Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

Cloud

Dokuro-chan

Úristen ez nagyon fárasztó volt. :lul: Jön második évad. :D

Pr3d4k1ng

Quote from: Cloud on 2011-01-19, 23:34:44
Dokuro-chan

Úristen ez nagyon fárasztó volt. :lul: Jön második évad. :D
Első sokk volt nekem :D.

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

NLZ

[reserved]

Member


Cloud

Quote from: Pr3d4k1ng on 2011-01-20, 00:09:11
Quote from: Cloud on 2011-01-19, 23:34:44
Dokuro-chan

Úristen ez nagyon fárasztó volt. :lul: Jön második évad. :D
Első sokk volt nekem :D.
Nekem pont ilyen anime kell a fárasztó nap után. :D

Chidori

#8525
Ichi the Killer

Oh Dear Lord. Hát ez elég nagy őrültség volt. Pedig az alapsztorija még jó is lenne, de nem egy részbe kellett volna mindent belerakni. Ebből a témából akár egy jó 20-25 körüli részes animet is lehetett volna csinálni, így viszont 1 résszel nem igen tudok mit kezdeni. Ezt az egy részt viszont a lehető legelborultabbra csinálták meg, kínomban néha már nevettem. :D Nem volt rossz, de jónak sem mondanám semmiképp.

5/10

Denpa Teki na Kanojo

Na ez viszont tetszett. Vagyis... itt is az a legfőbb bajom, hogy kevés volt ez a két rész. De hát így jár az, aki egy nap úgy ül a gép elé, hogy ő ma bizony csak 1-2 részes animekat néz. Csak ez tényleg egy olyan anime, amit nyugodt szívvel lehetett volna folytatni, mert minden adva volt. Jó történet, érdekes karakterek, nagyszerű grafika. Ezt az animet unalomig lehetett volna nézni, ami bizony nem két rész után jött el. Én mondjuk azt hittem, hogy egybefüggő történetet kapunk mind a két részben, ehelyett kaptunk két külön szálat, ezért is jó lett volna ha tovább viszik a történetet, mert így kb. olyan mintha az ötletekből fogytak volna ki, amit nehezen hiszek el. Tetszett, hogy mind a két részben azért volt egy nagyobb csavar.  A karaktereket sem mondanám sablonosnak, nagyon is jól megvoltak csinálva, mindenkit megszerettem. Mivel rövid volt, ezért nyilván nem fog bennem egy örök életre nyomott hagyni, de esti kikapcsolódásnak mindenkinek szívből ajánlom.

8/10

Code Geass R2

Ez is bevégeztetett. Ezt azért már nem daráltam le olyan gyorsan, mint az első évadot. Ez részben annak köszönhető, hogy beköszöntött a vizsgaidőszak és nem jutott rá időm, másrészről talán nem is kötött le annyira, mint a legelső széria. Vegyes érzésekkel vágtam bele az évadba. A folytatást nagyon vártam, hisz az első évad számomra mindent vitt, viszont több helyen is hallottam igen negatív kritikát erről az évadról. Összességében még így is azt mondta a többség, hogy ez jobb évad mint a legelső (elég csak megnézni az anime oldalakon a pontozásokat, a legtöbb helyen beelőzi az első évadot), de volt aki nevetségesnek titulálta a szériát. Szóval kicsit aggódtam, hogy összeomlik a Code Geass nimbusza előttem, de szerencsére nem így lett. Ugyan nálam nem érte el az első évad szintjét, de ez is bőven jó volt nekem. Kicsit sajnálom, hogy 1-2 rész között heteket is kihagytam, mivel visszakapcsolni már nem mindig tudtam a történetbe, elég nehéz volt megérteni, hogy akkor most ki kivel van és miért. Az új szereplők közül sem volt mindenki szimpatikus, gondolok itt pl. Rolora. Shirley volt az egyik kedvenc karakterem és az ő [spoiler]halálát[/spoiler] sem tartottam túl korrekt lépésnek. Lelouch a végén teljesen bekattant, én személy szerint nagyon sajnáltam őt. Mindenkit elvesztett maga körül, pedig igenis jó célért küzdött, de megrészegítette a hatalom és onnantól kezdve nem ismert lehetetlent. A vége nagyon érdekes volt, láttam, hogy sok helyen vitatkoznak azon, hogy vajon Lelouch él-e vagy sem. A készítők amúgy azt állítják, hogy Lelouch [spoiler]meghalt,[/spoiler] de szerintem egy kicsit mégis lehet reménykedni. Suzaku elég rendesen [spoiler]"átszúrta" [/spoiler]a testét, de nem sokkal az eset előtt Lelouch még csak arról beszélt, hogy "el akar tűnni", ami alatt nem hiszem, hogy a halálát értette. Na meg ott volt a végén a szekér és C.C titokzatos mondata... hát érdekes, ettől klassz ez az egész. Hallottam, hogy lesz harmadik évad, de már nem ezekkel a karakterekkel, szóval az is lehet, hogy azt már nem fogom nézni, mert ez a Lelouch, Kallen, Suzaku, Shirley (amíg élt), C.C, Milly, Rivalz, Tamaki (na őt imádtam) Ougi, Lloyd, Cornelia stb... gárda nagyon bejött. :) Sokáig csak 7-8 pontot akartam adni erre az évadra, de az utolsó részek, köztük a végső nagy csatával és a nagy csavarnak köszönhetően erre az évadra is jár egy 9 pont.

9/10 

Junchi

Quote from: Chidori on 2011-01-21, 23:39:24
Denpa Teki na Kanojo
Csak ez tényleg egy olyan anime, amit nyugodt szívvel lehetett volna folytatni, mert minden adva volt.

+1

A létező talán legnagyobb potenciával operáló animék egyike, amiből két rész nem, hogy kevés, hanem egyenesen nevetséges... >___> Jó, mondjuk nem az animére fújok, hisz az LN sem volt több két nyomorult kötetnél, szal alapanyag híján nehezen lehetett volna továbbvinni, de azért így is ARGH!

Pagan

#8527
Quote from: Junchi on 2011-01-22, 12:14:59
Quote from: Chidori on 2011-01-21, 23:39:24
Denpa Teki na Kanojo
Csak ez tényleg egy olyan anime, amit nyugodt szívvel lehetett volna folytatni, mert minden adva volt.

+1

A létező talán legnagyobb potenciával operáló animék egyike, amiből két rész nem, hogy kevés, hanem egyenesen nevetséges... >___> Jó, mondjuk nem az animére fújok, hisz az LN sem volt több két nyomorult kötetnél, szal alapanyag híján nehezen lehetett volna továbbvinni, de azért így is ARGH!

Harom light novel volt, abbol az elsot es a harmadikat animesitettek meg, a masodikat valamiert kihagytak. Amugy egyetertek, nagyon jo kis anime, jo lett volna tobbet latni belole.

Quote from: Chidori on 2011-01-21, 23:39:24
Lelouch a végén teljesen bekattant, én személy szerint nagyon sajnáltam őt. Mindenkit elvesztett maga körül, pedig igenis jó célért küzdött, de megrészegítette a hatalom és onnantól kezdve nem ismert lehetetlent.
En nem ugy ertelmeztem, hogy bekattant volna, nekem elegge kiszamitottnak tunt minden tette. Az volt a terve, hogy [spoiler]a vilag szemeben elsoszamu kozellensegnek allitja be magat, aki ellen osszefoghat az egesz vilag, kozben az osszes haboru es helyi viszaly leall, es ez az egyseg a halala utan is megmarad, igy megvalosul a vegso celja, a vilagbeke. [/spoiler] Mondhatjuk hogy ez egy kicsit naiv elgondolas, a valosagban a stabilitas nagyon hamar felbomlana, de ennyi meg belefer.

balaaz

Quote from: Chidori on 2011-01-21, 23:39:24
Ichi the Killer
Ebből a témából akár egy jó 20-25 körüli részes animet is lehetett volna csinálni, így viszont 1 résszel nem igen tudok mit kezdeni.
No igen. Az 5/10 elég jóindulatú értékelés. De ezt így külön értékelni nem érdemes. Arra jó, hogy felhívja a figyelmedet az élőszereplős filmre, ha nem láttad volna még. A teljes sztori meg mangában kibontott, ami nekem egyik személyes kedvencem, de nem ajánlom épeszű és normális értékrendű embereknek...  :__devil:

Én pedig eljutottam a Lain-ig, ami nem tetszett annyira, mint reméltem... Ugyanakkor kénytelen vagyok itt, nagy nyilvánosság előtt kinyilvánítani, hogy Member az Isten! Leborulok a nagysága előtt! Az a zseniális, korszakalkotó .srt OP karaoke örökké emlékezetes marad számomra (zuhanok, fakulok, elveszek...) - még akkor is, ha tök fölösleges (amire a Member oldaláról linkelt felirattörténeti kisfilm is utal / Ezért külön NAGY köszönet).

Chidori

Quotekozben az osszes haboru es helyi viszaly leall, es ez az egyseg a halala utan is megmarad, igy megvalosul a vegso celja, a vilagbeke.

Igen, csak kár, hogy ehhez az kellett, hogy tényleg mindenkit maga ellen fordítson és így totál anti hősnek jött le.

QuoteArra jó, hogy felhívja a figyelmedet az élőszereplős filmre, ha nem láttad volna még.

Nem, még nem láttam. Annyit viszont már hallottam róla, hogy hozzá képest a Fűrész, és a A texasi láncfűrészes délutáni matiné.  ^^" :D

Member

Quote from: balaaz on 2011-01-23, 22:26:39
Ugyanakkor kénytelen vagyok itt, nagy nyilvánosság előtt kinyilvánítani, hogy Member az Isten!
Köszi, bár kicsit túlzás, Istennel csak hétvégente futok össze pár sör erejéig. :ejnye:

balaaz

Quote from: Chidori on 2011-01-23, 23:16:47
Nem, még nem láttam. Annyit viszont már hallottam róla, hogy hozzá képest a Fűrész, és a A texasi láncfűrészes délutáni  matiné.
Én nemigen szeretem/bírom a horrort, úgyhogy a fenti két mű vonatkozásában nem tudok nyilatkozni, de az Ichi the Killer nem horror! Komédia, méghozzá elég jóféle - bár fekete... : )

Quote from: Member on 2011-01-24, 08:15:48
Quote from: balaaz on 2011-01-23, 22:26:39
Member az Isten!
Köszi, bár kicsit túlzás...
KICSIT!? Ez egészséges önbizalom vagy tényleg beletrafáltam?  :zomg:
Erőst SubRip párti vagyok és komolyan meglepett az .srt ilyetén használata - én most találkoztam vele először (a Paranoia A. szárnypróbálgatásait követően). Érdekes mód nemrég láttam az első .pdf fájlba külön csatolt infós feliratozást is. Azért ez a tetszésemet és megdöbbenésemet kifejező költői túlzás volt részemről - kivételt jelent, HA a dolgot te magad találtad ki/fel és nem mástól vetted át, mert AKKOR viszont kicsit se túlzás... Akár így, akár úgy: én köszönöm!  :jee:

S ha már írok, akkor az utóbbi időben általam látott néhány animéről még:

Amikhez "behánytam" az AnimeAddicts-os topikjukba, mert a régebben Death Note kapcsán is már föltoluló keserűségemet nem bírtam visszafojtani. Ergo: agyonhájpolt cuccok/nagy csalódások/meg a túlzott kritikus szemléletem moderálva (10-ből 2 és 6 közötti értékeléseim):
Ergo Proxy
Berserk
Azumanga...
Kurozuka
Record of Lodoss War OVA
Rozen Maiden
The Sky Crawlers
Kemonozume
Black Lagoon: The 2nd

Amelyek kaptak tőlem hideget is, meleget is... (6-8 közötti értékeléseim):
Boogiepop...
Chi's Sweet Home
...Petit Cossette
Patlabor (Movie1)
Kino no Tabi
Kuuchuu Buranko
Paranoia Agent
Mushishi
Samurai Champloo
Soul Eater
Soul Taker
Unico
A Thousand and One Nights ('69)

S végül a többségében dícséreteimet kiérdemlők (8-10):
Aoi Bungaku Series
Ayakashi - Japanese Classic Horror
Dennou Coil
Black Lagoon
Golden Boy
Kogepan
Cheburashka Arere?
Legend of the Forest
Muramasa
Pictures at an Exhibition
Nana
Nodame Cantabile
House of Five Leaves
Adieu Galaxy Express 999
Shin Angyo Onshi
Wolf's Rain
The Boondocks - bár ez csk AA-n szerepel az animéknél...

Member

Quote from: balaaz on 2011-01-24, 13:14:40
KICSIT!? Ez egészséges önbizalom vagy tényleg beletrafáltam?  :zomg:
Nagyon szeretem a zenéjét, ezért kicsit próbálkoztam valami keretet adni neki, de általában én is megelégszem a "próbáljunk értelmet adni a random japó szódobálásnak és nem szó szerint fordítani" hozzáállással. :)

Hmmm, milyen művekre gondolsz, amik jobbak a pszichológia témában, mint a Trapeze? :)

Chidori

True Tears

Szép alkotás. Nem lenyűgöző, de egyszer legalább mindenkinek látnia kell. Egy szép, megindító szerelmi sokszöget mutat be az anime, 13 részen keresztül. Szerintem az anime grafikája csodálatos lett, nagyon tetszik az effajta rajzolási mód és a színárnyalatok is igazán jóra sikerültek. A történet eléggé lassú lefolyású és örülök, hogy nem erőltették tovább 13 résznél, mert így pont jókor zárták le és nem is volt nagyon több a sztoriban. A szereplők szimpatikusak, sokukkal tudtam azonosulni. :) Azért a végét kicsit sajnáltam, mert az anime akkor tudott volna igazán jót húzni, ha Shin a legvégén Noet választja, és én is ennek örültem volna. Így eléggé sablonos befejezése lett, gyakorlatilag az történt meg a legvégén, ami már a legelső részben is megtörténhetett volna. Szóval ezért kár. Noe, Miyokichi, Ai és Jun voltak a kedvenc karaktereim, de igazából senkivel nem volt semmi gondom, aranyos volt mindenki. Nem ajánlom azoknak, akik pörgésre vágynak, itt tényleg lassan folynak a cselekmények. Engem mind a 13 rész lekötött, pedig nagyon sok részben játszották el ugyanazt a "drámázást", mégis le tudott kötni. A karakterek, a grafika és a zene szuper, a történet jó, szóval...

7,5/10 

Ex- driver

Hát... egynek elment. Az első három rész meglepően jó volt, elég sokat nevettem rajta, meg az autósüldözések is izgalmasak voltak, élveztem őket. Viszont a 4-5-6 rész nem igazán kötött le. Tetszett az anime, mert jók és szerethetőek voltak a karakterek és mert alapvetően elég sok humoros jelenet volt benne. Nem is akart többnek látszani az anime, mint ami, tipikus "kapd el akit kell" sorozat volt. És a főhősök persze hogy el is kapták akit kellett. :) Negatívum talán annyi, hogy nem volt benne semmi váratlan, semmi komoly csavar. Nem mindegyik rész tudott igazán lekötni, ez főleg az utolsó háromra vonatkozik. Nem egy komoly alkotás, de estére, kikapcsolódásnak bőven megteszi ezt a hat rész. Amúgy csinálhatnának egy 2011-es verziót is ebből, szebb grafikával és hosszabb történettel. Több potenciál lett volna a sztoriban.

6/10

ex-Driver the Movie

És ha már megnéztem a sorozatot, akkor gondoltam a Moviet is meg kell. Nem volt rossz ez sem, a vége kifejezetten izgalmas volt. Itt már a grafika is szebben lett megcsinálva, mint a sorozatban. A poénok és izgalmas percek pedig itt sem hiányozhattak. :) Souichit és Lisa párosát nagyon lehet szeretni. :) Nem adok rá 7-est, mert az már túl jónak számít nálam, de egy 6,5-ös osztályzatot megérdemel. Jól szórakoztam. Van még egy külön OVA része is, majd idővel azt is megnézem.

6,5/10

Kuragehime

Nagyon jópofa alkotás volt. :) Imádtam mind a 11 részét. Elképesztő humora van. A történet mondjuk nem nagy szám, de a karakterek eszméletlenek. :-) Nem sablon poénokat nyomatnak, örülök, hogy tudott újat mutatni nekem ez az anime. Nem egy életre szóló remekmű, de aki nevetni akar, annak szívből ajánlom. A végét mondjuk elrontották, mert enyhén nem lett lezárva a történet, habár mindez megbocsátható, ha esetleg kapunk egy második évadot.

8,5/10

"Divatmagazinok! Már attól divatosnak érzem magam, hogy hozzájuk érek!"  :lul: :muhahah:

balaaz

Quote from: Member on 2011-01-24, 15:18:43
Hmmm, milyen művekre gondolsz, amik jobbak a pszichológia témában, mint a Trapeze? :)
Én pszichiátriát írtam és filmekre gondoltam elsősorban (de lehetnének színdaradok vagy könyvek is). Nagyon gyér a memóriám, de a filmművészet területéről biztos össze lehetne szedni egy rakatot, ami ennél sokkal jobb. Utoljára a Cyborg vagyok, amúgy minden okét láttam talán - ami pont nem olyan nagy szám, de vannak a könnyedebb stílusból is baromi jók. Vagy lehetne említeni az olyan klasszikusokat, mint a Száll a kakukk fészkére... A psziché és annak deformitásai kapcsán pedig (ha nem veszünk szigorú pszichiátriai szűkítést) nekem animékből is mélyebb volt a Boogiepop, Paranoia Agent vagy a Kino no Tabi.

Quote from: Chidori on 2011-01-24, 16:15:53
Kuragehime
Nagyon jópofa... Imádtam mind a 11 részét. Elképesztő humora van... Nem sablon poénokat nyomatnak...
Valóban aranyos volt, kedves és vicces. Számomra viszont kb. az 5.résztől már pont sablonos, átlagos és kissé unalmas lett.

Chidori

QuoteSzáll a kakukk fészkére

Egyik kedvenc filmem.  :kocc:

QuoteBoogiepop, Paranoia Agent vagy a Kino no Tabi.

Ezeket már jó ideje tervezem megnézni, szerintem a héten hozzá is látok. Anno a Paranoiabol láttam már 3 részt, de nem voltam elég türelmes az animehoz, úgyhogy majd ismét belevágok. 

Member

Quote from: balaaz on 2011-01-24, 16:44:47
A psziché és annak deformitásai kapcsán pedig (ha nem veszünk szigorú pszichiátriai szűkítést) nekem animékből is mélyebb volt a Boogiepop, Paranoia Agent vagy a Kino no Tabi.
Van benne igazság, bár utóbbit nem láttam. A PA inkább csak az elhárító mechanizmusokra koncentrál, a Boogiepop meg szerintem csak simán mindfuck.

Quote from: Chidori on 2011-01-24, 17:14:22
QuoteSzáll a kakukk fészkére

Egyik kedvenc könyvem:kocc:
fix'd. A film a negyedét nem adja vissza.

Chidori

Quotefix'd. A film a negyedét nem adja vissza.

Jogos, mert van belőle könyv is, habár azt nem olvastam. Azért a film sem nudli.  ::)

Member

Quote from: Chidori on 2011-01-24, 18:04:57
Jogos, mert van belőle könyv is, habár azt nem olvastam. Azért a film sem nudli.  ::)
Amikor filmben láttam, az első gondolatom az volt, hogy "mi ez az unalmas vacak"? Azért a könyvben a látomások és a leírás sokat hozzáad, nameg ott az indián a főszereplő.


Cloud

Quote from: Member on 2011-01-24, 20:27:44
Panty & Stocking

Az animét nem ismerem, de ahogy látom nem is az én stílusom, de maga a videó nagyon beteg lett. :D    :lol: :lul:

(és még a kukuriikút is feliratoztad :D )

Acchan


balaaz

Quote from: Chidori on 2011-01-24, 17:14:22
Quote...Kino no Tabi.
...már jó ideje tervezem megnézni, szerintem a héten hozzá is látok...
(Csak óvatosan vele: kérdezz meg vki okost, hogy milyen felirattal nézd! Ha van jobb akkor [niiizk] (az [KAA] vajon?) féle angolt és a Johnny/Bebe féle magyartt nem ajánlom - én azokkal néztem és érezhetően nem minden klappol.)



Member

Quote from: SaiyaGin on 2011-01-26, 21:23:06
Milyen anyagot szívtál?  :D
Szemcsésre daráltam egy csomó bugyit, illetve harisnyát, aztán beadtam intravénásan. ::)

Acchan


Member

Quote from: Acchan on 2011-01-26, 21:57:27
De a vidiben mit inhaláltál?  ^^
http://www.pagonykozert.hu/en/products/details/q25454r26414w2r2r274c4541474

[spoiler]Rendelés alatt van az új fényképező, szóval remélem, hogy mind a felvételkészítés, mind a képminőség a progresszivitás jegyében alakul.[/spoiler]

Cloud

Quote from: Member on 2011-01-26, 22:05:50
Quote from: Acchan on 2011-01-26, 21:57:27
De a vidiben mit inhaláltál?  ^^
http://www.pagonykozert.hu/en/products/details/q25454r26414w2r2r274c4541474

[spoiler]Rendelés alatt van az új fényképező, szóval remélem, hogy mind a felvételkészítés, mind a képminőség a progresszivitás jegyében alakul.[/spoiler]
Jó anyag lehetett. :D

Leara

#8549
Hunter x hunter OVA 1 re-watch: ez a része a sztorinak még mindig a legzseniálisabb shounen fight cucc, amit láttam  :jee: (beleértve a sorozat utolsó kb. 15 részét is... persze a többi is nagyon jó, de ez a legjobb). Mondjuk nem tudom mennyire mondjam rá, hogy "fight", mert sokkal nagyobb szerepet játszik benne a taktikázás. Kurapica lánca pedig még mindig a kedvenc fegyverem az összes eddig látott közül.
(Azért remélem a mangaka tervezi is befejezni ezt a sztorit a nagy szünetek ellenére is, kár lenne veszni hagyni  ::))
MAL