni moefag-ektől egy GTFO-nál értelmesebb választ kapok?[/spoiler]
Semmi.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

NLZ

Tényleg, Darkstaron kívül van más moetard itt?
[reserved]

chilip

Quote from: Member on 2010-12-16, 23:19:40
Ellennék nélkülük jómagam is. Csak a Freezing-et nyomják le, aztán csináljanak, amit akarnak. :D
[spoiler][/spoiler]

Xzone


Member


SaiyaGin

Quote from: Member on 2010-12-16, 23:19:40
Ellennék nélkülük jómagam is. Csak a Freezing-et nyomják le, aztán csináljanak, amit akarnak. :D
:lol:

Acchan

Quote from: Member on 2010-12-17, 08:56:30
Quote from: Xzone on 2010-12-17, 01:27:43
Quote from: NLZ on 2010-12-17, 00:07:17
Tényleg, Darkstaron kívül van más moetard itt?

o/


Még valaki?
:lul: :rotfl:

Quote from: Member on 2010-12-16, 23:19:40
Ellennék nélkülük jómagam is. Csak a Freezing-et nyomják le, aztán csináljanak, amit akarnak. :D
Annyit áradoztok róla, h kénytelen leszek majd belenézni.  :D

chilip

Hajime no Ippo-ban mangát vagy animét érdemes tolni?

Junchi

^Tisztában vagy te a manga HOSSZával? :)

chilip