Általános anime terefere/vita topik

Started by SaiyaGin, 2006-12-30, 09:42:55

Previous topic - Next topic

Junchi

egy amerikai anime-disztribútor, a Funimation perelt be 1337 fájlcserélőt.

A kis cselesek. :D

Member

Quote from: Junchi on 2011-02-07, 18:12:03
egy amerikai anime-disztribútor, a Funimation perelt be 1337 fájlcserélőt.
A kis cselesek. :D
:lul: Ez nem lehet véletlen. :D Tuti, hogy a 100 éves háború kitörése esetében is van valami turpisság. :D

Bishop

Nem tudom hirtelen hova írjam szóval ide írom, egyik ismerősömnek kéne a Gungrave 21-23ig, mert úgy tűnik pont ezek nincsenek meg valamiért. Sajnos angliában van és nem elérhető az fpt neki, ráadásul sd-be kéne mert csak 3gigás nete van.

Selmo

A tökéletesség unalmas.

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

kikuchiyo

Quote from: SaiyaGin on 2011-02-18, 22:33:46
Ideje, hogy Komoly Dolgokról beszéljünk:
http://www.animenewsnetwork.com/interest/2011-02-17/croatian-food-maker-addresses-vegeta-product-name
[spoiler] :D[/spoiler]

Nincs arra szó, sem több szóból álló kifejezés, hogy mennyire elkésett és szánalmas ez a bejelentés.
Failure is the default option

Xzone

Quote from: Darkstar on 2011-03-28, 01:15:09
Ki hányat ismer fel?
Én úgy érzem, hogy túl sokat  :D
http://www.nicovideo.jp/watch/sm2895715

Az első 100-ig jutottam eddig, a címeket olvasva olyan 70-et azonnal el tudtam helyezni. Ha tényleg csak hallás után kellene beugraniuk, akkor max 30 ment volna ^^"

Member

Quote from: kikuchiyo on 2011-03-28, 01:23:36
Quote from: SaiyaGin on 2011-02-18, 22:33:46
Ideje, hogy Komoly Dolgokról beszéljünk:
http://www.animenewsnetwork.com/interest/2011-02-17/croatian-food-maker-addresses-vegeta-product-name
[spoiler] :D[/spoiler]

Nincs arra szó, sem több szóból álló kifejezés, hogy mennyire elkésett és szánalmas ez a bejelentés.
+1
Mert valószínűleg egy zárkózott szigetország éppen azzal foglalkozott, hogy neveket lopjon össze, nem? Akkor már sokkal gázabb a Vegeta részéről, hogy hasonlít a magyar vegetál szóra, ami ugye passzív döglődésre utal.

kikuchiyo

Quote from: motifator on 2011-03-29, 18:38:23
Ponyo
...
Nem tom, lehet, hogy nem bírom az új Miyazakikat, és ennyi.
...
Na mindegy, a tanulság az, hogy nem lehet minden Miyazaki film egy Nausicaa, Mononoke Hime, Laputa vagy Chihiro. Magyarul nem lehet minden Miyazaki film pont olyan, amilyennek én szeretem, dammit!

Én nem fogalmaznék ilyen megengedően. Bárki mástól a Ponyo egy kicsit gyermeteg, de vállalható film lett volna.
De attól az embertől, aki a Nausicaa-t adta a világnak, a Ponyo egy hatalmas visszalépés, a sajnálatos és visszafordíthatatlan öregkori leépülés szomorú mementója.

motifator

Kb. ugyanazt érzem, mint te, nemhiába emlegettem fel én is a régi nagy filmjeit, köztük a Nausicaa-t, ami mai napig a #1 nálam.
Én csak azért nem vagyok ennyire szigorú vele, mert egyrészt úgy érzem, hogy egy akkora művésznek, mint Miyazaki, már joga van azt csinálni, amit akar. Persze a nézőknek meg joga van nem szeretni a végeredményt. 10 évvel ezelőtt Kazuya Tsurumaki robotokat akart rajzolni, a világ gazdagabb lett a FLCL-vel. 3 éve Miyazaki halakat akart rajzolni, hát kaptunk egy Ponyot. Kár.

Másrészt. Mint írtam, nem teljesen éreztem a Ponyo problémáit új dolgoknak. Ugyanazokat az elemeket láttuk újrahasználva, amik ott voltak a Totoroban, Kikiben, Chihiroban, Howlban, és nekem már ott se feltétlenül tetszettek. Ez a gondolatmenet meg ott borul fel, hogy voltak viszont olyan elemek, amik meg egy az egyben Nausicaa-ból jöttek, és míg a Nausicaa-ban tökéletesek voltak, a Ponyoban valahogy mégis nevetségesen hatnak. Jelentkezzen, aki nem azonnal a Nausicaa nyitójelenetére gondolt, amikor Ponyo apja ott matatott buborékban a halak között, szórta pipettából a jóságport, nekem meg porallergiám van ezért szívtam azt a jóságos g..... Bocsánat, ez nem tudom, hogy jött :)

Na mindegy, mostmár totál belekavarodtam a saját gondolataimba és abszolút nem értek már egyet azzal, amit eredetileg mondani akartam. Lehet, hogy igazad van kikuchiyo, és a Ponyo egész egyszerűen gyenge lett, nincs értelme mentegetni.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

kikuchiyo

Igazából az én álláspontom sem egységes: az egyik vállamon ülő angyalszárnyas mini-én azt mondja, amit te is, hogy ki vagyok én Miyazakihoz képest, hogy megmondjam, mit csináljon, és hogy az életműve korábbi része nem csorbul attól, hogy az utolsó filmjei kevésbé sikerültek.
De a másik vállamon ülő ördögszarvacskás mini-én meg azt mondja, hogy "although I can't lay eggs, I am a very good judge of omelettes", azaz igenis megítélhetem, hogy a Ponyo sztorijának semmi értelme és az általad is felsorolt WTF-dolgok a levegőben lógnak - de már a Howl-ban is döcögött a sztori a könyvhöz képest és a megvalósításban is voltak kifogásolható elemek.

Igazából azért kínos ez, mert maga Miyazaki már többször kijelentette, hogy vissza akar vonulni, ha jól tudom, a Mononoke Hime óta minden filmje után. Szerintem ő maga, mint mindenki mástól és magától is a legjobbat megkövetelő alkotó, érezte, hogy nem tud már felérni a régi önmagához (és valljuk be, a Nausicaa-hoz vagy mondjuk a Totoróhoz tényleg igen nehéz lett volna), és ennek megfelelően abba akarta hagyni - a csúcson, ha úgy tetszik.
De az az érzésem, hogy a Ghibli stúdió fejesei minden alkalommal beletrollkodták egy újabb film elkészítésébe. Végső soron az ő álláspontjukat is megértem (bár elfogadni nem tudom és neheztelek is rájuk): nyilván nem akarták elengedni a biztos közönségsikert garantáló, nemzetközileg is AZ animét jelentő alkotójukat.

Az kár is lett volna, ha az MH után visszavonul: így szegényebbek lennénk a Chihiroval, amiben bár szintén vannak WTF-részek (ahogy írod), de olyan jelenetek is, amelyek - legalábbis számomra - kiütik az esztétikai mérce felső végét.

De megkockáztatom, hogy a Chihiro után hagyniuk kellett volna méltósággal visszavonulni. A Howl már kissé csalódást keltő volt nekem és másoknak is, a Ponyo meg még inkább. És kifejezetten undorítónak találtam azt az eljárást, hogy a stúdió a filmkészítéshez amúgy elég kevéssé értő fiával csináltatta meg a végül középszerűre sikeredett Tales of Earthsea-t, csak azért, hogy még egy filmbe, amúgy "csakazértis" alapon, belelovallják az öreget. (Persze nem tudom bizonyítani, hogy így volt, de a hírek, hogy sokáig nem is beszélt a fiával az Earthsea miatt, ilyesmire engednek következtetni.)

balaaz

Érdeklődve olvastam a Ponyo kapcsán írt gondolatmeneteiteket! Én annó ilyneket írtam róla:

Nagyon vártam... nagyon csalódtam benne... Számomra túl lapos volt és egy-két részt kivéve mondhatni unalmas. Furcsállottam az önreklámot Miyazakitól. Zeneileg sem fogott meg, ellentétben az előzőekkel. Minden tekintetben úgy éreztem, hogy az egyik leggyengébb Ghibli és Miyazaki is lett egyben. Ez fájt is nekem. Szomorú, hogy ezt kellett látnom Hayaotól, túl sokat ismétli magát, nem újít. Szerintem az előző Ghibli (Gedo senki) is sokkal jobb volt a fiától, Gorotól, pedig az sem volt az igazi. Vagy hogy azt ne mondjam: közel 40 éve! már jobbat csinált a pre-Ghiblis csapat Hayaoval a Panda kopandával (amivel egyébként szintén vannak hasonlatosságok). Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a gyerekeimnek még úgy is tettszett, hogy én voltam a narrátor a feliratfelolvasással. S csak azért nem írtam csúnyábbakat, mert azért a Ghibli és Miyazaki még mindig a szívem csücske... Tenger témájú animációban viszont a Némó nyomában a király...

ogre

na, én is hozzáköhögök. ezt a ponyo-t egyáltalán nem láttam, de a howl teljesen friss élmény. ez előtt az ocean waves-et láttam, ami távolról sem kiemelkedő alkotás, de nem rossz. a chihiro szerintem nagyon hype-olt. szép, jó, de nem volt egy esztétikai katarzis, akármennyire szép is. attól még, mert szépen és jól tudják használni a 3d-t, nem lesz jobb, mint egy nausicaa, vagy más stúdióból az angel's egg. utóbbit azért mondom, mert akármennyire szürreális, meg túlszimbolikus, de a leírtak alapján talán összevethető lehet a ponyo-val, mert már-már öncélú. szerintem. mindenesetre megnézem a ponyo-t, mert kíváncsi vagyok, hogy az itteni benyomások alapján mit fog nyújtani.

balaaz

Még csak annyit, hogy szerintem a Chihirónak nem a külalakja az erőssége és bár elsőre nekem is WTF volt (akkor még nem is tudtam, hogy mi az anime), de újranézésre beleszerettem a hangulatába. Most, hogy már kezdem kapizsgálni egy pár év animenézés után, hogy mi is ez a műfaj, megérne még egy újranézést lassan. Amúgy nem ez a "túlszimbolikus" szerintem, hanem az NGE - na az egy "szimbólum fanservice".

Másik: ősrégi/korai Miyazakikat nem Totorótól, Nauszikáttól, Laputától számolnám, ahogy említettem a Panda Kopandát: még egy-két évtizedet vissza lehet menni időben (Heidi, Conan, Cagliostro stb.). Ja, és a mangáiról se megfeledkezni, mert pl. Gedo Senki-t is véleményem szerint jórészt így rántották elő.

Ponyóból, ha jól emlékszem egyedül talán a vízáradásos, rohanásos rész volt, amit igazán kedveltem. Mellesleg lassan már az Arrietty-val kellene bebüntetni magunkat...

kikuchiyo

Quote from: ogre on 2011-03-31, 01:40:15
na, én is hozzáköhögök. ezt a ponyo-t egyáltalán nem láttam, de a howl teljesen friss élmény. ez előtt az ocean waves-et láttam, ami távolról sem kiemelkedő alkotás, de nem rossz. a chihiro szerintem nagyon hype-olt. szép, jó, de nem volt egy esztétikai katarzis, akármennyire szép is. attól még, mert szépen és jól tudják használni a 3d-t,

Hát nem tudom, nekem egyáltalán nem a 3D miatt tetszett a Chihiro. Bár nehezen tudnám elmagyarázni, hogy miért tetszettek azok a jelenetek, amelyek igazán tetszettek (amikor a vége felé utaznak a vonaton pl.)

Quotenem lesz jobb, mint egy nausicaa, vagy más stúdióból az angel's egg. utóbbit azért mondom, mert akármennyire szürreális, meg túlszimbolikus, de a leírtak alapján talán összevethető lehet a ponyo-val, mert már-már öncélú. szerintem. mindenesetre megnézem a ponyo-t, mert kíváncsi vagyok, hogy az itteni benyomások alapján mit fog nyújtani.

Az Angel's Egg nagyon rossz analógia, teljesen más a kettő.
A Ponyo egyszerűen csak... hogymongyam magának... béna, míg az Angel's Egg a maga kitűzött művészi programját - már ha szabad ilyen bölcsész hab-kifejezéseket használnom - maradéktalanul véghezviszi, csak azért lehet WTF-nek érezni, mert nem tesz engedményeket a néző felé.

@balaaz:
Quote from: balaaz on 2011-03-31, 23:13:43
Másik: ősrégi/korai Miyazakikat nem Totorótól, Nauszikáttól, Laputától számolnám, ahogy említettem a Panda Kopandát: még egy-két évtizedet vissza lehet menni időben (Heidi, Conan, Cagliostro stb.). Ja, és a mangáiról se megfeledkezni, mert pl. Gedo Senki-t is véleményem szerint jórészt így rántották elő.

Nézd meg az Adventures of Hols, Prince of the Sun c. filmet, ha még nem láttad. A hatvanas években készült, nem Miyazaki rendezte, hanem Takahata, a másik fő Ghibli-oszlop, de Miyazaki csinálta a legtöbb kulcsrajzot. Nagyon sokban megelőlegezi a későbbi munkáit, rajzstílusban és mondanivalóban egyaránt.
Kissé egyenetlen a rajz kidolgozottsága, mert állítólag épp egy szakszervezeti balhé volt a stúdiónál, ahol dolgoztak (Takahata és Miyazaki voltak a főkolomposok a szakszervezetben), és emiatt pár jelenet nincs is befejezve, kvázi visszavált diavetítéssé. De pl. van az eleje felé egy jelenet, amikor egy kőóriás életre kel, na azt szinte hihetetlen, hogy ember rajzolta (pedig de, Miyazaki, név szerint).

balaaz

Quote from: kikuchiyo on 2011-03-31, 23:41:22
...Chihiro... amikor a vége felé utaznak a vonaton pl.
Az nekem is az egyik kedvenc jelenetem, DE én már nehezen SE tudnám elmagyarázni miért tetszett. Ciki...
Quote from: kikuchiyo on 2011-03-31, 23:41:22Nézd meg az Adventures of Hols, Prince of the Sun c. filmet, ha még nem láttad.
Láttam! C'est la vie - de azért kicsit szomorú, hogy Miyazaki és Takahata így megöregedtek... Én különösen az utóbbitól néztem volna (néznék?) még valami jó kis társadalomkritikusat vagy csak egy egyszerű, igazi, emberszagú sztorit.

ogre

Quote from: kikuchiyo on 2011-03-31, 23:41:22
Quote from: ogre on 2011-03-31, 01:40:15
na, én is hozzáköhögök. ezt a ponyo-t egyáltalán nem láttam, de a howl teljesen friss élmény. ez előtt az ocean waves-et láttam, ami távolról sem kiemelkedő alkotás, de nem rossz. a chihiro szerintem nagyon hype-olt. szép, jó, de nem volt egy esztétikai katarzis, akármennyire szép is. attól még, mert szépen és jól tudják használni a 3d-t,

Hát nem tudom, nekem egyáltalán nem a 3D miatt tetszett a Chihiro. Bár nehezen tudnám elmagyarázni, hogy miért tetszettek azok a jelenetek, amelyek igazán tetszettek (amikor a vége felé utaznak a vonaton pl.)

nekem sem. a 3d-t azért vetettem fel, mert rajzilag már sok újat régen nem tudnak nyújtani, a technológia fejlődése picit más irányokba nyit, de ettől nem lesz lényegesen jobb. 3d-ben mondjuk az appleseed volt, ami elsőre megfeküdte a gyomrom, mert egyszerűen sok volt. aztán rájöttem, hogy baromi jól van megcsinálva, csak én nem erre szocializálódtam.

Quote from: kikuchiyo on 2011-03-31, 23:41:22Az Angel's Egg nagyon rossz analógia, teljesen más a kettő.
A Ponyo egyszerűen csak... hogymongyam magának... béna, míg az Angel's Egg a maga kitűzött művészi programját - már ha szabad ilyen bölcsész hab-kifejezéseket használnom - maradéktalanul véghezviszi, csak azért lehet WTF-nek érezni, mert nem tesz engedményeket a néző felé.

az angel's egg nekem a vesszőparipám. az első animék között volt, amit láttam, és pont azzal fogott meg, hogy semmiről nem szól. ez persze ilyen kereken nem igaz, de inkább hangulata van, mint története. a konverzációból mégis arra jutottam, hogy lehet köze a kettőnek egymáshoz. ha nincs, az sem baj. :)

Darkstar

Kezdenek befolyni az Ápr 1 trollkodások. Sok köztük a WIN. :D
Pl ez is
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

NLZ

[reserved]

Darkstar

A BaseSon csinálja a Koihime Musou játékokat. Innen már rakd össze. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Darkstar

http://yaraon.blog109.fc2.com/blog-entry-1420.html
Quote【BD速報】『IS<インフィニット・ストラトス>』BD1巻が2万2000枚を売り上げ、総合首位を獲得、合算約3万枚!
Quote3万

Now, WHERE'S MAH SEASON 2, 8BIT?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Próféta

Darkstar

Madokafe
OMG
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Xzone

Member

Quote from: Darkstar on 2011-05-03, 11:45:11
Madokafe
OMG
Ezek sem normálisak. :) Mondjuk látom, a 3. Witch nagyon híres lett. :D

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Darkstar

:rotfl: :lul: :lul:  :hopp:

[spoiler]
Quote*70,3 frt *1 Madoka Magica [DVD+BD]
*40.2 frt *4 IS [DVD+BD]
**8.5 frt *2 Kiminitodoke 2ND SEASON Vol.1 [DVD]
**7.1 frt *2 Freezing Vol.1 [DVD+BD]
**5.5 frt *3 Yumekui Merī 1 [DVD+BD]
**4.5 frt *2 Zombie Desu ka? [DVD+BD]
**4.3 frt *1 Starry☆Sky vol.1~Episode Capricorn~ [DVD]
**3.6 ftt *4 Onni-chan!! 1 [DVD+BD]( DVD sold about 1 frt )
・・・・・・・・・・・・・・・・・
**2.1 frt *1 Level E 1 [DVD]
**1.3 frt *1 Mitsudomoe 1 [DVD+BD],DVD sold about 1.2 frt
・・・・・・・・・・・・・・・・・ anime saving line ・・・・・・・・・・・・・・・・・ 1 frt *1 Fractale with Nendoroid figure [DVD+BD]
***.6 frt *1 Dragon Crisis!! [DVD+BD], DVD sold less than 1 frt
[/spoiler]
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

NLZ

Én vagyok az egyedüli, aki ezt nem érti?
[reserved]

White SeeD

Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6